|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Aha karolca, dodam jeszcze (to wiem od mojego lekarza) ze jesli cos tam sie dzieje z lozyskiem (nie wiem czy chodzilo mu o odklejanie sie lozyska) to wtedy parametry zyciowe jak cisnienie i tetno sa nieprawidlowe.
dziwie sie ze Twoj gin nie kazal Ci mierzyc tetna i cisnienia codziennie nawet dwa razy dziennie przy obnizonym lozysku ![]() mysle ze dla wlasnego spokoju powinnas to robic. i mysle ze anagat mnie poprze.
|
#3572 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, wlasnie wrocilam z wakacji. Nie bylo mnie 12 dni a wy naprodukowalyscie 60 stron! O ja biedna, ale zamierzam nadrobic
I z powrotem bede z wami regularnie pisac, bo przyznam ze sie troche stesknilam |
|
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piekne malenstwo
|
|
#3574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ma podobną buzię do mojej dzidzi Czyżbym ja też miała w brzuszku córcię
|
|
|
|
|
#3575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko muszę kupić jakiś dobry aparat
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale my z karolca sie umawialysmy ze nosimy ta sama plec wiec nie moze byc inaczej
|
|
#3577 |
|
Zakorzenienie
|
a widzicie jak pręży pierś
|
#3578 |
|
Zadomowienie
|
No patrzcie, a mój to owszem piwko od czasu do czasu wypije, ale on ogólnie duużo mniej alkoholu pije ode mnie.
Oj brakuje mi teraz.. winka czerwonego, albo białego.. mhhhmm... drineczka..Jak wrócę po porodzie do domu to sobie kielicha strzelę po karmieniu Na lepszą laktację![]() Piwa nie lubię;/ Najbardziej zadziwił mnie mój mąż już po stwierdzeniu ciąży.. On leży sobie wieczorkiem i wzdycha, to się go pytam co mu.. A on na to, że by sobie piwka wypił. No to mu mówię, co za problem? A on na to ,że on nei wie, czy ma przy mnei pić, bo jemu by przykro było, gdybym ja piła, a on nie mógł ![]() : confused:Ale ja za nim tęsknię.. On dziś ze Śląska do Augustowa jechał i nazad... 11 h w jedną stronę.. W domu w środku nocy będzie.. |
|
|
|
#3579 |
|
Zakorzenienie
|
O jaka śliczna dzidzia
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśka,w końcu tak samo ciążę przechodzimy... niemal jak bliźniaczki syjamskie. Nie może być inaczej
![]() Mój mąż piwa nie lubi. Jak siedzi w garazu przy samochodzie to kumple zawsze z piwkiem a mój z coca-colą
|
#3581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Bo mój najchętniej piłby codziennie piwo i później zionął mi piwskiem w nocy ![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Karolca to Tobie też zazdroszczę ---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Szwagierka smaży frytki a mnie zaczęło naciągać mimo kataru i musiałam zamknąć im drzwi do kuchni
|
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3583 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najlepiej w domu na spokojnie.. A co do rtęciowych. Ja bym jednak automat kupiła.. My tu tylko takie stosujemy i dobrze działają. Rtęciowe to znam tylko takie, że jeszcze stetoskop trzeba mieć, żeby ciśnienia wysłuchać. Czy jest może jakiś automat rtęciowy, agulka?? Kurcze powoli robi sie za późno na naleśniki
|
|
|
|
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Ooo tikki nie wiedziałam że mieszkasz z rodziną, to chyba nie narzekasz na brak towarzystwa? Chyba że jednak narzekasz...?
|
|
|
|
#3585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Karolcia, jakie slicznosci masz w brzuszku! Anagat mnie tez bardzo brakuje winka bialego i tez papieroska
|
|
#3586 |
|
Zakorzenienie
|
anagat jak masz na coś ochotę to czekasz aż Ci przejdzie??
![]() Ja tak mam ze sprzątaniem hahah
|
|
|
|
#3587 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i sie oszczedzaj Cytat:
to 2 miesiace chyba juz niedlugo mina ![]()
|
|
#3588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale nie muszę Ci tego tłumaczyć, jesteś mądrą kobietą i mamą, więc sama wiesz.W zamian za to pozwalam zjeść coś słodkiego lub niezbyt zdrowego
|
|
|
|
|
#3589 | |||
|
Zakorzenienie
|
zwrocilam wlasnie na to uwage
![]() super hihi ![]() a odnosnie aparatu, moje zdanie jest takie ze najlepszy rteciowy albo zegarowy tylko to sa takie do mierzenia ze stetoskopem a sama tego nie bedziesz umiala obsluzyc, wiec dla Ciebie pozostaje automatyczny. No chyba ze sa rteciowe automatyczne, nie slyszalam ale moj szpital zacofany wiec mozliwe ze jest takowy Prosze mi tu meldowac cisnienia jak juz zakupisz bo tetno mozesz recznie mierzyc tak najlepiej. Gdzie mierzyc na rece to chyba wiesz a mierzysz przez 15 sekund i mnozysz razy 4. Tetno tez prosze meldowac![]() Cytat:
Cytat:
![]() ale wiesz co chyba nie jest tak ze wszystkie sa podobne dzidzie bo ja porownywalam usg Filipa i tej dzidzi w brzuszku i okazuje sie ze wygladaja inaczej, u Filipa bylo widac wieksza glowke a ta dzidzia co u mnei w brzuszka taka drobniejsza mi sie wydaje. ![]() Cytat:
Jednak dobrze ze bedzie mierzyc w domku, bo wtedy jest najbardziej miarodajne A o rteciowych automatach nie slyszalam, mowilam juz ze moj szpital jest zacofany jeszcze i mamy tylko najlepszy (nowoczesny) sprzet na bloku operacyjnym, ale na oddziale juz lipa. Jedynie co, to mamy termometr ktory przyklada sie do skroni bezdotykowy w sekunde mierzy temperature![]() U nas tylko aparaty zegarowe ze stetoskopem do mierzenia cisnienia. I wyobraz sobie jak musze z rana zmierzyc 20 chorym, to mnie qrfffica bierze no ale mus to mus. Tym bardziej ze u moich chorych kontrola cisnienia bardzo wazna, lekarze nawet nam zlecaja co godzine albo co 15 minut. Powinni zakupic automatyczne bo wiesz ile to czasu schodzi. ![]() Jednak ja ufam najbardziej wysluchiwaniu w stetoskopie cisnienia, nie wiem jak to z automatykami jest jesli cisnienie jest slabo slyszalne. Bo w stetoskopie to czesto wyslucham jak jest slabo slyszalne i niskie np 60/40 a kardiomonitor jak jest podlaczony to zauwazylam ze czasem meczy sie i pare razy pompuje jakby wyczuc nie mogl ale tez w koncu zmierzy..moze to tez zalezy od sprzetu
|
|
#3590 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3591 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Znowu posprzeczałam się z mężem . Powiedziałam mu, że przeszkadza mi jak się naje cebuli na noc i później chucha na mnie w łóżku...co skwitował, że mnie poj**ało . Oj...ja na pewno się do niego teraz odzywać nie będę .
|
|
|
|
|
#3592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzieki rybko za dobre slowo, ja sama sobie sie dziwie ze nie zgrzeszylam papierosem ale ja mam na to dobry sposob a mianowicie wyobrazam ze to malutkie dzieiatko siedzi sobie tam w brzuszku i nagle (gdybym zapalila) zaczyna sie dusic i krztusic i ma do mnie wielki zal! Jakzebym mogla je na to narazac! Chybabym w lustro spojrzec nie mogla. Latwo przyszlo mi to zrobic dla malenstwa, ale jak bedzie pozniej to nie wiem, ale to sie zobaczy, narazie jestem z siebie dumna! A co do czegos pysznego to wlasnie poszlam do kuchni i nalozylam sobie ekstra porcje (druga juz dzisiaj) mojego leczo, a pyszne to one bylo! Tikki nir dziwie Ci sie z ta cebula, ja uwielbiam tez piwne opary w lozku, brr, okropnosci! Ja piwa nie znosze Zazdroszcze Karolci abstynenta ![]() Ja dzisiaj obcielam pazurki adasiowi i tak sobie pomyslalam ze jakie malutkie, ale w sumie to wpadlam na to ze za jakies 6 m-cy beda takie naprawde mini do obcinania i kurde ja juz wogole nie pamietam jak to sie robilo Zaczynam sie martwic
|
|
#3593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie nadgarstku ale na szyi (bo na nadgarstku nie czuję).Wcześniej ciśnienie miałam 127/81 oraz 136/90 Może faktycznie jakieś emocje mi towarzyszyły? Cholera wie. Nie zdążyłam odpocząć po wejściu na drugie piętro, bo co to jest niecałe 5 minut ![]() Skombinuję jakiś aparat i zobaczę czy jest ok. desia ja takich malutkich jeszcze nie obcinałam
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. Edytowane przez karolca Czas edycji: 2011-10-05 o 21:22 |
|
|
|
|
#3594 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3595 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nie wiem czego bardziej zazdroszczę ruchów dzidzi czy koleżanek w ciąży, u mnie żadna niestety niezaciążona na tą chwilęCytat:
ale coś tam staram się jeść, żeby nie było...Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale przede wszystkim pilnuj się i odpoczywaj dużo!
|
||||||||
|
|
|
#3596 |
|
Rozeznanie
|
Wróciliśmy... cała trójka,na szczęście...
ale wszystko w miarę dobrze się skończyło,prócz tego łożyska oczywiście. teraz trzeba liczyć na to że ono wróci na swoje miejsce. a możecie mi powiedzieć co mogło to "opadnięcie" spowodować? i czym grozi takie niskie jego położenie?? dziękuję Wam,kochane moje za wsparcie widze,że karolca ma ten sam problem co i ja... co Ci lekarz dokładnie na ten temat powiedział? ja szczerze mówiąc nie zapytałam,bo za duzo info na raz bylo i w nerwach zapomniałam...
"Hell is empty and all the devils are here." William Shakespeare Julian:22.03.2012 Leon:26.02.2015 Iiiii nadchodzi nowe ❤️ Edytowane przez balbinka20 Czas edycji: 2011-10-05 o 21:29 |
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
desia do usług
I nie martw się co będzie z paleniem po ciąży, wiadomo że nie jest to zdrowe, ale jesteś dorosła i jeśli nie trujesz innych, to tak naprawde nie robisz niczego złego ![]() I nie mów mi tu o małych pazurkach, bo Ty już masz doświadczenie, co mamy powiedzieć my- pierworódki? Nic tylko się martwic wszystkim po kolei...
|
|
|
|
#3598 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale super ze cie powaznie potraktowali i jeszcze na taka fajna polozna trafilas! Rozumiem tesknote za mama, ja tez tak mam, jestesmy daleko od naszych mamus a przez ciaze mamy wieksza potzraebe kontaktu z bliskimi naszemu sercu kobietami . Przy tym niskim polozeniu to tak jak juz ktos karolci pisal napewno sex jest zabroniony niestety A z TZ badz dumna, twardziel okazujacy uczucia... napewno nie bylo mu latwo!
|
|
#3599 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Leżej najlepiej tak, aby nogi i miednica były uniesione pod kątem. Moja siostra na podobnym etapie ciąży również miała obniżające się łożysko i takie leżakowanie jej pomogło.
|
|
#3600 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinka bardzo się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło
że z dzidzią ok, że Tż tak Cie wspierał no i że zaopiekowali sie Tobą należycie, to jest pocieszające bo ja tez stąd i do tej pory też mam mieszane uczucia, ale widać że i angielscy lekarze mają serca ![]() Dbaj o siebie kochana, na pewno wszystko będzie dobrze |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

piekne malenstwo
Ma podobną buzię do mojej dzidzi
Czyżbym ja też miała w brzuszku córcię

. Bo mój najchętniej piłby codziennie piwo i później zionął mi piwskiem w nocy

no ale nie muszę Ci tego tłumaczyć, jesteś mądrą kobietą i mamą, więc sama wiesz.