|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3091 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Właśnie doczytałam na goglach, dzięki ![]()
#3092 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- dziekuje za odpowiedzi ![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3093 |
Zakorzenienie
|
Witajcie Dziewczyny i Dzieciątka
![]() Wczoraj wieczorem Was nadrobiłam i aż się zdziwiłam że tak szybko poszło. Niestety łąćzę się z wszystkimi chorymi w bólu. My też chore. Wiola od kilku dni kaszlała i dziś już zapisałam ją do lekarza pełna złych przeczuć. Mnie wczoraj też zawiało i o 5.30 pobudka bo nie mogłam oddychać gardło zapchane. Ale ja to pikuś, najbardziej martwi mnie Wiola, ledwo niedawno wyszła z jednego przeziębienia, martwię się o płuca i oskrzela. Napiszę jeszcze po lekarzu, trzymajcie kciuki. A kończymy dziś 7 miesięcy - chociaż tyle dobrego. |
![]() ![]() |
![]() |
#3094 |
Zakorzenienie
|
agaga taka zdolna niestety nie jestem, podaję słoiczki
![]() żurawinka wszystkiego najlepszego!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3095 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3096 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no to najlepszego ! ![]() U nas już co raz lepiej.Tymek 3 dzień antybiotyk bierze i mniej kaszle,noc spokojna. tak mi sie młody zwalił w pampa dzisiaj,że 1 raz mnie cofnęło.no ja nie wiem,gdzie on sie stołuje ![]() ![]()
![]() |
#3097 |
Zakorzenienie
|
kampasiula Malutkiemu też dużo zdrówka życzę!
![]() Nasza noc była tragiczna,dawnoooo takiej nie było. Maja obudziła się o północy i nie chciała spac,po czym zaczęła przeraźliwie płakac. Nigdy jej nie karmię w nocy,ale dziś byłam zmuszona dać jej butlę. Poźniej pospała ze mną jeszcze 3 godziny i to tyle :/ Jestem okropnie niewyspana i czuję,że dzisiaj pójde spać o wiele szybciej...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3098 |
Wtajemniczenie
|
Witamy z rana
![]() My też nadal zakatarzone i zachrypnięte.Ja czuje się jakby czołg po mnie pzrejechał,a już myślałam,ze sie wyleczyłamz przeziebienia,widac kolejne mnie dopadło ![]() Noc miałysmy fatalną,Lilka budziłą się co chwila,zazwyczaj okropny kaszel ją budził ![]() ![]() Wziełam ją juz do nas o północy ![]() żurawinka gratulacje dla Wioli z okazji skończonych 7 miesięcy! ![]() I zdrówka dla wszystkich dzieciaczków i ich mam!
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-10-05 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3099 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dzięki za ten schemat żywienia, przejrzę dokładnie wieczorem i spróbuję jakis plan sobie ustalić, tak jak i Ty zrobiłas ![]() Cytat:
![]() a waga bardzo ładna, masz co ponosić ![]() maggol, czarna, żurawinka, coralady wracajcie szybko do zdrowia ![]() Gratulacje dla Wioli z okazji 7 miesięcy ![]() Tity, gosiawolna, kampasiula, kwartalinka dziękuje Wam za wskazówki odnośnie rozszerzania diety. Mój mały je z piersi 6-7 razy na dobę + od ukończenia 4 miesiaca dostaje owoce ze słoiczków, jadł już praktycznie wszystkie które można po 4 i 5 miesiącu. Poza tym od ukończenia 5 miesiąca dostaje mannę. Teraz chciałabym zacząć warzywa i zupki, a zamiast owoców czasem jakiś soczek (czy lepiej niezależnie od owoców podwać codziennie wodę ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-10-05 o 09:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3100 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i aby przeziębienie szybko poszło sobie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ptysza super wyglądacie ![]() GRATULACJE ![]() ![]() I Wspólczuję choroby ![]()
![]() |
#3101 |
Rozeznanie
|
mam ochote cos zmienic , pasowaly by mi blond pasemka??????
![]() zdjecie z wakacji ale chodzi mi o wlosy tylko ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#3102 | |||||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() no i mamy drugiego ząbka ![]() poza tym nocka standard, kataru ciąg dalszy i dziś znów do lekarza jedziemy. niby mówią że katar 7 dni trwa a u nas już ponad 2 tygodnie się ciągnie. nie jest jakiś uporczywy, z nosa się nie leje ale charczy coś tam w środku i martwię się że coś poważniejszego to może być. nawet fridą nic nie odciągam. sama już nie wiem Cytat:
Cytat:
kurcze kiedyś obiło mi się o uszy że nie są bezpieczne te puzzle, ale myślałam że chodzi o jakieś tanie nieznanych firm. teraz czytam te artykuły i zaczynam się martwić. te, które kupiłam mają atest CE ale troszkę śmierdzą a na opakowaniu nie ma info z czego są zrobione. o jaaa. ale ja inteligentna jestem, nie ma co ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3103 |
Rozeznanie
|
gratuluje zabka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3104 |
Wtajemniczenie
|
gosiwolna ładna z Ciebie dziewczyna
![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3105 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ja kaszke daje bananowa, obiadki kupuje, i daje obojetnie czy to zupka czy obiadek. nie musisz podawac tego, ale gluten musisz wprowadzac. do picia mozesz dawac raz soczek raz wode, zeby sie do slodkiego nie przyzwyczail ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3106 |
Zadomowienie
|
gosiawolna myślę że ładnie w delikatnych pasemkach by ci było. chociaż masz takie ładne i naturalne włosy że ja bym ich nie ruszała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3107 | |
Rozeznanie
|
Hej Hej
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3108 |
Rozeznanie
|
kurcze to juz niewiem co mam zrobic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3109 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A tak poza tym to ładna z Ciebie mamusia ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Jak będziesz lepiej się czuła, gdy coś zmienisz np. włosy to zmieniaj bo szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3110 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
gotuję parę marchewek,pietruszkę,kawa łek selera i kalarepy,ziemniak i kawałek piersi z kurczaka.wrzucam do wrzatku na 15-20 min.Jak wystygnie to robota kuchennego wrzucam.Dodaję łyżkę masła,nie margaryna! Można też papkę warzyną wrzucić do garnka ,podgotować i dodać wtedy masło.Ciepła zupkę zawekować w słoiczki i pasteryzować ok 10min.potem trzymac w lodówce.tak można zrobić z obiadkiem na 2-3 dni.Lub zamrozić w plastikowych pojemnikach ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ja ide za tydz,zmieniam kolor.a taki prezent na 25 ur ![]()
![]() |
#3111 |
Zadomowienie
|
Hej kobietki
![]() Ja dziś na pełnych obrotach chodzę. Wymyśliłam sobie robić słoiczki dla Mai no a że ona dziś ma marudera to robota idzie mi jak krew z nosa. Żurawinka gratulacje dla Wioli ![]() Czarna i coralady życzę dużo zdrówka ![]() Marta oby ząbek szybko się przebił ![]() ![]() Dziękuję Wam za odpowiedzi odnośnie śpiworku. Chyba też muszę takie cudo zakupić bo boję się, że pod samym kocem będzie małej zimno. kampasiula a te zupki w słoiczkach nie mogą dłużej postać niż 2-3 dni?
04.07.2009 r Powiedzieliśmy "TAK" 03.05.2011 r Majeczka jest już z Nami ![]() url=http://pierwszezabki.pl] http://s2.pierwszezabki.pl/047/0471299c0.png?5880 [/url] Edytowane przez izunia233 Czas edycji: 2011-10-05 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#3112 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje !!
![]() ![]() ![]() Któraś z Was się pytała o obiadki, my z mięska narazie mamy tylko królika, gołąbka i cielęcinę. Wrzucam do garnka mięsko i w międzyczasie przygotowuję warzywa (do wyboru ziemniak/marchew/kalarepa/cukinia/jabłko/groszek/kukurydza/burak/kalafior/ pietruszka do smaku i koperek). Dorzucam je do gotującego się już mięska, jak wszystko jest miękkie zdejmuję z gazu, miksuję i gotowe ![]() ![]() ![]()
#3113 |
Zakorzenienie
|
No więc dziewczyny wróciliśmy od lekarza. Temperatury nie ma, oskrzela czyste - być może to alergiczne np. po podaniu żółtka w tym tyg. ( w słoiczku było jeszcze masło ).Odstawiamy i patrzymy co się zadzieje
![]() Wogóle na sam widok lekarki Wiolcia banan na twarzy jakby nagle ozdrowiała ![]() Przez te choróbska jestem jakaś rozlazła, Wy tak pieknie gotujecie dla dzieciaków a moja nie chce jeść objadków takich, dwie trzy łyżeczki niecałe przemycam i to wszystko ![]() ![]() Dziekujemy za życzenia ![]() Pozostałym dzieciakom które też zmagają sie z chorobą mnóstwo zdrowia ![]() Gratulujemy kolejnych ząbków ![]() Gosiawolna ja rozumiem chęć odmiany,gdybym nie miała parcia na własne długie naturalne w tej chwili może też bym farbnęła, natomiast myślę że lekkie jaśniejsze pasemka pasowałyby Ci w chłodnym blondzie oczywiście. |
![]() ![]() |
![]() |
#3114 | |
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
po pierwsze gratulujemy nowych ząbków, my nadal bezzębne ![]() Idalia jest trochę przeziębiona, ma katarek lekki. Dzisiaj nie dawno, odstawiłam mi taka scenę jak nigdy, strasznie płakała i się wyginała ![]() teraz śpi zmęczona nie wiem co jej jest ![]() gosiawolna śliczna z ciebie dziewczyna ![]() a włosy masz ładne, myślę, ze pasemka by pasowały, albo kup na początek jakiś szampon koloryzujący w podobnym do twojego naturalnego kolorze włosów Cytat:
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-10-05 o 15:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3115 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() izabela łączę się w bezzębiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3116 |
Wtajemniczenie
|
A mi Lilka dziś pół dnia przepłakała.W akcie desperacji wzięłam ją na spacer do spacerówki.Wczoraj była pierwszy raz i siedziała jak zaczarowana,a dzisiaj po pół godziny zaczeła płakać i leciałam do rodziców ile sił w nogach.
U rodziców tez zaczeła plakać,ale dałam cycusia i w końcu zasneła.Czekam aż sie obudzi,zobaczymy czy będzie w humorze ![]() Żurawinka to dobrze,że to nic powazniejszego! ![]() Iza,Tity witam w klubie bezzębniaków ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3117 |
Rozeznanie
|
kurcze dziewczyny dziekuje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3118 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj przed porodem chodzilam regularnie na ten zabieg. W moim spa robi go 2 masażystów i ta cuuuuudowna muzyka w tle. Jednak odkad urodzilam nie bylam ani razu, moze jednak czas to zmienic! Zazdroszczę okrutnie! Eirene pominelam gdzies i zapomnialam , wiec spoznione,ale najwazniejsze,ze szczere życzenia Ci skladam!!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() Ale dziękuję bardzo za wskazówke ![]() Cytat:
![]() I całe szczęscie u lekarza wszystko w porżądku. Montii - buziaczki dla Twojego Skarbeczka ![]() Cytat:
U mnie już skończyły się te cudowne upały. Ubrałam Lilę w 'pluszowy' kombinezon z kapturem i uszami, ale juz bez kocyka. Wieje okropnie i nie chcialam zeby ją gdzies podwiewalo przy nogawkach lub po pleckach. A teraz śpi po obiadku. Od tygodnia zaczela mi się budzic w nocy ok 3-4 na jedzenie. Spac chodzi tak samo ok.21, bo o 20:30 jest kąpiel, a wstaje jak zwykle 6:30-7:30. Nie wiem o co jej chodzi. Szczegolnie,ze jak zaczelam dodawać kaszki manny do mleczka pokąpielowego to spała o godzinkę dłuzej. Teraz jakos jej przeszło no i te pobudki... Idę sprzątać, bo wstyd ludzi wpuszczać, a dzis przyjdzie ktos do pralki (cieknie z węża) |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3119 | |
Zakorzenienie
|
Hej!!!
![]() Gratulacje!!! Cytat:
zielona jestem w te klocki ![]() ![]() Zdrówka zyczę dla wszystkich chorowitków ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3120 |
Zakorzenienie
|
w Hiszpani na sloiczkach od 6 miesiaca jest napisane, ze sa z wywarem miesnym:P... na wszystkich
![]() Mama jest u mnie wiec nie mam czasu na neta... zreszta widze ja raz na ruski rok(2-3 razy w roku) wiec wypadaloby posiedziec z nia. Gratuluje zabkow i miesiecy ![]() ![]() ZDROWKA DLA CHOROWITKOW ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:25.