|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
Cytat:
No i po raz kolejny potwierdziła się moja teza związana z pytaniem : dlaczego w sklepach nie ma próbek. Odpowiadałam : bo jakby były, sporo sprzedawców na Allegro przestałoby egzystować. Pisałam już, że zamówiłam na Allegro miniaturki tuszu, na próbunek. Właśnie Pan Doręczyciel przywiózł mi przesyłkę i na opakowaniach jak wół jest napisane w pięciu językach, sporymi literami : not for sale . Ale przynajmniej mam pewność, że to oryginały |
|
|
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Miniaturki
Zaraz biorę się za biały barszcz - przeglądam przepisy w necie i w każdym jest śmietana... Nie pamiętam, żeby moja mama kiedykolwiek zabielała biały barszcz śmietaną ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-10-03 o 10:42 |
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie tak
Cytat:
Można i tak...
|
|
|
#964 |
|
BAN stały
|
Kupiłam olej kokosowy z jakiejś niemieckiej firmy 500ml za 42 zł, niby dużo, ale wszystkie te oleje tyle widzę kosztują, a w necie wcale nie jest taniej ;/ Dobrze, że ma szerokie zastowowanie
ale pewnie głównie testowanie będzie kosmetyczne, ale zobaczymy, może coś upiekę czy usmażę, niby eliminacja innych tłuszczy i zamiana na kokosowy to po tygodniu 0,5kg, więc ja przesadzać nie mogę, bom chuda i znikne
|
|
|
|
|
#965 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() bo tusz, który nie jest zły mnie nie zadowala, chce znalezc coś lepszego, cos co nie bd się kruszyć, bo jak się stoi 10h w pracy to nie ma sie czasu na sprawdzanie makijazu w lusterku i poprawki daj znać co wet powiedział moim rodzicom zamarzył się Maltańczyk
|
|||
|
|
|
|
#966 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja pare miesiecy po wprowadzeniu Catrice dowiedzialam sie co to jest w ogole ![]() Cytat:
![]() Cytat:
jak wygladaja okragle oczy? cos jak to -> http://i2.pinger.pl/pgr299/eabce25c0...09_318x500.jpg ? (ten obrazek na dole to niby wyglad po skorygowaniu ale dla mnie te tez sa okragle ) bo sie sama zaczelam zastanawiac czy nie mam takich czasem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
powiedz mi jak pracujesz, tzn pracowalas chyba w piatki tez stalas na promocjach? jak tak to w jakich godzinach?
Can we pretend that airplanes in the night sky are like shooting stars I could really use a wish right now..♪ Edytowane przez niby nic Czas edycji: 2011-10-03 o 21:23 |
|||||
|
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracowałam głównie w pt 14-20 sb 10-20
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 | ||||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
Nasza piesacza coś ma z prawą tylną nogą od jakiegoś czasu. 2 może 3 lata. Nadchodzi jesień, a ona liże się i liże po pachwinie. Tak się liże, że normalnie aż włosów tam nie ma. Jeździliśmy po lekarzach, żaden nie wie, co jej jest. Były już prześwietlenia, leki, cuda wianki - i nic. Jedynie hipotezy, że to może reumatyzm, albo co innego... Zwyrodnień na prześwietleniu nie widać, jedyne czego lekarz się dopatrzył, to podobno zmniejszona wątroba. Ale pies tyle lat żyje i nigdy problemów nie było, więc jak dla mnie to taka trochę diagnoza na siłę. No i coś tam z krwią miała, keratyninę czy coś w ten deseń, co by świadczyło o chorobie nerek. Ale nic na 100% ![]() Pies daje radę i mam nadzieję, że i u Ciebie będzie dobrze ![]() Nie, nie byłam jeszcze ![]() Cytat:
A papiloty tak ![]() Te z ebaya trochę kiepskie, poodkształcały się. Niepotrzebnie je "otwierałam", mogłam nawijać bez rozrywania tej szczeliny w środku, lepiej bym na tym wyszła. Cytat:
A ja Ci powiem, że w sumie nawet dobrze, że są próbki w sprzedaży. Można kupić objętościowo tyle samo, ale za pół ceny ![]() Cytat:
Cytat:
Maltańczyk fajny , moja prawie jak maltańczyk jest, tylko w innym kolorze . No i nie jest taki złośliwy jak pekinole ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
Z prawdziwego barszczu i tak nic nie wyszło (bo ten marketowy zakwas okazał się okropny) i skończyło się na barszczu z torebki
Ale przyprawionym po mojemu i z wszystkim co barszcz biały powinien mieć ![]() TŻ powiedział, że bardzo dobry ![]() Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2011-10-03 o 23:11 |
|
|
|
|
#970 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Cytat:
Przepisy można modyfikować, ale jak tradycja przodków każe - śmietana musi być. Bez śmietany to już nie jest barszcz biały czy żur, tylko kwaśna zupa na wędzonce z chrzanem i jajkiem .Cytat:
Nigdy nic na nim nie przyrządzałam, ale czytałam, że dziewczyny smażą i pieką. Nie wiem jaka jest granica gorąca dla tego oleju . Ty nie bądź sofistką i powiedz jakich używasz . Cytat:
Tak mnie nauczyła wizażystka. Malowanie dolnych rzęs lub kreski na dolnych powiekach jeszcze bardziej zaokrąglają oko. Ale Ty mnie nie słuchaj, bo być może bzdury piszę. Dużo porad dotyczących makijażu okrągłych oczu, każe je całkowicie obrysowywać kreską + tusz na rzęsach { na górze i dole}, taki niby "egipski makijaż". Ja się w takim rodzaju makijażu wyjatkowo źle czuję i źle wyglądam . "Moim" makijażem jest kreska na górnej powiece, w stylu Sophii Loren . Niestety - sama nie umiem . Cytat:
. Dzisiaj spróbuję.Cytat:
Jeszcze nie byłam z Yoko u lekarza. Jakoś się nie ułożyło, a widzę, że pies zbytnio nie cierpi. Wczoraj wieczorem, jak się rozchodziła, to rozciągnęła popołudniowy spacer do 2, 5 godzin i jeszcze musiałam ją "prosić", żeby do domu chciała wracać. Dzisiaj muszę załatwiać swoje sprawy. Przypuszczam, że do lecznicy pojedziemy w środę . Idę koty łapać. Całą noc ich nie było. Miłego dnia |
|||||
|
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
czeka w kolejce, nie otwieram kilku tuszy, bo się starzeją
moja mama jest z niego zadowolona choc cudem swiata wg niej nie jest, ale pogrubia i nie kruszy się Cytat:
![]() mówię Ci, że moje rzęsy i oczy są b. wybredne i tak na prawdę to cały czas kupuję inny, były lepsze i gorsze, ale miło wspominam ten zielony z maybelline Define-A-Lash, bo mocno wydlużał, choc uzywałam go daaawno temu i nie wiem czy go nie popsuli albo czy nie stałam się bardziej wymagająca ![]() powiedz coś więcej, szczerze to nie palę się żebysmy mieli psa |
|
|
|
|
|
#972 |
|
BAN stały
|
Heroldin, niby w przeciwieństwie do innych zdrowych olejów ten ma wysoka tolerancję, nie utleniają się tłuszcze, poczytaj tutaj, może pomoże http://www.planetazdrowie.pl/index.p...151&Itemid=178 ogólne zastosowanie
lub strony tego typu http://olejkokosowy.zdrowylink.pl/od...luszczu-olejem
|
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że znowu pokombinowali z wyglądem forum
![]() Kupiłam sobie w lumpku żakiet i koszulę dla TŻ'a ![]() Wychodząc z lumpka spotkałam koleżankę z pracy, coś tam ściemniłam, ale nie wiem czy się nie domyśliła, nawet jeśli to nie będę się przejmować
|
|
|
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Pocytowałam wczoraj i mi neta odcięli;/
Dziś pierwsze zajęcia. Od 8 do 18.30, jestem całkowicie uciągnięta;/
|
|
#975 | |||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale jestem dzisiaj wykończona. Dzieciory wyjątkowo rykliwe dzisiaj . Usnęłam razem z Yao.
|
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#977 |
|
|
Oj tam, ten jeden raz zrób wyjątek
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
ok
![]() moja mama mówi, że w ogóle się nie kruszy i jest zadowolona
|
|
|
|
|
#979 |
|
|
Dzięki
Obadaj jeszcze czy wydłuża i pogrubia
|
|
|
#980 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Ty mnie nie prowokuj, bo z dziesięć stron zapiszę .Np. żeby mieć ładnego psa tej rasy, trzeba go bez przerwy czesać . Te psy mają wyjątkowo marne włosy, strasznie się kołtunią i brak czesania powoduje u nich straszliwe kołtuny {szczególnie pod pachami}, które , przy chodzeniu, ciągną i sprawiają ból . Jak nie będziesz czesać - trzeba wycinać. Specjalne kosmetyki pielęgnacyjne. Ja używałam ludzkich odżywek i masek. Nawet oleje wcierałam. Regularnie fryzjer. Moja Sonja panicznie bała się czesania . Widocznie raz lub dwa ja zabolało i trauma pozostała. A więc - co trzy miesiące do fryzjera i włosy : latem - 5 cm.; zimą - 7 / 9 cm. Pies jest bardzo delikatny {np. kropla deszczu, włosy się sklejają, skóra goła i przeziębienie; latem chronić od słońca , bo może poparzyć; zimą - od mrozu, bo sierść nie chroni wystarczająco} - a wiec rożnego typu ubrania. Moja miała więcej płaszczy niż ja . Miała też szlafrok, dresy, płaszcz od deszczu z kapturem {sprowadzany każdego roku z Hiszpanii} i kurtkę na wzór battledress {skóra + białe futro}, i puchowy zimowy płaszcz. Miała i buty na zimę, i strój Św. Mikołaja, parę czapek i sukienkę na większe wyjścia. Oblicz sobie koszty . A i moja była głucha. Nie wiem z jakiego powodu, ale stwierdzono, że białe psy często rodzą się niesłyszące . A poza tym - Maltańczyk to sama radość i przyjemność . Poczytałam . Interesujące. Może {!} spróbuję. Ja do frytkownicy używam oleju palmowego. A teraz moja Psiapsiółka podpowiada mi, żeby do smażenia i frytury Planty używać. Nie śmierdzi i nie szkodzi . Podobnież ... No i mam tusz ! Kurde, znowu "górna półka" . W internecie : 120,oo - 140,oo zł. + przesyłka. To ten z ostatnio zakupionych miniaturek . Jak Wam coś powiem, to spadniecie ze śmiechu z krzeseł. Uczciwie ostrzegam ! Parokrotnie pisałam, że nasz kochany US tak mi lasuje mózg, że czasem nie wiem jak mam na imię i mam coraz większe zaniki pamięci. Wymalowałam się wczoraj tym nowym tuszem . Firany jak się patrzy. Istna rewelacja, widok orgazmiczny. Nie miałam się do czego przyczepić . Tak jak chciałam - grube, podkręcone i jako bonus - wydłużone. Istny szał. Trzymał się cały dzień bez niespodzianek i zmył się idealnie. Pisałam Wam, że bodajże od lat sześciu mam "swój" tusz . Szukałam tańszego. W domu pętają się jeszcze dwa opakowania tego "mojego" : jedno - na wykończeniu i drugie - puste, dla szczoteczki przechowywane. Wczoraj mnie coś tknęło i myślę : a jakiego tuszu Chanel ja używałam ? Lupa do ręki, czytam i padłam ... Ten sam sam co w miniaturkach . Bez komentarza ! Nie ma bata ! Asia, wkłada buty i maszeruje { Miłego dnia |
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
hahahah Kasia zabiłaś mnie tą historią z tuszem
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
powiem rodzicom |
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
I już po zajęciach
wydałam praktycznie całą kasę,a nic nie kupiłam
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
To na co wydałaś jak nic nie kupiłaś?
|
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie może czy mogę iść na wybory z paszportem zamiast dowodu?
|
|
|
|
|
#987 |
|
|
Co tak cicho siedzą
???Kasiu, rozwaliłaś mnie na łopatki tym tuszem ![]() A pieska to miałaś wyjątkowo wystrojonego Znajomy teściowej też ma Maltańczyka, ale on na lato strzyże go niemal na zero, dosłownie kilka mm od skóry. A w zimie to nie wiem, pewnie wtedy to piesek typowo kanapowy. Gosia, nie ściemniaj i pisz, co kupiłaś. No chyba, że opłaty za książki, bilety, czynsz i inne takie, no to odpuścimy ![]() Ja dzisiaj 'poszalałam' na ebayu - robię zakupy do pierwszego rozdania na blogu No i chyba wydam straszną kasę na lakiery, bo mój sprzedający powrócił... Teoretycznie tak.
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#989 |
|
|
Łooo, ja durna, dopiero komentarze od Was zobaczyłam
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wy idziecie? to dobrze
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:56.

Pisałam już, że zamówiłam na Allegro miniaturki tuszu, na próbunek. Właśnie Pan Doręczyciel przywiózł mi przesyłkę i na opakowaniach jak wół jest napisane w pięciu językach, sporymi literami : not for sale . Ale przynajmniej mam pewność, że to oryginały 

. Bez komentarza !