|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2521 | |||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
jeju dziewczyny nie wstyawiajcie takich filmików albo chociaz uprzedzajcie co na nich jest tak wyglądała moja dzidzia jak ją urodziłam w domu też umierała mi na rękach to jest cos okropnego dla rodziców współczuję ;( Cytat:
ja oglądałam BEBETTO FABIO bardzo mi sie podobał i nad nim też myślę Cytat:
moje babcie miały na imię Cecylia i Jadwiga a dziadkowie to byli Edward i Stefan ja nad córeczką myslałam ze będzie albo Michalina albo właśnie Cecylia -tez mi się bardzo podoba
![]() |
#2522 |
Zadomowienie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
ja znowu czuje sie zle
![]() http://www.strefalekow.pl/category/v...iazy.html,1,20
#2523 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Współczuję ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
|
ja obejrzałam ten filmik i jest mi smutno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, uciekam spać, dobranoc
![]() Mój TZ już prawie śpi ![]()
![]() |
#2526 |
Zadomowienie
|
Już kiedyś pisałyśmy o tym że naparu z liści malin nie można w ciąży....no to przez przypadek znalazłam coś takiego........
" Doskonałym napojem dla kobiet w ciąży jest napar z liści maliny – stosuje się go od wieków w Afryce, Ameryce i Azji. Wiadomo bowiem, że liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek porodu. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej – jeden, dwa razy dziennie." I jeszcze jedna rzecz mnie irytuje....chodzi mi o produkty uczulające, szukałam coś na temat mango.........no i ogólnie owoce cytrusowe to nie bardzo wskazane bo mogą uczulic no i że kobieta która ma tendecje do alergii nie powinna jeśc takich owoców, ale kobieta która nie miała uczuenia przed ciążą to może.....no i tu jest ten absurd....chyba logiczne że jak mam na cos uczulenie to nie bede tego jeśc. Tak samo jest z tym mlekiem....tekst w stylu jak ci nie szkodzi to możesz pic.....no logisz że jak szkodzi to nie pije........czy tylko mnie to tak irytuje ![]() ![]()
#2527 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2528 |
Rozeznanie
|
czesc
trzeci dizen strasznie balały mnie pachwiny i wogole niemogłam sie ruszac zabardzo,pojechalam do Leszna do lekarza który robił mi usg 4d i po tej wizycie odrazu mi ulzyło... Z Synusiem wszystko dobrze ,szyjka "urosla" do 36mm- wiec też dobrze,szyjka zamknięta- zero rozwarcia, więc te bóle co mam to pewnie od tego mojego chorego bioderka- gdzies tam cos uciska i dlatego boli.Taki urok mojej ciąży poprostu i muszę to zcierpiec. Lekarz zmienił mi tabletki z duphastonu na luteine dopochwowo 2x2. Zobaczyny jak dalej będzie ![]() Odrazu zaliczyłam sklep 'u kubusia" i kupiłam troszeczkę ciuszkóww ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Paula widze Cie ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Magda1804 gdzie jesteś.....długo Cie nie ma ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- Kamusia178 Ciebie też widze ![]() ![]()
![]() |
#2530 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, dziekuje za imiona Waszych babc. Pytam, bo szukam inspiracji. Podobaja mi sie starodawne imiona,ale wlasnie nie chcialabym dawac zadnego imienia po swoich babciach,bo to podobno niedobrze dla dziecka - niby podswiadomie wymaga sie od niego tych samych cech
![]() Na razie tez bym byla za Aniela, tylko wlasnie nie wiedzialam, jak zdrabniac. Nela nie wiem, czy mi sie podoba... A co myslicie o imieniu Marylka??? Ania z Zielonego Wzgorza nazwala tak swoja najmlodsza corke i wolali na nia Rilla ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mnie wkurza moj, bo jak go prosilam, to mial niby tyyyyyle czasu, a jak ja juz wybralam, to ten mi teraz burzy faworyta looknelam fajny, ale drozyzna ![]() no i ciezszy od jedo fynka Cytat:
a opinii na plus jest w necie naprawde sporo musze go w koncu zobaczyc na zywo ![]() Cytat:
![]() u nas w sumie tez bedzie bardzo popularne nazwisko, a szkoda, bo moje takie piekne... ![]() Tak ladnie by brzmialo, a z nazwiskiem tzta to tak "zwyczajnie" ![]() ale tz nie chce sie zgodzic,zebysmy nosili moje nazwisko...nie rozumiem go... ![]() Cytat:
![]() no i masz... mnie Liliana tez sie podoba, chociaz bardziej Lilla, ale wlasnie staje sie za bardzo popularne ![]() poza tym juz mi sie z ta koza kojarzy ![]() auuaaa przyszla matke tak lac ? ![]() no ale w wersji pelnej tez Ci sie tak podoba ??? Malgosia jest pieknie, ale Malgorzata juz srednio moim zdaniem Cytat:
jestem tego samego zdania, wiec nie rozumiem, po co on mi sie tu wtrynia i tak poprosze rodzicow o taki, jaki MNIE sie bedzie podobal ...[ i tutaj taki zlowieszczy smiech "muahahahahaha"] Cytat:
![]() Tylko nie wiem, czy zlosliwe dzieciaki nie przeksztalciliby tego na cos z cycuchami ![]() Moj Nietoperek dolacza sie do tych od przeprowadzek. Na karcie mam wpisane "placenta previa", a czuje go/ja od dawna i to z zadziwiajaca sila Po ojcu rosnie bydlak i silacz moj najukochanszy na swiecie bydlak ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-10-04 o 21:19 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2532 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() No to musimy na Dexterka jeszcze troche poczekac ![]()
![]() |
#2533 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to milo i ma imieniny w dniu, w ktorym sie dowiedzialam o Niespodziance -bardzo wazna data dla mnie... Cytat:
![]() ja sie pocieszam gotowymi na wszystko i... nie smiej sie ![]() A jak fotelik ??? Alez Ci go zazdroszcze... I pozniej podczas karmienia bedziesz miala taka wygode. Achhh
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-10-04 o 21:33 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | ||
Zadomowienie
|
Ja jeszcze w sprawie zwolnienia L4- ostatnio pisałyśmy na ten temat, czy jest nam potrzebny własny NIP (oprócz NIPu pracodawcy).
Otóż prawdą jest, że na druku ZUS od lipca jest zapis, że podajesz NIP własny albo nr paszportu, ale obok tego tekstu jest * a dokończenie na ostatniej stronie druków i jest tam mi.in. powyższe oraz 'numer innego dokumentu tożsamości, potwierdzającego że jesteś obywatelem EU' Także interpretując ostatni zapis - podanie numeru DO jeśli nie masz przy sobie NIPu czy paszportu jest jak najbardziej zgodne z drukiem ![]() tylko nikt nie zerka na ostatnią stronę druku i stąd to przekonanie ![]() Cytat:
![]() moja szyjka też ok, dziś już miała 38mm, więc to pewnie w zależnosci od lekarza i sprzętu bo nie odpoczywałam tak od pt żeby mi zwiększyła się o 8 mm - niemożliwe ![]() Cytat:
![]() |
#2535 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do imion babć to: moje-> Elżbieta, Beata, TZ -> Zosia, Teresa a dziadkowie to moje: Franciszek, Eryk a TZ Marian i Józek
![]() |
#2537 |
Wtajemniczenie
|
a ja dzisiaj znowu nie mogę spać
![]()
#2538 |
BAN stały
|
Dzien dobry
![]() ![]() Moje babcie to Eugenia i Alicja a dziadkowie to Antoni i Jan, a tz to Krystyna babcia i wiecej nie wiem ![]() ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Ultra wspolczuje problemow ze snem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Marylka fajne ![]() ![]() ![]() ![]() Hmmm... Ja ciąglę się biję z myślami między Jagodą i Majką.... dziś rano doszła do tego Małgosia właśnie :P - tylko zaś nie wiem czy nie będzie kojarzone z siostrą TŻ, która zmarła 3 dni po urodzeniu... ![]() No kochaniutkie ja mykam na kontrolę z małym... może już będzie mógł wrócić do przedszkola bo mi dom rozniesie ![]() A poniżej foto brzusia z dzisiejszego rana ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2540 |
Rozeznanie
|
Witajcie Mamusie !!!!!
![]() Tyle mam latania z tym mieszkaniem, że nie mam czasu tu zaglądać. Wychodzę rano, wracam wieczorem i padam na twarz po powrocie. Nawet w nocy na siusiu nie wstaję teraz taka zmęczona jestem.... ![]() Moje dziecko cały czas bardzo kopie i się ciągle wierci. Wieczorami tak rozrabia, że już śmiać mi się chce ![]() ![]() Kropeczka1984, gratuluję Synka ![]() U nas Babcie to: 2 x Stanisława, Alicja i Teresa ![]() Pearpearl, Marylka mi się z Marylą Rodowicz kojarzy tylko i wyłącznie, ale to pozytywnie ![]() MartuNiunia87, z tych imion co wymieniłaś to Jagoda, Jagódka mi się podoba. Widzę, że z imionami dla chłopców jest prościej ![]() MissZuzia, i ja również nie przeczytałam z drugiej strony ![]() Pozdrawiam Was jeszcze raz i lecę ![]()
"Człowiek posiadł sobie prawo do posiadania zwierzęcia. A powinien to być przywilej, który można odebrać." Edytowane przez tygrysia Czas edycji: 2011-10-05 o 08:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#2541 |
Raczkowanie
|
Witam o poranku
![]() Dzisiaj czas na słodkie lenistwo i opracowanie jakiejś wstępnej chociaż wyprawki... O wózkach też przydałoby się poczytać... Jeśli lubicie podczytywać blogi to podsyłam link http://dziennikciezarowca.blox.pl/ht...2146,20.html?2 dopiero zaczęłam ale już mi się zaczyna podobać. Ciąża oczami męża, być może znacie te zapiski z książki bo takowa też się ukazała ![]() Imiona moich babć to Rozalia i Eudokia, to ostatnie to imię spod wschodniej granicy, na co dzień do babci mówiliśmy Ewa ![]()
#2542 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja postanowiłam na zdrowe śniadanie i zjadłam dwa kawałki chleba orkiszowego, jeden z twarogiem, drugi z łososiem (dr rehabilitwany byłby niezadowolony). do tego wycisnęłam sobie sok z grejfrutów ![]() co się dzieje? mm, duży brzusiu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2544 | ||||
Zadomowienie
|
hej babeczki moje
![]() odpoczęłam troszkę po wczoraj i znowu dzisiaj jadę i wracam jutro więc całuski babeczki ![]() Cytat:
![]() luteine z depresją mi się nie kojarzy ale kto wie...ja ją bardzo dobrze znosiłam może ty też bedziesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2545 |
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki
![]() Życzę Wam miłego dnia kochane ![]() Obiecałam sobie, że dziś aktywny dzień....ostatnio tylko siedzę dupskiem przed kompem lub TV i objadam się słodyczami ![]() ![]() ![]() A tu numer który ostatnio zadomowił się w moich uszach ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY
#2546 |
Zakorzenienie
|
my już po śniadanku
![]() chałka z masełkiem i dżemikiem z czarnych pożeczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Rozeznanie
|
moja babcia ma na imię Łucja jeśli chodzi o imiona babć i mi się to imię strasznie podoba, gorzej co prawda ze zdrobnieniem ale zawsze coś można wymyśleć
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2548 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2549 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Raczkowanie
|
Witam!
Jedna moja babcia ma na imię Irena a druga Helena. Prababcia Michalina, a drugiej nie pamiętam. Ja jak będę mieć dziewczynkę to będzie Blanka. Oczywiście wymiana zdań z moim mężem bo on chce Małgosia, bo Jasia już mamy. A jak będzie drugi synek to nie mam pojecia. Może Julek.. hmmmm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:07.