|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
no moja bratowa płaciła,a rodziła 2 tygodnie temu,nazywaja ta opłate cegiełką na szpital
|
#3812 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Oj dobrali sie, tylko szkoda, ze moj brat sie tak mocno zmienil pod jej wplywem.. Kiedys mielismy super kontakt, a teraz... jest na poziomie -10. z tzem mieszkamy razem ponad 2 lata, rok jak jestesmy po slubie, zapraszalismy ich na parapetowke, ostatki, imieniny itp. ani razu nie przyszli, a ostatnio brat mi wyslal smsa, ze jest mu przykro, ze go nie zaprosilam do siebie, bo on maszego mieszkania nie widzial
to mu odpisalam, ze wie gdzie mieszkam i nie bede mu specjalnie zaproszen wysylac |
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Fallen wiec tej oplaty nie musiala wcale dawac , bo nie ma teraz czegos takiego jak przymusowa cegielka na szpitak, daje sie jesli sie chce.
---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- To tak samo jak z tymi kapciami szpitalnymi -foliami. Nie chcieli mnie do kolezanki wpuscic wiec powiedzialam, zeby mi pokazali gdzie w statucie szpitala jest zapisane ze to obowiazek skoro nawet juz maszyny wycofane sa i od razu mnie wpuszczono.
|
|
#3814 |
|
Zadomowienie
|
oglądam na youtube jak myją niemowlę w szpitalu- brutalne, wygląda jakby kurczaka oporządzali
|
|
|
|
#3815 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale znam przypadek ze nawet "jak krowie na granicy" nie rozumie o co kaman i nawet jak powiesz dosłownie i konkretnie to nie kuma wiec różne przypadki się pojawiają na tej planecie ![]() ---------- Dopisano o 09:36 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
połączyłam to w 1 bo właśnie segregując stwierdzilam że wielkość sobie, a metka sobie ale pewnie dlatego że uzywane i mogły się sprać,wyciągnąc itd.... ja zakładam że w 1wszych 3ch m-cach małą będzie sie właśnie mieścić we wszystko do 62... więc mam nawet ze 2 szt body na 50 i to wszystko wrzucam w 1 szafke z ciuszkami 0-3
|
||
|
|
|
#3816 |
|
Raczkowanie
|
Witam mamusie
Ja wczoraj miałam dzień pełen wrażeń. Jak wyszłam o 12 na usg tak wróciłam dopiero wieczorem do domku. Co do usg to Zuzia nadal jest Zuzią chociaż nie na 100% bo moje maleństwo ma takiego powera że ciężko cokolwiek dojrzeć i zmierzyć. W 33tyg waży 2064g i ogólnie wszystko ok No i na wizycie ginka spytała się mnie czy dowiadywałam się coś odnośnie zajęć ze szkoły rodzenia. I dała mi namiary na położną (ze szpitala w którym będę rodzić) która organizuje SR z nfz. Pojechałam od razu się dowiedzieć i trochę to trwało ale od razu na 17.00 już miałam pierwsze zajęcia. Strasznie się cieszę A z tych gorszych wiadomości, to ostatnio mam taką zgagę że często wymiotuję... i to żółcią bo już nie mam czym
|
|
#3817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale zgadzam się z Darusią ze jesli rodzice nic nie zrobią to "pasożyt bedzie zerować" (mowie ogolnie, nie o Twoim bracie) i dupa... bo ma nad nimi przewage psychiczna... i tylko oni moga to zmienic... w rodzinie mojego taty tez mam taki za✂✂✂iscie drastyczny przypadek jak to jest ale ew. na pw moge napisac... ludzie nie ucza sie na bledach, jak ktos raz pomoze i nie ma silnej woli by znac granice to... juz pozamiatane |
|
|
|
|
#3818 |
|
Raczkowanie
|
kkkasikkk napiszę Ci nazwę tej maści jak wrócę do domku bo muszę sprawdzić. tak po 16
![]() aaa już wiem- to się nazywa Avenoc - maść homeopatyczna
nigdy się nie kłóć!! od razu płacz ![]() nasza kochana córeczka- ur 16.11.2011 Edytowane przez milagrosa Czas edycji: 2011-10-05 o 09:45 |
|
|
|
#3819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Darusia no to nieżle
|
|
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki, witam wszystkie
![]() Hemorodiy masakra, zgadzam sie mi sie straszne porobily po pierwszym porodzie i chyba z rok trwalo zanim sie dziadostwa pozbylam- bo one jak juz sie raz zrobia to niestety lubia sie nawracac....niby sie goily i np miesiac byl spokoj a potem wystarczylo jedno zatwardzonko i trzeba bylo kuracje od nowa zaczynac \dlatego sie pocieszam ze jak juz nie bedzie innej opcji niz cesarka to chociaz tyle dobrego ze moze mi sie znow nie porobia a wyglada na to ze jednak cesarka mnie czeka, jeden z maluszkow caly czas glowa w gore czuje ze sie stara jak moze odwrocic-ale biedny nie ma miejsca
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hahahaha... przepraszam ja teraz myśle żeby jeszcze dokupić tych bodziaków i coś tam jeszcze więc zapewne coś dokupiła
|
|
|
|
|
#3822 |
|
Wtajemniczenie
|
Poniewaz walcze od kilku dni z "zylaczkami",jestem na biezaco,wiec moge wam udzielic kilku rad.Nie wiem,czy to mozliwe,ale po 2 dniach uzywania szarego mydla przestalo bolec-moze przypadek
.Ale na pewno pomagaja zimne oklady (np mocze papier toaletowy lodowata woda i przykladam,pod prysznicem na koniec polewam doopke zimna woda (ale nie calkiem lodowata)),oklady z herbaty (przykladam ostudzona torebke ).No i masc lub czopki oczywiscie,sa w aptekach dla kobiet w ciazy.Nie powinno sie za dlugo stac,nie spac na bokach,ale w naszych przypadkach raczej nie mozliwe .Dzien dobry tak w ogole Przepraszam,ze sie nie odzywam,ale czytam caly czas.Po prostu jak wiele z nas,brak weny do pisania. |
|
|
|
#3823 | |
|
Zadomowienie
|
Ja już nic nie kupuję, bo tak naprawdę nie wiem ile poużywam 56-tki i czy w ogóle, co potem z tym wszystkim zrobię? pewnie sprzedam na allegro żeby kupić kolejne rozmiary
![]() ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
a to moje wygląda jak taka cielista gulka, zwinięta skóra czy coś... |
|
|
|
|
#3824 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chyba ze chodzi o osobną sale, jak pisała Tincia, że zamiast 5-6 babek leżysz sama, to wtedy jest to "ominięcie" przepisów- moim zdaniem.... no ale jak w standardzie są sale 1os. a opłata jest to pow. ze to niezgodne z ustawą i że zgłosisz to w odpowiednie miejce ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3825 |
|
Zakorzenienie
|
To ja mam w lazience takie zwykle chusteczki nawilzane i za kazdym razem jak jestem siusiu czy cos robie z lazience to uzywam wlasnie tych chusteczek i tez przestaje bolec...
JA WYMIEKAM NA ZEBY! POL NOCY NIE SPALAM wzielam rano apap i boli
|
|
#3826 |
|
Rozeznanie
|
mol_aa współczuję sytuacji z bratem i bratową... najgorsze jest to, że nerwy człowieka tłuką jak jest świadkiem czegoś takiego, a tak naprawdę nic nie może zrobić
Darusiaaaa też uwielbiam asymetrię i szaleństwa fryzurkowe. Zawsze byłam u mojej fryzjerki taka klientką, na której mogła sobie "poszaleć", ale teraz, że mam już gębę jak księżyc w pełni z dwiema brodami, to jestem ostrożna z fryzurkami, zwłaszcza z długością, żebym na te moje brodowe mankamenty fryzurką jeszcze bardziej uwagi nie zwracała![]() elf27 właśnie co do kąpania dzieciaków to tak zawsze sobie myślałam, że na oddziale to wygląda jak by jakieś zwierzątka myli, a my się trzęsiemy nad naszymi brzdącamiOstatnio z mężem oglądamy płytkę dołączoną do książki Zawitkowskiego. Są na niej "instrukcje" jak się obchodzić z dzieckiem i tak: jeśli chodzi o te jego chwyty, to wszystko bardzo fajnie i sprytnie wygląda, ale jak zaczął ubierać i rozbierać dziecko to tego biedaka Luisa (swoją drogą przespokojne dziecko) przewalał i turlał z jednej na drugą stronę chyba z 5 razy, żeby np. czapeczkę albo ubrać, albo zdjąć ![]() A tak w ogóle to witajcie dziewczynki miłego dnia bez dolegliwości życzę!
|
|
#3827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wspólczuje!!! mi wylazł nerw na wierzch, ale pokim w ciąży nie da się z tym nic zrobic i zawsze MEGA BARDZO napiernicza jak zjem cos za zimnego, za ciepłego, za słodkiego, a nawet czasem bez powodu... ale 28 ide do dentystki, więc mam nadzieje że coś zaradzi
|
|
|
|
|
#3828 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Udanej wizyty zycze. No ja na mojego sie tez gniewam ( schowalm mu perfumy, ktore wczoraj dostal na rocznice- nie zasluguje na prezenty ode mnie). Wiecie co.... nie wiem co robic. Siegnelismy lozeczko w piwnicy od tesciow- bylo tam raptem kilka miesiecy i pojawila sie na nim plesn!!! Powiedzialam, ze nie ma mowy, ze poloze w nim dzidzie, a Tż sie upiera, ze je wymyje i bedzie jak nowe- moim zdaniem to nie jest najlepsze wyjscie Poki co lozeczko stoi na balkonie i sie ''wietrzy''... ( niech tz sam se postoi i sie powietrzy to moze zmadrzeje? )Siedzialam do 3-ej w nocy i gadalm z siostra na gg i teraz mam za swoja ... kawa i trza dzialac! Czas wyprac posciel w sypialni!
|
|
#3829 |
|
Zadomowienie
|
Też musze pościel naszą poprać tylko teraz już za bardzo na balkonie nie powieszę a w środku to nie wiem na czym
|
|
|
|
#3830 |
|
Zakorzenienie
|
sa takie srodki na plesn, musisz sie dowiedziec moze w jakims ogrodniczym, jesli zejdzie to spokojnie mozesz malucha polozyc, ale juz zeby sie do samego porodu wietrzylo, w sklepach tez jest pryskane roznymi swinstwami nawet tak na prawde nie wiemy czym , takze jesli da sie doprowadzic do ladu i skladu to ok, tylko jak najszybciej trzeba by bylo sie za to wziasc
aa no i tez zalezy ile tej plesni jest, cale splesnialo czy jak ?
|
|
#3831 |
|
Zadomowienie
|
JA_DALIA w moim szpitalu poród rodzinny wraz z opłatą widnieje w cenniku szpitalnych usług, nawet na stronie internetowej
|
|
|
|
#3832 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w wielu szpitalach nie przestrzegają tego prawa, zreszta inne dziewczyny tez pisały że takie opłaty są juz niezgodne z prawem... mysle ze trzeba to zgłosic do Rzecznika Praw Pacjentów czy jakiejs inne instytucji, bo ja tam nie wiem jak się bronić przed takimi "praktykami".... Niemniej poki jest czas robiłabym wszystko by nie zapłacić...
|
|
|
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
ciekawe kiedy strona byla aktualizowana....dowiedz sie dokladnie wszystkiego.
|
|
#3834 |
|
Zadomowienie
|
DARUSIU koleżanka w tym szpitalu mc temu rodziła i normalnie musiała za poród rodzinny uiścić opłatę, bo niby tak w cenniku jest...
|
|
|
|
#3835 |
|
Zakorzenienie
|
Sooza-ja nawet nie wiedziałam,że jest jakies miejsce z przecenionymi rzeczami w Ikei...to gdzieś przed samymi kasami trzeba szukać??a masz może ręczniki,poszewki z ikei??farbują czy nie te rzeczy?bo mam do uprania jakieś kolorowe ręczniki,ale też białe które trzeba w 60 stopniach-i nie wiem czy jak upiorę razem czy nic się nie stanie??
nie mam jako tako doświadczenia ani z rzeczami dla dzieci ani z rzeczami z ikei...
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
to ja bym zapytala w jakiej ustawie tak jest , niech ci pokaza ustawe to wtedy zaplacisz....
|
|
#3837 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: gratuluję pani magister Pewnie że sobie poradzisz dalej to już tuż, tuż super, gratuluję ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3838 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
mol_aa wspolczuje rodzenstwa. Ja mam 2 siostry i choc nie jest jakos rozowo, to jeszcze nie jest tak zle. Rodzice zawsze starali sie sprawiedliwie, no ale to nigdy nie jest tak naprawde mozliwe, no chyba, ze przy blizniakach ![]() Ja po 2 intensywnych dniach dzis staram sie odpoczywac wiecej. W zasadzie musze ptylko przygotowac kolacje dla znajomych i troszke poprasowac i posprztac. Wczoraj upralam czesc ciuszkow dzieciecych i jak sie nimi zajmowalam to znow naszla mnie chec kupowania nowych Ale wciaz nie mam listy ostatecznej wiec sie wstrzymuje. Kupilam tylko taki otulaczek, ktory bedzie mogl sluzyc jako reczniczek po kapieli, bo jest taki bawelniano frotkowy. ma fajny intensywny pomaranczowy kolor.W ogole dalej sie uzadzamy, kupilismy kredens kupujemy TV i chyba w tym miesiacu juz nic nie kupie dzieciecego, tak naprawde to 1 dzien intensywnego kupowania taka pelna wyprawka ;/ byle do pazdziernikowej wyplaty. |
|||
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co, jak piszecie o ilosci ciuszkow- ja zrobilam swoja liste jak porzadkowalam rzeczy- stwierdzam ze mam w takim razie baaaaardzo duzo
na pierwsze miesace body 50 cm dlugi rekaw 6 szt, skarpetki malutkie 10 par, body 50cm kr rekaw 12 szt, pajace 50 i 56 13 szt spodenki/polspioszki 56 7 szt kaftaniki 56 12 szt body 56 6 szt koszulki dl rekaw6 szt pajace 63 12 szt bluzy cieple 56 6 szt spiochy56 6 szt body kr rekaw 62 14 szt body dl rekaw 62 10 szt spioszki 62- 8 szt pajace 68 10 szt Mola na taka szwagierke i brata to slow brak
|
#3840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak wiec kasę wyrzuciłam niepotrzebnie i musze kupić cos znacznie deilkatniejszego...szkoad a,że pani w aptece nie powiedział mi,że to tak mocno psika![]() ![]() a jak ten diosminer(czy jakos tak)??on jest delikatniutki?
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:22.

wiec różne przypadki się pojawiają na tej planecie 

\

.Ale na pewno pomagaja zimne oklady (np mocze papier toaletowy lodowata woda i przykladam,pod prysznicem na koniec polewam doopke zimna woda (ale nie calkiem lodowata)),oklady z herbaty (przykladam ostudzona torebke ).No i masc lub czopki oczywiscie,sa w aptekach dla kobiet w ciazy.Nie powinno sie za dlugo stac,nie spac na bokach,ale w naszych przypadkach raczej nie mozliwe 

... kawa i trza dzialac! Czas wyprac posciel w sypialni!

klask i: gratuluję pani magister