TVP a Religia - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 17:15   #571
tipsiara
Wtajemniczenie

Dot.: TVP a Religia

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
to co kościół uważa to jedno ,ale to co w sprzedaży w aptekach to drugie więc dużego wpływu kościół na to nie ma bo antykoncepcja w Polsce jest

---------- Dopisano o 16:56 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ----------

ale się przejmujesz co ma do powiedzenia kościół na temat antykoncepcji
po co to piszesz? przecież każdy to wie
osłabiłaś mnie koleżanko
To że ty, sie nie przejmujesz kościołem to twoja sprawa

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
Napisane przez ElRita Pokaż wiadomość
Patrz a Nergal niby taki miły, nieszkodliwy i nawet nie wypowiada się o swoich poglądach w VOP a zaprowadził Cię aż do dyskusji nad zasadnością aborcji i antykoncepcji.
heh Nergul potrafi
Cytat:
Napisane przez 3asiex Pokaż wiadomość
Zmienić religię?
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 17:19   #572
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Zmienić religię?
tu nie ma nic do powiedzenia religia
to posłowie obecnego rządu nie chcą wprowadzić ustaw
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 17:26   #573
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Zmienić religię?
Zmienić prawo

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Właśnie

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość

kościół za to popiera kalendarzyk małżeński, jako forme antykoncepcji
Tipsiaro bardzo Cię lubię i wybacz mi, że to powiem ale metoda kalendarzykowa to metoda , którą do bicia KK używa lewica. Katolik może wybierać spośród wielu innych metod np. Metodę Billingsów, Metodę Rotzera i jeszcze kilka innych metod mających potwierdzenie naukowe i zupełnie nieszkodliwych dla organizmu a ponadto darmowych. W wikipedii możesz sprawdzić, że one mają indeks Pearla porównywalny z kondomem a nawet tabletką antykoncepcyjną. Lewica bardziej orenduje za zapewnieniem zysku firmom farmaceutycznym niż za zdrowiem kobiet.

Edytowane przez ElRita
Czas edycji: 2011-10-05 o 17:32
ElRita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 17:29   #574
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Księża nie mogą mieszać się do polityki. To wie i powtarza każda lewica - od bolszewii do palikociulii - bo bardzo pragnie ona zamknąć Kościołowi usta, zaś księży sprowadzić do roli posłusznych potakiwaczy. Czy jeszcze kogoś chciałoby lewactwo zakneblować, odbierając mu prawo do wyrażania troski o Ojczyznę? Nie.

Znaczy to, że do polityki mogą się mieszać ateiści, maoiści, sataniści, komuniści, ubeccy szpicle, feministki, publiczni bluźniercy (zwłaszcza ci, co z katolicyzmu "robią sobie jaja"), krwiożercze baby proaborcyjne, zboczeńcy homoseksualni, faceci chirurgicznie przemodelowani na kobiety (i odwrotnie), zwolennicy narkomanii, rozwodnicy, rozpustnicy, kryminaliści i wszelka lewacka swołocz.. Oni mogą gadać, agitować, planować urządzanie kraju po swojemu. Księżom nawet mówić nie wolno.Mają milczeć.

Stary 2011-10-05, 17:34   #575
201801022117
Konto usunięte

Jednak miałam rację, że katolicy mają tendencję do robienia z siebie męczenników. W tym momencie księża mają więcej do powiedzenia niż ateiści czy inne grupy religijne, i mówią bardzo głośno o swoich poglądach. Nie udawajcie, że jest inaczej.
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 17:47   #576
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Zmienić prawo

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Właśnie
O mój ty Pogański bożku którego wyznaję nocami żeby mnie dewoty nie widziały, czy ty czytasz to co ja...
Co ma prawo do skostniałych i zacietrzewionych poglądów katolików? Co baby wykrzykują gdy idą ludzie którzy chcą zalegalizowania aborcji??? MORDERCY!!!!! Itp.
Co katoliczka ma zrobić po gwałcie SKORO RELIGIA JEJ NA NIC NIE POZWALA i tu nie chodzi już o przepisy świeckiego państwa. Zrobić z siebie męczennice i wychowywać dziecko? Może żyć z nim przez 9 miesięcy i oddać do adopcji?
Po gwałcie ma 9 miesięcy chodzić z "czymś" co będzie jej to przypominać? W imię czego ja się pytam? Miłości do bliźniego którą tu tak wychwalacie? A może żeby obronić małego katolika którego urodzi a którego usunięcie byłoby objawem walki z katolicyzmem?
Czy może ma usunąć i niech nałożą na nią ekskomunikę i dewoty będą ją opluwać do woli?

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Zmienić prawo

Właśnie

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:20 ----------

Tipsiaro bardzo Cię lubię i wybacz mi, że to powiem ale metoda kalendarzykowa to metoda , którą do bicia KK używa lewica. Katolik może wybierać spośród wielu innych metod np. Metodę Billingsów, Metodę Rotzera i jeszcze kilka innych metod mających potwierdzenie naukowe i zupełnie nieszkodliwych dla organizmu a ponadto darmowych. W wikipedii możesz sprawdzić, że one mają indeks Pearla porównywalny z kondomem a nawet tabletką antykoncepcyjną. Lewica bardziej orenduje za zapewnieniem zysku firmom farmaceutycznym niż za zdrowiem kobiet.
Więc niech księża wystosują list otwarty do gwałcicieli o nie "używanie" kobiet wtedy gdy te mają dni płodne. I wtedy moje wywody na temat głupiego zakazu szkodliwych metod anty i przed i po gwałcie będzie czczym gadaniem.

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 17:53   #577
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Jak przeczytasz coś oprócz "Czarnej Biblii" to sie dowiesz. Link Ci podsunęłam pod sam nosek:http://jankepost.salon24.pl/349943,t...dziennikarstwo

i nawet nie radziłam, żebyś sobie sama poszukała w necie tak jak Ty radziłaś na forum swojego czasu poszukać innym Twojej ulubionej lektury.

właśnie zaczynam oglądać ten odcinek. Jak dla mnie to skandal
Cytat:
Ja stoję na stanowisku, że powinniśmy z niego brać przykład jeśli chodzi o pragmatyczność polityki. Wtedy nasze interesy narodowe nie byłyby zagrożone. Wiadomo, że Putin nie jest człowiekiem specjalnie religijnym ale logiką jego postępowania wyjaśnia właśnie pragmatycznośc i interes narodowy Rosji. A wiadomo, że interes Rosji nie zawsze jest tożsamy z interesem Polski bo na to wskazuje historia naszego sąsiedztwa.
Mam podobne zdanie. Akurat o religię mi nie chodzi, ale trzeba przyznać,ze Putin tchórzem nie jest i potrafi wiele wywalczyć dla swojego kraju. Oczywiście nie chcialabym mieć takiego przywódcy, ale te cechy chciałabym aby posiadał nasz
Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Oj tam, Freak, podziemie ginekologicznie prężnie działa, marudisz...

ale to nie zalezy od kościoła, ale od posłów w parlamencie.

---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ----------

Cytat:
Co katoliczka ma zrobić po gwałcie SKORO RELIGIA JEJ NA NIC NIE POZWALA i tu nie chodzi już o przepisy świeckiego państwa. Zrobić z siebie męczennice i wychowywać dziecko? Może żyć z nim przez 9 miesięcy i oddać do adopcji?
Po gwałcie ma 9 miesięcy chodzić z "czymś" co będzie jej to przypominać? W imię czego ja się pytam? Miłości do bliźniego którą tu tak wychwalacie? A może żeby obronić małego katolika którego urodzi a którego usunięcie byłoby objawem walki z katolicyzmem?
Czy może ma usunąć i niech nałożą na nią ekskomunikę i dewoty będą ją opluwać do woli?

ale taka katoliczka sama decyduje się na taką religię i w kazdej chwili może od niej odstąpić. Znam wielu ludzi wychowanych w domach katolickich, którzy od kościoła odeszli.
Każdy ma swój rozum i jesli dla takiej dziewczyny zdanie kościoła jest ważniejsze niż jej odczucia to jej problem
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 17:57   #578
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
ale taka katoliczka sama decyduje się na taką religię i w kazdej chwili może od niej odstąpić. Znam wielu ludzi wychowanych w domach katolickich, którzy od kościoła odeszli.
Każdy ma swój rozum i jesli dla takiej dziewczyny zdanie kościoła jest ważniejsze niż jej odczucia to jej problem
Stary 2011-10-05, 18:13   #579
motyla
Zakorzenienie

no i nie doczekałam się odpowiedzi na mojego posta. wszystkie argumenty ELRity na temat Nergala w TVP obaliłam, trochę nad tym siedziałam muszę przyznać i co? i nic. zero odpowiedzi. olana zostałam sikiem prostym. dla mnie ta Pani (?) traci wiarygodność, jak każda zresztą osoba która odpowiada rozmówcy tylko wtedy, gdy jest jej wygodnie.

choć w sumie... brak odpowiedzi to też odpowiedź
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 18:16   #580
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
no i nie doczekałam się odpowiedzi na mojego posta. wszystkie argumenty ELRity na temat Nergala w TVP obaliłam, trochę nad tym siedziałam muszę przyznać i co? i nic. zero odpowiedzi. olana zostałam sikiem prostym. dla mnie ta Pani (?) traci wiarygodność, jak każda zresztą osoba która odpowiada rozmówcy tylko wtedy, gdy jest jej wygodnie.

choć w sumie... brak odpowiedzi to też odpowiedź
Ja w poprzednim wątku o takiej tematyce też obaliłam jej argumenty, to przestała tam pisać. Tutaj tak nie zrobi, bo jest kółko wzajemnej adoracji.
Stary 2011-10-05, 18:18   #581
ElRita
Raczkowanie

Cytat:

właśnie zaczynam oglądać ten odcinek. Jak dla mnie to skandal
Wiesz mnie specjalnie Tomasz Lis nie zaskoczył ale to chyba dlatego, że widziałam jego zaangażowanie w sprawy kraju w 1992 roku, podczas nocy teczek - nawet występuje w "Nocnej Zmianie" http://www.youtube.com/watch?v=zhj4r...eature=related, kiedy widać, jak podczas zamachu stanu zajmuje się oglądaniem własnych paznokci. Każdy kto go widział wtedy w akcji wie skąd w nim ta agresja w stosunku do Kaczyńskiego. A potem ten jego związek z Hanną Kedaj Smoktunowicz - tą której rodzice znajdowali się na czarnej liście kanalii stanu wojennego stworzonej przez Kisiela. Muszą bardzo pasować do siebie poglądami i pasują - wystarczy porównać co wyprawiała Smoktunowicz w Wiadomościach.
Stary 2011-10-05, 18:22   #582
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Ja w poprzednim wątku o takiej tematyce też obaliłam jej argumenty, to przestała tam pisać. Tutaj tak nie zrobi, bo jest kółko wzajemnej adoracji.
taa, w dodatku odnoszę wrażenie, że momentami ważniejsze jest pochwalenie się swoją pseudo-wiedzą niż jakakolwiek merytoryczna dyskusja.

jak ja to mówię - przerost ego nad treścią
Stary 2011-10-05, 18:26   #583
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
w psychologa się bawisz
Stary 2011-10-05, 18:27   #584
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
w psychologa się bawisz
a Ty w podjudzacza, no i co z tego wynika? nic a nic
Stary 2011-10-05, 18:30   #585
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
a wynika wynika bo z jaką zajadłością i nienawiścią toczycie piane
Stary 2011-10-05, 18:30   #586
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Oj tam... Daj się dziewczynie pobawić. Tyle ma do roboty. Wiesz, kiedy brak argumentów, najlepiej jest kogoś wyśmiać, czy właśnie podjudzać... Odwracanie uwagi od wlasnych braków.
Stary 2011-10-05, 18:34   #587
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Cytat:
taa, w dodatku odnoszę wrażenie, że momentami ważniejsze jest pochwalenie się swoją pseudo-wiedzą niż jakakolwiek merytoryczna dyskusja.
jak ja to mówię - przerost ego nad treścią
Oj Wy biedne istotki myślicie, że mam czas 24h odpowiadać na pytania, nawet te najbzdurniejsze? Żadna z Was nie podała argumentu, który obalił by moje argumenty tak samo jak i nie obalił argumentów wielu innych osób, które się tutaj wypowiadały jak np. Siska81 i jeszcze kilka innych np. głos tej mamy, która mówiła, że wolałby, żeby jej dzieci słuchały jednak Piaska niż Nergala. I wiele, wiele innych. Czytam wszystkich i z niektórymi nawet bardzo się zgadzam ale nie komentuję ich wypowiedzi bo wydaje mi się, że oni już ujęli to celniej.

Tobie osobiście FreakChic poświęciłam bardzo dużo czasu i nawet czytałam Twoją ulubioną Czarną Biblię podczas, gdy Ty miałaś problem z przeczytaniem jednej, poleconej przeze mnie strony www.

Edytowane przez ElRita
Czas edycji: 2011-10-05 o 18:44
ElRita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 18:34   #588
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam... Daj się dziewczynie pobawić. Tyle ma do roboty. Wiesz, kiedy brak argumentów, najlepiej jest kogoś wyśmiać, czy właśnie podjudzać... Odwracanie uwagi od wlasnych braków.
taa, właśnie się dowiedziałam że toczę pianę z zajadłością i nienawiścią, podczas gdy wypowiadam się w tym wątku nie wiem, z piąty raz niezłe jaja. czuję się jakbym gadała z przedszkolakiem, serio.

swoją drogą bawienie się w psychologa wydaje mi się być spokojniejszym i bardziej pokojowym zajęciem niż zabawa w podjudzacza, ale ok, łotewa

ELRito, serio chcesz mi powiedzieć, że mój post, w którym podważam Twoje wypowiedzi nt. Nergala w VOP jest bzdurny? pomijając sarkazm, który w nim jest, argumenty podałam przecież rzeczowe i nie wyssane z palca. masz czas, żeby pitolić o antykoncepcji i gwałtach w wątku o NERGALU, a żeby ze mną pogadać na temat tego WĄTKU to czasu już nie masz? w czym leży problem?

Edytowane przez motyla
Czas edycji: 2011-10-05 o 18:37 Powód: dopisek
Stary 2011-10-05, 18:40   #589
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
taa, właśnie się dowiedziałam że toczę pianę z zajadłością i nienawiścią, podczas gdy wypowiadam się w tym wątku nie wiem, z piąty raz niezłe jaja. czuję się jakbym gadała z przedszkolakiem, serio.

swoją drogą bawienie się w psychologa wydaje mi się być spokojniejszym i bardziej pokojowym zajęciem niż zabawa w podjudzacza, ale ok, łotewa
Widziałam w tym wątku już kilka ewidentnych przejawów projekcji, co jest przejawem mechanizmu obrony... Brak argumentu prowadzi do tego, że słyszymy, że mamy cechy, które tak naprawdę mają osoby bez argumentów.

Co do bicia piany i agresji... Znów projekcja. Zauważ, że koleżanki nie czytały moich postów z konkretnymi pytaniami, olewały je, a kiedy napisałam że pójdę- zaczęły na mnie namiętnie najeżdżać. Ja tam nic do nikogo na ogół nie mam, ale te posty które potem się pokazały, były zabawne.
Stary 2011-10-05, 18:43   #590
3asiex
Zadomowienie

Cytat:

Wybacz mi ale tu nie chodzi tylko o sam kościół co o niektórych wyznawców którzy są gotowi ukamienować za wszelkie odstępstwa i haniebne ich zdaniem czyny.

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 18:44   #591
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Widziałam w tym wątku już kilka ewidentnych przejawów projekcji, co jest przejawem mechanizmu obrony... Brak argumentu prowadzi do tego, że słyszymy, że mamy cechy, które tak naprawdę mają osoby bez argumentów.

Co do bicia piany i agresji... Znów projekcja. Zauważ, że koleżanki nie czytały moich postów z konkretnymi pytaniami, olewały je, a kiedy napisałam że pójdę- zaczęły na mnie namiętnie najeżdżać. Ja tam nic do nikogo na ogół nie mam, ale te posty które potem się pokazały, były zabawne.
najbardziej podobają mi się posty, w których posądzana jesteś między innymi Ty o sympatyzowanie z PEWNĄ PARTIĄ, podczas gdy tylko kilka osób zawsze rozpoczyna rozmowę o polityce i nie są to raczej osoby broniące Nergala. śmiech na sali, no co to ma być za rozmowa, jeśli tylko jedna strona wysuwa swoje argumenty, argumenty przeciwników olewa i na dodatek wyśmiewa ich, że nie mają argumentów. wtf?
Stary 2011-10-05, 18:46   #592
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:

swoją drogą bawienia się w psychologa wydaje mi się być spokojniejszym i bardziej pokojowym zajęciem niż zabawa w podjudzacza, ale ok, łotewa

to nie ma znaczenia ile razy się wypowiadałaś

wolna (ameryka) baw się w co chcesz
Stary 2011-10-05, 18:48   #593
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
to nie ma znaczenia ile razy się wypowiadałaś

wolna (ameryka) baw się w co chcesz
chciałam Cię tylko uprzedzić, że od tego momentu będę ignorować wszelkie Twoje wypowiedzi, które nie będą wnosiły nic rzeczowego do dyskusji więc jak coś do mnie napiszesz, a ja Ci nie odpiszę - będziesz wiedziała dlaczego życzę szybkiego dorośnięcia!
Stary 2011-10-05, 18:50   #594
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
najbardziej podobają mi się posty, w których posądzana jesteś między innymi Ty o sympatyzowanie z PEWNĄ PARTIĄ, podczas gdy tylko kilka osób zawsze rozpoczyna rozmowę o polityce i nie są to raczej osoby broniące Nergala. śmiech na sali, no co to ma być za rozmowa, jeśli tylko jedna strona wysuwa swoje argumenty, argumenty przeciwników olewa i na dodatek wyśmiewa ich, że nie mają argumentów. wtf?
Mnie to na początku zirytowało, ale pózniej poprostu rozbawiło. Ja nie wiem, skąd wniosek, że ja sympatyzuję z jakąkolwiek partią. Ja już się przyzwyczaiłam. Ale brak odpowiedzi na konkretne argumenty, lub zmienianie toru wypowiedzi tak, aby wyśmiać współrozmówce jest trochę nie w porządku.
Stary 2011-10-05, 18:57   #595
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
chciałam Cię tylko uprzedzić, że od tego momentu będę ignorować wszelkie Twoje wypowiedzi, które nie będą wnosiły nic rzeczowego do dyskusji więc jak coś do mnie napiszesz, a ja Ci nie odpiszę - będziesz wiedziała dlaczego życzę szybkiego dorośnięcia!

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Mnie to na początku zirytowało, ale pózniej poprostu rozbawiło. Ja nie wiem, skąd wniosek, że ja sympatyzuję z jakąkolwiek partią. Ja już się przyzwyczaiłam. Ale brak odpowiedzi na konkretne argumenty, lub zmienianie toru wypowiedzi tak, aby wyśmiać współrozmówce jest trochę nie w porządku.
argumenty argumenty argumenty argumenty argumenty argumenty
napiszesz jej argumenty a ona znowu argumenty argumenty argumenty
o matko i zachwile znowu poprosi o argumenty ale ile razy można pisać
matko ale pitolenie aż do
Stary 2011-10-05, 18:59   #596
201801022117
Konto usunięte

Cytat:

---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

argumenty argumenty argumenty argumenty argumenty argumenty
napiszesz jej argumenty a ona znowu argumenty argumenty argumenty
o matko i zachwile znowu poprosi o argumenty ale ile razy można pisać
matko ale pitolenie aż do
To lepsze od powtarzania "PEŁO".
Stary 2011-10-05, 19:15   #597
Bananalama
jestę wieszczę

Jeżu kolczasty... Zadyma jak na Krakowskim Przedmieściu. Podtrzymuję swoje zdanie.
1.Nikt nie powinien niszczyć symboli religijnych. Tego wymaga kultura.
2.Parada Równości nie jest symbolem religijnym. Nie obraża uczuć religijnych, bo niby czym? Jednakowoż przy takich Paradach wychodzi na jaw, jak tolerancyjni są ci, którzy ciągle biadolą, że chcą dla siebie tolerancji. Tak, piszę tu o prawicowych bojówkach i fanatykach katolickich.

Bardzo lubię lewicę i chciałabym, żeby zagwarantowała mi świeckie państwo, sprawne rozganianie band ziejących nienawiścią, aborcję, eutanazję, in vitro i inne takie.

Według mnie Cejrowskiego w ogóle nie powinno się dopuszczać do telewizji. Namawia do nienawiści wobec grupy, która według szacunków liczy sobie ok. 10% obywateli. Jeżeli wyleciał za poglądy, to nie za poglądy polityczne, tylko za poglądy ociekające nienawiścią.
Przypominam, że Fedorowicza nie widzimy na antenie od chwili, gdy do władzy doszedł tak uwielbiany przez niektórych PiS. Sam Fedorowicz komentował to w sposób nakazujący się domyślać, że o odejście został "poproszony".
Teorie spiskowe mnie nie interesują. PiS nawołujący do nienawiści jest według mnie niezbyt bezpieczny.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 19:41   #598
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Jeżu kolczasty... Zadyma jak na Krakowskim Przedmieściu. Podtrzymuję swoje zdanie.
1.Nikt nie powinien niszczyć symboli religijnych. Tego wymaga kultura.
2.Parada Równości nie jest symbolem religijnym. Nie obraża uczuć religijnych, bo niby czym? Jednakowoż przy takich Paradach wychodzi na jaw, jak tolerancyjni są ci, którzy ciągle biadolą, że chcą dla siebie tolerancji. Tak, piszę tu o prawicowych bojówkach i fanatykach katolickich.

Bardzo lubię lewicę i chciałabym, żeby zagwarantowała mi świeckie państwo, sprawne rozganianie band ziejących nienawiścią, aborcję, eutanazję, in vitro i inne takie.

Według mnie Cejrowskiego w ogóle nie powinno się dopuszczać do telewizji. Namawia do nienawiści wobec grupy, która według szacunków liczy sobie ok. 10% obywateli. Jeżeli wyleciał za poglądy, to nie za poglądy polityczne, tylko za poglądy ociekające nienawiścią.
Przypominam, że Fedorowicza nie widzimy na antenie od chwili, gdy do władzy doszedł tak uwielbiany przez niektórych PiS. Sam Fedorowicz komentował to w sposób nakazujący się domyślać, że o odejście został "poproszony".
Teorie spiskowe mnie nie interesują. PiS nawołujący do nienawiści jest według mnie niezbyt bezpieczny.
ok, Cejrowki powiedział "tępić gejów" a Nergal "chrześcijan do lwów" . Dla mnie to to samo. Pytanie czy żaden z nich nie powinien się w ogóle pojawiac na antenie czy obaj (jak mówi linaewen) ale wypowiadając się merytorycznie? Nergal o muzyce, Cejrowski o podróżach?
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 19:46   #599
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Wybacz mi ale tu nie chodzi tylko o sam kościół co o niektórych wyznawców którzy są gotowi ukamienować za wszelkie odstępstwa i haniebne ich zdaniem czyny.
ukamienować no bez przesady ale powiem jedno w swoim życiu spotkałam bardziej wyrozumiałych ludzi starszych niż młodych

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ----------

Cytat:
ok, Cejrowki powiedział "tępić gejów" a Nergal "chrześcijan do lwów" . Dla mnie to to samo. Pytanie czy żaden z nich nie powinien się w ogóle pojawiac na antenie czy obaj (jak mówi linaewen) ale wypowiadając się merytorycznie? Nergal o muzyce, Cejrowski o podróżach?
Obaj nie powinni się pojawiać dlaczego jednego się zostawia a drugiego wyrzuca .Trzeba spojrzeć obiektywnie na ten problem.
Stary 2011-10-05, 19:47   #600
Bananalama
jestę wieszczę

Cytat:
Jeżeli u Cejrowskiego byłoby to możliwe to spoko. Programy miał nawet, nawet. Nie oglądałam ich zwykle, bo homofobii nie lubię. Jeżeli Cejrowski swoje "występy" ograniczyłby do podróży, to dla mnie niech sobie prowadzi program. I niech go już nie zapraszają na KUL

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
Obaj nie powinni się pojawiać jednego się zostawia a drugiego wyrzuca .Trzeba spojrzeć obiektywnie na ten problem.
Spójrz obiektywnie. Nie chodzi o politykę. Chodzi o kasę. Nergal za dobrze się teraz sprzedaje

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości