Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r. - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 09:54   #2551
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Hej dziewczyny! Dostałam dzisiaj ten termometr na podczerwień i zmieniam opinię na jego temat - wszystko gra !

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2011-10-05 o 14:31
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:23   #2552
agawoo
Zakorzenienie

Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Już kiedyś pisałyśmy o tym że naparu z liści malin nie można w ciąży....no to przez przypadek znalazłam coś takiego........

" Doskonałym napojem dla kobiet w ciąży jest napar z liści maliny – stosuje się go od wieków w Afryce, Ameryce i Azji. Wiadomo bowiem, że liście maliny mają wpływ na wzmocnienie mięśni macicy; regularne picie naparu pomaga zatem znieść wysiłek porodu. Liście maliny podnoszą też jakość i ilość naturalnego pokarmu matki. Już w drugim trymestrze powinno się pić napar z liści maliny raz dziennie, w trzecim trymestrze częściej – jeden, dwa razy dziennie."

I jeszcze jedna rzecz mnie irytuje....chodzi mi o produkty uczulające, szukałam coś na temat mango.........no i ogólnie owoce cytrusowe to nie bardzo wskazane bo mogą uczulic no i że kobieta która ma tendecje do alergii nie powinna jeśc takich owoców, ale kobieta która nie miała uczuenia przed ciążą to może.....no i tu jest ten absurd....chyba logiczne że jak mam na cos uczulenie to nie bede tego jeśc.
Tak samo jest z tym mlekiem....tekst w stylu jak ci nie szkodzi to możesz pic.....no logisz że jak szkodzi to nie pije........czy tylko mnie to tak irytuje......ch yba mam jakiegoś nerwa w sobie
Też tego nie rozumiem - skoro mam na cos uczulenie to czy w ciąży czy nie w ciąży to jeść tego nie będę ..
A z tymi liśćmi nie wiem o co chodzi, ale pić tyego nie będę

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
no ładnie, ale wtopa, masz rację ja się tu wbijam po stokroć a na pytania nie odpowiadam sama. Pamiętałam a potem ze łba mi wyleciało Jestem z okolic miasta wojewódzkiego, okolice Sędziszowa Młp
No to kawałek ode mnie, ale przynajmniej podkarpacie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Dziewczynki, dziekuje za imiona Waszych babc. Pytam, bo szukam inspiracji. Podobaja mi sie starodawne imiona,ale wlasnie nie chcialabym dawac zadnego imienia po swoich babciach,bo to podobno niedobrze dla dziecka - niby podswiadomie wymaga sie od niego tych samych cech

Na razie tez bym byla za Aniela, tylko wlasnie nie wiedzialam, jak zdrabniac.
Nela nie wiem, czy mi sie podoba...
A co myslicie o imieniu Marylka???
Ania z Zielonego Wzgorza nazwala tak swoja najmlodsza corke i wolali na nia Rilla ))

Marylka ładnie, moja koleżanka ma córeczkę Marylkę Ale Rilla to mi się z Gorilla od razu skojarzyło

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Pearl u mnie odpada branie imienia z dnia w którym dowiedziałam się o ciąży:

No ja też nie bardzo
Antoni, Chociesław, Częstomir, Gordian, Gordiana,Izydor, Jan, Symeon, Wiktoryna

No way

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-10-05 o 10:26
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:40   #2553
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Też tego nie rozumiem - skoro mam na cos uczulenie to czy w ciąży czy nie w ciąży to jeść tego nie będę ..

Marylka ładnie, moja koleżanka ma córeczkę Marylkę Ale Rilla to mi się z Gorilla od razu skojarzyło

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

No ja też nie bardzo

No way
eee Częstomir i Gordiana mogłyby byc

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Dostałam dzisiaj ten termometr na podczerwień, ale albo nie umiem nim mierzyć temperatury albo jest jakis uszkodzony. Inni co kupili są zadowoleni, ale ja tak zawsze mam - ahh ta moja zachłanność i kupowanie na szybkiego ;/
ale co? nie działa w ogóle czy źle wskazuje temp? moze skontaktuj się ze sprzedawca??
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:46   #2554
n1kotynka
Zadomowienie

ufff nadrobiłam od wczoraj, bo od południa takich skurczy znowu dostałam, że leżałam plackiem cały dzień masakra, już myślałam, że na ostry dyżur pojadę ale wziełam 2 tabl luteiny i nospe forte i było lepiej. Nie wiem co się dzieje leże teraz i odpoczywam i Was nadrabiam po dłuuuuugiej nieobecności
Cytat:
Pamiętamy, oczywiście, fajnie , że jesteś z powrotem
Dbaj o siebie, ale za karę musisz nas ładnie nadrobić
będę się starać

Cytat:
Nikotynko, no jestes w koncu.
jestem jestem i już zamierzam się nigdzie nie ruszać

Cytat:
Będzie Sebastian Jerzy lub Kinga i nie wiem jak na drugie A u Ciebie?

n1kotynka, Zoska uważajcie na siebie!! bo coś sobie pogrywacie
nie bij nie bij ja juz się opamiętałam !!

Zośka Ty też uważaj bo ja się nieźle wczoraj bałam tak bolalo ;/

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
no to maleńka uważaj na siebie!!!

a co do dzidziolków-wczesniaczkó to w szpitalu, w ktorym miałam duzo zajęć na studiach, najmniejszym szkrabikiem jakiego uratowano był niuniek ważący 450 g...
a ógole napatrzyłam się tam na takie przypadki ze lepiej nie powtarzac...

a takich filmów dziewczyny nie oglądajcie, puściłam kawałek wczoraj i cały dzień miałam przed oczami to maleństwo....

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Myslicie,ze ta luteine i nospe mam brac az sie skoncza opakowania? Lekarz przepisał mi po dwa opakowania luteiny i nospy, a zapomniałam zapytac jak długo je mam brac.

Czy ktoś z Was brał tą luteine? Zauważyłyscie jakies skutki uboczne?
ja biorę luteinę i widzę, że mi szybciej rosną włosy na nogach i w większej ilości depresji nie zaobserwowałam a tez miałam takie problemy
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
No wreszcie wróciłaś....już sie zastanawiałyśmy co tam z Tobą.
Dbaj o siebie

Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Siema rozgość się na nowo
aa tam rozgość, sami swoi
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Pamiętamy, a jakże

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość

no wreszcie, ale cię nie było dłuuuugo
nawarstwiło się trochę spraw i biegałam jak z wiatrakiem w tyłku, żeby wszystko ogarnąć i widzisz tak wyszło i za dużo wziełam na siebie ostatnio teraz basta leżę i czytam wizaż

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
Witajcie Mamusie !!!!!

Tyle mam latania z tym mieszkaniem, że nie mam czasu tu zaglądać. Wychodzę rano, wracam wieczorem i padam na twarz po powrocie. Nawet w nocy na siusiu nie wstaję teraz taka zmęczona jestem....

Moje dziecko cały czas bardzo kopie i się ciągle wierci. Wieczorami tak rozrabia, że już śmiać mi się chce Wcześniej czekałam na każdy kopniaczek a teraz czasami myślę, że mógłby się nie co uspokoić

Kropeczka1984, gratuluję Synka

U nas Babcie to: 2 x Stanisława, Alicja i Teresa

Pearpearl, Marylka mi się z Marylą Rodowicz kojarzy tylko i wyłącznie, ale to pozytywnie

MartuNiunia87, z tych imion co wymieniłaś to Jagoda, Jagódka mi się podoba.

Widzę, że z imionami dla chłopców jest prościej

MissZuzia, i ja również nie przeczytałam z drugiej strony Może dlatego, że NIP znam na pamięć i zawsze go podawałam, więc nie miałam problemu.

Pozdrawiam Was jeszcze raz i lecę
tygrysiu szukasz mieszkania na ochocie przy parku?? może będziemy sąsiadkami
ceny są zabójcze, nas stać póki co na wynajem a kupić też bym chciała
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:48   #2555
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ufff nadrobiłam od wczoraj, bo od południa takich skurczy znowu dostałam, że leżałam plackiem cały dzień masakra, już myślałam, że na ostry dyżur pojadę ale wziełam 2 tabl luteiny i nospe forte i było lepiej. Nie wiem co się dzieje leże teraz i odpoczywam i Was nadrabiam po dłuuuuugiej nieobecności

będę się starać

jestem jestem i już zamierzam się nigdzie nie ruszać

nie bij nie bij ja juz się opamiętałam !!

Zośka Ty też uważaj bo ja się nieźle wczoraj bałam tak bolalo ;/

a takich filmów dziewczyny nie oglądajcie, puściłam kawałek wczoraj i cały dzień miałam przed oczami to maleństwo....

ja biorę luteinę i widzę, że mi szybciej rosną włosy na nogach i w większej ilości depresji nie zaobserwowałam a tez miałam takie problemy

aa tam rozgość, sami swoi

nawarstwiło się trochę spraw i biegałam jak z wiatrakiem w tyłku, żeby wszystko ogarnąć i widzisz tak wyszło i za dużo wziełam na siebie ostatnio teraz basta leżę i czytam wizaż

no to kochana oszczędzaj się i odpoczywaj jak najwięcej!!!!
Stary 2011-10-05, 10:49   #2556
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:

No ja też nie bardzo

No way
agawoo moje rodzinne miasto to rzeszów

pear moje babcie to Stanisława i Antonina, prababcie: Olimpia i Zofia
A dziadkowie to Konstanty Adam i Jan
Stary 2011-10-05, 10:50   #2557
AgaMili
BAN stały

Nie chce mi sie tu siedziec. Chce do domu . A dopiero 1,5 godziny minelo
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 10:50   #2558
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
no to kochana oszczędzaj się i odpoczywaj jak najwięcej!!!!
nooo ładnego stracha mam ;/
swoją drogą te skurcze tak potrafią boleć, że nie wiem jak ja poród przetrwam
aaaa i byliśmy wczoraj wieczorem na szkole rodzenia z tz ( dlatego piszę rano)
- super zajęcia naprawdę cieszę się, że się zdecydowaliśmy. Małż też, najbardziej zdziwił się, że nam będzie jakiś czop wypadał
Stary 2011-10-05, 10:57   #2559
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
nooo ładnego stracha mam ;/
swoją drogą te skurcze tak potrafią boleć, że nie wiem jak ja poród przetrwam
aaaa i byliśmy wczoraj wieczorem na szkole rodzenia z tz ( dlatego piszę rano)
- super zajęcia naprawdę cieszę się, że się zdecydowaliśmy. Małż też, najbardziej zdziwił się, że nam będzie jakiś czop wypadał
no ja czasem sobie myślę, jak to będzie jak juz się zacznie ło matko polko no ale damy radę

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
to ja CI daję dzisiaj wolne mozesz isc się położyc do domku
Stary 2011-10-05, 10:59   #2560
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
oj współczuje ja mam takiego lenia dzisiaj, że szok

Cytat:
no ja czasem sobie myślę, jak to będzie jak juz się zacznie ło matko polko no ale damy radę

---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

to ja CI daję dzisiaj wolne mozesz isc się położyc do domku
no właśnie masakra ;/ boję się, że nie dam rady znieść tego bólu

jakiś tydzień temu jak mi dzidzia weszła pod żebro to tak bolało, że myślałam, że jajo zniosę aż nie wytrzymałam i syczałam z bólu a to przecież ma się nijak to bólu porodowego :brzyda l:
Stary 2011-10-05, 11:05   #2561
*Agatek*
Zakorzenienie

Śniło mi się, że... mój mąż byłe gejem...

Cytat:
u mnie musiałyby byc te same imiona hahaha
też 15 maja robiłaś test??
Cytat:

No ja też nie bardzo
ale CZAD....
nie wiem kto te imiona wymyślał
Cytat:
jeszcze trochę... kiedy na urlop idziesz?? w listopadzie jakoś?

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
i syczałam z bólu a to przecież ma się nijak to bólu porodowego :brzyda l:
syczałaś do swojego dziecka?? no wiesz taka jadowita żmijka z Ciebie widzę

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:10   #2562
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:

też 15 maja robiłaś test??

ale CZAD....

---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

nieeee dzidziuś mi wsadził nogę czy rękę w żebro i tam się zaklinował chyba bo ruszał tam i tak straaasznie bolało, że aż łzy w oczach miałam a to wiesz pikuś w porównaniu ze skurczami porodowymi
do dziecka nie syczę jeszcze
tylko niech się za wcześnie nie wybierra na świat ;/ ostatnio się widziałam z ciocią i ona urodziła w 28 tygodniu ja wolałabym jeszcze trochę poczekać, zwłaszcza, że nic nie mam ;/

dziewczyny wiem, że był temat łóżeczek, chodzi mi o drewniane gdzie kupujecie? na allegro? w sklepach internetowych? bo bym już chciała jakieś zamówić gdzieś posiałam wszystkie linki, tak samo do sprzedawcy, żeby kupić pościel w białe owieczki taką jak inutil chyba chciałaś
Stary 2011-10-05, 11:13   #2563
agacia_cz
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny! Dostałam dzisiaj ten termometr na podczerwień, ale albo nie umiem nim mierzyć temperatury albo jest jakis uszkodzony. Inni co kupili są zadowoleni, ale ja tak zawsze mam - ahh ta moja zachłanność i kupowanie na szybkiego ;/
jaki problem???
z mojego też jestem nie do końca zadowolona ;/
jeśli sprawdzałaś na sobie i wykazywał ci błędną temp na czole to może być wina kosmetyków których używasz do pielęgnacji buzi
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:17   #2564
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
do dziecka nie syczę jeszcze
tylko niech się za wcześnie nie wybierra na świat ;/ ostatnio się widziałam z ciocią i ona urodziła w 28 tygodniu ja wolałabym jeszcze trochę poczekać, zwłaszcza, że nic nie mam ;/
ja narazie mam dno maciny 2 cm od pępka więc jeszcze mam luuzy ale dziś stanął w pionie z lewej strony jak leżałam na boku- siła grawitacji chyba

A ciocia jak urodziła, to dziecko przeżyło???

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:27   #2565
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
ja narazie mam dno maciny 2 cm od pępka więc jeszcze mam luuzy ale dziś stanął w pionie z lewej strony jak leżałam na boku- siła grawitacji chyba

A ciocia jak urodziła, to dziecko przeżyło???
kuzynka ma 28 lat i ma się bardzo dobrze a ważyła 1kg 700 g

no mnie już niektóre kopniaki bolą jak się mała postara potrafi nieźle przywalic choć najgorzej jest jak codziennie wieczorami skacze po pęcherzu aż mam ochotę tam wejść do niej i jej coś powiedzieć, bo ile razy można latać do łazienki w tę i z powrotem
Stary 2011-10-05, 11:39   #2566
pearpearl
Wtajemniczenie

Witam, Brzuchatki!!!
U mnie z humorkiem troche lepiej, bo jestem po glukozie !!!! Mam to cholerstwo za soba. Prawie trzy razy zwymiotowalam, ale udalo sie nie i jakos poszlo.
Napatrzylam sie na male dzidzie w przychodni - chorutkie takie I poogladalam wozki. U mnie w grajdolku najwiecej jezdzi Tako, Espiro, Adamex i bylo kilka,ktorych w ogole nie znalam.

Cytat:
Pearl u mnie odpada branie imienia z dnia w którym dowiedziałam się o ciąży:
Zofia,Zosia moim zdaniem jest bardzo ladne. Moja siostra chciala nazwac tak swoja coreczke, ale niestety nie udalo sie im zajsc, chociaz starali sie kilka lat

I nie rozumiem, dlaczego nie chcesz malego Izydora? Bys wolala z okna "Izyyyyydek, kolaaaacjaaaa!!!"

Cytat:
Moje babcie to Eugenia i Alicja a dziadkowie to Antoni i Jan, a tz to Krystyna babcia i wiecej nie wiem
o jak ladnie
Antek i Jasiek - jedne z moich ulubionych
Jeszcze Stas i Franek

p.s.
aaaallle mialas pozywne sniadanko

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
Marylka fajne dawno nie używane A Aniela to ja znam włąśnie małą... hmmm teraz to już ma z 12 lat Aniele i wołali ją Anielka poprostu a Nela... to ja znam jedną Nelę ale to ona nazywa się Kornela - i imię jak imię ale właśnie przez tą osobę mi się nie podoba w szczególności zdrobnienie Nela... bo to straszna k****a była
ja wlasnie tez znam jedna Nele - Kornelie i tez za nia nie przepadalam. Byla brzydka, smutna, gburowata i tak mi sie to imie kojarzy
Cytat:
Napisane przez MartuNiunia
Hmmm... Ja ciąglę się biję z myślami między Jagodą i Majką.... dziś rano doszła do tego Małgosia właśnie :P - tylko zaś nie wiem czy nie będzie kojarzone z siostrą TŻ, która zmarła 3 dni po urodzeniu...
Oczywiscie wrdykt jest prosty - MALGOSIA !!!
Jagodka i Majka tez mi sie podobaly, ale staly zbyt popularne i przez to odpadaja
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Imiona moich babć to Rozalia i Eudokia, to ostatnie to imię spod wschodniej granicy, na co dzień do babci mówiliśmy Ewa
Eudokia...

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja postanowiłam na zdrowe śniadanie i zjadłam dwa kawałki chleba orkiszowego, jeden z twarogiem, drugi z łososiem (dr rehabilitwany byłby niezadowolony). do tego wycisnęłam sobie sok z grejfrutów
fiu fiu jak zdrowo!

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
czytałam ostatnio tu na wizażu i i moja Lilianka i twoja Jagoda i Majka są coraz popularniejsze niestetya takie ładne imiona chciałabym żeby moja córcia miała piękne imię ale nie takie jak pół przedszkola czy szkoły, a najbardziej bym chciała żeby mi to nie przeszkadzało ale niestety przeszkadza
ooo
to ja sie moge pod tym podpisac dwiema lapkami

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Witam!
Jedna moja babcia ma na imię Irena a druga Helena. Prababcia Michalina, a drugiej nie pamiętam.

Ja jak będę mieć dziewczynkę to będzie Blanka. Oczywiście wymiana zdań z moim mężem bo on chce Małgosia, bo Jasia już mamy. A jak będzie drugi synek to nie mam pojecia. Może Julek.. hmmmm
Helenka tez ladne imie - moja druga siostra chce tak nazwac swoja ewentualna core. Michalina okropne moim zdaniem. No tak mi sie zle kojarzy, ze masakra. Wszystkie Michaliny jakie znam sa grube i maja takie staromalenkie osobowosci - takie mlode babcie.

A Julek od Juliana (wyginam smialo cialo, wyginam smialo cialo) czy Juliusza?
Cytat:
Albo Rilla - Godzilla
Cytat:
Napisane przez Agawoo
No ja też nie bardzo
No way
Chociesławka nie kcesz?

Cytat:
pear moje babcie to Stanisława i Antonina, prababcie: Olimpia i Zofia
A dziadkowie to Konstanty Adam i Jan
Antonina - Tosia. Tosia takie ladne imie...ale moj byly, po ktorym nie mam najlepszych wspomnien mial kotke o tym imieniu

Mijus
, fajny ten utwor od Ciebie.
A za mna chodzi caly czas kinder bueno http://www.youtube.com/watch?v=8A7YI...eature=related

Sometimes when I close my eyes, I can't see

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2011-10-05 o 11:52
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:42   #2567
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Trzeba w tym termometrze zrobić takie coś, że mierzyć temperaturę ciała term. rtęciowym i tym i tam jest taka funkcja, że musisz wyrównać różnicę w termometrze - kalibrować.

Edytowane przez BebiBebi
Czas edycji: 2011-10-05 o 14:32
BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 11:46   #2568
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
choć najgorzej jest jak codziennie wieczorami skacze po pęcherzu aż mam ochotę tam wejść do niej i jej coś powiedzieć, bo ile razy można latać do łazienki w tę i z powrotem
oooo tak
ja tez mialam ostatnio okazje tego doswiadczyc
"no co za czorcik", myslalam, biegajac co pol godziny do lazienki w srodku nocy

dzisiejszej nocy tez dal popis - tak to jeszcze nie fikal w swojej karierze
nie dzialalo nic
ani glaskanki
ani bajeczka
ani muzyczka
tzn dzialalo na chwile, a pozniej znowu balanga

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:04   #2569
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
oooo tak

nie dzialalo nic
ani glaskanki
ani bajeczka
ani muzyczka
pear żebym biegała co pół godziny byłoby dobrze ja biegam co 10 min

co myślicie o takich łóżeczkach? czas żebym się zaczęła przygotowywać, Wy już tyle macie dla dzidziołków ze szok najbardziej mi się pierwsze podoba, ale nie wiem czy przyda się funkcja kołyski i reszta też w sumie fajna no nie wiem

http://allegro.pl/klups-lozeczko-kol...845162440.html

http://allegro.pl/lozeczko-klups-kol...836077812.html

http://allegro.pl/drewex-kuba-ii-tra...829767568.html

http://allegro.pl/drewex-lozeczko-hi...835615025.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-05, 12:20   #2570
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:

Helenka tez ladne imie - moja druga siostra chce tak nazwac swoja ewentualna core. Michalina okropne moim zdaniem. No tak mi sie zle kojarzy, ze masakra. Wszystkie Michaliny jakie znam sa grube i maja takie staromalenkie osobowosci - takie mlode babcie.

A Julek od Juliana (wyginam smialo cialo, wyginam smialo cialo) czy Juliusza?

Julek od Juliana- sama widzisz kochana jak Cie poniosło to imię do tańczenia.

A może Gniewko jak w Przepisie na życie?? hmmmmm nieeeeeeee :P
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:28   #2571
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
o kurde, a coś masz na to ?? bidulko dostałam Torecan (czopki) i Polfergan (syrop, chyba jakiś polski zamiennik diferganu).
Całe szczęscie po południu mi przeszło i już mogłam zjesc sniadanie. Mam na to torecan ale on mi nie pomaga

Cytat:
Napisane przez sandra1892 Pokaż wiadomość
Hej mamusie!
Co robicie dzis na obiad? U mnie zeberka pieczone w rekawie, ziemniaczki i grzybki w occie do tego
A skąd ty wytrzasnełaś mieso zebry
Cytat:
oooo tak
Ja mam tak chyba od 1.5 mca że w nocy wstaje nawet 7 razy

Wymieniłam ten kombinezon na 62 mam nadzieję ,ze będzie ok,a teraz idę robić obiad na dzis spagetti boloniese
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:37   #2572
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Mijus, fajny ten utwor od Ciebie.
A za mna chodzi caly czas kinder bueno http://www.youtube.com/watch?v=8A7YI...eature=related
Też bardzo lubię ten numer, choć grozi on nagłą potrzebą zjedzenia czegoś słodkiego

Cytat:
Trzeba w tym termometrze zrobić takie coś, że mierzyć temperaturę ciała term. rtęciowym i tym i tam jest taka funkcja, że raz na miesiac musisz wyrównać różnicę w termometrze. Ale później będę sprawdzać na siostrze, bo na sobie to już nie mam nerwów. 123 zł to dużo jak za takie coś, żałuję, że nie kupiłam do uszka.
Ja pare dni temu pobiłam rtęciowy termometr, stałam i patrzyłam się jak sroka w kość i nie wiedziałam co ja mam teraz zrobić
Dobrze, że był tż który opanował sytuację Wydał hasło : Sio mi stąd i złap koty

Cytat:
oooo tak

nie dzialalo nic
ani glaskanki
ani bajeczka
ani muzyczka
Ja tam nie mam z tym problemów, jeszcze nie zdarzyło mi się wstawać w nocy na siusiu

Cytat:
pear żebym biegała co pół godziny byłoby dobrze ja biegam co 10 min

co myślicie o takich łóżeczkach? czas żebym się zaczęła przygotowywać, Wy już tyle macie dla dzidziołków ze szok najbardziej mi się pierwsze podoba, ale nie wiem czy przyda się funkcja kołyski i reszta też w sumie fajna no nie wiem

Mi najbardziej przypadło do gustu to z kołyską, super sprawa! Ciekawe jak to się sprawdza Dodałam sobie aukcję do ulubionych

Wczoraj zadzwoniła do mnie siostra z informacją, że ma dla mnie 4 worki ciuchów,materac i kołderkę Odziedziczone po naszej siostrzenicy przyrodniej Wszystko zadbane, czyściutkieAle się cieszę i nie mogę się doczekać kiedy to zobaczę, narazie czekam na zdjęcia, żeby choć troche mieć radości
Stary 2011-10-05, 12:44   #2573
dph
Rozeznanie

Cytat:
a u nas Lusia
a u nas Lucia a nawet słyszałam jak mówią do babci Lucynka

Cytat:

Gniewko wymiata
Stary 2011-10-05, 12:44   #2574
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:
Dokładnie tak. To jak się uda będziemy razem do parku z dziećmi na spacerki chodziły Teraz tak ładnie tam zrobili, aż miło.
Stary 2011-10-05, 12:45   #2575
annyonne
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
jaki problem???
z mojego też jestem nie do końca zadowolona ;/
jeśli sprawdzałaś na sobie i wykazywał ci błędną temp na czole to może być wina kosmetyków których używasz do pielęgnacji buzi
Ale dlaczego? Przyznam się, że troszkę się na niego napaliłam a tu takie niefajne opinie

Cytat:

Podoba mi się 3 i 4 ale tak się zastanawiam czy mają przykrywaną szufladę, bo jak nie to w moim zdaniem odpadają.

A co myślicie o otulaczkach: http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html i takich oto podkładach: http://motherhood.pl/produkt/bawelni...scieradlo.html

I się pochwalę zapisaliśmy się do szkoły rodzenia, start 2 listopada

Edytowane przez annyonne
Czas edycji: 2011-10-05 o 12:46
annyonne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:45   #2576
tygrysia
Rozeznanie

Cytat:

U nas będzie Mikołaj albo właśnie Julian
Stary 2011-10-05, 12:48   #2577
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:

też 15 maja robiłaś test?? :brzydal:

ale CZAD....

ehe w dzień imienin teściowej zofii potem u nich musiałam ściemniac dlczego nie chce winka
Cytat:

o Gniewko jest super ;D
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Też bardzo lubię ten numer, choć grozi on nagłą potrzebą zjedzenia czegoś słodkiego

Ja pare dni temu pobiłam rtęciowy termometr, stałam i patrzyłam się jak sroka w kość i nie wiedziałam co ja mam teraz zrobić
Dobrze, że był tż który opanował sytuację Wydał hasło : Sio mi stąd i złap koty

Ja tam nie mam z tym problemów, jeszcze nie zdarzyło mi się wstawać w nocy na siusiu

Mi najbardziej przypadło do gustu to z kołyską, super sprawa! Ciekawe jak to się sprawdza Dodałam sobie aukcję do ulubionych

Wczoraj zadzwoniła do mnie siostra z informacją, że ma dla mnie 4 worki ciuchów,materac i kołderkę Odziedziczone po naszej siostrzenicy przyrodniej Wszystko zadbane, czyściutkieAle się cieszę i nie mogę się doczekać kiedy to zobaczę, narazie czekam na zdjęcia, żeby choć troche mieć radości
fajnie 4 worki to będziesz miała z czego wybierac

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość
Ale dlaczego? Przyznam się, że troszkę się na niego napaliłam a tu takie niefajne opinie

Podoba mi się 3 i 4 ale tak się zastanawiam czy mają przykrywaną szufladę, bo jak nie to w moim zdaniem odpadają.

A co myślicie o otulaczkach: http://motherhood.pl/produkt/otulaczek.html i takich oto podkładach: http://motherhood.pl/produkt/bawelni...scieradlo.html

I się pochwalę zapisaliśmy się do szkoły rodzenia, start 2 listopada
co do otulaczka to ja nie bede kupowac bo podobną rolę spełni rożek...
a podkład kupię jakis na all widziałam duzo
Stary 2011-10-05, 12:53   #2578
Angelika_26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tygrysia Pokaż wiadomość
U nas będzie Mikołaj albo właśnie Julian

Też myślałam nad Mikołajem , ale koleżanki synek ma tak na imię. A Julek super bardzo mi sie podoba. Za 2 tyg mam wizyte u lekarza to moze mi już powie czy dziewczynka czy chłopiec.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Boniu dziewczyny nie mogę na siebie patrzeć w lusterku. Mój odrost na włosach jest gigantyczny!! I nie wiem czy ufarbować czy nie? Czy się przemęczyć jeszcze trochę z tymi odrostami? Wyglądam jak sierotka Marysia.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 12:55   #2579
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda Moze go reklamuj, albo całkiem odeslij bo pozniej bedziesz sie tylko denerwować, czy aby napewno prawidłowo zmierzył

Ja z mojego jestem zadowolona, ale mam innej firmy Sprawdzalismy wiele razy i pomiary sie zgadzają.

Hej mamusie

Moje babcie to Teresa i Irena
pearl gratuluje glukozy
Agatek a jak u Ciebie sie rozwiazała sprawa tej glukozy? musisz powtarzac, czy beda drozdzowki czy jak?
Nikotynka nam sie tez podobał ten model łózeczka z płozami, ale zrezygnowalismy bo duzo sie nasłuchałam ze maluch jak sie przyzwyczai do lulania to bedzie chciał zawsze i wciąż
I na ta chwile moim faworytem jest to:
http://allegro.onet.pl/arus-16el-loz...834884050.html
Juz wsumie chcialam zamawiac, ale nie ma gdzie tego trzymac, wiec jak bedzie pokój małej skonczony to wtedy sie zamowi i od razu rozłozymy zeby sie wietrzyło

Aaa wczoraj zamowilam wkoncu spodnie ciazowe, bo w moich normalnych jeansach musialam juz odpinac guzik, a legginsy nie do wszystkiego pasują
http://allegro.pl/show_item.php?item=1847496205
o takie, mam nadzieje ze bede zadowolona
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 13:03   #2580
MartuNiunia87
Rozeznanie

Wróciłam z miasta właśnie byłam oglądać wózki, w sklepie spodobał mi się TACO był czerwony i tak jak nie lubię czerwonych wózków ten był i łatwo się prowadził itd super.... teraz to już mam wogóle zamęt, dla małej kupiłam dziś :

1. czapeczkę na zimę(foto)
2. skarpetki (6 par) - 2 na foto reszta pojechała z moja mama w reklamówce do niej do domu
3. dresik (u mamy)
4. śpioszki

nic więcej jej już nie potrzeba... w ogole nie potrzeba to chyba ze względu tylko na to, że ona ma po Tomku dużo ubranek i wszystkie często "męskie" kolory mają więc wybrałam kilka dla panienki żeby nie było

Oglądałam też śpiworek do wózka - śliczny, podszywany polarem - cudo 119 zł - tylko kolor zależy jaki wózek kupimy

Nogi mnie strasznie bolą jak nigdy - łydki i "podeszwy" :P - chyba będzie padać.

Lecę gotować obiadek bo TŻ niedługo z pracy wraca a ja w lesie!!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20111005_1.jpg (28,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20111005_2.jpg (31,4 KB, 15 załadowań)
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości