|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Cytat:
Chyba właśnie u mnie się skończy na jakiejś ceratce na łózko i pieluszce ![]() irmith- czyli też jeszcze w wersji 2w1 dziś
|
||
|
|
|
#1052 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
A przewijak mam ceratowy, na to jeszcze taki pokrowiec frotte i na to kładę pieluchę tetrową, która jak już najczęściej do wymiany idzie Zresztą mam taki myk przy przewijaniu, że pod starą pieluchę zanim rozepnę, podkładam pod tyłek nową, a tamtą później wysuwam, jak już wytrę pupę i nic nie ląduje obok
|
|
#1053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj z małżem oglądaliśmy na necie Matura to bzdura coś koło 20 odcinków, ja w tym czasie sobie kucałam, kręciłam bioderkami, podskakiwałam i tylko ból nóg mnie za to spotkał ale choć się pośmiałam z debaty co jest cięższe kilo puchu czy kilo ołowiu ![]() Kochana co do przewijania ja nie mam przewijaka na łóżeczko bo wydawał mi się zbędny. Mam stary koc który będę rozkładać na nasze łóżko, na to mam taką cerato podkładkę dość dużą i myśle że sobie poradzę. Pokoik mamy malutki więc gdzie nie stoję i tak wszystko mam pod ręką a resztę życie zweryfikuje
|
|
#1054 | ||||
|
KWC
|
CAROLINE GRATULUJĘ
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja też mam przewijak kładziony na łóżko. Sprawdza się. Mam na niego 3 ochraniacze, takie z gumką. Na to jeszcze kładę pieluszkę jak przewijam Eryka, ale już mi się parę razy zdażyło, że i tak zasikał wszystko, z ochraniaczem włącznie. Ta noc to była masakra. Nie spałam NIC. Dzieciak miał straszne kolki (to chyba kolki ) i bardzo płakał. Ja razem z nim, bo nie umiałam mu zupełnie pomóc. Trochę mu przeszło po herbacie Hipp, ale jestem już taka zdesperowana, że zapisałam Małego do pediatry, może nich mu coś przepisze. Nie wyobrażam sobie kolejnej takiej nocy, a jesteśmy sami, bo mąż wraca w pt dopiero. |
||||
|
|
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no a z bioderkami to prawda, tez mnie wczoraj lekarz pytał o ułożenie młodej, jak długo była pośladkowo, ale Agatka jeszcze w 33 tc ciąży była główką w dół. pytał mnie też lekarz czemu cc miałam
|
|
#1056 |
|
Wtajemniczenie
|
Archi widziałam że pakujesz sie na jutro jednak i tak sie zastanawiam że ta moja wycieczka od soboty jest totalnie bez sensu, ale z drugiej strony mąż nie dostanie więcej urlopu niż dwa tygodnie więc weźmie go jak urodzę dopiero a co za tym idzie w poniedziałek nie będzie miał kto mnie zawieźć nawet
musiałabym sama dymać z torbą autobusem no i mąż mi panikuje że jak gin kazał w sobote to mam tak jechać i bądź tu mądra kobieto
|
#1057 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dla Agatki. Mówisz, ze już miesiąc? Matko, ale ten czas leci ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1058 | |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
![]() w nocy spac nei mogłam, pospałam dopierio jak maz po 5 do pracy wyszedł no i z małymi przerwami pospałam do prawie 11![]() Cytat:
![]() moje kolezanki po pare razy uzyły przewijaki i w sumei mało im były potrzebne wiec ja stwierdziłąm ze nei bede kupowac a jak zobacze ze by sie przydał to w każdym sklepie dostane co nie
|
|
|
|
|
#1059 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry sexi Mamuśki
![]() Cytat:
współczuję współlokatorek ważne ,że wypuścili i wszystkie wyniki w normieCytat:
![]() ja mam brachola co w niemczech pracuje, więc w razie "w" go poproszę, żeby mi kupił a Wy w sumie niedaleko mieszkacie od granicy to można podjechaćArchi ja to obstawiam, że Cię weźmie jednak z zaskoczenia i nie będziesz musiała przeżywać tych historii szpitalnych ![]() Cytat:
Cytat:
za wizytęCytat:
|
|
|
#1060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tak to już miesiąc, ja nie wiem kiedy to zleciało - a dopiero cc było nie martw się, dobrze będzie szybko się ograniesz i poradzisz sobie ze wszytskim. ja np zastanawiałam się ile będe spac z mała przy włączonej lampce, zeby wszystko widzieć. no ale jak spię to i tak nie widzę więc zapalam tylko jak sie budzimy na karmienie. to myslenie trochę schodzi " na tył głowy", a człowiek działa. i jest dobrze
|
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
cierpliwości życzę wczoraj mój kochany zrobił sobie herbatkę i zapragnął posłodzić miodem który nie dawno kupił. Poszedł do szafki i zobaczył że z litrowego słoika zostały zaledwie opary, przybiega do mnie do pokoju i z wyrzutem stwierdza: jak ty ją tak karmisz to wcale się nie dziwie że jej się nigdzie nie spieszy Coś czuję że to Ty napiszesz do mnie a nie ja do Ciebie ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ---------- Karla jak u ciebie?? Jest jakiś postęp?
|
#1062 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze kilka dni i na pewno juz będzie mała na świecie a ja to jeszcze teoretycznie to z miesiac mogę sobie w 2paku pochodzić![]() a z miodem to dobry łasuch z Ciebie
|
|
|
#1063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale tu dziś cisza jest :/
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w dzień sobie tam leży cały czas a wnocy na początku kładłam jak potrzebny był a szczerze to teraz przewijam bez przewijaka minus jets taki ze jak się schylam nad tym łóżkiem to mnie strasznie kręgosłup napier*** znaczy się boli dlatego teraz przewijam na siedząco, bo po co się schylać ![]() Kochane mam na szybko takie pytanie: chrzestna Natalci chce jej kupić na mikołajki coś takiego: http://allegro.pl/chicco-65407-zesta...833558849.html z tej firmy bądź innej, tańszej mniejsza o to ![]() moje pytanie brzmi czy w takim razie ma sens żebym teraz kupowała jej mate edukacyjną? Bo wydaje mi się że ta zabawka i mata ogólnie mają taki sam cel ![]() pytam tak na szybko bo będe dla natalci zamawiała inną zabawke i ten sam sprzedający ma też mate którą planowałam kupić ![]() a zabaweczka taka: http://allegro.pl/karuzelka-muzyczna...850274841.html |
|
|
|
|
#1065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no fakt ta zabaweczka wygląda jak mata, ale nie ma tego spodu czyli maty wg mnie bez sensu dwie tak podobne zabawki, daj się chrzestnej wykazać . a karuzelka suuuper
|
|
#1066 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się na razie odmeldowuję, mam stertę prasowania i jeszcze muszę do shopu skoczyć
![]() a dziś wieczorem wizyta u ginki nie mogę się już doczekać
|
|
#1067 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie
Oczywiście część cytatów zjadła amba Cytat:
Cytat:
dla Daniki i Olgi (a to nas dziewczyny zaskoczyły) Cytat:
![]() Tusiu! Kamilka prześliczna Cytat:
Madzialeno Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Irmith, widzę, że wiedziesz prym na liście październikowych mamuś .Oj niedługo od Ciebie będziemy miały wieści, ale jednak najpierw może będzie Archi .A moje córki mają 7 i 11 lat ![]() A Ty Martusiu faktycznie będziesz dyżurną ![]() Acelinko, zazdroszczę że chrzest już za Tobą. Ja to się najbardziej boję, że mały będzie zagłuszał organy na mszy
|
||||||||
|
|
|
#1068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
żarcik oczywiście
|
|
#1069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
DANIKA CAROLINE GRATULUJĘ DZIECIACZKÓW!!!! ![]() My dziś kończymy 2 tyg. i rano pozbyliśmy się pępuszka-śmierdziuszka :ju pi: |
|
|
|
|
#1070 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o rysy na samochodzie - to takie złe dobrego początki. Jestem pewna, że wszystko będzie ok. Pocieszę Cię, że mój mąż od kiedy jestem w ciąży miał 2 razy odholowany samochód za złe parkowanie 1000 zł poszło do kasy miasta Warszawy... odbili sobie becikowe Nie złość się na małża - potrzebuje wsparcia bo też się pewnie biedny zestresował. Cytat:
![]() Widzę, że dalej obie mamy doła bobasowego - mi wczoraj pomogło to: http://www.youtube.com/watch?v=_Z6R3...eature=related Jak sobie pooglądałam takiego słodziaka to już troszkę lepiej. Strach zamienia się w chęć poznania tego małego cudu. Mamusie - wy tak o kupkach i kolkach... a jak wam idzie ubieranie no i podnoszenie z łóżeczka? Ja w życiu nie miałam kontaktu z takim bobasem i boję się, że zrobię mu krzywdę A ten Pan Zawitkowski robi to tak profesjonalnie, że aż mi wstyd... Aaaaa... młody bryka jak szalony, skurcze chcą mnie wykończyć (takie krzyżowo-brzuszne), biegunki ciąg dalszy ale to chyba dalej nie to... ja to już nie wiem jak rozpoznam te prawdziwe skurcze skoro już teraz mnie w plecach napier... boli Chyba pojadę do szpitala jak główka będzie wystawać No ale nie marudzę - tyyyyle bobasów w kolejce przede mną - nie chcę się stać wrogiem publicznym za brak koleżeństwa ![]() Archi - jeśli chodzi o przewijak to chciałam kupić taki na łóżeczko ale mama mnie ubiegła i kupiła jakieś drogie cholerstwo miekkie (z ceratką pod spodem). Twoje pytanie skłoniło mnie do telefonu do szwagierki, która ma 2 letnią córeczkę. Powiedziała, żeby olać te miekkie bo można wykończyć kręgosłup i żeby jednak kupić taki sztywny nakładany na łóżeczko. Właśnie złożyłam zamówienie w sklepie internetowym. Jakiś taki najprostszy Klupś z żyrafką. Mam chcicę - świeży ananas... |
||
|
|
|
#1071 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze mi się przypomniało, że koleżanka mamy proponowała ze nam da mate na teraz a potem oddamy bo ma po wnuczce prawie nieużywaną ![]() jeszcze nie widziałam takiej fajnej zabawki karuzelki a własnie natknęłam się na nią szukając maty ![]() Cytat:
dobrze że już w domku jestes ![]() gratulacje dla koleżanki ![]() Cytat:
i jak po nocce? ![]() no jak to komu, rekinom moim ![]() marnie jeżdżą ale cóż, patriotyzm regionalny ![]() Cytat:
ja to się śmieje ze będziemy miały niezłe mięśnie od tego noszenia, nawet siłowni nie potrzebujemy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
u nas było akurat 6 chrztów i tylko jedno dziecko arie śpiewało, potem wszystkie oprócz Natalki po polaniu wodą moje dziecko na znak ze szatan z niej wyszedł sobie pierdnęło Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-05 o 12:31 |
|||||||
|
|
|
#1072 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
wczoraj w efekcie odiagalam lakttorem wiekszosc. pytanie; pediatra powiedziala,ze dziecko moze nie robic kupki 10 dni. u nas sucho w tej kwestii od ok 3-4 dni. maly tylkosobie pruka... i zastanawiam sie czy nie dac mu jakiegos czopka- w sumie nie widac zeby mu na tym zalezalo, ale pozbyc sie takiego balastu z jelitek nie zazszkodzi...!? |
||||
|
|
|
#1073 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej wszystkim....
zobaczcie co znalazlam.... http://www.youtube.com/watch?v=HJWF0DakxS8
|
#1074 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
serio. ja miałam do czynienia z dziećmi sporo, ale nawet koleżanki co nie miały zawsze sobie radzą. 2 dni i jakbyś to całe życie robiła![]() Cytat:
wiesz, ja bym nie dawała jeśli mały nie cierpi, no i po tym co pediatra mówiła. czopek to ponoć ostateczność bo rozleniwia te cześć ciała
|
|
#1075 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby zastój się ruszył ![]() az 10 dni? mi raz natalka nie robiła 5 dni kupki i właśnie dałam jej ćwiartke czopka gliceronowego, w aptece pani mówiła o połówce ale ta połówka wydawała mi sie za szeroka jak na taką małą dziurke w pupie ale po ćwiartce też ładnie kupka poszła. Ale ja widziałam ze natalka się męczy pchała pchała i nic tylko bączki puszczała.Dzisiaj znowu rano tak pchała, tak się napierała ale nie płakała czy coś, ale tak się z tą kupką siłowała że znów jej pomogłam termometrem Może poczekaj aż zacznie mu "zależeć" na tej kupce i wtedy pomóż, a jak mu nic nie przeszkadza to chyba nie ma sensu rozleniwiać jelitek ![]() Dobra dosyć dobrego i tak dzisiaj mam "dzień mamusi" bo natalka śpi już dłuuugo ide się troche ogarnąc i jak zdąrzy to ogarne mieszkanko troszke a potem na spacerek. Pogoda dzisiaj już nie tak śliczna, ale póki co nie pada, chociaż jest pochmurno niestety.
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-10-05 o 12:58 |
|
|
|
|
#1076 | ||
|
Zakorzenienie
|
Terrorystka w nocy nie spała po obudzeniu 2 h Tusiu - Twoja mała też czarnulka Cytat:
![]() 2. www.sabsimplex.pl 3. kawał - bezbłędny!! 4. Co do przewijaka - ja mam, super sprawa! Polecam! Na łóżku boli kręgosłup. trzeba przenosić te wszytskie kremy itp. a przy pzrewijaku wszytsko pod ręką. Jak masz mało miejsca i nie możesz zamontować też przewijaka na łóżeczku to z Klupsia są takie małe regały-przewijaki. Danika kupowała właśnie taki. http://allegro.pl/polko-przewijak-so...845175981.html Cytat:
|
||
|
|
|
#1077 |
|
Zakorzenienie
|
to jest lepsze mały to chyba ojca karatekę ma
http://www.youtube.com/watch?v=QiAxv...eature=related a jak mój będzie się tak śmiał to padnę ze śmiechu przy nim ![]() http://www.youtube.com/watch?v=bFOq-...eature=related
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-10-05 o 13:06 |
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
archi, jeszcze co do przewijaka i przeiwjania. Ja mam wszystko co potrzebne do rpzewijania w koszyczku, kilka sztuk pampersów, kremik, chusteczki
i gdziekolwiek przewijam to zawsze wszystko moge raz dwa mieć koło siebie asik, od przewijania na łóżku bolą plecy, oj bolą, ale ja prawie wszystko przy niuni robią na łóżku i teraz robie to na siedząco, o niebo lepiej
|
|
|
|
#1079 |
|
Zadomowienie
|
Sorki z góry, że będzie bez cytatów, ale co się zbieram do pisania to mały się budzi i nie mam kiedy napisać ![]() Gratuluję serdecznie Caroline i Danice ![]() ![]() klask i:Tusia piękna ta twoja Kamilka Jakoś nie bardzo mam co pisać, ostatnio coś kłócę się ze swoim tz , chyba ma jakiś kryzys![]() Adaś rośnie, wczoraj skończył 5 tyg ![]() Piszecie o tych bioderkach, my jesteśmy umówieni na NFZ na 19 paź, a dzwoniłam na rejestrację na początku września, takie są u nas kolejki. Co do przewijaka, to ja też mam ten sztywny na łóżeczko i sobie chwalę, ale na łóżku też przewijam, chociaż tz się wkurza, że już nie raz Adaś zasikał pościel i łóżko ![]() Martusia, Spray współczuję bardzo tych kolek ![]() Mały od wczoraj nie może zrobić porządnej kupki, tylko takie malutkie wypadki przy pierdkach i właśnie za każdym pierdkiem zaczyna baqrdzo płakać, piszczeć i się prężyć, popuszcza parę bączków ale kupki nie ma, i tak było całe rano i do teraz i dałam mu Infacol i zobaczymy czy pomoże W ogóle strasznie płaczliwy się zrobił przy przebieraniu, tak się wydziera jakby go ze skóry obdzierali, najgorzej w nocy, mam nadzieję, że mu to przejdzie![]() Kurczę i do tego dużo ulewa, cały czas muszę pilnować czy nie pomoczył sobie ubranka, a przebieranko niestety dość często ![]() A i pisałyście o ulubionej pozycji maluchów, to mój najlepiej na pleckach, albo na prawym boczku, a na lewym nie cierpi, jak chcę go przełożyć na lewy to się wybudza i płacze a jak poprawię na drugi to zaraz zasypia i spokojnie śpi ![]() Sorki, że tak o sobie, ale nie mam tu żadnej koleżanki w realu i nie mam się komu wygadać, fajnie, że wy jesteście i w razie czego doradzicie, pomożecie w wielu kwestiach ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Karla ja przed porodem nigdy takiego noworodka, czy niemowlaka do 6 m nie miałam nigdy na rękach i też się bałam że nie będę umiała się takim maleństwem zajmować, ale jak to pisała Agnieszka to przychodzi samo, zobaczysz po porodzie Choć na początku się denerwowałam, czy jakiej krzywdy nie zrobię, a teraz już śmigam że hej![]() A i w końcu szwy mi się rozpuściły , muszę jeszcze do gina się wybrać, ale to dopiero za 1,5 tyg jak tz będzie miał do południa wolne, bo nie mam z kim teraz małego zostawić, choć bym wolała iść jak najszybciej, żeby powiedział, że wszystko oki i że przyzwolenie na przytulanki daje
|
#1080 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ach jak to fajnie bylo jak malutka sobie skakala w brzuszku....fajne takie wspomnienia.... ....jesli chodzi o przewijak to uwazam ze to jest wygodne....mnie plecy bola jak musze mala kapac i nie wyobrazam sobie jakbym musiala sie schylac zeby ja przewijac...no ale to kwestia wyboru kazdej z nas.... ![]() Ty masz chcice na ananas a ja na sex.... ![]() Cytat:
za skonczone 2 tyg i pepuszek.....Cytat:
Kochana wspolczuje Ci.....ja mojej codziennie daje herbatke koperkowa....pryka sobie i robi kupki...( chociaz wczoraj nie zrobila) ale jest spokojniejsza i nie placze....czasami sie wykrzywia przy jedzeniu ale to wtedy gdy sobie chce pryknac.... Dobrze ze idziecie do pediatry.....dajcie znak co Wam powiedzial....trzymam kciuki zeby bylo lepiej....---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Mamuski...jakich pampkow uzywacie....?? Tzn 1 czy juz 2...bo ja w sumie caly czas uzywam 1....a nie wiem czy 2 sa jakies zdecydowanie wieksze???
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:59.

Ja i tak tych podkładów mam zamiar używać, by przewijaka nie zabrudzić 
wczoraj z małżem oglądaliśmy na necie Matura to bzdura coś koło 20 odcinków, ja w tym czasie sobie kucałam, kręciłam bioderkami, podskakiwałam i tylko ból nóg mnie za to spotkał
ale choć się pośmiałam z debaty co jest cięższe kilo puchu czy kilo ołowiu
a resztę życie zweryfikuje 

) i bardzo płakał. Ja razem z nim, bo nie umiałam mu zupełnie pomóc. Trochę mu przeszło po herbacie Hipp, ale jestem już
za miesiąc Agatki

ważne ,że wypuścili i wszystkie wyniki w normie
za wizytę
więc zapalam tylko jak sie budzimy na karmienie. to myslenie trochę schodzi " na tył głowy", a człowiek działa. i jest dobrze 

klask i: