|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#43351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX
Dzięki
![]() Są miękkie, czasami aż za bardzo Dzięki Zgadzam się. Ja tak samo farbuję, a wyglądają tak jak wyglądają (zdjecia wcześniej wklejałam)
|
#43352 |
|
Rozeznanie
|
Ha, nadrobiłam zaległości z 4 dni. Cytować jednak nie bedę, bo TŻ krąży i jak mnie widzi przed kompem z otwartym wizażem, to oczami przewraca. Chyba myśli, że jestem uzależniona( i pewnie ma rację
). Powiem tylko, że włoski Malinki cudne po podcięciu i własnej stylizacji . Ze nie wspomnę o cudach BenkaPaulownia, ależ zakrętaski się porobiły!!! Z pozawłosowych wieści- zapomniałam pogratulować Ajrisz!!! Cieszę sie razem z Tobą! I czekam niecierpliwie na zdjęcia. No i kolejne pokłony dziękczynne dla DMki za przypomnienie płukanki lnianej. Teraz lśnią nawet od nasady, dotad żelu nie potrafiłam tam nałożyć umiejętnie i równo. I strąków nie ma, jak po samym żelu ostatnio. Jest bardzo bardzo ok. Albo kryzys minął, albo ona tak zadziałała
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2011-10-04 o 21:57 |
|
|
|
#43353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoje też śliczne - zdrowe i błyszczące
|
|
#43354 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43355 |
|
Raczkowanie
|
i zapewne od rodzaju farby jednak wlos farbowany to farbowany a nie nasz naturalny,ja mysle ze popelniajac nawet blache bledy w pielegnacji mozna sobie wrecz zniszczyc wlosy
|
#43356 | |||
|
Mod-Śnieżynka
|
Logiczne
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale co kto lubi ![]() Wracam do pracy, jak zwykle z doskoku. Włoski mają się dobrze
|
|||
|
|
|
#43357 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a jakich firmy farby polecacie do kręciołków?
Co myślicie o Joannie?
|
#43358 |
|
Rozeznanie
|
a do tej pory masz swój naturalny czy pomalowane?
|
#43359 |
|
Zakorzenienie
|
Tzn miałam daaawno temu delikatnie robione refleksy Joanną w sprayu ale już się sprał.
Później parę razy farbowałam włosy , ale wszystko spływało jak szamponetka, ale Eloe77 podała mi parę wskazówek czego w czasie 2 tyg. od farbowania używać i czego unikać i chcę spróbować. Zależy mi przynajmniej na wyrównaniu koloru,a najbardziej byłabym zadowolona, gdybym je trochę przyciemniła.
|
#43360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#43361 |
|
Rozeznanie
|
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
#43362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Moja siostra pomalowała włosy Venitą kilka dni przed weselem chyba 21 września i do tej pory jej się trzyma kolor kosztowała 7,30
Zakręcona WŁOSOMANIACZKA CG od 1 lipca 2011 Zapuszczam włosy - długość włosów w skręcie 62 cm Nie prostuję od lipca 2010 Moje włosy Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-10-04 o 19:30 |
|
|
|
|
#43363 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie tak myślałam, żeby jednak spróbować z amoniakiem, żeby się jakoś utrzymała na włosach, chciałabym mieć na dłużej kolor.
|
#43364 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#43365 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, myślałam, że potters to będzie wreszcie coś fajnego do mycia... ale chyba przetłuszczają mi się po nim kłaki. Mam pottersa z arniką. Któraś z Was też tak miała?
A może coś porypałam? Może od wody lnianej? Mam przytłustawe, gładkie, strąkowate kłaczki wołające: "Uczesz mnie!" To, że tego nie zrobiłam to tylko dlatego, że mało luster miałam po drodze. Jeśli szukać plusów - puchu za to zero Ugh i znowu po chwili ulgi i spokoju, włosowa nerwica mnie bierze ![]() Edit: Dodam, ze skrzyp i pokrzywa działają! Widać po paznokciach, zwykle cięłam raz w tygodniu, a teraz ostatnie cięcie w niedzielę i już mam tę samą długość. No wow!
Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-10-04 o 19:48 |
|
|
|
#43366 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie tak myślałam, że to byłby ostatni wybór, jaki bym zrobiła. Słyszałam, że starsznie wysusza włosy . Boję się jej użyć.
|
#43367 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
A dzidziuś-kurczę kocham takie bobasy, moglabym nosić , usypiać, karmić, przewijać non-stop. Mamy koleżanka urodzila pare dni temu , i juz nosiłam taką kruszynkę Cytat:
A co do tematu farbowania Zawsze farbowałam włosy Castingiem , następnie pianką Pefect Mousse na ciemne/czekoladowe brązy. Farby obie w porządku, obie bez amoniaku-po Castingu zaobserwowałam zwiększone wypadnie, niestety, Aktualnie czekam, aż kolor się trochę wypłuka i wybieram sie do fryzjera na delikatną dekoloryzację i ciemny blond bądź rudy. Jeszcze myślę
|
||
|
|
|
#43368 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kryzys minie Ale musimy kochać nasze, jesteśmy wyjątkowe z naszymi lokaskami i falami Cytat:
Zapomniałam znowu tej płukanki zrobić Cytat:
Choć może i Tobie się nie sprawdzi, ale daj mu szansę Cytat:
![]() Fajnie zadziałała mi dziś płukanka miodowo cytrynowa: litr wody, sok z połowy cytryny i łyżeczka miodu - tak fajnie troszkę włosy usztywnił, nie są za lekkie i za miękkie - fajny efekt |
|||||
|
|
|
#43369 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
... i jak tu znaleźć coś co podpasuje i cerze i skórze i włosom naraz ...chyba niemożliwe Cytat:
... nie zabezpieczam olejami, bo oleje zastosowane po myciu dają u mnie przyklap i przeciążenie...bardzo łatwo przeciążyć te moje włosy...za to używam przed dwa razy na tydzień i zabezpieczam końcówki... dzisiaj puch minimalny...może jednak ta isana??? ale żeby tak długo...hm... |
||
|
|
|
#43370 |
|
Zadomowienie
|
A co myślicie o tych nowych szamponach Timotei?? Byłam dzisiaj w Kauflandzie i oglądałam, jakiś nowy z wanilią i z migdałami, i dwa dla dzieci, jeden truskawkowy a drugi jakiś chyba arbuzowy
Pewnie mają masę silikonów znając timoteia
|
|
|
|
#43371 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szkoda tylko, że po tym nocnym olejowaniu ładny skręt mam, trochę będzie żal go odstawić ...Cytat:
Cytat:
. co faktycznie może oznaczać, że ma wiele cennych dla zdrowia pierwiastków, które są wartościowe przy spożyciu...choć pewnie włosy mogą ich nie lubić, jak na przykład zacytowanego przez Ciebie wapnia...![]() ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
chyba będę bo TŻowi też się podobało...i oczywiście wszytko popsuł macając, choć przyznam, że na tyle macania ile w to włożył powinny wyglądać dużo gorzej, więc ewidentnie miały dobry dzień ![]() chyba jednak wycieniję...ale dopiero w listopadzie będę mogła się rozejrzeć za dobrą fryzjerką, teraz trwa remont, zaczął się rok akademicki i jeszcze niedługo dojdzie mi praca... ale już się złamałam. w związku z tym mam pytanie: przyszłą szwagierka poleciła mi ostatnio "cieniowanie po wierzchu" , powiedziała , że to pozwoli "nie schodzić z długości " ( ) a włosy będą się układać jak po zwykłaym wycieniowaniu...czy to prawda? i co to za cieniowanie ?---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Ajrisz, gratuluję... a ile masz tupnięć na sekundę ?
|
|||||
|
|
|
#43372 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
coś takiego nie podobało mi się za bardzo... Eloe potem pisała, ze całkiem inaczej go stosuje. Muszę zrobić kolejne podejście ale na razie codziennie rano na uczelnie i nie mam jak. Można też wcierac na noc w skalp itp, ale ja chyba nie potrzebuję... nie wiem czy ma wpływ na wypadanie np. Gdyby walczył z tym problemem to może zacznę? Wie ktoś coś na temat wypadania i żelu aloesowego? Przeciwdziała? Cytat:
nie szalałam za bardzo bo nie mam kasy...Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Z włosowych historii to tak, stwierdzam zmiękczenie włosów wywołane przenawilżeniem. Ostatnio przy myciu pottersem z melisą, alterze morelce i bs z zelem lnainym GUMA straszna. Dzisiaj natomiast dałam sobie płukanie wodą i bingo z keratyną z dodatkiem oleju arachidowego, potem b/s joaśka pokrzywa zmieszana z zelem. I efekt całkiem inny chociaż troszkę lekkiej gumki przy żelu lnainym. Ale poprzednio to juz po samym myciu i alterze guma okropna i rozmiękczenie. A dzisiaj w codzienniku, na koniec dnia puszak niestety i trochę przyklap.
|
|
#43373 | ||
|
Raczkowanie
|
Cześć Lokaski
Ja ciągle nadrabiam i znów popadam w zaległości w czytaniu wątku ,ale walczę. Cytat:
Ja mam czarne włosy, ale już sporo siwych. Od kilku miesięcy testuję hennowanie, ale efekt bardzo marny. Coś mi się wydaje, że jak skończę tę hennę, którą mam, to będę zmuszona wrócić do chemii. Przed CG używałam Brillance schwartzkopf, kolor aksamitny brąz. Dobrze kryła, ale jak przestałam farbować, to wiele włosów farbowanych ułamało się dokładnie w miejscu gdzie zaczynał się siwy odrost. Cytat:
|
||
|
|
|
#43374 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nawet wiem o co chodzi. Zawsze dobre bezpieczne wyjście Cytat:
![]() Dobra dzieweczki, kilka zdjęć bo nie wytrzymam Szkoda że jakość tak marna ;]Ta w prążkach, zza krzaka (połysk! ) i fatalne ale jaka okazja (to błyszczące) ![]() Wiedeńskie zauszne i domowe, czesane. I dobranoc
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-10-04 o 23:16 |
||||
|
|
|
#43375 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
No i powtórzę, że farbuję wyłącznie odrosty (naolejowane włosy), nigdy nic mi się nie zmyło. Kolor jest bardzo naturalny. Koleżanki, które wiedzą, że farbuję mówią, że to czarny kolor, a te które nie wiedzą, uważają, że to mój naturalny. Zdjęcia możesz zobaczyć w dzienniku (co prawda stare, ale kolor ten sam )Ajrisz, gratuluję ![]() Ehh, nawet nie pochwaliłam jeszcze pięknych loków i fal Właśnie skończyłam papierologię (na dziś jedną z wielu, c.d.n jutro i tak jeszcze bardzo długo). Program zajęć terapeutycznych z autyzmu napisany, ale jeszcze czeka jutro na zatwierdzenie. Ufff, kiedy zacznę normalnie pracować....
|
|
|
|
|
#43376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ogóle ślicznie wyglądałaś na rozdaniu, bardzo łądna dziewczyna z Ciebie ![]() Gratuluje nagrody i podziwiam - taniec irlandzki super jest. I mam słabośc do gry na kobzie nie grasz przypadkiem
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2011-10-04 o 23:18 |
|
|
|
|
#43377 |
|
Zadomowienie
|
O rany, z grubsza nadrobiłam z 15 stron..
![]() MissTransept - jaki kolor! Właśnie coś takiego henną chciałam uzyskać ale nie mogłam się zdecydować co z czym pomieszać, dzięki Ci ![]() Moje włosy trochę odżywają po farbowaniu, dużo ludzi mówi, że jakoś bardziej się kręcą i że takie ciemne - kolor w ogóle mi się nie wypłukuje Ciekawa jestem, czy to dlatego, że używam lżejszych kosmetyków, czy to taka wyjątkowo mocno wżerająca się farba. Ale chyba i tak dużo włosów ostatnio straciłam, jakieś takie prześwity mam Albo widać je bardziej przy ciemnych włosach, nie wiem..No i ze dwie osoby już zaraziłam CG, jeszcze parę mam na celowniku
|
|
|
|
#43378 | |
|
Zadomowienie
|
hmm no na pewno tak jest, ale ten zapach waniliowy bardzo mnie kusi
![]() uwielbiam takie zapachy ![]() ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Jutro jadę dać moje prace na konkurs to też może coś mi się uda he he :P
|
|
|
|
|
#43379 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mgiełko, ślicznie w codzienniku! Yarrowia, brawo, mnie jak dotąd nie udalo się tak całkowicie przeciągnać nikogo na jasną stronę mocy. Ziarno zasiałam, ale jak na razie nie wschodzi. Muszę podlac chyba, ale kontakt utrudniony. Saailormaary, trzymamy kciuki (obejrzałam sobie Twoje prace-nie moja stylistyka, ale talent widać!) Cytat:
Cytat:
chyba dzieci mi wystarczy, organizm nie daje znaków... Zresztą lekarze zabronili i chyba ciut stara jestem. Trochę Ci zazdroszczę tego stanu. Ruchy dziecka to jedno z najpiękniejszych odczuć. Na razie to pewnie trzepotanie motyla, a będzie coraz wyraźniej
|
|
#43380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękować
![]() Cytat:
Najlepiej gram na stepach I na nerwach :PCytat:
Ale na razie mam urlop od tańca :PNa dzisiaj planuję myciez dopieszczaniem
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:57.

Dzięki 
). Powiem tylko, że włoski Malinki cudne po podcięciu i własnej stylizacji
. Ze nie wspomnę o cudach Benka

Balsam FC miałam jakiś czas temu, skończył się i nie zostawił po sobie jakiegoś hiperpozytywnego wrażenia. Ale na pewno był lepszy niż żele i pianki.
...
Zamiast pilnować, w jaki sposób rozdziela się pieniądze na socjal - pamiętam, że te pieniądze za moich czasów dostawali nie co, co potrzebowali pomocy, ale ci, co mieli geny z uczelni - próbuje się punktować supermenów i supermenki 
nie grasz przypadkiem 
Ciekawa jestem, czy to dlatego, że używam lżejszych kosmetyków, czy to taka wyjątkowo mocno wżerająca się farba. Ale chyba i tak dużo włosów ostatnio straciłam, jakieś takie prześwity mam
Albo widać je bardziej przy ciemnych włosach, nie wiem..