Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz. XI - Strona 93 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 13:52   #2761
melod_y
Zakorzenienie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość

Gdybyś była księdzem, to bym Cię zatrudniła na swój ślub
Mi się też strasznie nie podoba, jak ślub wygląda jak pogrzeb (a niestety często właśnie tak to wygląda). My na pewno przez cały ślub będziemy się szczerzyć i 3mać za ręce, bo zawsze na ślubach się 3mamy i w ogóle jak gdziekolwiek razem siedzimy I radość będzie nas rozpierać, więc na 100% nie będziemy smutaśni tam siedzieć i wgapiać się w księdza. Przysięga też będzie mówiona z pamięci, nie wyobrażam sobie, żebym miała powtarzać po księdzu coś, co ślubuję TŻtowi. Więc u nas mam nadzieję, będzie radośniej, nawet jeśli ksiądz nie dopisze

A co do pocałunku i oklasków... Cóż, my na pewno damy sobie buzi po przysiędze, nikt wszak nie będzie mi bronił całować mojego własnego Męża A tym bardziej do tego specjalnie zachęcać A oklaski mam nadzieję wyjdą spontanicznie od Gości, choć naszym Przyjaciołom przy okazji na pewno powiemy, że mają się nie krępować i bić brawo, jak będzie odpowiednia chwila Bo ludzie czasem się wstydzą zacząć klaskać.
dokładnie mi o to chodzi nam kamerzysta też powiedział że mamy się śmiać i ciągle nawet na siłe uśmiechać bo to lepiej wygląda niż w stresie drganie kazdego nerwa na Twojej twarzy :P no i swoją drogą o wiele lepiej pozniej film wychodzi. Za rękę na pewno będę trzymała TŻ. nie ma bata. I troche się dziwiej jak zdystansowani sią do siebie młodzi (bo jestetsmy w kosciele, bo nie wypada) nosz kurcze. W koncu to wesele a nie pogrzeb właśnie. UŚMIECHAJMY SIE
Z tym buziakiem to ja raczej nie dam bo by ludzie na zawał padli w kościele hehehehe

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:55   #2762
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez Malenka321 Pokaż wiadomość
ważne, żebyśMY były zadowolone

moja mama chciałaby, żebym miała suknię a'la księżniczka, ale wie, że w takiej źle bym się czuła i na szczęscie bardzo szanuje moje wybory

Edytowane przez evoonia86
Czas edycji: 2011-10-05 o 14:44
evoonia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:55   #2763
E87
Wtajemniczenie

Popieram moje rpzedmowczynie Kurde musze sie dowiedziec czy u nas w kosciele mozna sobie dawac buzi Ale my i tak sobie damy, Tż by nie darowal hehehe. Poza tym mysle, ze Pan Bog sie ucieszy ze pierwszy malzonkow byl w Jego Domu?!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:57   #2764
Blacky
Zadomowienie

Mój fotograf dał nam te same rady na spotkaniu - uśmiechać się, głowa wysoko i nie patrzeć na buty. W końcu to szczęśliwy moment, a nie skazanie. Ale po rozmowie ze mną stwierdził, że nie będzie problemu, bo ja i tak cały czas się śmieję. Dziwnie tylko wyjdzie, jak ja się będę cały czas podśmiewać (z nerwów się czasem śmieję), a M. będzie miał grobową minę.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:00   #2765
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Mój fotograf dał nam te same rady na spotkaniu - uśmiechać się, głowa wysoko i nie patrzeć na buty. W końcu to szczęśliwy moment, a nie skazanie. Ale po rozmowie ze mną stwierdził, że nie będzie problemu, bo ja i tak cały czas się śmieję. Dziwnie tylko wyjdzie, jak ja się będę cały czas podśmiewać (z nerwów się czasem śmieję), a M. będzie miał grobową minę.
Nam tez to powiedzial Fotograf, ze z nami nie bedzie problemu! Tylko jak ja sie stresuje to mam zawsze ten sam usmiech hehe moj Tż tez On szczerzy zabki a ja zaciskam usta
Stary 2011-10-05, 14:01   #2766
Malenka321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
dokładnie mi o to chodzi nam kamerzysta też powiedział że mamy się śmiać i ciągle nawet na siłe uśmiechać bo to lepiej wygląda niż w stresie drganie kazdego nerwa na Twojej twarzy :P no i swoją drogą o wiele lepiej pozniej film wychodzi. Za rękę na pewno będę trzymała TŻ. nie ma bata. I troche się dziwiej jak zdystansowani sią do siebie młodzi (bo jestetsmy w kosciele, bo nie wypada) nosz kurcze. W koncu to wesele a nie pogrzeb właśnie. UŚMIECHAJMY SIE
Z tym buziakiem to ja raczej nie dam bo by ludzie na zawał padli w kościele hehehehe
z hasłem jak to tak mozna no nie???

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:03   #2767
melod_y
Zakorzenienie

!
Cytat:
ja mam to samo! reakcją na stres jest śmiech.! To jest straszne.
musze powiedzieć TŻ że jak będę miała przypływ fali śmiechu to ścisne go za ręke i ma się na mnie popatrzeć to się uśmiechniemy do siebie
może wówczas jakoś rozładuję to napięcie. Gorzej jak brechtne tam mega śmiechem
Aż się boje kamerzystę też musze ostrzec aby nie nagrywał tego i aby był czujny

Stary 2011-10-05, 14:04   #2768
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość
znajomy mojego TŻ tez jest operatorem tyle że nie zajmuje się filmami weselnymi, ale bardzo dobrze zna się na sprzęcie i kulisach filmowania, od niego dowiedzieliśmy się że taki steadicam jest montowany na człowieka i jest to bardzo ciężki i obciążający sprzęt do tego trzeba mieć specjalne pozwolenia żeby tym się posługiwać, poza tym czas noszenia tego steadicam'u jest też ograniczony. Dopłata więc nie wynika z naciągania klientów tylko z tego że praca z takim sprzętęm jest trudniejsza dla operatora, jeśli komuś wystarczają ujecia standarodwe to nikt nikogo nie zmusza do wykupienia tej opcji i moim zdaniem to uczciwe podejście, bo jelsi w standardzie był by ten steadicam to był by po prostu wliczony w cenę bez różnicy czy ktoś by sobie go życzył czy nie. Nie można porównywać zakładania na siebie przez operatora sprzetu ważącego kilkanaście kg. do zmiany obiektywu. Bo to że dobry fotograf powinien mieć przynajmniej 2 obiektywy to standard i nie zmusza takiego fotografa do znacznego wysiłku.
A ja, jako firma bym się wstydziła wypuszczać dwa rodzaje filmów. Gorsze i lepsze.

I nie zgodzę się z tobą, gdyż mój aparat, z obiektywem, gripem, lampą waży 5.5 kilo. I też go noszę przez całe wesele i jest to ciężka fizyczna praca, za którą mi para młoda płaci.

Mam aparat to jestem fotografem.
Mam kamere to ci nakręce film.

Chcesz wyjśc lepiej na zdjęciach- dopłać za lampę, filtry i obiektywy.
Chcesz mieć lepszy film- dopłać za kama.

Ja i mój sprzęt to jedność, wiec nie rozumiem doplat za to. Jestem firmą i pokazuje Ci jaki efekt dostaniesz za taka kasę. Nie obchodzi Cie czego użyję, kto to będzie dziwgał i ile osob do pomocy masz. Chodzi mi o politykę firmy bardziej. Tak jak napisałam wcześniej- nie podoba mi się że mają dwa " poziomy" usług - gorsze i lepsze.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

Edytowane przez kasia_kuku
Czas edycji: 2011-10-05 o 14:09
kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:04   #2769
melod_y
Zakorzenienie

?
Cytat:
z hasłem jak to tak mozna no nie???
jakim hasłem

Stary 2011-10-05, 14:08   #2770
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
?
jakim hasłem
Wlasnie?
Stary 2011-10-05, 14:10   #2771
Blacky
Zadomowienie

Ja tam chyba wolę się pośmiać niż płakać i rozmazać makijaż, a na zdjęciu wyjść z czerwonymi oczami.
Zresztą ten śmiech rozładuje napięcie. No może nie wybuch śmiechu przed samym ołtarzem, ale już widzę, jak mnie poliki będą bolały od wyszczerzania się. Na cywilnym było to samo - M. powiedział, że nie brałam tego na poważnie, a to nie prawda. Po prostu byłam nieco spięta i bardzo się cieszyłam. No i pani w USC miała wąsy, co w połączeniu z jej długą szatą i złotym orłem na piersi tworzyło nieco komiczny efekt.

Fotograf dał mi też cenną radę, w sumie oczywistą, ale nie pomyślałam o tym wcześniej - Pan Młody musi być upudrowany na twarzy i szyi. Nie przyszło mi to do głowy, ale przecież bez sensu będzie jak ja będę zrobiona, a on obok świecący się i czerwony.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-10-05, 14:11   #2772
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
?
jakim hasłem
chyba chodziło o oburzenie Gości, że powiedzą : jak to tak można w kościele się całować

Ja uważam, że nikt by na zawał nie padł, wiadomo, że jak się Młodzi kochają i pobierają, to się mogą pocałować, Bóg nas kocha i cieszy się naszą miłością, a zdanie jakichś marud i dewotek nie ma dla mnie znaczenia w tej kwestii Bo przecież nikt się nie będzie tam lizał publicznie, chodzi o symboliczny pocałunek, że oto staliśmy się jednością i absolutnie nie widzę w tym nic niestosownego

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:13   #2773
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tam chyba wolę się pośmiać niż płakać i rozmazać makijaż, a na zdjęciu wyjść z czerwonymi oczami.
Zresztą ten śmiech rozładuje napięcie. No może nie wybuch śmiechu przed samym ołtarzem, ale już widzę, jak mnie poliki będą bolały od wyszczerzania się. Na cywilnym było to samo - M. powiedział, że nie brałam tego na poważnie, a to nie prawda. Po prostu byłam nieco spięta i bardzo się cieszyłam. No i pani w USC miała wąsy, co w połączeniu z jej długą szatą i złotym orłem na piersi tworzyło nieco komiczny efekt.

Fotograf dał mi też cenną radę, w sumie oczywistą, ale nie pomyślałam o tym wcześniej - Pan Młody musi być upudrowany na twarzy i szyi. Nie przyszło mi to do głowy, ale przecież bez sensu będzie jak ja będę zrobiona, a on obok świecący się i czerwony.
Ostatnio widzialam filmik jak Pmka nie umialam powiedziec rpzysiegi do konca bo zaczela sie smiac do swojej Polowki a on do niej i taka radosna przysiega wyszla-jak sie patzralo na film to od razu na twarzy mialam
Uuu to mojego mamusia bedzie musiala przypudrowac

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
chyba chodziło o oburzenie Gości, że powiedzą : jak to tak można w kościele się całować

Ja uważam, że nikt by na zawał nie padł, wiadomo, że jak się Młodzi kochają i pobierają, to się mogą pocałować, Bóg nas kocha i cieszy się naszą miłością, a zdanie jakichś marud i dewotek nie ma dla mnie znaczenia w tej kwestii Bo przecież nikt się nie będzie tam lizał publicznie, chodzi o symboliczny pocałunek, że oto staliśmy się jednością i absolutnie nie widzę w tym nic niestosownego
Stary 2011-10-05, 14:14   #2774
Lilith890502
Zakorzenienie

Cytat:

popieram i zgadzam się w 100%

Szczęście to sposób patrzenia na świat

Daniel
Lilith890502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:17   #2775
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Aaa ok Ja chyba sobie zamwoie na probe bo jak chce robic to musze pomalu zaczac - bo planowo ok 120-130 gosci bedziemy miec, wiec sie nazbiera Ale fajne te co wyslalas, jak kupie to dam znac jak wygladaja w rzeczywistosci!
Ok, dzięki, będę czekać

Cytat:
Tez sie zgodze ze jest to bezsensu, bo wtedy taka firma na "hama" chce Cie uswiadomic ze jak nie doplacisz to nie bedzie tak ladnie... W naszej firmie na szczescie sie filmy nie roznia od tych bez steadicamu-tzn nie ma tych "oplywowych" ujec, ale pokazuja na necie i te z kranem i te bez kranu, zas od mlodych zalezy czy chca miec dwoch operatorow czy jednego. Gdyby mi w tej firmie powiedzieli, ze jak nie wezmiemy drozszego pakietu to nie bedzie za fajnie to bym im od razu podziekowala! Bo tak jak piszesz takie zachowanie swiadczyloby o ich "perfekcji"
Steady cam to jest takie dodatkowe ulepszenie i jak ktoś ma więcej pieniędzy to fajna sprawa, można sobie pozwolić. My nie mieliśmy zbyt dużego budżetu, więc cieszę się, że znaleźliśmy firmę, która robi firmy dobrej jakości bez steady camu Chociaż musze przyznać, że widziałam opcję z nim i wygląda to rewelacyjnie!

Cytat:
Co do obrony... Bardzo źle nie było, ale stresująco na pewno. Po wszystkim nie czułam właściwie nic, dalej nie czuję jakiejś szczególnej euforii, chyba to jeszcze do mnie nie dotarło
Poza tym tak mi się zdaje, że taką prawdziwą wolność poczuję dopiero kiedy znajdę pracę i kiedy TŻ się obroni... Bo na razie to jeszcze dalej u nas w takim zawieszeniu wszystko.
Właśnie dlatego my się zaręczyliśmy dopiero po mojej obronie (TŻ jest starszy, więc bronił się dużo wcześniej) i jak oboje mieliśmy stałą pracę Wtedy to wszystko jest o wiele łatwiejsze! Ale każdy robi inaczej, wiadomo Trzymam kciuki za obronę Twojego TŻta i Twoją pracę! Poza tym lubię pomagać ludziom w jej znalezieniu, a Ty jesteś z Warszawy, więc daj mi znać jakiej pracy szukasz, to się rozejrzę

Cytat:
A co do pocałunku i oklasków... Cóż, my na pewno damy sobie buzi po przysiędze, nikt wszak nie będzie mi bronił całować mojego własnego Męża A tym bardziej do tego specjalnie zachęcać A oklaski mam nadzieję wyjdą spontanicznie od Gości, choć naszym Przyjaciołom przy okazji na pewno powiemy, że mają się nie krępować i bić brawo, jak będzie odpowiednia chwila Bo ludzie czasem się wstydzą zacząć klaskać.
No właśnie, buzi wyjdzie pewnie samo z siebie, a zachęcenie znajomych do oklasków to dobry pomysł

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:

Blacky, wy tez już po cywilu? Witam w klubie!
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:18   #2776
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
sąsiad na górze robi remont już chyba 3 tydzień, zaraz odurnieje
rozumiem Cię doskonale. U mnie ktoś ciągle robi jakieś remonty. Najgorszy jest jeden z sąsiadów, który potrafi coś wiercić o godzinie 19-20 w niedzielę!

Cytat:
Ja najpierw byłam mierzyć ze świadkową, a w poniedziałek jadę z mamą. Na pewno bym nic nie kupiła bez jej aprobaty i to nie tylko dlatego, że ona płaci. Po prostu wiem, że jeśli suknia będzie dobra, to jej też się spodoba. A mama to jednak mama - sprawdzi szwy, jak się tren podpina, czy nie za ciężka. No i najważniejsze: będzie jej miło, że była tego częścią. Nie wyobrażam sobie wykluczenia mamy z wyboru sukni - byłoby jej bardzo przykro.

Generalnie waham się między dwoma modelami, więc pewnie będę je mierzyć jeszcze ze 2-3 razy i prosić o opinię różne osoby.
Tak jak któraś z dziewczyn napisała ile głów tyle opinii Pewnie gdyby mama była na miejscu to bym dla jej przyjemności zaciągnęła do salonu. Chociaż jak ostatnio była u mnie, to chodziłyśmy oglądać kreacje dla niej. O mierzeniu przeze mnie sukni nie było mowy - moze uznała, że i tak będę chciała to sama zrobić. I tak wyszło, że moja mamuśka kupiła sobie kreację na mój ślub wcześniej niż ja swoją wybrałam
No tylko teraz jest problem, ze zaczyna spadać jej waga i czy kupiona sukienka nie będzie za luźna

A zmieniając temat, to jak mierzyłam suknie w stylu księżniczek to jedyne skojarzenie miałam to takie, ze brakuje mi różdżki i mogę robić za wróżkę z bajek Nie obrażajcie się za to, ale po prostu ja w takiej sukni z niczym innym tylko z tym mogłam się skojarzyć. Natomiast w sukniach w greckim stylu wyglądałam jakbym miała zaraz iść gąski paść (tylko kijka mi brakowało). Wtedy wiedziałam, że muszę dać sobie spokój z tego typu sukniami.
Po tych przymiarkach utwierdziłam się dokładnie jakie suknie mi nie pasują i nie są w moim stylu.
Stary 2011-10-05, 14:20   #2777
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

załapałam już z tym hasłem

No ja wiem Chatka o tym wszystkim, ale co poradze że niestety utarły się pewne rzeczy i moja siostra już mi mówi że mój ślub to będzie jedno wielkie udziwnienie bo chcę winietki, podziękowania, barmana, skrzypce w kościele i poduszke z kwiatów na obrączki
a przeciez to nie sa jakieś udziwnienia...
Po prostu w okolicy każdy ślub wygląda tak samo, zero własnej inicjatywy.. A to ze my mamy czas, dużo z TŻ rozmawiamy to wiele rzeczy planujemy.. i stąd te pomysły. Chyba normalne.

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-10-05 o 14:22
Stary 2011-10-05, 14:21   #2778
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
r
A zmieniając temat, to jak mierzyłam suknie w stylu księżniczek to jedyne skojarzenie miałam to takie, ze brakuje mi różdżki i mogę robić za wróżkę z bajek Nie obrażajcie się za to, ale po prostu ja w takiej sukni z niczym innym tylko z tym mogłam się skojarzyć. Natomiast w sukniach w greckim stylu wyglądałam jakbym miała zaraz iść gąski paść (tylko kijka mi brakowało). Wtedy wiedziałam, że muszę dać sobie spokój z tego typu sukniami.
Po tych przymiarkach utwierdziłam się dokładnie jakie suknie mi nie pasują i nie są w moim stylu.

Czyli suknie w literke A albo rybki?
Stary 2011-10-05, 14:27   #2779
Blacky
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Tak jak któraś z dziewczyn napisała ile głów tyle opinii Pewnie gdyby mama była na miejscu to bym dla jej przyjemności zaciągnęła do salonu.
[...]
Też bym pewnie nie ciągnęła mamy, gdyby mieszkała daleko i sama nie proponowała.

Co do księżniczek - ja w ogóle nie chciałam ich mierzyć. Ale teraz jedną z dwóch sukni, między którymi się waham jest ta:
http://www.bestbridalprices.com/whit...o-p-89631.html

Po prostu założyłam ją i uśmiechnęła się do mnie. Nie mogłam przestać o niej myśleć przez kilka dni.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Stary 2011-10-05, 14:32   #2780
Jamee
Zakorzenienie

Witajcie kochane

News nr 1: zrezygnowałam z pracy. Powodów jest kilka i po rozmowie z TŻtem i rodzicami podjęłam taką decyzję.
News nr 2: przyszedł welon i... jest cudowny i strasznie mi się podoba na mnie
News nr 3: jutro mamy rok

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:32   #2781
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
A ja, jako firma bym się wstydziła wypuszczać dwa rodzaje filmów. Gorsze i lepsze.

I nie zgodzę się z tobą, gdyż mój aparat, z obiektywem, gripem, lampą waży 5.5 kilo. I też go noszę przez całe wesele i jest to ciężka fizyczna praca, za którą mi para młoda płaci.

Mam aparat to jestem fotografem.
Mam kamere to ci nakręce film.

Chcesz wyjśc lepiej na zdjęciach- dopłać za lampę, filtry i obiektywy.
Chcesz mieć lepszy film- dopłać za kama.

Ja i mój sprzęt to jedność, wiec nie rozumiem doplat za to. Jestem firmą i pokazuje Ci jaki efekt dostaniesz za taka kasę. Nie obchodzi Cie czego użyję, kto to będzie dziwgał i ile osob do pomocy masz. Chodzi mi o politykę firmy bardziej. Tak jak napisałam wcześniej- nie podoba mi się że mają dwa " poziomy" usług - gorsze i lepsze.
no tak ale pomyśl jeśli para młoda zażyczyła by sobie żebyś podczas ślubu na sali zorganizowała mini studio ( też się z takim czymś spotkałam) i musiała byś przyniec te parasole inne lampy , jakieś tło i inne bajery potrzebne do takiego mini studia( nie wime co do tego jeszcze jest potrzeba bo sie na tym nie znam). Czy też byś chciała te same pieniądze co za zwykły reportaż ? no bo przecież bez takiego bajeru to już będzie inny poziom usług.
Poza tym film bez cama tez może być w bardzo dobrej jakości tylko po prostu są inne ujęcia, tak samo będzie obrobiony, te same momenty będą nakręcone, tyle że w inny sposób.
Jeśli uważasz że powinnam czuć się oszukana to, oby tylko tak mnie oszukiwano, najważniejsze że ja nie mam wątpliwości że za coś bez sensu płacę.
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:33   #2782
magdziaS
Podróżniczka

Cześć dziewczyny wracam powoli do żywych. Mam nadzieję, że o mnie nie zapomniałyście Czuje się już trochę lepiej, ale zatoki nadal dają mi się we znaki. Jutro już muszę iść do pracy, a tu akurat ma się robić zimno Podjęłam próbę żeby Was nadrobić, ale nie da rady, utknęłam w połowie wątku i musiałabym w co najmniej trzynastu postach Was wielocytować.

Z ostatnich stron doczytałam o buziakach w kościele i powiem Wam, że nam ksiądz na naukach powiedział, że BROŃ BOŻE NIE WOLNO sobie dawać buzi po przysiędze. "W końcu nie jesteśmy dziećmi, żeby tak cyrkować" może to nie dokładny cytat, ale mniej więcej tak to brzmiało. My z TŻtem zamierzamy sobie dać buzi, to takie miłe jest uważam. No i pewnie i tak byśmy to zrobili to raczej taki niekontrolowany odruch radości

Chatko - gratuluje obrony

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-10-05 o 14:34
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:34   #2783
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:

No ja wiem Chatka o tym wszystkim, ale co poradze że niestety utarły się pewne rzeczy i moja siostra już mi mówi że mój ślub to będzie jedno wielkie udziwnienie bo chcę winietki, podziękowania, barmana, skrzypce w kościele i poduszke z kwiatów na obrączki
Po prostu w okolicy każdy ślub wygląda tak samo, zero własnej inicjatywy.. A to ze my mamy czas, dużo z TŻ rozmawiamy to wiele rzeczy planujemy.. i stąd te pomysły. Chyba normalne.
bez przesady. Ciekawe co by powiedziała na wesele o którym już tutaj pisałam, gdzie było mnóstwo atrakcji dla gości (od puszczania lampionów poprzez wejście na kopiec po występ trębacza). Nie wiem czemu ludzie uważają winietki za udziwnienie - wg mnie bardzo dobra rzecz i jak ktoś chce to się potem przesiądzie i nic nikomu się krzywda nie stanie.

Cytat:

Czyli suknie w literke A albo rybki?
Suknie z obniżonym stanem, czyli jak piszesz albo rybka albo w literę A. Chociaż mogą być inne suknie tylko, że nie tak mocno rozłożyste jak są księżniczki albo mało podkreślające talię jak niektóre greczynki. Chociaż mierzyłam suknię z rozłożystym dołem, ale nie był on z tiulu tylko z tafty i taka mi o wiele bardziej pasowała Może to bardziej o materiał chodziło niż o sam kształt?
Stary 2011-10-05, 14:35   #2784
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość
Witajcie kochane

News nr 1: zrezygnowałam z pracy. Powodów jest kilka i po rozmowie z TŻtem i rodzicami podjęłam taką decyzję.
News nr 2: przyszedł welon i... jest cudowny i strasznie mi się podoba na mnie
News nr 3: jutro mamy rok
Ad.1 jesli jestes z tego powodu zadowolona to znaczy ze byla do dobra decyzja!
Ad.2Pokaz welon
Ad.3 Jutro bede bic brawo

MagdziaS wracaj juz zupelnie do zdrowka!
Stary 2011-10-05, 14:36   #2785
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość
no tak ale pomyśl jeśli para młoda zażyczyła by sobie żebyś podczas ślubu na sali zorganizowała mini studio ( też się z takim czymś spotkałam) i musiała byś przyniec te parasole inne lampy , jakieś tło i inne bajery potrzebne do takiego mini studia( nie wime co do tego jeszcze jest potrzeba bo sie na tym nie znam). Czy też byś chciała te same pieniądze co za zwykły reportaż ? no bo przecież bez takiego bajeru to już będzie inny poziom usług.
Poza tym film bez cama tez może być w bardzo dobrej jakości tylko po prostu są inne ujęcia, tak samo będzie obrobiony, te same momenty będą nakręcone, tyle że w inny sposób.
Jeśli uważasz że powinnam czuć się oszukana to, oby tylko tak mnie oszukiwano, najważniejsze że ja nie mam wątpliwości że za coś bez sensu płacę.

Może za ostrego słowa użyłam, wybacz. Nie zgodziłabym się na to, bo mam swoje warunki i nic taniej w gorszej jakości nie robię. A jeśli ktoś chce mniejszy standard/ za mniejsza kase to niech szuka innej firmy Nie chciałam Cię urazić, chcialam tylko wyrazić swoje zdanie na temat polityki firmy, ktora mi się totalnie nie podoba. ( a na stronie nie ma filmów bez i z camem.)

a parasole lampy i cała reszta jest w moim standardzie bez dopłat.

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:38   #2786
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Ad.1 jesli jestes z tego powodu zadowolona to znaczy ze byla do dobra decyzja!
Ad.2Pokaz welon
Szkoda mi tej pracy ale w obecnej sytuacji to było jedyne sensowne wyjście.
Welon pokażę jutro bo brat sprzątnął mi aparat i gdzieś z nim pojechał

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:39   #2787
melod_y
Zakorzenienie

magdziaS- pamiętamy

Stary 2011-10-05, 14:40   #2788
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
Też bym pewnie nie ciągnęła mamy, gdyby mieszkała daleko i sama nie proponowała.

Co do księżniczek - ja w ogóle nie chciałam ich mierzyć. Ale teraz jedną z dwóch sukni, między którymi się waham jest ta:
http://www.bestbridalprices.com/whit...o-p-89631.html

Po prostu założyłam ją i uśmiechnęła się do mnie. Nie mogłam przestać o niej myśleć przez kilka dni.
wydaje mi sie jakas ogromna ta suknia..może to tylko na modelce tak wyglada
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:41   #2789
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
dokładnie. Bo ja się tez nigdy z czymś takim nie spotkałam

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

która się pisze na kawkę jacobs velvet??:P
Moja ulubiona, poproszę z mleczkiem i kostka brązowego cukru

malwus piekna ta suknia, ciekawe jak na żywo będzie wyglądała

melody http://www.stylemepretty.com/ o juz ktos ci podał

MagdziaS witaj dużo pmek ma nowe suknie więc będziesz miała co robić

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:42   #2790
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Właśnie dlatego my się zaręczyliśmy dopiero po mojej obronie (TŻ jest starszy, więc bronił się dużo wcześniej) i jak oboje mieliśmy stałą pracę Wtedy to wszystko jest o wiele łatwiejsze! Ale każdy robi inaczej, wiadomo Trzymam kciuki za obronę Twojego TŻta i Twoją pracę! Poza tym lubię pomagać ludziom w jej znalezieniu, a Ty jesteś z Warszawy, więc daj mi znać jakiej pracy szukasz, to się rozejrzę

No właśnie, buzi wyjdzie pewnie samo z siebie, a zachęcenie znajomych do oklasków to dobry pomysł
Wiesz, dla mnie zaręczyny były mega zaskoczeniem, nie ustalaliśmy nic, TŻ po prostu się zebrał i oświadczył Więc tak jakby nie było tu nic do gadania na temat jakichś terminów Zaręczyny nam zresztą w niczym nie przeszkadzają, nie są też w żadnej kwestii demotywatorem
Ja po prostu nie będę spokojna, dopóki On się nie obroni...

A co do mojej pracy, no cóż, szukam czegoś spokojnego, najchętniej w biurze czy urzędzie z papierami - generalnie jestem osobą, którą kręci taka praca, jakiej inni nie cierpią i na jaką narzekają z powodu monotonii i nudy Ja się ze sobą nigdy nie nudzę, więc chętnie bym znalazła jakieś takie biurowe zajęcie, najchętniej pracowałabym przy korespondencji, ew. jakichś pismach czy innych tekstach. Najfajniejsza praca, jaką miałam do tej pory (w sensie w jakiej dobrze i swobodnie się czułam) to praca w kancelarii administracyjnej w ZTMie - właśnie przy rozdzielaniu korespondencji, rejestracji faktur i pism, takich biurowych pierdołach. Bez kontaktu z klientami, czyli zero jakichś męczących interesantów (tego nie chcę na pewno), za to z kontaktem z innymi urzędami, firmami itd, co było całkiem fajne i rozwijające... A jak nie było co robić, bo akurat był przestój, to sobie czytałam książkę Trochę siedzenia za biurkiem, trochę latania po urzędzie z pismami, fajnie było Mogę też pracować jako korektor, przygotowywać jakieś teksty do ruszenia dalej w świat. Poza tym co mi każą, to się nauczę. W szkole mi się nie chciało nigdy uczyć, ale kasa jest dla mnie dobrym motywatorem i chętnie uczę się nowych rzeczy jak wiem, że to mi pomoże zawodowo i sprawi, że będę lepszym pracownikiem.
Tak mniej więcej mogłabym pracować, więc jak będziesz miała coś ciekawego w tę stronę, to podsyłaj, bo ja bym już bardzo chciała zarabiać jakieś stałe pieniążki.

W ogóle z tą pracą jest tak, że jest jeszcze tak dużo zawodów, o których nie mam bladego pojęcia... Dlatego chętnie bym się spotkała z jakimś rozsądnym doradcą zawodowym, który by mi podpowiedział, w jakich zawodach mogę jeszcze szukać, bo tak naprawdę to mało wiem na ten temat...

Cytat:

Och, jak Wy tak możecie, tak inaczej niż wszyscy
heh, no współczuję Ci tego hermetycznego środowiska, ale jestem przekonana, że Gościom spodobają się Wasze "innowacje" i nie uznają, że udziwniacie, czy przesadzacie. Nie wyobrażam sobie, żeby nie docenić starań Młodych, żeby ten dzień był wyjątkowy

Co do Mamy i salonów, to myślę, że moja się by ze mną chętnie wybrała, bo ogólnie rozczula Ją rola mamy panny młodej Aczkolwiek siedzi teraz na wsi, to raczej nie ma jak. Ale niedługo wraca do Wawy, to może się ze mną przejdzie do jakieś salonu, gorzej, że zdjęcia raczej nie zrobi, albo będzie to bardzo nieudolne No, ale parę salonów mogę dla Niej poświęcić i bez zdjęć wytrzymać Może do Madonny Ją wezmę, skoro tam kompletnie nie można robić fotek... to chociaż tak żal nie będzie

Ciekawe, jak tam kindzia nasza dziś w salonach

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości