2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 20:30   #3571
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Aha karolca, dodam jeszcze (to wiem od mojego lekarza) ze jesli cos tam sie dzieje z lozyskiem (nie wiem czy chodzilo mu o odklejanie sie lozyska) to wtedy parametry zyciowe jak cisnienie i tetno sa nieprawidlowe.
dziwie sie ze Twoj gin nie kazal Ci mierzyc tetna i cisnienia codziennie nawet dwa razy dziennie przy obnizonym lozysku
mysle ze dla wlasnego spokoju powinnas to robic.
i mysle ze anagat mnie poprze.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 20:31   #3572
Zia_
Zadomowienie

Hej dziewczyny, wlasnie wrocilam z wakacji. Nie bylo mnie 12 dni a wy naprodukowalyscie 60 stron! O ja biedna, ale zamierzam nadrobic
I z powrotem bede z wami regularnie pisac, bo przyznam ze sie troche stesknilam
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 20:32   #3573
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Zdjęcie maluszka, zrobione komórką więc jakość słaba.
Załącznik 4264684
widac dobrze piekne malenstwo
SZYMONEK

Stary 2011-10-05, 20:33   #3574
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Zdjęcie maluszka, zrobione komórką więc jakość słaba.
Załącznik 4264684
Superrr Ma podobną buzię do mojej dzidzi Czyżbym ja też miała w brzuszku córcię
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 20:35   #3575
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Aha karolca, dodam jeszcze (to wiem od mojego lekarza) ze jesli cos tam sie dzieje z lozyskiem (nie wiem czy chodzilo mu o odklejanie sie lozyska) to wtedy parametry zyciowe jak cisnienie i tetno sa nieprawidlowe.
dziwie sie ze Twoj gin nie kazal Ci mierzyc tetna i cisnienia codziennie nawet dwa razy dziennie przy obnizonym lozysku
Położna powiedziała, abym sama sobie mierzyła ciśnienie i najlepiej jakbym miała ciśnieniomierz rtęciowy.
Tylko muszę kupić jakiś dobry aparat

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 20:35   #3576
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Superrr Ma podobną buzię do mojej dzidzi Czyżbym ja też miała w brzuszku córcię
wiesz ze ja to samo stwierdzilam odnosnie mojej dzidzi
ale my z karolca sie umawialysmy ze nosimy ta sama plec wiec nie moze byc inaczej
SZYMONEK

Stary 2011-10-05, 20:37   #3577
karolca
Zakorzenienie

a widzicie jak pręży pierś

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-05, 20:37   #3578
anagat
Zadomowienie

No patrzcie, a mój to owszem piwko od czasu do czasu wypije, ale on ogólnie duużo mniej alkoholu pije ode mnie.
Oj brakuje mi teraz.. winka czerwonego, albo białego.. mhhhmm... drineczka..Jak wrócę po porodzie do domu to sobie kielicha strzelę po karmieniu Na lepszą laktację
Piwa nie lubię;/

Najbardziej zadziwił mnie mój mąż już po stwierdzeniu ciąży.. On leży sobie wieczorkiem i wzdycha, to się go pytam co mu.. A on na to, że by sobie piwka wypił. No to mu mówię, co za problem?
A on na to ,że on nei wie, czy ma przy mnei pić, bo jemu by przykro było, gdybym ja piła, a on nie mógł: confused:
Ale ja za nim tęsknię..
On dziś ze Śląska do Augustowa jechał i nazad... 11 h w jedną stronę.. W domu w środku nocy będzie..
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 20:39   #3579
tikki85
Zakorzenienie

O jaka śliczna dzidzia
Stary 2011-10-05, 20:40   #3580
karolca
Zakorzenienie

Aguśka,w końcu tak samo ciążę przechodzimy... niemal jak bliźniaczki syjamskie. Nie może być inaczej

Mój mąż piwa nie lubi. Jak siedzi w garazu przy samochodzie to kumple zawsze z piwkiem a mój z coca-colą

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-05, 20:43   #3581
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
No patrzcie, a mój to owszem piwko od czasu do czasu wypije, ale on ogólnie duużo mniej alkoholu pije ode mnie.
Oj brakuje mi teraz.. winka czerwonego, albo białego.. mhhhmm... drineczka..Jak wrócę po porodzie do domu to sobie kielicha strzelę po karmieniu Na lepszą laktację
Piwa nie lubię;/

Najbardziej zadziwił mnie mój mąż już po stwierdzeniu ciąży.. On leży sobie wieczorkiem i wzdycha, to się go pytam co mu.. A on na to, że by sobie piwka wypił. No to mu mówię, co za problem?
A on na to ,że on nei wie, czy ma przy mnei pić, bo jemu by przykro było, gdybym ja piła, a on nie mógł: confused:
Ale ja za nim tęsknię..
On dziś ze Śląska do Augustowa jechał i nazad... 11 h w jedną stronę.. W domu w środku nocy będzie..
Zazdroszczę . Bo mój najchętniej piłby codziennie piwo i później zionął mi piwskiem w nocy

---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Karolca to Tobie też zazdroszczę

---------- Dopisano o 20:43 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Szwagierka smaży frytki a mnie zaczęło naciągać mimo kataru i musiałam zamknąć im drzwi do kuchni
Stary 2011-10-05, 20:43   #3582
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
To musi być kobietka!!!
Aguśka no to albo będą córy, albo wszystkie dzidzie są do siebie podobne Może jest nas więcej... przyznawać się
Stary 2011-10-05, 20:44   #3583
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Kurcze, ja się naprawdę na tym nei znam.. Na pewno warto mierzyć. I koniecznie na spokojnie.. Bo jak masz mierzone u lekarza, to i w stresie i w emocjach, i po wysiłku, bo jakoś dojechać/ dojść musiałaś..
Najlepiej w domu na spokojnie..

A co do rtęciowych. Ja bym jednak automat kupiła..
My tu tylko takie stosujemy i dobrze działają. Rtęciowe to znam tylko takie, że jeszcze stetoskop trzeba mieć, żeby ciśnienia wysłuchać. Czy jest może jakiś automat rtęciowy, agulka??

Kurcze powoli robi sie za późno na naleśniki
Stary 2011-10-05, 20:46   #3584
rybka13
Zakorzenienie

Ooo tikki nie wiedziałam że mieszkasz z rodziną, to chyba nie narzekasz na brak towarzystwa? Chyba że jednak narzekasz...?
Stary 2011-10-05, 20:48   #3585
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
desia888 2 miesiące + 100 postów, ale posty naprodukujesz pewnie w tydzień
Mysle ze spokojnie dam rade, co to jest 100 postow, ale 2 m-ce to juz sie zmartwilam!
Karolcia, jakie slicznosci masz w brzuszku!
Anagat mnie tez bardzo brakuje winka bialego i tez papieroska wiem wiem , nie krzyczcie na mnie glupi czlowiek

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 20:49   #3586
rybka13
Zakorzenienie

anagat jak masz na coś ochotę to czekasz aż Ci przejdzie??
Ja tak mam ze sprzątaniem hahah
Stary 2011-10-05, 20:52   #3587
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem już w domu.
Łożysko się obniżyło i mam uważać na siebie bardziej niż zawsze. Ciśnienie mam jakieś dziwne 116/94, położna trzy razy mierzyła dla pewności. Waga w górę więc to plus.
Najlepiej abym leżała, odpoczywała. Na plecy i rwę - basen, ale to za jakiś czas. Lekarz ostrzegł, że może pojawić się plamienie i mam nie czekać tylko dzwonić lub jechać do szpitala.
To tyle złych wieści.
Serduszko maluszka bije jak szalone, jest tylko o jeden dzień mniejsze niż wynika to z OM, więc różnica żadna póki co, mierzy prawie 12 cm CRL.
Widziałam serduszko, żołądek, główkę w przekroju, paluszki u rączki. Trochę się wierciło. Mąż zachwycony i w trosce o mnie karze mi leżeć i nic nie robić. Wymyślił, że będziemy zamawiać obiady.
Pan doktor powiedział, że na 98% będzie dziewczynka
gratuluje corci

no i sie oszczedzaj

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Mysle ze spokojnie dam rade, co to jest 100 postow, ale 2 m-ce to juz sie zmartwilam!
ale jestes przeciez zarejestrowana od sierpnia to 2 miesiace chyba juz niedlugo mina

Stary 2011-10-05, 20:54   #3588
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Karolcia, jakie slicznosci masz w brzuszku!
Anagat mnie tez bardzo brakuje winka bialego i tez papieroska wiem wiem , nie krzyczcie na mnie glupi czlowiek
Zaraz głupi... masz prawo mieć chęć zapalic skoro wcześniej paliłaś, to przecież nałóg często silniejszy od silnej woli, ważne tylko żebys nie zapaliła, bo dzidzia się ponoć bardzo męczy wtedy no ale nie muszę Ci tego tłumaczyć, jesteś mądrą kobietą i mamą, więc sama wiesz.
W zamian za to pozwalam zjeść coś słodkiego lub niezbyt zdrowego
Stary 2011-10-05, 21:07   #3589
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
zwrocilam wlasnie na to uwage
super hihi
a odnosnie aparatu, moje zdanie jest takie ze najlepszy rteciowy albo zegarowy tylko to sa takie do mierzenia ze stetoskopem a sama tego nie bedziesz umiala obsluzyc, wiec dla Ciebie pozostaje automatyczny.
No chyba ze sa rteciowe automatyczne, nie slyszalam ale moj szpital zacofany wiec mozliwe ze jest takowy Prosze mi tu meldowac cisnienia jak juz zakupisz bo tetno mozesz recznie mierzyc tak najlepiej. Gdzie mierzyc na rece to chyba wiesz a mierzysz przez 15 sekund i mnozysz razy 4. Tetno tez prosze meldowac
Cytat:
Ale ja za nim tęsknię..

Cytat:
To musi być kobietka!!!
Aguśka no to albo będą córy, albo wszystkie dzidzie są do siebie podobne Może jest nas więcej... przyznawać się
no ja tak wypina piers to na pewno kobitka
ale wiesz co chyba nie jest tak ze wszystkie sa podobne dzidzie bo ja porownywalam usg Filipa i tej dzidzi w brzuszku i okazuje sie ze wygladaja inaczej, u Filipa bylo widac wieksza glowke a ta dzidzia co u mnei w brzuszka taka drobniejsza mi sie wydaje.
Cytat:
Kurcze, ja się naprawdę na tym nei znam.. Na pewno warto mierzyć. I koniecznie na spokojnie.. Bo jak masz mierzone u lekarza, to i w stresie i w emocjach, i po wysiłku, bo jakoś dojechać/ dojść musiałaś..
Najlepiej w domu na spokojnie..

A co do rtęciowych. Ja bym jednak automat kupiła..
My tu tylko takie stosujemy i dobrze działają. Rtęciowe to znam tylko takie, że jeszcze stetoskop trzeba mieć, żeby ciśnienia wysłuchać. Czy jest może jakiś automat rtęciowy, agulka??
No ale na cisnieniu sie znasz wiec to rozkurczowe 94 to za wysokie, prawda?
Jednak dobrze ze bedzie mierzyc w domku, bo wtedy jest najbardziej miarodajne
A o rteciowych automatach nie slyszalam, mowilam juz ze moj szpital jest zacofany jeszcze i mamy tylko najlepszy (nowoczesny) sprzet na bloku operacyjnym, ale na oddziale juz lipa. Jedynie co, to mamy termometr ktory przyklada sie do skroni bezdotykowy w sekunde mierzy temperature
U nas tylko aparaty zegarowe ze stetoskopem do mierzenia cisnienia. I wyobraz sobie jak musze z rana zmierzyc 20 chorym, to mnie qrfffica bierze no ale mus to mus. Tym bardziej ze u moich chorych kontrola cisnienia bardzo wazna, lekarze nawet nam zlecaja co godzine albo co 15 minut. Powinni zakupic automatyczne bo wiesz ile to czasu schodzi.
Jednak ja ufam najbardziej wysluchiwaniu w stetoskopie cisnienia, nie wiem jak to z automatykami jest jesli cisnienie jest slabo slyszalne. Bo w stetoskopie to czesto wyslucham jak jest slabo slyszalne i niskie np 60/40 a kardiomonitor jak jest podlaczony to zauwazylam ze czasem meczy sie i pare razy pompuje jakby wyczuc nie moglale tez w koncu zmierzy..moze to tez zalezy od sprzetu
SZYMONEK

Stary 2011-10-05, 21:08   #3590
anagat
Zadomowienie

Cytat:
anagat jak masz na coś ochotę to czekasz aż Ci przejdzie??
Ja tak mam ze sprzątaniem hahah
Hehe i tu mnie masz Rybeńka

A co do sprzątania.. na to mam lepszy bajer.. Mianowicie słaby wzrok..
Po prostu nie widzę syfu
Stary 2011-10-05, 21:11   #3591
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo tikki nie wiedziałam że mieszkasz z rodziną, to chyba nie narzekasz na brak towarzystwa? Chyba że jednak narzekasz...?
Rybka szwagierka przyjechała z narzeczonym na 10 dni na wakacje i praktycznie ich nie ma, bo cały dzień zwiedzają a ja siedzę w domu, bo jest za gorąco na wychodzenie...tym bardziej na cały dzień.

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

Znowu posprzeczałam się z mężem . Powiedziałam mu, że przeszkadza mi jak się naje cebuli na noc i później chucha na mnie w łóżku...co skwitował, że mnie poj**ało . Oj...ja na pewno się do niego teraz odzywać nie będę .
Stary 2011-10-05, 21:20   #3592
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
gratuluje corci

no i sie oszczedzaj

ale jestes przeciez zarejestrowana od sierpnia to 2 miesiace chyba juz niedlugo mina

Gucia , ja myslalam ze te 2 m-ce to od kiedy zaczelam sie u was udzielac

Dzieki rybko za dobre slowo, ja sama sobie sie dziwie ze nie zgrzeszylam papierosem ale ja mam na to dobry sposob a mianowicie wyobrazam ze to malutkie dzieiatko siedzi sobie tam w brzuszku i nagle (gdybym zapalila) zaczyna sie dusic i krztusic i ma do mnie wielki zal! Jakzebym mogla je na to narazac! Chybabym w lustro spojrzec nie mogla. Latwo przyszlo mi to zrobic dla malenstwa, ale jak bedzie pozniej to nie wiem, ale to sie zobaczy, narazie jestem z siebie dumna! A co do czegos pysznego to wlasnie poszlam do kuchni i nalozylam sobie ekstra porcje (druga juz dzisiaj) mojego leczo, a pyszne to one bylo!
Tikki nir dziwie Ci sie z ta cebula, ja uwielbiam tez piwne opary w lozku, brr, okropnosci! Ja piwa nie znosze
Zazdroszcze Karolci abstynenta
Ja dzisiaj obcielam pazurki adasiowi i tak sobie pomyslalam ze jakie malutkie, ale w sumie to wpadlam na to ze za jakies 6 m-cy beda takie naprawde mini do obcinania i kurde ja juz wogole nie pamietam jak to sie robilo
Zaczynam sie martwic

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-05, 21:20   #3593
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
zwrocilam wlasnie na to uwage
super hihi
a odnosnie aparatu, moje zdanie jest takie ze najlepszy rteciowy albo zegarowy tylko to sa takie do mierzenia ze stetoskopem a sama tego nie bedziesz umiala obsluzyc, wiec dla Ciebie pozostaje automatyczny.
No chyba ze sa rteciowe automatyczne, nie slyszalam ale moj szpital zacofany wiec mozliwe ze jest takowy Prosze mi tu meldowac cisnienia jak juz zakupisz bo tetno mozesz recznie mierzyc tak najlepiej. Gdzie mierzyc na rece to chyba wiesz a mierzysz przez 15 sekund i mnozysz razy 4. Tetno tez prosze meldowac

No ale na cisnieniu sie znasz wiec to rozkurczowe 94 to za wysokie, prawda?
Jednak dobrze ze bedzie mierzyc w domku, bo wtedy jest najbardziej miarodajne
A o rteciowych automatach nie slyszalam, mowilam juz ze moj szpital jest zacofany jeszcze i mamy tylko najlepszy (nowoczesny) sprzet na bloku operacyjnym, ale na oddziale juz lipa. Jedynie co, to mamy termometr ktory przyklada sie do skroni bezdotykowy w sekunde mierzy temperature
U nas tylko aparaty zegarowe ze stetoskopem do mierzenia cisnienia. I wyobraz sobie jak musze z rana zmierzyc 20 chorym, to mnie qrfffica bierze no ale mus to mus. Tym bardziej ze u moich chorych kontrola cisnienia bardzo wazna, lekarze nawet nam zlecaja co godzine albo co 15 minut. Powinni zakupic automatyczne bo wiesz ile to czasu schodzi.
Jednak ja ufam najbardziej wysluchiwaniu w stetoskopie cisnienia, nie wiem jak to z automatykami jest jesli cisnienie jest slabo slyszalne. Bo w stetoskopie to czesto wyslucham jak jest slabo slyszalne i niskie np 60/40 a kardiomonitor jak jest podlaczony to zauwazylam ze czasem meczy sie i pare razy pompuje jakby wyczuc nie moglale tez w koncu zmierzy..moze to tez zalezy od sprzetu
tętno sobie zmierzyłam i mam 74 teraz Ale nie nadgarstku ale na szyi (bo na nadgarstku nie czuję).
Wcześniej ciśnienie miałam 127/81 oraz 136/90
Może faktycznie jakieś emocje mi towarzyszyły? Cholera wie. Nie zdążyłam odpocząć po wejściu na drugie piętro, bo co to jest niecałe 5 minut
Skombinuję jakiś aparat i zobaczę czy jest ok.

desia ja takich malutkich jeszcze nie obcinałam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.

Edytowane przez karolca
Czas edycji: 2011-10-05 o 21:22
Stary 2011-10-05, 21:20   #3594
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe i tu mnie masz Rybeńka

A co do sprzątania.. na to mam lepszy bajer.. Mianowicie słaby wzrok..
Po prostu nie widzę syfu
Też dobre.. widać są różne metody
Aguśka to może coś jest w tym podobieństwie, nie tylko nasza wyobraźnia
Stary 2011-10-05, 21:23   #3595
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
Ja dziś 14 tc i 3 dzień
aalegna ja już od 4 tygodni na L4 jestem, dziecko najważniejsze a i tak 100% płatne.
to idziemy łeb w łeb

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
mam pytanko do tych pracujacych, jak dlugo macie zamiar pracowac? Ja jestem w 18 tc i coraz mi ciezej w pracy chodze tylko na 5 godz ale staje sie to juz dla mnie meczarnia tak jakos szybko sie mecze.
ja myślę, żeby pracować minimum do końca tego roku, czyli do końca 6 miesiąca, a potem się zobaczy... tak czy siak część pracy w domu biurowej na pewno i tak będę wykonywać

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
ja te poduszki oglądałam na allegro koło 60 można już kupić fajną. teraz sobie radzę obwijając się kołdrą a rano jak mam ją tylko dla siebie to juz wogóle kokon robię
dzisiaj dzięki temu sobie pospałam jak nigdy bo do 10
są też tańsze chyba, ale na pewno trzeba patrzeć, bo są większe do spania dla ciężarnych (kojec) i mniejsze do karmienia (fasolka)

Cytat:
Napisane przez pempek Pokaż wiadomość
Cześć kochane

Ja już mam 18t5d Dzidzia jak już mówiłam skacze jak szalona, więc poprawia mi humor

Kurcze, moje 2 bliskie koleżanki są też w ciąży i wszystkie we trzy będziemy miały córeczki wesoło będzie
Pozdrawiam gorąco
Super, że dzidzia daje o sobie znać i nie wiem czego bardziej zazdroszczę ruchów dzidzi czy koleżanek w ciąży, u mnie żadna niestety niezaciążona na tą chwilę

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a ja kompletnie nie mam ochoty na mięso...przyswajam tylko wędliny a takie mięso, które trzeba smażyć, albo piec, mnie obrzydza.
mam tak samo, mięso w ogóle mnie nie interesujeale coś tam staram się jeść, żeby nie było...

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny od rana boli mnie jakos tak dziwacznie brzuch. i to nie są wiązadła ani nic. bo to zupelnie inny rodzaj bólu jest... nie pytajcie jaki dokladnie bo naprawde nie potrafię go dokładnie opisać. ból promieniujący do kręgosłupa.źródło jakby pod pępkiem. nie w doope ni w oko nie mogę sobie z nim poradzic-ani leżeć ani stać ani nic:/ na szpital nie jadę,bo znów zbagatelizują ten ból-usłuszę,że to normalne jest. Po prostu zaczekać chce jeszcze troche. Dodam,że złapalo mnie przeziębienie i rano wzięłam rutinoscorbin (dozwolony wg linku z 1-szej strony naszego wątku) mimo,że wkoło mi odradzali ze względu na jakieś podobno niepożadane objawy które może wywołać rutyna czy jakos tak (ja sie nie znam). wziełam juz 4tabletki no-spy bo momentami ból jest naprawde silny. ale za moment mija i znow-tak w koło. Zastanawiam sie nad wzięciem paracetamolu. Co wy myślicie o tym? bo ja juz pojęcia nie mam naprawde. połozna nie odbiera jak dzwonie. nie mam nr do GP mojego nawet;/ kuźwa.... poradźcie cos,prosze Was tak ładnie....
mam nadzieję, że coś pomogli w szpitalu... a rutinoscorbin mi lekarz pozwolił zażywać codziennie bo się chorowita w ciąży zrobiłam

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny a kupiłyście lub kiedy kupujecie już coś dla maluszków? chodzi mi o ciuszki głownie, ale też mebelki np.??
ja czekam na płeć i grudniowe wyprzedaże

Cytat:
Jestem już w domu.
Łożysko się obniżyło i mam uważać na siebie bardziej niż zawsze. Ciśnienie mam jakieś dziwne 116/94, położna trzy razy mierzyła dla pewności. Waga w górę więc to plus.
Najlepiej abym leżała, odpoczywała. Na plecy i rwę - basen, ale to za jakiś czas. Lekarz ostrzegł, że może pojawić się plamienie i mam nie czekać tylko dzwonić lub jechać do szpitala.
To tyle złych wieści.
Serduszko maluszka bije jak szalone, jest tylko o jeden dzień mniejsze niż wynika to z OM, więc różnica żadna póki co, mierzy prawie 12 cm CRL.
Widziałam serduszko, żołądek, główkę w przekroju, paluszki u rączki. Trochę się wierciło. Mąż zachwycony i w trosce o mnie karze mi leżeć i nic nie robić. Wymyślił, że będziemy zamawiać obiady.
Pan doktor powiedział, że na 98% będzie dziewczynka
Gratulacje córeczki, duża dziewczynka już ale przede wszystkim pilnuj się i odpoczywaj dużo!
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 21:24   #3596
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Wróciliśmy... cała trójka,na szczęście... obadali mnie gruntownie,łacznie ze scanem. powodem tych bóli jest łożysko które sie gwaltownie obnizyło (a gdzieś czytalam,że takie obniżenie jest bezbolesne,dziwne,prawda? ?;/)... Mam uważać na siebie, nic nie dźwigać ani zbyt energicznie się podnosić itp... mam tez mierzyć ciśnienie regularnie (całe szczęście w domu jest przyszywana babcia która ma ciśnieniomierz,więc będę jechać na pożyczonym). no i jutro mam do skutku dzwonić do mojej midwife żeby mnie umówiła na wizytę na przyszły tydzień. Jestem zaskoczona,bo potraktowali mnie bardzo serio,nie tak jak za pierwszym razem.Szczęka mi opadla normalnie.Więc muszę zwrócic honor angielskiemu nhs. Potrafią zajać się ciężarną tak jak potrzeba. badala mnie taka starsza lekarka i co chwilę nazywała mnie "my little one".dziwnie zabrzmi,ale to bylo bardzo miłe. może dlatego,że mi mamy teraz brakuje,a ta pani mnie potraktowała jak małą córeczkę. Nie śmiejcię sie ze mnie,proszę... Ja czasem naprawde czuje sie zagubiona jak 5-latka we mgle... Tymbardziej dziś,kiedy tak się bałam.. Zaskoczyła mnie bardzo reakcja mojego Tż,bo on zawsze był taki twardziel (czasami aż mnie to złości),nie okazuje zbytnio emocji. a tam na korytarzu się popłakał,bo bał sie że cos mi i dziecku sie stanie i umrzemy. przyznał mi sie potem,że kiedyś miał taki sen własnie i przeraził sie,że on mógł być proroczy...
ale wszystko w miarę dobrze się skończyło,prócz tego łożyska oczywiście. teraz trzeba liczyć na to że ono wróci na swoje miejsce. a możecie mi powiedzieć co mogło to "opadnięcie" spowodować? i czym grozi takie niskie jego położenie??
dziękuję Wam,kochane moje za wsparcie jak zwykle jesteście niezawodne!

widze,że karolca ma ten sam problem co i ja... co Ci lekarz dokładnie na ten temat powiedział? ja szczerze mówiąc nie zapytałam,bo za duzo info na raz bylo i w nerwach zapomniałam...

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️

Edytowane przez balbinka20
Czas edycji: 2011-10-05 o 21:29
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-05, 21:28   #3597
rybka13
Zakorzenienie

desia do usług
I nie martw się co będzie z paleniem po ciąży, wiadomo że nie jest to zdrowe, ale jesteś dorosła i jeśli nie trujesz innych, to tak naprawde nie robisz niczego złego
I nie mów mi tu o małych pazurkach, bo Ty już masz doświadczenie, co mamy powiedzieć my- pierworódki? Nic tylko się martwic wszystkim po kolei...
Stary 2011-10-05, 21:32   #3598
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Wróciliśmy... cała trójka,na szczęście... obadali mnie gruntownie,łacznie ze scanem. powodem tych bóli jest łożysko które sie gwaltownie obnizyło (a gdzieś czytalam,że takie obniżenie jest bezbolesne,dziwne,prawda? ?;/)... Mam uważać na siebie, nic nie dźwigać ani zbyt energicznie się podnosić itp... mam tez mierzyć ciśnienie regularnie (całe szczęście w domu jest przyszywana babcia która ma ciśnieniomierz,więc będę jechać na pożyczonym). no i jutro mam do skutku dzwonić do mojej midwife żeby mnie umówiła na wizytę na przyszły tydzień. Jestem zaskoczona,bo potraktowali mnie bardzo serio,nie tak jak za pierwszym razem.Szczęka mi opadla normalnie.Więc muszę zwrócic honor angielskiemu nhs. Potrafią zajać się ciężarną tak jak potrzeba. badala mnie taka starsza lekarka i co chwilę nazywała mnie "my little one".dziwnie zabrzmi,ale to bylo bardzo miłe. może dlatego,że mi mamy teraz brakuje,a ta pani mnie potraktowała jak małą córeczkę. Nie śmiejcię sie ze mnie,proszę... Ja czasem naprawde czuje sie zagubiona jak 5-latka we mgle... Tymbardziej dziś,kiedy tak się bałam.. Zaskoczyła mnie bardzo reakcja mojego Tż,bo on zawsze był taki twardziel (czasami aż mnie to złości),nie okazuje zbytnio emocji. a tam na korytarzu się popłakał,bo bał sie że cos mi i dziecku sie stanie i umrzemy. przyznał mi sie potem,że kiedyś miał taki sen własnie i przeraził sie,że on mógł być proroczy...
ale wszystko w miarę dobrze się skończyło,prócz tego łożyska oczywiście. teraz trzeba liczyć na to że ono wróci na swoje miejsce. a możecie mi powiedzieć co mogło to "opadnięcie" spowodować? i czym grozi takie niskie jego położenie??
dziękuję Wam,kochane moje za wsparcie jak zwykle jesteście niezawodne!

widze,że karolca ma ten sam problem co i ja... co Ci lekarz dokładnie na ten temat powiedział? ja szczerze mówiąc nie zapytałam,bo za duzo info na raz bylo i w nerwach zapomniała...
Ale fajnie balbinko ze wszytsko w porzadku, lozysko chyba jeszcze moze sie podniesc, ale wiadomo ze lepiej na zimne dmuchac i musisz sie bardzo oszczedzac!
Ale super ze cie powaznie potraktowali i jeszcze na taka fajna polozna trafilas! Rozumiem tesknote za mama, ja tez tak mam, jestesmy daleko od naszych mamus a przez ciaze mamy wieksza potzraebe kontaktu z bliskimi naszemu sercu kobietami .
Przy tym niskim polozeniu to tak jak juz ktos karolci pisal napewno sex jest zabroniony niestety
A z TZ badz dumna, twardziel okazujacy uczucia... napewno nie bylo mu latwo!

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-05, 21:35   #3599
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
widze,że karolca ma ten sam problem co i ja... co Ci lekarz dokładnie na ten temat powiedział? ja szczerze mówiąc nie zapytałam,bo za duzo info na raz bylo i w nerwach zapomniałam...
Dużo leżeć i odpoczywać (chociaż z drugiej strony mam chodzić także na basen, ale to na plecy i rwę).
Leżej najlepiej tak, aby nogi i miednica były uniesione pod kątem.
Moja siostra na podobnym etapie ciąży również miała obniżające się łożysko i takie leżakowanie jej pomogło.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-05, 21:36   #3600
rybka13
Zakorzenienie

Balbinka bardzo się cieszę, że wszystko dobrze się skończyło
że z dzidzią ok, że Tż tak Cie wspierał no i że zaopiekowali sie Tobą należycie, to jest pocieszające bo ja tez stąd i do tej pory też mam mieszane uczucia, ale widać że i angielscy lekarze mają serca
Dbaj o siebie kochana, na pewno wszystko będzie dobrze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości