|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: TVP a Religia
Cytat:
EDIT - problem w tym,że satanizm istniał od zawsze, wiele wieków przed narodzinami tresera zwierząt. Skąd nagle stwierdzenie,ze to jego filozofia jest tą właściwą. Ma jakiś monopol na to? Dla wielu nie jest żadnym autorytetem,przez wielu satnistów był nienawidzony.
Edytowane przez dawidowskasia Czas edycji: 2011-10-05 o 12:31 |
|
|
|
|
|
#482 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#483 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Poza tym, o tym że zmyślał też czytałaś, ale już nie napisałaś tego, poporstu wrzuciłaś tutaj stronniczy artykuł nafaszerowany nieprawdziwymi informacjami, ale to jest już w porządku... ![]() Więcej nie udzielam się w tym wątku. Polecam google, książki, prasę. Żegnam, i życzę dalszego, równie owocnego prania mózgu. Edytowane przez 201801022117 Czas edycji: 2011-10-05 o 12:33 |
|
|
|
|
|
#484 |
|
Raczkowanie
|
Nie?! No co Ty nie powiesz? Nie dalej jak przedwczoraj w TV była rozmowa "obiektywnego guru polskiego dziennikarstwa -największego obok Moniki Olejnik" z przewodniczącym największej partii opozycyjnej. A Ty mi mówisz, że on nie popiera PiS!?
Weź się opamiętaj a nie tworzysz tutaj teorie spiskowe
|
|
#485 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedy usłyszałaś niewygodne dla ciebie pytanie . I kto tu dzieli ludzi? Kto insynuuje? Kto pomawia? Kto prowokuje i podjudza? Kto mąci polskie mózgi?
|
|
|
|
|
|
#487 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A odpowiedz na Twoje pytania jest jedna: kościół katolicki. |
|
|
|
|
|
#488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co do tematu msze, nauki, pielgrzymki i czytania nie poprawiają tego. Więc może trochę źle się za to zabierają? Bo co? Bo do TV ich nie wpuszczą? Jak dla mnie woleliby postawić bliźniaczego Jezusa w Świebodzinie niż wydać pieniądze na kampanie społeczną, ale gdzie tam. Niech nas umoralnia kolejny kościół i świadomość że gdzieś tam się modlą o lepszy świat. A liberałowie czy kościół czy może ktoś inny zabronił reklam alkoholu i papierosów? Eeee liberałowie i wszelka maść oprócz katolików zapewne broniła do krwi ostatniej tego, bo przecież lubią wszystko co złe... Tak ja tam już ostrze widły i szykuję pochodnie żeby zacząć walkę. Boże katolików nawet czasem mimo szczerych chęci nie da się tolerować bo popadają w skrajności. Żeby nie było tak czarno księżach przypomniało mi się to: "Na nic apele policji i akcje promujące bezpieczeństwo – Polacy nie lubią zdejmować nogi z gazu. Na oryginalny pomysł walki z piratami drogowymi wpadł proboszcz parafii w Smołdzinie (woj. pomorskie). Do naszej redakcji dotarł wydany przez księdza Roberta Jakubowskiego wykaz pieśni, jakie należy śpiewać podczas jazdy samochodem, gdy rozwija się następujące prędkości: 80 km/h – „Pobłogosław, Jezu, drogi” 90 km/h – „To szczęśliwy dzień…” 100 km/h – „Cóż Ci, Jezu, damy…” 110 km/h – „Ojcze, Ty kochasz mnie…” 120 km/h – „Liczę na Ciebie, Ojcze…” 130 km/h – „Panie, przebacz nam…” 140 km/h – „Zbliżam się w pokorze…” 150 km/h – „Być bliżej Ciebie chcę…” 160 km/h – „Pan Jezus już się zbliża…” 170 km/h – „U drzwi Twoich stoję, Panie…” 180 km/h – „Jezus jest tu…” 200 km/h – „Witam Cię, Ojcze…” 220 km/h – „Anielski orszak niech Twą duszę przyjmie…” Jednocześnie ksiądz Jakubowski zwraca uwagę prowadzącym auta, że św. Krzysztof (patron kierowców) jeździ z nimi tylko do prędkości 120 km/h, po czym swoje miejsce odstępuje św. Piotrowi." Jakoś nikt w TV tego nie przemilczał, więc można? Tak można zrobić coś dobrego bez krzyża na plecach i straszenia piekłem. Nawet mimo tego że może ludzie z przymrużeniem oka to traktowali ale pewnie paru osobom dało to do myślenia. Tylko że mało komu się chce...
Edytowane przez 3asiex Czas edycji: 2011-10-05 o 12:52 |
|
|
|
|
|
#489 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#490 |
|
Raczkowanie
|
Dopóki nie zaczął występować w telewizji jego osoba, a tym bardziej muzyka w ogóle mnie nie interesowała. Ponieważ tyle się zaczęło o nim mówić trochę się zagłębiłam w temat i powiem, że przez lata nie znajomości jego osoby nic nie straciłam
I nie uważam za dobre promowanie jego osoby w tv. Choć w programie wydaje się być niezwykle sympatyczny, to nie można tego oddzielić od jego kreacji scenicznej. I szczerze mówiąc, wolałabym by moje dzieci słuchały Piaska niż Nergala Co do podarcia Biblii to uważam, że jest dużo lepszych sposobów na wyrażaniu swojego zdania niż takie zachowania, a jeszcze tekst 'żryjcie to'? To nawet nie można mówić o żadnym poziomie Zresztą same teksty piosenek są dość dosadne w słownictwie. Ja sprawdziłam, nie żałuje wcześniejszej nieznajomości tego zespołu i powtarzam, wg mnie nie można oddzielać sfery prywatnej od artystycznej.
|
|
|
|
|
#491 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#492 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#493 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Idz do kościoła- tam, napewno powiedzą Ci prawdę. Rozumiem, że śmiejesz się z tego, że prawda jednak Cię w oczy kole? Przecież nie potrafiłaś czytać przez kilka poprzednich stron. Śmiech na sali... |
|
|
|
|
|
#494 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#495 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Po pierwsze to może sprawą aborcji wśród ofiar gwałtów by się zajął rząd albo jego właściwe instytucje? Dlaczego te kobiety nie mają dostępu do dostępnej u nas na receptę w aptekach tabletki zapobiegającej ciąży, po stosunku płciowym? Pewnie wtedy nie musiałby rozważać aborcji, która nie jest zabiegiem kosmetycznym i obojętnym dla zdrowia. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
http://www.radiownet.pl/ Edytowane przez ElRita Czas edycji: 2011-10-05 o 12:58 |
||||
|
|
|
|
#496 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#497 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#498 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#499 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo wszelką anty bojkotuje kościół? To każda kobieta ma brać hormony które kościół potępia by nie zaszły w ciążę z gwałcicielem? Oj nie nie. Nasze świeckie państwo dokłada się do budowy kościołów. To chyba każdy wie. I to pieniądze troszkę w błoto wyrzucone bo daje ale nic nie ma w zamian. Choćby parę procent od "utargu" w czasie mszy. Powinnaś dodać że to nasz świecki obrzydliwy rząd do tego dopuścił. Nie dla mnie wszelkie objawy fanatyzmu są tak samo traktowane. Np. marsz równości jest objawem popadania w skrajności?
|
|
|
|
#501 |
|
Konto usunięte
|
Ha ha ha...Zabawne... Jeżeli zapoznasz się z tym, co mówił Pospieszalski, i Cejrowski, to MOŻE zrozumiesz. Słowa Cejrowskiego o gejach: "trzeba ich tępić", o homopropagandzie, o tym, że brzydzi się gejów. Pospieszalski był oskarżony przez REM, o to, że podczas relacjonowania tego, co działo się podczas żałoby pod Pałacem prezydenckim naruszył zasady szacunku, obiektywizmu i tolerancji. Nie wiedziałaś o tym?
|
|
|
|
|
#502 |
|
Raczkowanie
|
Haha rzeczywiście zabawne bo nie dalej jak przedwczoraj Lis naruszył "wszelkie zasady szacunku, obiektywizmu i tolerancji" a REM chyba w tym czasie siedziała w WC z nosem w Gazecie Wyborczej.
|
|
#503 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oj, widzę że jednak ta polityka bardzo Cię boli. Teorie spiskowe, GW... Edytowane przez 201801022117 Czas edycji: 2011-10-05 o 13:24 |
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Pan Lis wyszczerzył wściekle zęby i uwierzył wyraźnie, że stał się nagle groźnym psem pilnującym jakiegoś równie ważnego składu złomu. Tymczasem tak jak wiele razy w przeszłości pluł jadem nienawiści i to głosem swego ukrytego w cieniu stwórcy. |
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#507 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#508 | |||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z tym propagowaniem to też coś nie halo. Rozumiem, że np. zaproszenie Kubicy do programu rozrywkowego będzie tylko i wyłącznie propagowaniem Formuły 1. Co tam człowiek, co tam osoba. Liczy się tylko jego zawód. Cytat:
A tak na poważnie. Dlaczego masz ludzi za kompletnych baranów? Każdy ma swój gust i upodobania muzyczne. Nikt nie jest w stanie tego zmienić, nawet jakby tego czy innego artystę pokazywano w TV 24/h Behemoth w radiowej Trójce czy Zetce? Cytat:
![]() Cytat:
Ignorancja może być skorygowana przy pomocy książki. Głupota wymaga strzelby i szpadla. Edytowane przez Kenworth Czas edycji: 2011-10-05 o 13:37 |
|||||||
|
|
|
|
#509 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o marsz równości to to jest naprawdę pikuś. Abyśmy tylko takie problemy mieli. Powiem Ci więcej, obrzydzeniem napawa mnie to co w NRD robiono z gejami. Bo wiesz np. lidera ich ruchu "niechcący potrącił samochód policyjny".
|
|
|
#510 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak wogóle nie jesteś słowna ,miałaś się już tu nie udzielać ale to taki pełowskie pisać jedno a robić drugie.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:43.

kiedy usłyszałaś niewygodne dla ciebie pytanie . I kto tu dzieli ludzi? Kto insynuuje? Kto pomawia? Kto prowokuje i podjudza? Kto mąci polskie mózgi?