|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4801 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona czwarta!
dobry dobry
![]() ja juz po spacerku, leciałam do biedrony po rzeczy na ciasto, dzisiaj w repertuarze ciasto na imprezkę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() a spotkanie byłoby fajne ![]() ![]() no to tyle mnie było, lecę robić część drugą ciasta czyli serrrrrrrrrr bo ciasto sie już mrozi
![]() |
#4802 |
Rozeznanie
|
Ja się załamię
![]() ![]() bzyczka, jak dla Ciebie to nie pomogę, bo sama mam zaległości w zakupach ubrań dla dorosłych. Za to dzieciowe sklepy nie mają przede mną tajemnic ![]() Paulizia, rozumiem. Jak mój przeskrobał to byłam bliska skoczyć z okna (niestety parter), ale wstyd mi było za niego i nie chciałam żeby aż takie szerokie grono ludzi wiedziało i zadzwoniłam do matall. Potrzebowałam wsprcia, więc pozawracałam jej cztery litery, pewnie ma mnie dość ![]() ![]() ![]() gusia, no właśnie ja idę sobie teraz zrobić ![]() ![]() andziot, brawo dla Gabi za szczepienie i za wagę ![]() ![]()
#4803 |
Zakorzenienie
|
Enchan, kaszka z malinami bardzo pyszna
![]() ![]()
#4804 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ona tylko buzia i to tak okresami, czasem ma takie plamki czerwone, czasem takie pojedyncze krosteczki no i powieki czerwone plamki na powiekach, wczoraj jej cortinefem posmarowalam, by pospala nie wiem czy to jakas alergia kontaktowa, moze byc czasem zobaczymy martwie sie, no ale naprawde zapobiegam jak moge proszek na jelpa hipoalergiczny, kapie i smaruje 2 razy dziennie w emolium, dostaje kaszki ryzowe, pije nuttramigen, natluszczam buzie kremem poltlustym cutibaza nie przegrzewam praktycznie co2 dzien maksymalnie piore jej rzeczy, zeby byly czyste, swieze wiadomo, ze pajac do spania to 2 dni max no chyba, ze cos tam z nim porobi ogolnie jest cudownym niemowlaczkiem, pogodnym, usmiechnietym, szybkoi i dobrze sie rozwija i Bogu dziekuje, ze jest zdrowa a mam nadzieje, ze pozbedziemy sie tej alergii jak najszybciej ![]() dzieki slonce za slowa otuchy, jestes kochana ![]() aha no i bardzo dziekuje (niedziekuje) za kciuki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4806 |
Zadomowienie
|
Witamy się ze stękającą Misiunią!
Nocka taka sobie, bo Misia budziła się trzy razy ![]() Zakupiłam żyrafkę Sophie. Nie mogłam się jej doczekać. Na razie się z Misią zaznajamiają ![]() Ja też jeszcze nie mam @. Karmię tylko UU
![]() |
#4807 |
Zakorzenienie
|
andziot; brawo za Gabulkową wagę i noc ! Suuuper !! U mnie dziś też poprawa ale nie aż taka jak u Ciebie
![]() Anulka, Paulizia- mocno ściskam kciuki by Dzieciaczki wyzdrowiały... tak się biedactwa umęczą ![]() Siasiu, świetnie, że jest jakakolwiek poprawa no i widać, że rokuje na lepsze! Oby tak dalej ![]() mary, w poniedziałek ma dzwonić czy dostanie wizę no ale pewnie tak... biorąc pod uwagę fakt, że w piątek następny leci to na pewno w przyszłym tyg jedzie odebrać ale nie wiem w jaki dzień. No właśnie zastanawiałam się czy by z nim nie jechać ale kurcze o 5.40 ma pociąg z krk ![]() ![]() ale musisz byc dzaga w tej bieliznie ![]() Enchan, jak fajnie że Gabiątko tak ślicznie Ci śpi !! A pamiętasz jeszcze Twoje niedawne rozterki... teraz wiesz, że na pewno postąpiłaś dobrze !!! Grazynko, nie martw się tym ostrzeżeniem, wiem, że to smutne bo nie jesteś "pierwsza lepsza" od wczoraj na wątku ale cóż.... olej to! I tak Cię kochamy !! I Sebusia tez ![]() Lolusiu !!!!!!!!! nooo i już widać słoneczko po burzy! Jednak chyba obejdzie się póki co bez MM !! Jest dobrze, nie trza psuc ![]() ![]() MoniaK, spróbuj z tą kaszką !! Może to pomoże Kurcze coś wreszcie musi delicadeza, Słonko uszy do góry !! Rehabilitanci zrobią co trzeba i wszystko będzie oki !! Malutki nadrobi zaległości, zobaczysz ![]() anulko, dziś na pewno będę w Bomi ! Tż obiecał ![]() ![]() JanuszAgnieszka, no nie! Ty nie byłaś w klubie ![]() ![]() Sara1986, witam Ciebie i Hanie! Rozgość się i czuj jak u siebie ![]() night, a u nas na odwrót - z plecków na brzuszek no problem ale za to nigdy w drugą stronę. Brawa za cudną nockę, oby wszystkie juz takie były Camomile !! No nareszcie jesteś z nami ![]() aha, małż zakwalifikował się do drugiego etapu testów na kontrolera ruchu lotniczego, jutro kolejne testy w wawie z ang i test predyspozycji ale chyba oleje to, mimo, iż fascynowałaby go ta praca - jednak jak się okazuje, jeśli się uda to przez 2 lata trzeba być na stażu za najniższą krajową ![]() aguś, kciuki dla Was a zwłaszcza Oleńki !! Wszystkiego najpiękniejszego dla Edzika i Wiktorka !! Zdróweczka chłopcy ![]() ![]() ![]() Dzień doberek, w sumie nie wiem co pisać ... Wszystko oki, wczoraj karmiłam moją Lalunię po 15-20min i nie wiem czy to pomogło ale ślicznie spała i mieliśmy tylko jedną pobudkę o 2.30. Kolejne jedzonko 6.30 więc już nie bardzo noc. Za to od ok 3 dni w dzień prawie nie śpi więc nareszcie wiem, że mam dzidziusia w domku i staram się ją zajmować jak umiem, najgorsze jest to, że maty nie lubi a do huśtawki już nie wkładam bo się boję, że mi wypadnie. Dziś na pewno po kaszki Holle pojedziemy no i do Smyka wykorzystać to 30% zniżki. cosik ciepłego kupić, gdyż w niedzielę jedziemy w trójkę na paintballa więc zabawa w terenie a zapowiadają tylko 11 stopni ![]() Ja wprawdzie nie moria ani pozioma ale powiem o tych maseczkach (mam nadzieję, ze nie pokręce) Chodzi o TE
![]() |
#4808 |
Zadomowienie
|
Co do @ ja tez nie mam
![]() Andziotku brawa dla Gabulka ![]() U nas druga drzemka trwała 35min ![]() Poza godzinami spania idziemy ściśle według planu Tracy. Teraz 10min trwało usypianie i usnął znowu sam, bez bujania i lulania i spiewania. Jedynie z pypką wtulony w poduszke.
![]() |
#4809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo lubi ( ooooooooooooooooooooooo ja cie właśnie na macie przewróciła się z brzuszka na plecki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() ona też ma łatwiej bo Zocha się krząta ciągle a ona w nią wpatrzona jest strasznie, więc ma zajęcie ... bawię się z dziewuszkami troszkę na podłodze, na łóżku, bardzo mało ją noszę, w sumie to prawie wcale, tylko staram sie przenosić kocyk w różne miejsca, żeby sobie poleżała w innym otoczeniu ![]() Zosia też nie była wymagająca .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4810 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4811 | ||||
Raczkowanie
|
lwico,zosiuu,gusieńko,sia śku, grazin, gosiek, antropia, k - numerki, MoniuK, Lolko, enchan, night
![]() ![]() ![]() Wikuś dziękuje za życzenia ![]() Matall dużo pysznego jedzonka i uśmiechu dla Edzika z okazji ukończonych 5 miesięcy ![]() ![]() ![]() andziot ![]() edit: zaczęłam pisac posta rano a teraz gratuluję wagi ![]() napiszę później wszystko co powiedział pediatra- rehabilitant Cytat:
Cytat:
![]() dziękujemy za życzenia ![]() jak przesunę głośniej krzesło, trzasnę szafką etc to robi podkówkę i zastanawia się czy płakać ![]() anula :kciuki żeby katarek przeszedł Zosieńce,; odnośnie rehabilitacji Wiktorka odpiszę póżniej, bo muszę się skupić a i zabrać dziecię na spacer teraz ![]() aliczko u nas około dwie drzemki w ciągu dnia od 30 do 45 minut i jedna dłuższa koło 17ej - około godzinki Cytat:
![]() Cytat:
![]() :kciuki za niemal debiut szarlotkowy ![]() spotkanko pewnie będzie z czego się bardzo cieszę ![]() ![]() za kciuki dziekuję, muszę myśleć pozytywnie, bo z moją zdolnością do samonakręcania się i układania w głowie pesymistycznych wizji to mogłabym niejeden rekord pobić; aguś_87 ja dukałam również, w pt spotykam się ze znajomą położną na kawkę, może uda mi się wyciągnąc ten sposób na domową papkę na rozstępy; ![]() pięknie Ci spi Olenka ![]() sara witaj ![]() a teraz specjalne pdziękowania za wsparcie i słowa otuchy w nie dającej mi spokoju sprawie rehabilitacji: night, gusiu, poziomeczko, MoniuK, zosiuu, camomille, gosiek, lolciu, pauliziu, anulo ![]() ![]() ![]() ![]() a dla Ciebie mamooptymistko za PW ![]() ![]() ![]() później dokładniej tym z Was, które prosiły abym opisała to co zauważył rehabilitant do później, idziemy pospacerkować
![]() Edytowane przez delicadeza Czas edycji: 2011-10-05 o 12:07 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4812 |
Wtajemniczenie
|
Enchantress kochana jestes
![]() ![]() Anulko a probowalas Olbas? Bo u nas tez nic takiego nie ma. Krople dala mi kolezanka. Polskie. Nasivin. Ten Olbas to dajesz kilka kropel na chusteczke i kladziesz np. na szafce w pokoju maluszka. Wczoraj to nawet mi sie nos odetkal ![]() ![]() Klaterina dziekuje ![]() ![]() MoniaK z tego przepisu ![]()
#4813 |
Zakorzenienie
|
musiałam na szybko gotować dziś zupke dla Gabi bo się okazało że miałam 1/3 słoiczka dyni z ziemniakami tylko i reszta już z mięskiem ...
ale smakowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4814 |
Zakorzenienie
|
a jak mowa o szarlotkach to ja bardzo polecam szarlotke spod samiuśkich Tater
pysznie smakuje i świetnie wygląda Andziotko, no brawa dla Gabulki !!!!!!!!!!!!! ![]() ![]()
#4815 |
Raczkowanie
|
Lolka1212-super że Antonek tak ładnie spał
![]() Sara1986- ![]() matallewar-super foteczki a Igorek też tak robi 24kasia86-Zdrówka ![]() enchantresss- ![]() Paulizia- ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() niebieska.lwica-ja miałam już dwa razy i to jakie ![]() agus87- ![]() andziot- ![]() Ja mykam na szczepienie prosimy o kciuki ![]()
#4816 |
Zakorzenienie
|
Edziku
![]() ![]() Wiktorku ![]() ![]() Bry witam sie na szybko, nocka raczej z gatunku do doopy, choc odespalam pozniej do prawie 10, ale co sie w nocy nabiegalam to moje ![]() Ide ogarniac moje krolestwo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4817 |
Zadomowienie
|
Ddaaiissyy ta szarlotka wygląda bardzo smakowicie
![]() Paulizia a twoja już gotowa??? ja najlepszą szarlotkę jaką jadłam to z przepisu ze szkoły średniej bo ja po gastronomiku ![]() ![]() ![]() K1..... ![]()
#4818 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no ale karmie ![]() Cytat:
ja tez teskniłam ![]() aHA JA NIE JESTEM ZE SLASKA ![]() andziotku brawa dla Gabi ![]() bylam na mega długim spacerze i na plotkach z kumpela seba cos skrzeczy ![]() robie dzis piers z kurczaka w sezamie i do tego dufinki (tak sie to chyba nazywa- takie ziemniaczane kulki) i ćwikła ![]()
![]() |
#4819 |
Zakorzenienie
|
andziot dla Gabika
![]() ![]() k190172 ![]() Paulizia Ja chcemmm szarlotki ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4820 |
Zakorzenienie
|
zosiuu i piorunem sie robi, jabłka daje się surowe - bez przesmażania i właśnie tak warstwami układa
k190172 kciuki za szczepienie Grazynko, ale wyrafinowany obiad ![]()
#4821 |
Zakorzenienie
|
Miałam odsypiać...
...ale TŻ załatwił mi tyle pracy, że się nie ogarnę z tym ![]() Żegnaj ŚNIE, żegnaj WOLNY CZASIE, od dziś tylko Eda i praca ![]() (na szczęście tylko do 12.10, chyba, że potem tż znów coś wymyśli)
![]() |
#4822 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() juz pamietam!! ![]() ![]() ![]()
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie usmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Nasza kochana córeczka ![]() Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40 Edytowane przez JanuszAgnieszka Czas edycji: 2011-10-05 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kupiłam ostatnio sezam w biedronce i pomyslalam ze zrobie panierke i ze te dufinki beda pasowac bo ciagle tylko zimniki i zimnioki ![]() ja udka zawsze obieram ze skóry (ale wiem ze Twoj tż ją uwielbia ![]() nie wiem co jest sebusiowi ale skrzeczy bardzo ![]() nie moze sie uśpići ulewa ciągle. nie wiem o co mu chodzi aha wczoraj mi tż przyniósł perfumy armani mania giorgio armani przepiękne!!! jego kumpel sprzedaje po 20 zł takie jakby fiolki 20ml czy to orginalne nie wiem, ale pachnie pięknie i wczzoraj sie psiknełam i kąpałam sie i dzisiaj rano jeszcze mocno pachniało ![]()
![]() |
#4824 |
Zakorzenienie
|
dwa zdjecia ktore mialam wam wkleic
![]() sebus sie przewraca na brzuch w lezaku ![]() a tak wczoraj zasypiał jak arab ![]()
#4825 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4826 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4827 |
Zakorzenienie
|
Halo czy mozecie mi pobrac koda z Rossnetu na Domola dzisiejszego? Potrzebuje jeszcze jedna sztuke (jednego juz mam). Dzieki z gory.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4828 |
Zakorzenienie
|
Grazin
Mania to od lat moj zapach number one ![]() ![]() ![]() Ale foty !!! Bomba ! |
![]() ![]() |
![]() |
#4829 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo mi tz dzownił ze sobie wziął jeszcze armaniego black code czy cos takiego
![]() |
#4830 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:01.