Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1446 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-04, 18:22   #43351
Benek23
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. IX

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Cudownie wyglądają!
Rude, skręcone... jestem we włosowym niebie
Dzięki
Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Jakie muszą być mięciutkie, jak błyszczą, no i ten kolorek Cudne
Są miękkie, czasami aż za bardzo Dzięki
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
I tu się nie zgodzę ani trochę. Farbuję włosy, same odrosty co 3-4 tygodnie. I mam bardzo zdrowe włosy. Nie rozdwajają mi się, nie są przesuszone. Wszystko zależy od odpowiedniej pielęgnacji.
Zgadzam się. Ja tak samo farbuję, a wyglądają tak jak wyglądają (zdjecia wcześniej wklejałam)

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 18:22   #43352
Ag Rafka
Rozeznanie

Ha, nadrobiłam zaległości z 4 dni. Cytować jednak nie bedę, bo TŻ krąży i jak mnie widzi przed kompem z otwartym wizażem, to oczami przewraca. Chyba myśli, że jestem uzależniona( i pewnie ma rację). Powiem tylko, że włoski Malinki cudne po podcięciu i własnej stylizacji. Ze nie wspomnę o cudach Benka.
Paulownia, ależ zakrętaski się porobiły!!!

Z pozawłosowych wieści- zapomniałam pogratulować Ajrisz!!! Cieszę sie razem z Tobą! I czekam niecierpliwie na zdjęcia.

No i kolejne pokłony dziękczynne dla DMki za przypomnienie płukanki lnianej. Teraz lśnią nawet od nasady, dotad żelu nie potrafiłam tam nałożyć umiejętnie i równo. I strąków nie ma, jak po samym żelu ostatnio. Jest bardzo bardzo ok. Albo kryzys minął, albo ona tak zadziałała.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02796.jpg (61,6 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02799.jpg (39,2 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02803.jpg (57,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC02806k.jpg (42,1 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-10-04 o 21:57
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 18:25   #43353
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Ha, nadrobiłam zaległości z 4 dni. Cytować jednak nie bedę, bo TŻ krąży i jak mnie widzi przed kompem z otwartym wizażem, to oczami przewraca. Chyba myśli, że jestem uzależniona( i pewnie ma rację). Powiem tylko, że włoski Malinki cudne po podcięciu i własnej stylizacji. Ze nie wspomnę o cudach Benka.

No i kolejne pokłony dziękczynne dla DMki za przypomnienie płukanki lnianej. Teraz lśnią nawet od nasady, dotad żelu nie potrafiłam tam nałożyć umiejętnie i równo. I strąków nie ma, jak po samym żelu ostatnio. Jest bardzo bardzo ok. Albo kryzys minął, albo ona tak zadziałała.
dzięki Twoje też śliczne - zdrowe i błyszczące

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post26092774
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 18:31   #43354
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Ok, super

Mnie nie podobają się siwe włosy, a naturalne mam czarne. Wobec tego farbuję. Suszę suszarką, również nie widzę zniszczeń. Nigdy nie narzekałam na zniszczone włosy.
Najważniejsze to umiar i zdrowy rozsądek, nie należy przesadzać ani w jedną stronę, ani w drugą.
To zależy od włosów... Moje tego nie znoszą zrobiłam sobie raz w życiu pasemka i nigdy więcej... wszystko co było pasemkami po prostu mi wypadło... nigdy więcej...! poza tym jestem zadowolona z mojego naturalnego koloru,,, choć zimą mi ciemnieje. Nawet jak będę siwa to będę się starała znajdywać jakieś naturalne sposoby itp.
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:03   #43355
joanna871
Raczkowanie

Cytat:
I tu się nie zgodzę ani trochę. Farbuję włosy, same odrosty co 3-4 tygodnie. I mam bardzo zdrowe włosy. Nie rozdwajają mi się, nie są przesuszone. Wszystko zależy od odpowiedniej pielęgnacji.
i zapewne od rodzaju farby jednak wlos farbowany to farbowany a nie nasz naturalny,ja mysle ze popelniajac nawet blache bledy w pielegnacji mozna sobie wrecz zniszczyc wlosy

Włosy-57cm
Cel: 90cm zadbanych kłaczków
joanna871 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:09   #43356
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez joanna871 Pokaż wiadomość
i zapewne od rodzaju farby
Logiczne
Cytat:
popelniajac nawet blache bledy w pielegnacji mozna sobie wrecz zniszczyc wlosy
Dlatego napisałam, że ważna jest pielęgnacja - odpowiednia. I ja znalazłam optymalną

Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
To zależy od włosów... Moje tego nie znoszą zrobiłam sobie raz w życiu pasemka i nigdy więcej... wszystko co było pasemkami po prostu mi wypadło... nigdy więcej...!
Rozumiem.
Cytat:
poza tym jestem zadowolona z mojego naturalnego koloru,,, choć zimą mi ciemnieje. Nawet jak będę siwa to będę się starała znajdywać jakieś naturalne sposoby itp.
Tylko się cieszyć. Jesteś blondynką, więc siwy nie będzie tak widoczny jak na czarnych.
Ale co kto lubi

Wracam do pracy, jak zwykle z doskoku.
Włoski mają się dobrze

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:13   #43357
ewcia1807
Zakorzenienie

Dziewczyny, a jakich firmy farby polecacie do kręciołków?

Co myślicie o Joannie?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:17   #43358
milena798
Rozeznanie

a do tej pory masz swój naturalny czy pomalowane?
62 cm
Nie prostuję od lipca 2010
Moje włosy
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:23   #43359
ewcia1807
Zakorzenienie

Tzn miałam daaawno temu delikatnie robione refleksy Joanną w sprayu ale już się sprał.
Później parę razy farbowałam włosy , ale wszystko spływało jak szamponetka, ale Eloe77 podała mi parę wskazówek czego w czasie 2 tyg. od farbowania używać i czego unikać i chcę spróbować.
Zależy mi przynajmniej na wyrównaniu koloru,a najbardziej byłabym zadowolona, gdybym je trochę przyciemniła.

Stary 2011-10-04, 19:24   #43360
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Logiczne

Dlatego napisałam, że ważna jest pielęgnacja - odpowiednia. I ja znalazłam optymalną

Rozumiem.
Tylko się cieszyć. Jesteś blondynką, więc siwy nie będzie tak widoczny jak na czarnych.
Ale co kto lubi

Wracam do pracy, jak zwykle z doskoku.
Włoski mają się dobrze
Hmm na czarnym to faktycznie może być widoczne, ale zdaje się są takie farby co łapią tylko siwe włosy, mama mojej koleżanki to stosuje, nie wiem zbyt dużo o tych produktach... ale chyba są bardziej naturalne, bo ta pani ma i kręcone włosy i jest na dodatek uczuleniowcem... więc nie może się farbować normalnymi farbami
Stary 2011-10-04, 19:25   #43361
Volyova
Rozeznanie

Cytat:
Teraz lśnią nawet od nasady
Piękne, zdrowe i lśniące

Dumna fala (klik)

Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog
Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc
Volyova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:29   #43362
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Tzn miałam daaawno temu delikatnie robione refleksy Joanną w sprayu ale już się sprał.
Później parę razy farbowałam włosy , ale wszystko spływało jak szamponetka, ale Eloe77 podała mi parę wskazówek czego w czasie 2 tyg. od farbowania używać i czego unikać i chcę spróbować.
Zależy mi przynajmniej na wyrównaniu koloru,a najbardziej byłabym zadowolona, gdybym je trochę przyciemniła.
rozumiem na farbach się nie znam,ale moja fryzjerka poleca z farb drogeryjnych Garniera są bez amoniaku

Moja siostra pomalowała włosy Venitą kilka dni przed weselem chyba 21 września i do tej pory jej się trzyma kolor kosztowała 7,30
62 cm
Moje włosy

Edytowane przez milena798
Czas edycji: 2011-10-04 o 19:30
Stary 2011-10-04, 19:34   #43363
ewcia1807
Zakorzenienie

Właśnie tak myślałam, żeby jednak spróbować z amoniakiem, żeby się jakoś utrzymała na włosach, chciałabym mieć na dłużej kolor.

Stary 2011-10-04, 19:44   #43364
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie tak myślałam, żeby jednak spróbować z amoniakiem, żeby się jakoś utrzymała na włosach, chciałabym mieć na dłużej kolor.
z palette spróbuj
62 cm
Moje włosy
Stary 2011-10-04, 19:45   #43365
Aoirghe
Raczkowanie

Kurcze, myślałam, że potters to będzie wreszcie coś fajnego do mycia... ale chyba przetłuszczają mi się po nim kłaki. Mam pottersa z arniką. Któraś z Was też tak miała? A może coś porypałam? Może od wody lnianej? Mam przytłustawe, gładkie, strąkowate kłaczki wołające: "Uczesz mnie!" To, że tego nie zrobiłam to tylko dlatego, że mało luster miałam po drodze. Jeśli szukać plusów - puchu za to zero

Ugh i znowu po chwili ulgi i spokoju, włosowa nerwica mnie bierze

Edit:
Dodam, ze skrzyp i pokrzywa działają! Widać po paznokciach, zwykle cięłam raz w tygodniu, a teraz ostatnie cięcie w niedzielę i już mam tę samą długość. No wow!

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-10-04 o 19:48
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:46   #43366
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
z palette spróbuj
Właśnie tak myślałam, że to byłby ostatni wybór, jaki bym zrobiła. Słyszałam, że starsznie wysusza włosy . Boję się jej użyć.

Stary 2011-10-04, 20:30   #43367
LashStylist
BAN stały

Cytat:
Fajny jest ten bielendowy żel, ja go bardzo lubię
Oglądam na alledrogo ubranka, rożki, śpiworki i inne śliczne rzeczy dla maluszków, jakie to wszystko cudne W przyszłym tygodniu idę na USG połówkowe, może Maleństwo pokaże, co ma między nóżkami
Łóżeczko, przewijaczek i część ubranek na początek mamy od brata TŻ-ta na szczęście, to spory wydatek jednak, jakby wszystko podliczyć.
Faktycznie- żel w porządku
A dzidziuś-kurczę kocham takie bobasy, moglabym nosić , usypiać, karmić, przewijać non-stop. Mamy koleżanka urodzila pare dni temu , i juz nosiłam taką kruszynkę

Cytat:
piękne kudełki

A co do tematu farbowania
Zawsze farbowałam włosy Castingiem , następnie pianką Pefect Mousse na ciemne/czekoladowe brązy. Farby obie w porządku, obie bez amoniaku-po Castingu zaobserwowałam zwiększone wypadnie, niestety, Aktualnie czekam, aż kolor się trochę wypłuka i wybieram sie do fryzjera na delikatną dekoloryzację i ciemny blond bądź rudy. Jeszcze myślę
LashStylist jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 20:56   #43368
myszka2020
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Obserwacje po masce z zelatynka wlosy mniej sie pusza i nabraly struktury, nie wiem czy to dzialanie proteiny czy oleju z jojoby. Po pierwszym uzyciu trudno cos stwierdzic. W kazdym razie im to nie zaszkodzilo, zobaczymy jak na dlugi dystans.
Eloe - szamponow MacUrth do analiz nie wklejalam, ale to postaram sie naprawic - wyszukam sklady i wkleje. Sama je tylko tak jakos niewyraznie pamietam.
Od jutra znow do pracy i bede miala malo czasu na zabawy z Wizazem.
Zaciekawiłaś mnie tą żelatynką, spróbuj niedługo znowu i zdawaj relację

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Dzięki Balsam FC miałam jakiś czas temu, skończył się i nie zostawił po sobie jakiegoś hiperpozytywnego wrażenia. Ale na pewno był lepszy niż żele i pianki.
Żel lniany trzymam w lodówce, ale na tydzień to raczej mi nie starcza (robię standardową porcję z 2-3 łyżek siemienia). Bardzo dużo schodzi na jedną aplikację, poza tym nawet w lodówce po dwóch dniach jego zapach robi się paskudny (zresztą... świeży też nie jest zbyt piękny).

Marudna jestem Męczy mnie ta pielęgnacja, włosy i tak robią co chcą, no kryzys mam i już. Mija rodzona siostra myje głowę zwykłym szamponem Welli, odżywki używa jak się jej przypomni a włosy ma lepsze i gęstsze niż ja. Nie ma sprawiedliwości
No zapach w lodówce ma dziwny, to prawda Kryzys minie Moja siostra używa odżywki raz na jakiś czas, trze mokre włosy ręcznikiem, rozczesuje i wyrywa szczotką i ani jeden kosmyk nie odstaje, ładne, gładkie Ale musimy kochać nasze, jesteśmy wyjątkowe z naszymi lokaskami i falami

Cytat:

Ale jakież przyjemne to uzależnienie Zapomniałam znowu tej płukanki zrobić Za 2 dni przy następnym myciu zrobię na bank To było tak: łyżka siemienia na szklankę wody, bierzemy pół porcji, rozcieńczamy litrem wody i gotowe?

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Kurcze, myślałam, że potters to będzie wreszcie coś fajnego do mycia... ale chyba przetłuszczają mi się po nim kłaki. Mam pottersa z arniką. Któraś z Was też tak miała? A może coś porypałam? Może od wody lnianej? Mam przytłustawe, gładkie, strąkowate kłaczki wołające: "Uczesz mnie!" To, że tego nie zrobiłam to tylko dlatego, że mało luster miałam po drodze. Jeśli szukać plusów - puchu za to zero

Ugh i znowu po chwili ulgi i spokoju, włosowa nerwica mnie bierze

Edit:
Dodam, ze skrzyp i pokrzywa działają! Widać po paznokciach, zwykle cięłam raz w tygodniu, a teraz ostatnie cięcie w niedzielę i już mam tę samą długość. No wow!
Daj mu szansę jeszcze, ja pottersy do mycia kocham, wszystkie wersje Choć może i Tobie się nie sprawdzi, ale daj mu szansę

Cytat:
Napisane przez LashStylist Pokaż wiadomość
Faktycznie- żel w porządku
A dzidziuś-kurczę kocham takie bobasy, moglabym nosić , usypiać, karmić, przewijać non-stop. Mamy koleżanka urodzila pare dni temu , i juz nosiłam taką kruszynkę
Rozczuliłam się

Fajnie zadziałała mi dziś płukanka miodowo cytrynowa: litr wody, sok z połowy cytryny i łyżeczka miodu - tak fajnie troszkę włosy usztywnił, nie są za lekkie i za miękkie - fajny efekt Już czas na oczyszczający szampon, bo są już takie trochawe bez życia powoli.
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 21:04   #43369
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Woda jest kluczowa, dlatego właśnie do psikadeł i płukania używa się gotowanej, demineralizowanej lub filtrowanej.
Woda z ujęcia gruntowego może być pozbawiona dodatku chemii, ale nie jest powiedziane, że nie niesie ze sobą innych pierwiastków - choćby wapna.
możesz mieć alergię lub nadwrażliwość na chlor lub cokolwiek innego, co jest dodawane do wody w Twoim mieście.
ano może mam...coś w tym jest, w końcu do mycia twarzy (bo mam wrażliwą) poleciła mi kosmetyczka wodę mineralną, a na włosy jej nie wolno...dziwne, że teoretycznie zdrowa woda może się włosom nie podobać ... i jak tu znaleźć coś co podpasuje i cerze i skórze i włosom naraz ...chyba niemożliwe
Cytat:
Puch nadal, bo:
- może w produktach, które stosujesz coś działa puchogennie,
- nie zależy wyłącznie od tego, czy jest bardzo wilgotno, ale też i głównie od tego, czy jest sucho,
- nie widzę, byś zabezpieczała włosy olejami
- Isana z babasu jest emolientowa, ale odżywki b/s i zastosowane w tej funkcji nie są wystarczające. Podstawą są te d/s,
- trzeba włosom nieco odpuścić. To nie są proste włosy, ale kręcone i zawsze coś tam sobie pofrunie - poszukiwanie i utrata wody wciąż trwają.
Poza tym nie da się mieć od razu idealnych włosów - zresztą nie da się mieć ideału wcale - takich bez puchu i cudnie skręconych. Na to potrzeba naprawdę dużo czasu. Ja czekałam półtorej roku. Nie wolno więc poddawać się po półtora miesiąca.
chyba nie w produktach, bo jedyne nowe czego użyłam to ta isana, ale efekt utrzymywałby się tydzień? jak to możliwe ...
nie zabezpieczam olejami, bo oleje zastosowane po myciu dają u mnie przyklap i przeciążenie...bardzo łatwo przeciążyć te moje włosy...za to używam przed dwa razy na tydzień i zabezpieczam końcówki...
dzisiaj puch minimalny...może jednak ta isana??? ale żeby tak długo...hm...
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 21:04   #43370
sailormaary
Zadomowienie

A co myślicie o tych nowych szamponach Timotei?? Byłam dzisiaj w Kauflandzie i oglądałam, jakiś nowy z wanilią i z migdałami, i dwa dla dzieci, jeden truskawkowy a drugi jakiś chyba arbuzowy Pewnie mają masę silikonów znając timoteia
Stary 2011-10-04, 21:36   #43371
Piechniak
Rozeznanie

Cytat:
Kokos może nie pasować:
- ze względu na pogodę,
- ze względu na włosy (o porowatości i kokosie jest w FAQ),
- ze względu na czas pozostawienia na włosach (ja nie mogę dłużej niż 2 lub 3 godziny).
To olej głęboko penetrujący. Spróbuj z oliwą z oliwek, jojobą, orzechem włoskim, migdałkiem, lnianym. Mniej penetruja, lepiej zabezpieczają.
Całkowicie normalnym cudem - włosy to nie skóra. Mają inną budowę, inne pH, a co za tym idzie - odmienne wymagania.
włosom bardzo dotąd służył...ale może to przez pogodę...albo przez wydłużony czas stosowania - ostatnio nakładałam go na noc, a wcześniej zawsze włąsnie na 3-4 godziny przed myciem ... szkoda tylko, że po tym nocnym olejowaniu ładny skręt mam, trochę będzie żal go odstawić ...
Cytat:
Oleje niwelują puch podobnie jak silikony, parafina, wazelina, nafta i pq oraz q, ponieważ są emolientami. W przypadku olejów i maseł roślinnych jest jednak niebezpieczeństwo różnego przyswajania, różnej reakcji na ich podstawowy budulec, a mianowicie kwasy tłuszczowe. dlatego bez sprawdzenia na sobie nie da si powiedzieć, co na pewno zrobi. Można tylko spekulować.
Póki co w kolejce czeka olejek Khadi z helf, olejek jojoba i masło shea
Cytat:
A co konkretnie masz nam myśli pisząc: "mniej chemii"?
Brak składników antybakteryjnych, odkażających nie oznacza, że w tej wodzie jest wyłącznie H2O. Ona płynie przez bardzo różne miejsca, wypłukując to, co w tych miejscach znajduje. A znajduje różne rzeczy...
no wiem, że kiedyś był u nich gość od filtrów...i nie znalazł w wodzie niczego, co można filtrować, taka jest dobra...no znaczy zdrowa i zdatna do picia . co faktycznie może oznaczać, że ma wiele cennych dla zdrowia pierwiastków, które są wartościowe przy spożyciu...choć pewnie włosy mogą ich nie lubić, jak na przykład zacytowanego przez Ciebie wapnia...

---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Wspaniale! Może by to kontynuować? Nic im nie przeszkadzało, nic nie rozwiewało... świetnie.
Powiedz, czemu ich nie wycieniujesz? Ewidentnie o to proszą.
kurczę, pochwała z Twoich ust to najwyższy komplement
chyba będę bo TŻowi też się podobało...i oczywiście wszytko popsuł macając, choć przyznam, że na tyle macania ile w to włożył powinny wyglądać dużo gorzej, więc ewidentnie miały dobry dzień
chyba jednak wycieniję...ale dopiero w listopadzie będę mogła się rozejrzeć za dobrą fryzjerką, teraz trwa remont, zaczął się rok akademicki i jeszcze niedługo dojdzie mi praca... ale już się złamałam. w związku z tym mam pytanie: przyszłą szwagierka poleciła mi ostatnio "cieniowanie po wierzchu" , powiedziała , że to pozwoli "nie schodzić z długości " () a włosy będą się układać jak po zwykłaym wycieniowaniu...czy to prawda? i co to za cieniowanie ?

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Może lubią warkocz Taki luźny nie powinien zaszkodzić, a ładnie na wieczór wyglądają po nim

Ajrisz, gratuluję... a ile masz tupnięć na sekundę ?
Piechniak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 22:49   #43372
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Benek23 Pokaż wiadomość
Obiecałam już dawno, ale dopiero teraz wklejam. Włosy po po żelu lnianym - on jest cudny Nie wiem czemu tak długo zwlekałam z zastosowaniem go...
o matko ten kolor i skręt no sliczne są... po prostu sliczne!!!!!!!

Cytat:

Dziewczyny, a próbowałyście kiedyś połączyć odżywkę bez spłukiwania z np. żelem lnianym czy ogólnie żelem?
ja tak robie od jakiegoś czasu, spoko jest. Mieszam z joaśką którąś z wielu, nakładam na ociekające. potem odsączam wodę i dodaję czasem trochę samego zelu, dzisiaj dałam Artiste do tego nawet. Harmonijkuje, odwrocony plunking na chwile i suszę.

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
powiedz coś o żelu aloesowym dobrze działa na twoje włosy?
coś takiego
nie podobało mi się za bardzo... Eloe potem pisała, ze całkiem inaczej go stosuje. Muszę zrobić kolejne podejście ale na razie codziennie rano na uczelnie i nie mam jak.
Można też wcierac na noc w skalp itp, ale ja chyba nie potrzebuję... nie wiem czy ma wpływ na wypadanie np. Gdyby walczył z tym problemem to może zacznę?

Wie ktoś coś na temat wypadania i żelu aloesowego? Przeciwdziała?
Cytat:
a co zamówiłaś?
dzisiaj juz na mnie czekał: hydrolat oczarowy, penthanol, olej z orzechow włoskich, kreatyna oczywiscie! i owies hydrolizowany i chyba tyla nie szalałam za bardzo bo nie mam kasy...

Cytat:
Benek zaraz zawału dostane coś pięknego te twoje włosy.
Mam kompleks włosowy
o nie nie, toie nie wolno!!! sama masz takie śliczne ani się waż zazdroscic

Cytat:
Napisane przez Volyova Pokaż wiadomość
Ja u siebie za to ostatnio obserwuję puch już po aplikacji produktów, jeszcze na mokrych włosach - chyba czas na SLES.
też coś takiego widziałam ale nie pomyslalabymz e to znaczy "czas na SLES" może spróbuję oczyścic się zatem... Bo zniwelowalam efekt pomniejszeniem ilosci ruchów na włosach - połaczyłam nakładanie b/ s nakładaniem zelu lnianego, mieszam je arzem zeby tyle razy nie gnieść włosów.

Cytat:
To potwornie smutne Zamiast pilnować, w jaki sposób rozdziela się pieniądze na socjal - pamiętam, że te pieniądze za moich czasów dostawali nie co, co potrzebowali pomocy, ale ci, co mieli geny z uczelni - próbuje się punktować supermenów i supermenki
no coż ja pracuje odkąd zaczelam studia dorywczo, stypendium socjalne mi się nie nalezy bo widocznie za bogata jestem. Liczyłam na naukowe i na prawde ciezko na nie pracuje co roku... a tu takie coś... Nie wiem jeszcze nawet jaki jest regulamin tych nowych stypendiów, ale dla mnie dosc jasno okreslili "trzeba miec i sredia i osiągnięcia inne jakies". Zobaczymy... Teraz pracuje ciągle, bo musze skoro mam nie dostac stypendium. Co oznacza ze nie mam czasu chodzic na zajecia a o nauce juz nie wspominam. Tak się konczy oszczedzanie na studentach z naukowym stypendium - teraz nie beda sie uczyc bo muszą pracowac zeby nadrobic tą pieniężną lukę. Ehhhh

Cytat:
Teraz lśnią nawet od nasady, dotad żelu nie potrafiłam tam nałożyć umiejętnie i równo. I strąków nie ma, jak po samym żelu ostatnio. Jest bardzo bardzo ok. Albo kryzys minął, albo ona tak zadziałała.
super ze jestes zadowolona

Cytat:
Kurcze, myślałam, że potters to będzie wreszcie coś fajnego do mycia... ale chyba przetłuszczają mi się po nim kłaki. Mam pottersa z arniką.
ja ją mam ale jeszcze nie próbowałam. Ciekawe co u mnie zrobi...

Z włosowych historii to tak, stwierdzam zmiękczenie włosów wywołane przenawilżeniem. Ostatnio przy myciu pottersem z melisą, alterze morelce i bs z zelem lnainym GUMA straszna.

Dzisiaj natomiast dałam sobie płukanie wodą i bingo z keratyną z dodatkiem oleju arachidowego, potem b/s joaśka pokrzywa zmieszana z zelem. I efekt całkiem inny chociaż troszkę lekkiej gumki przy żelu lnainym. Ale poprzednio to juz po samym myciu i alterze guma okropna i rozmiękczenie.

A dzisiaj w codzienniku, na koniec dnia puszak niestety i trochę przyklap.

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 22:57   #43373
agatron77
Raczkowanie

Cześć Lokaski
Ja ciągle nadrabiam i znów popadam w zaległości w czytaniu wątku ,ale walczę.

Cytat:
Basia, możesz mi napisać czym się farbujesz? Poszukuję spradzonej farby, więc sprawdzone info na wagę złota dla mnie.
Ja mam czarne włosy, ale już sporo siwych. Od kilku miesięcy testuję hennowanie, ale efekt bardzo marny. Coś mi się wydaje, że jak skończę tę hennę, którą mam, to będę zmuszona wrócić do chemii. Przed CG używałam Brillance schwartzkopf, kolor aksamitny brąz. Dobrze kryła, ale jak przestałam farbować, to wiele włosów farbowanych ułamało się dokładnie w miejscu gdzie zaczynał się siwy odrost.

Cytat:
Dla mnie wszystkie POTTERSY doskonałe do mycia, bo włosy gładziutkie, miłe w dotyku, mało puchu, ale NIESTETY skalp ich nie lubi. Musiałam odstawić, bo miałam mnóstwo wstrętnych wyprysków na głowie.
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 23:07   #43374
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
i jak tu znaleźć coś co podpasuje i cerze i skórze i włosom naraz ...chyba niemożliwe
Od prawie roku próbuję, ciężko dogodzić :P
Cytat:
Napisane przez sailormaary Pokaż wiadomość
A co myślicie o tych nowych szamponach Timotei?? Byłam dzisiaj w Kauflandzie i oglądałam, jakiś nowy z wanilią i z migdałami, i dwa dla dzieci, jeden truskawkowy a drugi jakiś chyba arbuzowy Pewnie mają masę silikonów znając timoteia
I paskudne konserwanty znając życie :/
Cytat:
Napisane przez Piechniak Pokaż wiadomość
chyba jednak wycieniję...ale dopiero w listopadzie będę mogła się rozejrzeć za dobrą fryzjerką, teraz trwa remont, zaczął się rok akademicki i jeszcze niedługo dojdzie mi praca... ale już się złamałam. w związku z tym mam pytanie: przyszłą szwagierka poleciła mi ostatnio "cieniowanie po wierzchu" , powiedziała , że to pozwoli "nie schodzić z długości " () a włosy będą się układać jak po zwykłaym wycieniowaniu...czy to prawda? i co to za cieniowanie ?

Nawet wiem o co chodzi. Zawsze dobre bezpieczne wyjście

Cytat:
Ajrisz, gratuluję... a ile masz tupnięć na sekundę ?
8-9 ? Musiałabym się nagrać

Dobra dzieweczki, kilka zdjęć bo nie wytrzymam Szkoda że jakość tak marna ;]
Ta w prążkach, zza krzaka (połysk! ) i fatalne ale jaka okazja (to błyszczące)
Wiedeńskie zauszne i domowe, czesane.

I dobranoc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 105_0392.jpg (107,4 KB, 91 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1260382.jpg (58,7 KB, 76 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1260604.jpg (68,0 KB, 103 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie724.jpg (46,6 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie726.jpg (37,4 KB, 54 załadowań)

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-10-04 o 23:16
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 23:17   #43375
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
C
Basia, możesz mi napisać czym się farbujesz? Poszukuję spradzonej farby, więc sprawdzone info na wagę złota dla mnie.
Ja mam czarne włosy, ale już sporo siwych. Od kilku miesięcy testuję hennowanie, ale efekt bardzo marny.
Od bardzo dawna farbuję wellatonem 5. To jasny brąz, ale wychodzi bardzo ciemny.
No i powtórzę, że farbuję wyłącznie odrosty (naolejowane włosy), nigdy nic mi się nie zmyło. Kolor jest bardzo naturalny. Koleżanki, które wiedzą, że farbuję mówią, że to czarny kolor, a te które nie wiedzą, uważają, że to mój naturalny. Zdjęcia możesz zobaczyć w dzienniku (co prawda stare, ale kolor ten sam )

Ajrisz, gratuluję

Ehh, nawet nie pochwaliłam jeszcze pięknych loków i fal. Znów nie chwalę każdych z osobna, ale padam na twarz.

Właśnie skończyłam papierologię (na dziś jedną z wielu, c.d.n jutro i tak jeszcze bardzo długo). Program zajęć terapeutycznych z autyzmu napisany, ale jeszcze czeka jutro na zatwierdzenie.
Ufff, kiedy zacznę normalnie pracować....

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 23:17   #43376
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość

Ta w prążkach, zza krzaka (połysk! ) i fatalne ale jaka okazja
ślicznie ci się włoski ułożyły na rozdaniu i na tym pierwszym zdjęciu W ogóle ślicznie wyglądałaś na rozdaniu, bardzo łądna dziewczyna z Ciebie
Gratuluje nagrody i podziwiam - taniec irlandzki super jest. I mam słabośc do gry na kobzie nie grasz przypadkiem

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.

Edytowane przez MgielkaM
Czas edycji: 2011-10-04 o 23:18
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 23:17   #43377
yarrowia
Zadomowienie

O rany, z grubsza nadrobiłam z 15 stron..
MissTransept - jaki kolor! Właśnie coś takiego henną chciałam uzyskać ale nie mogłam się zdecydować co z czym pomieszać, dzięki Ci

Moje włosy trochę odżywają po farbowaniu, dużo ludzi mówi, że jakoś bardziej się kręcą i że takie ciemne - kolor w ogóle mi się nie wypłukuje Ciekawa jestem, czy to dlatego, że używam lżejszych kosmetyków, czy to taka wyjątkowo mocno wżerająca się farba. Ale chyba i tak dużo włosów ostatnio straciłam, jakieś takie prześwity mam Albo widać je bardziej przy ciemnych włosach, nie wiem..

No i ze dwie osoby już zaraziłam CG, jeszcze parę mam na celowniku
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 23:32   #43378
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
I paskudne konserwanty znając życie :/
hmm no na pewno tak jest, ale ten zapach waniliowy bardzo mnie kusi
uwielbiam takie zapachy

---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
ślicznie ci się włoski ułożyły na rozdaniu i na tym pierwszym zdjęciu W ogóle ślicznie wyglądałaś na rozdaniu, bardzo łądna dziewczyna z Ciebie
Gratuluje nagrody i podziwiam - taniec irlandzki super jest. I mam słabośc do gry na kobzie nie grasz przypadkiem
Ja też się przykładam do gratulacji Jutro jadę dać moje prace na konkurs to też może coś mi się uda he he :P
Stary 2011-10-05, 08:54   #43379
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

8-9 ? Musiałabym się nagrać

Ta w prążkach, zza krzaka (połysk! ) i fatalne ale jaka okazja (to błyszczące)

I dobranoc
Nagraj się koniecznie i pokazuj, ależ muszą śmigać te nózki, ja palcem nie miem ruszyć tyle razy na sek, a cóż dopiero stopą!!! Ślicznie na tych zdjęciach. Włoski widać dopisały w 100%(zwłaszcza na drugim cudne)! A z pucharkiem bardzo Ci do twarzy, w dodatku w fajnym stroju (ach, te kuse spódniczki) i makijażu. Czekamy jeszcze na te od "profesjonalisty":brzydal :Podziwiam za pasję i wytrwałość!!!

Mgiełko, ślicznie w codzienniku!

Yarrowia, brawo, mnie jak dotąd nie udalo się tak całkowicie przeciągnać nikogo na jasną stronę mocy. Ziarno zasiałam, ale jak na razie nie wschodzi. Muszę podlac chyba, ale kontakt utrudniony.

Saailormaary, trzymamy kciuki (obejrzałam sobie Twoje prace-nie moja stylistyka, ale talent widać!)

Cytat:

Ale jakież przyjemne to uzależnienie Zapomniałam znowu tej płukanki zrobić Za 2 dni przy następnym myciu zrobię na bank To było tak: łyżka siemienia na szklankę wody, bierzemy pół porcji, rozcieńczamy litrem wody i gotowe?
Baaardzo przyjemne, dlatego tak uzależnia!!! Ja w sobotę zapomniała, ale w niedzielę wieczorem po myciu odżywką chlapnęłam. Wprawdzie niezbyt dokładnie wg przepisu (po prostu rozmieszałam resztę żelu, która mi została w misce z przegotowaną wodą, zanurzyłam końce od połowy głowy, a potem chlust na czubek i sobie spłynęło, odcisnęłam, dałam tylko b/s i trochę żelu na końcówki przy dyfuzorze), ale z fajnym efektem.
Cytat:
Rozczuliłam się
Też mnie rozczulają takie bobaski. Jak moja mala miała 2 latka, koleżanka urodziła córeczkę-wzięłam ją na ręce i po jakimś czasie... mleko mi się pojawiło. To był pierwszy znak, że pora na drugie dziecko. Po 4 miesiącach popatrzyłam na karmiącą inną koleżankę- i znów mleko. Po miesiącu byłam w ciąży. Teraz znów w rodzinie mamy niemowlaka, uwielbiam ją przytulać. Ale mleka nie mamchyba dzieci mi wystarczy, organizm nie daje znaków... Zresztą lekarze zabronili i chyba ciut stara jestem. Trochę Ci zazdroszczę tego stanu. Ruchy dziecka to jedno z najpiękniejszych odczuć. Na razie to pewnie trzepotanie motyla, a będzie coraz wyraźniej
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:08   #43380
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dziękować
Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
Uczyłam się grać na bodhranie ale czasu brak Najlepiej gram na stepach I na nerwach :P
Cytat:
Nagraj się koniecznie i pokazuj, ależ muszą śmigać te nózki, ja palcem nie miem ruszyć tyle razy na sek, a cóż dopiero stopą!!!
A nagram Ale na razie mam urlop od tańca :P

Na dzisiaj planuję myciez dopieszczaniem

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości