![]() |
#1741 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Prrrawie narzeczone i pierrrwsza żona - cz. 14!
Cytat:
![]() W koncu!! Uciekam, pa ![]()
![]() |
#1742 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Bo mnie w domu caly dzien nie bylo, a w pracy czepiala sie mnie jedna moja ulubiona kolezanka ![]()
![]() |
#1744 |
Zadomowienie
|
Gaja masakra ten tekst
![]() ![]()
#1745 |
Zakorzenienie
|
Netali nie w Stanach.,w Londynie
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kinia860 Czas edycji: 2011-10-05 o 20:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() aaa co do pani paris to eee. co ty masz do policjantow? madnacik sie trafil co? policjanci to fajne chlopaki a emerytura wczesniejsza im sie nalezy bo to nie jest normalna praca. a praca wykanczajaca psychicznie i fizycznie, poza tym jakbys miala pilnowac non stop debili i wariatow to tez bys chetnie poszla na wczesniejsza emeryture |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tyle że nadrobiłam znowu i znowu znikam ![]() ![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#1748 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1749 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ---------- Zresztą każda praca jest ciężka i jeśli ktoś się deyduje na jakiś zawód to powinien sobie zdawać sprawę z konsekwencji, a gdyby tak każdy przechodził na emeryturę w wieku 36 lat? no chyba by to nieciekawei wyglądało ![]()
![]() |
#1750 |
Zakorzenienie
|
Jest masa zawodow ktore wykanczaja psychicznie i fizycznie ,wiec no wiekszosc ludzi powinna isc na wczesniejsze emerytury
#1751 |
Zakorzenienie
|
łaaaaj?
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- no tak ale nie w kazdej pracy moga was zabic. pobic, zastrzelic a u policjantow to co innego |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1752 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1753 | |||
Zadomowienie
|
Galadriela wracaj szybko
![]() ![]() ![]() ![]() yyy ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() 2014 EKSTRA! tylko kurde... daleko ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
1986... rocznik czarnobylski ![]() ~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa) Edytowane przez rudy_moniq Czas edycji: 2011-10-05 o 22:25 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() bluesky supcio ozdoby ![]() Calipso po tym jak napisałaś że tata TŻ gorzej się poczuł i zniknęłaś, to naszła mnie najgorsza myśl ![]() ![]() to, że narazie zostaniesz 'oczekującą' nie zaskakuje, najważniejsze abyś była z TŻ i jego rodziną, trzymajcie się Kochani ![]() jlys oby nie było dużego zagrożenia... mam nadzieję że ten dym nie będzie długo 'wisiał' nad Wami netali nie znasz dnia ani godziny ![]() ![]() ![]() Gaja fajnie że dali znać z Kominka ![]() ![]() też lubię dużo minek ale zwykle daje za dużo, następuje przeładowanie grafiką i muszę swoją wypowiedź dzielić na 2, tak jak teraz ![]() co do Taty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() zaraz napiszę co z rozmowami ![]()
![]() |
#1755 |
Zadomowienie
|
a, no i Tata mówił że się nie boi, bo ma uprawnienia do pracy na wysokościach powyżej 3metrów hyhy
![]() ![]() ![]() rekrutacja: 1. rozmowa w urzędzie - sympatyczni ludzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2. test w urzędzie - jakiś ch*jowy za przeproszeniem ;/ na 12 pytań 4 to były o jakieś g*wniane definicje ![]() ![]() ![]() 3. rozmowa o recepcji - rozmawiałam z dwójką sympatycznych Państwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nie było rozmów w jęz. ang. ale pytali w jakim zakresie umiem porozumiewać się po ang ![]() ogólnie im dalej tym lepiej, ale żałuję tej pierwszej rozmowy... i wybaczcie że nie weszłam wcześniej, ale jak wróciłam do domu o 17 to byłam w pół żywa, obolała przez @ i przepełniony pęcherz ehh... do tego przyschnięty żołądek do kręgosłupa z głodu i stresu ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- kurde, chyba nikt nie przeczyta moich wywodów... sorry za wylewność ![]()
1986... rocznik czarnobylski ![]() ~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa) Edytowane przez rudy_moniq Czas edycji: 2011-10-05 o 23:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#1756 |
Zakorzenienie
|
Moniq ja przeczytałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1757 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() chociaż powiem Ci, że nawet teraz ciężko jest mi się zrelaksować ![]() ![]() ![]() ![]() oby dzisiejszy dzień zaowocował w 'coś' ![]() ![]() a że Tata się cieszy to ja też się cieszę ![]()
![]() |
#1758 |
Zakorzenienie
|
Wpadłam Tylko napisać dzień dobry I szykuję się na uczelnię
![]() Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No, tak na dzien dobry ![]() ![]() A no i oczywiscie wypraszam sobie uogolnianie, ze KAZDY policjant czy KAZDY zolnierz to zboczeniec, pijak i nie wiem jeszcze kto ![]()
![]() |
#1760 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Ktoś reflektuje na kawkę? ![]() ![]()
#1761 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ja bym reflektowała, ale już wypiłam ![]() chyba z większością się minę dziś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1762 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
![]() Moniq, oby wyszło coś z tych rozmów ![]() ![]() Nie zgodzę się z wcześniejsza emeryturą dla policjantów. Równie obciążające psychicznie i w sumie fizycznie też prace to praca kuratora sądowego, wychowawcy w poprawczaku, psychologa więziennego, wychowawcy w domu dziecka, pracownika socjalnego - tu też mammy do czynienia z gnojeniem przez "podwładnych", wyśmiewaniem, często przemocą, dlatego w poprawczakach jako wychowawcy najczęściej siedzą faceci. Na praktykach u kuratora sądowego na warszawskiej Pradze praktykant dostaje takie instrukcje: nie zakładaj bluz z kapturem, nie noś płaszczy, biżuterii, buty tylko sportowe, ustaw sobie szybkie wybieranie telefonu policji i pogotowia, noś tylko plecak, nie torebkę. A dlaczego? Bo w takim stroju łatwiej uciekać. Tak, zdarza się, że ktoś wbije zahivioną strzykawkę w nogę. Że pobiją. Słyszałam nawet o morderstwie dokonanym na kuratorce, która chciała rodzinie POMÓC. Więc z całym szacunkiem, ale jeśli obciążenie psychiczne jest miarą wcześniejszej emerytury czy pełna dyspozycyjność (a lekarze? kierowcy autobusów i tramwajów, pksów, taksówkarze, handlowcy - oni też nie mają świąt) to połowa zawodów powinna mieć wcześniejszą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1763 |
Zakorzenienie
|
hej!!
zapomnialam Ci ala podrzucic linka do tych bolerek ![]() co do tych obciazajacych zawodow... no to fakt, wiekszosc musialaby miec wczesniejsze emerytury... pojade na swoim przykladzie... domy opieki dla starszych ludzi chorych na demencje, alchaimera... nic mi tak szybko psychiki nie zrylo jak praca z tymi ludzmi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na obiadek mieliśmy zupkę kalafiorową i zapiekane parówki z serem i boczkiem ![]() Cytat:
Cytat:
I bardzo dobrze to wszystko ujęłaś. Co do Twojego TŻ, to przegina i mam nadzieje, że wkrótce w końcu otworzą mu się oczka i będzie wiedział, co ma być dla niego/ Was najważniejsze. Pisałaś kiedyś, czy chce nam się planować takie szczegóły tak długo przed ślubem. Może jestem głupia, ale strasznie mnie cieszy ten ślub i wesele i gdybym mogła, to każdą wolną chwilę spędziłabym na przeglądaniu neta i wymyślaniu nowych rzeczy. Strasznie mi się to podoba i nie mogę się opanować. Ja zaraz zmykam do pracy. Nie chcem, ale muszem. Więc życzę Wam miłego dnia!! Buźka! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1765 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() RudyMoniq Ja przeczytałam i mam nadzieję ze sie odezwą!! A tą pierwszą rozmową się nie przejmuj ![]() Ja walnęła na jednej rozmowie dwa lata temu niezła gafę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() I tu również się zgadzam z wypowiedzią odnośnie zawodów i wcześniejszej emerytury ![]()
Edytowane przez 1988Marlena Czas edycji: 2011-10-06 o 11:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1766 | ||
Zadomowienie
|
hejka
![]() ugotowałam zupinkę pieczarkową ![]() ![]() ![]() generalnie dziś obijam się, bo cały czas czuję przemęczenie z wczoraj ![]() Cytat:
![]() ![]() co do emerytur - zgadzam się! ![]() poza tym, sorry, ale emerytura w wieku 45lat to chore... mam w rodzinie sporo takich wojskowych, którzy również byli non stop w rozjazdach (poza tym mnóstwo zawodów ma teraz delegacje), byli mobbingowani itd. itp... tylko skoro to 'zadręczanie' jest tak powszechne dlaczego nikt z tym nic nie zrobi? ![]() ![]() ![]() ok, policja i wojskowi powinni mieć wcześniejszą emeryturę, ale nie aż tak wczesną... moim zdaniem najwcześniej w wieku 55lat ![]() aktualnie na szczęście zwiększenie wieku emerytalnego dla mundurówki to tytko kwestia czasu ![]() ![]() z tym stanem zdrowia to też różnie bywa... kto chce odejść ze względu na zły stan zdrowia a od 20 lat pali papierochy no to sorry! jak taki policjant/żołnierz ma biegać? ok, niech idzie, bo na nic już się nie nada, ale emeryturkę obcięłabym porządnie, co najmniej o 1/3! ![]() już nie wspomnę ile te emerytury, podkreślam WYSOKIE emerytury kosztują państwo ![]() ![]() poza tym nie bez powodu wzięły się te kawały i stereotypy o mało inteligentnych policjantach/wojskowych... bo kto kiedyś szedł do mundurówki? chyba każda pamięta słowa pięknej piosenki o maturze: Nie matura, a chęć szczera Zrobi z Ciebie oficera Warto byś o tym pamiętał Gdybyś w razie nie zdał (...) Warto byś o tym pamiętała Widząc generała ![]() ale kończę już temat bo to grząski grunt polityczny ![]() idę do sklepu ![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() oo faktycznie śliczne o trzecie bolerko ![]() ![]() ![]() dobra, idę do tego sklepu bo do jutra nie dojdę ![]()
1986... rocznik czarnobylski ![]() ~ JEŚLI COŚ JEST MOJĄ ŚWIADOMĄ DECYZJĄ TO NIE BĘDĘ JOJCZYĆ, BO JEDYNĄ OSOBĄ, DO KTÓREJ MOGĘ MIEĆ PRETENSJE JESTEM JA SAMA! ~ (Gajaa) Edytowane przez rudy_moniq Czas edycji: 2011-10-06 o 11:53 Powód: dopisanie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1767 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny..ale to nie jest tak ze policjant wstepuje w wieku 25 lat i za 10 lat odchodzi na emeyture !!! albo zolnierz!!!tak nie jest!!!
Jeśli ktoś tak jak np mojej mamy mąż wstapil do wojska w wieku 18 lat , prawo do WCZEŚNIEJSZEJ(i oczywiście nie pelnej emerytury) mial prawo w wieku 33 lat- wtedy nawet nie dostalby polowy tego co zarabia- co myślicie , że co 2 żolnierz/policjant po 15 latach odchodzi na emeryture gdzie dostanie 40% tego co zarabial...(w przypadku np mojego ojczyma byloby to troszke ponad najnizsza krajowa)kto z wlasnej woli odchodzi na taka emerytre? z kazdym kolejnym rokiem przepracowanym zwieksza swoja emeryture i nawet eraz odchodzac po 22 latach pracy w wojsku nie przysluguje mu normalna emerytura , do pelnej musialby jeszcze troche popracować ...(i gdyby nie sytuacja to napewno by pracowal jeszcze z 10 czy 15 ;]) Więc policzcie sobie jesli ktos wstapil do policji w wieku 25 lat np na emeryture najwczesniej moze odejsc w wieku 40 lat..i to na ta warta 40% tego co zarabia... i jesli wam sie wydaje , ze wojsko policja ma same przywileje no to jesteście w bledzie- TAK BYLO KIEDYŚ KIEDYŚ, dziś wszystko sie zmienia- ale oczywiście to co bylo kiedyś jest dla wszystkich wazniejsze niż to co jest teraz ;] Ala napisala : Jesli ktos mowi, ze policjantom i zolnierzom nie nalezy sie wczesniejsza emerytura to sam niech idzie na mundurowego i wtedy pogadamy ![]() ![]() i ja sie nie zgodze co do wysokich zarobków ! owszem ci ktorzy są po studiach oficerskich itd - to tak no ale ci , ktorzy skonczyli tylko szkole podoficerska, albo tylko odbyli te 2 lata czy pozniej 9 miesiecy no to kokosów nie zarabiaja-a takich na pewno jest dużo dużo więcje niż tych po studiach(i nie zarobia nawet gdyby 50 lat siedzieli ) - moze was to zdziwi ale niektórzy nawet mniej niż nauczyciele ;] -i to akurat wiem ponieważ wiem ile mniej wiecej zarabiaja tacy zolnierze/policjanci a ile zarabia nauczyciel(cóż praca robi swoje i zarobki ludzi poznaje ![]() a ci którzy pracuja w sluzbie wieziennej tez maja prawo do wczesniejszej emerytury ![]() blue a to ja nie lubie ![]() moniq teraz relaks odpręzenie i czekaj aż sie ktos odezwie ![]() ![]() ![]() a tak zmieniając temat ; http://www.pudelek.pl/artykul/35527/...a_za_maz_foto/ jak wam sie podoba para mloda ![]()
razem 01.01.2008 ![]() zaręczyny 13.03.2011 ![]() ślub 09.06.2012 ![]() Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-10-06 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1768 | |
Zadomowienie
|
Jlys a ja się z Tobą nie zgadzam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1769 |
Zakorzenienie
|
oj wiecie co...tata mojego kolegi pracowal w FSO i w zamian za'' prace w cięzkich warunkach'' polowa fso odchodzila na wczesniejsze emerytury.. chyba 10 albo 5 lat wczesniej niż ''normalnie'' - nie tylko mundurowi maja takie prawo, latwo mozna znalezc w necie , że nie tylko oni
![]() ![]() niedlugo ide na henne brwii ![]() marlena zgadzam sie z Twoja opinia na temat PM z linku ![]()
razem 01.01.2008 ![]() zaręczyny 13.03.2011 ![]() ślub 09.06.2012 ![]() Edytowane przez jlys Czas edycji: 2011-10-06 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1770 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pierwszy temat już się nie będę wypowiadać bo można by tą dyskusję ciągnąć bez końca ![]() No ta PM to szokujące, ta księżna to wygląda jak... żywa mumia ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:24.