|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
| Pokaż wyniki sondy: Które lepsze na okres jesień/zima? | |||
| Givenchy Play Intense |
|
3 | 42,86% |
| Jean Paul Gaultier Le Male |
|
4 | 57,14% |
| Głosujący: 7. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#601 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Jakis fajny zapaszek dla mlodego mezczyzny :D
No wlasnie Nemo - tylko jakos nie moge go juz spotkac bo z tego co wyczytalem zostal wycofany. Clevland mozesz cos o nim napisac ?? Jest podobny do Guciego PH czy to zupelnie inna bajka ??
|
|
|
|
#602 |
|
Rozeznanie
|
Nemo jest w typie adidasa czarnego- drzewny, bardzo ciekawy.
Gucci PH to kadzidła, ten jest bardziej aromatyczny. Do adidasa mu najbliżej. Nemo możesz zamówić na allegro. Sądzę jednak iż możesz na niego gdzieś jeszcze trafić... Ktoś na tym forum pisał iż go gdzieś widział. Ma fajny flakon. Sprawdź jeszcze: Aramis Life by Aramis Chic for Men by Carolina Herrera albo Ch for men (super męski zapach) Sander for Man by Jil Sander - zaraz się Forumowiczki obudzą, ponieważ go lubią... A i właśnie- moja ulubienica na wieczory "na Panie"- Escada Magnetism... Tylko nie wiem z ilu metrów "przyciągnie" pewnie zależy na kim leży...
|
|
|
|
#603 |
|
Wtajemniczenie
|
Escada Magnetism jest bardzo fajna
![]() podobny jest Paco Rabanne Black XS(slodko-przyprawowy ![]() moze L'instant EDP ? |
|
|
|
#604 |
|
Przyczajenie
|
Czy duza jest roznica miedzy GUERLAIN L'INSTANT PARIS HOMME (kolor taki złotawy), a GUERLAIN L'INSTANT PARIS HOMME D'UN ETE (turkusowy). Bardzo mi sie podoba ten pierwszy. Duza jest roznica w zapachu pomiedzy tym drugim ??
|
|
|
|
#605 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Ktory Hugo Boss??
No i doszedł Hugo
|
|
|
|
#606 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ktory Hugo Boss??
Nie ma za co, cieszę się, że jesteś zadowolony z zakupu
.
|
#607 |
|
Przyczajenie
|
Woda toaletowa dla mnie - pomocy.
Czesc mam 17 lat i mam problem z wyborem jakiejs "ciekawej" wody toaletowej. Wczesniej mialem szarego bossa ale juz niechce ! Testowalem juz wiele roznych ale nic, kompletnie nic mi sie nie podoba
pomocy pls, przede wszystkim chodzi mi o cos mlodziezowego, nie duszacego no i takiego w sam raz... aha no i cena to mysle, ze za 50 ml moglbym dac max 150 zl wiec jezeli ktos moglby doradzic to niech napisze jak najwiecej propozycji ! pozdrowka, dziex, papa ![]()
|
|
|
|
#608 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: woda toaletowa dla mnie ! :( pomocy
Poczytaj tu:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=36 a ceny niższe masz na allegro tylko kupuj od ludzi którzy mają po kilkaset sprzedanych zapachów. Perfum kosztujący w perfumeri np.220zł na allegro zwykle kosztuje około 120-150zł. Te same zapachy za 50-70zł są "spod pachy"... |
|
|
|
#609 |
|
Przyczajenie
|
Na allegro napewno juz nie kupie, raz sie przejechalem i wystarczy. Wole doplacic i byc pewien ze mam zapach ten ktory chcialem miec !!
![]() Dziex za stronke, poczytam sobie troche ;p ale jezeli ktos ma jakies fajne propozycje to PISAC PISAC nie krempowac sie
|
|
|
|
#610 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Ermenengildo Zegna Zegna Ja tez mam 17 lat, ale raczej nic by sie tobie nie spodobalo bo mam wypaczony gust ![]() Ew. Kenzo Pour Homme albo czarny Adidas... Okresl jakie lubisz zapchy. Ciezkie, slodkie, gorzkie, lekkie, owocowe, morskie.... bardzij do dresow czy na randke.... |
|
|
|
|
#611 |
|
Przyczajenie
|
Hmmm, jakie lubie ? zapach lekki !! o tak, nie moze byc jakas ciezka orietalna woda. Mysle ze cos w kierunku drzewno-cytrusowym ? ale nie koniecznie. Nie moze byc za słodki no i co do "dresow" to nie nosze i nie zniosze :P Mysle ze taki na codzien, na imprezke, randke, weselicho czyli taki uniwersalny :P
Znajoma polecila mi Lacoste Essential ale nie mialem z nia nigdy doczynienia... wiec jutro jade obadac, oblookam tez herreire 212 i live by esprit no i zobaczymy ![]() Jil Sander Sport for Men i Ermenengildo Zegna Zegna tez zobacze chodz niewiem czy wogle zastane je w Marionnaud. pa i dziex ![]() ![]()
|
|
|
|
#612 |
|
Zakorzenienie
|
To moze sprobuj XS Paco Rabanne, to swiezy drzewno-mchowy zapach. Wyrazny i jednoczesnie lekki. Moj TZ go uzywa i oboje go uwielbiamy...
W skrocie:mieta, kolendra, arbuz potem cytrus, geranium, cedr, na koncu nuty szalwi, mchu i pizma. |
|
|
|
#613 |
|
Raczkowanie
|
przetestuj azzuro chrome,dior higher
|
|
|
|
#614 |
|
Zakorzenienie
|
Niesiona na fali zapachów Mont Blanc powąchałam dziś Starwalker. Świeże, chłodne, aromatyczne. Jest szansa, że się spodobają
Ceny w perfumerii: http://www.lumiere.pl/advanced_searc...rds=starwalker Na allegro pewnie taniej i nie sądzę, że ktoś podrabia ten zapach
|
|
|
|
#615 |
|
Przyczajenie
|
ohoo
czyli jeszcze bede musial looknac paco rabanne XS, starwalker (troche drogie ale zobaczymy czy wart tej kasy ), azzaro odpada ! ;] a co do diora to mam takie przeczucie ze pasuje bardziej do dojzalego mezczyzny ale powacham, nie zaszkodzi ;]dziekuje !! |
|
|
|
#616 |
|
BAN stały
|
I koniecznie M7 od Yves Saint L w wersji Fresh.
|
|
|
|
#617 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy jeszcze coś pomogę ale looknij też na Allure Homme Chanel
|
|
|
|
#618 |
|
Przyczajenie
|
Oj chyba do perfumerii to juz mnie nie wpuszcza
chyba taniej by im wyszlo dac mi flakonik za darmo oj bo natestowalem wczoraj ![]() ![]() ![]() Wiec tak : Jil Sander Sport for Men - niestety ![]() Ermenengildo Zegna Zegna - odpada ![]() Life by esprit - odpada, pierwsze "wąchniecie" bylo spoko ale jak sie wciagnelem to jakos tak mydlem dawalo, ughhh, nie, nie, jeszcze raz nie ! Carolina Herreira 212 - hmmm taki dosc specyficzny ale nie nie podoba mi sie...Paco rabanne XS - oj ciekawy, ciekawy Starwalker - bardzo fajny, ale jak bym mial go kupic to raczej wchodzi w gre tylko allegro :/ Dior higher - tak jak sie spodziewalem, nie dla mnie Chanel Allure - to sie kupie za jakies 5 lat ![]() M7 - nie zastalem Narazie to byly testy na papierkach bo tylu rąk nie posiadam ![]() ![]() Powiedzcie mi cos o Lacoste Essential, bo nie bylo go :O:O zawsze rzucal mi sie w oczy a wczoraj nie bylo ( wrrrrNo i co sadzicie o DB Instinct ???? ;] pa |
|
|
|
#619 |
|
Raczkowanie
|
prosze o porade ktory wybrac
truth ck,declaration cartier,allure chanel,magnetism escada,givchany pour homme,jil sander pour homme,zanzibar van cllef & arpels,laliqe euues.Tych dwoch ostatnich nie znam juz tyle sie nawochalem ze trudno mi obiektywnie ocenic ktory jest najlepszy jaki waszym zdaniem jest godny uwagi
|
|
|
|
#620 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prosze o porade ktory wybrac
Ja stawialabym na jeden z:
![]() Escada Magentism Truth CK Allure Chanel ktory, to juz musisz sam zdecydowac moze jednak zaden z wymienionych przeze mnie? Perfumy maja podobac sie przede wszystkim Tobie, wiec powachaj wszystko jeszcze raz, ale nie wachajac wiecej niz 3 na raz, bo sie pogubisz
|
|
|
|
#621 |
|
Raczkowanie
|
cos napewno wybiore z tej trojki a zanzibar i euues znasz bo na forum czesto sie pojawiaja a w sephorze i daglasie sa niedostepne czy warto zawracac sobie glowe i jechac kilkanascie kilometrow zeby je poznac
|
|
|
|
#622 |
|
Zakorzenienie
|
W męskich zapachach nie jestem zbyt obeznana, ale obstawiam Declaration
Niesamowicie mi się podobają
|
|
|
|
#623 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tomh, z podanej przez Ciebie listy zapachów wybrałabym Declaration albo Allure Homme Zapachów Lalique i Van Cleef & Arpels nie znam, niestety.
|
|
#624 |
|
Raczkowanie
|
drogie panie testowalem m7 ysl ale nierozumie tych zachwytow dla mnie ten zapach jest okropny po psiknieciu na skore na poczotku wydobywa sie jakas dziwna nutka jakby denaturat lub benzyna po jakims czasie lagodnieje ale cos z tym zapachem jest nie tak
|
|
|
|
#625 |
|
Raczkowanie
|
a kiedy wypryskany tym zapachem jechalem autobusem to mialem wrazenie ze ludzie sie odemnie odwracaja
|
|
|
|
#626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie z zapachami tak jest. na marginesie - jak ja lubię zapach benzyny
|
|
|
|
|
#627 |
|
Zakorzenienie
|
Equus Lalique'a jest bardzo fajny i dyskretny (no i mam wrazenie ze bardziej pasuje do garnituru niz na codzien). Sprobuj Body Kouros a z tych co wymieniles to wybralabym Jil Sander i Allure.
Pzdr Nat
|
#628 |
|
Raczkowanie
|
bylem i kupilem jil sander ale znow mam dylemat kiedy tetowalem matka z corka ogladaly maeskie wody i pani z sephory polecila im diora pour homme a te panie stwierdzile ze pachnie pieknie bardzo mesko zaintrygowany ta sytulacja przetestowalem na skorze i powiem mialy racje bardzo fajny zapach ale narazie musze dac sobie spokuj z zakupami bo w tym miesiacu kupilem juz 4wody ale po nowym roku go sobie musze sprezentowac
|
|
|
|
#629 |
|
BAN stały
|
Locste jest bezmafdzijny
|
|
|
|
#630 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:17.

pewnie zależy na kim leży...

pomocy pls, przede wszystkim chodzi mi o cos mlodziezowego, nie duszacego no i takiego w sam raz... aha no i cena to mysle, ze za 50 ml moglbym dac max 150 zl wiec jezeli ktos moglby doradzic to niech napisze jak najwiecej propozycji ! pozdrowka, dziex, papa 

chyba taniej by im wyszlo dac mi flakonik za darmo