|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#151 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie kochane!!
I ja was znalazłam. Wchodzę wczoraj na watek i patrzę a tam tylko strona do nadrobienia. Tak czytam sobie czytam i mi sie watek skończył ![]() U nas Problemów kupkowych ciąg dalszy. Dzis chyba sie do lekarza wybiore w koncu. W piątek Zmienilam mleko na comfort i wcale lepiej nie jest. Kupa gesta, Wiki nie Moze sama zrobić i do tego od wczoraj zielona. Co to Moze oznaczać?? Podaje jej debridat 3 x po 2,5 ml i espumisan raz dziennie. Brzuszek jej nie boli tylko ta kupa. Poza tym w niedziele Bylismy znów na rynku i kupiłam kilka ciuszkow na zimę. 2 sztuki Body na długi rękaw, nie używane po 50 Pensow za sztukę ![]() ![]() Teraz lezymy jeszcze w łóżeczku i moja kruszynka usypia. W załączniku fotka huśtawki. |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Wtajemniczenie
|
Pokaże Wam jeszcze 5-cio tygodniowa Wiki.
A ja nie chodzę sama na spacery tylko z Wiki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
za tyle tygodni to brawa zdecydowanie się należą
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-10-05 o 08:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#155 |
Zadomowienie
|
Stronczek śliczna córa!
A zielone kupki przy MM mogą być z powodu żelaza w mleku, więc się nie stresuj. |
![]() ![]() |
![]() |
#156 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Pikna dziewuszka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#157 | ||||||
Zadomowienie
|
bry!
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() mój jutro skończy 15 ![]() Cytat:
![]() a no tak obiecany jeż ![]() ![]() http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...35136b9df.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9b0886290.html ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#158 |
BAN stały
|
Brunetko gdzie Ty?
![]() ![]() Shirko kombinezon boski! A jezyk mniam,taki jeszcze do głaskania bo nie kłuje za bardzo. "Nasz" wczoraj zrobił koopę w garderobie ,ładną,więc wypusciłam na podwórko. Wiki śliczności z ciemnymi oczętkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#159 |
Zakorzenienie
|
kmat sie zawsze rzadko udzielała...
|
![]() ![]() |
![]() |
#160 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie wczoraj dzień bez kupy i póki co dziś nie ma. nie będę się jeszcze zamartwiac, bo jest na piersi. Sika zamiast tego jak opętany. dziś idę na spotkanie z mamami i ma byc tez położna to zapytam. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#161 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
U Nas nocka w standardzie, choć myślałam że jak Dominik poszedł spać o 21.30 to wstanie dużo później, ale pobudki o 3 i 6.25 i spanie do 9. Klasyka. A ta pierwsza pobudka to przez przelany pampers, więc może jak nie to to by pospał dłużej. Jeśli jest konkurencja "ile razy Twoje dziecię przelało pampersa?" to ja wygrywam w przedbiegach ![]()
#162 |
Wtajemniczenie
|
nosz patrz.... nie zauważyłam, ale to dlatego, że piszesz takie wciągające posty
![]() Wielkie osobne podziękowania za przepis na krewetki dla cioci Shiry ![]()
![]() |
#163 |
Zadomowienie
|
Hej
A my dziś kończymy 12 tyg ![]() ![]() Natka dla Dominika ![]() Aania dla Adasia ![]() Karolinee Krystianek z dnia na dzień nauczył sie trzymać główke ![]() Stronczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-10-05 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajne zakupy! A zielone kupki niestety od żelaza - ja daję małemu w syropku i taka zielona plastelina wyłazi... z grudkami. Obrzydliwości ;D ![]() AgaGuernsey, ja bym chętnie z Tobą pospacerowała ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szczepień, to moje panienki były szczepione jak w wieku korygowanym. Czyli taj jakby urodziły się 1 lipca ![]()
![]() |
#167 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Słuchaj, wczoraj dzwoniłam i mama dzisiaj ma być w miescie, więc zaprosiłam, a ona że czasu nie mają... Potem pomyślałam, ze może ja się wybiorę, ale auto mąż zabiera, więc pojechałabym z nimi, jak będą z tego miasta wracali, ale mama powiedziała ąe mają mieć gości na obiedzie - takie stare pryki, babci rodzeństwo i ze małej pewnie by się nie podobało... No i co ja więcej mam zrobić, wprowadzić się??? To już jest narzucanie, a nie lubię takiego zachowania u innych, tym bardziej u siebie... Głupia już jestem ![]() A z nietoperkami wciąż cisza, może nie wściekniemy się ![]() Cerazette - ja mam wykupione - coś około 30 zł kosztowały. Gin powiedział żebym już brała, bo póki co nie widać wychodzących jajeczek (usg), więc warto byłoby przed 1 miesiączką wziąć. Ostatnio dopytałam kiedy mogę o następnej ciąży myśleć po cc - rok po porodzie możemy zacząć się starać ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dziękuję! ![]() Cytat:
![]() Madziulka! Ale elegancik z Szymona, nie mogliśmy się z mężem nacieszyć ![]() ![]() Telik, fajny przepis na krewetki, może i ja się przekonam... ![]() Cytat:
Po 2 - z Emilie byłaś u fryzjera? ![]() Wyprowadzić się mogę ale chyba przynajmniej ze 100 km, to byłby spokój... Muszę sobie wbić do głowy, to co mówi Twój mąż, ale łatwe to nie jest, strasznie jestem przejmująca się ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#168 |
Zakorzenienie
|
Hej laseczki!
U nas noc znośnie, ale niepokoi mnie kupa. Wczoraj zrobił 4 razy ( co NIGDY! ) mu się nie zdarzało wcześniej i taką dość rzadką. Dziś od rana też już dwie poszły ( dzisiaj mam dzień wolny od praktyk! juhu !) i też takie w konsystencji rzadsze... No nic, będę obserwowała. Kochane dajecie już coś więcej niż mleko? Znaczy słoiczki itp rzeczy? Bo ja nie. Ale ostatnio kusiła mnie herbatka od 4 m-ca życia...A mój mały kończy 14 pażdziernika 4 miesiące... A i tak się bałam kupić. Dzisiaj muszę iść z nim na małe zakupy, bo mi się papier skończył do drukarki, to może bym skoczyła po nią, ale boję się, że może skończyć się problemem brzuszkowym ( ale mi zdanie wyszło długie ![]() A, no i Igi ma dziś imieniny pierwsze w życiu ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#169 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny dostajecie jakieś próbki? Bo ja mam hecę, bo moje,że urodzone w kwietniu to już słoiczki dostały(sierpień) a to nie prędzej niż za miesiąc... a teraz próbki kaszki mleczno-ryżowej.
Ostatnio dałam im polizać jabłuszko,Lena zaraz na poczekaniu by zjadła a Lila od razu krzywa mina,ciężko z nią będzie ![]()
![]() |
#170 |
Zadomowienie
|
Hej,
Jakos ostatnio nie mamy czasu na nic ![]() moje dziecie cos swiruje i to samo co u żanetki placz i marudznie przez pol dnia ![]() dzis mamy wizyte u ortopedy prosze Was bardzo o kciukasy p.s. jak wogole wyglada ta wizyta????? hmm.......... ja wlasnie nie wiem jak to jest bo św. Igora jest w czerwcu ![]() wiec kiedy nasze dzieci obchodza dzis czy w czerwcu wreszcie? |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki ![]() Meszsares witaj ![]() Cytat:
![]() Szkoda że z Wami nie można spacerować ![]() Shirka, jeyż superowy! U nas też biegaja! Marina, 100 lat i buziaków Igorkowi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A, no i mam znajomego Igora, który ma imieniny dziś... Tak że pewnie są dwie daty. wodaqua ![]() ![]() A wiecie, ale mi się pierdoły śniły dziś...Że wprowadziliśmy się do jednego bloku, gdzie mieszkał Tede i Mezo i Tede mnie przyciął w windzie umyślnie i się śmiał ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-10-05 o 09:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#173 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego Igorku! ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#174 | ||
Zakorzenienie
|
wszystkiego najlepszego dla solenizanta!
![]() Cytat:
a skąd te próbki dostajesz? ![]() Ja dostałam tylko z bobovity, ale na razie nie daję nic. Cytat:
![]() Adaś śpi w wózku, a ja usiłuję coś popracować... kupię chęci!.... nie ma któraś na zbyciu? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#175 |
Zakorzenienie
|
prawda. chociaz od szefowej wiem ze potrafia zle opilowac szkla do oprawek, ale moze to wina tutejszego zakladu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
I Ja witam
![]() Emilie pospała od 20 do 5:30 ![]() A Ja już czuwałam od 4 ![]() Zjadła, trochę popuściła bączków, które ją denerwują i zasnęła. Wstałyśmy o 8:30, teraz znowu śpi od 30 min ![]() Wodauqa nie z Emilie nie ![]() ![]() O królewna wstała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#178 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaneta - kinga ma lekkie loczki, przejdzie jej pewnie... Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-10-05 o 09:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#179 |
Zadomowienie
|
Pytanie:
Czy układacie dzieci do spania na brzuchu? Bo mój w tej chwili tak śpi i widzę, że lepiej mu to idzie niż na plecach. |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Zakorzenienie
|
Chyba pierwsza była z bobovity ( 2x słoiczki marchewki z ryżem) a teraz dostałam próbki NAN2 ( na opakowaniu pisze Nestle Nutrition- Zdrowy start w przyszłość)
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.