Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-04, 20:13   #2521
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
Agatek ale zostalas skopana

A ja sie poryczalam---> http://www.youtube.com/watch?v=n2sxL...eature=related

jeju dziewczyny nie wstyawiajcie takich filmików albo chociaz uprzedzajcie co na nich jest
tak wyglądała moja dzidzia jak ją urodziłam w domu też umierała mi na rękach to jest cos okropnego dla rodziców współczuję ;(

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
hej dziewczynki
zastanawiam się ciągle jak by tu zacząć ćwiczenia mięśni Kegla. Czy Wy coś takiego już robicie? znalazłam taki ciekawy całkiem filmik:

http://www.edziecko.pl/wideo_edzieck...nie_Kegla.html

chyba zaczynam, żeby potem się z ręką w nocniku nie obudzić hehe

ponawiam pytanie drugie, niezauważane
czy ktoś kupuje wózek BEBETTO SOLARIS?? a ja też już mam kombinezon z Tesco, cudny jest
miłego brzuchatki!

ja oglądałam BEBETTO FABIO bardzo mi sie podobał i nad nim też myślę

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
no wlasnie nie od Liliany, tylko od Lilli
Lilla pelne - zdrobnienie na Lila, Lilka

mysle teraz nad Marylka, bo ma imieniny w dniu, w ktorym dowiedzialam sie o istnieniu Niespodzianki

Hania...no ladnie, ale troszke za popularnie
podoba mi sie Baska, Zuzanka, Zoska i Jagoda, ale juz w jednej i drugiej rodzinie mamy "po jednej"
Blanka tez jest imho takie nawet ciekawe, no ale wczoraj przeciez poznalam mala zrebaczke - Blanke

strasznie ciezko mi wybrac imie dla dziewczynki

Dziewczyny, jak maja/mialy na imie Wasze babcie lub prababcie???

no szalu nie ma, ale to dlatego,ze mi sie kojarzy z moja nielubiana bratowa...brrrrr
ale za to drugim nadrabiasz
ja swojego pelnego tez nie lubie
kojarzy mi sie z zaba
ale zdrobnnione na Malgosia/Malgoska bardzo lubie

Edek z krainy kredek - fajnie

moje babcie miały na imię Cecylia i Jadwiga
a dziadkowie to byli Edward i Stefan

ja nad córeczką myslałam ze będzie albo Michalina albo właśnie Cecylia -tez mi się bardzo podoba
Stary 2011-10-04, 20:15   #2522
uska000
Zadomowienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

ja znowu czuje sie zle w poszukiwaniu pomocy znalazlam to moze sie wam tez przyda

http://www.strefalekow.pl/category/v...iazy.html,1,20

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 20:22   #2523
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
jeju dziewczyny nie wstyawiajcie takich filmików albo chociaz uprzedzajcie co na nich jest
tak wyglądała moja dzidzia jak ją urodziłam w domu też umierała mi na rękach to jest cos okropnego dla rodziców współczuję ;(

Współczuję to musi być okropne... dlatego wolę takich rzeczy nie oglądać, a już na pewno nie w obecnym stanie..
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 20:25   #2524
Lucy1111
Zakorzenienie

ja obejrzałam ten filmik i jest mi smutno moja Mała ma 20tygodni. O parę dni mniej o Tego Aniołka... Ech
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 20:33   #2525
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki, uciekam spać, dobranoc
Mój TZ już prawie śpi

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 20:36   #2526
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Już kiedyś pisałyśmy o tym że naparu z liści malin nie można w ciąży....no to przez przypadek znalazłam coś takiego........

" Doskonałym napojem dla kobiet w ciąży jest napar z liści maliny – stosuje się go od wieków w Afryce, Ameryce i Azji. Wiadomo bowiem, że liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek porodu. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej – jeden, dwa razy dziennie."

I jeszcze jedna rzecz mnie irytuje....chodzi mi o produkty uczulające, szukałam coś na temat mango.........no i ogólnie owoce cytrusowe to nie bardzo wskazane bo mogą uczulic no i że kobieta która ma tendecje do alergii nie powinna jeśc takich owoców, ale kobieta która nie miała uczuenia przed ciążą to może.....no i tu jest ten absurd....chyba logiczne że jak mam na cos uczulenie to nie bede tego jeśc.
Tak samo jest z tym mlekiem....tekst w stylu jak ci nie szkodzi to możesz pic.....no logisz że jak szkodzi to nie pije........czy tylko mnie to tak irytuje......ch yba mam jakiegoś nerwa w sobie
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 20:37   #2527
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ja znowu czuje sie zle w poszukiwaniu pomocy znalazlam to moze sie wam tez przyda

http://www.strefalekow.pl/category/v...iazy.html,1,20
może dać na pierwszą stronę linka skoro ciekawe?
Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
ja obejrzałam ten filmik i jest mi smutno moja Mała ma 20tygodni. O parę dni mniej o Tego Aniołka... Ech
ja nie oglądam takich filmów

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 20:40   #2528
NataliaM1103
Rozeznanie

czesc
trzeci dizen strasznie balały mnie pachwiny i wogole niemogłam sie ruszac zabardzo,pojechalam do Leszna do lekarza który robił mi usg 4d i po tej wizycie odrazu mi ulzyło...
Z Synusiem wszystko dobrze ,szyjka "urosla" do 36mm- wiec też dobrze,szyjka zamknięta- zero rozwarcia, więc te bóle co mam to pewnie od tego mojego chorego bioderka- gdzies tam cos uciska i dlatego boli.Taki urok mojej ciąży poprostu i muszę to zcierpiec.
Lekarz zmienił mi tabletki z duphastonu na luteine dopochwowo 2x2.
Zobaczyny jak dalej będzie

Odrazu zaliczyłam sklep 'u kubusia" i kupiłam troszeczkę ciuszkóww
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 21:05   #2529
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
czesc
trzeci dizen strasznie balały mnie pachwiny i wogole niemogłam sie ruszac zabardzo,pojechalam do Leszna do lekarza który robił mi usg 4d i po tej wizycie odrazu mi ulzyło...
Z Synusiem wszystko dobrze ,szyjka "urosla" do 36mm- wiec też dobrze,szyjka zamknięta- zero rozwarcia, więc te bóle co mam to pewnie od tego mojego chorego bioderka- gdzies tam cos uciska i dlatego boli.Taki urok mojej ciąży poprostu i muszę to zcierpiec.

Dobrze że do lekarza pojechałaś, przynajmniej sie uspokoiłaś

---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ----------

Paula widze Cie Odezwij sie!! Co słycha u ciebie?? Jak maleństwo??

---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

Magda1804 gdzie jesteś.....długo Cie nie ma

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Kamusia178 Ciebie też widze
Stary 2011-10-04, 21:08   #2530
staraupa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Staraupa, nie kupuję Bebetto, dlatego nie odpowiedziałam

A czy ja się Ciebie pytałam skąd jesteś?
no ładnie, ale wtopa, masz rację ja się tu wbijam po stokroć a na pytania nie odpowiadam sama. Pamiętałam a potem ze łba mi wyleciało Jestem z okolic miasta wojewódzkiego, okolice Sędziszowa Młp
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 21:16   #2531
pearpearl
Wtajemniczenie

Dziewczynki, dziekuje za imiona Waszych babc. Pytam, bo szukam inspiracji. Podobaja mi sie starodawne imiona,ale wlasnie nie chcialabym dawac zadnego imienia po swoich babciach,bo to podobno niedobrze dla dziecka - niby podswiadomie wymaga sie od niego tych samych cech

Na razie tez bym byla za Aniela, tylko wlasnie nie wiedzialam, jak zdrabniac.
Nela nie wiem, czy mi sie podoba...
A co myslicie o imieniu Marylka???
Ania z Zielonego Wzgorza nazwala tak swoja najmlodsza corke i wolali na nia Rilla ))
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Pearl jeszcze pytanie do Ciebie. Nie wiesz może kiedy kolejny Dexter?? Hmm...bo ja myślałam że teraz w niedziele miał byc a tu ni
Kasikzaki, ja wlasnie tez zglupialam. Cala sobote sie cieszylam, ze "jutro Dexter!" a tu pupa. Kolejny odcinek dopiero za tydzien 9-go (((

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
na glukoze to rzeczywiście późnawo
ja miałam wczoraj rozmowe z małżem dokładnie odwrotną że na wszystko się zgadza co ja powiem a później ędzie marudził i że ma się włączyć w poszukiwania i czytanie. podziałało dzisiaj juz patrzył i czytał i szukał póki co zostaje maxi cosi mura4
zaraz lookne, co to za wozio
mnie wkurza moj, bo jak go prosilam, to mial niby tyyyyyle czasu, a jak ja juz wybralam, to ten mi teraz burzy faworyta

looknelam
fajny, ale drozyzna
no i ciezszy od jedo fynka

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Pearl, pewnie w każdym wózku coś jest nie tak Ale jeśli przeważają opinie pozytywne, to moim zdaniem warto A koła lubią rdzewieć?? Może ktoś o nie nie dbał, każdy metal trzeba raz czasem zakonserwować , a przy 4 kółeczkach to chyba niewielki wysiłek?
Tak sobie wlasnie pomyslalam, ze kazalabym TZtowi od czasu do czasu dokladnie przeczyscic i nasmarowac czy tam popsikac czyms,zeby nie rdzewialy...
a opinii na plus jest w necie naprawde sporo
musze go w koncu zobaczyc na zywo

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Pearpearl też bym chciała mieć małego Jasia i nawet byłoby to imię po moim dziadziusiu ukochanym, ale z naszym nazwiskiem to byłby "statystyczny" Jan K więc odpada.
no wiadomo, jakie imie najbardziej pasuje do Malgosi
u nas w sumie tez bedzie bardzo popularne nazwisko, a szkoda, bo moje takie piekne...
Tak ladnie by brzmialo, a z nazwiskiem tzta to tak "zwyczajnie"
ale tz nie chce sie zgodzic,zebysmy nosili moje nazwisko...nie rozumiem go...

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
renata mi sie podoba imie Liliana i tak chcielibysmy nazwac córke, ale sąsiad tak na swoją kozę woła (mieszkam na wsi:P)

no i masz...
mnie Liliana tez sie podoba, chociaz bardziej Lilla, ale wlasnie staje sie za bardzo popularne
poza tym juz mi sie z ta koza kojarzy
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Ożesz Ty!!! a masz za tą żabę! Toż to takie piękne imię
auuaaa
przyszla matke tak lac ? )))
no ale w wersji pelnej tez Ci sie tak podoba ???
Malgosia jest pieknie, ale Malgorzata juz srednio moim zdaniem

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
najdroższy nie zawsze znaczy najlepszy ważne jest to co ty uważasz, jaki model ci się podoba i jaki spełnia twoje oczekiwania. To ty częsciej będziesz go uzywać niż tż więc tobie bardziej ma się podobać
no dokladnie, kochana
jestem tego samego zdania, wiec nie rozumiem, po co on mi sie tu wtrynia
i tak poprosze rodzicow o taki, jaki MNIE sie bedzie podobal ...[ i tutaj taki zlowieszczy smiech "muahahahahaha"]

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ja nad córeczką myslałam ze będzie albo Michalina albo właśnie Cecylia -tez mi się bardzo podoba
Cecylka - fajnie
Tylko nie wiem, czy zlosliwe dzieciaki nie przeksztalciliby tego na cos z cycuchami

Moj Nietoperek dolacza sie do tych od przeprowadzek. Na karcie mam wpisane "placenta previa", a czuje go/ja od dawna i to z zadziwiajaca sila
Po ojcu rosnie bydlak i silacz
moj najukochanszy na swiecie bydlak

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-10-04 o 21:19
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-04, 21:27   #2532
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:

Kasikzaki, ja wlasnie tez zglupialam. Cala sobote sie cieszylam, ze "jutro Dexter!" a tu pupa. Kolejny odcinek dopiero za tydzien 9-go (((
Marylka bardzo ładnie, kojarzy mi sie z Marylką Baką ze Złotopolskich ale to pozytywnie

No to musimy na Dexterka jeszcze troche poczekac
Stary 2011-10-04, 21:32   #2533
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Marylka bardzo ładnie, kojarzy mi sie z Marylką Baką ze Złotopolskich ale to pozytywnie
oooo
to milo

i ma imieniny w dniu, w ktorym sie dowiedzialam o Niespodziance -bardzo wazna data dla mnie...

Cytat:
Napisane przez Kasik
No to musimy na Dexterka jeszcze troche poczekac
wlasnie nie wiem, o co chodzi i dlaczego nie ma co tydzien?
ja sie pocieszam gotowymi na wszystko i... nie smiej sie - plotkara

A jak fotelik ??? Alez Ci go zazdroszcze... I pozniej podczas karmienia bedziesz miala taka wygode. Achhh

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-10-04 o 21:33
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 22:34   #2534
MissZuzia
Zadomowienie

Ja jeszcze w sprawie zwolnienia L4- ostatnio pisałyśmy na ten temat, czy jest nam potrzebny własny NIP (oprócz NIPu pracodawcy).
Otóż prawdą jest, że na druku ZUS od lipca jest zapis, że podajesz NIP własny albo nr paszportu, ale obok tego tekstu jest * a dokończenie na ostatniej stronie druków i jest tam mi.in. powyższe oraz 'numer innego dokumentu tożsamości, potwierdzającego że jesteś obywatelem EU' Także interpretując ostatni zapis - podanie numeru DO jeśli nie masz przy sobie NIPu czy paszportu jest jak najbardziej zgodne z drukiem
tylko nikt nie zerka na ostatnią stronę druku i stąd to przekonanie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
czesc

to super, że wszystko ok z dzidziuniem
moja szyjka też ok, dziś już miała 38mm, więc to pewnie w zależnosci od lekarza i sprzętu bo nie odpoczywałam tak od pt żeby mi zwiększyła się o 8 mm - niemożliwe

Cytat:
Dziewczynki, dziekuje za imiona Waszych babc. Pytam, bo szukam inspiracji. Podobaja mi sie starodawne imiona,ale wlasnie nie chcialabym dawac zadnego imienia po swoich babciach,bo to podobno niedobrze dla dziecka - niby podswiadomie wymaga sie od niego tych samych cech
upss zapomniałam napisać o swoich- moja jedna Marianna a druga Maria, z kolei dziadkowie to Franciszek i Tadeusz

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 22:52   #2535
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
tego właśnie się obawiam... Boję się, ze przesadzam z tym mlekiem. Nie chciałabym Małej zaszkodzić

A co to znaczy jesz z umiarem?
z umiarem tzn nie jem nabiału codziennie. I nie przesadzam z ilością mleka serków itp.

co do imion babć to: moje-> Elżbieta, Beata, TZ -> Zosia, Teresa a dziadkowie to moje: Franciszek, Eryk a TZ Marian i Józek

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 23:25   #2536
*Agatek*
Zakorzenienie

Pearl u mnie odpada branie imienia z dnia w którym dowiedziałam się o ciąży:

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 00:00   #2537
ultraradiola
Wtajemniczenie

a ja dzisiaj znowu nie mogę spać

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 07:11   #2538
AgaMili
BAN stały

Dzien dobry. Zjadlam wlasnie na sniadanie pierogi z kapusta. A teraz pije herbatke.

Moje babcie to Eugenia i Alicja a dziadkowie to Antoni i Jan, a tz to Krystyna babcia i wiecej nie wiem

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Ultra wspolczuje problemow ze snem. Ja zasypiam juz o 21.00 i o 22.00 juz gleboko spie.
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 07:11   #2539
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

Na razie tez bym byla za Aniela, tylko wlasnie nie wiedzialam, jak zdrabniac.
Nela nie wiem, czy mi sie podoba...
Ania z Zielonego Wzgorza nazwala tak swoja najmlodsza corke i wolali na nia Rilla ))

Marylka fajne dawno nie używane A Aniela to ja znam włąśnie małą... hmmm teraz to już ma z 12 lat Aniele i wołali ją Anielka poprostu a Nela... to ja znam jedną Nelę ale to ona nazywa się Kornela - i imię jak imię ale właśnie przez tą osobę mi się nie podoba w szczególności zdrobnienie Nela... bo to straszna k****a była

Hmmm... Ja ciąglę się biję z myślami między Jagodą i Majką.... dziś rano doszła do tego Małgosia właśnie :P - tylko zaś nie wiem czy nie będzie kojarzone z siostrą TŻ, która zmarła 3 dni po urodzeniu...

No kochaniutkie ja mykam na kontrolę z małym... może już będzie mógł wrócić do przedszkola bo mi dom rozniesie :P

A poniżej foto brzusia z dzisiejszego rana - końcówka 21 tyg :P
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bubu.jpg (36,4 KB, 43 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:19   #2540
tygrysia
Rozeznanie

Witajcie Mamusie !!!!!

Tyle mam latania z tym mieszkaniem, że nie mam czasu tu zaglądać. Wychodzę rano, wracam wieczorem i padam na twarz po powrocie. Nawet w nocy na siusiu nie wstaję teraz taka zmęczona jestem....

Moje dziecko cały czas bardzo kopie i się ciągle wierci. Wieczorami tak rozrabia, że już śmiać mi się chce Wcześniej czekałam na każdy kopniaczek a teraz czasami myślę, że mógłby się nie co uspokoić

Kropeczka1984, gratuluję Synka

U nas Babcie to: 2 x Stanisława, Alicja i Teresa

Pearpearl, Marylka mi się z Marylą Rodowicz kojarzy tylko i wyłącznie, ale to pozytywnie

MartuNiunia87, z tych imion co wymieniłaś to Jagoda, Jagódka mi się podoba.

Widzę, że z imionami dla chłopców jest prościej

MissZuzia, i ja również nie przeczytałam z drugiej strony Może dlatego, że NIP znam na pamięć i zawsze go podawałam, więc nie miałam problemu.

Pozdrawiam Was jeszcze raz i lecę

Edytowane przez tygrysia
Czas edycji: 2011-10-05 o 08:22
tygrysia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:29   #2541
annyonne
Raczkowanie

Witam o poranku

Dzisiaj czas na słodkie lenistwo i opracowanie jakiejś wstępnej chociaż wyprawki... O wózkach też przydałoby się poczytać...

Jeśli lubicie podczytywać blogi to podsyłam link http://dziennikciezarowca.blox.pl/ht...2146,20.html?2 dopiero zaczęłam ale już mi się zaczyna podobać. Ciąża oczami męża, być może znacie te zapiski z książki bo takowa też się ukazała

Imiona moich babć to Rozalia i Eudokia, to ostatnie to imię spod wschodniej granicy, na co dzień do babci mówiliśmy Ewa
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:37   #2542
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Pearl u mnie odpada branie imienia z dnia w którym dowiedziałam się o ciąży:
u mnie musiałyby byc te same imiona hahaha

dzien dobry
idę na śniadanko bo dziecko głodne
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:47   #2543
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień dobry

Ja postanowiłam na zdrowe śniadanie i zjadłam dwa kawałki chleba orkiszowego, jeden z twarogiem, drugi z łososiem (dr rehabilitwany byłby niezadowolony). do tego wycisnęłam sobie sok z grejfrutów

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj znowu nie mogę spać
co się dzieje?
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
A poniżej foto brzusia z dzisiejszego rana - końcówka 21 tyg :P
mm, duży brzusiu
Stary 2011-10-05, 08:57   #2544
renata:)
Zadomowienie

hej babeczki moje
odpoczęłam troszkę po wczoraj i znowu dzisiaj jadę i wracam jutro więc całuski babeczki

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
renata mi sie podoba imie Liliana i tak chcielibysmy nazwac córke, ale sąsiad tak na swoją kozę woła (mieszkam na wsi:P)

renata pytam o skutki uboczne, bo kiedys mialam lekką depresję i nie chciałabym żeby luteina ją teraz na nowo pogłebiła, a ponoć takie cos moze sie zdarzyc
haha koze!!! ja myślę cały czas nad innym tzn mam swoj typ : Gaja ale tż się średnio podobaLilka mi się bardzo podoba ale właśnie rośnie popularność no i imię Liliana jest średnio poważne
luteine z depresją mi się nie kojarzy ale kto wie...ja ją bardzo dobrze znosiłam może ty też bedziesz

Cytat:

A ja bym chyba jednak wolała poród naturalny, mówcie co chcecie ale CC to jest jednak operacja i ingerencja chirurgiczna, no chyba, że będą do tego wskazania (duże dziecko, czy ułożenie nie prawidłowe) to wiadomo.... eh...
[/I]
podpisuję się pod tym i tez musze się wybrac do okulisty, chcę rodzić naturalnie oby się udało
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

najdroższy nie zawsze znaczy najlepszy ważne jest to co ty uważasz, jaki model ci się podoba i jaki spełnia twoje oczekiwania. To ty częsciej będziesz go uzywać niż tż więc tobie bardziej ma się podobać
właśnie też jestem tego zdania trzeba przeglądnąc wiele ofert i popatrzeć "na żywca"..a mój mąż stwierdził że kupimy wózek zdalnie sterowany to będzie z domu chodził na spacery

Cytat:

Hmmm... Ja ciąglę się biję z myślami między Jagodą i Majką.... dziś rano doszła do tego Małgosia właśnie :P - tylko zaś nie wiem czy nie będzie kojarzone z siostrą TŻ, która zmarła 3 dni po urodzeniu...
czytałam ostatnio tu na wizażu i i moja Lilianka i twoja Jagoda i Majka są coraz popularniejsze niestetya takie ładne imiona chciałabym żeby moja córcia miała piękne imię ale nie takie jak pół przedszkola czy szkoły, a najbardziej bym chciała żeby mi to nie przeszkadzało ale niestety przeszkadza

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:58   #2545
Mijus
Rozeznanie

Cześć Mamuśki
Życzę Wam miłego dnia kochane
Obiecałam sobie, że dziś aktywny dzień....ostatnio tylko siedzę dupskiem przed kompem lub TV i objadam się słodyczami Przez całą ciążę nie jem słodkiego, a od paru dni mam szał! Koniec! Basta! Do roboty

A tu numer który ostatnio zadomowił się w moich uszach Może komuś się spodoba
http://www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY
Stary 2011-10-05, 09:11   #2546
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

my już po śniadanku
chałka z masełkiem i dżemikiem z czarnych pożeczek
Stary 2011-10-05, 09:12   #2547
dph
Rozeznanie

moja babcia ma na imię Łucja jeśli chodzi o imiona babć i mi się to imię strasznie podoba, gorzej co prawda ze zdrobnieniem ale zawsze coś można wymyśleć nadrobiłam Was po łebkach piszecie jak szalone
Stary 2011-10-05, 09:19   #2548
pozycja77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
moja babcia ma na imię Łucja jeśli chodzi o imiona babć i mi się to imię strasznie podoba, gorzej co prawda ze zdrobnieniem ale zawsze coś można wymyśleć nadrobiłam Was po łebkach piszecie jak szalone
U nas na Łucję mówią Uś, lub Usia

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:23   #2549
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez pozycja77 Pokaż wiadomość
U nas na Łucję mówią Uś, lub Usia
a u nas Lusia
Stary 2011-10-05, 09:36   #2550
Angelika_26
Raczkowanie

Witam!
Jedna moja babcia ma na imię Irena a druga Helena. Prababcia Michalina, a drugiej nie pamiętam.

Ja jak będę mieć dziewczynkę to będzie Blanka. Oczywiście wymiana zdań z moim mężem bo on chce Małgosia, bo Jasia już mamy. A jak będzie drugi synek to nie mam pojecia. Może Julek.. hmmmm
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości