Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz. XI - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 08:26   #2551
Madziuniusia
Zakorzenienie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
hej hej dziewczyny wczoraj bylismy w USC termin ustalony na
21.07.2012 na godzine 16 :d

można mnei dopisac do listy
gratuluję
Stary 2011-10-05, 08:31   #2552
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość

ale mam dziś stresa sama nie wiem czemu tak się stresuję tymi kieckami
to znak, że dziś podejmiesz ostateczną decyzję

Cytat:
bylismy w USC termin ustalony na

jasne, jak tylko wrócę do domku to Cie dpiszę
Stary 2011-10-05, 08:50   #2553
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
ale do kielc zapraszam na kawke... nie tylko Ciebie ale i wszystkie PMki 2012
wg viamichelin mam jedynie 460 km , to na kiedy się umawiamy

[QUOTE=Malenka321;29793153]
chodzicie w pierścionku zaeczynowym ciagle?? czy np do pracy jak fizyczna zostawiacie??
/QUOTE]
ja cały czas nosiłam, ale starła mi się warstwa białego złota , więc teraz zdejmuję do poważniejszych prac

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
Dziewczynki co sądzicie o takim okryciu do kościoła? (zależy mi żeby nie było to typowe ślubne bolerko, bo mi sie strasznie nie podobają oraz zeby mi było chociaż odrobinę ciepło w nim, bo na początku maja raczej upałów nie będzie ) To jest taka dzianinka/sweterek robiony na drutach/szydełku. Oczywiście w kolorze sukni
śliczne, fajny pomysł

Cytat:

a ja dopiero ostatnio doliczyłam się, że 6 miesięcy do ślubu, to ja będę miała w listopadzie, a nie w grudniu, no i wtedy pójdę załatwiać termin
aleee.. doczytałam że bierzecie ślub poza siedzibą USC
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:54   #2554
czarna_kawa80
Zakorzenienie

GG do czarna_kawa80

co do sweterków do sukni slubnej, to jest teraz bardzo modny trend tylko mam wrażenie ze te ze zdjęć "gryza "

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ----------

[QUOTE=MARGIDA;29793803]wg viamichelin mam jedynie 460 km , to na kiedy się umawiamy

Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
chodzicie w pierścionku zaeczynowym ciagle?? czy np do pracy jak fizyczna zostawiacie??
/QUOTE]
ja cały czas nosiłam, ale starła mi się warstwa białego złota , więc teraz zdejmuję do poważniejszych prac

śliczne, fajny pomysł

a ja dopiero ostatnio doliczyłam się, że 6 miesięcy do ślubu, to ja będę miała w listopadzie, a nie w grudniu, no i wtedy pójdę załatwiać termin
aleee.. doczytałam że bierzecie ślub poza siedzibą USC
nie beirzemy jednak bo nie robimy wesela, slub w plenerze mial byc przy sali ale wesela nie robimy bo matka i tesciowa przegiely

https://wizaz.pl/Mikroreklama

jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną

czarna_kawa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:03   #2555
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
No to ślubujemy tego samego dnia. Ty godzinkę przede mną. Gratuluję wyboru pięknej daty!

Ewusia, ja pewnie zdecydowałabym się raczej na etolę zamiast sweterka. Bo w sweterku i tak dekolt masz odkryty, więc nie wiem czy byłoby Ci ciepło w nim
Stary 2011-10-05, 09:03   #2556
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
nie beirzemy jednak bo nie robimy wesela, slub w plenerze mial byc przy sali ale wesela nie robimy bo matka i tesciowa przegiely
szkoda
szkoda ,że nie będzie ślubu w plenerze, no i szkoda, że "przegięły"
Stary 2011-10-05, 09:04   #2557
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zabijecie mnie za to co zrobiłam ale obawiam się że wybrałam wariant najlepszy z możliwych Byłam dziś w Lublinie z mamą za tą suknią. Najpierw poszam do Passion tam gdzie mierzyłam Ruth, mama mówiąc szczerze powiedziała że to strasznie skromna suknia Za co dostała troszkę od tej Pani tam sprzedającej bo mówi że pierwszy raz słyszy od mamy że ta suknia jest skromna. Ale do rzeczy. Dla pewności zaprowadziłam mamę tez do salonu Regina gdzie mają suknie Agnes, nie było mojego nowego modelu z kolekcji 2012( a mianowicie 10750) ale Pani dała mi wręcz propozycje nie do odrzucenia, bo powiedziała ze może mi ja zamówić, będzie w salonie na 14 listopada najpóźniej i jeśli mi się nie spodoba kobieta oddaje mi zaliczkę a ja idę spokojnie zamówić suknie w innym salonie.
Nie potrafię teraz powiedzieć która suknia czy Ruth czy ta Agnes bardziej mi sie podoba, oczywiscie Ruth mierzyłam, tej nie ale nie daje mi ta Agnes spokoju dlatego dałam kobiecie zaliczkę żeby jak już przyjdzie mieć jasność w której czuje się lepiej, któa bedzie ładniej na mnie leżeć itp.
Dziewczyny dobrze zrobiłam?
Jeśli ta Agnes mi sie nie spodoba to jeszcze tego samego dnia ide zamówic Ruth Hermsa tylko bedzie wtedy droższa o 150 zł.
Tak dla wiadomości (dla Paulinki) suknia Agnes 10750 jest warta 2690zł bo dziś Pani dzwoniła do producenta.
Tą Agnes jak ją zobaczyłam to nie mogłam od niej wzroku oderwac dlatego czuje że bedę żałowac jak jej nie zmierzę.

Witaj maxwelko dawno Cię u nas nie było
Bardzo dobrze się zabezpieczyłaś

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
maxwelko witaj po przerwie
Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Super, że urolpik udany. Koniecznie pokazuj jakieś fotki
za zaklepanie godziny. My bardzo chcemy 16. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
świetnie że wróciłaś i za tyle załatwionych spraw
Strasznie miło mnie witacie Myślę, że dzisiaj wrzucę wam jakieś fotki

Cytat:
wstępna data: 22 IX 2012r.
zaręczyny- 1 X 2011r. szybcy jestesmy co??
Witaj

Cytat:
A ja dzisiaj kupiłam Biżu i welon
Cytat:
Cudna biżu! I welon też baaaardzo ładny

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Bo Wy pewnie wysłałyście dzieci do Australii na odchowanie
Tak skomentowały sąsiadki moją znajomą (mieszka w mniejszej miejscowości), która pewnego lata po prostu dla wygody w okól domu chodziła w dresach. To sobie babsztyle dopowiedziały, że jest w ciąży, a jak na wiosnę dziecka nie zobaczyły to stwierdziły, że je do Austrialii wywiozła Ludzie mają fantazję! :rotlf:

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
TAK JEST

Uwaga Panie i Panie Mgr Chatka pozdrawia z Warszawy nie ma szans, żebym Was nadrobiła, bo ledwo się trzymam na nogach (ze zmęczenia) więc nadrobię jutro, a dziś tylko Wam powiem, że jeszcze nie bardzo to do mnie dociera, ale jest zaaaaaaaaaaaaaaaaajeeeeee eeeebiście Mam 4 na dyplomie i jestem cała happy i freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eee

A teraz idę spać
GRATULEJSZYN CHATENCJO!!!

Oj, ja przez tydzień po obronie chodziłam 5 cm ponad chodnikami, taka byłam lekka od ciężaru, który z siebie zrzuciłam To jest niesamowita radość!

Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi czy Wasi przyszli mężowie pomagają Wam w przygotowaniach?? chodzi mi np. o wybór sukni, zaproszeń czy jakiś takich innych drobnych rzeczy... dziś rozmawiałam z TŻtem i on stwierdził że trzeba juz jakieś zaproszenia wybrać i że ja mam się tym zająć bo on sie nie zna na tym... to ja że jak coś wybiorę to mu pokarze i wtedy powie czy mogą być czy nie... to on na to że on się nie zna i ja mam wszystko sama wybrać bo jak mnie sie będzie podobało to jemu tez... denerwuje mnie takie podejście bo to przecież nie tylko moje przygotowania ale także i jego...
My wszystko wybieramy razem. Jedyna rzecz, którą kupiłam sama, to suknia i dodatki do niej
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:31   #2558
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Pewnie masz racje... to ja juz chyba zaczynam wariować na 10 miesięcy do ślubu (jak to zauważyła Kessi_86) daje sobie jak na razie na wstrzymanie, może jak będzie bliżej to wtedy on bardziej się zaangażuje....
Ty wariujesz? U nas już tylko 7 miesięcy, za chwilę będzie pół roku, a nie mamy zaproszeń, TŻ nie ma nic do ubrania (chyba go zapędzę w ten weekend), ja nie mam butów, welonu, no masakra! Zaczynam wpadać w panikę.

Jedyne co dobre, to że prawdopodobnie moją wizażystką będzie żona przyjaciela TŻta, która nie weźmie ode mnie nic za makijaż, więc chociaż na tym zaoszczędzę

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Dziewczynki kochane kiedy kupujecie zaproszenia tzn. ile miesięcy przed ??
Bo my mamy już wybrane i się zastanawiam kiedy je kupić
No ja to bym chciała jakoś już, bo ślub 28 kwietnia, przed weekendem majowym i chcemy zacząć rozdawać w okolicach Bożego Narodzenia. Moja mama już teraz musiała powstrzymać jedną swoją koleżankę przed zaklepywaniem weekendu majowego, bo chcę ją zaprosić...

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Nie mam siły was nadrabiać... opowiem wam coś. Moja kuzynka poznała faceta. Ona ma 24 lata, on 27. Niestety jest po rozwodzie. I ma dziecko. Do rozwodu doszło dlatego, że zażyczyła go sobie jego ex żonka. W ciągu miesiąca było po wszystkim. Nic nie zapowiadało rozwodu. W każdym razie moja siostra i on są razem. Tylko moja ciocia nie może tego zrozumieć. Ona ma swoje argumenty dlaczego rozwodnik nie i nie przegadałyśmy jej, choć byłyśmy we cztery. Smutne to. Boje się, że siostra dla świętego spokoju się z nim rozstanie...
Ludzie jednak wciąż mają strasznie ograniczone horyzonty myślowe... Przecież tak różnie się życie układa, nie każdemu jest dane trafić we właściwą osobę za pierwszym razem. Szkoda tej Twojej siostry

Cytat:
ja już pisałam że my mamy okazję rozdać zaproszenia ok.30-40 osobom na raz podczas świąt bożego narodzenia u babci tżcika. Więc skożystamy z takiej okazji i zaproszenia będziemy chyba zamawiać w listopadzie. A jak nie to pod koniec października. Ale tak reszcie będę rozdawać chyba w marcu a może w lutym. Zobaczę
No my też właśnie na święta planujemy rozdawać A potem pewnie w długi weekend jak będzie trzehc króli.

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Maxswelka gratuluje zaklepania terminu i godziny ślubujemy tego samego dnia tylko ja o 14 ale pewnie nerwy będą te same
Wiem Lubciu Będziesz mężatką 2 godziny wcześniej

Cytat:
tak ja tez mam po lewej
I u mnie było po lewej, ale już rozwiązałam ten problem

Cytat:
ja też tego nie mam - mamy podrobiony wizaż
Może siedzisz na tureckim serwerze

Cytat:
"qwerty" może być twarzowe
poniosła mnie wyobraźnia

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ale bym sobie suknie pomierzyła tak mnie naszło ale nieeee mam swoją ukochaną nie wolno mi
No mnie właśnie wczoraj naszła taka refleksja, że przez to, że kupiłam suknię w drugim salonie, do którego weszłam, coś mnie ominęło... "Coś" tzn. bieganie po salonach z wywieszonym jęzorem i 0przymierzanie tysiąca sukien Ale może to i dobrze? Oszczędziłam chociaż czas

Cytat:
co do aktywności TŻ - to najważniejsze żeby się zaangażowali w podejście do ołtarza
No przydałoby się Oj, Milka, jak Ty coś powiesz

Ewusia_marchew, super to bolerko! Naprawdę urocze i oryginalne, ja bym śmiało w czymś takim szła do ślubu gdyby mi pasowało

Malenka321, ja cały czas w swoim chodzę, zdejmuję tylko do mycia i do spania. A przed ślubem oddam go do czyszczenia i najwyżej odświeżę białe złoto, żeby ładnie wyglądało przy nowiutkiej obrączce

A właśnie!!! Nie mamy też obrączek...

Aha, no i było jeszcze o zaproszeniach. My jesteśmy wstępnie zdecydowani na takie: http://www.decorisus.pl/p/7/332/5622...e_03/sp/z.html
Co prawda Decorisus ma trochę kiepskich opinii, ale liczę na to, że jeśli udamy się tam osobiście i wszystko załatwimy na miejscu (sklep jest w Warszawie na Pradze), to uda się bez żadnych błędów i niedociągnięć...

Edytowane przez maxwelka
Czas edycji: 2011-10-05 o 09:33
Stary 2011-10-05, 09:38   #2559
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Wy spać idziecie, a ja dopiero nadrobiłam...

Chatka -GRATULACJE!!

Obrączki mi tyłkiem wychodzą, ale z drugiej strony nie mogę się ich doczekać...

Około 12.00 trzymajcie za mnie kciuki - idę do lekarza poprosić o małą pomoc w załatwieniu indywidualnego toku studiów... Jak się nie uda to zostanę bezrobotną

P.S. - 2 z przodu wygląda przepięknie!! Chcę już 1, albo liczby dwucyfrowe
będą trzymane i za dni do slibu. Zanim sie opbejrzysz juz będą liczby dwucyfrowe

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Dzień dobry w środę!

Jagodzia
, gratuluję zakupu, piękna biżuteria!

PANI MAGISTER CHATKO,
GRAAAAATULAAAAAAACJE! I co? Tak strasznie było? :P

madzia2306, daj koniecznie znać jak się ta baza sprawuje, może sama się na nią skuszę?

M_ilkaa, pochwal się jakie mebelki macie na oku!

Talaaa87, jeśli chodzi o zaangażowanie TŻ, to załatwienia typu sala, fotograf i kamerzysta, DJ, kościół, nauki (:P) robiliśmy razem. Oboje byliśmy na każdym spotkaniu, przy podpisaniu umowy itd. Jeśli chodzi o mniejsze rzeczy typu zaproszenia, to mamy wstępnie wybrane - ja wyszukałam i pokazałam TŻtowi, a mu się spodobały. I w sumie tak jest ze wszystkim - ja znajduję, a potem mu pokazuję. Ale mamy jeszcze tyle czasu (2 tygodnie mniej niż Wy), że nie musimy mieć wszystkiego wybranego już ostatecznie. Po Nowym Roku będą zapadać ostateczne wybory. Zresztą teraz TŻ zajmuje się wykończeniem naszego domu w większym stopniu niż ja tzn. dogląda, dokupuje fachowcom materiały itd. i sam mi powiedział, że dopiero jak się przeprowadzimy, to będzie miał wolną głowę, żeby zacząć myśleć na poważnie o dalszej części przygotowań do ślubu. Też mnie to czasami irytuje, ale wiem, że ma poniekąd rację - mamy jeszcze dużo czasu.

kicia
, wg mnie wnętrze ze zdobieniami fajniejsze.

Zaproszenia, winietki, menu - my robimy sami projekt i sami drukujemy. Rozdawać będziemy w kwietniu - 3 miesiące przed ślubem.

Malenka, ja jak nie znajdę nic w kolekcjach 2012 w salonach to będę szyć suknię. A pierścionek też zdejmuję do domowych prac, ale jak tylko gdzieś wychodzę, to zakładam
Pocieszyłyście mnie troche dziweczyny bo myslałam że tylko mój TŻ "nie interesuje" sie niczym... teraz jak tak mysle po Waszych wpisach to przecież mamy zamiar budować dom i TŻ się wszystkim zajmuje i nie wymaga ode mnie żebym cos tam załatwiła czy kupiła materiały budowlane... Dzieki Wam spojrzałam na to z innej perspektywy

Cytat:
ja ściągam do większych prac domowych i do zmywania (nie lubię go moczyć bez potrzeby)

Dziewczynki co sądzicie o takim okryciu do kościoła? (zależy mi żeby nie było to typowe ślubne bolerko, bo mi sie strasznie nie podobają oraz zeby mi było chociaż odrobinę ciepło w nim, bo na początku maja raczej upałów nie będzie ) To jest taka dzianinka/sweterek robiony na drutach/szydełku. Oczywiście w kolorze sukni
Nie lubie bolerek ale to wyglada bardzo fajnie, jest nietypowe...

Cytat:

Witaj A my sie chyba znamy z wątku kieleckiego

Cytat:
co do sweterków do sukni slubnej, to jest teraz bardzo modny trend tylko mam wrażenie ze te ze zdjęć "gryza "

To szkoda że nie będzie wesela i ślubu w plenerze...

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:38   #2560
kindziulindzia
Zakorzenienie

spitalam dziewczęta na podbój stolicy

ja mam siłę ja mam moc

i będę latać z wywieszonym jęzorem maxwelko
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:39   #2561
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
TAK JEST

Uwaga Panie i Panie Mgr Chatka pozdrawia z Warszawy nie ma szans, żebym Was nadrobiła, bo ledwo się trzymam na nogach (ze zmęczenia) więc nadrobię jutro, a dziś tylko Wam powiem, że jeszcze nie bardzo to do mnie dociera, ale jest zaaaaaaaaaaaaaaaaajeeeeee eeeebiście Mam 4 na dyplomie i jestem cała happy i freeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee eee

A teraz idę spać
Serdeczne gratulacje, pewnie Ci teraz lekko na duszy Do teraz jestem przeszczesliwa ze mam to za soba, ale z drugiej strony bedzie mi brkaowalo spotkan z moimy qmpelkami!

Cytat:
To robimy to samo a moze cos takiego?? http://moda.allegro.pl/wyjatkowe-zap...844256639.html
Ja wlasnie wczoraj zakupilam probki tych zaproszen, interesuje mnie srodek i koperta bo chce robic sama obwoluty ciekawe jak wyjda

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość

Mój nie bo uważa, że jest jeszcze dużo czasu (z drugiej strony mama uważa, że jst go bardzo mało i jestem w takim potrzasku, ale nie przejmuje się, ja wiem, że zdążymy )
Myślę, że bliżej ślubu się w to zaangażuje, a nawet jeżeli będzie sie to ograniczać do zaakceptowanie jednej z kilku propozycji to mi to nie przeszkadza Ja lubię robić/szukać tych wszystkich drobiazgów i poważniejszych rzeczy, jestem perfekcjonistką (co mnie czasami doprowadza do szału ), lubię coś organizować i coś robić A nie łudźmy się, niewielu facetów będzie chciało dobrać winietki pod kolor zaproszeń, zaproszenia pod kolor dekoracji i to wszystko razem pod kolor bukiety (czy tam dowolna inna konfiguracja). Jeżeli mój TŻ będzie sam chciał szukać i będzie miał jakieś pomysły to super! A jeżeli nie to nic się nie stanie Przynajmniej będzie po mojemu
My w poniedzialek jezdzlismy ogladac zaproszenia po sklepikach, wieczorami ogladalismy na necie, wczoraj zamowilismy probki, jak beda beznadziejne to Tż zaproponowal ze pomysli nad grafika srodka a ja zajme sie czescia artystyczna, bo niestety ma mniej czasu ode mnie - praca i jeszcze pol roku studiow mu zostalo... Ciesze sie, ze bardzo jest w to zaangazowany ale wiadomo jakie sa kobiety pomimo tego ze nie mamy czasu to na zaproszenia zawsze go gdzies wynajdziemy

Cytat:
Kiciu pamiętaj sukni juz mierzyć nie wolno a jeżeli juz to takie jakieś brzydkie zebyś tylko sie utwierdziła w wyborze ale do kielc zapraszam na kawke... nie tylko Ciebie ale i wszystkie PMki 2012
dobre to bylo -mierzyc ale brzydsze
Cytat:
Sliczne te sweterki, ale czy beda pasowac do sukni z calkiem innego materialu?
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:39   #2562
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
No mnie właśnie wczoraj naszła taka refleksja, że przez to, że kupiłam suknię w drugim salonie, do którego weszłam, coś mnie ominęło... "Coś" tzn. bieganie po salonach z wywieszonym jęzorem i przymierzanie tysiąca sukien Ale może to i dobrze? Oszczędziłam chociaż czas
Uwierz mi, że dobrze. Ja bym chciała wejść do drugiego salonu i kupić suknię. A tak byłam już prawie we wszystkich lubelskich, a WOW nie ma i Pozostało mi jeszcze odwiedzić stołeczne salony, czekać na kolekcje 2012 w lubelskich lub szyć.
Stary 2011-10-05, 09:40   #2563
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Aha, no i było jeszcze o zaproszeniach. My jesteśmy wstępnie zdecydowani na takie: http://www.decorisus.pl/p/7/332/5622...e_03/sp/z.html
Co prawda Decorisus ma trochę kiepskich opinii, ale liczę na to, że jeśli udamy się tam osobiście i wszystko załatwimy na miejscu (sklep jest w Warszawie na Pradze), to uda się bez żadnych błędów i niedociągnięć...
zaproszenia ładne dobrze, że macie możliwość zakupienia w lokalnym sklepie, a nie na alle. będzieci mogli chociaz ich dopilnować, a nie martwić się czy aby na pewno dobre zrobią. wiadomo, że przez net kontakt ze sprzedawcą jest bardziej ograniczony.

ja się strasznie cieszę, że zabraliśmy się za to wszystko wcześniej nie wiem jak ludzie organizują wesela w 2 miesiące wszystko jest wtedy na szybkiego, krótkie terminy na jakiekolwiek decyzje
Stary 2011-10-05, 09:41   #2564
maly_czlowieczek
Zadomowienie

O widzę kolejne nowe PMki, nowe zaklepane daty, suknie i tak dalej......

a ja bym chciała już coś mieć odhaczone, a ciągle jestem w czarnej d. właśnie gadałam z mamą o sukni, a ona mi mówi, że ta moja wybrana, to chyba za tania, że pewnie wygląda jak firanka (nie widziała mnie w niej!) że powinnam mieć zakryte plecy (sukienka z zakrytymi plecami) bo nie mam idealnej cery i w ogóle o wszystko się czepia cholernie mi smutno....... naprawdę w tamtej sukience poczułam TO COŚ, w promocji teraz jest 1650 zł za szycie z bolerkiem i welonem i naprawdę jest leciutka i miła w dotyku....ach.... dołek mnie łapie....

dla przypomnienia poniżej zdjęcia w sukni....i dodam, że dekolt ma być uszyty w serduszko a kwiatek z fioletowymi dodatkami i może być inny niż ten w mierzonym modelu. No i w tym salonie suknia będzie szyta 2-3 miesiące przed ślubem i odbierana na tydzień przed, a zanim zaczną szyć mogę wszystko jeszcze zmienić.

ech, no nie umiem przejść nad tym do porządku dziennego, że mamy po prostu czasem się czepiają....ale jak można nie słuchać, że A) w kościele mam bolerko B) i w kościele i przez większość wesela mam welon, który plecy zakryje. Poza tym ja nie mam jakichś wielkich problemów ze skórą na plecach....
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC17177.jpg (49,2 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC17178.jpg (49,2 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC17179.jpg (50,0 KB, 27 załadowań)
Stary 2011-10-05, 09:45   #2565
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

dla nas za drogie te zaproszenia, bedziemy zapraszac 200osob wiec gdyby nawet przyszlo kupic 100 + koperty to za drogo

Cytat:
ja ściągam do większych prac domowych i do zmywania (nie lubię go moczyć bez potrzeby)

bardzo mi sie podoba! do mojej sukni by pasowal na bank...przemysle

Cytat:

ja mam siłę ja mam moc

no to powodzenia!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:46   #2566
jagata
Wtajemniczenie

witajcie dziś stuknęło mi 7 miesięcy do ślubu a za parę dni pojawi się 1 na początku

Cytat:
o kurcze ile wy piszecie:O:O:O szok!!
ja jutro jadę z teściami i narzeczonym ostatecznie wybrać salę i potem już będziemy szukać orkiestry

---------- Dopisano o 07:30 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ----------

mi sie te frugie bardzo podobają. pierwsze takie przeładowane

tez myślę zaproszenia robić sama i winetki. Nawet na takich pierdołach cche oszczędzić bo niby np 200 zl a za to moge kupić już coś innego
Na początku ściągałam pierścionek do różnych prac domowych. Ale teraz jestem do niego tak mocno przyzwyczajona, że prawie nigdzie się bez niego nie ruszam. Ostatnio robiłam ciasto na pierogi i dopiero jak zaczęłam wyrabiać to zorientowałam się, że pierścionka nie zdjęłam. Raz wyszłam do pracy i dopiero w drodze zorientowałam się, że nie mam go na palcu. W panice zadzwoniłam do TŻ by sprawdził czy leży gdzieś na biurku. Bałam się, ze go zgubiłam i była w stanie wrócić się do domu tą samą drogą i przeszukać każdy skrawek chodnika.

Cytat:
nio mi właśnie tez szkoda nosić o naprawdę piękny

a powiedzcie mi: ile wcześniej wystarczy popatreć za suknią?? Myslicie szyć?? kupować gotowe?? i macie może jakiś organizator czy poradnik bo ja napawdę dużo rzeczy nie wiem, a chcialabym, żeby było idealnie....
no tak 6 miesięcy przed, ponieważ najczęściej czeka się 4 miesiące na sprowadzenie/ uszycie sukni plus miesiąc na dokładne dopasowanie do figury.
Stary 2011-10-05, 09:46   #2567
evoonia86
Zakorzenienie

maly_czlowieczek bardzo ładnie wyglądasz w tej sukni mamuśki lubią sobie czasem pogadać. Twoja pewnie tak jak moja chciałaby, żebym miała suknię a'la księżniczka? jeśli taka Ci się podoba, to kupuj, bo to ma być Twoja wymarzona suknia
Stary 2011-10-05, 09:48   #2568
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam siłę ja mam moc

A Ty znowu do szpitala?

Hehehe, no widzisz, to ciesz się tym, bo mi nie było dane i czuję się gorsza od was, że tak szybko zdecydowałam
Stary 2011-10-05, 09:49   #2569
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Hehehe, no widzisz, to ciesz się tym, bo mi nie było dane i czuję się gorsza od was, że tak szybko zdecydowałam
kochana ja też bardzo szybko podjęłam decyzję i patrząc na to ile sukni przymierzyły dziewczyny, to ja założyłam na siebie prawie tyle co nic
Stary 2011-10-05, 09:50   #2570
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość

a ja bym chciała już coś mieć odhaczone, a ciągle jestem w czarnej d. właśnie gadałam z mamą o sukni, a ona mi mówi, że ta moja wybrana, to chyba za tania, że pewnie wygląda jak firanka (nie widziała mnie w niej!) że powinnam mieć zakryte plecy (sukienka z zakrytymi plecami) bo nie mam idealnej cery i w ogóle o wszystko się czepia cholernie mi smutno....... naprawdę w tamtej sukience poczułam TO COŚ, w promocji teraz jest 1650 zł za szycie z bolerkiem i welonem i naprawdę jest leciutka i miła w dotyku....ach.... dołek mnie łapie....

dla przypomnienia poniżej zdjęcia w sukni....i dodam, że dekolt ma być uszyty w serduszko a kwiatek z fioletowymi dodatkami i może być inny niż ten w mierzonym modelu. No i w tym salonie suknia będzie szyta 2-3 miesiące przed ślubem i odbierana na tydzień przed, a zanim zaczną szyć mogę wszystko jeszcze zmienić.

ech, no nie umiem przejść nad tym do porządku dziennego, że mamy po prostu czasem się czepiają....ale jak można nie słuchać, że A) w kościele mam bolerko B) i w kościele i przez większość wesela mam welon, który plecy zakryje. Poza tym ja nie mam jakichś wielkich problemów ze skórą na plecach....

Wiesz co jesli Twoja mama nie widziala Cie w niej na zywo tylko na tych zdjeciach, ktore tutaj dodalas to troche jej sie nie dziwie dlatego, ze zdjecia nie oddaja w 100% tych sukni. Powiem szczerze, ze mnie tez nie powala i wlasnie moze dlatego, ze to fotka! Jesli jestes na nia zdecydowana zabierz mame do salonu

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2011-10-05, 09:50   #2571
misiak17
Wtajemniczenie

199 dni do ślubu

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:50   #2572
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Pocieszyłyście mnie troche dziweczyny bo myslałam że tylko mój TŻ "nie interesuje" sie niczym... teraz jak tak mysle po Waszych wpisach to przecież mamy zamiar budować dom i TŻ się wszystkim zajmuje i nie wymaga ode mnie żebym cos tam załatwiła czy kupiła materiały budowlane... Dzieki Wam spojrzałam na to z innej perspektywy
Wiesz, gdyby mi TŻ wprost nie powiedział, że dopiero po przeprowadzce będzie miał wolniejszą głowę, to sama też bym tak na to nie patrzyła. Ale ma rację. Prawie codziennie po pracy jest w naszym domku, załatwia różne rzeczy z fachowcami, siedzi w necie i wybiera nam np. piec grzewczy, zamki itp. Wybrał całe AGD, przejrzał setki opinii... To też kosztuje dużo czasu. A przecież chodzimy jeszcze na tańce, wychodzimy często ze znajomymi. Nic dziwnego, że na razie nie ma czasu myśleć o ślubie (tym bardziej, że dla niego naprawdę nie ma znaczenia kolor serwetek ). Poza tym od stycznia zostanie nam jeszcze prawie 7 miesięcy do ślubu, uważam, że to i tak nadto czasu, żeby wszystko dopiąć na ostatni guzik Będzie dobrze, myślę że w odpowiednim czasie nasi TŻci zaangażują się na całego.
Stary 2011-10-05, 09:51   #2573
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Ludzie jednak wciąż mają strasznie ograniczone horyzonty myślowe... Przecież tak różnie się życie układa, nie każdemu jest dane trafić we właściwą osobę za pierwszym razem. Szkoda tej Twojej siostry
najgorsze jest to, że omówiłyśmy wczoraj wszystkie kwestie, każdy jej argument został obalony. Na końcu siadła i płakała. Wg niej to jest po prostu straszna tragedia. Zamiast się cieszyć, że córka wreszcie jest szczęśliwa. Kurcze ona nawet nie chce dać mu szansy. Mówię: ciociu, niech on zacznie tu przychodzić, poznacie go, zobaczycie, że fajny chłopak. W końcu W. z niejednym kawalerem może być 100 razy bardziej nieszczęśliwa niż z tym "rozwodnikiem" jak to nazywa jej matka... To ciocia na to, że ona tego nie neguje ale... i przy każdej kwestii kończy sie na ale. Masakra.
Stary 2011-10-05, 09:52   #2574
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

No i pojawiła się 1 na przodzie <duma>

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2011-10-05, 09:53   #2575
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Serdeczne gratulacje, pewnie Ci teraz lekko na duszy Do teraz jestem przeszczesliwa ze mam to za soba, ale z drugiej strony bedzie mi brkaowalo spotkan z moimy qmpelkami!

Ja wlasnie wczoraj zakupilam probki tych zaproszen, interesuje mnie srodek i koperta bo chce robic sama obwoluty ciekawe jak wyjda

My w poniedzialek jezdzlismy ogladac zaproszenia po sklepikach, wieczorami ogladalismy na necie, wczoraj zamowilismy probki, jak beda beznadziejne to Tż zaproponowal ze pomysli nad grafika srodka a ja zajme sie czescia artystyczna, bo niestety ma mniej czasu ode mnie - praca i jeszcze pol roku studiow mu zostalo... Ciesze sie, ze bardzo jest w to zaangazowany ale wiadomo jakie sa kobiety pomimo tego ze nie mamy czasu to na zaproszenia zawsze go gdzies wynajdziemy

dobre to bylo -mierzyc ale brzydsze

Sliczne te sweterki, ale czy beda pasowac do sukni z calkiem innego materialu?
Jak przyjdą Ci zaproszenia pochwalisz się ja się właśnie się zastanawiam nad zamówieniem próbek...

Cytat:

Ślicznie wyglądasz w sukni... a mam pewnie chciała by żebyś miała taką sukienkę która jej sie bardziej bedzie podobała, ale to Ty masz czuć się w niej bosko i jeżeli ta sukienka tp jest Twoje WOW to kupuj, kupuj, i jszcze raz kupuj

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:54   #2576
E87
Wtajemniczenie

Cytat:

Jesli Ci sie ta suknia podoba i zwlaszcza jesli sie w niej dobrze czujesz to bym ja kupowala! Porozmawiaj z mama, przedstaw swoje argumenty za jeszcze raz na spokojnie... przeciez na weselu bedziesz caly czas na parkiecie, wiec nie bedziesz kupowac sukni, w ktorej sie ledwo ruszac bedziesz?
Cytat:

Nic sie nie przejmuj - ja kupilam w 1 salonie suknie, co prawda zaczelam mierzenie (wg mnie) od najlepszego salonu, ale i tak taki lekki neidosyt mam, ze wiecej nie pomierzylam... ale juz sobie nie wyobrazalam innej! Bylo mi w mojej tak dobrze, byla leciutka, cudowny material, delikatne ozdoby, skromna ale jednak z ozdobami-taka jak chcialam Jeszcze sie w domu okazalo jak patrzalam na necie, ze kupilam kiecke, ktora dzien wczesniej ogladalam na necie w galerii sklepu i jako jedyna mi sie podobala z wszystkich (z fotki), wiec byla mi pisana
A moja mama byla najlepsza: " widzisz nie przebierasz w facetach, masz jednego konkretnego to tak samo w kieckach nie przebieralas"
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:55   #2577
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
199 dni do ślubu

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2011-10-05, 09:55   #2578
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Uwierz mi, że dobrze. Ja bym chciała wejść do drugiego salonu i kupić suknię. A tak byłam już prawie we wszystkich lubelskich, a WOW nie ma i Pozostało mi jeszcze odwiedzić stołeczne salony, czekać na kolekcje 2012 w lubelskich lub szyć.
Na pewno w którymś momencie, przy którejś z kolei sukni poczujesz, że to TA, wierzę w to, bo tak zawsze jest! Mnie aż zatchło jak się w swojej zobaczyłam, ale teraz czasami myślę, że może trzeba było pomierzyć inne... No ale zawsze się ma takie myśli już po podjętej decyzji

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
zaproszenia ładne dobrze, że macie możliwość zakupienia w lokalnym sklepie, a nie na alle. będzieci mogli chociaz ich dopilnować, a nie martwić się czy aby na pewno dobre zrobią. wiadomo, że przez net kontakt ze sprzedawcą jest bardziej ograniczony.

ja się strasznie cieszę, że zabraliśmy się za to wszystko wcześniej nie wiem jak ludzie organizują wesela w 2 miesiące wszystko jest wtedy na szybkiego, krótkie terminy na jakiekolwiek decyzje
No właśnie jedyne, co zamówię na all to winietki, bo o zaproszenia jednak się trochę boję... Szczególnie, że najtańsze to one nie są

Oj, i ja się cieszę, że miałam dużo czasu, żeby wszystko załatwiać. Bo razem z mieszkaniem to w sumie sporo spraw...

Cytat:

Nic się nie martw. Mojej mamie też nie od razu moja suknia spodobała się tak na 100%, ale ja ją zaraziłam entuzjazmem Ona to by chciała, żeby to była albo koronkowa suknia, albo taka z bogatym, kwiatowym dołem, taki łabądź. A ja się źle czułam w takich sukniach no i co poradzę? Nic. To Ty masz się dobrze czuć w tej sukni, więc powiedz to swojej mamie! Ja też nie płaciłam drogo - 1800. I wątpię, żeby cena przekładała się jakkolwiek na to, czy suknia wygląda na Tobie dobrze, czy źle.
Stary 2011-10-05, 09:56   #2579
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam siłę ja mam moc

Stary 2011-10-05, 09:56   #2580
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Jagodzia- Super biżuteria, ma bardzo ładny wzór o i tak to już jest że ciężko jest zrobić takim błyskotką zdjęcie ale wierzymy na słowo że jest olśniewająca

Cytat:
TAK JEST

A teraz idę spać
GRATULUJE!!!!!!!!!

gosza- Ciebie pytałam o zamieszkanie bo sobie pomyślałam, czy Ty nie szukałaś tej sukienki swojej wymarzonej Cymbeline na allegro? Może akurat jakaś dziewczyna będzie sprzedawać w Twoich okolicach?
Ostatnio widziałam ją do sprzedaży w okolicach Krk (wiem wiem rozważałaś możliwość jazdy do Krk) Ale może akurat trafi się jakaś aukcja bliżej Twojej miejscowości

Aaaa i miałam się zapytać Was.
Jak to jest z pocałunkiem w kościele?
Praktykuje się go u Was?
U mnie szczerze powiedziawszy- jeszcze się nie spotkałam...

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości