|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1711 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Avomaniaczki plotkują, TŻów wychowują i coraz więcej kupują - część 5
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Dziewczynki a uświadomcie mnie czemu Activia i Actimele to"syf" ja bardzo lubię i czesto jem/pije...moje dzieci też (Actimela)...wiem że nie działa bo czytałam o tym procesie i ogromnej grzywnie jaką musiał ten koncern zapłacić, ale nie rozumiem czemu tak ostro o tym piszecie...
|
||
|
|
|
#1712 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.goldenline.pl/forum/11784...uzycie-baterii http://forum.pcformat.pl/Jak-dbac-o-...e-w-laptopie-t (nie będe wklejać wszystkiego) ![]() i takie ciekawe zdanko:"Bateria to kluczowy element każdego laptopa, decydujący o różnicy między urządzeniem stacjonarnym a mobilnym. Na temat jej optymalnego wykorzystania narosło wiele mitów." no, ale to już niech każdy używa wg uznania w końcu nowe komórki też nei jest napisane, żeby baterię nową formować, ale jak kupowaliśmy nowy telefon to gościu powiedział, żeby mimo wszystko ją uformować to będziemy mieli pewność, że będzie dłużej trzymała bateria |
|
|
|
|
#1713 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Edytowane przez tonia85 Czas edycji: 2011-10-05 o 10:40 |
||
|
|
|
#1714 | ||
|
szeryfcio
|
Wezmę krem Genics, żeby mieć ten zestawik
, płyn do kąpieli cranberry&orange, lakier ruby slippers i odżywka, jakąś farbkę nową muszę wybrać z ciemniejszych blondów, balsam po goleniu dla chłopa, zastanawiam się nad Jocelyn, ale nie wiem czy nie następnym razem ![]() resztę niech koleżanki biorą, to może uda mi się coś z programu motywacyjnego uszczknąć ![]() Cytat:
![]() A jaki to model? Z mięsem z kurczaka. Cytat:
i tam, na tym forum, z wpisów panów zorientowanych w temacie wynika, że bateria w komputerze podłączonym do prądu nie ładuje się. i żeby nie panikować, bo baterie nowej generacji takich niespodzianek nie robią.A to z tą baterią szybko zużywającą się podczas pracy na kablu dotyczyło tylko jakiegoś starego modelu wnioskuję. Co do baterii w telefonie.... zależy jaka to bateria. Są przecież przeróżne typy, z jednymi trzeba się obchodzić tak, z innymi inaczej... Te starej generacji się formatowało dniami i nocami pamiętam Ale widzę, że mity dotyczące ładowania baterii powielają nawet panowie w punkcie sprzedaży telefonów... No cóż bywa...
|
|
#1715 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że był ojczym i dał sobie radę. Kurierzy niby mają obowiązek dostarczyć pod drzwi przesyłki do 31 kg ale jak jest coś większego czy cięższego to się do tego nie kwapią Kiedyś mi facet wypakował 5 kartonów przed domem. Jeden karton może maksymalnie 5 kg ważył i mnie z tym zostawił Wziął podpis i sobie pojechał Dobrze, że mieszkam w spokojnej okolicy, bo jakby tak w innej dzielnicy zostawił mi pod domem to zanim bym jeden wniosła do bloku to reszty by już nie było ![]() Ja bym zadzwoniła do tego pana, opisała sytuację i zwróciła mu wagę, że zmienił sobie firmę kurierską, ponieważ Ty tyle płacisz a oni nie potrafią Ci dostarczyć tego do domu. Mógł osobno każdy wysłać, nie byłoby wtedy problemu z rozładunkiem. Edytowane przez paula600324 Czas edycji: 2011-10-05 o 12:03 |
|
|
|
|
#1716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Instrukcja tylko po japońsku Skąd ja to mogłam wiedzieć, skoro tam same krzaczki były? Lapka kupowałam jak byłam na wycieczce w Japonii![]() Na szczęście jeszcze 2,5 miesiąca i na gwiazdkę będzie nowy lapek
|
|
#1717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
opowiadaj całe życie marze zeby tam pojechać. Byłaś z biurem podróży czy na własna rękę? Ile taka wycieczka kosztuje? Chce odkładać pieniądze ale nie wie ile
|
|
|
#1718 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
|
#1719 | ||
|
szeryfcio
|
Cytat:
Czy firma sprzedająca grzejniki ma podane na swojej stronie, że odbierając towar musisz mieć paletę? Generalnie osoba prywatna, a już szczególnie kobieta nie może złożyć takiego zamówienia... ![]() Wkurzają mnie takie firmy kurierskie, które rzucają przeyłkę pod bramę. Uważam, że towar powinien być dostarczony pod drzwi. A sprzedawca powinien zadbać o odpowiednią firmę kurierską, jak ma taki towar. Paula, kupiłaś ten sweter? Cytat:
![]() W Japonii byłaś? A to ci fajnie ![]() Też się czaję na zmianę lapka A tak w ogóle to myślałam, że mam dziada (laptop) a jak niedawno weszłam na wątek laptopowy i okazało się, że dziewczyny mają Acery, Asusy, Toshiby, HP, które im po 2 latach padają (a to bateria, a to klawiatura), to się zdziwiłam, że ten FS taki żywotny bo miałam o nim gorsze zdanie.
|
|
#1720 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ludzie przede wszystkim super mili, pomocni. Przerażało mnie natomiast wiele skrzyżowań. Kultura zupełnie inna, oni szanują czas i pracownika. Nie mam pojęcia ile wycieczko kosztowała, ale powiem Ci, że za każde pieniądze warto Dalej jest kilka takich nie wiem jak to nazwać powiedzmy, że agencji, gdzie dziewczyny uczą się sztuki bycia gejszą. Ale taką prawdziwą, z tym całym malowaniem twarzy i ubiorem i tańcem.Naprawdę warto. Najdroższy to z pewnością jest bilet lotniczy Wtedy jak leciałam to mój lot wyglądał tak: Poznań-Berlin-Paryż-Tokyo.W sumie jakieś 20 h w samolocie. ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Telefon tak samo. Baterii nie formatowałam a teraz mimo ciągłego dzwonienia, bo służy mi jako służbowy bateria wytrzymuje ok 5 dni jak dodatkowo nie słucham muzyki,
|
|
#1721 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a oni do niej, że albo pojedzie sobie sama po niego albo odsyłają go na regionalną bazę
|
|
#1722 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i naprawdę go nie oszczędzam (no bo po co skoro max 200 zl kosztuje ) i chodzi jak należy![]() A tak swoją drogą to fajnie ze ten FS u Ciebie tak długo działa, bo właśnie w gronie moich znajomych ma nienajlepsze opinie. Potwierdza się fakt: ile ludzi tyle opinii
|
|
|
|
|
#1723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam innego sprzedawcę z tym samym sweterkiem i ma jeszcze kilka innych fajnych rzeczy, więc tam pewnie złożę zamówienie na dniach Teraz pochłonęły mnie przygotowania stroju na wesele. Mam dwie ładne sukienki ale nie wiem którą założyć Jakby były poprawiny to nie miałam problemu, bo w jeden dzień tą, drugą w tą a tu Tż bateria w acerze padła po niecałym roku W moim niestety trzyma tylko 6 min Ponieważ laptop został zalany wodą cieknącą z sufitu Mamy w bloku dziurawy dach, lecz w mojej gminie pracują ...... nie będę przeklinać I już któryś rok obiecują założenie nowego dachu I akurat tak się nieszczęśliwie złożyło, że zaczęło przeciekać nad laptopem |
|
|
|
|
#1724 |
|
Zakorzenienie
|
Ojoj, nie dałabym tyle godz rady, nie cierpie latania, mimo, że tak duzo razy to robiłam..
Chłopcy wstatwiaja dzrwi w sklepie, a ja pierwszy raz sponguję paznokcie ![]() Słonko wreszcie wyszło |
|
|
|
#1725 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, ze ja z firmami kurierskimi też miałam przeboje
Ale po jednym zdarzeniu już z nimi walczę o swoje.Kiedyś zamówiłam matrycę do komputera, i przyszła zbita . Złożyłam skargę, oczywiście 30 dni czekania na odpowiedz , napisałam do UOKiK i wysłałam im wszystkie papierki i maile. Po 2 dniach miałam kasę na koncie i za towar i za przesyłkę I dostałam też maila z przeprosinami
|
|
|
|
#1726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie denerwuje jak zamawiam jakiś droższy sprzęt np. drukarka dla kogoś, laptop i chcę sprawdzić czy wszystko w porządku czy nic się nie stało. A kurier do mnie, że on nie ma czasu, on musi lecieć itd A g... mnie to obchodzi, jakby coś było nie tak to mi nikt reklamacji nie uzna, bo nie mam protokołu Kiedyś nie zauważyłam, że z drukarki wylał się tusz, bo jakiś idiota postawił ją do góry nogami i na spód nakleił naklejkę. A zawsze nakleja się na górę, żeby wiedzieli, żeby nie stało odwrotnie czy coś takiego Na szczęście trafiłam na uczciwą sprzedającą, zwróciła mi koszty dostawy i wysłała gratis dwa nowe tusze, chociaż mówiłam jej, że tylko czarny się wylał
|
|
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś miałam kilka nie przyjmenych sytuacji w kurierem avonowym. Jak poszłam do UPS w Poznaniu i złożyłam skargę, to gość nie wiem czy stracił pracę czy co(było kilka innych skarg na niego) ale już się u mnie nie pojawia. Teraz jest pan, który powiedzmy, że jest miły, ale zawsze paczkę jak jest cięższa wnosi do mieszkania. Choć nie ma takiego obowiązku.
|
|
#1728 | |||||
|
szeryfcio
|
Cytat:
A w telefonie bateria mi krótko trzyma, ze 2 dni. Ale mam taki typ akurat, więc mnie to nie dziwi; z dużym wyświetlaczem, mnóstwem aplikacji, oprócz dzwonienia korzystam z muzyki, z internetu.... Cytat:
![]() Cytat:
ja mojego nie zalewam, nie noszę, jest użytkowany głównie w domu. Tyle, że chodzi non stop. Wiesz, ja też znalazłam bardzo dużo złych opinii, głównie o szybkim przegrzewaniu się. No i faktycznie szybko się grzeje i buczy, więc myślałam sobie, że to dziad jednak Ale okazuje się, że z tym nagrzewaniem mnóstwo laptopów tak ma, że FS nie jest jakimś wyjątkiem. Trzeba dbać, żeby miał wentylację, no i jak dbam to mniej mi buczy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jejciu, a u nas straszny wiatr. Chyba na zmianę pogody.
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-10-05 o 13:19 |
|||||
|
|
|
#1729 |
|
Zakorzenienie
|
pamiętacie jak pisałam o moim nieszczęsnym zębie co mnie bolał
trudno się mówi... włożyła jakieś lekarstwo wtedy, żeby go uspokoić i dzisiaj ma truć ciekawe jak to zrobi, ja tego nie wytrzymam, a znieczulenie na mnie nie działa ![]() ---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- idę nadrobić
|
|
|
|
#1730 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1731 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() i się pogoda zaczęła psuć, szaro buro i ponuro ![]() idę zrobić obiadek, tapetę i jedziemy do szkoły rodzenia a potem jakieś zakupki a i przyszła już paczuszka z avonu, torebka cierra podoba mi się ![]() miłej reszty dnia życzę
|
#1732 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ps. torebkę polecam heloł Cytat:
swoją drogą to też zawsze mam za dużo kiecek i dylemat![]() pisałyście o kurierach, też trafiają mi sie różne przypały, pamiętam jak tżowi zamówiłam na all fotel do kompa na gwiazdkę ważył ze 20 kg i jeszcze karton ogromny a ten podjechał pod bramę i mówi mi, że zostawi pod bramą i żeby pokwitować to ja mu na to niech czeka, bo ja muszę iść po męża, bo tego nie uniosę coś zaczął stękać, że mu się spieszy, ale ja i tak poszłam najpierw po tża i chyba mu się głupio zrobiło, bo wziął ten fotel i poszedł za mną i wniósł mi na ganek a kurier ups u mnie fajny facet przyjeżdża co 3 tygodnie zawsze się jakiś temat znajdzie
Edytowane przez musso4 Czas edycji: 2011-10-05 o 13:47 |
||
|
|
|
#1733 |
|
szeryfcio
|
Musso, no ale jak już zatruje, to nie będzie się odzywał.
![]() Ja pamiętam jak z moim chodziłam, ona odsuwała dziąsło bo się nie mogła dostać, i co raz to coś mi wkładała żeby odsunąć , rozepchać... nachodziłam się, a jak w końcu się już do niego dostała, to i tak trzeba było usunąć, bo nie było co ratować. Tak się zastanawiam co gorsze borowanie, trucie czy wyrwanie... Bo po tym wyrwaniu, jak przeszło znieczulenie to tak mnie bolało, że uchh![]() Pokażę wam jakie buty Tamarisa mi się podobają: http://www.we-dwoje.pl/czarne;kozaki...foto,1114.html Mam taką kurtkę czarną... No ale mam kilka na płaskim to już pewnie tych nie kupię... Teraz muszę upolować jakieś na obcasie, bo mi się skończyły....
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-10-05 o 13:50 |
|
|
|
#1734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas tez wiatr sie zrywa![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- teoretycznie tak, ale jak zatruje to mówiła, że od 2 do 4 godzin będzie napie... porządnie mogłam iść wcześniejkoniecznie pokaż na blogu jak to się robi ![]() ide się tapetować
|
|
|
|
|
#1736 | ||
|
szeryfcio
|
Cytat:
A w cięższym przypadku, powinno być to jakoś zorganizowane, np. dwóch facetów. Mnie jako klienta takie rzeczy wkurzają, zamawiam, płacę i oczekuję wykonania usługi. A jak?- to nie moja brocha, niech się sprzedawca z kurierem dogaduje. Cytat:
![]() Jednego, maleńkiego Genicsa
|
|
#1737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się zastanawiam nad tym naszyjnikiem
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1740 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:57.

jest tajski. No normalnie rewelka, palce lizać. Jak jest w promocji to kupuję i co jakiś czas go jemy 

Moje komputery zawsze pracują na kablu i mają baterię w środku i nadal trzymają bardzo długo po odłączeniu. Najgorsze podobno dla baterii jest kiedy non stop się rozładowuje do końca i znów się ładuje. A jeżeli bateria jest w środku już naładowana to dalej się nie ładuje

Wziął podpis i sobie pojechał
Dobrze, że mieszkam w spokojnej okolicy, bo jakby tak w innej dzielnicy zostawił mi pod domem to zanim bym jeden wniosła do bloku to reszty by już nie było
opowiadaj 

trudno się mówi... włożyła jakieś lekarstwo wtedy, żeby go uspokoić i dzisiaj ma truć
a ten podjechał pod bramę i mówi mi, że zostawi pod bramą i żeby pokwitować