Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 14:28   #1081
minio1984
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Monia ja do około miesiąca używałam 1, ale mój Adaś urodził się z wagą 2890, ale teraz przerzuciłam się na 2 i jak dla mnie różnica jest tylko w tym, że 2 są trochę dłuższe, myślę, że jak kończą Ci się 1 to kup 2 na próbę i zobacz czy już dobre, a jak nie to dokupisz jedna małą paczkę 1
A co do herbatki koperkowej to nie chciałam na początku podawać małemu w butelce i sama piłam, ale chyba małemu nie służy ta herbatka, bo płakał po tym bardzo, ale słyszałam, że jak matka pije to mogą być problemy, a jak dziecko pije samo bezpośrednio to jest wszystko w porządku, słyszałyście o czymś takim?, bo teraz to się boję znowu dać, żeby nie było serenady nocnej

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:31   #1082
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

ja 1 a wczoraj siostra tz przywozla3 niby od 4kg ale te 1 to w sAM raz sa wiec nie wiem kiedy uzyje.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-10-05 o 14:32
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:35   #1083
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ty masz chcice na ananas a ja na sex....
W zeszły piątek spytałam ginka o tabletki antykoncepcyjne to mi kazał myśleć o porodzie a nie o mizianiu Naprawdę trzeba czekać te 6 tygodni?

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
ja 1 a wczoraj siostra tz przywozla3
Ja chyba dzisiaj jestem ćwierćinteligentem...
(EDIT)
Aaaaa rozmiary Pampersów Sorry...

Edytowane przez KarlaM
Czas edycji: 2011-10-05 o 14:36
KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:42   #1084
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
My dziś kończymy 2 tyg. i rano pozbyliśmy się pępuszka-śmierdziuszka:ju pi:
za skończone 2 tyg i gratki za odpadnięcie kikutka

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
u nas było akurat 6 chrztów i tylko jedno dziecko arie śpiewało, potem wszystkie oprócz Natalki po polaniu wodą moje dziecko na znak ze szatan z niej wyszedł sobie pierdnęło
: hahaha: hahaha dobre
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:44   #1085
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------
Mamuski...jakich pampkow uzywacie....?? Tzn 1 czy juz 2...bo ja w sumie caly czas uzywam 1....a nie wiem czy 2 sa jakies zdecydowanie wieksze???
My używamy 2, 1 mieliśmy tylko jedne opakowanie od kogoś, sami nie kupowaliśmy Ja to już się nad 3 zastanawiam, bo Tomcio ma pulchne nóżki, waży koło 4300-4400 podejrzewam, ale jeszcze 2 opakowania dad roz.2 mamy, więc musimy wykorzystać

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 14:56   #1086
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

A moje córki mają 7 i 11 lat

A Ty Martusiu faktycznie będziesz dyżurną

Acelinko, zazdroszczę że chrzest już za Tobą. Ja to się najbardziej boję, że mały będzie zagłuszał organy na mszy
to duże panny z corek
A Wy kiedy chrzest planujecie??
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
My dziś kończymy 2 tyg. i rano pozbyliśmy się pępuszka-śmierdziuszka

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 15:04   #1087
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Monia ja do około miesiąca używałam 1, ale mój Adaś urodził się z wagą 2890, ale teraz przerzuciłam się na 2 i jak dla mnie różnica jest tylko w tym, że 2 są trochę dłuższe, myślę, że jak kończą Ci się 1 to kup 2 na próbę i zobacz czy już dobre, a jak nie to dokupisz jedna małą paczkę 1
A co do herbatki koperkowej to nie chciałam na początku podawać małemu w butelce i sama piłam, ale chyba małemu nie służy ta herbatka, bo płakał po tym bardzo, ale słyszałam, że jak matka pije to mogą być problemy, a jak dziecko pije samo bezpośrednio to jest wszystko w porządku, słyszałyście o czymś takim?, bo teraz to się boję znowu dać, żeby nie było serenady nocnej
Mam jeszcze jedno op 1 ale jak sie skoncza to wyprobuje 2......

Nigdy nie slyszalam o tym ze jak matka pije herbatke koperkowa to maluch moze miec problemy ( z brzuszkiem ?? )

Cytat:
Napisane przez KarlaM Pokaż wiadomość
W zeszły piątek spytałam ginka o tabletki antykoncepcyjne to mi kazał myśleć o porodzie a nie o mizianiu Naprawdę trzeba czekać te 6 tygodni?

podobno trzeba odczekac 6 tyg tylko sie zastanawiam dlaczego?? Bo rozumiem jesli sie rodzi sn.....ech ..jeszcze 3 tyg.....

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
My używamy 2, 1 mieliśmy tylko jedne opakowanie od kogoś, sami nie kupowaliśmy Ja to już się nad 3 zastanawiam, bo Tomcio ma pulchne nóżki, waży koło 4300-4400 podejrzewam, ale jeszcze 2 opakowania dad roz.2 mamy, więc musimy wykorzystać
no moja wazy 4540 wiec musiabym zaczac uzywac 2
Stary 2011-10-05, 15:21   #1088
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:

no moja wazy 4540 wiec musiabym zaczac uzywac 2
Ale tu nie ma sztywnych granic - musisz sama zaobserwować czy ten rozmiar co masz nie obciska za bardzo nóżek, czy nie są za krótkie z tyłu

Stary 2011-10-05, 15:31   #1089
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
..
no niby 6 tygodni to okres w którym tam sie wszystko goi itd. no ale to chyba indywidualna sprawa
My po 4 tygodniach, było jak przy pierwszym razie, nawet gorzej ale teraz to juz znów dziki szał
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:00   #1090
MoniaZ82
Wtajemniczenie

A od kiedy mozna brac tabsy anty ??

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

A moje dziecie wlasnie zjadlo 50 ml a ...godzine wczesniej tylko 30ml

teraz spi....martwie sie ze tak malo zjada....

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Dziewczyny co myslicie o nosidelku....?? Moze ktoras doswiadczona mamuska ma....??Warto kupic??
Stary 2011-10-05, 16:31   #1091
spray
KWC

Cytat:

A moje dziecie wlasnie zjadlo 50 ml a ...godzine wczesniej tylko 30ml

teraz spi....martwie sie ze tak malo zjada....[COLOR="Silver"]
Jak karmisz MM co godzinę to się nie dziwię, że nie jest głodna.
50+30=80ml w dwie godziny.
Eryk zjada 75ml co 3h

Dziewczyny, czy laktator elektryczny mocno ciągnie? Kupiłam na all taki Baby Ono i wlasnie przyszedł, ale to jest jakieś g..no, w ogóle nie ma siły ssania. W ogóle. Chyba zepsuty jest.

Edytowane przez spray
Czas edycji: 2011-10-05 o 16:33
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:39   #1092
AneczkaJ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Położna to swoją drogą była, przyjdzie jeszcze (bardzo fajna babka zresztą), a wizyta patronażowa to właśnie wizyta pediatry, żeby zobaczyła czy wszystko jest ok, żeby małego dziecka nie brać do przychodni, a czasem rodzic może nie zauważyć nieprawidłowości albo w szpitalu nie powiedzą o czymś
(...)
U mnie w na wizyte patronażową idzie się normalnie do przychodni, lekarz do domu nie przychodzi. Ale u nas jest osobne wejście "Dzieci zdrowe" i tam się idzie, żeby maluszek nie miał kontaktu z choróbskami.

Cytat:
(...)

Mamusie - wy tak o kupkach i kolkach... a jak wam idzie ubieranie no i podnoszenie z łóżeczka? Ja w życiu nie miałam kontaktu z takim bobasem i boję się, że zrobię mu krzywdę A ten Pan Zawitkowski robi to tak profesjonalnie, że aż mi wstyd...
(...)
Ja miałam stresa strasznego, jak sobie poradzę, bo w życiu nie miałam do czynienia z małymi dziećmi. W szpitalu pokazali raz jak przewinąć...a potem radź sobie mamusiu.
Nie było łatwo, szczególnie nie wychodziło jak ktoś mi patrzył na ręce, ale się wyrobiłam.
Oglądałam te filmiki z Zawitkowskim, jak córcia jest spokojna jak te bobasy na jego filmikach, to wychodzi mi ładnie, gorzej jak dziecko nie w humorze i wierzga nogami i ryczy jak syrena....
Pocieszam się, że oni do filmu próbowali tyle razy, aż trafiło na spokojnego i zrelaksowanego dzieciaczka

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
(...)

A i w końcu szwy mi się rozpuściły, a myślałam, że to nigdy nie nastąpi, muszę jeszcze do gina się wybrać, ale to dopiero za 1,5 tyg jak tz będzie miał do południa wolne, bo nie mam z kim teraz małego zostawić, choć bym wolała iść jak najszybciej, żeby powiedział, że wszystko oki i że przyzwolenie na przytulanki daje
Ja chyba oszaleję, został mi w środku jeden szew którego nie da się usunąć, bo wrośnięty w mięsień i kłuje wściekle przy siadaniu, wstawaniu...dopiero dwa i pół tygodnia mineło, nie wiem jak dam radę z tym jeszcze 4 tyg. chodzić aż się rozpuści

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
(...)
Dziewczyny, czy laktator elektryczny mocno ciągnie? Kupiłam na all taki Baby Ono i wlasnie przyszedł, ale to jest jakieś g..no, w ogóle nie ma siły ssania. W ogóle. Chyba zepsuty jest.
Ja mam medela mini electric i na max. ustawieniu ciągnie dość mocno, zazwyczaj zaczynam na nim ściąganie a potem zmniejszam, bo sutki bolą po dłużej chwili na tym maksimum.
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:45   #1093
19natka88
Zakorzenienie

Hejka! Nadal tylko was czytam bo jedną ręką nie daje rady pisać Smyk chce być ciągle na rękach (aż mnie rana znowu zaczęła boleć) a jak nie to trzeba mu cały czas poświęcać uwagę W ciągu dnia prawie wcale nie śpi I to nawet nie z powodu brzuszka ale tak po prostu

Mój brat dzisiaj mi dowalił - zmierzył mnie do góry do dołu i odpalił: "przytyło Ci się i dupę masz większą" no heloooł jestem miesiąc po porodzie zresztą wyjątkowo jestem zadowolona ze swojej figury jak na ten czas a ten mi szpile wbił i jakby nie to, że miałam Szymka na rękach to chyba bym go w potylicę zdzieliła

A poza tym to GRATULUJĘ tym mamuśkom, którym jeszcze nie gratulowałam i trzymam kciuki za mamuśki nierozpakowane

co do przewijaka to nie wyobrażam go sobie nie mieć - wczoraj po małej awarii musiałam ubrać Smyka na naszym łóżku i kręgosłup chciał mi pęknąć - a normalnie przewijak mam na łóżeczku położony.

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 16:57   #1094
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Eryk zjada 75ml co 3h

ja mam tt i jak odciagalam to troszke tylko bolalo ale bylo znosnie...ale dobrze odciagal...( tylko u mnie nie bylo co odciagac ). /no teraz musze go sprzedac bo po co mi....

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Hejka! Nadal tylko was czytam bo jedną ręką nie daje rady pisać Smyk chce być ciągle na rękach (aż mnie rana znowu zaczęła boleć) a jak nie to trzeba mu cały czas poświęcać uwagę W ciągu dnia prawie wcale nie śpi I to nawet nie z powodu brzuszka ale tak po prostu

Mój brat dzisiaj mi dowalił - zmierzył mnie do góry do dołu i odpalił: "przytyło Ci się i dupę masz większą" no heloooł jestem miesiąc po porodzie zresztą wyjątkowo jestem zadowolona ze swojej figury jak na ten czas a ten mi szpile wbił i jakby nie to, że miałam Szymka na rękach to chyba bym go w potylicę zdzieliła

A poza tym to GRATULUJĘ tym mamuśkom, którym jeszcze nie gratulowałam i trzymam kciuki za mamuśki nierozpakowane

co do przewijaka to nie wyobrażam go sobie nie mieć - wczoraj po małej awarii musiałam ubrać Smyka na naszym łóżku i kręgosłup chciał mi pęknąć - a normalnie przewijak mam na łóżeczku położony.
brata to bym.......wazne ze sie sama sobie podobasz i Tz-owi
Stary 2011-10-05, 17:23   #1095
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Eryk zjada 75ml co 3h

Zazdroszczę elektrycznych- chociaż w sumie żeby elekryczny był dobry to raczej musi być droższy i mieć te różne stopnie/siły ssania.
Ja się męczę z ręcznym.

W ogóle dzisiaj jestem zestrachana. Mały zjadł mm i mu się ulało na tatusiowe ramię. Pomijając to- bo to nic strasznego, wyszedł mu z buzi glut taki bordowy? Jakby trochę z krwią. Taka jakby flegma. Tż uważa że to normalne a ja w sumie sama nie wiem... Nie umiem sobie logicznie wytłumaczyć co to może być i dlaczego wyszło buźką.

Natka, ten twój brat to widzę że zawsze z nim jakieś problemy kopniaka mu sprzedać, niech mu się tam poukłada

Wymianka.
Stary 2011-10-05, 17:44   #1096
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
no niby 6 tygodni to okres w którym tam sie wszystko goi itd. no ale to chyba indywidualna sprawa
My po 4 tygodniach, było jak przy pierwszym razie, nawet gorzej ale teraz to juz znów dziki szał
Zazdroszcze tego "dzikiego szaału", sama się nie mogę doczekać, w sumie czuję się dobrze, ale jakoś chcę poczekać do wizyty gina, niech się fachowiec wypowie

Cytat:
A od kiedy mozna brac tabsy anty ??

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------
?
Monia mi się wydaje, że można brać od tej pierwszej wizyty gina, wiem że są tabsy dla mam karmiących cycem, a dla mam karmiacych mm chyba można każde? Ale może niech się doświadczone mamuśki dowiedzą

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
U mnie w na wizyte patronażową idzie się normalnie do przychodni, lekarz do domu nie przychodzi. Ale u nas jest osobne wejście "Dzieci zdrowe" i tam się idzie, żeby maluszek nie miał kontaktu z choróbskami.
U mnie też trzeba iść do przychodni ale wchodzi się tymi samymi drzwiami do dzieci chore

Ja miałam stresa strasznego, jak sobie poradzę, bo w życiu nie miałam do czynienia z małymi dziećmi. W szpitalu pokazali raz jak przewinąć...a potem radź sobie mamusiu.
Nie było łatwo, szczególnie nie wychodziło jak ktoś mi patrzył na ręce, ale się wyrobiłam.
To identycznie jak ja, jak w szpitalu miałam ubrać przy kimś to taki stres, a położna też pokazała ze dwa razy i rób sama mamuśka dalej. W sumie do tej pory nie lubię jak teściowa mi patrzy na ręce, bo wiecznie jakieś dziwne miny robi, ale na szczęście nie komentuje, a lata za mną za każdym razem jak mam małego przebrać, tylko nie wiem po co
Oglądałam te filmiki z Zawitkowskim, jak córcia jest spokojna jak te bobasy na jego filmikach, to wychodzi mi ładnie, gorzej jak dziecko nie w humorze i wierzga nogami i ryczy jak syrena....
No na tych filmikach te dzieciaki takie spokojne, może meliski dostały przed nagraniem?, ja to jak Adasia rozbieram to od razu syrene włącza i nici z nasażu
Pocieszam się, że oni do filmu próbowali tyle razy, aż trafiło na spokojnego i zrelaksowanego dzieciaczka
Pewnie tak

Ja chyba oszaleję, został mi w środku jeden szew którego nie da się usunąć, bo wrośnięty w mięsień i kłuje wściekle przy siadaniu, wstawaniu...dopiero dwa i pół tygodnia mineło, nie wiem jak dam radę z tym jeszcze 4 tyg. chodzić aż się rozpuści
No właśnie mi też w środku długo trzymał, choć miałam tylko 3 małe szwy, ale u mnie to już 5 tyg minęło
---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

Ja mam medela mini electric i na max. ustawieniu ciągnie dość mocno, zazwyczaj zaczynam na nim ściąganie a potem zmniejszam, bo sutki bolą po dłużej chwili na tym maksimum.
Po trzech dniach ciągłego siedzenia w domu w końcu wyrwałam się na godz z domu i poszłam zaszaleć do ciucheksów, ale niestety nic ciekawego nie było i do Biedrony, o muszę kończyć bo Adasiek się obudził

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:52   #1097
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
to mi podobny teks rzucił teściu: niby mało w ciąży przytyłaś, a brzuszek Ci został...
no hellołłł.... jestem 2 tyg po porodzie

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 17:57   #1098
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam tt i jak odciagalam to troszke tylko bolalo ale bylo znosnie...ale dobrze odciagal...( tylko u mnie nie bylo co odciagac ). /no teraz musze go sprzedac bo po co mi....

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ----------

brata to bym.......wazne ze sie sama sobie podobasz i Tz-owi
a dużo płaciłaś za ten ręczny?
gdybym miała kija to tez bym go nie dziwie się ze laski nie ma

Cytat:
Zazdroszczę elektrycznych- chociaż w sumie żeby elekryczny był dobry to raczej musi być droższy i mieć te różne stopnie/siły ssania.
Ja się męczę z ręcznym.

W ogóle dzisiaj jestem zestrachana. Mały zjadł mm i mu się ulało na tatusiowe ramię. Pomijając to- bo to nic strasznego, wyszedł mu z buzi glut taki bordowy? Jakby trochę z krwią. Taka jakby flegma. Tż uważa że to normalne a ja w sumie sama nie wiem... Nie umiem sobie logicznie wytłumaczyć co to może być i dlaczego wyszło buźką.

kurcze faktycznie dziwne a ogólnie jest "normalny"? nie ma gorączki ani nic? może to faktycznie jednorazowe zdarzenie mi położna tłumaczyła, ze jakies dziwne wymioty to mogą być resztki wód płodowych no ale nie wiem do kiedy może takie coś się zdarzyć

Natka, ten twój brat to widzę że zawsze z nim jakieś problemy kopniaka mu sprzedać, niech mu się tam poukłada
on jest niereformowalny wiesz zreszta jemu nie ma sie co układać

Dominik

Martynka
Stary 2011-10-05, 17:59   #1099
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
I pochwalę się karuzelką. Dostałam tę co w załączniku. Dokładnie taką chciałam i taka mi się kosmicznie podobała. Te misie są takie cudne .
Nie wiem teraz jak się odwdzięczyć tej sąsiadce- w sumie jak by nie patrzeć to ona w świetnym wstanie, to tanie nie jest a nas w sumie łączy jedynie dzień dobry jak się miniemy na korytarzu więc nie musiała
śliczna karuzelka tez się nad nią zastanawiam
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
I kolejny maluszek z nami

Caroline
napisała, że:
"jest maleńki - 52 cm, 2900g.
Nie chce ssać, a ja nie mam mleka.
Ale jest śliczny!
Dla niego zniosę wszystko.
Opieka jest bardzo dobra jak na razie. Chociaż warunki średnie".

Kamil - synek Caroline
śliczności Gratulujęklask i:I witamy malutkiego po drugiej stronie brzunia
Cytat:
I gratulacje dla Daniki

Mucka
tez pisała co u nich:

Do jutra jeszcze nie wyjdziemy. Niby wszystko jest dobrze ale jeden wynik na białko jest w dolnej granicy i chcą to jeszcze jutro skontrolować. W ogóle długo trzymają, chcą mieć pewność, ze dziecko jest zdrowe całkowicie zanim wypiszą. Ciągle robią badania i jak jest jedno dobrze to coś innego nie za bardzo.

Napisałam jej, ze ją pozdrawiamy i zapytałam jak ogólnie się czują to odp.:

Trochę lepiej. A z małą to nie za dobrze, w sensie z brzuszkiem chyba, przez ponad 3 godziny to pojadła chwilę i płacz , pojadła i płacz i tak w kółko. Poprosiłam o glukozę bo po niej Iza się uspakaja i je pierś, to przyszła położna i stwierdziła, że Iza jest głodna, a ja mam dużo pokarmu i ona się dławi, a to nie prawda. Pomęczyłyśmy się trochę, zrobiła kupkę i się uspokoiła, zjadła ładnie, usnęła, znów kupka. Teraz śpi. Szkoda mi małej bo się wymęczyła.
trzymam kciuki, zeby wszystko sie ułożyło i zebyscie szybciutko wrociły do domku trzymaj sie Mucka
Cytat:

A mamusie powiedzcie- wszystkie macie przewijaki??? Bo ja nie bardzo mam miejsce na taki dynks i się zastanawiam jak praktycznie podejść do przewijania "gdziekolwiek" Jakieś ceratki stosujecie pod dzidzusia, żeby nie zanieczyścić otoczenia? Pieluszki? Poproszę o rozjaśnienie kwestii łopatologicznie
ja mam sztywny przewijak na łózeczko i słyszałam ze jest przydatny a jak bedzie to sie okaże
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

a dziś wieczorem wizyta u ginki nie mogę się już doczekać
za wizyte
Stary 2011-10-05, 18:07   #1100
agnyska81
Zakorzenienie

I jak tam? Wszystkie szczytujące nadal w dwupaku?

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
aha, dziewczynki która daje dziecku koperek do picia? sorki, za szczere pytanie ale jak wyglądają po tym kupki? u nas była dwa razy taka bardzoej płynna, żółta, konsystencji jakby piasek z woda wymieszany, nie płynna ale i nie stała konsytencja
Z opisu chyba normalka

Madzialena, super że już jesteś wyleczona

Cytat:
A mamusie powiedzcie- wszystkie macie przewijaki??? Bo ja nie bardzo mam miejsce na taki dynks i się zastanawiam jak praktycznie podejść do przewijania "gdziekolwiek" Jakieś ceratki stosujecie pod dzidzusia, żeby nie zanieczyścić otoczenia? Pieluszki? Poproszę o rozjaśnienie kwestii łopatologicznie
Też polecam przewijak na łóżeczko, ale jak się nie da to się nie da. Jako, że masz mieć Piotrusia to ostrzegam, że chłopcy lubią sobie siknąć jak tylko poczują wiatr w żaglu I to czasem na sporą odległość, więc coś co podkładasz lepiej mieć większe, żeby nie zasikał Wam łóżka

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
1. A ja mojego nawet nosić nie moge, jestem miesiąc po cesarce, ale lekarz zabronił dźwigać. Oczywiście sprawdzałam co się stanie jak ponoszę dziecko- to pojawiał się palący, rwący ból w dole brzucha i w okolicy blizny Trzymam tylko na rękach w pozycji prawie pionowej, albo kładę na brzuchu i musi się odbić
2. A później idziemy na warsztaty wiązania chust
1. O kurczę, aż tak długo Cię boli? A coś się działo podczas Twojej cesarki nie tak, że tak długa rekonwalescencja?
2. Zazdroszczę Ja będę sama dochodzić co i jak z chustą.

Spray, Cotka współczuję przebojów

Cytat:
Mamusie - wy tak o kupkach i kolkach... a jak wam idzie ubieranie no i podnoszenie z łóżeczka? Ja w życiu nie miałam kontaktu z takim bobasem i boję się, że zrobię mu krzywdę A ten Pan Zawitkowski robi to tak profesjonalnie, że aż mi wstyd...
Właśnie zobaczyłam kto to ten Zawitkowski i się sama kompleksów nabawiłam Taka biegła nie jestem, ale radzę sobie. Naprawdę jest tak, jak piszą dziewczyny - po prostu się robi te wszystkie rzeczy i szybko dochodzi się do wprawy.

Cytat:
moje dziecko na znak ze szatan z niej wyszedł sobie pierdnęło
Moja idolka

Cytat:
Mamuski...jakich pampkow uzywacie....?? Tzn 1 czy juz 2...bo ja w sumie caly czas uzywam 1....a nie wiem czy 2 sa jakies zdecydowanie wieksze???
Benuś jest nadal nieduży (3 600 g) i raczej szczupły, ale 1 Pampers mu przeciekały bokiem. Spróbowałam 2 (z Rossmana i Dady z Biedronki) i też dobrze leżą i nie ma problemów z przeciekami.

Cytat:
Nie lubię Cię

Cytat:
Medela Mini Electric ma moc nawet na minimum (chyba, że to ja taka delikutaśna jestem)

Pytania do mam:
1. Co się u was dzieje z pępkiem po odpadnięciu kikuta? U nas chyba z tydzień nie ma kikuta, a nadal się sączy i jest na środku taki żółty pęcherzyk. Pediatra na wizycie nawet na pępek nie spojrzała, położna była aż raz, a potem ślad po niej zaginął, a miała mi zrobic to lapisowanie. Wczoraj ciocia oglądnęła ten pępek, powiedziała, że chyba sam się nie zagoi i ona mi to zalapisuje.
2. Jak wygląda wasze krwawienie po cc? U mnie 3 tyg. po, czasem na wkładce nie mam nic przez cały dzień, a wczoraj w nocy jak wstałam do dziecka poczułam mokro. Okazało się, że mam całe majty zalane krwią - nie karmię piersią, ot tak sobie pociekło. Potem miałam jeszcze dwa takie solidne wycieki, sporo krwi. Brzuch mnie lekko boli (może to nawet nie ból, co takie dziwne uczucie w brzuchu), jest jakoś inaczej. Martwię się, czy coś mi tam nie pękło
3. Boli Was rana po cc? Czasem czytam, że niektóre mają jakieś odrętwienie, a mnie w okolicach rany boli przy dotyku, choć nie jakoś mocno. Poza tym po 3 tygodniach nadal mam na brzuchu siniaka

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-10-05 o 18:10
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 18:15   #1101
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
to mi podobny teks rzucił teściu: niby mało w ciąży przytyłaś, a brzuszek Ci został...
no hellołłł.... jestem 2 tyg po porodzie
kolejny chce zarobić w potylicę

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Pytania do mam:
1. Co się u was dzieje z pępkiem po odpadnięciu kikuta? U nas chyba z tydzień nie ma kikuta, a nadal się sączy i jest na środku taki żółty pęcherzyk. Pediatra na wizycie nawet na pępek nie spojrzała, położna była aż raz, a potem ślad po niej zaginął, a miała mi zrobic to lapisowanie. Wczoraj ciocia oglądnęła ten pępek, powiedziała, że chyba sam się nie zagoi i ona mi to zalapisuje.
2. Jak wygląda wasze krwawienie po cc? U mnie 3 tyg. po, czasem na wkładce nie mam nic przez cały dzień, a wczoraj w nocy jak wstałam do dziecka poczułam mokro. Okazało się, że mam całe majty zalane krwią - nie karmię piersią, ot tak sobie pociekło. Potem miałam jeszcze dwa takie solidne wycieki, sporo krwi. Brzuch mnie lekko boli (może to nawet nie ból, co takie dziwne uczucie w brzuchu), jest jakoś inaczej. Martwię się, czy coś mi tam nie pękło
3. Boli Was rana po cc? Czasem czytam, że niektóre mają jakieś odrętwienie, a mnie w okolicach rany boli przy dotyku, choć nie jakoś mocno. Poza tym po 3 tygodniach nadal mam na brzuchu siniaka
1. u nas też było takie coś i lekko się sączyło, czyściłam to już tylko mokrym patyczkiem i osuszałam i teraz jest ok i to jasne zniknęło.
2. u mnie po prawie 5 tygodniach powoli się kończy i zmienia wygląd, a takie wycieki też miałam ale tak pomyślałam, że skoro brzuch cię lekko boli to może @ już wróciła skoro nie karmisz
3. mnie dzisiaj wyjątkowo boli, ale dużo nosiłam małego, to jest tak jakby ból mięśni a tak to jest jeszcze odrętwiała

Dominik

Martynka
Stary 2011-10-05, 18:28   #1102
cotynato
Zakorzenienie

dzieci sa lepsze od tv jednak patrze na pozycje i gesty malego przy karmieniu i mam ochote go schrupac;p

Wymianka.
Stary 2011-10-05, 18:32   #1103
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
1. u nas też było takie coś i lekko się sączyło, czyściłam to już tylko mokrym patyczkiem i osuszałam i teraz jest ok i to jasne zniknęło.
2. u mnie po prawie 5 tygodniach powoli się kończy i zmienia wygląd, a takie wycieki też miałam ale tak pomyślałam, że skoro brzuch cię lekko boli to może @ już wróciła skoro nie karmisz
3. mnie dzisiaj wyjątkowo boli, ale dużo nosiłam małego, to jest tak jakby ból mięśni a tak to jest jeszcze odrętwiała
1. O, czyli jest szansa, że jeszcze zniknie
2. Z tym "nie karmię" to chodziło mi o to, że przy karmieniu mi tak właśnie obficie ciekło, a teraz cieknie ot tak bez okazji Okres chyba nie, a przynajmniej ból inny był. Nie strasz mnie okresem
3. Mięśnie bolą czasem swoją drogą, właśnie jak się przedźwigam. A rana boli tak na powierzchni i przy dotyku.

Dzięki za odpowiedź Widzę, że chyba każda ma trochę inaczej.

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 18:42   #1104
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Pytania do mam:
1. U nas odpadł wczoraj, wiec świeża sprawa, zobaczymy co będzie dalej
2. Ja miałam ciurkiem 11 dni krwawienie, potem 3 dni nic, 3 dni znów i teraz 5 dzień leci, ale też nie tak non stop - czasem tylko w nocy, czasem w dzień poplamię i tyle I ja w ogóle nie karmię
3. Mnie rana nie boli, ładnie mi się zagoiło, skóra powyżej tylko obwisła, ale to standard

Stary 2011-10-05, 18:43   #1105
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
dzieci sa lepsze od tv jednak patrze na pozycje i gesty malego przy karmieniu i mam ochote go schrupac;p
zgadzam się

Cytat:
1. O, czyli jest szansa, że jeszcze zniknie
2. Z tym "nie karmię" to chodziło mi o to, że przy karmieniu mi tak właśnie obficie ciekło, a teraz cieknie ot tak bez okazji Okres chyba nie, a przynajmniej ból inny był. Nie strasz mnie okresem
3. Mięśnie bolą czasem swoją drogą, właśnie jak się przedźwigam. A rana boli tak na powierzchni i przy dotyku.

Dzięki za odpowiedź Widzę, że chyba każda ma trochę inaczej.
2. a to u mnie od początku jest niezależne od karmienia a jak wam idzie teraz?

Dominik

Martynka
Stary 2011-10-05, 18:49   #1106
BordAna
Zadomowienie

Hej
boosz... tak czytam co u Was i chyba nigdy do końca Was nie nadrobię...

co do pampersów to my mieliśmy jedną paczkę 1 pampersów, skończyły się i uzywamy teraz huggiesów 2, są ciut za duże ale trzymają całkiem nieźle
dzisiaj bylismy na pierwszym spacerku, bardzo krociutkim bo nawet niecałe 30minut tylko po osiedlu - pogoda nie sprzyjała, wiało dośc mocno.

ja dostałam rozpiskę ze szpitala jak mam dokarmiać dziecko mm, i dzisiaj jest 8 doba zycia mego dziecka i zjada ok 70-80ml.
Położna była i mały ładnie przybiera na wadze.
Jednak od wczoraj zaczął się pępek trochę ślimaczyć od dołu i nieźle smierdzi, taki specyficzny słodkawy zapach...
pryskamy octeniseptem i wysuszamy głęboko wacikami.

Co do karmienia to L. jest baardzo oporny na chwytanie piersi. W sumie pokarmu to ja za wiele nie mam. Ale z dnia na dzień jest coraz więcej. Mały nie chce wspołpracować, pręzy się, drze się niemiłosiernie i robi się dosłownie fioletowy przy tym.
Dla świętego jego i swojego spokoju odsysam pokarm laktatorem i podaję małemu z butelki, jeśli nie starcza to daję bebilon 1.
Czuję się z tym okropnie bo tak bardzo nastawiła się na karmienie piersią a tu doopa
jak widzę małego ruszającego głowka i szukającego cysia chce mi się wyc dosłownie

Gratuluję serdecznie wszystkim nowym mamusiom i zycze dużo sił
BordAna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 19:00   #1107
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
a dużo płaciłaś za ten ręczny?
gdybym miała kija to tez bym go nie dziwie się ze laski nie ma

on jest niereformowalny wiesz zreszta jemu nie ma sie co układać

Natka ja mam elektryczny sa w nim 3 sily ssania....woreczki i pojemniczek na mleko ( ktorych nie uzywalam )
Stary 2011-10-05, 19:04   #1108
archinta
Zakorzenienie

Pół dnia dziś przespałam bo nocka jakaś nie bardzo była A teraz uskuteczniałam pakowanie toreb do szpitala ech
Zupełnie nie wiem ile tam będę i co wziąć w związku z tym. Zawsze mąż coś tam dowiezie jakby co... jeny- jakoś nie ogarniam,ze mam tam jutro iść

Bardzo dziękuję za opinie nt przewijaka i przewijania Zobaczymy na początku jak to będzie- najwyżej potem coś się pokombinuje.

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Archi widziałam że pakujesz sie na jutro jednak i tak sie zastanawiam że ta moja wycieczka od soboty jest totalnie bez sensu, ale z drugiej strony mąż nie dostanie więcej urlopu niż dwa tygodnie więc weźmie go jak urodzę dopiero a co za tym idzie w poniedziałek nie będzie miał kto mnie zawieźć nawet musiałabym sama dymać z torbą autobusem no i mąż mi panikuje że jak gin kazał w sobote to mam tak jechać i bądź tu mądra kobieto
Wiesz- nam babki w SR mówiły, ze bez sensu- bo i tak nic nie beda robić- no chyba, że coś nagle wyjdzie, więc wychodzi po prostu, ze poleżysz 2 dni extra. Może u Was inaczej. W każdym bądź razie nam położne polecały wizytę u swojego lek. w pią by zobaczyć czy wszystko ok- i jak tak to w pon się zgłosić. Jakbym nie była tyle po terminie to bym tak zrobiła- ale u mnie poniedziałek to już byłoby 10 dni, więc nie bardzo
Mam nadzieję, że ten dzień przed przyjmą mnie bez probl. Nie chciałabym robić 2x podejścia. Najwyżej bedę siedziała tak długo na IP aż ten doktorek, co polecał przyjść we czw. ,będzie mógł zejść i mnie wciągnąć na listę gości hotelu"patologia ciąży"
Cytat:
takich opinii teraz potrzebuję - dz

Edytowane przez archinta
Czas edycji: 2011-10-05 o 19:05
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 19:08   #1109
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
I jak tam? Wszystkie szczytujące nadal w dwupaku?

Z opisu chyba normalka

Madzialena, super że już jesteś wyleczona

Też polecam przewijak na łóżeczko, ale jak się nie da to się nie da. Jako, że masz mieć Piotrusia to ostrzegam, że chłopcy lubią sobie siknąć jak tylko poczują wiatr w żaglu I to czasem na sporą odległość, więc coś co podkładasz lepiej mieć większe, żeby nie zasikał Wam łóżka

1. O kurczę, aż tak długo Cię boli? A coś się działo podczas Twojej cesarki nie tak, że tak długa rekonwalescencja?
2. Zazdroszczę Ja będę sama dochodzić co i jak z chustą.

Spray, Cotka współczuję przebojów

Właśnie zobaczyłam kto to ten Zawitkowski i się sama kompleksów nabawiłam Taka biegła nie jestem, ale radzę sobie. Naprawdę jest tak, jak piszą dziewczyny - po prostu się robi te wszystkie rzeczy i szybko dochodzi się do wprawy.

Moja idolka

Benuś jest nadal nieduży (3 600 g) i raczej szczupły, ale 1 Pampers mu przeciekały bokiem. Spróbowałam 2 (z Rossmana i Dady z Biedronki) i też dobrze leżą i nie ma problemów z przeciekami.

Nie lubię Cię

Medela Mini Electric ma moc nawet na minimum (chyba, że to ja taka delikutaśna jestem)

Pytania do mam:

ja jestem prawie 4 tyg po cc i juz nie krwawie....mam tylko jakies male plamki i to tyle....Jak dotykam rany to czuje dretwienie...a tak to wszystko ok...

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
Pół dnia dziś przespałam bo nocka jakaś nie bardzo była A teraz uskuteczniałam pakowanie toreb do szpitala ech
Zupełnie nie wiem ile tam będę i co wziąć w związku z tym. Zawsze mąż coś tam dowiezie jakby co... jeny- jakoś nie ogarniam,ze mam tam jutro iść

Bardzo dziękuję za opinie nt przewijaka i przewijania Zobaczymy na początku jak to będzie- najwyżej potem coś się pokombinuje.

Wiesz- nam babki w SR mówiły, ze bez sensu- bo i tak nic nie beda robić- no chyba, że coś nagle wyjdzie, więc wychodzi po prostu, ze poleżysz 2 dni extra. Może u Was inaczej. W każdym bądź razie nam położne polecały wizytę u swojego lek. w pią by zobaczyć czy wszystko ok- i jak tak to w pon się zgłosić. Jakbym nie była tyle po terminie to bym tak zrobiła- ale u mnie poniedziałek to już byłoby 10 dni, więc nie bardzo
Mam nadzieję, że ten dzień przed przyjmą mnie bez probl. Nie chciałabym robić 2x podejścia. Najwyżej bedę siedziała tak długo na IP aż ten doktorek, co polecał przyjść we czw. ,będzie mógł zejść i mnie wciągnąć na listę gości hotelu"patologia ciąży"

Archi trzymam kciuki za jutrzejszy dzien,...
Stary 2011-10-05, 19:21   #1110
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Natka ja mam elektryczny sa w nim 3 sily ssania....woreczki i pojemniczek na mleko ( ktorych nie uzywalam )
Myślałam o elektrycznym a napisałam ręczny

Cytat:
Napisane przez BordAna Pokaż wiadomość
Hej
boosz... tak czytam co u Was i chyba nigdy do końca Was nie nadrobię...

co do pampersów to my mieliśmy jedną paczkę 1 pampersów, skończyły się i uzywamy teraz huggiesów 2, są ciut za duże ale trzymają całkiem nieźle
dzisiaj bylismy na pierwszym spacerku, bardzo krociutkim bo nawet niecałe 30minut tylko po osiedlu - pogoda nie sprzyjała, wiało dośc mocno.

ja dostałam rozpiskę ze szpitala jak mam dokarmiać dziecko mm, i dzisiaj jest 8 doba zycia mego dziecka i zjada ok 70-80ml.
Położna była i mały ładnie przybiera na wadze.
Jednak od wczoraj zaczął się pępek trochę ślimaczyć od dołu i nieźle smierdzi, taki specyficzny słodkawy zapach...
pryskamy octeniseptem i wysuszamy głęboko wacikami.

Co do karmienia to L. jest baardzo oporny na chwytanie piersi. W sumie pokarmu to ja za wiele nie mam. Ale z dnia na dzień jest coraz więcej. Mały nie chce wspołpracować, pręzy się, drze się niemiłosiernie i robi się dosłownie fioletowy przy tym.
Dla świętego jego i swojego spokoju odsysam pokarm laktatorem i podaję małemu z butelki, jeśli nie starcza to daję bebilon 1.
Czuję się z tym okropnie bo tak bardzo nastawiła się na karmienie piersią a tu doopa
jak widzę małego ruszającego głowka i szukającego cysia chce mi się wyc dosłownie

Gratuluję serdecznie wszystkim nowym mamusiom i zycze dużo sił
Nie nadrabiaj
dla Leosia za przybieranie na wadze, a Ty się nie dołuj

Cytat:

trzymam mocno kciuki i czekam na czerwonego posta

Dominik

Martynka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości