|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Właśnie doczytałam na goglach, dzięki
|
#3092 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale zoltka jeszcze nie dawalam, za tydzien zaczne.---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- dziekuje za odpowiedzi ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
mam nadzieje ze Krystian tez nagle tak usiadzie, bo nie chce lezec i marudzim najlepiej mu na kolanach jak go trzymam.---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
a my nadal nic
|
|||
|
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny i Dzieciątka
![]() Wczoraj wieczorem Was nadrobiłam i aż się zdziwiłam że tak szybko poszło. Niestety łąćzę się z wszystkimi chorymi w bólu. My też chore. Wiola od kilku dni kaszlała i dziś już zapisałam ją do lekarza pełna złych przeczuć. Mnie wczoraj też zawiało i o 5.30 pobudka bo nie mogłam oddychać gardło zapchane. Ale ja to pikuś, najbardziej martwi mnie Wiola, ledwo niedawno wyszła z jednego przeziębienia, martwię się o płuca i oskrzela. Napiszę jeszcze po lekarzu, trzymajcie kciuki. A kończymy dziś 7 miesięcy - chociaż tyle dobrego. |
|
|
|
#3094 |
|
Zakorzenienie
|
agaga taka zdolna niestety nie jestem, podaję słoiczki
![]() żurawinka wszystkiego najlepszego!!!
|
|
|
|
#3095 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
trzymam kciuki aby to nie bylo nic powaznego. daj znac jak tylko bedziesz wiedziec
|
|
|
|
|
#3096 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
no to najlepszego ! U nas już co raz lepiej.Tymek 3 dzień antybiotyk bierze i mniej kaszle,noc spokojna. tak mi sie młody zwalił w pampa dzisiaj,że 1 raz mnie cofnęło.no ja nie wiem,gdzie on sie stołuje
|
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
kampasiula Malutkiemu też dużo zdrówka życzę!
![]() Nasza noc była tragiczna,dawnoooo takiej nie było. Maja obudziła się o północy i nie chciała spac,po czym zaczęła przeraźliwie płakac. Nigdy jej nie karmię w nocy,ale dziś byłam zmuszona dać jej butlę. Poźniej pospała ze mną jeszcze 3 godziny i to tyle :/ Jestem okropnie niewyspana i czuję,że dzisiaj pójde spać o wiele szybciej...
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy z rana
![]() My też nadal zakatarzone i zachrypnięte.Ja czuje się jakby czołg po mnie pzrejechał,a już myślałam,ze sie wyleczyłamz przeziebienia,widac kolejne mnie dopadło Noc miałysmy fatalną,Lilka budziłą się co chwila,zazwyczaj okropny kaszel ją budził Mam wrażenie,ze całą noc czuwałam,a nie spałamWziełam ją juz do nas o północy ![]() żurawinka gratulacje dla Wioli z okazji skończonych 7 miesięcy! ![]() I zdrówka dla wszystkich dzieciaczków i ich mam!
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-10-05 o 10:47 |
|
|
|
#3099 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
bardzo ładnie waży dzięki za ten schemat żywienia, przejrzę dokładnie wieczorem i spróbuję jakis plan sobie ustalić, tak jak i Ty zrobiłas Cytat:
a waga bardzo ładna, masz co ponosić ![]() maggol, czarna, żurawinka, coralady wracajcie szybko do zdrowia Gratulacje dla Wioli z okazji 7 miesięcy ![]() Tity, gosiawolna, kampasiula, kwartalinka dziękuje Wam za wskazówki odnośnie rozszerzania diety. Mój mały je z piersi 6-7 razy na dobę + od ukończenia 4 miesiaca dostaje owoce ze słoiczków, jadł już praktycznie wszystkie które można po 4 i 5 miesiącu. Poza tym od ukończenia 5 miesiąca dostaje mannę. Teraz chciałabym zacząć warzywa i zupki, a zamiast owoców czasem jakiś soczek (czy lepiej niezależnie od owoców podwać codziennie wodę ). Za miesiąc myslałam o wprowadzeniu mięsa, a za 1,5 żółtka. Nie wiem co z kaszkami/kleikami? Czy to muszę podawać? A te obiadki różne to zamiast zupki podajecie? Aha i jeszcze jeśli robicie jedzonko w domu to mogłybyście napisać co dokładnie??
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-10-05 o 10:31 |
|||
|
|
|
#3100 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i aby przeziębienie szybko poszło sobie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ptysza super wyglądacie ![]() GRATULACJE I Wspólczuję choroby
|
|
#3101 |
|
Rozeznanie
|
mam ochote cos zmienic , pasowaly by mi blond pasemka??????
![]() zdjecie z wakacji ale chodzi mi o wlosy tylko ;p |
|
|
|
#3102 | |||||||
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() no i mamy drugiego ząbka ![]() poza tym nocka standard, kataru ciąg dalszy i dziś znów do lekarza jedziemy. niby mówią że katar 7 dni trwa a u nas już ponad 2 tygodnie się ciągnie. nie jest jakiś uporczywy, z nosa się nie leje ale charczy coś tam w środku i martwię się że coś poważniejszego to może być. nawet fridą nic nie odciągam. sama już nie wiem Cytat:
Cytat:
kurcze kiedyś obiło mi się o uszy że nie są bezpieczne te puzzle, ale myślałam że chodzi o jakieś tanie nieznanych firm. teraz czytam te artykuły i zaczynam się martwić. te, które kupiłam mają atest CE ale troszkę śmierdzą a na opakowaniu nie ma info z czego są zrobione. o jaaa. ale ja inteligentna jestem, nie ma co Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
za 7 miesięcy. i duuużo zdrówkaCytat:
|
|||||||
|
|
|
#3103 |
|
Rozeznanie
|
gratuluje zabka
) zazdroszcze chyba wszystkie dzieciatka juz je maja a my nic
|
|
|
|
#3104 |
|
Wtajemniczenie
|
gosiwolna ładna z Ciebie dziewczyna
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3105 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kaszke daje bananowa, obiadki kupuje, i daje obojetnie czy to zupka czy obiadek. nie musisz podawac tego, ale gluten musisz wprowadzac. do picia mozesz dawac raz soczek raz wode, zeby sie do slodkiego nie przyzwyczail ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
mam ochote cos zmienic, raz juz mialam farbowane, albo i 2. a teraz mi sie znudzilo |
||
|
|
|
#3106 |
|
Zadomowienie
|
gosiawolna myślę że ładnie w delikatnych pasemkach by ci było. chociaż masz takie ładne i naturalne włosy że ja bym ich nie ruszała
|
|
|
|
#3107 | |
|
Rozeznanie
|
Hej Hej
![]() Cytat:
|
|
|
#3108 |
|
Rozeznanie
|
kurcze to juz niewiem co mam zrobic
|
|
|
|
#3109 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tak poza tym to ładna z Ciebie mamusia ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Jak będziesz lepiej się czuła, gdy coś zmienisz np. włosy to zmieniaj bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko
|
|
|
#3110 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gotuję parę marchewek,pietruszkę,kawa łek selera i kalarepy,ziemniak i kawałek piersi z kurczaka.wrzucam do wrzatku na 15-20 min.Jak wystygnie to robota kuchennego wrzucam.Dodaję łyżkę masła,nie margaryna! Można też papkę warzyną wrzucić do garnka ,podgotować i dodać wtedy masło.Ciepła zupkę zawekować w słoiczki i pasteryzować ok 10min.potem trzymac w lodówce.tak można zrobić z obiadkiem na 2-3 dni.Lub zamrozić w plastikowych pojemnikach ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
ja ide za tydz,zmieniam kolor.a taki prezent na 25 ur
|
|
#3111 |
|
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() Ja dziś na pełnych obrotach chodzę. Wymyśliłam sobie robić słoiczki dla Mai no a że ona dziś ma marudera to robota idzie mi jak krew z nosa. Żurawinka gratulacje dla Wioli ![]() Czarna i coralady życzę dużo zdrówka ![]() Marta oby ząbek szybko się przebił o i doczytałam, że już jest ![]() Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie śpiworku. Chyba też muszę takie cudo zakupić bo boję się, że pod samym kocem będzie małej zimno. kampasiula a te zupki w słoiczkach nie mogą dłużej postać niż 2-3 dni?
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-10-05 o 13:45 |
|
|
|
#3112 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje !!
Ja przeczuwam, że u nas niedługo wylezie druga jedyneczka, ale póki co to ma wszystko naraz - katar, temperaturę i możliwe, że jest taki marudny od zapchanego noska koszmar, jakiś wirus, wszyscy chorzy, ja na szczęście już dziś doszłam do siebie, ale za to Tż przejął pałeczkę...![]() Któraś z Was się pytała o obiadki, my z mięska narazie mamy tylko królika, gołąbka i cielęcinę. Wrzucam do garnka mięsko i w międzyczasie przygotowuję warzywa (do wyboru ziemniak/marchew/kalarepa/cukinia/jabłko/groszek/kukurydza/burak/kalafior/ pietruszka do smaku i koperek). Dorzucam je do gotującego się już mięska, jak wszystko jest miękkie zdejmuję z gazu, miksuję i gotowe . Jeżeli chcę dodać kaszę kukurydzianą albo mannę do obiadku to na ostatnie 3 minuty wsypuję łyżeczkę. Co do żółtka, to też na sam koniec - wbijam żółtko do szklanki, dolewam do niego ze 2-3 łyżki wywaru z garnka, żeby się trochę zahartowało i dolewam do wszystkiego. Wtedy też 2-3 minuty i gotowe ale się rozpisałam
|
#3113 |
|
Zakorzenienie
|
No więc dziewczyny wróciliśmy od lekarza. Temperatury nie ma, oskrzela czyste - być może to alergiczne np. po podaniu żółtka w tym tyg. ( w słoiczku było jeszcze masło ).Odstawiamy i patrzymy co się zadzieje
Wogóle na sam widok lekarki Wiolcia banan na twarzy jakby nagle ozdrowiała Przez te choróbska jestem jakaś rozlazła, Wy tak pieknie gotujecie dla dzieciaków a moja nie chce jeść objadków takich, dwie trzy łyżeczki niecałe przemycam i to wszystko Tylko deserki wcina ładnie - wtedy to umie buzie otwierać Dziekujemy za życzenia Pozostałym dzieciakom które też zmagają sie z chorobą mnóstwo zdrowia Gratulujemy kolejnych ząbków ![]() Gosiawolna ja rozumiem chęć odmiany,gdybym nie miała parcia na własne długie naturalne w tej chwili może też bym farbnęła, natomiast myślę że lekkie jaśniejsze pasemka pasowałyby Ci w chłodnym blondzie oczywiście. |
|
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
po pierwsze gratulujemy nowych ząbków, my nadal bezzębne ![]() Idalia jest trochę przeziębiona, ma katarek lekki. Dzisiaj nie dawno, odstawiłam mi taka scenę jak nigdy, strasznie płakała i się wyginała ![]() teraz śpi zmęczona nie wiem co jej jest ![]() gosiawolna śliczna z ciebie dziewczyna a włosy masz ładne, myślę, ze pasemka by pasowały, albo kup na początek jakiś szampon koloryzujący w podobnym do twojego naturalnego kolorze włosów Cytat:
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-10-05 o 16:06 |
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() izabela łączę się w bezzębiu
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
A mi Lilka dziś pół dnia przepłakała.W akcie desperacji wzięłam ją na spacer do spacerówki.Wczoraj była pierwszy raz i siedziała jak zaczarowana,a dzisiaj po pół godziny zaczeła płakać i leciałam do rodziców ile sił w nogach.
U rodziców tez zaczeła plakać,ale dałam cycusia i w końcu zasneła.Czekam aż sie obudzi,zobaczymy czy będzie w humorze Jeśli tak pójdziemy jeszcze na spacer.Kurde...może to zęby jej się wyrzynają i jej to tak dokucza?Żurawinka to dobrze,że to nic powazniejszego! Iza,Tity witam w klubie bezzębniaków
|
|
|
|
#3117 |
|
Rozeznanie
|
kurcze dziewczyny dziekuje
aaaaa ciesze sie ze u lekarza ok , to najwazniejsze ide ogladac dlaczego ja a pozniej pierwsza milosc odezwe sie pozniej
|
|
|
|
#3118 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
) tez jej zblizam nozki do brzuszka.Oj przed porodem chodzilam regularnie na ten zabieg. W moim spa robi go 2 masażystów i ta cuuuuudowna muzyka w tle. Jednak odkad urodzilam nie bylam ani razu, moze jednak czas to zmienic! Zazdroszczę okrutnie! Eirene pominelam gdzies i zapomnialam , wiec spoznione,ale najwazniejsze,ze szczere życzenia Ci skladam!!!! Cytat:
Odkad Lila zaczela miec problem z kupami są stale w naszej lodówce czyli juz kilka miesiecy. I niestety , ale mam je z Polski, bo te w ANglii niby skład maja taki sam, ale są baaaardzo miękkie, jak galaretke, za nic nie można ich wetknąc dziecku w pupę... Ale dziękuję bardzo za wskazówke ![]() Cytat:
ale ten czas zleciał, zaraz roczek będzie!I całe szczęscie u lekarza wszystko w porżądku. Montii - buziaczki dla Twojego Skarbeczka ![]() Cytat:
U mnie już skończyły się te cudowne upały. Ubrałam Lilę w 'pluszowy' kombinezon z kapturem i uszami, ale juz bez kocyka. Wieje okropnie i nie chcialam zeby ją gdzies podwiewalo przy nogawkach lub po pleckach. A teraz śpi po obiadku. Od tygodnia zaczela mi się budzic w nocy ok 3-4 na jedzenie. Spac chodzi tak samo ok.21, bo o 20:30 jest kąpiel, a wstaje jak zwykle 6:30-7:30. Nie wiem o co jej chodzi. Szczegolnie,ze jak zaczelam dodawać kaszki manny do mleczka pokąpielowego to spała o godzinkę dłuzej. Teraz jakos jej przeszło no i te pobudki... Idę sprzątać, bo wstyd ludzi wpuszczać, a dzis przyjdzie ktos do pralki (cieknie z węża) |
||||
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej!!!
![]() Gratulacje!!! Cytat:
zielona jestem w te klocki dopiero zaczynam przygodę z gotowaniem zupek ![]() Zdrówka zyczę dla wszystkich chorowitków |
|
|
|
|
#3120 |
|
Zakorzenienie
|
w Hiszpani na sloiczkach od 6 miesiaca jest napisane, ze sa z wywarem miesnym:P... na wszystkich
![]() Mama jest u mnie wiec nie mam czasu na neta... zreszta widze ja raz na ruski rok(2-3 razy w roku) wiec wypadaloby posiedziec z nia. Gratuluje zabkow i miesiecy ![]() klaski :ZDROWKA DLA CHOROWITKOW
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

I dzielne
Mam nadzieję, że czuje, że go kocham, chociaż czasami wsadzam go do kojca, żeby wypić herbatę i obejrzeć odcinek serialu, ale w międzyczasie biję mu brawo za wstawanie i śmiejemy się z miękkiego lądowania 
Cycek jest w użyciu nie wiele mniej niż przed wprowadzeniem innych produktów 
mam nadzieje ze Krystian tez nagle tak usiadzie, bo nie chce lezec i marudzim najlepiej mu na kolanach jak go trzymam.

Mam wrażenie,ze całą noc czuwałam,a nie spałam

klaski :