Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 11:01   #3841
elf27
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
wiecie co, jak piszecie o ilosci ciuszkow- ja zrobilam swoja liste jak porzadkowalam rzeczy- stwierdzam ze mam w takim razie baaaaardzo duzo
na pierwsze miesace

body 50 cm dlugi rekaw 6 szt, skarpetki malutkie 10 par,
body 50cm kr rekaw 12 szt,
pajace 50 i 56 13 szt
spodenki/polspioszki 56 7 szt
kaftaniki 56 12 szt
body 56 6 szt
koszulki dl rekaw6 szt
pajace 63 12 szt
bluzy cieple 56 6 szt
spiochy56 6 szt
body kr rekaw 62 14 szt
body dl rekaw 62 10 szt
spioszki 62- 8 szt
pajace 68 10 szt

Mola na taka szwagierke i brata to slow brak

ooo to sporo, ja 50-tek nie mam w ogóle ....

bierzecie do końca ciąży witaminki?
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:02   #3842
ela3010
Zadomowienie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Milagrosa no nie wszystkie pękają, ja tak na przykładzie o sobie, bo mi wylazły po porodzie, pół roku płakałam w łazience przy każdym wypróżnianiu, krew ciekła jak przy okresie, myślałam ze zejdę z bólu. Masę rzeczy używałam, wreszcie powoli zanikły, jeden został i nic się nie odnawia, a teraz szczególnie dbam o przemianę, już z miesiąc śliwki zalewam, dużo warzyw jem, owoców, i kefiry. I jest ok.

Mola ojej, współczuję rodzicom i Tobie ale to błędne koło jest i będzie jęśli rodzice tego nie przerwa. Nami teściowie dyrygowali podobnie, ale się postawiliśmy i jest lepiej, dla nas oczywiście.

Goldika to świnki masz uległe mój to wariat płochliwy, najwyżej pomaluję mu te pazury na kolor i niech se tak lata.

A ja dziś jak zwykle miałam zajęcie w nocy, łapałam komara bo ugryzł mnie 4 razy w jedna rekę, ale mu przywaliłam.
Potem dwa razy na siku i jeszcze do synka latałam bo od dwóch dni jakieś koszmary mu się sniły.
Ogólnie noc standardowa.
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:03   #3843
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Dziendoberek!

Udanej wizyty zycze. No ja na mojego sie tez gniewam ( schowalm mu perfumy, ktore wczoraj dostal na rocznice- nie zasluguje na prezenty ode mnie).

Wiecie co.... nie wiem co robic. Siegnelismy lozeczko w piwnicy od tesciow- bylo tam raptem kilka miesiecy i pojawila sie na nim plesn!!! Powiedzialam, ze nie ma mowy, ze poloze w nim dzidzie, a Tż sie upiera, ze je wymyje i bedzie jak nowe- moim zdaniem to nie jest najlepsze wyjscie Poki co lozeczko stoi na balkonie i sie ''wietrzy''... ( niech tz sam se postoi i sie powietrzy to moze zmadrzeje? )

Siedzialam do 3-ej w nocy i gadalm z siostra na gg i teraz mam za swoja ... kawa i trza dzialac! Czas wyprac posciel w sypialni!

Kochana a mi nie które ubranka pleśń zaatakowała tak mi siostra załatwiła ale ubranka to wyrzuciłam, ale próbowałam zwalczyc to i nic nie pomogło ale łóżeczko może da sie uratowac próbuj

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:03   #3844
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Sooza-ja nawet nie wiedziałam,że jest jakies miejsce z przecenionymi rzeczami w Ikei...to gdzieś przed samymi kasami trzeba szukać??a masz może ręczniki,poszewki z ikei??farbują czy nie te rzeczy?bo mam do uprania jakieś kolorowe ręczniki,ale też białe które trzeba w 60 stopniach-i nie wiem czy jak upiorę razem czy nic się nie stanie??
nie mam jako tako doświadczenia ani z rzeczami dla dzieci ani z rzeczami z ikei...
W Poznaniu jest przed samymi kasami po lewej stronie, taka wneka i tam są wystawione te wszystkie rzeczy przecenione, np. sofy z ekspozycji czy coś.... Ostatnio nawet z koleżanka z pracy zgadalam sie o tym "cudownym" dziale Ikea i ona mówiła, że tam juz bardzo duzo rzeczy kupiła i czasami jest tak, że idzie, ma na wozku juz zapakowane coś z normalnego działu, a na samym końcu okazuje sie, że jest coś ciekawego tam na końcu i musi później odkładac tamto Ja ostatnio jak byłam tam to widziałam taka wyspe kuchenną o jakiej zawsze marzyłam. Normalnie kosztuje 900 a była przeceniona na 500, ale już teraz nie miałabym jej gdzie ustawić. Krzessła były przecenione na 25 PLN!!!! Normalne, drewniane krzesła, przecenione o przeszło 100!!!

Jesli chodzi o pranie rzeczy z IKEA to mi nigdy nic nie farbowało, a mam sporo poszewek na pościel, bo uważam, że używaja bardzo dobrej bawełny, jest miękka i łatwo sie prasuje. No i wolę za pościel zapłacić 30-50 PLN, a nie 100..... a najfajniejsza posciel to mam taka za która zapłaciła .... 15PLN!!!! i wszystkim sie podoba zawsze i mi sie pytaja gdzie kupiłam

Ja dla dzidzi kupiłam taki ręcznik zielony z kapturkiem, taką papuge czy coś i tez nie farbował, a ma intensywny kolor.

Cytat:
wiecie co, jak piszecie o ilosci ciuszkow- ja zrobilam swoja liste jak porzadkowalam rzeczy- stwierdzam ze mam w takim razie baaaaardzo duzo
na pierwsze miesace

pajace 50 i 56 13 szt
kaftaniki 56 12 szt
body 56 6 szt
koszulki dl rekaw6 szt
pajace 63 12 szt
bluzy cieple 56 6 szt
spiochy56 6 szt
body kr rekaw 62 14 szt
body dl rekaw 62 10 szt
spioszki 62- 8 szt
pajace 68 10 szt
Taaak...... jeszcze Ty mnie dobijaj tą ilością ciuszków dzis jeszcze musze zajrzeć do Factory outlet, w ich Cocodrillo mają fajne śpiochy i body za kilka PLN
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:04   #3845
princessskaa
Wtajemniczenie

Dzień dobry
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:05   #3846
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
na pierwsze miesace

pajace 50 i 56 13 szt
kaftaniki 56 12 szt
body 56 6 szt
koszulki dl rekaw6 szt
pajace 63 12 szt
bluzy cieple 56 6 szt
spiochy56 6 szt
body kr rekaw 62 14 szt
body dl rekaw 62 10 szt
spioszki 62- 8 szt
pajace 68 10 szt

Mola na taka szwagierke i brata to slow brak
Kochana jak na blizniaki to masz bardzo mało :P to ja mam wiecej i to dla 1 teściowa mówi ż eja to chyba 5-raczki będe mieć tyle mam ubranek

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-10-05, 11:06   #3847
Aniolina
Rozeznanie

Mi sie jakos tydzien temu skonczyly i na arzie nie biore. Biore i tak osobno zelazo, magnez, wit C i pije olej lniany. No i duzo swiezych warzyw i owocow, skoro jestem na zwlnieniu mam czas zeby myslec o tym co jem.
Moze przed porodem zaczne cos brac juz pod katem karmienia? Bo przy karmieniu juz sie nie da tak tak dobrze odzywiac.

W ogole kupilam dynie i zastnawiam sie jak ja spreparowac, zeby za pol roku moje dziecie moglo jesc z niej przecierki. Mysle o zamrozeniu w kawalkach, ale to duzo miejsca zajmie. Sloiki chyba tyle moga nie wytrzymac bez soli ani zalewy jakiejs? Robil ktos cos takiego?
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:07   #3848
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
ooo to sporo, ja 50-tek nie mam w ogóle ....

bierzecie do końca ciąży witaminki?

Ja nie biore żadnych od początku tylko kjwas brałam i teraz tylko zelazo bo mam słabe :brzyda l:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-10-05, 11:09   #3849
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
kupiłam niebieski marimer-jak dla mnie to porazka-psika tak mocno,że myśląłm,ze mi oko wypłynie-bo aż łzy miałąm tak wiec kasę wyrzuciłam niepotrzebnie i musze kupić cos znacznie deilkatniejszego...szkoad a,że pani w aptece nie powiedział mi,że to tak mocno psika
a jak ten diosminer(czy jakos tak)??on jest delikatniutki?
disnemar? jest ok, stosowałam przy córci jak była malutka

Hej Laski

U Ani jeszcze nie ruszyło nic? a ciekawe jak tam Agnieszka, bo ona też miała termin gdzieś na teraz, z tego co pamiętam.

U nas sliczna pogoda sie zapowiada, więc jak ugotuje zupke to idę zaprowadzic corcie do babci, niech sobie polata za nia troche

Musze się Wam pochwalić, że wygralam dermokosmetyki dla dziecka z serii Balneum (olejek do kapieli i krem)
http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...eli-200ml.html i krem http://www.i-apteka.pl/product-pol-2...rem-125ml.html

Mam już te powyższe, floslek (zestawik) i Oillan wygrane wszytskie

ggora ja bym kupiła nowe łozeczko, tak szczerze..

Laski ja mam pytanie jeszcze a propo tej krzywej cukrowej. Bo robili mi ją wtedy w tym szpitalu, 2h po każdym posiłku. I wyszło mi 76 (po sniadaniu), 86 (po obiedzie) i po kolacji 96. Orientuje się w tym któraś? Moja mama mówi, ze wyniki okej, więc ja na słodkie sobie pozwalam...
Chyba, ze jakieś inne normy dla kobiet w ciąży są

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:10   #3850
Jagooda_
Raczkowanie

Heja
Czytam na bieżąco, wypatruje naszego pierwszego forumowego dzieciaczka, ale jakoś ciężko mi się ostatnio wdrożyć.

Mola Ty masz udaną bratową, a ja szwagierkę. Ostatnio się mąż pokłócił z rodzicami, ale to jak grochem o ścianę.

A co szpitali, polożnych itp. Tam gdzie chce rodzić jest aktualnie remont, poród rodzinny bezpłatny i ponoć nie ma możliwości opłacenia sobie prywatnej położnej. Raczej oddział ma dobre opinie, wiec na kogo trafię na tego będę skazana W ogóle o wynajmowaniu położnej nie myślałam, więc mi to nie przeszkadza, bardziej mnie irytuje ten remont, który mógłby się już zakończyć.

Lecz nikt nie może tracić z oczu tego, czego pragnie.
Nawet kiedy przychodzą chwile, gdy zdaje się, że świat i inni są silniejsi.
Sekret tkwi w tym, by się nie poddać.

Paulo Coelho

Jagooda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:10   #3851
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Mi sie jakos tydzien temu skonczyly i na arzie nie biore. Biore i tak osobno zelazo, magnez, wit C i pije olej lniany. No i duzo swiezych warzyw i owocow, skoro jestem na zwlnieniu mam czas zeby myslec o tym co jem.
Moze przed porodem zaczne cos brac juz pod katem karmienia? Bo przy karmieniu juz sie nie da tak tak dobrze odzywiac.

W ogole kupilam dynie i zastnawiam sie jak ja spreparowac, zeby za pol roku moje dziecie moglo jesc z niej przecierki. Mysle o zamrozeniu w kawalkach, ale to duzo miejsca zajmie. Sloiki chyba tyle moga nie wytrzymac bez soli ani zalewy jakiejs? Robil ktos cos takiego?

podkusiłaś mnie tą dynią...ale też nie wiedziałabym jak sie za nia zabrać

Ja witaminy biorę co kilka dni

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:14   #3852
princessskaa
Wtajemniczenie

Mam pyt w sprawie ciemieniuszki. Czy odrazu coś trzeba stosować na główkę dziecka, żeby jej uniknąc? bo zastanawiam się, czy jakiś preparat muszę dokupić do wyprawki dla małej
Stary 2011-10-05, 11:14   #3853
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
W Poznaniu jest przed samymi kasami po lewej stronie, taka wneka i tam są wystawione te wszystkie rzeczy przecenione, np. sofy z ekspozycji czy coś.... Ostatnio nawet z koleżanka z pracy zgadalam sie o tym "cudownym" dziale Ikea i ona mówiła, że tam juz bardzo duzo rzeczy kupiła i czasami jest tak, że idzie, ma na wozku juz zapakowane coś z normalnego działu, a na samym końcu okazuje sie, że jest coś ciekawego tam na końcu i musi później odkładac tamto Ja ostatnio jak byłam tam to widziałam taka wyspe kuchenną o jakiej zawsze marzyłam. Normalnie kosztuje 900 a była przeceniona na 500, ale już teraz nie miałabym jej gdzie ustawić. Krzessła były przecenione na 25 PLN!!!! Normalne, drewniane krzesła, przecenione o przeszło 100!!!

Jesli chodzi o pranie rzeczy z IKEA to mi nigdy nic nie farbowało, a mam sporo poszewek na pościel, bo uważam, że używaja bardzo dobrej bawełny, jest miękka i łatwo sie prasuje. No i wolę za pościel zapłacić 30-50 PLN, a nie 100..... a najfajniejsza posciel to mam taka za która zapłaciła .... 15PLN!!!! i wszystkim sie podoba zawsze i mi sie pytaja gdzie kupiłam

Ja dla dzidzi kupiłam taki ręcznik zielony z kapturkiem, taką papuge czy coś i tez nie farbował, a ma intensywny kolor.

Taaak...... jeszcze Ty mnie dobijaj tą ilością ciuszków dzis jeszcze musze zajrzeć do Factory outlet, w ich Cocodrillo mają fajne śpiochy i body za kilka PLN

Kurde ten zielony chyba myslimy o tym samym ??? jest świetny Moja szwagierka go ma i strasznie fajny on jest

recznik.jpg

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-10-05, 11:16   #3854
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Mam pyt w sprawie ciemieniuszki. Czy odrazu coś trzeba stosować na główkę dziecka, żeby jej uniknąc? bo zastanawiam się, czy jakiś preparat muszę dokupić do wyprawki dla małej

Kochana to nie wszystkie dzieci maja np Moja Jula nie miała

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-10-05, 11:16   #3855
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
sa takie srodki na plesn, musisz sie dowiedziec moze w jakims ogrodniczym, jesli zejdzie to spokojnie mozesz malucha polozyc, ale juz zeby sie do samego porodu wietrzylo, w sklepach tez jest pryskane roznymi swinstwami nawet tak na prawde nie wiemy czym , takze jesli da sie doprowadzic do ladu i skladu to ok, tylko jak najszybciej trzeba by bylo sie za to wziasc
aa no i tez zalezy ile tej plesni jest, cale splesnialo czy jak ?
MAm w domu rozna chemie, ale skoro Tż sie zaoferowal, ze on to zrobi- to prosze bardzo, niech ma jakiekolwiek zadanie
Miesiac temu u tesciow byl wyciek z prysznica do piwnicy ( mieszkaja na parterze). No i lozeczko dostalo wilogosci. Ale nie cale - tylko od strony, gdzie stalo na podlodze.

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Kochana a mi nie które ubranka pleśń zaatakowała tak mi siostra załatwiła ale ubranka to wyrzuciłam, ale próbowałam zwalczyc to i nic nie pomogło ale łóżeczko może da sie uratowac próbuj
Mi sie nigdy nie udalo zwalczyc plesn z ubran niestety. Zawsze w smieciach ladowaly.
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość

ggora ja bym kupiła nowe łozeczko, tak szczerze..
Ja tez odrazu pomyslalam o nowym, ale Tz stwierdzil, ze to moje fanaberie... bo mamy jeszcze jedno lozeczko- po Filipku, ale ono jest z tych wiekszych i nie ma za bardzo miejsca w naszej sypialni... a to jest malutkie ( po kuzynce). I powiedzial, ze nie bedzie kupowac 3-ego lozeczka.
Stary 2011-10-05, 11:18   #3856
dygotka8
Zakorzenienie

Sozaa-to w takim razie musze tam koniecznie zajrzeć
ja kupiłam ten zielony z kapturem i drugi biały,ale musze kupic jeszcze prześcieradła bo zapomiałam więc wtedy razm upiorę.
za poszewki płaciłam 25 i 40zł
kupiłam też ochraniacz na materac pod prześcieradło i się zastanawiam czy go też uprać przed pierwszym uzyciem,ale mysle,że lepiej jak upiorę -co też zrobię

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:18   #3857
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana to nie wszystkie dzieci maja np Moja Jula nie miała
Więc dopóki nie zaatakuje to nic nie kupujesz?
No mam nadzieję oczywiście, że nas ten zaszczyt nie kopnie
Stary 2011-10-05, 11:19   #3858
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Kurde ten zielony chyba myslimy o tym samym ??? jest świetny Moja szwagierka go ma i strasznie fajny on jest

Załącznik 4263540

No własnie ten oststnio doszłam do wniosku, że w domu mam same jasne ręczniki, i w Ikei chce kupić sobie taki purpurowy do szpitala (żeby nie było widac krwi jak się zdarzy).... teraz jak pojedziemy w sobote po szafe do przedpokoju i łóżeczko to kupię sobie ten ręcznik, bo widziałam, że jest fajnej jakości a kosztuje chyba niecałe 20 PLN.
Stary 2011-10-05, 11:19   #3859
elf27
Zadomowienie

Cytat:
ja co prawda się nie znam, ale póki co kupiłam Oilatum do kąpieli plus szamponik Oilatum Soft do mycia główki, jak coś się będzie działo najwyżej zaopatrzę się w Olejuszkę Skarb Matki...
miała teraz kupić, ale kosztuje 25zł a nie wiem czy się przyda także nie wybiegam na zaś
Stary 2011-10-05, 11:22   #3860
dygotka8
Zakorzenienie

Domi- a gdzie wygrałaś??
o tą wode mi chodziło-ale ona na pewno bardzo deliktanie psika??bo wydac kolejne pieniądze to łatwo a wolałabym potem nie żałować...a będę zamawiała w aptece internetowej...

Stary 2011-10-05, 11:22   #3861
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny a myślicie juz o jakimś pasie poporodowym ???
Ja już sie rozgladam bo chciała bym kupić juz żeby odrazu sie móc ściagnąć. Mi sie ten podoba i własnie czegoś takiego szukam ale nie za taka cene

http://allegro.pl/pas-poporodowy-poc...853436362.html

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-10-05, 11:23   #3862
dygotka8
Zakorzenienie

ja na ciemieniuszke myśle o oliwce lub ciekłej parafinie do natłuszczenia

Stary 2011-10-05, 11:23   #3863
sozaa
Rozeznanie

Cytat:
Sozaa-to w takim razie musze tam koniecznie zajrzeć
ja kupiłam ten zielony z kapturem i drugi biały,ale musze kupic jeszcze prześcieradła bo zapomiałam więc wtedy razm upiorę.
za poszewki płaciłam 25 i 40zł
kupiłam też ochraniacz na materac pod prześcieradło i się zastanawiam czy go też uprać przed pierwszym uzyciem,ale mysle,że lepiej jak upiorę -co też zrobię
Ja wczoraj zamówiłam materac Fiki Miki i własnie musze jeszcze dokupic jakiś ochraniacz na niego, ale to w Ikea i też go wypiorę.

A co do tego miejsca to warto tam zawsze zajrzeć, czasami kupi sie jakis mały pierdół, ale za to za kilka groszy moja mama przedwczoraj kupiła takie filiżanki do esspreso 1,50 z podstawkiem i taki ładny prostokatny plater za 3 PLN. Niby małe rzeczy, ale własnie takie cieszą bardziej niż nowa wypasiona szafa
Stary 2011-10-05, 11:24   #3864
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Więc dopóki nie zaatakuje to nic nie kupujesz?
No mam nadzieję oczywiście, że nas ten zaszczyt nie kopnie

Jasne że nic nie kupuje narazie dopiero jak będzie taka potrzeba

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-10-05, 11:25   #3865
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Ja już sie rozgladam bo chciała bym kupić juz żeby odrazu sie móc ściagnąć. Mi sie ten podoba i własnie czegoś takiego szukam ale nie za taka cene

ja nie wiem zresztą po cc to nie wiem czy można
a to naprawdę jest takie pomocne?

Cytat:
ja na ciemieniuszke myśle o oliwce lub ciekłej parafinie do natłuszczenia
słyszałam, ze jak się ma do kąpieli kosmetyki Oilatum lub Emolium to oliwki się nie stosuje...
a parafina ponoć skuteczna objawowo, mama mi coś mówiła na ten temat...
Stary 2011-10-05, 11:26   #3866
princessskaa
Wtajemniczenie

Ale się wkurzyłam... Właśnie zobaczyłam, że materiał łóżeczka turystycznego się postrzępił w jednym miejscu (przy tym mechaniźmie do naciskania, żeby złożyć)... A przecież tylko raz rozłożyliśmy to łóżeczko i już się popsuło?! Dobrze, że pamiętałam, żeby od teścia paragon zabrać (bo to prezent był). I musimy jechać do sklepu i reklamować... Ależ jestem zła Co by było, gdybym tam maluszka włożyła???
Stary 2011-10-05, 11:27   #3867
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
No własnie ten oststnio doszłam do wniosku, że w domu mam same jasne ręczniki, i w Ikei chce kupić sobie taki purpurowy do szpitala (żeby nie było widac krwi jak się zdarzy).... teraz jak pojedziemy w sobote po szafe do przedpokoju i łóżeczko to kupię sobie ten ręcznik, bo widziałam, że jest fajnej jakości a kosztuje chyba niecałe 20 PLN.

My naszczęście mamy ciemne 2 reczniki akurat dla Mnie

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ----------

Cytat:
ja nie wiem zresztą po cc to nie wiem czy można
a to naprawdę jest takie pomocne?

słyszałam, ze jak się ma do kąpieli kosmetyki Oilatum lub Emolium to oliwki się nie stosuje...

Elfik poczytajk na tej stronie co podałam bo tam pisze i ponoc mozna

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-10-05, 11:28   #3868
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja zakupię jeżeli lekarz mi zezwoli, bo mam mieć cc, więc nie wiem czy będę mogła się nim obciskać.. Ale jak zezwoli to na bank kupuję!
Stary 2011-10-05, 11:28   #3869
OlusiaS
Wtajemniczenie

Ja na ciemieniuszke uzywalam oliwki.
A co do pasow-polozna pozwolila mi dopiero,jak macica wrocila do swoich rozmiarow.
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:30   #3870
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
niektóre położne polecają parafinę właśnie

Sozaa- dzieki wielgachne za inf o tym miejscu na pewno tam zajrzę-gdyby nie to,że mam do ikei spory kawałek to pojechałabym chocby teraz
też musze kupić jakieś ciemne ręczniki.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości