Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 11:31   #3871
princessskaa
Wtajemniczenie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

Ale ta cena mnie przerasta.. Ja jak kupywałam ostatnio koszulki do karmienia w sklepie dla mamusiek to był pas, ale za 59zł... Różnica duża w cenie, ale jak z działaniem to nie wiem...
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:32   #3872
Anusiak 83
Raczkowanie

Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20

A ja zapomniałam się pochwalić, że dzisiaj się wyspałam od 23 do 05,45 spałam bez przerwy, o 6,30 byłam już po prysznicu, śniadaniu i herbatce, położyłam się na chwilę do męża i... zaspałam do pracy
Na szczęście tylko 20 min bo mama mnie obudziła

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a myślicie juz o jakimś pasie poporodowym ???
Ja już sie rozgladam bo chciała bym kupić juz żeby odrazu sie móc ściagnąć. Mi sie ten podoba i własnie czegoś takiego szukam ale nie za taka cene

http://allegro.pl/pas-poporodowy-poc...853436362.html
nawet nie wiedziałam, że coś takiego istnieje
ale chyba nie, ogólnie nie lubię takich bardzo bardzo obcisłych rzeczy bo mi się ciężej oddycha
Anusiak 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:35   #3873
OlusiaS
Wtajemniczenie

Oooo,juz wiem,co oprocz slodkosci powoduje u mnie zgage....banany .Wlasnie jednego zjadlam i piecze.W nocy przez to nie moglam spac.Wypilam z 2 szkl. mleka,musztardke i dopiero zasnelam
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:41   #3874
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
Podejrzewam, ze piszesz o Brochowie? No wlasnie slyszalam, ze tam sa te cegielki na szpital. to jest traktowane jako "dobrowolna" oplata. Zastanawiam sie co sie dzieje, jak ktos nie uisci? Z drugiej strony, jak mi za to maja kupic papier toaletowy, polepszac za to standrad szpitala itd, to ja nawet moge zaplacic.

a ja wolałabym kupic 6 rolek za 10 zł nawet niż płacić 100 zł czy ileś... i tak bierzesz mydło itd, a ide o zakład że po opłaceniu "cegiełki" nie masz co liczyc na papier czy inne luksusy... bo jak nie ma to nie ma... u mnie np. lepiej swoj miec bo nie zawsze "na czas" ktos dołozy... wiec i tak biore swój, mydło, reszte też swoją i nie licze na lususy z taką marżą

Daniel Fasolek w drodze

ja_dalia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:45   #3875
dygotka8
Zakorzenienie

ale sie wkurzyłam. bo na dodatek,że wydałam kasę na tą wode morska to jeszcze za jedna rzecz porządnie przepłaciłam.wrrrrrr

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:48   #3876
Paula__22
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Mam pyt w sprawie ciemieniuszki. Czy odrazu coś trzeba stosować na główkę dziecka, żeby jej uniknąc? bo zastanawiam się, czy jakiś preparat muszę dokupić do wyprawki dla małej
Ja przez pierwszy miesiąc smarowałam główkę oliwką, tak odrobinkę i nakładałam czapeczkę na 5 - 10 minut, ciemieniucha nas nie dopadła. Jak się pojawi ciemieniucha to można przed kąpaniem tak 20 minut mocno naoliwkować, nałożyć czapeczkę, potem w kąpieli normalnie umyć główkę i wyczesać.

Cytat:
Ja już sie rozgladam bo chciała bym kupić juz żeby odrazu sie móc ściagnąć. Mi sie ten podoba i własnie czegoś takiego szukam ale nie za taka cene

Jak urodziłam Matiego to pas był wymagany po cc już w szpitalu. Nie pozwolili wstać bez pasa. Teraz już chyba nie podchodzą tak restrykcyjnie do tego. Ja kupiłam w aptece, biały, zapinany na rzep całkiem podobny do tego na zdjęciu cena 32 zł.

Odnośnie pleśni wyszoruj porządnie wodą z octem i niech się wietrzy, ja przed położeniem maluszka pomalowałabym lakierem wodnym bezbarwnym. Jeżeli nadal będzie widać pleśń, albo czuć to tylko nowe łóżeczko.

