Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz. XI - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 16:29   #2851
Palulitka
Raczkowanie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Toż to prawdziwy skarb i pewnie relacje macie świetne!

Jak tak patrzę na mamę TŻ to gdyby ubrała jeansy i fajna bluzkę to byłaby z niej całkiem ładna babka. Bo i włosy ma zadbane i cerę, więc staro nie wygląda. No ale cóż taka mentalność.

Swoją droga czasem mnie krew zalewa, że tak dbam o cerę a efektów nie ma, a Ci co to olewają mają ją taką piękną, a ja się męczę i męczę i męczę i wydaje majątek na dermatologów.... Ręce mi opadają
a co się dzieje z Twoją cerą ?

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
daj spokój... ja kiedys miałam idealną cere i nie znalam słowa nawet zaskórnik co dopiero pryszcz.. i tak do 19 roku. a pozniej wogole jakas masakra sie stala i pogorszyla mi sie w ciągu kilku dni..
teraz w sumie nie jest zle, ale jak pomysle o tym jaka piekna mialam buzie kiedys to mnie trafia.. wogole nie musialam o nie dbac i przejmowac sie niczym.. a teraz?....eh
a próbowałaś wizyty u kosmetologa/ dermatologa? może wystarczy dobrać odpowiednią pielęgnację ?
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:32   #2852
halunia86
Raczkowanie

Dot.: Jedenasta część nadchodzi- wódkę za niedługo trzeba będzie chłodzić!- PM2012 cz

Cytat:
no ja niestety nie mam znajomych księży. Z LO przyjaciel miał iść na księdza ale zrezygnował a szkoda, bo kazanie miałabym że hoho
Zapewne

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Ja myślałam że nam udzieli ślubu najfajniejszy co był u mnie w parafii, ale niestety tego nie zrobi bo akurat w tym roku odszedł do innej parafii w innym mieście, i zostali sami tacy rozgarnięci ci księża
Ciekawe z czego te figurki są zrobione, moja siostra ma znajomą co się takimi duperelami zajmuje chyba muszę ją poprosić żeby się jej spytała czy da rade takie coś zrobić
A jaki problem napisać do niega e-maila i zapytać się czy by przyjechał? ja " ściagam :" x. z okolic Sieradza a sama jestem z okolic Poznania
Ja mam projekt figurki w glowie i chciała bym by ktos to wykonał, na alegro takie figurki ( z pomalowanego gipsu, modeliny lub marcepanu) sa mega drogie ok 120 ale znalazlam tez ciekawe stronkihttp://www.k-2.com.pl/sluby.htm
Zaręczyny: 17. 06.2011

"Kto się śmieje z samego siebie- ten będzie miał ubaw do końca życia".
halunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:34   #2853
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
daj spokój... ja kiedys miałam idealną cere i nie znalam słowa nawet zaskórnik co dopiero pryszcz.. i tak do 19 roku. a pozniej wogole jakas masakra sie stala i pogorszyla mi sie w ciągu kilku dni..
teraz w sumie nie jest zle, ale jak pomysle o tym jaka piekna mialam buzie kiedys to mnie trafia.. wogole nie musialam o nie dbac i przejmowac sie niczym.. a teraz?....eh

ja ze skóra na buzi nie mam problemów. raczej nie mam pryszczy, nie świece sie, nie potrzebuje pudrów. Ale mam okropne włosy ;/

musze je codziennie myc, a sa nadal tłuste;/ i takie cienkie i rzadkie
jak robie kucyka to skóre widac ;/

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

halunia86

masz slub w moje urodziny ;D

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:38   #2854
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość

a próbowałaś wizyty u kosmetologa/ dermatologa? może wystarczy dobrać odpowiednią pielęgnację ?
no bylam u dermatologa, stosowałam sie do jego zalecen, i średni był efekt. także na razie sobie odpuściłam. Nie jest jakoś tragicznie ale jestem przewrażliwiona troche na punkcie cery
a kosmetyczkom troche nie ufam :P w sumie nie wiem czemu, ale po nowym roku udam sie na jakies konsultacie, moze troche ogarniemy wspólnie moja buzie przed weselem
gorzej jeśli sprawa tkwi głębiej- w hormonach co jest możliwe

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
ja ze skóra na buzi nie mam problemów. raczej nie mam pryszczy, nie świece sie, nie potrzebuje pudrów. Ale mam okropne włosy ;/

no widzisz. Ja tam swoje włosy bardzo lubie i nie mam z nimi problemów, nawet jeśli chodzę do fryzjera raz na pół roku
nie niszczą się, nie rozdwajają, nawet jak susze na najcieplejszym stopniu.codziennie..

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:41   #2855
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
a co się dzieje z Twoją cerą ?

Ach szkoda gadać. Serio. Mam trądzik, który co jakiś czas powraca w silniejszym stopniu. I to bardzo ostrym. Mimo tego, że jestem pod stałą kontrolą dermatologa, ginekologa i endokrynologa. Sprawdzałyśmy już wszystkie możliwe podłoża tej choroby i raz jest lepiej raz gorzej. Na hormonach cały czas też nie mogę być. Aktualnie mam dermatologa, który sam wykonuje zabiegi i dostosowuje kurację nie tylko "medyczną" ale i "kosmetyczną". Wiadomo w lato odpadły mi wszystkie zabiegi. Od piątku zaczynam znowu. Fakt, większość moich oszczędności poświęcam na pielęgnacje cery, ale efektów nie widać.
O tym jak bardzo wpływa to na kondycję psychiczną pisać nie będę, bo kto nie miał takich problemów w życiu tego nie zrozumie...
I boli mnie, jak ktoś kto mnie nie zna, nie wie z czym się borykam komentuje, że mi dermatologa potrzeba, albo że nie jestem zadbana.

I paradoksem jest to, że włosy mam piękne i zdrowe, a twarz w powijakach...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Edytowane przez gosza_m
Czas edycji: 2011-10-05 o 16:42
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:44   #2856
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
no bylam u dermatologa, stosowałam sie do jego zalecen, i średni był efekt. także na razie sobie odpuściłam. Nie jest jakoś tragicznie ale jestem przewrażliwiona troche na punkcie cery
a kosmetyczkom troche nie ufam :P w sumie nie wiem czemu, ale po nowym roku udam sie na jakies konsultacie, moze troche ogarniemy wspólnie moja buzie przed weselem

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

no widzisz. Ja tam swoje włosy bardzo lubie i nie mam z nimi problemów, nawet jeśli chodzę do fryzjera raz na pół roku
nie niszczą się, nie rozdwajają, nawet jak susze na najcieplejszym stopniu
udaj się jak najwcześniej do kosmetologa lub dermatologa, bo naprawdę można zdziałać cuda tylko że czasem potrzeda trochę czasu aby uzyskać efekty. Ze swojej strony mogę polecić Ci złuszczanie chemiczne, naprawdę wypróbowałam na sobie i wielu znajomych i często jak różne metody zawodzą to daje naprawdę fajny efekt. Tak w ogóle to aktualnie usiłuje pisać pracę licencjacką na temat Bezpieczeństwa stosowania alfa-hydroksykwasów. tylko nie mogę się skupić bo cały czas was czytam :P
Stary 2011-10-05, 16:45   #2857
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez halunia86 Pokaż wiadomość
Zapewne

A jaki problem napisać do niega e-maila i zapytać się czy by przyjechał? ja " ściagam :" x. z okolic Sieradza a sama jestem z okolic Poznania
Ja mam projekt figurki w glowie i chciała bym by ktos to wykonał, na alegro takie figurki ( z pomalowanego gipsu, modeliny lub marcepanu) sa mega drogie ok 120 ale znalazlam tez ciekawe stronkihttp://www.k-2.com.pl/sluby.htm
Dobra myśl chyba będę musiała tak zrobić dzięki za podpowiedz
Stary 2011-10-05, 16:49   #2858
halunia86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Dobra myśl chyba będę musiała tak zrobić dzięki za podpowiedz
pewnie, tzrymam kciuki by sie udało. Ludzie myslą ze jak z ich miasta dany x. wyjechał to znaczy że przeopadł już do konca zycia. jezeli ty go lubisz to po prostu trzeba w necie go odnaleźć i napisać zapewniam że się zgodzi

Stary 2011-10-05, 16:54   #2859
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
udaj się jak najwcześniej do kosmetologa lub dermatologa, bo naprawdę można zdziałać cuda tylko że czasem potrzeda trochę czasu aby uzyskać efekty. Ze swojej strony mogę polecić Ci złuszczanie chemiczne, naprawdę wypróbowałam na sobie i wielu znajomych i często jak różne metody zawodzą to daje naprawdę fajny efekt. Tak w ogóle to aktualnie usiłuje pisać pracę licencjacką na temat Bezpieczeństwa stosowania alfa-hydroksykwasów. tylko nie mogę się skupić bo cały czas was czytam :P

U mnie też masakra z twarzą, chociaż ostatnio już powoli coraz lepiej, głownie dzięki maściom przepisanym przez dermatologa, peelingom kawitacyjnym i opalaniu w tureckim słoneczku

Teraz, jak mi trochę zejdzie opalenizna, wybieram się znów do dermatologa i do kosmetyczki na serię kwasów. Oby to do końca zlikwidowało mój problem! Planuję tez przerzucić się na podkład i puder mineralny, słyszałam że to pomaga
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:57   #2860
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

nie niszczą się, nie rozdwajają, nawet jak susze na najcieplejszym stopniu.codziennie..

ja juz bylam zdesperowana i w styczniu tego roku zrobilam trwała

miałam wlosy do lopatek, troche nawet dłuższe....

i co... trwała nie wyszla, siano sie tylko zrobilo ( tez tłuste) i po miesiacu je obcielam na 10 cm

a po kilku miesiacach tz sie oswiadczyl i teraz mam, wlosy za ucho a ślub w sierpniu peruke ubiore chyba

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:58   #2861
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
Teraz, jak mi trochę zejdzie opalenizna, wybieram się znów do dermatologa i do kosmetyczki na serię kwasów. Oby to do końca zlikwidowało mój problem! Planuję tez przerzucić się na podkład i puder mineralny, słyszałam że to pomaga
Ja używam mineralnych, czy pomaga nie wiem, ale na pewno skóra lepiej oddycha. I z racji tego, że mam cerę problemową to pasuje mi tez podkład Pharmaceris, tylko niestety dostępne są 3 odcienie i najjaśniejszy pasuje mi tylko w zimie, a ten średni i w lecie za ciemny.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-10-05, 16:58   #2862
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
mega problemów nie mam. Ot tak co jakis czas troche zaskórników, pozniej znowu dobry stan cery. Troche przetłuszczająca się strefa T i tyle
ale jest to uciążliwe jak dla mnie wspominając lepsze czasy swojej buzi
Złuszczanie chemiczne brzmi strasznie. Pójdę do dermy kiedyś, może poradzi mi też jakieś zabiegi. Albo właśnie w jakimś salonie kosmetycznym widziałam też konsultacje przed zabiegami z dermatologiem więc może tam wbije. Tylko wiadomo. kasa, kasa, kasa
Dzięki za rady i powodzenia w pisaniu

Stary 2011-10-05, 17:02   #2863
halunia86
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

halunia86

masz slub w moje urodziny ;D
No to dla nas obu bedzie to wyjątkowy dzień ja urodziny mam miesiac wcześniej 1 sierpnia

Stary 2011-10-05, 17:03   #2864
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

i co... trwała nie wyszla, siano sie tylko zrobilo ( tez tłuste) i po miesiacu je obcielam na 10 cm

a po kilku miesiacach tz sie oswiadczyl i teraz mam, wlosy za ucho a ślub w sierpniu peruke ubiore chyba
fryzjerzy Ci nie nie doradzili?
Kurcze nie martw sie . Do sierpnia pewnie urosna Ci do ramion, zresztą z krótki włosków też mogą byc fajne fryzury.
Ostatnio fryzjerka mi mówiła aby nakładać raz na tydzień odżyweke na same konce włosów a nie na skóre głowy, bo to je przetłuszcza.
I nalezy ją zostawić tak samą sobie, niech się włosy regenerują.

ehh my kobiety to biedne jesteśmy. Faceci jakoś mniej się przejmują takimi sprawami

Stary 2011-10-05, 17:05   #2865
Madziuniusia
Zakorzenienie

A ja wam sie nie chwaliłam radosną nowiną wracam do blonda;P tylko niech ten brąz mi sie troche spierze
Stary 2011-10-05, 17:05   #2866
jagodzia133
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Napisane przez eWafafa Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
jestem tu nowa i chciałabym dołaczyć do WASZEGO grona
ślubuje w czerwcu 2012.. przyjmiecie mnie?
witaj
dziewczynki ale mam przeboje pisałam u tżta biznes plan a mu komputer umarł a ja nie mam exela chciałam zainstalować ale na mojego lapka nie wchodzi ;/ buuuuu
a teraz lecę znowu do tżcika bo podobno cś tam zrbił z tym kompem
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:08   #2867
gosiulka22
Wtajemniczenie

Cytat:
fryzjerzy Ci nie nie doradzili?
Kurcze nie martw sie . Do sierpnia pewnie urosna Ci do ramion, zresztą z krótki włosków też mogą byc fajne fryzury.
Ostatnio fryzjerka mi mówiła aby nakładać raz na tydzień odżyweke na same konce włosów a nie na skóre głowy, bo to je przetłuszcza.
I nalezy ją zostawić tak samą sobie, niech się włosy regenerują.

ehh my kobiety to biedne jesteśmy. Faceci jakoś mniej się przejmują takimi sprawami
o musze spróbować z tą odżywka:
tak, tak biedulki z nas, faceci 5 minut i gotowi nie mówiąc juz o tym że nie muszą sie martwić o włosy, paznokcie
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:10   #2868
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
U mnie też masakra z twarzą, chociaż ostatnio już powoli coraz lepiej, głownie dzięki maściom przepisanym przez dermatologa, peelingom kawitacyjnym i opalaniu w tureckim słoneczku

uważaj na opalanie, bo często ono maskuje problem trochę go łagodzi ale niestety później problem może wrócić ze zdwojona siłą, Mineralne kosmetyki, jak najbardziej ale oby były faktycznie mineralne a nie tylko z nazwy

Cytat:
Ja używam mineralnych, czy pomaga nie wiem, ale na pewno skóra lepiej oddycha. I z racji tego, że mam cerę problemową to pasuje mi tez podkład Pharmaceris, tylko niestety dostępne są 3 odcienie i najjaśniejszy pasuje mi tylko w zimie, a ten średni i w lecie za ciemny.
z firmą produkującą twój podkład jestem związana zawodowo :P

Cytat:
mega problemów nie mam. Ot tak co jakis czas troche zaskórników, pozniej znowu dobry stan cery. Troche przetłuszczająca się strefa T i tyle
ale jest to uciążliwe jak dla mnie wspominając lepsze czasy swojej buzi
Złuszczanie chemiczne brzmi strasznie. Pójdę do dermy kiedyś, może poradzi mi też jakieś zabiegi. Albo właśnie w jakimś salonie kosmetycznym widziałam też konsultacje przed zabiegami z dermatologiem więc może tam wbije. Tylko wiadomo. kasa, kasa, kasa
Dzięki za rady i powodzenia w pisaniu
Może i nie brzmi zachęcająco ale to to samo co pisała Maxwelka, kwasy . Jeśli nie masz dużych problemów możesz poszukać jakiś rynkowych kosmetyków właśnie na ich bazie, zdaje się że nawet wspomniany Pharmaceris wypuścił ostatnio jakaś serie z kwasami.
Stary 2011-10-05, 17:14   #2869
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
uważaj na opalanie, bo często ono maskuje problem trochę go łagodzi ale niestety później problem może wrócić ze zdwojona siłą, Mineralne kosmetyki, jak najbardziej ale oby były faktycznie mineralne a nie tylko z nazwy

A jak to sprawdzić?...
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:20   #2870
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
A ja wam sie nie chwaliłam radosną nowiną wracam do blonda;P tylko niech ten brąz mi sie troche spierze
Ale taki jasny blond, czy ciemny???? Bo mi do Ciebie Ciemniejszy pasuje

Cytat:

A fryzjerka nie powiedziała, że trwała może tu nie pomóc???

Cytat:
z firmą produkującą twój podkład jestem związana zawodowo :P

Może i nie brzmi zachęcająco ale to to samo co pisała Maxwelka, kwasy . Jeśli nie masz dużych problemów możesz poszukać jakiś rynkowych kosmetyków właśnie na ich bazie, zdaje się że nawet wspomniany Pharmaceris wypuścił ostatnio jakaś serie z kwasami.
O! Zawodowo związana Jest parę produktów z tej firmy, które mam w swojej kosmetyczce i nie wyobrażam sobie pielęgnacji bez nich.
No właśnie P. ma kremy złuszczające (nawet o 2 stopniach nasilenia), narazie się za nie nie biorę bo mam na głowie inne zabiegi i inne specyfiki. A co za dużo to nie zdrowo. Ale jeśli znowu przywrócę stan optymalny cery to na pewno z nich skorzystam.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
A jak to sprawdzić?...
sama zobaczysz czy za miesiąc lub dłuższy okres czasu stan Twojej cery się nie pogorszy.Piszę z autopsji. Widzisz sama mam problemy, w lato bez dużych faktorów nie wychodzę na słońce. Nawet w mniej słoneczny dzień używam 30stki, tylko że na jesień i tak mnie wypryszcza. Tez przez wzgląd na słońce.

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-10-05, 17:24   #2871
smerf_etka13
Raczkowanie

[QUOTE=Czarnooka_Paula;298 02101]ja ze skóra na buzi nie mam problemów. raczej nie mam pryszczy, nie świece sie, nie potrzebuje pudrów. Ale mam okropne włosy ;/

mam to

mam to samo a przy tym bardzo mi wypadają i nic nie pomaga
smerf_etka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:24   #2872
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
A jak to sprawdzić?...
to już wyższa szkoła jazdy, na każdym kosmetyku jest skład INCI i tam są wymienione w kolejności od największej zawartości wszystkie składniki ( tu producent nie może kłamać). Zabawa polega na tym że trzeba znać nazwy w nomenklaturze INCI i rozróżniać co jest minerałem a co nie. Jeśli będziesz chciała możesz mi taki skład podesłać to go przejże i mogę podpowiedzieć

Cytat:
O! Zawodowo związana Jest parę produktów z tej firmy, które mam w swojej kosmetyczce i nie wyobrażam sobie pielęgnacji bez nich.
No właśnie P. ma kremy złuszczające (nawet o 2 stopniach nasilenia), narazie się za nie nie biorę bo mam na głowie inne zabiegi i inne specyfiki. A co za dużo to nie zdrowo. Ale jeśli znowu przywrócę stan optymalny cery to na pewno z nich skorzystam.
Ogólnie z Firma Eris jestem związana a Pharmaceris jest po prostu jedna z linii kosmetyków.

Edytowane przez Palulitka
Czas edycji: 2011-10-05 o 17:29
Stary 2011-10-05, 17:26   #2873
Talaaa87
Zadomowienie

Ale dziewczyny pędzicie... może dam rade trochę nadrobić zanim pójdę na zakupy...

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:43   #2874
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:

Ogólnie z Firma Eris jestem związana a Pharmaceris jest po prostu jedna z linii kosmetyków.
Rozumiem, że kształcisz się na kosmetologa??? Chyba, że masz coś z farmacją związanego lub składem chemicznym kosmetyków???

Właśnie trafiłam na metamorfozy naszych top modelek. Te zdjęcia portretowe jakoś nie powalają, dziewczyny takie sztuczne sie wydają i nie raz mniej urodziwe.
Tu macie linka http://www.plejada.pl/23686,1,17,met...eria.html#foto

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
Stary 2011-10-05, 17:45   #2875
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:

troche sie boje eksperymentować z kremami, bo nie daj Boże coś mnie zapcha albo będzie jeszcze gorzej.
A wiesz co to za konkretnie krem, czy juz w aptece panie mi doradza i dobiorą do cery? Bo nie chce wyrzucac pieniedzy w błoto. Teraz cera w miare mi sie poprawia. mam nadzieje ze na dluzej

swoja droga ciekawe czy sa jakies próbki tyej serii z kwasami..
Dzieki dziewczyny za rady

Stary 2011-10-05, 17:47   #2876
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem, że kształcisz się na kosmetologa??? Chyba, że masz coś z farmacją związanego lub składem chemicznym kosmetyków???

Właśnie trafiłam na metamorfozy naszych top modelek. Te zdjęcia portretowe jakoś nie powalają, dziewczyny takie sztuczne sie wydają i nie raz mniej urodziwe.
Tak kształcę się na kosmetologa ale moje studia akurat bardzo są nastawione na chemie kosmetyczną

Cytat:
troche sie boje eksperymentować z kremami, bo nie daj Boże coś mnie zapcha albo będzie jeszcze gorzej.
A wiesz co to za konkretnie krem, czy juz w aptece panie mi doradza i dobiorą do cery? Bo nie chce wyrzucac pieniedzy w błoto. Teraz cera w miare mi sie poprawia. mam nadzieje ze na dluzej

swoja droga ciekawe czy sa jakies próbki tyej serii z kwasami..
Dzieki dziewczyny za rady
oj miałam go w reku jakieś 2 tygodnie wiec nie pamiętam jak dokładnie się nazywał ale na pewno był z 10 % kwasem migdałowym. Musisz się popytać w aptece o próbki, Pharmaceris tez często jest dostępne w Instytutach Eris i tam są kosmetolodzy którzy robią diagnozę skóry i dobierają pielęgnacje, więc też możesz spróbować

Edytowane przez Palulitka
Czas edycji: 2011-10-05 o 17:53
Stary 2011-10-05, 17:57   #2877
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
okropnie przerobione są te zdjęcia.... masakra. jak jakies komputerowe postacie... Nie wiem po co je tak zeszpecili

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Cytat:

oj miałam go w reku jakieś 2 tygodnie wiec nie pamiętam jak dokładnie się nazywał ale na pewno był z 10 % kwasem migdałowym. Musisz się popytać w aptece o próbki, Pharmaceris tez często jest dostępne w Instytutach Eris i tam są kosmetolodzy którzy robią diagnozę skóry i dobierają pielęgnacje, więc też możesz spróbować
i myslisz ze nie zaszkodzi jakos bardzo mojej cerze, a moze pomóc?
łuszczyc sie po tym myśle że nie bede ? Sory ze wypytuje, ale skoro znasz się na tym, to trochę Cię wykorzystam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pharmacerisT_compo.jpg (55,3 KB, 13 załadowań)

Edytowane przez melod_y
Czas edycji: 2011-10-05 o 17:58
Stary 2011-10-05, 18:06   #2878
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
okropnie przerobione są te zdjęcia.... masakra. jak jakies komputerowe postacie... Nie wiem po co je tak zeszpecili

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

i myslisz ze nie zaszkodzi jakos bardzo mojej cerze, a moze pomóc?
łuszczyc sie po tym myśle że nie bede ? Sory ze wypytuje, ale skoro znasz się na tym, to trochę Cię wykorzystam
zaszkodzić nie powinno, a warto wypróbować, przy tak niskim stężeniu raczej nie występuje złuszczanie chyba że ktoś ma wyjątkowo delikatna skórę, ale to na prawdę marginalne przypadki.
Spoko możesz wykorzystywać jeśli tylko mogę to zawsze chętnie pomogę
Stary 2011-10-05, 18:08   #2879
kindziulindzia
Zakorzenienie

jestem

ogłaszam wszem i obec hmmm co to ja miałam Wam powiedzieć
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 18:08   #2880
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hejka lasencje
Jestem dzisiaj strasznie senna. Jest pochmurno, jeszcze ciepło, ale w powietrzu już czuć prawdziwą jesień. Póki sucho to czuć zapach jesiennych liści - lubię
Obiadek zjedzony
Teraz herbatka i wizażyk
Zamierzam dzisiaj zamówić ślubne butki. No chyba, że mi się odwidzi
Cytat:
Napisane przez Lilith890502 Pokaż wiadomość
sąsiad na górze robi remont już chyba 3 tydzień, zaraz odurnieje
3 tydzień to pikuś.
Ja to się w ogólę dziwię, że blok w którym mieszkam jeszcze się nie rozpadł. Od 6 lat praktycznie dzień w dzień wiertarka. Chyba wszyscy sąsiedzi w koło swoje mieszkania przebudowali
Poza tym, nowi na górze od jakichś 2 miesięcy też ciągle wiercą, a jak nie wiercą to bardzo intensywnie kopulują - mają mega głośne skrzypiące łóżko Telewizor trzeba podgłaśniać, jak się chce coś pooglądać
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Gdybyś była księdzem, to bym Cię zatrudniła na swój ślub
Mi się też strasznie nie podoba, jak ślub wygląda jak pogrzeb (a niestety często właśnie tak to wygląda). My na pewno przez cały ślub będziemy się szczerzyć i 3mać za ręce, bo zawsze na ślubach się 3mamy i w ogóle jak gdziekolwiek razem siedzimy I radość będzie nas rozpierać, więc na 100% nie będziemy smutaśni tam siedzieć i wgapiać się w księdza. Przysięga też będzie mówiona z pamięci, nie wyobrażam sobie, żebym miała powtarzać po księdzu coś, co ślubuję TŻtowi. Więc u nas mam nadzieję, będzie radośniej, nawet jeśli ksiądz nie dopisze
My też tak chcemy i tak będziemy mieli. W końcu to nasz dzień, a my właśnie jesteśmy tacy, że zawsze trzymamy się za ręce, patrzymy na siebie. Ja to pewnie nawet położe głowę TŻowi na ramieniu, ale też pewnie dlatego, że prawie na 100% zrobi mi się słabo. Tak już mam w kościołach, że ciężko mi wytrwać do końca ceremonii. Może być duży kościół i mało ludzi, a mi i tak słabo się robi. Nie wiem czemu tak
Cytat:
Napisane przez kasia_kuku Pokaż wiadomość
A ja, jako firma bym się wstydziła wypuszczać dwa rodzaje filmów. Gorsze i lepsze.

I nie zgodzę się z tobą, gdyż mój aparat, z obiektywem, gripem, lampą waży 5.5 kilo. I też go noszę przez całe wesele i jest to ciężka fizyczna praca, za którą mi para młoda płaci.

Mam aparat to jestem fotografem.
Mam kamere to ci nakręce film.

Chcesz wyjśc lepiej na zdjęciach- dopłać za lampę, filtry i obiektywy.
Chcesz mieć lepszy film- dopłać za kama.

Ja i mój sprzęt to jedność, wiec nie rozumiem doplat za to. Jestem firmą i pokazuje Ci jaki efekt dostaniesz za taka kasę. Nie obchodzi Cie czego użyję, kto to będzie dziwgał i ile osob do pomocy masz. Chodzi mi o politykę firmy bardziej. Tak jak napisałam wcześniej- nie podoba mi się że mają dwa " poziomy" usług - gorsze i lepsze.
Masz super podejście! Jako klient na takich właśnie usługodawców chciałabym zawsze trafiać
Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Ja uważam, że nikt by na zawał nie padł, wiadomo, że jak się Młodzi kochają i pobierają, to się mogą pocałować, Bóg nas kocha i cieszy się naszą miłością, a zdanie jakichś marud i dewotek nie ma dla mnie znaczenia w tej kwestii Bo przecież nikt się nie będzie tam lizał publicznie, chodzi o symboliczny pocałunek, że oto staliśmy się jednością i absolutnie nie widzę w tym nic niestosownego
Podpisuję się pod tym wszystkimi racicami
Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Z ostatnich stron doczytałam o buziakach w kościele i powiem Wam, że nam ksiądz na naukach powiedział, że BROŃ BOŻE NIE WOLNO sobie dawać buzi po przysiędze. "W końcu nie jesteśmy dziećmi, żeby tak cyrkować" może to nie dokładny cytat, ale mniej więcej tak to brzmiało. My z TŻtem zamierzamy sobie dać buzi, to takie miłe jest uważam. No i pewnie i tak byśmy to zrobili to raczej taki niekontrolowany odruch radości
Ale wymyślił Żeby go szczyściło, jak kota po czereśniach! Conajmniej, jakbyście mieli się rozebrać i zacząć biegać nago
Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Co to się wyprawia w tych szkołach to przechodzi ludzkie pojęcie. Czy to rodzice tak wychowują swoje dzieci, czy po prostu już nie mają wpływu na nie bo środowisko sprawia, że młodzież tak się zachowuje ... Brak mi słów
Często jest tak, że rodzice są w pociechę zapatrzeni i nie dadzą sobie powiedzieć, że dzieciak jest niegrzeczny, odstawia jakieś szopki.
Rodzić nawet jeśli wie, że dzieciakowi przydałaby się resocjalizacja i porządny nadzór, będzie się awanturował z osobą, która się na to dziecko poskarży. I wszystko wygląda tak, że rodzicom można gadać, a oni i tak mają wszystko w
Oczywiście nie wszyscy rodzice tacy są, ale nachodziłam się na zebrania do siostry do gimnazjum to się rodzice zachowywali gorzej niż wspomniane dzieciaki.
Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
hej

witaj
dziewczynki ale mam przeboje pisałam u tżta biznes plan a mu komputer umarł a ja nie mam exela chciałam zainstalować ale na mojego lapka nie wchodzi ;/ buuuuu
a teraz lecę znowu do tżcika bo podobno cś tam zrbił z tym kompem
Ściągnij sobie darmowy Open Office. Tam masz arkusz kalkuacyjny. Wystarczy Ci zanim sobie normalnego exela zainstalujesz
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości