|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
DZIEWCZYNY,
mam pytanie odnośnie tego kubka niekapka jakiegoś, dlaczego go tak preferujecie? I czy zamiast butelki z herbatka koperkową lepiej jest podać tego niekapka ?
|
|
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Byłam dzisiaj w ciuszku.
pierwszy raz od 3 mcy. Nie umiałam się odnaleźć. Mało co kupiłam, chciałam ciuszki na zimę dla Sary ale nie było co wybierać. Ludzi multum. Czułam się jak pies puszczony z łańcucha, nie wiedziałam gdzie iść i gdzie się obrócić, co zrobić z czasem. Zaliczyłam jeszcze bierdronkę i na skrzydłach wróciłam do dzieciątka mojego. Ja to już jednak nie ta sama "ja" co kiedyś. Teściowa powiedziała, że sara ma chyba światłowstręt, bo się krzywi i jej przeszkadza. ![]() Zawsze jakieś uwagi ma. Nie mogę zdzierżyć tej kobiety, Sama jej osoba, nawet jak milczy mi przeszkadza. Sara zasnęła. Wczoraj nie była kąpana, dzisiaj już ją wybudzę za godzinę. Może nie będzie problemów z ponownym snem po kąpieli. Zrobiłam sobie w końcu morfologię i tsh. Tsh w normie- czy to znaczy że problemy z tarczycą były tylko w ciąży i teraz jest ok? dodam, że nie biore euth-cośtam. Stapelka ![]() Nie mam już anemii, hemoglobina ok. Leukocyty 3,33. Norma 4-10. Co to zaczy? AAA i w sobotę ide do gina. Umówiłam się. |
|
|
|
#273 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Tak wczesnie kladlas mala na brzuszek? A ja dopiero dzisiaj pierwszy raz...nie wiedzialam, ze mozna wczesniej... Cytat:
Prawdopodobnie Ford Focus, jutro maz bedzie ogladal. |
||
|
|
|
#274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale wymyśliła... to jej powiedz jeszcze że poza tym to się ślini, więc jak nic to wścieklizna.Współczuję Ci tej baby, naprawdę..
|
|
|
#275 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Halloo
![]() Cytat:
![]() Śliczny kombinezonik. ![]() Stroneczku śżliczna Wiki Wszystkiego najlepszego dla Igorka Cytat:
![]() Sprawdza nóżki "ręcznie" i robi usg. To ładnie posapała Cytat:
Ja byłam nastawiona na cięęęężkie dni i noce, a wcale nie było takiej tragedii ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#276 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja sama nie wiem ![]() Cytat:
Właśnie mnie przeraża to zachłyśnięcie się. A Dominik od dwóch dni więcej ulewa, albo potrafi mu się wrócić jedzenie, a on je z powrotem połyka. Boję się, że w łóżeczku nie dopilnuję, będzie spał na wznak i nieszczęście gotowe. Jak go mam przy sobie jestem spokojniejsza. Cytat:
Aniu Ty masz fotelik do samochodu od Jedo, czy inny kupowałaś?
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
super, dzieki!
Cytat:
pneumo-tak |
|
|
|
|
#278 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak wyjde z domu to nie wiem za co się "złapać" ![]() Współczuję takiej teściowej. a nie myśleliście żeby się wyprowadzić? Cytat:
![]() Z Filipem było inaczej bo on jeszcze w szpitalu po porodzie był naświetlany na żółtaczkę i od razu był nauczony długo leżeć na brzuszku i uwielbiał tę pozycję
|
|
#279 |
|
Zadomowienie
|
Youyou ano widzisz, pierworodce zawsze pod gorke
. Mnie sie czesto wydaje, ze bardzo malo wiem o dzieciach. Na szczescie mam Was i mame obok siebie |
|
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
Sweet ja szczepiłam i na pneumo i na rota. Chciałam jeszcze na meningo ale nigdzie nie mogę dostać, a babka w aptece mówiła, że oni już chyba ze dwa lata nie zamawiali bo nie ma zainteresowania, więc postanowiłam nie szaleć i dać z tym spokój
![]() A u nas jak nie urok to sr...ka
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Jaciee moja tak sobie pokarm zwraca często, bo chce gaworzyć a ona zamiast naprodukować śliny to produkuje te mleko które nie dawno przetrawiła i tyle z jej gadania
Ta poduszka raczej pomóc ta KLIN, albo weź sobie materac daj pod kątem 30 stopni. Dzisiaj był dzień bez marudzenia chciała jeść co 2h ![]() i w między czasie herbatka, w sumie dziś jej wypiła 50ml
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#282 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oj to by było boskie Cytat:
Jaś tylko spał i jadł a ja niemogłam sie napatrzeć na moje maleńswo. Leżałam z nim w łóżku i oglądaałam malutkie stópki, krzywe nóżki, ciupeńkie paluszki itd. Teraz nastała era kolek i ogólnego marudzenia, są wieczory że czuje sie jak stary kombajn ![]() oczywiście wciąż jestem zauroczona moim synkiem, ale zmęcznie daje mi sie we znaki ale wiem że muszę być cierpliwa dla mojego serduszka
|
|
#283 |
|
Zadomowienie
|
Ach i się jeszcze pochwalę - poszliśmy dzisiaj do pediatry i od razu zważyłam Natana - tak więc w 12 tygodniu życia ma już 6400!!! Jeszcze tylko 460 gram i podwoi urodzeniówkę
|
#284 |
|
Zadomowienie
|
My po wizycie ............
dziekuje za kciuki podzialaly Igorek zdrowiutki (jak narazie) potem poszlismy po prezent do coccodrillo kupilismy pajacyka bawełnianego z nowej kolekcji potem mc donald na wynos cala ciaze mialam na niego ochote a przez diete nie moglam ..... noi do domu solenizant niedawno usnal i ja tez sie klade....... dzieki za odpowiedzi z tymi szczepieniami wlasnie sie zastanawiam nad nimi bo calosc to 1500 zl a dla mnie to sporo i nie wiem jaka podjac decyzje......... ulewanie - u nas roznie to bywa raz serek raz przed chwila wypite swieze mleko raz potrafi sie zzygac a dwa razy od urodzenia ulalo mu sie serkeim z brazowawym zabarwieniem ( niby to oznaki refluksowe) ale ulewa mu sie coraz zadziej wiec obserwuje
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-10-05 o 21:00 |
|
|
|
#285 |
|
Zadomowienie
|
Karolinee, Wodaqua - dziekujemy w imieniu Blaneczki
Baboniku - ech, znam ten bol - z dwojka dzieciaczkow to juz w ogole nie ma sie czasu dla siebie... spodziewalam sie tego, ale narazie przezywam lekki szok nadmiarem obowiazkow... ![]() a moja mlodsza gwiazda wlasnie zasypia - nic a nic nie interesuje jej TapMadl
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#286 | |
|
Zakorzenienie
|
Mam ten od wózka, nie kupowaliśmy innego
![]() ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Cytat:
Nadrabiam zaległości ![]() Jeszcze 2 strony, ale już padam... Carmelko byłam dzisiaj w Smyku z tym kodem rabatowym i niestety nie działał... Ale jako, że już miałam wybranych kilka rzeczy i strasznie mi się podobały to kupiłam bez rabatu. Jutro wstawię fotki :P
|
|
#288 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane mamusie a kiedy pediatra powinien mi dac skierowanie na badanie bioderek?
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
To ja się dziewczyny żegnam na dziś i idę spać, bo wczorajszej nocy spałam w sumie 4 godziny i trochę padam z nóg
Dobranoc
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Chyb mam kryzys laktacyjny
. Coreczka zjadla o 17.40, przed 19 kapiel i znowu papanie. W trakcie ryk, podalam druga piers, po kilku minutach placz. Piersi puste . Ponosilam troche na rekach, ale ewidentnie nie dojadla. Zrobilam MM, zjadla 30ml i usnela. Musze jakos pobudzic laktacje. Pije herbatki, Karmi stoi w lodowce, ale zoladek mnie boli, daruje sobie dzisiaj.
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
6-8 tydzień ![]() Mały śpi, ja idę w jego ślady. Dobranoc!
|
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Matko dziewczyny, ale mnie głowa boli
CIśnienie jakoś sie zmienia, czy coś ![]() Poza tym zła jestem jak osa, bo odebrałam dziś odbitki, które oddałam do zrobienia, bo kilkadziesiąt fotek chciałam mieć na papierze, nie tylko w kompie. Robiłam w rossmannie. I co? I są FATALNE!!! Fatalna jakość, paskudne kolory (choć oryginały mają śliczne, żywe barwy), ale najlepsze, że zamawiałam 10x15 a zrobili mi 9x13! ![]() Cytat:
Dokłądnie, mój też w drugim tyg Cytat:
![]() Proszę
|
|
#293 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
No własnie pewnie powinnam, tylko nie chce mi się, bo to tyle zachodu
|
#295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#296 |
|
Wtajemniczenie
|
padam po całym dniu...mała była dzisiaj marudna, na dworze zimnawo więc byłyśmy krócej niż zazwyczaj, caly czas by siedziala na rączkach..w końcu usnęła, ale usypiałam ją prawie 2 godziny..mąż też padł bo wykończony jest ... a mnie tak jak brumka boli łeb..chyba faktycznie ciśnienie się zmienia...od rana czułam się śnięta, a nawet kawy nie mogę sobie wypić... to się pożaliłam
ale naprawdę niedługo po moim kręgosłupie tylko wspomnienia zostaną. nie wiem ile obecnie waży Hanka, ale mam coraz mniej siły żeby ją nosić. 18 idziemy na szczepienie to mi zważą mojego klocka i się dowiem ile dźwigam kg ![]() nie umiem wrzucać zdjęcia do klubu - może mnie któraś oświecić ![]() tymczasem wrzucam Wam tutaj fotke z naszego ostatniego wypadu z Haanka do lasu |
|
|
|
#297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ami nic nie mówil musze zagadać w poniedziałek ale słodka stópka i ja zmykam pod kolderke P.s wy tez macie taki meeeega apetyt ![]() Pieleszka Aaaależ cudownie wyglądacie obie!!
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-10-05 o 21:40 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#298 | |
|
Zakorzenienie
|
Crazy - ja też sie długo wahałam, czy zamówić w internecie czy gdzieś "stacjonarnie". No i wybrałam to drugie, bo mi sie wydawało, że pewniej będzie. A tu lipa
Zmalowana kiedyś dawała link do serwisu, w którym wywołuje. Był jakiś bardzo tani (koło 20 gr za zdjęcie) i mówiła, że jest zadowolona.Cytat:
A z tym ciśnieniem to chyba prawda, bo i mój mąż narzeka na głowę. A kawki czemu nie możesz pić?
|
|
#299 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a kawki nie piję bo ze względu na chore serduszko podaję Haneczce tabletki obniżające ciśnienie, więc nie chcę żeby jej się razem z pokarmem kofeina przedostawała... może to takie dmuchanie na zimne, ale przynajmniej mam czyste sumienie... |
|
|
|
|
#300 |
|
Wtajemniczenie
|
pieleszko w klubie przed chwilą któraś dziewczyna pisała crazy jak wstawiać zdjęcia
Na Twoim miejscu też bym nie piła kawy Świetnie dziewczyny wyglądacie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

A ja sama nie wiem 
zębole