Edytowane przez Paula__22
Czas edycji: 2011-10-05 o 11:51
Paula__22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:56   #3877
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:

Mi mama dala po pierwszej ciazy takie specjalne gatki sciagajace - z wysokim stanem. I szczerze powiedziawszy nigdy wiecej tego nie chce widziec. Wytrzymalam pare godzin w nich. Scisk na maksa, skora zaczela swedziec, bo sie odgniotki porobily... zreszta minelo pare miesiecy i wszystko samo wrocilo do formy sprzed porodu- bez kremow, pasow i innych specyfikow

Wzielo mnie na porzadne szorowanie lazienki.... musze sie wyladowac z negatywnej energii jaka mi Tż wczoraj zapodal
Stary 2011-10-05, 11:57   #3878
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
ale sie wkurzyłam. bo na dodatek,że wydałam kasę na tą wode morska to jeszcze za jedna rzecz porządnie przepłaciłam.wrrrrrr

kochana jak masz troche czasu poelca swoją metode... spisałąm na kartce wszystkie kosmetyczno-apteczne rzeczy i zaczełam wchodzic na str www aptek i zanotowałam gdzie co najtaniej akurat mam 3 różne obok siebie, wiec wszedzie blisko

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-10-05, 11:58   #3879
elf27
Zadomowienie

nie wiedziałam, ze po cc wymaga się pasa, jestem w szoku, ale to pewnie zabezpieczenie przed przepuklina...

no nic, zorientuję się...
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:01   #3880
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Witam

Piszecie o ciemieniuszce.
Wiem, że nie trzeba póki co nic kupywać. Należy dokładnie myć główkę dziecka, wyczesywać i nawilżać nawet zwykłą oliwką.
W tedy nic się nie pojawi, bo upierz bierze się tylko i wyłącznie ze złej higieny...

Co do gatek ściągających, oczywiście jestem ZA
Ale nie będę zamawiać na All bo nie wiem jakie są dobre itp. w tedy gdy doktorek zezwoli pójdę do apteki i sądzę, że babka mi doradzi
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:02   #3881
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Domi- a gdzie wygrałaś??
o tą wode mi chodziło-ale ona na pewno bardzo deliktanie psika??bo wydac kolejne pieniądze to łatwo a wolałabym potem nie żałować...a będę zamawiała w aptece internetowej...
Dygotko ja gram na FB zaczeło się od tego pamiętnego Oriflame i juz mi tak zostało. Dobrze, że wtedy nie wygrała nasza grupa, bo zaczełam na fb i mnóstwo nagród wygrałam
przed chwilą mi przyszedł mail o wygranym pendrajvie na Unimilu- 8gb

Ta Disnemar jest fajna, psika dość mocno, ale nie podraznia noska i jest skuteczna

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:03   #3882
Bahamadia_25
Zakorzenienie

P.S.
znjoma w ciąży przytyła ok 30kg i miała cc.
Po porodzie zaaplikowała sobie 2 pasy na raz.
Brzuch ma jak przed ciążą - płaściutki
Stary 2011-10-05, 12:07   #3883
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja przy Julci miałam pas zakładany dopiero po 3 miesiacach i szczerze to miałam obwisły brzuszek bo to chyba za pózno było już ;( teraz chce miec juz w szpitalu. Ja miałam jeden na rzep drugi taki wkładany i najlepiej sie sprawdził na rzep, a póżniej to juz w majtach chodziłąm tych wysokich dopóki nie miałam fajnego brzuszka.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:09   #3884
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
kochana jak masz troche czasu poelca swoją metode... spisałąm na kartce wszystkie kosmetyczno-apteczne rzeczy i zaczełam wchodzic na str www aptek i zanotowałam gdzie co najtaniej akurat mam 3 różne obok siebie, wiec wszedzie blisko
tak też zrobiłam...a dzis dostałam maila o nowych promocjach....których wczoraj nie było jkeszcze....
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dygotko ja gram na FB zaczeło się od tego pamiętnego Oriflame i juz mi tak zostało. Dobrze, że wtedy nie wygrała nasza grupa, bo zaczełam na fb i mnóstwo nagród wygrałam
przed chwilą mi przyszedł mail o wygranym pendrajvie na Unimilu- 8gb

Ta Disnemar jest fajna, psika dość mocno, ale nie podraznia noska i jest skuteczna
to ja zaczekam z kupnem tej wody-zapytam jeszcze koleżanke co one kupiły i zapytam też w aptece...
gratuluję wygranych i trochę zazdroszczę,ale ja nie mam konta na FB więcco się dziwić,że nei wybram jka nie gram

Stary 2011-10-05, 12:10   #3885
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
P.S.
znjoma w ciąży przytyła ok 30kg i miała cc.
Po porodzie zaaplikowała sobie 2 pasy na raz.
Brzuch ma jak przed ciążą - płaściutki
o matko, to dużo strasznie
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:14   #3886
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja przy Julci miałam pas zakładany dopiero po 3 miesiacach i szczerze to miałam obwisły brzuszek bo to chyba za pózno było już ;( teraz chce miec juz w szpitalu. Ja miałam jeden na rzep drugi taki wkładany i najlepiej sie sprawdził na rzep, a póżniej to juz w majtach chodziłąm tych wysokich dopóki nie miałam fajnego brzuszka.

I faktycznie byłaś zadowolona z efektu, mimo późnego noszenia ?
Stary 2011-10-05, 12:17   #3887
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Dzień dobry!

ciekawe co u Ani...

Cytat:
W ogole kupilam dynie i zastnawiam sie jak ja spreparowac, zeby za pol roku moje dziecie moglo jesc z niej przecierki. Mysle o zamrozeniu w kawalkach, ale to duzo miejsca zajmie. Sloiki chyba tyle moga nie wytrzymac bez soli ani zalewy jakiejs? Robil ktos cos takiego?
ja tez wczoraj kupiłam dynie i z połowy zrobiłam zupe krem a z reszty myślałam tez coś wykobinować. W ubiegłym roku upiekłam w piekarniku, wydrążyłam z tej skorupy, dałam bez niczego do słoików i zapasteryzowałam. Podarowłam troche szwagierce na zupki dla małej.
Ale własnie zastanawiam się czy nie można takiego musu czy blanszowanych kawałków zamrozić. Bo dynie można podać dziecku razem z ziemniaczkiem.

Cytat:
Napisane przez Jagooda_ Pokaż wiadomość
A co szpitali, polożnych itp. Tam gdzie chce rodzić jest aktualnie remont, poród rodzinny bezpłatny i ponoć nie ma możliwości opłacenia sobie prywatnej położnej. Raczej oddział ma dobre opinie, wiec na kogo trafię na tego będę skazana W ogóle o wynajmowaniu położnej nie myślałam, więc mi to nie przeszkadza, bardziej mnie irytuje ten remont, który mógłby się już zakończyć.
Jagoda czy masz na myśli Kopernik?
ja tam tez planuje rodzić, mam lekarza z tego szpitala i chodziłam tam na szkołe rodzenia. Remont remontem ale byliśmy na sali do porodów rodzinnych (2 łożka na jednej sali) i na oddziale noworodkowym i nie widać tam remontu. Też się tego bałam, ale poza tym, że jest mniej miejsca to wydaje się być wszystko ok. Remont zakończy się chyba dopiero po Nowym Roku.

Piszecia o pasach po porodowych. Włanie nam położna na SR mówiła ze nie powinno się nosić tych pasów bo obniżaja macice i utrudniaja jej własciwe umiejscowienie się w czasie skurczania do poprzednich rozmiarów. Można od wielkiego dzwonu, na kilka godzin np. na jakieś wyjście. Ale każdy zrobi jak zechce. Pewnie mamusie maja już doświadczenie

Biore się za prasowanie
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:21   #3888
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
o matko, to dużo strasznie

No dużo, dużo
przy tym jest niska
Ale własnie od razu po porodzie (nie wiem dokładnie ile, ale na pewno długo nie czekała ) założyła sobie 2 szt i brzuch ma świetny, tzn w ogóle go nie ma
Stary 2011-10-05, 12:24   #3889
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
I faktycznie byłaś zadowolona z efektu, mimo późnego noszenia ?

Jasne że były efekty póżniej nie umiałam bez niego chodzic hihii i teraz też napewno kupie ale musze skoczyc do apteki i zapytac i do medycznego i zapytać o taki jak w linku

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-10-05, 12:26   #3890
janeczka7891
Zadomowienie

Witam !

Ja właśnie tez sie już zastanawiałam nad pasem czy kupować już przed czy poczekać. Myslę, że poczekam i zamówię u nas w aptece potem koszt. ok 50 zł
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:27   #3891
nikaa2
Wtajemniczenie

ja dizisaj mam dzień pod kąTEM ZAKUPÓW(JAK KTO WOLI- ZAJOBA ) - aż mi się caps włączył
byłam w tesco ale tym nie za dużym i trafiłam na przeceny:
2pary skarpetek dla noworodka 0-0 za 3,9
5par skarpetek 0-2,5 za 12.5
zestaw 5elementowy za 24,5:śliniaczek+łapki+bod y z długim+pajac z długim
3par body z krótkim za 14,99
3szt.śliniaków bawł-ceratkowych za 9,99

aaa i jeszcze weszłam do używanejodzieży i po 4zł sztuka kupiłam 4 pajace- dwa na teraz, 2 na po 3 m-cach (4zł to dużo ? bo coś słyszałam, że gdzieś kóraś z was kupowała po 2zł? ale nie było tańszych a ładne były )

i jeszcze jutro ma byĆ dostawa kombinezonów

p.s. lecę na ryneczek zapuiĆ buraki czerwone do obiadu
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:28   #3892
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Ok 20.10. idę na wizytę, więc zapytam mojego lekarza kiedy będę go mogła nosić, i najwyżej już go kupię, bedzie czkekać

Dzwonię do szpitala w którym zdecydowałam się rodzić i zapytam jeszcze raz czy faktycznie obowiązuje u nich opłata za osobę przy porodzie, czy po prostu wcisneła mi kit bo nie wnkałam specjalnie co i jak ... brrrr

Edytowane przez Bahamadia_25
Czas edycji: 2011-10-05 o 12:30
Stary 2011-10-05, 12:42   #3893
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Witam

Piszecie o ciemieniuszce.
Wiem, że nie trzeba póki co nic kupywać. Należy dokładnie myć główkę dziecka, wyczesywać i nawilżać nawet zwykłą oliwką.
W tedy nic się nie pojawi, bo upierz bierze się tylko i wyłącznie ze złej higieny...
Polozna na SR mowila, ze pojawienie sie ciemieniuszki nie ma nic wspolnego z higienia, a z "uroda" dziecka. Tak wiec moze byc ale nie musi, potem tylko trzeba natluszczac oliwka albo parafina i wyczesywac i przechodzi.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:45   #3894
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
ja dizisaj mam dzień pod kąTEM ZAKUPÓW(JAK KTO WOLI- ZAJOBA ) - aż mi się caps włączył

aaa i jeszcze weszłam do używanejodzieży i po 4zł sztuka kupiłam 4 pajace- dwa na teraz, 2 na po 3 m-cach (4zł to dużo ? bo coś słyszałam, że gdzieś kóraś z was kupowała po 2zł? ale nie było tańszych a ładne były )

Pewnie to jest tak że co lumpik to inne ceny
U Nas dziecięce sa do śrdy na wage za 25 zł kg a w czwartek 7 zł kg i piątek chyba tez

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-10-05, 12:49   #3895
ja_dalia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość

kochana... jest taki sklep przy Sporterze ciuszki dzieciece - 2,50 sztuka... ale tam sredni wybór, trzeba trafic...dzis ide tam looknać jak coś i moj ulubiony na pietrynie bodaj nr 115 czy jakos tak, naprzeciwko Maca przy psażu schillera ale tam dzis dostawa, wiec pewnie po 65zł/kg... ale w pon bylo po 34, wiec pol kg zakupiłam

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Pewnie to jest tak że co lumpik to inne ceny
U Nas dziecięce sa do śrdy na wage za 25 zł kg a w czwartek 7 zł kg i piątek chyba tez

zazdroszcze, u nas w Łodzi ceny warszawsko-Berlińskie :/ chyba ze komus sie nudzi to można podjechać do Ozorkowa czy zgierza i wtedy taniej

Daniel Fasolek w drodze

Stary 2011-10-05, 12:55   #3896
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Podejrzewam, ze piszesz o Brochowie? No wlasnie slyszalam, ze tam sa te cegielki na szpital. to jest traktowane jako "dobrowolna" oplata. Zastanawiam sie co sie dzieje, jak ktos nie uisci? Z drugiej strony, jak mi za to maja kupic papier toaletowy, polepszac za to standrad szpitala itd, to ja nawet moge zaplacic.

o a, ze nie mozna lezec na boku to nie wiedzialam, ale chyba lezenie jest lepsze od stania?

mol_aa wspolczuje rodzenstwa. Ja mam 2 siostry i choc nie jest jakos rozowo, to jeszcze nie jest tak zle. Rodzice zawsze starali sie sprawiedliwie, no ale to nigdy nie jest tak naprawde mozliwe, no chyba, ze przy blizniakach

Ja po 2 intensywnych dniach dzis staram sie odpoczywac wiecej. W zasadzie musze ptylko przygotowac kolacje dla znajomych i troszke poprasowac i posprztac.
Wczoraj upralam czesc ciuszkow dzieciecych i jak sie nimi zajmowalam to znow naszla mnie chec kupowania nowych Ale wciaz nie mam listy ostatecznej wiec sie wstrzymuje. Kupilam tylko taki otulaczek, ktory bedzie mogl sluzyc jako reczniczek po kapieli, bo jest taki bawelniano frotkowy. ma fajny intensywny pomaranczowy kolor.

W ogole dalej sie uzadzamy, kupilismy kredens kupujemy TV i chyba w tym miesiacu juz nic nie kupie dzieciecego, tak naprawde to 1 dzien intensywnego kupowania taka pelna wyprawka ;/ byle do pazdziernikowej wyplaty.
Na Brochowie nic się nie płaci za poród rodzinny. Wiem, bo już tam byliśmy po zgodę ordynatora na taki poród. Płaci się cegiełkę (200 zł) jak chce się rodzić osobno. Są tam dwie sale bardzo komfortowe moim zdaniem, złożone z dwóch przechodnich pokoi, w jednym jest typowa porodówka "łóżko porodowe" itd, a w drugim piłki, kanapa i nawet tv do umilania czasu Ale sale są tylko dwie i ponoć bardzo oblegane. Na "normalnej" porodówce oczywiście, że mąż może być z nami i to za darmo, tylko że to już wiąże się z tym, że na sali jest 5 łóżek oddzielonych od siebie kotarką. No i na Brochowie mają 3 jedynki "exclusive" płątne 100 zł/dobę. Warunki jak w domu a nawet czasem lepsze, nowiutkie łazienki w każdym pokoju, bardzo wygodne łóżka i ogólnie wszystko piękne. Jak kogoś stać to może sobie takie przyjemności zafundować.

Ależ się dziewczyny wkurzyłam Pojechałam do przychodni po L4, a tam druczki z pieczątką mojego ginekologa się skończyły i nic nie załatwiłam... musiałam wracać do domu. Jutro jeszcze raz muszę przejechać pół miasta!!!!! Niestety ja wizyty mam zawsze wieczorem ze względu na męża, a panie z przychodni pracują tylko do 18 i zawsze rano an drugi dzień jechałam po zwolnienie, zawoziłam je do pracodawcy a potem do ZUSu. Wkurzyłam się, bo nie czuję się dobrze, nic prawie w nocy nie spałam przez mój twardniejący brzuch, do tego znowu wiązadła mnie bolą, więc powinnam leżeć a nie jeździć po mieście ... Ehhhh To sobie pomarudziłam

Idę ogarniać mieszkanie, bo właśnie się dowiedziałam, że za godzinę będzie u mnie rodzinka z Nowej Soli w odwiedziny

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:56   #3897
dygotka8
Zakorzenienie

wczoraj przechodziłam koło jakiegoś sklepu ztania odzieżą-cena za kg 74zł...

Stary 2011-10-05, 13:01   #3898
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Polozna na SR mowila, ze pojawienie sie ciemieniuszki nie ma nic wspolnego z higienia, a z "uroda" dziecka. Tak wiec moze byc ale nie musi, potem tylko trzeba natluszczac oliwka albo parafina i wyczesywac i przechodzi.

No to chociaż w połowie miałam rację
Stary 2011-10-05, 13:03   #3899
truscafka
Zadomowienie

cześć dziewczyny !
od 8 naskrobałyście ponad 3 strony , później nadrobie bo się słaniam na nogach, tak chce mi się spać....

chciałam tylko ogłosić, że rozpoczynamy dziś 35 tydzień

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:03   #3900
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
wczoraj przechodziłam koło jakiegoś sklepu ztania odzieżą-cena za kg 74zł...

To Ja bym chyba nie kupowała wtedy w lumpkach bo na all uzywki taniej wychodzą a nawet nowe rzeczy

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości