TVP a Religia - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 13:38   #511
soulsweeper
Zadomowienie

Dot.: TVP a Religia

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
tak też myślałam cóż można było napisać. ale proponuje się doszkolić w tym temacie bo zalatuje Tuskopalikotkiem
Abstrahując już od istoty sprawy, której nie znam - to Ty postawiłaś pewną tezę i w związku z tym na Tobie spoczywa ciężar jej obrony, nikt nie musi Ci udowadniać, że się mylisz. Na razie jednak za wiele konkretów w Twoich wypowiedziach nie widzę, same chwyty retoryczne.
soulsweeper jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 13:40   #512
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
a tak wogóle nie jesteś słowna ,miałaś się już tu nie udzielać ale to taki pełowskie pisać jedno a robić drugie.
Ja się w wątku udzielam dalej na Twoją prośbę. Aż tak bardzo Cię boli, że napisałam prawdę? Przecież sama chciałaś, żebym napisała o Pospieszalskim i Cejrowskim. Prawda boli do tego stopnia, że jedynym wyjściem jest dziecinnie wyśmiać drugą osobę?
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 13:40   #513
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FreakChic

Więcej nie udzielam się w tym wątku. Polecam google, książki, prasę. Żegnam, i życzę dalszego, równie owocnego prania mózgu.

oj nie ładnie bo peło nie dotrzymuje słowa,ale nawet mnie to nie dziwi.

ja prowokuje a ty nawijasz i oto chodzi .

Edytowane przez siska81
Czas edycji: 2011-10-05 o 13:41
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 13:46   #514
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
oj nie ładnie bo peło nie dotrzymuje słowa,ale nawet mnie to nie dziwi.

ja prowokuje a ty nawijasz i oto chodzi .
Nie, Ty poprostu już nie masz argumentów, i mówisz że prowokujesz. Poza tym, cieszę się że wypowiedziałam się na temat tych panów. Przynajmniej teraz każdy widzi, że nie masz żadnych argumentów, oprócz tego, że potrafisz mówić tylko o partiach, co jest dość zabawne. Jedną partią gardzisz, i wydaje Ci się, że jeżeli mnie do niej przyrównasz, to mnie to zaboli. Ja w polityce nie siedzę, z partiami się nie utożsamiam, także jedynie się pośmiać mogę z Twojego dziecinnego "peło".
Stary 2011-10-05, 13:49   #515
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ElRita Pokaż wiadomość
Pisałam już o tym ale dla Ciebie specjalnie przypomnę w skrócie. Nergal został wstawiony do popularnego programu, którego docelowym odbiorcą jest młodzież. Młodzież ma tendencję do szukania sobie idoli, których z zaangażowaniem naśladuje. Nergal w programie występuje w roli autorytetu (jest jurorem = jego opinia sie liczy). Nie uniknione więc, że młodzież uzna za naturalny kolejny krok zapoznaie się z twórczością owego autorytetu, która aż kipi od mniej lub bardziej zawoalowanych form nawołujących do nienawiści wobec chrześcijan. Po prostu pewnym kręgom o to chodzi. Ośmieszyć ludzi, którzy mogliby być alternatywnymi autorytetami zakładając im moherowe berety i podstawić ludzi stojących w zupełnej opozycji do nich i tych ludzi uosabia Pan Nergal. W ten sposób muzykę, którą jak zauważasz obcenie delektują się nieliczni zaprasza się na salony i propaguje. I teraz choć jak piszesz "nie tworzy muzyki dla mas" to za chwilę będzie. Zwłaszcza, że w tym samym czasie muzykę alternatywną dla niego spycha się jak najdalej od młodzieży: IRYDION, RAZ DWA TRZY, HURT...
WOW. serio, WOW.

zdradź mi proszę, czy jesteś jakąś wróżką, bo moja rodzicielka od lat szuka jakiejś dobrej wróżki i nie może znaleźć, a Ciebie chętnie bym poleciła, bo wydaje się, że jesteś mocno pewna swoich proroctw.

1. grupą docelową VOP jest zdaje się grupa nieco większa niż młodzież, a Ty sugerujesz, że jest nią właśnie tylko młodzież, więc hm, musimy mieć jakieś sprzeczne informacje, ale jako że Ty znasz przyszłość, to pewnie też umiesz czytać w myślach producentów VOP, więc uwierzę Ci na słowo

2. może i Nergal jest stawiany w roli autorytetu, ale nie każdy chyba przyjmie go za swojego idola? chyba że TVP ma jakąś magiczną moc sprawczą i kogokolwiek nie ustawi przed kamerą , to ten ktoś z automatu stanie się idolem młodzieży? i znowu wiesz chyba o czymś, o czym ja nie wiem a jak ktoś np całe życie jarał się muzyką disco polo, to też zacznie się interesować nagle jego twórczością, bo przecież to jest juror w telewizji, autorytet, idol? mimo że ten gatunek go nie kręci? wow, Nergal ma naprawdę siłę przebicia, nie wiem jakim cudem do tej pory ani ja, ani moja 20letnia siostra, ani dzieciaki z mojej rodziny nie zgłebiły jego twórczości. może w naszym DNA jest jakiś cudowny lek chroniący nas przed wpływem TVP! fajnie

3. no i rozumiem też, że nawet jak ktoś zapozna się z jego twórczością, to automatycznie zacznie zgadzać się z każdym słowem piosenki, zacznie się ubierać tak jak Nergal, malować tak jak on, prezentować tę samą ideologię, mimo że np. całe życie był wegetarianinem, przykładnym katolikiem i chodzącą miłością? czy człowiek jest naprawdę tak słabą istotą, że jego własne zdanie może być tak silnie kształtowane przez jakieś piosenki? rujnujesz moją wizję świata, Kasandro, oj rujnujesz

4. a można wiedzieć o jakich kręgach mówisz? jakie kręgi uosabia Nergal? kogo te kręgi chcą ośmieszyć i założyć im moherowe berety? bo nie kumam... i teraz mówię serio, że nie kumam, więc jakbyś mogła mi to łopatologicznie wytłumaczyć, to byłabym wdzięczna.

5. naprawdę wierzysz, że jeśli ktoś całe życie nie interesował się tym gatunkiem muzyki, to teraz zacznie, bo Nergal jest w TV? czyli jak rozumiem jedynym powodem, dla którego nie jara mnie Behemoth i gatunek muzyki, który prezentuje, jest to, że Nergala nie było do tej pory w TV. ciekawa teoria.

6. a wiesz, ja np. słucham muzyki głównie alternatywnej. i nie czuję, żeby moje zespoły były gdziekolwiek spychane. i jeśli jakiegoś zespołu jest mało w TV, to zapewne wynik tego, że nic ciekawego ostatnimi czasy nie wydał. bo ileż można puszczać stare i oklepane kawałki...

mogę Ci mówić Kasandro?
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 13:59   #516
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kenworth Pokaż wiadomość
Nie wstawiony - dobrowolnie się zgodził i tym samym dał Ciała, bo sama jego obecność w programie jest wodą na młyn nawiedzonych panikarzy. Młodzież? Czemu zatem nikt ich nie spytał o zdanie na ten temat? Zamiast tego głos zabierają duchowni i co poniektórzy politycy z Bożej łaski.

Nie wstawił? A jak myślisz jak to się odbywa? Bo ja myślę, że szukają kogoś kto im najbardziej pasuje i go proszą, żeby się zgodził. Myślę, że gdyby taką propozycję złożono jakiemuś innemu muzykowi też by się zgodził. Ale postanowiono zaproponować z jakiś powodów tę fuchę Nergalowi, chociaż wiedziano, że chrześcianie będą tym oburzeni. Może ktoś chciał by się oburzali.

Cytat:
W takim razie polecam przejść się do byle jakiego gimnazjum czy ogólniaka i popytać czy aby w Darskim a tym bardziej w Behemocie, młodzi ludzie widzą wzór do naśladowania i chęć zgłębienia jego artystycznego dorobku. Mocno się zdziwisz. Na serio myślisz, że obecnie, niczym w głębokim PRL'u, jedyną stacją dostępną w TV jest TVP?
Myślę, że tak jak w głębokim PRLu nie ma praktycznie mediów niezależnych od władzy albo władzę krytykujących. Masz upolitycznione media publiczne i media prywatne, które powstały po 1989 roku, kiedy pieniądze mieli tylko ludzie nomenklatury PZPR.

Cytat:
Każdy ma prawo do własnej reprezentacji poglądów na życie. Czyli co? Nergal, Twoim zdaniem, jest swoistą piątą kolumną, mającą na celu zdominowanie sceny polskich autorytetów branży rozrywkowej? Ciekawe spostrzeżenie. Zastanawiam się co byś myślała o Rydzyku jakby znalazł się w analogicznej sytuacji. Czy również byś się bała o młodzież, że będzie chciała sięgnąć do twórczości takiego idola? Bo faktycznie, refleksje tego pana na temat społeczności żydowskiej czy środowiska homoseksualistów są tolerancyjne aż do przesady. Różnica polega na tym, że wynurzenia jegomościa "idą" na cały kraj - w przeciwieństwie do "dyżurnego satanisty RP", który robi to ramach teatru a nie prawdy objawionej.
No widzisz i na tym polega paradoks tej sytuacji bo Nergal jest według TVP definitywnie OK a Rydzyk jest definitywnie BE.
Cytat:
Bzdura na resorach. I znowu ta retoryka: "salony". Jakie salony? Widziałaś gdzieś występ Behemotha przy okazji rozdań jakichś nagród czy festiwalu muzyki w Opolu czy czegoś w tym stylu?
Z tym propagowaniem to też coś nie halo. Rozumiem, że np. zaproszenie Kubicy do programu rozrywkowego będzie tylko i wyłącznie propagowaniem Formuły 1. Co tam człowiek, co tam osoba. Liczy się tylko jego zawód.
Przy takiej reklamie w wykonaniu Kościoła myślę, że już wkrótce Licheń stanie wydawcą kolejnych płyt tej grupy.
A tak na poważnie. Dlaczego masz ludzi za kompletnych baranów? Każdy ma swój gust i upodobania muzyczne. Nikt nie jest w stanie tego zmienić, nawet jakby tego czy innego artystę pokazywano w TV 24/h
Behemoth w radiowej Trójce czy Zetce?
Tak, Nergal obecnie dostaje nagrody na salonach - jakie poszukaj w necie. Gości na okładkach poczytnych magazynów. Jest gościem popularnych talk show i imprez branżowych. A TVN24, Trójka, Zetka to nie salony tylko massmedia.

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość

mogę Ci mówić Kasandro?
Możesz mi mówić Moherowy Ninja

http://www.youtube.com/watch?v=epw-if6Xz_4
Stary 2011-10-05, 14:01   #517
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz mi mówić Moherowy Ninja

http://www.youtube.com/watch?v=epw-if6Xz_4

niee, Kasandra pasuje bardziej i bardzo byłabym wdzięczna, gdybyś ustosunkowała się do reszty mojego postu

z góry dziękuję
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 14:13   #518
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Ha ha ha...Zabawne... Jeżeli zapoznasz się z tym, co mówił Pospieszalski, i Cejrowski, to MOŻE zrozumiesz. Słowa Cejrowskiego o gejach: "trzeba ich tępić", o homopropagandzie, o tym, że brzydzi się gejów. Pospieszalski był oskarżony przez REM, o to, że podczas relacjonowania tego, co działo się podczas żałoby pod Pałacem prezydenckim naruszył zasady szacunku, obiektywizmu i tolerancji. Nie wiedziałaś o tym?
Hipokryzja ,fałsz ,obłuda to co piszesz oczywiście że wylecieli za poglądy polityczne .

Cytat:
W ostatnią sobotę września zniknie z anteny Polskiego Radia program Wojciecha Cejrowskiego „Audycja Podzwrotnikowa”. Prowadzący uważa, że jest to próba uciszenia go przed wyborami.

Wojciech Cejrowski nie jest zaskoczony decyzją władz Polskiego Radia i przypomina, że podobna sytuacja miała miejsce także przed poprzednimi wyborami.

- Cóż za koincydencja - idą wybory, i ja zawsze z tej okazji mam zamykaną audycję w której gram wesołą muzyczkę tropikalną. Ja to już gdzieś przeżywałem... aha, z okazji poprzedniej kampanii zakneblowała mnie dyrektorka Trójki. Niepolityczną audycję zawieszono bo autor po audycji, w swoim czasie wolnym, angażował się po prawej stronie barykady. Dyrektorka uznała, że jakbym się angażował po równo po obu stronach, albo siedział cicho, to mógłbym puszczać te moje tropikalne dyrdy, ale w związku z moim obywatelskim poparciem dla Marka Jurka, te same piosenki zaczynają brzmieć jak piosenki wyborcze...
Stary 2011-10-05, 14:24   #519
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
Bo kościół orenduje przede wszystkim za szacunkiem do kobiet. Chce, żeby rzeczy takie jak gwałt po prostu zostały welimonowane. A nasze państwo jakoś woli tolerować gwałcicieli zamiast otoczyć troską ofiary i potencjalne ofiary gwałtów. Często się słyszy, że zgwałcone kobiety boją się zgłosić gwałt na policję.Kościł nie mówi, że wszystkie kobiety mają być katoliczkami. Kto zechce ten będzie. Mówi, że katolik powinien się troszczyć o życie od samego początku a współcześnie jest wiele metod zapobiegania ciąży i nie trzeba stosować koniecznie tych, które dostarczają ogromnych zysków koncernom farmaceutcznym. Z resztą temat rzeka. Mogę Ci to precyzyjniej wyłożyć na prv jeśli jesteś bardzo zainteresowna.

Ciekawe, że wszyskie cywilizowane kraje w Europie i Ameryce mają piękne kościoły: Francja, Hiszpania, Austria, Włochy, Niemcy, USA... a rzeczywiście mniej zasadniczo ma ich Rosja, to niby sugerujesz, że pownniśmy jednak tak w stronę rosyjskich wzorców się kierować?

Jeśli chodzi o marsz równości to to jest naprawdę pikuś. Abyśmy tylko takie problemy mieli. Powiem Ci więcej, obrzydzeniem napawa mnie to co w NRD robiono z gejami. Bo wiesz np. lidera ich ruchu "niechcący potrącił samochód policyjny".
Ale tylko modlą się za to? Bo większych akcji nie widzę porucz pogadanek.

Cóż kastracja gwałcicieli chyba obraziła by kościół...

To poproszę przykład tego jak kościół wspiera ofiary gwałtu. Bo ja słyszałam że same są sobie winne, tym bardziej gdy to ksiądz się zabawi...

To co? Nam sobie w pępek wsadzić czosnek to mnie nie zgwałcą? Może mam mówić proszę nie dziś bo mam dni płodne i zgwałć mnie za 3 dni?

Nie wiem jak tobie ale mi Rosja kojarzy się z prawosławiem i protestantyzmem. A nie patrzysz ile oni mają pięknych cerkwi i nawet meczetów? O boże w Rosji prześladują katolików bo mało kościołów stoi...

Marsz równości w katolikach też budzi skrajne emocje...

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 14:31   #520
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Znów zabrakło Ci argumentów, czy wstyd Ci przyznać że jesteś homofobem?
dobra, ale miałam jeszcze drugie pytanie. Dlaczego La Vey ma byc uznany za twórcę satanizmu (jego papieża) skoro satanizm istniał wieki przed nim?

PS homofobia i wszelkie przesladowania nie są przejawem chrześcijaństwa
Dlaczego zrozumienie tego tak łatwo Ci przychodzi. Kiedy wspominałam o mordach satanistycznych - Ty się upierałaś,ze to pseudowyznawcy,że Ci ludzie wypaczają jego główną idee. Dlaczego w ten sam sposób nie oceniasz inkwizycji - jako odejścia od głównych założeń chrześcijaństwa?
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 14:38   #521
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
Wybacz ale kościół neguje istnienie homoseksualizmu i go potępia. A co do prześladowania przenieśmy się w czasie gdzie w imię Chrystusa wycięto x mln istnień? Więc nie wiem dlaczego, ale kościół kojarzy mi się z prześladowaniem i tłamszeniem wszelkich objawów "inności".

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

Stary 2011-10-05, 14:42   #522
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Bo kościół orenduje przede wszystkim za szacunkiem do kobiet. Chce, żeby rzeczy takie jak gwałt po prostu zostały welimonowane. A nasze państwo jakoś woli tolerować gwałcicieli zamiast otoczyć troską ofiary i potencjalne ofiary gwałtów. Często się słyszy, że zgwałcone kobiety boją się zgłosić gwałt na policję.Kościł nie mówi, że wszystkie kobiety mają być katoliczkami. Kto zechce ten będzie. Mówi, że katolik powinien się troszczyć o życie od samego początku a współcześnie jest wiele metod zapobiegania ciąży i nie trzeba stosować koniecznie tych, które dostarczają ogromnych zysków koncernom farmaceutcznym. Z resztą temat rzeka. Mogę Ci to precyzyjniej wyłożyć na prv jeśli jesteś bardzo zainteresowna.
nie zgodze się. Można owszem zwiększyć kary za gwałt, ale to nie wyeliminuje tego zjawiska (w krajach gdzie za gwałt dostaje się dożywocie , takie zjawiska też występują)
Dlatego tabletki wczesnoporonne powinny być dla kobiet zgwałconych dostępne.

---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:41 ----------

Cytat:
Napisane przez 3asiex Pokaż wiadomość
Wybacz ale kościół neguje istnienie homoseksualizmu i go potępia. A co do prześladowania przenieśmy się w czasie gdzie w imię Chrystusa wycięto x mln istnień? Więc nie wiem dlaczego, ale kościół kojarzy mi się z prześladowaniem i tłamszeniem wszelkich objawów "inności".
kościół nie chrześcijaństwo
I jak już mówiłam kościół uczynił wiele złego na przestrzeni wieków, ale to wg mnie wypaczenie zasad tej właśnie religii.
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 14:48   #523
3asiex
Zadomowienie

Nawet zacytuję siebie:

Cytat:

"Teraz przejdźmy do innej przyczyny wielu nieszczęść, które wraz z Naszym żalem dotykają Kościół to jest do indyferentyzmu, czyli przewrotnej opinii bezbożnych, wszędzie podstępnie rozpowszechnianej, że w każdej religii można dostąpić wiecznego zbawienia duszy, jeśli się uczciwie i obyczajnie żyje. (...)"

"Jednak zupełnie inne było postępowanie Kościoła w tępieniu złych książek nawet za czasów apostołów, którzy jak czytamy, publicznie spalili ich wielką liczbę (por. Dz 19, 19). (...)"

"Dozwólcie każdemu z nieograniczoną swobodą mówić i pisać, a nie pozostanie nic świętego i nie zaczepionego: nie oszczędzą nawet owych największych i niewzruszonych zasad natury, które za wspólne, a zarazem najszlachetniejsze dziedzictwo rodzaju ludzkiego uważać należy"

I właśnie tak kościół szanuje inne religie, i postawy...

Stary 2011-10-05, 14:55   #524
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Nawet zacytuję siebie:

I właśnie tak kościół szanuje inne religie, i postawy...
ale zauważ, że na czele kościoła też stoją ludzie
Stary 2011-10-05, 14:59   #525
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
ale zauważ, że na czele kościoła też stoją ludzie
Niekiedy za bardzo fanatyczni. I weźmy teraz kilku fanatyków i ludzi którzy ich słuchają z wywieszonym na brodzie językiem. Do czego to prowadzi?

Stary 2011-10-05, 15:03   #526
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:

Niekiedy za bardzo fanatyczni. I weźmy teraz kilku fanatyków i ludzi którzy ich słuchają z wywieszonym na brodzie językiem. Do czego to prowadzi?
tak samo moge powiedzieć o Nergalu
Stary 2011-10-05, 15:04   #527
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
dobra, ale miałam jeszcze drugie pytanie. Dlaczego La Vey ma byc uznany za twórcę satanizmu (jego papieża) skoro satanizm istniał wieki przed nim?

Dlaczego zrozumienie tego tak łatwo Ci przychodzi. Kiedy wspominałam o mordach satanistycznych - Ty się upierałaś,ze to pseudowyznawcy,że Ci ludzie wypaczają jego główną idee. Dlaczego w ten sam sposób nie oceniasz inkwizycji - jako odejścia od głównych założeń chrześcijaństwa?
Po pierwsze: w jakiej formie ten satanizm istaniał?

Po drugie: ja nie rozumiem, o czym do mnie mówisz. Czy ja powiedziałam, że homofobia to są przejawy chrześcijaństwa? Ja nawet jednego słowa o inkwizycji nie powiedziałam...
Jeszcze dopiszę... Ja się będę zawsze upierać, że to pseudowyznawcy, bo tak jest poporstu. Poza tym, o homofobii pisałam w kontekście Cejrowskiego, który głośno mowi takie rzeczy(BTW, nosząc przy tym koszulkę z Maryją). Nie pisałam, że on jest chrześcijaninem i tak mówi, ale że ogólnie tak mówi. Różnica jest duża.

Edytowane przez 201801022117
Czas edycji: 2011-10-05 o 15:38
Stary 2011-10-05, 15:15   #528
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
tak samo moge powiedzieć o Nergalu
To mi powiedz gdzie te jego bojówki przeciw katolikom się znajdują? Zbierają się może tylko na koncertach a potem idą za nim krzyże na cmentarzu wyrywać? Może stoją w niedzielę przed kościołem i obrzucają katolików jajkami? Wybacz ale więcej razy i słyszałam widziałam babcie które chłopców z długimi włosami, dziewczyny w glanach, a nawet chodzące z chłopakiem za rękę itp nazywały bezbożnikami i cytuję "bodaj by ich matka na pokrzywę wyszcz..."
Tak ale to jest katolickie podejście i wszelkie takie przejawy trzeba piętnować.

Stary 2011-10-05, 15:35   #529
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
.Kościł nie mówi, że wszystkie kobiety mają być katoliczkami.
Ale wymaga zapisów w ustawach o in vitro czy aborcji zgodnych z linią kościoła. Ciekawe czemu, nie?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 15:37   #530
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ale wymaga zapisów w ustawach o in vitro czy aborcji zgodnych z linią kościoła. Ciekawe czemu, nie?
Bo on vitro i aborcja godzą w uczucia religijne katolików...
Stary 2011-10-05, 15:38   #531
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
a rzeczywiście mniej zasadniczo ma ich Rosja
Dla mnie cerkwie prawosławne są piękniejsze niż kościoły katolickie. Może i mają mniej, ale za to ładniejsze

A tak na poważnie-a czy w tych krajach te kościoły funduje się z publicznych pieniędzy-jak Świątynię Opatrzności Bożej? Bo w tychże Niemczech to chyba podatki od wiernych idą na kościół, nie?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-10-05, 15:39   #532
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Ale czym naruszył? Tym, że poprosił publiczność Kaczyńskiego, aby co drugie jego słowo nie klaskali?

Oj, widzę że jednak ta polityka bardzo Cię boli. Teorie spiskowe, GW...
Raczej Igor Janke: http://jankepost.salon24.pl/349943,t...dziennikarstwo
Stary 2011-10-05, 15:44   #533
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Bo on vitro i aborcja godzą w uczucia religijne katolików...
wiem, wiem, ale skoro nie każda kobieta musi być katoliczką [a kazdy mężczyzna? ] to czemu każda ma się do katolickich zasad stosować?
Stary 2011-10-05, 15:45   #534
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Ale o co chodzi?

Linaewen, zapytaj katolików... Poziom absurdu tej rozmowy przekroczył już wszelkie normy. W tym momencie mogę się już tylko śmiać do monitora. Zapomnij, że usłyszysz tutaj jakieś konkretne argumenty.

Czas edycji: 2011-10-05 o 15:46
Stary 2011-10-05, 15:47   #535
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Dla mnie cerkwie prawosławne są piękniejsze niż kościoły katolickie. Może i mają mniej, ale za to ładniejsze

A tak na poważnie-a czy w tych krajach te kościoły funduje się z publicznych pieniędzy-jak Świątynię Opatrzności Bożej? Bo w tychże Niemczech to chyba podatki od wiernych idą na kościół, nie?
Tutaj akurat możemy boleć razem, że cerkwi w Rosji jest tak mało, oraz że wiele z nich obrócono w perzynę w czasach komunizmu. A tak a propos Niemiec to wiesz, że w Rosji ostatnio nawet ten groźny Putin daje kasę na budowę cerkwi, widać on woli mieć na swoim terytorium tradycyjną religię niż przywiezioną z napierających mocno na Rosję swoją potęgą ekonimiczną Chin
Stary 2011-10-05, 15:49   #536
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Tutaj akurat możemy boleć razem, że cerkwi w Rosji jest tak mało, oraz że wiele z nich obrócono w perzynę w czasach komunizmu. A tak a propos Niemiec to wiesz, że w Rosji ostatnio nawet ten groźny Putin daje kasę na budowę cerkwi, widać on woli mieć na swoim terytorium tradycyjną religię niż przywiezioną z napierających mocno na Rosję swoją potęgą ekonimiczną Chin
No czyli bierzemy przykład z Putina, to źle czy dobrze?

Freak, właśnie pytam katolików, ale jakoś moje pytanie jest skutecznie pomijane...
Stary 2011-10-05, 15:56   #537
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Ale o co chodzi?

Linaewen, zapytaj katolików... Poziom absurdu tej rozmowy przekroczył już wszelkie normy. W tym momencie mogę się już tylko śmiać do monitora. Zapomnij, że usłyszysz tutaj jakieś konkretne argumenty.
Jak przeczytasz coś oprócz "Czarnej Biblii" to sie dowiesz. Link Ci podsunęłam pod sam nosek:http://jankepost.salon24.pl/349943,t...dziennikarstwo

i nawet nie radziłam, żebyś sobie sama poszukała w necie tak jak Ty radziłaś na forum swojego czasu poszukać innym Twojej ulubionej lektury.

---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
No czyli bierzemy przykład z Putina, to źle czy dobrze?
Ja stoję na stanowisku, że powinniśmy z niego brać przykład jeśli chodzi o pragmatyczność polityki. Wtedy nasze interesy narodowe nie byłyby zagrożone. Wiadomo, że Putin nie jest człowiekiem specjalnie religijnym ale logiką jego postępowania wyjaśnia właśnie pragmatycznośc i interes narodowy Rosji. A wiadomo, że interes Rosji nie zawsze jest tożsamy z interesem Polski bo na to wskazuje historia naszego sąsiedztwa.
Stary 2011-10-05, 15:57   #538
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Ale o co chodzi?

konkrety to już usłyszeliśmy najlepszy ten o wypowiedzi o gejach ,ale co ma piernik do wiatraka jeżeli za to Cejrowski nie poleciał
Stary 2011-10-05, 15:58   #539
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Jak przeczytasz coś oprócz "Czarnej Biblii" to sie dowiesz. Link Ci podsunęłam pod sam nosek:http://jankepost.salon24.pl/349943,t...dziennikarstwo

i nawet nie radziłam, żebyś sobie sama poszukała w necie tak jak Ty radziłaś na forum swojego czasu poszukać innym Twojej ulubionej lektury.
Posłuchaj. Niech dotrze do Ciebie, że mózg nie jest wyprany przez ludzi, którzy mówią mi co mam myśleć. Ja mam oczy, i uszy. Ja tutaj nie mam zamiaru bronić żadnej partii tak jak Ty to robisz. Brak argumentów, i rzucasz linkami które mają mało wspólnego z tym co powiedziałam... Mam gdzieś Lisa, Kaczyńskiego, Tuska i całą resztę. To Ty się tym podniecasz- nie ja.

Taaaaaaak, już wiemy, że Cejrowski wyleciał za skrajne prawicostwo. Bo władze TVP tak krzywdzą PiS.

Oj, argumenty już Wam się skończyły dawno, tylko zdziecinnienie pozostało.

Czas edycji: 2011-10-05 o 15:59
Stary 2011-10-05, 16:00   #540
Linaewen
Zakorzenienie

łohoho, co za agresja.

Ja przeczytałam i dalej nie wiem, o co chodzi? Jeżeli Kaczyński wyciąga na konferecji prasowej, że za czasów PO polska reprezentacja to jakieś dno totalne, a do tego wnosi na piedestały kiboli, w tym pana Starucha, to czemu kogoś burzy pytanie o stadiony. Jak taki sportowiec, to pewnie był.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości