Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 09:12   #331
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Pytanie do mam karmiących piersią
pozwalcie sobie czasami na kawę?

wczoraj przyszła karuzela tiny love
dzis bedziemy testować
i kojec,
jak włżyłam Dżonego di środka to 15 min miał otwarte oczka i buzie ze zdziwienia
Ja tak, ale czesciej pije zbozowa Anatola o smaku wanili, pyszna jest, oczywiscie z mlekiem.

Zaneta co do niekapkow, moje dziewczyny byly wylacznie na piersi przez pol roku i any butelkowe przez to, wiec jak zaczelam wprowadzac inne posilki i napoje, to nie uczylam picia z butelki, tylko od razu z niekapka, one akurat mialy aventa.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:14   #332
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
wy tez macie taki meeeega apetyt
tak, do tego wczoraj ciagnelo mnie tylko do słodkich rzeczy... jem jak koń! i niedługo bede miala zad jak koń

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:18   #333
CookieMonsters
Rozeznanie

Witam!
MONIA dzięki! narazie pytam orientacyjnie, w razi czgo się zgłoszę po namiary
Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Polozylam Mala na brzuszek, a ona zaczela przenosic glowke z jednej strony na druga. Czy to nie za wczesniej na 6 tygodniowe niemowle?
Zuza od urodzenia prawie przebywała na brzuchu, teraz tylko na brzuchu więc zdecydowanie nie za wcześnie
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
DZIEWCZYNY,

mam pytanie odnośnie tego kubka niekapka jakiegoś,
dlaczego go tak preferujecie?
I czy zamiast butelki z herbatka koperkową lepiej jest podać tego niekapka ?

podpinam się ale ja słyszałam, że to po pirwszym półroczu ten niekapek że dobrze by było już wtedy odzwyczajać od butelki.. ale tn artykuł dotyczył dzieci karmionych MM więc jak to jest?
Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

Teściowa powiedziała, że sara ma chyba światłowstręt, bo się krzywi i jej przeszkadza.

.
bo takim malutkim dzieciom ogólnie światło mocne i słońce świecące w oczy przeszkadza.. Jak ona wychowała swoje dzieci? bo teorie ma kobieta nieziemskie
Cytat:
Częściowo masz racje Brumeczku, koncerny farmaceutyczne często wykorzystują bezradność mam. Na razie mam pozytywne nastawienie do bio gai, po recenzjach w internecie. Ale kto wie
a na co kochane podajecie BioGaie? bo ja miałam podawać na odbudowe flory w jelitach w związku z nitolerancją laktozy a skoro tak, to jak maluch jest zdrowy to jest sens? czy to się na kolke też podaje?
Cytat:
Kochane mamusie a kiedy pediatra powinien mi dac skierowanie na badanie bioderek?
w teorii na pierwszej wizycie. w praktyce ja musiałam się sama upomnieć
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Sweet chyba wiele z nas walczy z katarem u naszych maluchów. U mnie wszystkie dzieci znajomych mają katar Mój tak samo i do tego dzisiaj jeszcze trochę więcej kaszle Mam go posmarować majerankiem, to podobno pomaga...

A teraz mały leży pod karuzelą i ją wyzywa
Zuza kicha i ma katar od urodzenia! ale jest zdrowa podobno , czyli osłuchowo czysta.. więc chyba taki urok niektórych dzieciaczków

To i ja się pożale... byłam wczoraj w pracy, chciałam pogadać z 'nowa' kierowniczką o mojej umowie, czy mi przedłuży.. powiedziałam cześć, i że ja do niej ze sprawą przychodzę.. i mówię o co chodzi. a ona do mnie, że jeśli to nie jest b. ważne, to ona nie ma czasu bo jst zajęta.. ja mówię,, że dla mnie to jest mega ważne, a ona, że ma dużo roboty.. po czym wzięła telefon i zadzwoniłą do koleżanki, żeby pogadać z nią, gdzie pójdą w sobote na imprezę!
poza tym wyskoczyła później do mnie, czy załątwiłam w firmie macierzyński, czy może siedze w domu i sama nie wiem, czego siedze i czekam na oklaski..
zabrałam się i wyszłam..
I też byłam w kilku sklepach z używaną odzieżą.. bo Mała mi rośnie mega szybko i ni mam w co jej ubrać już.. i NIC tam nie było.. tylko kurtki i kombinezony zimowe.. a gdzie pajace? body? śpiochy? co ja, mam dzieckmo w domu w kurtke ubrac? zaszłam więc do normalnych sklepów, a tam to samo
Jedyne co mi się udało wczoraj, to kase na konto wpłacić..
A Mała była wczoraj mega marudna.. trochę ja brzuszek męczył... ale w nocy już ok.. zobaczymy dzisiaj, bo teraz dosypia jeszcze po śsniadaniu
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:22   #334
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Czytam właśnie o różnych kaszkach/kleikach.
Jedno mamy pisza zgodnie, od czasu wprowadzenia kaszki dziecko spi cała noc
tralalala! moje dziecko starsze wykiwało kaszki i nie spalo do roczku w nocy - nieważne ile tej kaszki by nie zjadł! my nadal na bobovicie ale moze sie na hippa zamienie, w sumie żadna róznica, tyle ze bobovita ma mleczne (i to samo mleko co bebiko a jego chce uzywac) wiec taniej wychodzi bo tylko woda i cyk - kaszka mleczna zrobiona. hipp ma tak samo?

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ----------

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

charczy tylko ale odciagam gruszka przezroczysta wydzieline jak u nas katar alergiczny..... czasem sie jakas koza trafi lekarz mowil ze to sapka ale 1,5 tygodnia to troche dlugo sie utrzymuje chyba nie?
moja ma tak od urodzenia (bo miala sapke), chcarczy jak w domu suche powietrze. nic nie robie, czasem sobie wykicha, czasem jakas koza sie zabłaka to ją usuwam.

Stary 2011-10-06, 09:23   #335
karolinee1983
Zadomowienie

Dziękuję za wszystkie gratulacje z okazji urodzinek Mai

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Karoline, za 2 miesiące Majeczki! Ja zawsze pamietam, bo ona 2 dni po mojej gwiazdeczce

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Hehe, możemy się wymienić bo ja ostatnio zafarbowałam ubrania Domka na różowo. Ja Ci dam różowe, Ty mi niebieskie i szafa gra
A tak na serio to ja moczyłam chyba ze dwa dni na zmianę w sodzie oczyszczonej i zaryzykowałam vanish. Potem dwa razy wyprałam i powiedzmy, że nadają się do noszenia ale lekko różowa poświata pozostała Dominik nie zareagował na vanish żadnym uczuleniem. Zresztą porządnie potem wyprałam ciuszki.
No to ładnie żeśmy poszalały - ja na niebiesko, Ty na różowo chyba spróbuję tego vanisha, a później też porządnie wypiorę dzięki za odpowiedź

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-10-06 o 09:30
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:25   #336
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
tralalala! moje dziecko starsze wykiwało kaszki i nie spalo do roczku w nocy - nieważne ile tej kaszki by nie zjadł! my nadal na bobovicie ale moze sie na hippa zamienie, w sumie żadna róznica, tyle ze bobovita ma mleczne (i to samo mleko co bebiko a jego chce uzywac) wiec taniej wychodzi bo tylko woda i cyk - kaszka mleczna zrobiona. hipp ma tak samo?

U nas tak samo... kaszki wcale nie spowodowaly, ze dziecko noc przesypialo
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:29   #337
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
a na co kochane podajecie BioGaie? bo ja miałam podawać na odbudowe flory w jelitach w związku z nitolerancją laktozy a skoro tak, to jak maluch jest zdrowy to jest sens? czy to się na kolke też podaje?

To i ja się pożale... byłam wczoraj w pracy, chciałam pogadać z 'nowa' kierowniczką o mojej umowie, czy mi przedłuży.. powiedziałam cześć, i że ja do niej ze sprawą przychodzę.. i mówię o co chodzi. a ona do mnie, że jeśli to nie jest b. ważne, to ona nie ma czasu bo jst zajęta.. ja mówię,, że dla mnie to jest mega ważne, a ona, że ma dużo roboty.. po czym wzięła telefon i zadzwoniłą do koleżanki, żeby pogadać z nią, gdzie pójdą w sobote na imprezę!
poza tym wyskoczyła później do mnie, czy załątwiłam w firmie macierzyński, czy może siedze w domu i sama nie wiem, czego siedze i czekam na oklaski..
zabrałam się i wyszłam..
I też byłam w kilku sklepach z używaną odzieżą.. bo Mała mi rośnie mega szybko i ni mam w co jej ubrać już.. i NIC tam nie było.. tylko kurtki i kombinezony zimowe.. a gdzie pajace? body? śpiochy? co ja, mam dzieckmo w domu w kurtke ubrac? zaszłam więc do normalnych sklepów, a tam to samo
Jedyne co mi się udało wczoraj, to kase na konto wpłacić..
A Mała była wczoraj mega marudna.. trochę ja brzuszek męczył... ale w nocy już ok.. zobaczymy dzisiaj, bo teraz dosypia jeszcze po śsniadaniu
Probiotyk zalecono nam przy zielonych kupkach i potem żeby kontynuować na odpowiednią florę bakteryjną w jelitkach.
Czy ktoś poważnie traktuje jeszcze mamy na urlopie macierzyńskim? Współczuję...
Ja też ostatnio zdziwiłam się, że nie było bodziaków w lumpku, bo zawsze stał tam pełny ich kosz Ale udało mi się kupić jakieś spodnie, koszulki i pajace. A wczoraj niestety mój dzieć obudził się, gdy tylko wjechaliśmy do sklepu i musieliśmy szybko wyjeżdżać, bo gdzie by on chwilę mamie dał czegoś poszukać
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 09:38   #338
Natka_
Zakorzenienie

Dzień dobry

Domek dalej śpi, a ja glądam DDTVN.

Patik Twoja teściowa ma naprawdę ciekawe teorie

Telik bardzo fajny kojec

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
A ja zaraz zmykam na uczelnię jak mi się nie chce........
Ojj, ja pierwszy zjazd w sobote, od 8 do 18 30... Domek zostaje z moją mamą. Chyba zatęsknię się na śmierć

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Jadę dziś z Lilką na szczepienie wiec poprosimy o kciuki brumek ja też czekam na fotki, zakupilam na grouponie na Cyberlab.pl
tylko mnie wkurzyli bo liczą sobie 10zł za przesyłkę, a zakupiłam 9 kuponów więc musze zapłącić 90zł za przesyłkę
za wizytę!
Ooo kurcze, ale Cię załatwili

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Maja obchodzi urodzinki Kończymy dziś 2 miesiące !!!!!!!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Skąd ja to znam Ja dwa miesiące czekałam na kasę z ZUSu bo pracodawca ... miał czas A z jednej wypłaty ciężko
Ciekawe kiedy moje przyjdą

Cytat:
Napisane przez marmutita Pokaż wiadomość
1. kupa - dziecko karmione tylko piersią, w niedzielę kończy 3 miesiące. Kupy pieniły się i byłyśmy u lekarza. Ustaliłyśmy z pediatrą, że będę podawać z powrotem Delicol, krople niby na kolki (nie mamy), ale mają enzym laktazy i być może pomogą na tą pianę. Mamy trstować przez 2 tygodnie. Pienistośc zmniejszyła się, teraz kupa jakby "wypływa", ale jest dosyć rzadkiej konsystencji. Kolor złotawy. żłtawy, brązowawy. Kupy robimy dosyć często, z reguły odpowiada ilości karmień zwłaszca do południa, apopołudiu stopujemy, w nocu kupa to rzadkość, choć dziecko se czasem stęka.

2. witamina D+K. Mam zalecenie [podawania od 8 doby do końca 3 miesiąca. 3 miesiące kończymy w niedzielę, a blister witamin kończy mi się dziś. Czy mam dokupować kolejny blister na 3 dni czy mogę już potem tylko [podawać witaminę d? Wydaje mi się że te 3 dni to już mogę darować i podać już tylko D...jak sądzicie?

3. czy szczepionkę na pneumokoki kupowałyście same w aptece czy możnabyło ją kupić w przychodni?
1. Mój skończy 3 m-ce w środę o robi kupki co 2 dzień. Różne, nie raz rzadkie nie raz gęste, nawet zdarzyły się "twarde" jak plastelina. To wszystko zależy od tego co zjesz.
Wydaje mi się, że nie masz się czym przejmować.
2. Ja bym już odpuściła.
3.My nie musieliśmy żadnych kupować w aptece, wszystko mieli w przychodni łącznie z pneumo i rota.

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
To Ty jeszcze macierzyńskiego jeszcze nie dostałaś ?
Nie

Cytat:
zabrałam się i wyszłam..
Co za kobieta

Edytowane przez Natka_
Czas edycji: 2011-10-06 o 09:41
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:39   #339
iustyna1
Wtajemniczenie

Najpierw za 2 miesiace Mai! Buziaki dla ślicznotki

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

O coś dla mnie już próbowałam i mi nie dodało
jak Ci się nie uda dodać, to jak mała zaśnie spróbuje napisać w klubie krok po kroku co trzeba zrobić, żeby zamieścić zdjęcie

Też się od dziewczyn uczyłam

Cytat:
wczoraj przyszła karuzela tiny love
dzis bedziemy testować
i kojec,
jak włżyłam Dżonego di środka to 15 min miał otwarte oczka i buzie ze zdziwienia
świetny kojec

Ellika o jakim wyginaniu rączek pisałaś?

Dzisiaj udało mi się nakarmić dziecko bez awantur. Nie wiem co ona wczoraj robiła
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:45   #340
Natka_
Zakorzenienie

Dziewczyny kiedy wyciąga się te wkładki dla niemowląt z fotelika? Bo mojemu synkowi już nogi troszkę wystają, jeszcze pojeździ na wkładce, ale jak długo

Dominik już się podnosi i tak utrzymuje główę. Trochę mnie to przeraża, podnosi się w foteliku w czasie jazdy, jak leży na macie, w gondoli (już nie chce jeździć bo nic nie widzi), no wszędzie gdzie się go tylko położy. Kurcze chyba spróbuję go do spacerówki wsadzić
Stary 2011-10-06, 09:45   #341
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Witam w nowym wątku mam nadzieję, że mogę tu jeszcze należec pomimo moich nieobecności
Postaram się Was nadrobic kochane.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 09:47   #342
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
tak, do tego wczoraj ciagnelo mnie tylko do słodkich rzeczy... jem jak koń! i niedługo bede miala zad jak koń
hmmm ja tez strasznie podjadam
choć waga nie rośnie, strach pomyśleć co to będzie jak przestaniemy karmić piersią

Cytat:

)
lekarz polecił mi na kolki jako dodatek do sab simplex, oczywiście zdrowemu maleństwu bym nie podawała. Bo przecież mleko mamy też samo w sobie zawiera priobiotyki

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
dziendobry............... ..
jakos u mnei dzis sennie i jesiennie.............
noc jako tako............
o 6.40 butla potem koopa i od 7.30 wierci sie w lozeczku
a ja bym jeszcze przysnela.......

Igor juz 1,5 tygodnia ma katar
zadnej goraczki kaszlu czy czegos innego
bylismy u lekarza wlasnie tydzien temu
i dala masc majerankowa sol morska i tyle.......
ale od tamtej pory sie nic nie zmienilo.......... nie wiem co robic?
wizyta dopiero na wtorek umouwiona le do tej pory moze znacie jakies inne sposoby na katar?????
u nas katar był od początku, lekarz zwrócił uwagę na zbyt wysoką temperature w pokoju gdzie spi dziecko.
Teraz przed snem wietrzymy zeby choc troche obniżyć temperaturę i katarem albo minimalny albo wogóle go nie ma

zaraz znikam do koscioła załtwiać chrzest dla Dźonego
czekam tylko aż mi sie ciasto upiecze:banana bread
Stary 2011-10-06, 09:49   #343
wodaqua
Zadomowienie

Cookie, współczuję, nawet normalnie porozmawiać się nie dało. Faktycznie jakas dziwna ta kobieta. Co teraz zrobisz? Może gdzieś "wyżej" zapytac, skoro ta taka zapracowana?

Natka, my w nd wyciągnęliśmy wkładkę z Recaro - małej zdecydowanie wygodniej! Bo tak to się już łepetynka z czapką nie mieściła - teraz jest trochę luzu, więc może się ruszać i rozglądać. Ale zastanawiam się czy nie za wcześnie...

Ja też jestem żarta na słodycze

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-10-06 o 09:50
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 09:51   #344
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

Dziękuję dziewczynki

Cytat:
Dziewczyny kiedy wyciąga się te wkładki dla niemowląt z fotelika? Bo mojemu synkowi już nogi troszkę wystają, jeszcze pojeździ na wkładce, ale jak długo
Podpinam się pod pytanie, sama jestem ciekawa

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku mam nadzieję, że mogę tu jeszcze należec pomimo moich nieobecności
Postaram się Was nadrobic kochane.
No pewnie, że możesz, a czemu nie?

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-10-06, 09:51   #345
83monia
Zakorzenienie

na stronie BEBIKO oraz BOBOVITA mozna zamowic mleko i inne produkty za darmo

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-10-06 o 09:57
Stary 2011-10-06, 09:53   #346
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:

Słodycze tylko, co zjem, to następnego dnia jakieś krostki małej wyskakują

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-10-06, 09:55   #347
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

Dominik już się podnosi i tak utrzymuje główę. Trochę mnie to przeraża, podnosi się w foteliku w czasie jazdy, jak leży na macie, w gondoli (już nie chce jeździć bo nic nie widzi), no wszędzie gdzie się go tylko położy. Kurcze chyba spróbuję go do spacerówki wsadzić
Z wkładka nie pomoge.. Ale Zuzka też nie chce leżeć na płasko, nie chce jeździć w gondoli.. napina się leżąc na plecach i unosi głowe i nogi.. w ogóle chce już siedzieć.... i ja się zastanawiam poważnie nad spacerówką, chociaz wiem, że to za wcześnie
Stary 2011-10-06, 10:00   #348
83monia
Zakorzenienie

czy wy tez widujecie na spacerach dzieci siedzace w gondoli? przeciez to niebezpieczne, bo z gondoli łatwo wpasc, tam pasow nie ma... ja juz dwa razy sie spotkalam z takim przypadkiem i dla mnie to szok bo jak moje zaczelo siadac i wstawac w gondoli to szybko na spacerowke przeszlismy (chyba 5 mies mial)

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-10-06 o 10:02
Stary 2011-10-06, 10:05   #349
CookieMonsters
Rozeznanie

Dziewczyny, poradźcie mi, bo ja się od tygodnia zastanawiam i nie moge się zdecydować!:ta:
http://allegro.pl/hit-bright-starts-...836718285.html
czy ta:

http://allegro.pl/bright-starts-hust...845458941.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 10:11   #350
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Ja tak, ale czesciej pije zbozowa Anatola o smaku wanili, pyszna jest, oczywiscie z mlekiem.

Zaneta co do niekapkow, moje dziewczyny byly wylacznie na piersi przez pol roku i any butelkowe przez to, wiec jak zaczelam wprowadzac inne posilki i napoje, to nie uczylam picia z butelki, tylko od razu z niekapka, one akurat mialy aventa.
A ja za to lubiłam tę mocną anatola, waniliowa mi nie podeszła

i dokładnie tak jak piszesz robiłam z Kubą i kubkiem niekapkiem. Ciekawe czy teraz się uda z małą

Cytat:
Ja chyba tydzień temu wyjęłam i zdecydowanie lepiej jej się siedzi. Z wkładki jej nóżki wystawały

Cytat:
czy wy tez widujecie na spacerach dzieci siedzace w gondoli? przeciez to niebezpieczne, bo z gondoli łatwo wpasc, tam pasow nie ma... ja juz dwa razy sie spotkalam z takim przypadkiem i dla mnie to szok bo jak moje zaczelo siadac i wstawac w gondoli to szybko na spacerowke przeszlismy (chyba 5 mies mial)
wiesz co, chyba nie widziałam, ale dla mnie to totalna głupota
A na spacerówkę się przesiadaliśmy jak mały miał pół roku, akurat na zimę - teraz z nami zapewne też tak będzie.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-06, 10:18   #351
83monia
Zakorzenienie

cookie - biala ladniejsza, szara praktyczniejsza (ciemniejsze obicie = mniej czyszczenia )

Stary 2011-10-06, 10:20   #352
Zmalowana
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, poradźcie mi, bo ja się od tygodnia zastanawiam i nie moge się zdecydować!:ta:
czy ta:

Jak dla mnie pierwsza

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:35   #353
Natka_
Zakorzenienie

Dominik dopiero wstał

Cytat:
Natka, my w nd wyciągnęliśmy wkładkę z Recaro - małej zdecydowanie wygodniej! Bo tak to się już łepetynka z czapką nie mieściła - teraz jest trochę luzu, więc może się ruszać i rozglądać. Ale zastanawiam się czy nie za wcześnie...

U nas się jeszcze mieści, ale zastanawiam się czy bez tej wkładki nie za bardzo dziecko "siedzi"?
Teraz go przymierzyłam bez tej wkładki i też mi się wydaje, że mu lepiej bo się cieszył do mnie jak głupek a normalnie nie lubi momentu wsadzania do fotelika

Cytat:
Z wkładka nie pomoge.. Ale Zuzka też nie chce leżeć na płasko, nie chce jeździć w gondoli.. napina się leżąc na plecach i unosi głowe i nogi.. w ogóle chce już siedzieć.... i ja się zastanawiam poważnie nad spacerówką, chociaz wiem, że to za wcześnie
To tak jak mój...
Ja mam spacerówkę taką co się rozkłada całkiem na płasko, ale kurcze dla mnie to i tak dużo za wcześnie
Nie wiem już sama co robić.

Cytat:
Ja chyba tydzień temu wyjęłam i zdecydowanie lepiej jej się siedzi. Z wkładki jej nóżki wystawały
A jaki macie fotelik?

Ja też piję kawę, ale zbożową Caro. Jakoś po ciąży żadna inna mi nie smakuje

Monia nie widziałam, ale to ideiotyzm, przecież przekipnąc się to moment!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 10:36   #354
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

nowy wątek i już 12 stron

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:36   #355
karolinee1983
Zadomowienie

Właśnie moje dziecko po raz pierwszy w życiu trzepało grzechotką z dobre pięć minut Uwielbiam obserwować, jak z dnia na dzień uczy się nowych rzeczy

Cytat:
a mnie się obie podobają i też nie wiedziałabym, którą wybrać

MAJA 06.08.2011 r.

Stary 2011-10-06, 10:40   #356
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
kojec,
Piekny kojec, pokaz fotki Jasia w środku I poprosze o linka, gdzie go kupiłaś, bo ja chyba tez musze cos takiego kupić, żeby Sara z psami o zabawki nie walczyła.

Cytat:
moze sie na hippa zamienie, w sumie żadna róznica, tyle ze bobovita ma mleczne (i to samo mleko co bebiko a jego chce uzywac) wiec taniej wychodzi bo tylko woda i cyk - kaszka mleczna zrobiona. hipp ma tak samo?
Tak Hipp ma kaszke mleczna, tylko wode sie dodaje.

Cytat:
zaraz znikam do koscioła załtwiać chrzest dla Dźonego
czekam tylko aż mi sie ciasto upiecze:banana bread
a to ciasto to dla księdza

Cytat:
czy ta:

Pierwsza! super jest! Jak juz kupisz możemy wpaść sie pobujać

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 10:55   #357
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
A jaki macie fotelik?
maxi cosi citi

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Piekny kojec, pokaz fotki Jasia w środku I poprosze o linka, gdzie go kupiłaś, bo ja chyba tez musze cos takiego kupić, żeby Sara z psami o zabawki nie walczyła.
Nooooo, a że zębów nie ma, to na razie jest bez szans na wygraną

Cookie ta biało niebieska, jaśniejsza chuśtawka

Vaniliowa i pieleszka (i reszta dziewczyn które nie umieją) napisałam w klubie jak krok po kroku wstawić zdjęcia, może się uda
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-06, 11:01   #358
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

jak Ci się nie uda dodać, to jak mała zaśnie spróbuje napisać w klubie krok po kroku co trzeba zrobić, żeby zamieścić zdjęcie

Cytat:
[B]Dziewczyny kiedy wyciąga się te wkładki dla niemowląt z fotelika? Bo mojemu synkowi już nogi troszkę wystają, jeszcze pojeździ na wkładce, ale jak długo
Ja już wyjęłam wkładke bo Krystusiowi główka sie nie mieściła
A co do macierzyńskiego
Urodziłyśmy prawie w tym samym czasie i ja już 3 razy dostałam
Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
[LEFT][B]Właśnie moje dziecko po raz pierwszy w życiu trzepało grzechotką z dobre pięć minut Uwielbiam obserwować, jak z dnia na dzień uczy się nowych rzeczy
[/
ostatnio Krystianek tak sie zamachnął grzechotką że przywalił sobie w czoło
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 11:05   #359
CookieMonsters
Rozeznanie

do mnie przemawia ta jasniejsza, druga.. jest prostsza , taka bardziej klasyczna.. i ma dwie zabawki..a M. chce ta bpierwsza.. DUUUUUUUUPA..
Stary 2011-10-06, 11:18   #360
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
waniliowa mi nie podeszła

Vaniliowa i pieleszka (i reszta dziewczyn które nie umieją) napisałam w klubie jak krok po kroku wstawić zdjęcia, może się uda [/QUOTE]
Udało sie wstawiłam !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przy małej pomocy Tża
Cytat:
do mnie przemawia ta jasniejsza, druga.. jest prostsza , taka bardziej klasyczna.. i ma dwie zabawki..a M. chce ta bpierwsza.. DUUUUUUUUPA..
Obydwie
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości