Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI - Strona 59 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-04, 14:05   #1741
czarnaaa33
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na przyśpieszenie porostu włosów - część VI

Cytat:
Napisane przez Shawtty Pokaż wiadomość
Jesteś NIESAMOWITA. Możesz być wzorem, że jednak można wieeele osiągnąć!
Dziękuję...ale Laski i po 100kg chudną na białku......
A co do mojego kolorku...to małe sprostowanie-są bordowe, bardzo ciemne.
Rozpoczęłam przygodę z Jantarem
czarnaaa33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 14:13   #1742
Shawtty
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnaaa33 Pokaż wiadomość
Dziękuję...ale Laski i po 100kg chudną na białku......
A co do mojego kolorku...to małe sprostowanie-są bordowe, bardzo ciemne.
Po miniaturce to myślałam, że masz ze 20 lat
No rewelacyjnie wyglądasz, cudna figura
Stary 2011-10-04, 14:23   #1743
czarnaaa33
Raczkowanie

Mój obecny kolor /mahoniowy jasny kasztan/ i kondycja włosków po farbie...
acha-zdjęcie robione bez lampy-tak sie świecą naturalnie...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kkkkkp.jpg (76,8 KB, 174 załadowań)

Edytowane przez czarnaaa33
Czas edycji: 2011-10-04 o 14:25
Stary 2011-10-04, 16:05   #1744
201802141209
Konto usunięte

Treść usunięta
201802141209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 16:36   #1745
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Mój obecny kolor /mahoniowy jasny kasztan/ i kondycja włosków po farbie...
acha-zdjęcie robione bez lampy-tak sie świecą naturalnie...
Jak ja marzę o takim kolorze! ale nie wiem, czy by mi pasował (o czarnym, rzecz jasna)
Włosy masz pięknę, gęste, lśniące i w ogóle ochy i achy, ale ciachnęłabym z 10 cm do wyrównania i pogrubienia końcówek

Edytowane przez dilula
Czas edycji: 2011-10-04 o 16:38
dilula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 16:53   #1746
czarnaaa33
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dilula Pokaż wiadomość
Jak ja marzę o takim kolorze! ale nie wiem, czy by mi pasował (o czarnym, rzecz jasna)
Włosy masz pięknę, gęste, lśniące i w ogóle ochy i achy, ale ciachnęłabym z 10 cm do wyrównania i pogrubienia końcówek
Dziękuję...nie sa takie geste jak na zdjęciu Jakoś tak ładnie wyszło. Z tym ciachnięciem to się noszę i noszę...ale mi tak strasznie żal................no i mam stracha przed fryzjerka-sadydtką, co mi zamiast paru cm- zjedzie do ramion
Stary 2011-10-04, 17:11   #1747
sylkas
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję...nie sa takie geste jak na zdjęciu Jakoś tak ładnie wyszło. Z tym ciachnięciem to się noszę i noszę...ale mi tak strasznie żal................no i mam stracha przed fryzjerka-sadydtką, co mi zamiast paru cm- zjedzie do ramion
to idź do fryzjera, powiedz ile chcesz żeby Ci obciął, najlepiej jeszcze pokaż palcem dokąd włosy mają sięgać i zagroź że jeżeli obetnie więcej to nie zapłacisz mu pieniędzy najlepiej weź ze sobą jakiegoś świadka!
Stary 2011-10-04, 17:23   #1748
dilula
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sylkas Pokaż wiadomość
to idź do fryzjera, powiedz ile chcesz żeby Ci obciął, najlepiej jeszcze pokaż palcem dokąd włosy mają sięgać i zagroź że jeżeli obetnie więcej to nie zapłacisz mu pieniędzy najlepiej weź ze sobą jakiegoś świadka!
Wyjęłaś mi to z ust!
No kurczę, jak fryzjer nie rozumie ile to 2/3/5 itp. centymetrów i opitala nas nawet do ramion to niech on z własnej pensji płaci za swoją głupotę/fantazję/czy co tam innego siedziało mu w głowie podczas cięcia. W takich przypadkach nie musimy płacić, to nasze włosy.
Gdyby moja stopa postała u fryzjera na podcięcie końcówek, pierwsze co bym zrobiła to właśnie zagroziła, że nie zapłacę, jak obetnie więcej niż żądam
Stary 2011-10-04, 17:58   #1749
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Zakupiłam dziś na allegro żel aloesowy z Gorvity Mam nadzieję, że pomoże na wypadanie włosów.

smutna_dziewczyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 18:18   #1750
magdaavon
Raczkowanie

ja siedze wlasnie z mieszanka na glowie najpierw wtarlam capitavit w skore glowy a potem nalozylam mieszanke (olej kokosowy, bhringraj, amla, heenara, rycyna i jakas resztka olejku z avonu
wciąż zapominam o oleju łopianowym, który zrobiłam 2 miesiace temu. chcialabym wszystkiego na raz uzywac i nie wiem jak to pogodzic

aa zapomnialam dodac - wczoraj mierzylam wlosy =56cm
a ostatni pomiar 27 lipca - 53cm
czyli 3 cm w troszke ponad 2 miesiace, co daje jakie 1,5cm miesiecznie malo....
w sumie nie wiem jak wczesniej rosly, bo nigdy nie mierzylam, ale chcialabym dojsc do 70cm w max pół roku czyli musze podgonic wlosy do 2-2,5cm miesiecznie

Edytowane przez magdaavon
Czas edycji: 2011-10-04 o 18:38
magdaavon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 18:30   #1751
vouge13
Zadomowienie

czarnaaa33, jesteś absolutnie niesamowita!

Cytat:
Napisane przez sylkas
3 miesiące? ja swoim daję 3 lata no tylko że po tych 3 latach mają być piękne bo jak nie...
3 miesiące na wygląd znośny, a jakieś 2 lata żeby było ładnie. teraz mam takie chuju-muju na głowie, niewiadomo co i jeszcze 90 dni z tym czymś na głowie! zastrzelcie mnie -.-

kupiłam humavit, mam nadzieję, że się sprawdzi i w tym miesiącu osiągnę 2,5-3 cm
Stary 2011-10-04, 18:44   #1752
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magdaavon Pokaż wiadomość
ja siedze wlasnie z mieszanka na glowie najpierw wtarlam capitavit w skore glowy a potem nalozylam mieszanke (olej kokosowy, bhringraj, amla, heenara, rycyna i jakas resztka olejku z avonu
Uzywałaś bhringraj i heenary na długośc i na skórę głowy? Mogłabys opisać efekty, bo mam taki dylemat co kupić; jeszcze sesa mnie ciekawi.
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 18:53   #1753
magdaavon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez photoholic Pokaż wiadomość
Uzywałaś bhringraj i heenary na długośc i na skórę głowy? Mogłabys opisać efekty, bo mam taki dylemat co kupić; jeszcze sesa mnie ciekawi.
i na dlugosc i na skore używałam
po heenarze nie zauważyłam żadnych efektów szczerze mówiąc, ale nie stosowałam jej tez zbyt regularnie.
Bhringraj użyłam kilka razy i zauważyłam mniejsze wypadanie, ale też nie wiem czego to zasługa, bo w tym czasie zaczęłam tez stosować jantar, capitavit i biovaxa do wypadających. Ale po olejach na pewno ładnie błyszczą mi się włosy
nad sesa tez myślałam, ale na razie zużyje to co mam, bo jeszcze amla stoi Musisz wypróbować co pomoże Twoim włosom. Mi się wydaje ze moje jakoś specjalnie olejów nie lubią...
magdaavon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 19:07   #1754
photoholic
Raczkowanie

Cytat:
i na dlugosc i na skore używałam
po heenarze nie zauważyłam żadnych efektów szczerze mówiąc, ale nie stosowałam jej tez zbyt regularnie.
Bhringraj użyłam kilka razy i zauważyłam mniejsze wypadanie, ale też nie wiem czego to zasługa, bo w tym czasie zaczęłam tez stosować jantar, capitavit i biovaxa do wypadających. Ale po olejach na pewno ładnie błyszczą mi się włosy
nad sesa tez myślałam, ale na razie zużyje to co mam, bo jeszcze amla stoi Musisz wypróbować co pomoże Twoim włosom. Mi się wydaje ze moje jakoś specjalnie olejów nie lubią...
Dzięki za recenzję.
Jestem jakby bardziej przekonana do bhringraj, po wszystkim co przeczytałam, ale jeszcze się zastanowię
photoholic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 20:14   #1755
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Zazdroszczę tego chudnięcia na diecie białkowej, bo jest całkiem fajna, a niestety mi w ogóle nie służyła :/

Zmierzyłam sobie dzisiaj włosy i w ciągu niecałego miesiąca urosły 2cm
Ciekawe tylko od czego, czy od pokrzywy, drożdży, nerila, a może od masażu skalpu?

Do tego odkąd zaczęłam stosowac wcierki (początek sierpnia) urosły mi włosy na zakolach gdzie nigdy ich nie miałam

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 20:32   #1756
xyolax
Zakorzenienie

la figa, ja mam z kolei cieniutkie i rzadkie może dlatego szybciej mi się przetłuszczają. No ale jak wiadomo nie ma takiego produktu, który każdą głowę by zadowolił

A ja pokładałam ogromne nadzieje w Alpecinie, a szampon wysuszył mi włosy niemal na wiór... Nakładałam jedynie na skalp, włosy zabezpieczałam odżywką, więc tylko spływająca piana mogła coś tam zadziałać, no i niestety. A dziwne, bo kiedyś go uwielbiałam, moje włosy były po nim mega miękkie i błyszczące a teraz...

No i zapisałam się na jutro do fryzjera. Aż wstyd się przyznać, ale nie byłam półtora roku...
Stary 2011-10-04, 21:18   #1757
Elph
Raczkowanie

Mam dość głupie pytanie.
Jaką metodą wcieracie w skalp różne 'płyny'? Stosuję Garnier Neril, rozprowadzam płyn na opuszkach palców i wmasowuję w skórę głowy, ale mam wrażenie, że większość osadza się na włosach, a mało na skalpie. Ciężko 'przebić' mi się przez te włosy.
Macie jakieś rady, czy raczej wszystko robię dobrze? Wolałabym nie zużyć tego toniku tak o, bez żadnego efektu, ponieważ nie potrafię go dobrze wetrzeć
Elph jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-04, 22:00   #1758
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Elph Pokaż wiadomość
Mam dość głupie pytanie.
Jaką metodą wcieracie w skalp różne 'płyny'? Stosuję Garnier Neril, rozprowadzam płyn na opuszkach palców i wmasowuję w skórę głowy, ale mam wrażenie, że większość osadza się na włosach, a mało na skalpie. Ciężko 'przebić' mi się przez te włosy.
Macie jakieś rady, czy raczej wszystko robię dobrze? Wolałabym nie zużyć tego toniku tak o, bez żadnego efektu, ponieważ nie potrafię go dobrze wetrzeć
Ja wlewam sobie np. łyżkę stołową oleju w pudełeczko po kremie pod oczy, robię przedziałek, zamaczam palce w oleju i daję na skalp, i tak w kółko przedziałek po przedziałku. A wcierki to przeważnie strzykawką

Edytowane przez smutna_dziewczyna
Czas edycji: 2011-10-04 o 22:01
Stary 2011-10-05, 09:33   #1759
pszczola2000
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Elph Pokaż wiadomość
Mam dość głupie pytanie.
Kup sobie Joanna rzepa kuracja wzmacniającą, to jest butelka the best do wszystkich płynnych wcierek!! Ja jak ją skończyłam wlewałam do niej Neril, Capitavit, wszystko co możliwe bo ma super dozownik! Teraz kupiłam kolejną kurację joanny

jak spotkasz ją w drogerii, albo superpharmie to zajrzyj do środka pudełeczka i zobaczysz jak butelka wygląda, bo nigdzie nie mogę znaleźć fotki samej butelki ;/

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 09:55   #1760
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pszczola2000 Pokaż wiadomość
Kup sobie Joanna rzepa kuracja wzmacniającą, to jest butelka the best do wszystkich płynnych wcierek!! Ja jak ją skończyłam wlewałam do niej Neril, Capitavit, wszystko co możliwe bo ma super dozownik! Teraz kupiłam kolejną kurację joanny

jak spotkasz ją w drogerii, albo superpharmie to zajrzyj do środka pudełeczka i zobaczysz jak butelka wygląda, bo nigdzie nie mogę znaleźć fotki samej butelki ;/

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...acniajaca.html
Tak wygląda buteleczka : http://allegro.pl/joanna-rzepa-kurac...821945208.html

Stary 2011-10-05, 10:43   #1761
greige
Raczkowanie

Cytat:
Kochana-przed dukankiem zdrowie miałam kiepskie, nery fatalne i wogóle do piachu. Po wyniki badań rewelka-jak nastolatka zdrowa oczywiście....tylko poleciało mi za dużo tych kg -BMI miałam 17/teraz przytyłam 5kg i jest ok/. Ale ogólnie schudłam na białku-25kg, a wcześniej na swoim zdrowym żarełku też 25kg/ W sumie 50kg/. Ta fotka to ja przed i po))

A co by offtopa nie było....ufarbowałam wczoraj kłaki i mam znowu czarna/kolor farby mahoniowy jasny kasztan/. No i dziś znowu kupiłam seboradin niger lotion.....
Czarna, super te Twoje zdjęcia - bardzo się zmieniłaś, totalna metamorfoza! Podziwiam Ciebie za Twoją silną wolę i upór - jesteś moją idolką

A włosy masz piękne! Poszukaj jakiejś zaufanej fryzjerki, która Ciebie posłucha i spełni Twoje oczekiwania. Wiem, o czym mówię, bo wczoraj poratowałam taką fryzjerką moją koleżankę, która była po 2 wizytach u fryzjerki z wizją Fryzjerka za nic w świecie nie chciała czegoś poprawić, bo tak jest dobrze i już. Koleżanka zapłaciła jej za 2 strzyżenia i była załamana, normalnie miała łzy w oczach. Szczęśliwie moja awaryjna Fryzjerka Słuchająca była akurat w pracy i uratowała sytuację w kilka minut.

Cytat:
Napisane przez 201802141209 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Jak czytam takie rzeczy, to mam ochotę krzyczeć - Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę samozaparcia! Ja sobie tylko obiecuję i obiecuję... Chociaż jestem szczupła, to w ostatnich 3 latach przybyło mi ok. 6 kg (wcześniej byłam chudziną) i mam świadomość, że jak nie zmienię nawyków, to za kolejne 3 lata będę miała nadwagę, ale za każdym razem mówię sobie "od jutra" i nawalam

Cytat:
Napisane przez smutna_dziewczyna Pokaż wiadomość
Kupię tę kurację, mimo to, że się totalnie nie przetłuszczam, ale buteleczka zrobiła na mnie wrażenie Żałuję, że nie zachowałam sobie dzióbka od kuracji Vichy, bo był podobny i może dopasowałabym go do jakiejś butelczyny

Dziewczynki, wiem, że są całe wątki o farbach ziołowych, ale chciałabym zapytać te z Was, które używają farb Khadi i jednocześnie maniakalnie pielęgnują i zapuszczają włoski - czy naprawdę warto? Koleżanka bardzo mi odradziła ziołówki, twierdząc, że potem nic już się nie da zrobić z włosami (w sensie użycia "normalnej" farby), że ziołówki oblepiają włosy i żadne substancje odżywcze nie przenikają do nich... Muszę farbować włosy (z powodu siwych) i już nie wiem, co będzie dla mnie najlepsze

Cel nr 1 - osiągnięty
Cel nr 2 - osiągnę latem
2A
greige jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:50   #1762
zai
Organizatorka

Cytat:
Napisane przez greige Pokaż wiadomość
Dziewczynki, wiem, że są całe wątki o farbach ziołowych, ale chciałabym zapytać te z Was, które używają farb Khadi i jednocześnie maniakalnie pielęgnują i zapuszczają włoski - czy naprawdę warto? Koleżanka bardzo mi odradziła ziołówki, twierdząc, że potem nic już się nie da zrobić z włosami (w sensie użycia "normalnej" farby), że ziołówki oblepiają włosy i żadne substancje odżywcze nie przenikają do nich... Muszę farbować włosy (z powodu siwych) i już nie wiem, co będzie dla mnie najlepsze
Z tym oblepianiem to totalna bzdura! Ja zapuszczam włoski i farbuje się henna Khadi. Używam maski, oleje, wcierki i kładę hennę. Uważam, że mam włosy w bardzo dobrej kondycji. Ostatnio nawet fryzjerka je pochwaliła, że takie zdrowe. Tak więc zarzuć chemię i spokojnie przejdź na hennę. Tu masz wątek do poczytania: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=536867
Stary 2011-10-05, 12:13   #1763
pszczola2000
Rozeznanie

ku przestrodze;p

Przychodzi baba z trzema włosami do fryzjera....
- Dzień dobry! Proszę mi zrobić fryzurkę
Fryzjer: Ale proszę pani, co ja mam zrobić z tymi trzema włosami?
Baba:To może niech pan mi zrobi warkocza?
Fryzjer robi warkocza i w trakcie tego odpada mu jeden włos...
... Fryzjer: zostały tylko dwa włosy, co mam zrobić teraz z pani fryzura?
Baba: hmm to może niech pan mi zrobi koka?
Fryzjer robiąc koka, urywa przypadkiem kolejny włos:
- O kur*a odpadł pani kolejny włos - wykrzykuje- został tylko jeden!!
Baba: Ja pier*ole, to pójdę w rozpuszczonych.

Go włoski Go!

(70cm)

Po ENCANTO można myć włosy już po 3h!!

pszczola2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:30   #1764
smutna_dziewczyna
Zadomowienie

Cytat:
ku przestrodze;p

Dobre

Stary 2011-10-05, 12:36   #1765
sylkas
Raczkowanie

Cytat:
ku przestrodze;p

Stary 2011-10-05, 12:40   #1766
xyolax
Zakorzenienie

Cytat:
ku przestrodze;p

Stary 2011-10-05, 14:17   #1767
izus_86
Zakorzenienie

Hey dziewczyny
Nie wiem czy pytam w odpowiednim wątku, ale mam taki problem, gdyż chciałabym wcierać sobie w skórę głowy olejek rozmarynowy, ale wiem, że nie mogę solo i mam pytanie, czy mogę użyć jako bazy mgiełki Radicala, bo mam ją w domu ? Wiem, że mogę z jakimś olejem wcierać, ale to wolałabym robić rzadziej, gdyż mam przetłuszczające włosy i oleje kładę raz w tygodniu.
No i od razu może zapytam, czy mogę taką wcierkę robić codziennie?
Jeżeli pytam nie tu gdzie powinnam to przepraszam, ale tak mi się wydaję, że będziecie znać odpowiedź na moje pytanie, gdyż oba produkty pomagają na nowe włoski
izus_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:35   #1768
vanadis
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez izus_86 Pokaż wiadomość
Hey dziewczyny
Nie wiem czy pytam w odpowiednim wątku, ale mam taki problem, gdyż chciałabym wcierać sobie w skórę głowy olejek rozmarynowy, ale wiem, że nie mogę solo i mam pytanie, czy mogę użyć jako bazy mgiełki Radicala, bo mam ją w domu ? Wiem, że mogę z jakimś olejem wcierać, ale to wolałabym robić rzadziej, gdyż mam przetłuszczające włosy i oleje kładę raz w tygodniu.
No i od razu może zapytam, czy mogę taką wcierkę robić codziennie?
Jeżeli pytam nie tu gdzie powinnam to przepraszam, ale tak mi się wydaję, że będziecie znać odpowiedź na moje pytanie, gdyż oba produkty pomagają na nowe włoski
ja dolałam i do mgiełki Radicala i do wody brzozowej i stosuje naprzemiennie codziennie (o ile nie zapomne ) -oczywiscie nie wiem czy to poprawne ale nic sie nie dzieje
tylko zauwazyłam że jak uzywam mgiełki bo włosy później dłuuuugo schną i są takie ble 'kluchowate' nastepnego dnia.
i nie wiem własnie czy to tylko u mnie czy i u wszystkich

vanadis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:37   #1769
kocurzyca
Zakorzenienie

Cytat:
no to i ja sie wypowiem o doczepianych wlosach. Sama nie mialam - szkoda mi na to pieniazkow Ale mialam znajoma ktora sobie to zrobila. Swoje ma krecone, a doczepiane byly proste - wygladalo to paskudnie! na noc zaplatala sobie warkocza zeby te wlosy jakos wygladaly, ale tak naprawde nie wygladaly! z daleka bylo widac ze to sztuczne. Poza tym bardzo zniszczyły się przez to doczepianie(?) jej naturalne włosy. Wiec ja jestem na nie!
Owszem jeśli wygląda to naturalnie i kolor jest super dobrany, to całkiem fajnie to wygląda - w sklepie obok mojego domu pracuje taka młoda kobieta, ma doczepiane włosy i z daleka wygląda to super bo nic nie widać i kolor idealny, ale jak patrze z bliska to normalnie widać na głowie te taśmy czy co to tam jest. To już wygląda okropnie niestety. Także ja jestem za natura
Zgadzam sie.
Dobrze dobrane wpinane włosy,podobnej długości do naturalnej wyglądają ładnie. Mają tylko zagęścić włosy. Ale jak dziewczyny mają naturalne włosy do szyi a wpinają sztuczne do pasa, czy nawet połowy pleców to wygląda groteskowo. Ale jak ktoś lubi wyglądać jak karykatura to jego/jej sprawa.
Cytat:
Napisane przez la figa Pokaż wiadomość
moze to glupio zabrzmi, ale woda ma smak. i moze jesli woda z jednej firmy ci nie pasuje, to z innej bedzie dla ciebie idealna? chodzi przede wszystkim o zawartosc minaralow. wody z duza iloscia sodu sa niedobre, lepsze sa te niskosodowe moze taka sprobuj?
Ja nie lubię wód niskosodowych. Są jakieś takie mdłe. najgorsza pod słońcem dla mnie jest sławna na cały świat woda evian.
A moja ulubiona to muszynka.
Cytat:
Kochana-przed dukankiem zdrowie miałam kiepskie, nery fatalne i wogóle do piachu. Po wyniki badań rewelka-jak nastolatka zdrowa oczywiście....tylko poleciało mi za dużo tych kg -BMI miałam 17/teraz przytyłam 5kg i jest ok/. Ale ogólnie schudłam na białku-25kg, a wcześniej na swoim zdrowym żarełku też 25kg/ W sumie 50kg/. Ta fotka to ja przed i po)).
O ja!!
Cytat:
Napisane przez zai Pokaż wiadomość
Z tym oblepianiem to totalna bzdura! Ja zapuszczam włoski i farbuje się henna Khadi. Używam maski, oleje, wcierki i kładę hennę. Uważam, że mam włosy w bardzo dobrej kondycji. Ostatnio nawet fryzjerka je pochwaliła, że takie zdrowe. Tak więc zarzuć chemię i spokojnie przejdź na hennę. Tu masz wątek do poczytania: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=536867
Podpisuję się rekami i nogami.
Ważne jest jedynie, żeby używać dobrej jakości henny. Bo cudami niewiadomego pochodzenia, które mają dodatki tlenków metali naprawdę można sobie krzywdę zrobić.
Ja tez farbuję henną i zapuszczam. I parę lat temu używałam henny a potem przeszłam na normalne farby i moje włosy w żadnym stopniu nie ucierpiały.
Legendy o hennie nadal krążą.

Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy,
rude pochodzą od kotów.

Start 13.09.2011
61.5 -66.5 ... 70 -73-75 - 77- 79,5 - 80 - 82 15.04.2013

kocurzyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:56   #1770
la figa
Wtajemniczenie

dziewczyny, dzisiaj zaszlam do warzywniaka po czarna rzodkiem, ale jej nie bylo jednak pan powiedzial, ze mi ja sprowadzi na jutro jaki mily hihi
a ze mam wlosy dzisiaj juz nieswieze to planuje je myc zaraz wiec szkoda ze wczesniej nie moglam 'rzepki' nalozyc

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości