Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 08:01   #151
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witajcie kochane!!

I ja was znalazłam. Wchodzę wczoraj na watek i patrzę a tam tylko strona do nadrobienia. Tak czytam sobie czytam i mi sie watek skończył ale juz jestem.
U nas Problemów kupkowych ciąg dalszy. Dzis chyba sie do lekarza wybiore w koncu. W piątek Zmienilam mleko na comfort i wcale lepiej nie jest. Kupa gesta, Wiki nie Moze sama zrobić i do tego od wczoraj zielona. Co to Moze oznaczać?? Podaje jej debridat 3 x po 2,5 ml i espumisan raz dziennie. Brzuszek jej nie boli tylko ta kupa.
Poza tym w niedziele Bylismy znów na rynku i kupiłam kilka ciuszkow na zimę. 2 sztuki Body na długi rękaw, nie używane po 50 Pensow za sztukę A na ebay udało mi sie upolowac huśtawke fisher price za całe 11 funtów. Kocham ten kraj
Teraz lezymy jeszcze w łóżeczku i moja kruszynka usypia.
W załączniku fotka huśtawki.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByTapatalk1317797991.164242.jpg (22,5 KB, 27 załadowań)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:06   #152
mamad1
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Agni jak Ci zazdroszcze tych mam z dziecmi. Mi wlasnie tu brakuje kogos w realu z kim moglabym isc na spacer i pogadac. A tak musze wymyslac coraz inne trasy spacerowe, a mozliwosci ograniczone. Niby mam kolezanki, ale nie bezposrednio na osiedlu, a i tak jedna nie moze, bo dziecko chore, inna cos jeszcze i tak sie wlocze sama...
Ja w ogóle od niedawna mieszkam tu i też sama chodzę na spacery... Szkoda, że gdzieś bliżej siebie nie mieszkamy.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Adaś dziś kończy 16 tygodni
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:06   #153
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Pokaże Wam jeszcze 5-cio tygodniowa Wiki.

A ja nie chodzę sama na spacery tylko z Wiki a na powaznie to tez nie mam żadnej koleżanki do spacerowania. Wszyscy o tej porze pracują.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ImageUploadedByTapatalk1317798423.495736.jpg (19,3 KB, 33 załadowań)
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:07   #154
karolinee1983
Zadomowienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:

Adaś dziś kończy 16 tygodni
za tyle tygodni to brawa zdecydowanie się należą

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
witam przepraszam że tak zniknęłam ale od poniedziałku powrót na studia niestety był i siłą rzeczy mało czasu na wizaż, na razie nie nadrobię bo tylko z doskoku ale tak z grubsza tylko postaram się ogarnąć co u Was
I jedna zguba się znalazła

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-10-05 o 08:08
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:09   #155
mamad1
Zadomowienie

Stronczek śliczna córa!
A zielone kupki przy MM mogą być z powodu żelaza w mleku, więc się nie stresuj.
Stary 2011-10-05, 08:10   #156
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Ja w ogóle od niedawna mieszkam tu i też sama chodzę na spacery... Szkoda, że gdzieś bliżej siebie nie mieszkamy.

Ja też sama na spacer chodzę miał być wspólny spacerek z JustPi i Bridą, ale pierwsza zniknęła, a drugiej też nie ma niestety

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Pikna dziewuszka

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-10-05, 08:12   #157
Shira_83
Zadomowienie

bry!

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
nie musiałam się prosić ale miło mi było jak któraś z ciotek wizażowych oddała głos...
no widać ja jednak nienormalna jestem...
i tak cię uwielbiam

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
a co wy wszystkie tak pozmieniałyscie avatarki, teraz nie wiem kto jest kto
no święte słowa Carmelku

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Ja próżna matka przybiegam się pochwalić, że Domek przekręcił się z brzucha na plecy ... ale chyba przez przypadek po potem to już nawet podnoszenie głowy mu nie szło

A teraz śpi, a jeszcze nawet nie wykąpany Ciekawe kto za niego w nocy będzie spał
Ogólnie marudny dzień miał
brawo dla kawalera!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziękuję za przepisy na krewetki. Telik, youyou i kajool

Brumek ale ja napisałam, że mnie lekko brzydzą krewetki a Tymon mnie w żadnym wypadku nie obrzydza
Wręcz myślę, że mogłabym go schrupać

Bella a z dwójką to teraz masz przekichane, bo Ci pewnie rąk brakuje. Czasami z jednym nie wiadomo, w co ręce wsadzić a co dopiero z dwoma maluszkami.
ja też podawałam
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Zapomniałam!!! Mój Domcio dzisiaj skończył 12 tygodni!!

mój jutro skończy 15

Cytat:
witam przepraszam że tak zniknęłam ale od poniedziałku powrót na studia niestety był i siłą rzeczy mało czasu na wizaż, na razie nie nadrobię bo tylko z doskoku ale tak z grubsza tylko postaram się ogarnąć co u Was
no Sarbek się znalazł!nie opuszczaj nas tak bo tęskno bez Ciebie

a no tak obiecany jeż i mój nowy zakup kombinezowy a Cris w klubie

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...35136b9df.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9b0886290.html

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:

A ja nie chodzę sama na spacery tylko z Wiki a na powaznie to tez nie mam żadnej koleżanki do spacerowania. Wszyscy o tej porze pracują.
Stary 2011-10-05, 08:16   #158
nerola
BAN stały

Brunetko gdzie Ty?

Shirko kombinezon boski!
A jezyk mniam,taki jeszcze do głaskania bo nie kłuje za bardzo.
"Nasz" wczoraj zrobił koopę w garderobie ,ładną,więc wypusciłam na podwórko.

Wiki śliczności z ciemnymi oczętkami
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:31   #159
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
scio, margaret82, bartessa, lady, ela_84, kalinkap13, chelsea91, kmat, justpi, lili83, agulaa, babonik, oliweczka i dziewczyny spoza listy dusia i iwona
gdzie one są? i Beatka?
kmat sie zawsze rzadko udzielała...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:40   #160
agni82
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie kochane!!

I ja was znalazłam. Wchodzę wczoraj na watek i patrzę a tam tylko strona do nadrobienia. Tak czytam sobie czytam i mi sie watek skończył ale juz jestem.
U nas Problemów kupkowych ciąg dalszy. Dzis chyba sie do lekarza wybiore w koncu. W piątek Zmienilam mleko na comfort i wcale lepiej nie jest. Kupa gesta, Wiki nie Moze sama zrobić i do tego od wczoraj zielona. Co to Moze oznaczać?? Podaje jej debridat 3 x po 2,5 ml i espumisan raz dziennie. Brzuszek jej nie boli tylko ta kupa.
Poza tym w niedziele Bylismy znów na rynku i kupiłam kilka ciuszkow na zimę. 2 sztuki Body na długi rękaw, nie używane po 50 Pensow za sztukę A na ebay udało mi sie upolowac huśtawke fisher price za całe 11 funtów. Kocham ten kraj
Teraz lezymy jeszcze w łóżeczku i moja kruszynka usypia.
a to już karmisz MM. gdzieś przeoczyłam chyba info o tym. niezłe okazje wychwytujesz.
U mnie wczoraj dzień bez kupy i póki co dziś nie ma. nie będę się jeszcze zamartwiac, bo jest na piersi. Sika zamiast tego jak opętany. dziś idę na spotkanie z mamami i ma byc tez położna to zapytam.

Cytat:
was to jak w szkole trzeba wywoływac - z imienia.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:44   #161
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dzień dobry.

U Nas nocka w standardzie, choć myślałam że jak Dominik poszedł spać o 21.30 to wstanie dużo później, ale pobudki o 3 i 6.25 i spanie do 9. Klasyka. A ta pierwsza pobudka to przez przelany pampers, więc może jak nie to to by pospał dłużej.
Jeśli jest konkurencja "ile razy Twoje dziecię przelało pampersa?" to ja wygrywam w przedbiegach

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 08:44   #162
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość

ja też podawałam
nosz patrz.... nie zauważyłam, ale to dlatego, że piszesz takie wciągające posty
Wielkie osobne podziękowania za przepis na krewetki dla cioci Shiry
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:47   #163
Vaniliova11
Zadomowienie

Hej

A my dziś kończymy 12 tyg Crazy Ida
Natka dla Dominika
Aania dla Adasia

Karolinee Krystianek z dnia na dzień nauczył sie trzymać główke dzieci szybko sie zmieniają

Stronczek
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:47   #164
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Moja Izunia urodziłą się z wagą 2600 w 35 tyg. i była szczepiona kolejno od 6 tyg.
Co waga ma do obowiazkowych szczepień,które należy wykonywać regularnie?
Czyli wg. Twojej lekarki dzieciaczki urodzone z wagą np. 680 g szczepione są pierwszy raz w okolicy roczku?Nonsens!
dokładnie - Julka też urodziła się maleńka - 2820g dokładnie miała więc mniej niż Tymek i normalnie była szczepiona w 6 tyg życia i niedługo będzie miała drugą dawkę szczepień coś nie bardzo rozumiem Twoją lekarkę

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-10-05 o 09:09
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:52   #165
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
U nas Problemów kupkowych ciąg dalszy. Dzis chyba sie do lekarza wybiore w koncu. W piątek Zmienilam mleko na comfort i wcale lepiej nie jest. Kupa gesta, Wiki nie Moze sama zrobić i do tego od wczoraj zielona. Co to Moze oznaczać??

Fajne zakupy!
A zielone kupki niestety od żelaza - ja daję małemu w syropku i taka zielona plastelina wyłazi... z grudkami. Obrzydliwości ;D

Cytat:

AgaGuernsey, ja bym chętnie z Tobą pospacerowała
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
za tyle tygodni to brawa zdecydowanie się należą

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
was to jak w szkole trzeba wywoływac - z imienia.

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 08:54   #166
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dobry

Chłopaki w szkole.

Ja nadal sie niemiłosiernie meczę i szczerze mam dosć!

Brumku nie rozumiem postępowania lekarki
Moja Izunia urodziłą się z wagą 2600 w 35 tyg. i była szczepiona kolejno od 6 tyg.
Co waga ma do obowiazkowych szczepień,które należy wykonywać regularnie?
Czyli wg. Twojej lekarki dzieciaczki urodzone z wagą np. 680 g szczepione są pierwszy raz w okolicy roczku?Nonsens!

Brawa dzieciaczki za kolejne tygodnie

Cookie broń Boze się nie upominam ale nie przyszło mleczko od Ciebie i pomyślałam,ze może powinnaś złożyc reklamację na poczcie?
W kulki lecą a przeciez wysłałaś.Nie mozna darować,niech Ci kase zwrócą a napisz,ze wartosć przesyłki szacujesz na np. 150 zł.

Dzis będzie Izulkowa koopa coś czuję.Na razie spi moje cudeńko

Co do szczepień, to moje panienki były szczepione jak w wieku korygowanym. Czyli taj jakby urodziły się 1 lipca
Stary 2011-10-05, 09:02   #167
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Wodaqua skąd ja to znam? mam wrażenie że moi rodzice też nie zadowoleni że rzadko Sarę widują, z tym że nie usłyszałam tego prosto w oczy. Doskonale rozumiem, że jechać po pracy na 10 minut żeby wrócić na kąpanie nie ma sensu. Może zadzwoń do niej i powiedz jak to wygląda u Was, i żeby oni przyjechali? nie wiem jakie masz relacje z mamą, jak możesz tak szczerze pogadać?
Niezłe hece z nietoperkami. Oby Wam nic nie zagrażało.
Najgorsze jest to że ona właśnie wprost mi tego nie powiedziała tylko siostrze, a my sztamę trzymamy i sobie wszystko mówimy. A tak to nawet nie mam jak się bronić, wytłumaczyć, a i nawet mi się nie chce.
Słuchaj, wczoraj dzwoniłam i mama dzisiaj ma być w miescie, więc zaprosiłam, a ona że czasu nie mają...
Potem pomyślałam, ze może ja się wybiorę, ale auto mąż zabiera, więc pojechałabym z nimi, jak będą z tego miasta wracali, ale mama powiedziała ąe mają mieć gości na obiedzie - takie stare pryki, babci rodzeństwo i ze małej pewnie by się nie podobało... No i co ja więcej mam zrobić, wprowadzić się??? To już jest narzucanie, a nie lubię takiego zachowania u innych, tym bardziej u siebie... Głupia już jestem
A z nietoperkami wciąż cisza, może nie wściekniemy się

Cerazette - ja mam wykupione - coś około 30 zł kosztowały. Gin powiedział żebym już brała, bo póki co nie widać wychodzących jajeczek (usg), więc warto byłoby przed 1 miesiączką wziąć.
Ostatnio dopytałam kiedy mogę o następnej ciąży myśleć po cc - rok po porodzie możemy zacząć się starać Tylko z tym staraniem ciężko bo mnie COŚ boli w środku Gin nic nie znalazł, chyba w głowie mi coś siedzi
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
a ja dziekuje za masc na ciemieniuche!!!!!!! (tylko - jak to ja - nie pamietam komu dziekowac...)
Mnie, nieskromnie się przypomnę
Cytat:

klask i:za dwa miesiące!
I wcale się nie dziwię że Cię takie gadanie wkurza. Wiedzą gdzie mieszkacie, co im stoi na przeszkodzie? Tym bardziej że to oni przecież chcą wnuka zobaczyć, to mogliby się pofatygować. Bez przesady żeby dziecko wozić bo ktoś je chce obejrzeć. Naprawdę...
Dzięki, no właśnie dobrze wie, bo mieszkamy w ich mieszkaniu (na szczęście nie razem).
Cytat:
Wodaqua doskonale rozumiem sytuację z rodzicami...
Dziękuję!
Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
scio, margaret82, bartessa, lady, ela_84, kalinkap13, chelsea91, kmat, justpi, lili83, agulaa, babonik, oliweczka i dziewczyny spoza listy dusia i iwona
gdzie one są? i Beatka?
Babonik korzysta z pogody wraz z dzieciakami Poza tym nie wiem jak tam z komputerkiem, czy naprawiony...
Madziulka! Ale elegancik z Szymona, nie mogliśmy się z mężem nacieszyć W jaki sposób u Szymka objawia się asymetria? Już doczytałam... Moja też na jedną stronę się układała w C, ale przemontowaliśmy przewijak i karuzelkę na łóżeczku i juz w drugą też daje No i zmieniłam jej stronę spania w łóżeczku.
Telik, fajny przepis na krewetki, może i ja się przekonam...
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziecko mi zasnęło samo w łóżeczku. Gdzie to zapisać?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Miałam ochotę na fryzjera
i siedziałam u niego prawe 1 h !
Zrobiłam sobie większego boba

wodaqua MASAKRA! najlepiej wyprowadzić się co ? Ja to sram jak ktoś oczekuje ode mnie, że mam się pokazać z Emi. Mój wolny czas wykorzystuje dla siebie i jak mam ochotę się gdzieś wybrać to się wybieram, a nie najpierw pytam dookoła czy ktoś chce zobaczyć Emi Bezsensu ! Musisz to olać, bo nie dasz rady! jak to mój mąż zawsze mówi:" Nie jesteś Matką Teresą "
Po 1 - pokaż się!
Po 2 - z Emilie byłaś u fryzjera?
Wyprowadzić się mogę ale chyba przynajmniej ze 100 km, to byłby spokój... Muszę sobie wbić do głowy, to co mówi Twój mąż, ale łatwe to nie jest, strasznie jestem przejmująca się
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:14   #168
Marina1
Zakorzenienie

Hej laseczki!
U nas noc znośnie, ale niepokoi mnie kupa. Wczoraj zrobił 4 razy ( co NIGDY! ) mu się nie zdarzało wcześniej i taką dość rzadką.
Dziś od rana też już dwie poszły ( dzisiaj mam dzień wolny od praktyk! juhu !) i też takie w konsystencji rzadsze...
No nic, będę obserwowała.

Kochane dajecie już coś więcej niż mleko? Znaczy słoiczki itp rzeczy? Bo ja nie. Ale ostatnio kusiła mnie herbatka od 4 m-ca życia...A mój mały kończy 14 pażdziernika 4 miesiące...
A i tak się bałam kupić. Dzisiaj muszę iść z nim na małe zakupy, bo mi się papier skończył do drukarki, to może bym skoczyła po nią, ale boję się, że może skończyć się problemem brzuszkowym ( ale mi zdanie wyszło długie )

A, no i Igi ma dziś imieniny pierwsze w życiu
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:19   #169
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

dziewczyny dostajecie jakieś próbki? Bo ja mam hecę, bo moje,że urodzone w kwietniu to już słoiczki dostały(sierpień) a to nie prędzej niż za miesiąc... a teraz próbki kaszki mleczno-ryżowej.
Ostatnio dałam im polizać jabłuszko,Lena zaraz na poczekaniu by zjadła a Lila od razu krzywa mina,ciężko z nią będzie
Stary 2011-10-05, 09:20   #170
SweetAngel1984
Zadomowienie

Hej,

Jakos ostatnio nie mamy czasu na nic

moje dziecie cos swiruje i to samo co u żanetki placz i marudznie przez pol dnia

dzis mamy wizyte u ortopedy prosze Was bardzo o kciukasy

p.s. jak wogole wyglada ta wizyta?????

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
hmm.......... ja wlasnie nie wiem jak to jest bo św. Igora jest w czerwcu
wiec kiedy nasze dzieci obchodza dzis czy w czerwcu wreszcie?
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:21   #171
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziubek mi chodzi o konkursy: ja dam ci 5 ty daj mi 5.
No co to za konkurs się pytam? bez sens....
Dokładnie. Dlatego ja nie biorę udziału a głosuję tylko dla znajomych, a na wizażu mam tylko Was
Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Wodaqua porozmawiaj może z mamą?
Dzięki Nie chcę siostry wydawać jako informatora, ale może sie temat inaczej nasunie...
Meszsares witaj ! Brawa dla zdolnej Blanki!
Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Agni jak Ci zazdroszcze tych mam z dziecmi. Mi wlasnie tu brakuje kogos w realu z kim moglabym isc na spacer i pogadac. A tak musze wymyslac coraz inne trasy spacerowe, a mozliwosci ograniczone. Niby mam kolezanki, ale nie bezposrednio na osiedlu, a i tak jedna nie moze, bo dziecko chore, inna cos jeszcze i tak sie wlocze sama...
Podpisuję się rękami i nogami
Szkoda że z Wami nie można spacerować
Shirka, jeyż superowy! U nas też biegaja!
Marina, 100 lat i buziaków Igorkowi
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:22   #172
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
hmm.......... ja wlasnie nie wiem jak to jest bo św. Igora jest w czerwcu
wiec kiedy nasze dzieci obchodza dzis czy w czerwcu wreszcie?
Sweet na nk pisze, że dziś Igora
A, no i mam znajomego Igora, który ma imieniny dziś...
Tak że pewnie są dwie daty.

wodaqua

A wiecie, ale mi się pierdoły śniły dziś...Że wprowadziliśmy się do jednego bloku, gdzie mieszkał Tede i Mezo i Tede mnie przyciął w windzie umyślnie i się śmiał
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."

Edytowane przez Marina1
Czas edycji: 2011-10-05 o 09:24
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:29   #173
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

Cerazette - ja mam wykupione - coś około 30 zł kosztowały. Gin powiedział żebym już brała, bo póki co nie widać wychodzących jajeczek (usg), więc warto byłoby przed 1 miesiączką wziąć.
Ostatnio dopytałam kiedy mogę o następnej ciąży myśleć po cc - rok po porodzie możemy zacząć się starać Tylko z tym staraniem ciężko bo mnie COŚ boli w środku Gin nic nie znalazł, chyba w głowie mi coś siedzi
Ooo! To dobrze wiedzieć, bo mnie też czeka wykupienie tych tabletek, ale jakoś odkładam to z dnia na dzień, jakoś nie mam ochoty na sex

Cytat:

Wszystkiego najlepszego Igorku!

Cytat:
Hej,

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-10-05, 09:34   #174
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:

wszystkiego najlepszego dla solenizanta!

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
dziewczyny dostajecie jakieś próbki? Bo ja mam hecę, bo moje,że urodzone w kwietniu to już słoiczki dostały(sierpień) a to nie prędzej niż za miesiąc... a teraz próbki kaszki mleczno-ryżowej.
Ostatnio dałam im polizać jabłuszko,Lena zaraz na poczekaniu by zjadła a Lila od razu krzywa mina,ciężko z nią będzie

a skąd te próbki dostajesz?
Ja dostałam tylko z bobovity, ale na razie nie daję nic.

Cytat:

p.s. jak wogole wyglada ta wizyta?????

Adaś śpi w wózku, a ja usiłuję coś popracować... kupię chęci!.... nie ma któraś na zbyciu?

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:36   #175
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a te okulary co reklamują w vision expres, czy jakoś tak, ile masz lat tyle zniżki, to prawda czy tylko reklama??

prawda. chociaz od szefowej wiem ze potrafia zle opilowac szkla do oprawek, ale moze to wina tutejszego zakladu...

Stary 2011-10-05, 09:41   #176
zanetaa88
Zakorzenienie

I Ja witam

Emilie pospała od 20 do 5:30
A Ja już czuwałam od 4
Zjadła, trochę popuściła bączków,
które ją denerwują i zasnęła.
Wstałyśmy o 8:30,
teraz znowu śpi od 30 min

Wodauqa
nie z Emilie nie mąż z nią był na spacerku,żeby oddychała świeżym powietrzem, a nie lakierami itd. Co do przeprowadzki, pamiętam jak właśnie nie rozumiałam postępowania moich rodziców, którzy się wyprowadzili od swoich rodziców 300km ! fakt w sumie mój tato dopiero tak daleko znalazł pracę.Ale teraz widzę jakie są plusy tego że mieszkają tak daleko

O królewna wstała

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:41   #177
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A my dziś kończymy 12 tyg

Karolinee Krystianek z dnia na dzień nauczył sie trzymać główke dzieci szybko sie zmieniają

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Wyprowadzić się mogę ale chyba przynajmniej ze 100 km, to byłby spokój... Muszę sobie wbić do głowy, to co mówi Twój mąż, ale łatwe to nie jest, strasznie jestem przejmująca się
Ja mieszkam 100 km od moich rodziców i wierz mi, że to jest żadne rozwiązanie... Też narzekają...

dla solenizanta Igora

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 09:42   #178
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Martwię się o swój kręgosłup, nie wiem il kg przyjdzie mi jeszcze nosić.
Poza tym tak się tylko wydaje że to dobrze. Moja koleżanka ma córkę także większą niż jej rówieśnicy i mała płakała w przedszkolu, bo inne dzieci mówiły jej, że jest np za gruba. Ona nie była za gruba, była o głowę wyższa od wszystkich to i masę ciała miała proporcjonalnie większą.
pociesze - widocznie "glupie" dzieci w tym przedszkolu. bo moje jest o glowe wieksze od innych (jakos od noworodka wisi w gornych granicach siatki centylowej) i dzieci nic mu nie mowia. bardziej dorosli dziwili sie ze nie mowi pelnymi zdaniami (wygladal na 3 a mial 2) , albo ze nie odpowiada ich dzieciom (wyglada na 2 ma rok... to jeszcze nie gadal!) itp.

zaneta - kinga ma lekkie loczki, przejdzie jej pewnie...

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-10-05 o 09:44
Stary 2011-10-05, 09:44   #179
mamad1
Zadomowienie

Pytanie:
Czy układacie dzieci do spania na brzuchu? Bo mój w tej chwili tak śpi i widzę, że lepiej mu to idzie niż na plecach.
Stary 2011-10-05, 09:45   #180
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Chyba pierwsza była z bobovity ( 2x słoiczki marchewki z ryżem) a teraz dostałam próbki NAN2 ( na opakowaniu pisze Nestle Nutrition- Zdrowy start w przyszłość)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości