Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 17:36   #2611
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
jeeej... niedawno wróciłam z miasta. Ostatnio w lumpku kupiłam dzinsową spódnicę ciążową i dziś szukałam do niej rajstop ciążowych kryjących w kolorze śliwka/fiolet. Makabra... w zwykłych rajtuzowych sklepach z ciążowych można dostać beżowe ewentualnie czarne i na tym koniec. Dopiero w sklepie ciążowym dostałam śliwkowe, a już myślałam ze będę skazana na czarne.
A w normalnych grubych nie dałoby rady
Pamiętam, że jak kiedyś pracowałam w pasmanterii, to babeczki w ciąży kupowały w zależności od etapu ciąży albo rozmiar większe rajty albo od razu "5" też mam tak zamiar zrobić, tymbardziej, że w Bierdonie będą 60 den za jakoś 5 zł
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:39   #2612
MartuNiunia87
Rozeznanie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

co do imion z dnia w którym dowiedziałam o ciąży - to odpadają:

Prosper, Fiebrosław, Wilhelm, Antyd, Eulogiusz, Tolisława, Febronia, Febron, Dorota

a imiona z dnia na który mam termin:
Donat, Donata, Franciszek, Izydor, Julian, Konstanty, Łukasz, Niegomir, Sylwin, Zbigniew, Zbyszko

także wybór ma niezły

Za to w dniu w którym planujemy ochrzcić naszą córeczkę - Wielkanoc 2012 (9 Kwietnia) imieny mają:
Dobrosława Maja Marceli Matron Wadim

Czyli jest i Majka ... kurcze no nie wiem jeszcze :P ta Jagódka mi się podoba Majka też... jeśli wybierzemy jedno to drugie pewnie zostanie jako drugie imię - u nas wszyscy mają 2 (po bierzmowaniu to już 3 imiona)
Ja mam Marta Anna Weronika
Tż ma Artur Jan Marek :P ale z tych imion żadnego nie będę wybierała dla swojego dziecka :P
Synuś jest Tomuś (w jego roczniku- 2007- to nie jest jakoś specjalnie popularne imię no i dobrze) a na drugie ma Szymon (to już popularne imię ostatnio) :P
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:45   #2613
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

no...cellulit, rozstepy i cycki po kolana
o kurczę przypomniałaś mi coś. Jak jechałam dziś do sklepu to widziałam młodą dziewczyne, taka przy kości była... jechała na rowerze i kolanami sobie cycki obijała. Ja mam spore cycuszki i boję sie, ze jak nabiorę mleka to nie będę wyglądała tak jak ta dziewczyna

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
A w normalnych grubych nie dałoby rady
Pamiętam, że jak kiedyś pracowałam w pasmanterii, to babeczki w ciąży kupowały w zależności od etapu ciąży albo rozmiar większe rajty albo od razu "5" też mam tak zamiar zrobić, tymbardziej, że w Bierdonie będą 60 den za jakoś 5 zł
jak wbiłam się w zwykłe (czyt. nieciązowe) to cisnęły w brzusio. Moze jak bym wieksze kupiła to by było ok. chyba ze nogawki by były za długie i by sie marszczyły przy kostkach... no nie wiem. W sumie to już zakupiłam te ciążówki

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".

Edytowane przez Anabellita
Czas edycji: 2011-10-05 o 17:47
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:46   #2614
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Kotek cudny i jak lubi aparat ,gdzie obiektyw to on patrzy
.Jak juz dodzwonisz sie do gina to daj znać co powiedział ,bo ja czuje ,ze będę miałą ten sam problem,ale nie przez to ,ze za słodkie dla mnie tylko ja nie mogę nic zjeść ani się napić rano bo zwracam od razu
nie mogę sie do niego dodzwonic od 2 dni... nie wiem co mam robić. Trudno. Pójdę we wtorek/środę na badanie i wtedy się zapytam bo już dzwoniłam chyba z 15 razy

a kotek hmm... czyhałam na odpowiedni moment

Pearl aż mi malca zbudziłaś z wrażenia i se pływa w te i nazat
Seba też już mi się bardziej podoba od Kuby

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:46   #2615
nawojka8583
Zadomowienie

Cześć Mamuśki!
Cytat:
auuaaa
przyszla matke tak lac ? )))
no ale w wersji pelnej tez Ci sie tak podoba ???
Malgosia jest pieknie, ale Malgorzata juz srednio moim zdaniem
Jakoś już się przyzwyczaiłam do tego imienia. Nikt na codzień nie woła na mnie Małgorzata, a i ja też się tak nie przedstawiam zbyt często, chyba że sytuacja wymaga. Poza tym to imię nadał mi mój dziadzio ukochany i całe życie byłam jego ukochaną, najmłodszą wnusią no i taki los, ze zmarł akurat w moje imieniny. Mąż na obrączce wygrawerował sobie Małgorzatka choć prawie wcale się tak do mnie nie zwraca. Dla rodziny jestem Małgonia, a znajomi wołają Gośka
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:46   #2616
bambusiek
Zakorzenienie

To u mnie wychodzi tak:
29 maja -
1) Bogusława, Magda, Magdalena, Maksymilian, Maksymiliana, Maria, Teodor
2)Aleksander, Andrzej, Bogusław, Ermentruda, Izbylut, Magdalena, Maksymin, Maksymina, Rajmund, Stefan, Syzyniusz, Urszula, Wilhelm
G. 9.1O.18
Stary 2011-10-05, 17:47   #2617
eliza1984
Zadomowienie

Mamusie jak myślicie który proszek do prania kupić dla dzidzi ,bo niby najbardziej popularne to jelp,lovela i dzidziuś i nie wiem który najlepszy.Gdzieś na wizażu niby jest coś takiego jak KWC tylko o kosmetykach i rzeczach dla dzieci i nie wiem gdzie
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:49   #2618
nawojka8583
Zadomowienie

Cytat:
oooo
to milo

i ma imieniny w dniu, w ktorym sie dowiedzialam o Niespodziance -bardzo wazna data dla mnie...

wlasnie nie wiem, o co chodzi i dlaczego nie ma co tydzien?
ja sie pocieszam gotowymi na wszystko i... nie smiej sie - plotkara

A jak fotelik ??? Alez Ci go zazdroszcze... I pozniej podczas karmienia bedziesz miala taka wygode. Achhh
Marylka- fajne i nie oklepane
nawojka8583 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:50   #2619
eliza1984
Zadomowienie

Już znalazłam tu można sobie sprawdzić https://wizaz.pl/najlepsze-dla-dzieci/ ,zaraz poszukam proszków
Stary 2011-10-05, 17:55   #2620
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

a to lachudra !!!
u nas jest zasada, ze jak ktoras klepie imie, to druga to szanuje
ale w rodzinie tzta tez tak bylo, ze jakas tam kuzynka podebrala siostrze tza imie i tez jest wsciekla, chociaz na razie na dzieciaka sie nie zapowiada - bardziej na kariere nastawiona

to ja tez jestem łachudra bo podobno podebrałam imie mojej kuzynce. Podobno kiedyys mi mowila, ze jak ona bedzie miala córke to bedzie Lena. ja tam takiej rozmowy nie pamiętam A tak juz zdecydowalismy i nie zamierzam zmieniac, tymbardziej ze ona narazie dzieci nie planuje
A nawet gdyby co to ja problemu z tym nie mam, i jesli bedzie chciala tak nazwac córke to nie widze przeciwskazań

A jak sie dowiedziała ze bedzie Lena to jej reakcja byla okropna Zaczeła wyrzygiwać, jakies sprawy z przeszlości, dowiedziałam sie ze jestem dublarzem i ogolnie bardzo pretensjonalnym tonem poprzez półsłowka żądała zmiany imienia, bo wkoncu jest tyle innych a to wszystko w sms, bo pozniej w 4 oczy udawała ze wszystko jest jak dawniejAle przez ta sytuacje nasze relacje sie bardzo zmieniły. Wyrzygała mi duzo 'przy okazji" i mimo ze stara sie zachowywac jakby nigdy nic, to ja nie zapomne

spodenki przyjdą chyba jutro, to dam znac wlasnie etz ze względu na kozaki zależało mi na rurkach. Pewnie z wielkim brzuchem takie waskie nogawki beda wygladac komicznie, ale ja tylko takie spodnie nosze i bede sie czuła najlepiej

eliza ja mam proszek lovela do koloru, i płyn do płukania Jelp. Proszek jak proszek ale płyn pachnie bosko

bambusiek ja tez sie dowiedziałam o fasolce 29 maja

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-10-05 o 18:04
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:58   #2621
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anabellita Pokaż wiadomość
jak wbiłam się w zwykłe (czyt. nieciązowe) to cisnęły w brzusio. Moze jak bym wieksze kupiła to by było ok. chyba ze nogawki by były za długie i by sie marszczyły przy kostkach... no nie wiem. W sumie to już zakupiłam te ciążówki
Ja zsuwałam to wykończenie niżej, żeby nie cisnęło
Kurcze... u nas tylko jeden sklep ciążowy, w dodatku raczej mały wybór
G. 9.1O.18

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 17:58   #2622
Anabellita
Zadomowienie

Cytat:
Znalazłam fajne spodnie na all - sztruksy z przesyłką 25 zł i co... w biodrach 15 cm więcej niż mam, w udach 13. kicha

Znalazłam inne, ale mąż musi mnie obmierzyć
Zajrzałam dzis do galerii do sklepu Szachownica - znalazłam tam czarne i beżowe materiałowe spodnie na ciężarówkę za 49zł (nogawki proste) nawet je przymierzałam i bym je kupiła, ale czarne już mam, szukam dzinsów w rozsądnej cenie

CÓRCIA

"Każdy z nas jest aniołem o jednym skrzydle, wzlecieć możemy tylko gdy obejmiemy się nawzajem".
Anabellita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 18:12   #2623
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Haniula
bambusiek ja tez sie dowiedziałam o fasolce 29 maja

Pamiętam, że to była niedziela i tego dnia byliśmy na prymicji u kolegi

Cytat:
Anabellita
Zajrzałam dzis do galerii do sklepu Szachownica - znalazłam tam czarne i beżowe materiałowe spodnie na ciężarówkę za 49zł (nogawki proste) nawet je przymierzałam i bym je kupiła, ale czarne już mam, szukam dzinsów w rozsądnej cenie
AnabellitaDot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
Napisane przez bambusiek
Znalazłam fajne spodnie na all - sztruksy z przesyłką 25 zł i co... w biodrach 15 cm więcej niż mam, w udach 13. kicha

AnabellitaDot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
Napisane przez bambusiek

Czarnych prostych spodni właśnie szukam, a jeansów mam 3 pary na 3 etapy brzusia. Póki co śmigam w jednych, drugie są ciut luźne w biodrach, a trzecie odstają w brzuchu

Mąż w domu, więc spadam, paa
G. 9.1O.18
Stary 2011-10-05, 18:17   #2624
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:

Pamiętam, że to była niedziela i tego dnia byliśmy na prymicji u kolegi
a niee, to pomyłka wtedy ja sie dowiedziałam 30 maja, bo to był poniedziałek i nic a nic sie nie mogłam skupić w pracy

W ogole, to mi co chwile wychodzi inny termin porodu. Na liscie wpisany jest zupelnie pierwszy termin jaki wyszedł z usg, pozniej dlugo wychodził 05 luty, na ostatniej wizycie juz był 08 luty a z miesiączki 10 luty.

Sugerujecie sie data z miesiaczki czy z usg??
Stary 2011-10-05, 18:22   #2625
eliza1984
Zadomowienie

Ja datą z usg bo jest bardziej wiarygodna jak powiedział lekarz
Stary 2011-10-05, 18:25   #2626
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość

Mój termin z ostatniej miesiaczki to 2 luty, z usg 3 luty, a według mojego ginekologa 5 luty

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 18:40   #2627
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
To u mnie wychodzi tak:
29 maja -
1) Bogusława, Magda, Magdalena, Maksymilian, Maksymiliana, Maria, Teodor
2)Aleksander, Andrzej, Bogusław, Ermentruda, Izbylut, Magdalena, Maksymin, Maksymina, Rajmund, Stefan, Syzyniusz, Urszula, Wilhelm
Padłam - Dla synka proponuję Izbylut Syzyniusz, a dla córeczki Ermentruda Maksymina

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
co do imion z dnia w którym dowiedziałam o ciąży - to odpadają:

Prosper, Fiebrosław, Wilhelm, Antyd, Eulogiusz, Tolisława, Febronia, Febron, Dorota

a imiona z dnia na który mam termin:
Donat, Donata, Franciszek, Izydor, Julian, Konstanty, Łukasz, Niegomir, Sylwin, Zbigniew, Zbyszko

także wybór ma niezły

Fiebrosław i Eulogiusz szczególie piękne

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

powiem CI więcej - moja mama jest urodzona w Mielcu, dokładnie kilka km pod - w Chrząstowie ( nie wiem cyz będziesz kojarzyć) i mam tam ciocię, kuzyna i kuzynkę swego czasu bardzo często tam bywałam i Mielec jako tako znam
No pewnie że Chrząstów kojarzę Jak być przypadkiem jakąś rodzinkę odwiedzała, to daj znać, umówimy się na kawę

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

a tak w ogóle helloł mamuśki, byłam dzis u dentystki okazało sie ze mam dwa korzenie do usunięcia hirurgicznego :# mam sie zgłosić do szpitala by to usunąć jak najszybciej bo gorzej jak sie zbierze ropa i pojdzie na organizm jestem załamana miałam nadzieję z ekorzeń jest dobry i uda sie zrobic ząbek na srube w ten korzeń a tu kicha jestem przerażona jak sie dowiedziałąm ze to hirurgicznei trzeba usłyszeć bo nie dawno czytałam o takim czymś ze babce sie wdało zakażenie poszła ropa na organizm i zmarła była w ciaży w 34tyg
Monika, współczuję

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 18:43   #2628
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja sie zastanawiam, bo mam dwa zeby do wyrwania i idę do tego dentysty i idę i wybrać się nie umiem. Boleć mnie nie bolą, ale mam paniczny strach przed dentysta i nie umiem się przemóc by iść je wyrwać. Czy to , aby naprawde jest az takie ważne, by wyrwać je ?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 18:47   #2629
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
a niee, to pomyłka wtedy ja sie dowiedziałam 30 maja, bo to był poniedziałek i nic a nic sie nie mogłam skupić w pracy

W ogole, to mi co chwile wychodzi inny termin porodu. Na liscie wpisany jest zupelnie pierwszy termin jaki wyszedł z usg, pozniej dlugo wychodził 05 luty, na ostatniej wizycie juz był 08 luty a z miesiączki 10 luty.

oj ja też nie wiem czym się sugerować
termin z miesiączki mam na 31.12 z usg na 12.01, ostatnio wyszedł 11.01 a ginekolog i tak mi kazał być spakowaną od początku grudnia
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 18:54   #2630
pozycja77
Zadomowienie

hej Mamusie
u mnie dziś zapowiada się impreza u sąsiadów studentów piętro niżej, czyli do 7 rano hałasy.
Podczytując Was, widziałam dyskusję o termometrach, no i trafiłam na promocje cenową w superpharm od 13.10 termometr elektroniczny za 68 zł z kartą lifestyle.
http://www.superpharm.pl/images/gaze...z_152011_3.jpg

Szczęściem jednego człowieka jest drugi człowiek.L&Ł
pozycja77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 19:00   #2631
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Ja sie zastanawiam, bo mam dwa zeby do wyrwania i idę do tego dentysty i idę i wybrać się nie umiem. Boleć mnie nie bolą, ale mam paniczny strach przed dentysta i nie umiem się przemóc by iść je wyrwać. Czy to , aby naprawde jest az takie ważne, by wyrwać je ?
weź mi nic o panicznym strachu nie mów- mój szwagier nigdy nie był u dentysty 'bo się boi' chłop 23 lata, a zęby ma rozkaszanione z 5?? środek zjedzony przez bakterie, zęby żółte od środka, została sama korona, boli go czasem tak, że szok. Ale nie, nie pójdzie bo jest głupi. Powiedziałam, że jak go zacznie rozrywać na boki to jeszcze go w dupę kopnę i powiem, że dobrze mu tak no i czeka, aż przejdzie mu ze złych zębów na następne o, taki mądry jest nie moje zęby więc się nie stresuje już, mu nie zależy, to komu ma zależeć?

Tak więc idź, i zrób sobie kanałówkę jak nie boli, lepiej mieć swój ząb niż nie mieć, bo z dziurą wtedy się doś robi, jakoś wpływa na inne zęby czy coś- tak mi koleżanka doświadczona protetyk mówiła więc ja też sobie kanałowe strzelę i dowidzenia

Myślę, że ból zęba a poród to pikuś... więc nie peniaj i idź, ja też muszę

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-10-05 o 19:02
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 19:09   #2632
AgaMili
BAN stały

Mijus szukalam ostatnio tej piosenki z kinder bueno bo mi sie bardzo spodobala na reklamie
Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
to ja CI daję dzisiaj wolne mozesz isc się położyc do domku

Cytat:
oj współczuje ja mam takiego lenia dzisiaj, że szok
No ja wlasnie tez
Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

jeszcze trochę... kiedy na urlop idziesz?? w listopadzie jakoś?

Ale mialas sen
Na urlop ide 1.XII
Cytat:
kuzynka ma 28 lat i ma się bardzo dobrze a ważyła 1kg 700 g

no mnie już niektóre kopniaki bolą jak się mała postara potrafi nieźle przywalic choć najgorzej jest jak codziennie wieczorami skacze po pęcherzu aż mam ochotę tam wejść do niej i jej coś powiedzieć, bo ile razy można latać do łazienki w tę i z powrotem
Mam tak samo
Cytat:
pear żebym biegała co pół godziny byłoby dobrze ja biegam co 10 min

co myślicie o takich łóżeczkach? czas żebym się zaczęła przygotowywać, Wy już tyle macie dla dzidziołków ze szok najbardziej mi się pierwsze podoba, ale nie wiem czy przyda się funkcja kołyski i reszta też w sumie fajna no nie wiem

http://allegro.pl/klups-lozeczko-kol...845162440.html

http://allegro.pl/lozeczko-klups-kol...836077812.html

http://allegro.pl/drewex-kuba-ii-tra...829767568.html

http://allegro.pl/drewex-lozeczko-hi...835615025.html
1 i 4
Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Julek od Juliana- sama widzisz kochana jak Cie poniosło to imię do tańczenia.

A może Gniewko jak w Przepisie na życie?? hmmmmm nieeeeeeee :P
Ja dzis do tz: a moze Julian?
A on: Wyginam smialo cialo?
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
A co myślicie o otulaczkach: http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html i takich oto podkładach: http://motherhood.pl/produkt/bawelni...scieradlo.html

I się pochwalę zapisaliśmy się do szkoły rodzenia, start 2 listopada
Mi sie w ogole nie podoba takie cos
Super ze zaczynasz szkole rodzenia

---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ----------

Widzialyscie to?---> http://www.youtube.com/watch?v=wDEdq...eature=related dobry jest
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 19:10   #2633
NataliaM1103
Rozeznanie

Dziewczyny ile razy dziennie lekarz wam przepisał nospe i luteine dopochwową i w jakich dawkach??
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 19:17   #2634
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
nooo ładnego stracha mam ;/
swoją drogą te skurcze tak potrafią boleć, że nie wiem jak ja poród przetrwam
aaaa i byliśmy wczoraj wieczorem na szkole rodzenia z tz ( dlatego piszę rano)
- super zajęcia naprawdę cieszę się, że się zdecydowaliśmy. Małż też, najbardziej zdziwił się, że nam będzie jakiś czop wypadał
to odpoczywaj kochana bo skurcze nie mogą się już więcej aż do porodu pojawić...musisz uważać, "leżeć i pachnieć"
My zaczynamy szkołę rodzenia w tę sobotę o godz. 10ej!

Cytat:
nieeee dzidziuś mi wsadził nogę czy rękę w żebro i tam się zaklinował chyba bo ruszał tam i tak straaasznie bolało, że aż łzy w oczach miałam a to wiesz pikuś w porównaniu ze skurczami porodowymi
do dziecka nie syczę jeszcze
tylko niech się za wcześnie nie wybierra na świat ;/ ostatnio się widziałam z ciocią i ona urodziła w 28 tygodniu ja wolałabym jeszcze trochę poczekać, zwłaszcza, że nic nie mam ;/

dziewczyny wiem, że był temat łóżeczek, chodzi mi o drewniane gdzie kupujecie? na allegro? w sklepach internetowych? bo bym już chciała jakieś zamówić gdzieś posiałam wszystkie linki, tak samo do sprzedawcy, żeby kupić pościel w białe owieczki taką jak inutil chyba chciałaś
mi dziś próbował wywiercić dziurę kolanem w skórze, w okolicach pępka - masakra!!!

Co do łóżeczek drewnianych to ja najpierw obejrzałam w sklepie swiat dziecka ale chyba zamówię przez net

Cytat:
choć najgorzej jest jak codziennie wieczorami skacze po pęcherzu
mi naciska na skórę i czuję że jest bliska rozerwania
moim zdaniem jakość wykonania drewex jest lepsza niż klupś - przynajmniej na naszym wybranym modelu, oba oglądaliśmy w sklepie dokładnie te:
http://www.drewex.pl/c/93/meble-maly...ety-mebli.html
http://www.klups-gostyn.pl/ar1.html
I drewex wyszedł lepiej na żywo

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Wróciłam z miasta właśnie byłam oglądać wózki, w sklepie spodobał mi się TACO był czerwony i tak jak nie lubię czerwonych wózków ten był i łatwo się prowadził itd super.... teraz to już mam wogóle zamęt, dla małej kupiłam dziś :

1. czapeczkę na zimę(foto)
2. skarpetki (6 par) - 2 na foto reszta pojechała z moja mama w reklamówce do niej do domu
3. dresik (u mamy)
4. śpioszki

nic więcej jej już nie potrzeba... w ogole nie potrzeba to chyba ze względu tylko na to, że ona ma po Tomku dużo ubranek i wszystkie często "męskie" kolory mają więc wybrałam kilka dla panienki żeby nie było

Oglądałam też śpiworek do wózka - śliczny, podszywany polarem - cudo 119 zł - tylko kolor zależy jaki wózek kupimy

Nogi mnie strasznie bolą jak nigdy - łydki i "podeszwy" :P - chyba będzie padać.

Lecę gotować obiadek bo TŻ niedługo z pracy wraca a ja w lesie!!
fajne nabytki!

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

Patrzcie co łajdaczka (ma dzieciora z innym ma rude łaty )przyniosła ze sobą ostatnio jeden się uchował- reszta nie żyje... we wiacie leżą skrawki futra i kości jakieś
I tak nie wróżę długiego życia malcowi, bo to nie pierwszy i ostatni raz kiedy przynosi, potem znikają i nigdy się nie pokazują

A Filip dostał 1 raz wczoraj po ryju od matki małego ojj bardzo był zniesmaczony i zły po tym fakcie... otworzyliśmy drzwi żeby zobaczyć jaka reakcja będzie do małego- matka za nim stała... mały włazi już nam na próg, Filip chce go powąchać i nagle łajdaczka dała mu z liścia, a ten jak odskoczył i uciekł się śmiejemy, że jest 1:1 bo on też ją kiedyś plasnął w pyszczor a ona broniła swojego dzieciaczka po prostu
jakie słodziaki

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Cześć,
czy mogę tez przyłączyć się do Waszych pogaduch ??
Termin mam na 15.01.12 i nadal nie wiem kogo nosze pod serduchem.
hej, witaj
Cytat:
bo podobno podebrałam imie mojej kuzynce.
niezła kuzynka jak ci takie awantury urządza
u nas pierwsze dziecko z linii kuzynostwa więc nikomu nie zabieramy ich typów

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 19:22   #2635
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Mamusie jak myślicie który proszek do prania kupić dla dzidzi ,bo niby najbardziej popularne to jelp,lovela i dzidziuś i nie wiem który najlepszy.Gdzieś na wizażu niby jest coś takiego jak KWC tylko o kosmetykach i rzeczach dla dzieci i nie wiem gdzie

Ja ubranka od synka prałam i płukałam w Loveli (płyn + proszek), szwagierka w lipcu urodziła i stosuje Jelp'a i też zadowolona... dzidziusia nigdy nie miałam, a do Loveli jestem przekonana więc teraz dla córeczki też ją kupię
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-05, 19:27   #2636
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

niezła kuzynka jak ci takie awantury urządza
u nas pierwsze dziecko z linii kuzynostwa więc nikomu nie zabieramy ich typów
u nas tez pierwsze dziecko z linii kuzynostwa. Ale wg tej kuzynki ja powinnam byla pamietac, ze kiedys wspomniała ze jej sie takie imie podoba w ogole miala dziwne jazdy- nie podobalo jej sie ze zareczyliśmy sie w tym samym roku co ona i tego typu dziwne rzeczy. W zwiazku z tym jestem dublerem

I jeszcze miala pretensje, ze ja ciagle mowilam Leon,Leon a teraz jest Lena
Bo chyba jej zdaniem niezależnie od płci mielibyśmy Leona czy co
Stary 2011-10-05, 19:27   #2637
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Z tego co mi dentysta powiedział to w ciąży raczej nikt się nie decyduje wyrywać, ja mam 8ke do wyrwania (jest okropna) i dał mi skierowanie do kliniki w Bytomiu powiedział, że tam zadecydują chodzi o to, że w ciąży nie chcą rwać chyba, że jest jakieś ryzyko zapalenia czy ropy itd. ale to tylko w szczególnych przypadkach no i najlepiej w II trymestrze jeśli już trzeba.
Martynka- 23.02.2012

Stary 2011-10-05, 19:36   #2638
paulaLbn
Raczkowanie

Kasikzaki, wywołałas mnie wczoraj więc się ujawniam Czytałam wszystko na bieżąco, tylko jakoś miałam gorsze dni i brak było natchnienia na pisanie...
Z dzidzią wszystko w porzadku, rośnie, ma się dobrze i fika jak szalony
aha i u nas ma byc niespodzianka
Stary 2011-10-05, 19:41   #2639
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ile razy dziennie lekarz wam przepisał nospe i luteine dopochwową i w jakich dawkach??

Ja mam przepisane 3x dziennie po pól tabletki no spy forte. i 2 razy dziennie po 2 tabletki luteiny dopochwowo
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 19:41   #2640
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja pralam teraz niuńkowi ubranka w balsamie do prania Dzidzius i płukałam w płynie Lovelii wszystko pachnie tak dzidziusiowo
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości