TVP a Religia - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-10-05, 23:26   #661
dawidowskasia
Zakorzenienie

Dot.: TVP a Religia

Cytat:
Napisane przez Bananalama Pokaż wiadomość
Tylko że głosujesz na kogoś, kto nic klerowi nie zabierze, a jeszcze mu da.
A Ty jeśli głosujesz na PO to masz tę samą sytuację a jesli na Palikota to jescze nie wiesz jak postapi - choć to już moge zrozumieć jeśli to dla Ciebie bardzo ważna kwestia. - a propos jego jego planów gospodarczych - to cóż pokazał w komisji przyjazne państwo jaki skuteczny potrafi być

Cytat:
Budżet to nie worek bez dna. Aby zrealizować to wszystko, trzeba komuś innemu zabrać. I będzie mydlił oczy, że nie podwyższy podatków. No to niby skąd weźmie pieniądze?
Mam dobre doświadczenia z PO, bo rządzili u nas ludzie z niego. Rokrocznie sprawdzam budżet swojej gminy. Ze wszystkiego się wywiązali. Mojej miejscowości nie zalało podczas powodzi, bo fundusze unijne przeznaczyli na wzmocnienie wału. Wyremontowali drogi i chodniki. Naprawili przystanki. Odpicowali szkoły.
jeżeli masz takie doświadczenia to spoko. U mnie też Po rządzi a z prawie niczego (bo z niczego sie ni da) sie nie wywiązali
Ale jeśli chodzi o wały to Cię rozumiem-to za✂✂✂....e ważne
Cytat:
Mam swoje zdanie na ten temat.
ok
Cytat:
niedobrzy dziennikarze. Można im wytoczyć proces . Natomiast mieszkam na Śląsku i pamiętam też inne wypowiedzi, za które nie lubią tu Prezesa.
a ja się na Śląsku urodziłam (Wodzisław) i wiem,ze on mowił o Rosku(?)
Cytat:
Wiesz, każdy ma swoje zdanie, a ja nikogo nie przekonuję. Pokazuję tylko, że w kwestii nienawiści czy gruszek na wierzbie od prezesa też można się sporo nauczyć.
nie twierdzę,ze nie. Pare razy palnął takie rzeczy,ze się ze wstydu paliłam
ale przynajmniej wiem na czym stoje, to człowiek honorowy, patriota z zasadami.
Całe życie poświęcił polityce.
Jak sobie przypomnę jak po śmierci brata Komorowski śmiał wspominać 500 razy o swojej piątce dzieci podczas debat (reproduktor się znalazł) to mnie mdli.
Lech umiał się zachowac : jak matka Tuska zmarła - zarządził minutę ciszy-jak człowiek
Do dziś pamiętam śmiechy, chichy,że kot będzie pierwszą damą. Z ust ludzi którzy twierdzą,ze są tolerancyjni,że można być singlem,że można być człowiekiem wolnym

PS taki Palikot twierdził,że kaczyński jest gejem- czy to Twoim zdaniem poprawne politycznie?,godne uwagi?
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 23:37   #662
ewka1987
Rozeznanie

tu to się zrobił off topic
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-05, 23:59   #663
3asiex
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
PIS nie zrobił ale PO też nie(4 lata rządów mieli dostatecznie dużo na to czasu) i tego nigdy nie zrobi nawet jak wygra bo to są ich obietnice bez pokrycia zapewniam cię ,że się o tym przekonasz
Już raz wspominałaś że rząd nic nie zrobił w ciągu 4 lat w sprawie pojmowania rzeczywistości przez katolików...

Cytat:
No to przecież napisałam, że na żadną z tych partii głosu nie oddam . Pamiętam wypowiedź Kurskiego, który deklarował, że za rządów PiS nie będzie in vitro refundowanego, bo oni są prokatoliccy. Jakoś tak. Nie podoba mi się to.
Nie zagłosuję na nich, nie zagłosuję na PO, ale jak mam wybierać z dwojga złego, wolę PO.
I to mi się podoba bezpłodność to choroba jakby nie patrzeć a gadanie chcecie in vitro - to sobie płaćcie jest chora. Drogie panie sprawdźcie ile % z podatków i KATOLI i ateistów i innych idzie na kościół. Wolałabym im obciąć "dotacje" niż rodzinom które chcą mieć dzieci.

Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
to byli zwolennicy Po w poprzednich wyborach Tusk wszak cuda obiecywał
Ja tam wole szczerość. PiS bynajmniej nie obiecuje,ze w sprawie kościoła coś się zmieni . Poza tym w poprzednich wyborach spełnił swoje obietnice (walka korupcją - trochę przegieli , ale spełnili)
A Tusk oskarżał pis o brak wolności słowa po czym CBA wpadło do bidnego internautya i kibice przestali pasować....
Ja od dawna uważam że powinno się opodatkować kościół, to skutecznie podcięło by im skrzydełka i nowy samochód co (min) 2 lata a tego co to w końcu zrobi chciałabym postawić pomnik.

Czy według ciebie trochę przegięli? To chyba za czasów PIS pielęgniarkom telefony nie działały? Resztę pozostawiam waszej pamięci.

Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
na kogo byś nie zagłosowała żadna partia nie ruszy kościoła
A szkoda, choć ja osobiście nie żałowałabym fanatyków noszących krzyże na plecach czy jak by im do główki nie strzeliło protestować w obronie walki z chrześcijanami, kto wie może piosenki Nergala były by ich hymnem...

[QUOTE=dawidowskasia;29809 682]a widzisz. Ja jestem za legalizacją in vitro, ale nie refundacją. Nas na to zwyczajnie nie stać. Ok. Bezpłodność to choroba-ale nie śmiertelna, więc mamy zabrać z oddziałów onkologii pieniądze bo ktoś chce swoje dziecko? Przecież są domy dziecka. Rozumiem,że ktoś chce własne, ale bez niego przezyje, uczucia można przelać na dziecko potrzebujące opieki[/QUOTE]

Zabrać % od haraczy z kościoła. Wsadzili taksówkarzom kasy fiskalne to niech klerowi je pod nos wsadzą. I ty dziewczyno nie wiesz co to za trauma dla pary co z tego że nie jest to choroba śmiertelna?

Domy dziecka - wybacz ale i domy dziecka są do d. rozwiązaniem dla dzieci (to swoją drogą). A myślisz że tak łatwo adoptować dziecko? A nie rozumiesz że jeżeli jest możliwość posiadania własnego dziecka ludzie potrafią oddać wszystko by je mieć? Trzeba im rzucać kłody pod nogi bo gówniarstwo albo patologia mnoży się na potęgę? (I tu od razu pragnę powiedzieć, że to nie dzieci są winne a ich durni rodzie i to ich powinno się kastrować albo uświadamiać w kwestii antykoncepcji. A także pokazać drogę do okienek w których można zostawiać dzieci a nie wyrzucać je na śmietnik)

Cytat:
To ktoś zakazuje in vitro? Ja myślę, że pewien procent państwo powinno dołożyć do tych zabiegów. Nas nie stać też na darmowe przedszkola i dopłaty dla rodzin wielodzietnych, więc aż sama jestem ciekawa, skąd prezes to chce wziąć.
Kaczyński mami Polaków obietnicami nie gorzej od Tuska. Pensje wzrosną, ceny zmaleją, będą pomoce dla rodzin, darmowe przedszkola + nie zawarty w programie bonusik kościelny, a dziura budżetowa zmaleje i to w trakcie napiętych stosunków na linii Polska-Niemcy i Polska-Rosja.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

U... to mamy trochę ludzi bez honoru. Chociażby pani Zyta.
Według mnie świetny jest pomysł Palikota na gospodarkę.
Tak czy inaczej trudno teraz komukolwiek uwierzyć jeden obiecuje gruszki na wierzbie drugi księżyc. Nasza polityka "prorodzinna" kuleje i będzie kuleć.

Cytat:
ale nas na to nie stac komu mają zabrac? Tym, którzy zyja a grozi im śmierć czy tym, których jeszcze nie ma?

Ale jak przedszkola będą darmowe to kobiety będą mogly pójść do pracy - to jedno z założeń feminizmu

wątpię. To on stworzył ustawę dzięki której emeryci dostają więcej co roku
No i wiele obietnic spełnił.
A jeśli chodzi o stosunki z sąsiadami - to wydaje mi sie,że pewne żadania są wskazane, nikt nie liczy sie z państwem "na kolanach" i też nic z tego nie ma a tak nawet jeśli nic nie ugramy to przynajmniej z twarzą wyjdziemy
Więc tak samo aborcja nie powinna być legalizowana? Bo ich jeszcze nie ma...

Wybacz ale to psie podwyżki...

A co do stosunków z sąsiadami ( a głównie z tymi dalszyyyymi) to prawda jeśli nawet chodzi o wizy do USA, i żołnierzy których posłało się w nadziei na "pokaźne inwestycje" w danym regionie...

Miałem taki piękny sen, że byłem ostatnim ssakiem na ziemi.(Mort: a ja w nim byłem?) Tak ale jako padlina.

3asiex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 00:15   #664
Kenworth
Raczkowanie

GG do Kenworth

Cytat:
Napisane przez ElRita Pokaż wiadomość
Nie wstawił? A jak myślisz jak to się odbywa? Bo ja myślę, że szukają kogoś kto im najbardziej pasuje i go proszą, żeby się zgodził.
Dokładnie to miałem na myśli pisząc o tych wołach. Darski spieprzył sprawę i się zgodził. Tym samym stanął w jednym szeregu z tymi wszystkimi naszymi gwiazdeczkami.
Cytat:
Ale postanowiono zaproponować z jakiś powodów tę fuchę Nergalowi, chociaż wiedziano, że chrześcianie będą tym oburzeni. Może ktoś chciał by się oburzali.
No jasne, bo 100% populacji chrześcijan w Polsce śledzi scenę muzyki metalowej, znało wcześniej muzykę Behemotha i oczywiście wiedziało, że niejaki Adam Darski vel. Nergal jest liderem takiej grupy. Powtarzam - mnie to nie oburzyło i wielu innych, którzy są chrześcijanami również.
Cytat:
Może ktoś chciał by się oburzali

Z pewnością. Wojny religijnej w Polsce jeszcze nie mieliśmy, więc czemu by nie spróbować...
Cytat:
Myślę, że tak jak w głębokim PRLu nie ma praktycznie mediów niezależnych od władzy albo władzę krytykujących. Masz upolitycznione media publiczne i media prywatne, które powstały po 1989 roku, kiedy pieniądze mieli tylko ludzie nomenklatury PZPR.
Dlaczego zdroworozsądkowe podejście (niesprzyjanie nawiedzonym i ksenofobom) do otaczającej rzeczywistości z automatu jest kojarzone i utożsamiane z komuchami?

Cytat:
No widzisz i na tym polega paradoks tej sytuacji bo Nergal jest według TVP definitywnie OK a Rydzyk jest definitywnie BE.
Nie pytałem kto i jak jest postrzegany lecz czy Twoja troska o młode duszyczki byłaby równie wzruszająca w przypadku Rydzyka z całym "dobrodziejstwem" jego inwentarza.

Cytat:
Tak, Nergal obecnie dostaje nagrody na salonach - jakie poszukaj w necie. Gości na okładkach poczytnych magazynów. Jest gościem popularnych talk show i imprez branżowych.
Ponownie nie zrozumiałaś o co pytałem. Guzik mnie interesuje co Darski dostaje i gdzie ląduje jego facjata. Pytałem czy przy takich okazjach wskakuje w buty Nergala i sieje nienawiść na tle religijnym, jak raczyłaś się wyrazić...
Cytat:
A TVN24, Trójka, Zetka to nie salony tylko massmedia
Przytaczając Trójkę i Zetkę miałem na myśli odniesienie do Twoich słów, jakoby za chwilę muzyka Behemotha miała być dla mas, a wiadomym jest, że takowa ląduje przecież na listach przebojów rozgłośni radiowych.

Cytat:
Napisane przez 3asiex Pokaż wiadomość
I to mi się podoba bezpłodność to choroba jakby nie patrzeć a gadanie chcecie in vitro - to sobie płaćcie jest chora. Drogie panie sprawdźcie ile % z podatków i KATOLI i ateistów i innych idzie na kościół. Wolałabym im obciąć "dotacje" niż rodzinom które chcą mieć dzieci.
To raz a dwa należałoby odciąć partie polityczne od budżetowego koryta. To są kwoty liczone w milionach złotych. Jak chcą się bawić w politykę to za własne pieniądze a nie podatników. Inaczej by wyglądała u nas służba zdrowia czy szkolnictwo gdyby te wagony kasy nie przeznaczano na "bieżącą działalność partyjną"... Tak wiem - pewnie pojawią się głosy, że taka sytuacja byłaby korupcjogenna itp. Grzeje mnie to. Wolę mieć szpital czy szkołę z prawdziwego zdarzenia niż polityków czystych jak pościel kaznodziei. I tak kroją i tak - bez względu na przyznany im budżet. O tym, że poselskie uposażenia nie są opodatkowane nawet nie wspominam. Dla parlamentarzysty jego wynagrodzenie ilustrowane "w" brutto nie istnieje...

Cytat:
Domy dziecka - wybacz ale i domy dziecka są do d. rozwiązaniem dla dzieci (to swoją drogą). A myślisz że tak łatwo adoptować dziecko?
No pewnie. To przecież bułka z masłem. Wystarczy jedynie byście Ty i Twój MĄŻ (nie żaden chłopak, narzeczony itp.) zarabiali po 10 tys na rękę i byli w posiadaniu chaty o metrażu min. 100m kwadratowych. Do tego mieli wspaniałych sąsiadów a opinię czystszą od Trójcy Świętej. Da się? No pewnie, że tak

To jest właśnie najbardziej popieprzone. Ludzie, którzy z przyczyn niezależnych nie mogą mieć dzieci muszą skakać na rzęsach, wyłazić ze skóry, spełniać przesadzone wymagania by móc jednak cieszyć się rodzicielstwem a byle menelarstwo może napłodzić dzieci ile wlezie. Jakoś nikomu to nie przeszkadza, że taka rodzina żyje w syfie, brudzie itp. Dodatkowo państwo jeszcze dofinansowuje takich rodziców...
Może to zabrzmi kontrowersyjnie ale nieraz tak sobie myślę, że na posiadanie dziecka powinno się uzyskać pozwolenie - tak jak na jeżdżenie samochodem czy łowienie ryb.

Edytowane przez Kenworth
Czas edycji: 2011-10-06 o 00:49
Kenworth jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 00:29   #665
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jestem za dobrowolnym płceniem na kosciół ale moje pieniądze wolę przeznaczyć na inny cel. Chyba mam prawo?

Cytat:
Ja od dawna uważam że powinno się opodatkować kościół, to skutecznie podcięło by im skrzydełka i nowy samochód co (min) 2 lata a tego co to w końcu zrobi chciałabym postawić pomnik.
zgadzam się
Cytat:
Czy według ciebie trochę przegięli? To chyba za czasów PIS pielęgniarkom telefony nie działały? Resztę pozostawiam waszej pamięci.
a ja pozostawiam Twojej pamięci jak pielęgniarki przyszły do sejmu za Tuska a on nawet nie chcial z nimi rozmawiać

Cytat:
Zabrać % od haraczy z kościoła. Wsadzili taksówkarzom kasy fiskalne to niech klerowi je pod nos wsadzą. I ty dziewczyno nie wiesz co to za trauma dla pary co z tego że nie jest to choroba śmiertelna?
A ty dziewczyno nie wiesz jaką dla mie traumą jest widzieć cierpiące zwierzęta
Sorry, ale to nie Ty decydujesz co jest dla innych najważniejsze
Cytat:
Domy dziecka - wybacz ale i domy dziecka są do d. rozwiązaniem dla dzieci (to swoją drogą). A myślisz że tak łatwo adoptować dziecko? A nie rozumiesz że jeżeli jest możliwość posiadania własnego dziecka ludzie potrafią oddać wszystko by je mieć? Trzeba im rzucać kłody pod nogi bo gówniarstwo albo patologia mnoży się na potęgę? (I tu od razu pragnę powiedzieć, że to nie dzieci są winne a ich durni rodzie i to ich powinno się kastrować albo uświadamiać w kwestii antykoncepcji. A także pokazać drogę do okienek w których można zostawiać dzieci a nie wyrzucać je na śmietnik)
można zrobić reformę, ale jak już mówiłam ja moje pieniądze, które jestem w stanie zabrać kościołowi chcę przeznaczyc na zwierzęta

Cytat:
Więc tak samo aborcja nie powinna być legalizowana? Bo ich jeszcze nie ma...
powinna
[QUOTE=3asiex;29810722]
Cytat:
Wybacz ale to psie podwyżki...
najwieksze wtedy....
Stary 2011-10-06, 01:57   #666
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
ok, Cejrowki powiedział "tępić gejów" a Nergal "chrześcijan do lwów" . Dla mnie to to samo. Pytanie czy żaden z nich nie powinien się w ogóle pojawiac na antenie czy obaj (jak mówi linaewen) ale wypowiadając się merytorycznie? Nergal o muzyce, Cejrowski o podróżach?
Ja tam Cejrowskiego nie lubię jako postać i nawet go w TV nie oglądam i w radiu nie słucham-bo drązni mnie strasznie jego głos. Ale niech o podróżach opowiada, nikomu tym nie szkodzi, a ja sobie po prostu zmieniam kanał. Tak samo jak ktoś nie lubi Nergala to sobie zmieni kanał i po krzyku...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 02:00   #667
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Ja tam Cejrowskiego nie lubię jako postać i nawet go w TV nie oglądam i w radiu nie słucham-bo drązni mnie strasznie jego głos. Ale niech o podróżach opowiada, nikomu tym nie szkodzi, a ja sobie po prostu zmieniam kanał. Tak samo jak ktoś nie lubi Nergala to sobie zmieni kanał i po krzyku...
zgadzam się, dlatego odnoszę się do tych, którzy nie życzą sobie Cejrowskiego e względu na wypowiedzi poza programem a Nergala chętnie by widzieli
Stary 2011-10-06, 02:01   #668
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
no ja też nie wiem. Gdzie teraz jest krzyż?
Ten z Krakowskiego Przedmieścia? Aby nie w kościele Świętej Anny, gdzieś w pobliżu?
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-10-06, 08:13   #669
ElRita
Raczkowanie

A dziś się dowiaduję rano z radia, że Nergal bawił się w klubie nocnym przebrany za księdza, gdzie uzdrawiał osoby jeżdżące wokół niego na wózkach inwalidzkich. Nie ma to jak dobrze się bawić żartując z kalek. Ale na pewno to jego prywatna sprawa, co robi wtedy, kiedy nie udziela się w VOP.

http://www.fakt.pl/Tak-uzdrawia-Nerg...,132738,1.html
Stary 2011-10-06, 09:18   #670
Suvia
Zakorzenienie

Podejrzewam, że nie z kalek żartował, tylko z tych a la hamerykańskich przedstawień "o uzdrawianiu". Czyli z ludzi, którzy trzepią na tym niesamowita kasę i naiwnych, którzy wierzą, że ich taki szarlatan uzdrowi.

"He can walk, halllellllujah"

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 09:32   #671
ElRita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Podejrzewam, że nie z kalek żartował, tylko z tych a la hamerykańskich przedstawień "o uzdrawianiu". Czyli z ludzi, którzy trzepią na tym niesamowita kasę i naiwnych, którzy wierzą, że ich taki szarlatan uzdrowi.

"He can walk, halllellllujah"
Czyli myślisz, że jak sobie ludzie na wózkach obejrzą te foki Nergala w Fakcie to ich to nie urazi?
Stary 2011-10-06, 10:08   #672
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli myślisz, że jak sobie ludzie na wózkach obejrzą te foki Nergala w Fakcie to ich to nie urazi?
wydaje mi się, że jeśli mają zdroworozsądkowe podejście do życia i pewność siebie na odpowiednim poziomie, to g**** ich będzie obchodziło, jak wydurnia się pan Darski

ale jeśli chcesz zgłębić temat bardziej, to polecam popytanie osób niepełnosprawnych spotkanych na ulicach, co sądzą o tym incydencie. bo tak to możemy sobie gdybać do woli
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 10:17   #673
Suvia
Zakorzenienie

Spytałam mamę (na wózku), czy ją takie coś by uraziło. No i nie. Też uważa, że te uzdrowicielskie cyrki są żałosne i jakoś załapała o co chodzi.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
wydaje mi się, że jeśli mają zdroworozsądkowe podejście do życia i pewność siebie na odpowiednim poziomie, to g**** ich będzie obchodziło, jak wydurnia się pan Darski

ale jeśli chcesz zgłębić temat bardziej, to polecam popytanie osób niepełnosprawnych spotkanych na ulicach, co sądzą o tym incydencie. bo tak to możemy sobie gdybać do woli
No, dokładnie. Dla mnie śmieszny (żałosny z reszta też) jest i człowiek, który za gruba kasę obiecuje takie 'uzdrowienie' i śmieszni są ci ludzie, którzy płacą i to wierzą. I akurat kalectwo tu nie ma nic do rzeczy. Jakoś moja mama, która ma wielkie problemy z kośćmi nie leci na takie widowiska, żeby ją kto tam uzdrawiał. A, i jest katoliczką. Po prostu ma mózg Wydaje mi się że brak mózgu (i hipokryzję ze strony uzdrawiającego) Nergal tu wyśmiał, a nie kalectwo...

~ Hank Moody
Stary 2011-10-06, 10:20   #674
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Spytałam mamę (na wózku), czy ją takie coś by uraziło. No i nie. Też uważa, że te uzdrowicielskie cyrki są żałosne i jakoś załapała o co chodzi.

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

No, dokładnie. Dla mnie śmieszny (żałosny z reszta też) jest i człowiek, który za gruba kasę obiecuje takie 'uzdrowienie' i śmieszni są ci ludzie, którzy płacą i to wierzą. I akurat kalectwo tu nie ma nic do rzeczy. Jakoś moja mama, która ma wielkie problemy z kośćmi nie leci na takie widowiska, żeby ją kto tam uzdrawiał. A, i jest katoliczką. Po prostu ma mózg Wydaje mi się że brak mózgu (i hipokryzję ze strony uzdrawiającego) Nergal tu wyśmiał, a nie kalectwo...
Mnie też się tak wydaje. Ot, wziął udział w przedstawieniu [bo ja zrozumiałam, że on między ludźmi chodził i uzdrawiał, a tutaj po prostu było przedstawienie]...
Stary 2011-10-06, 11:17   #675
ElRita
Raczkowanie

Skoro tak uważacie to to musi być prawda. Prawda?
Stary 2011-10-06, 11:23   #676
Suvia
Zakorzenienie

Rzadko jest tak, że każdy widzi coś tak samo. Prawda jest wysoce nieobiektywna zazwyczaj

~ Hank Moody
Stary 2011-10-06, 12:09   #677
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Skoro tak uważacie to to musi być prawda. Prawda?
Taka sama to prawda jak twoja, że one nie mają racji. Prawda ?

Ten wątek to się zrobiło jedno wielkie śmietnisko. Tysiąc tematów w jednym. Oczywiście polityka musiała w końcu tutaj też wypłynąć. Dajcie spokój, jest teraz kilka wątków o polityce/wyborach na plotkowym. A co gorsza na każdym z nich te same osoby gadają ciągle to samo. Ludzie kochani, dajecie sobie siana.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 12:19   #678
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Taka sama to prawda jak twoja, że one nie mają racji. Prawda ?

Ten wątek to się zrobiło jedno wielkie śmietnisko. Tysiąc tematów w jednym. Oczywiście polityka musiała w końcu tutaj też wypłynąć. Dajcie spokój, jest teraz kilka wątków o polityce/wyborach na plotkowym. A co gorsza na każdym z nich te same osoby gadają ciągle to samo. Ludzie kochani, dajecie sobie siana.
Zgadzam się... Nie wiem co ma na celu przekrzykiwanie się, która partia jest lepsza, nie wiem po co insynuować komuś z jaką partią sympatyzuje, i nie do końca rozumiem, co to robi w tym wątku...
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 12:39   #679
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
Zgadzam się... Nie wiem co ma na celu przekrzykiwanie się, która partia jest lepsza, nie wiem po co insynuować komuś z jaką partią sympatyzuje, i nie do końca rozumiem, co to robi w tym wątku...
nie odpowiedziałaś na moje pytanie odnośnie La Veya. Czemu uznajesz,że właśnie to jest satanizm właściwy?Jak już pisałam satanizm pojawił się duzo wcześniej i inaczej się objawiał.
Przytocze:

Kult szatana

Dariusz Pietrek
Wielu ludzi wstrząśniętych wydarzeniami w Rudzie Śląskiej dzwoniło do Biura Informacji o Sektach w Katowicach z pytaniami dotyczącymi satanizmu, a w szczególności różnic pomiędzy nimi.
Chciałbym się do tych pytań ustosunkować i podać kilka wiadomości na temat historii satanizmu i jego odmian.
I. Historia

Nieprawdą jest to, iż satanizm powstał w latach 60 i 70 - tych XX w. Praktyki związane z oddawaniem czci demonom są już opisane na kartach Pisma św. My zajmiemy się tu jednak czasami bliższymi.
- IV w. - rozpowszechniły się pakty zawierane z Szatanem, np. Teofil, który został zwolniony z funkcji zarządcy przez biskupa Adany. Dla zysku i na złość biskupowi - zawarł taki pakt z Szatanem. (Według tradycji miało mu się udać odzyskać ów pakt dzięki ingerencji NMP) tzw. Cud Teofila.
- Średniowiecze - satanizm występował jako reakcja na umocnienie się chrześcijaństwa, zaczęły się tworzyć hermetyczne wspólnoty, które oddawały się do Szatana czy to przez bezpośrednie wołanie go lub przez praktyki czarnoksięskie takie jak magia, alchemia, wróżbiarstwo.
- Wiek XVII - jeden z lepiej poznanych etapów rozwoju satanizmu - proces satanistycznej czarownicy L. Voisin z paryskiego przedmieścia Vilneuve, u której porady, zasięgali dworzanie z dworu królewskiego. Wtedy została odprawiona pierwsza czarna msza - (odprawiał ksiądz Gaiborg) w trakcie tych "mszy" miało miejsce składanie ofiar z dzieci oraz rytualne orgie satanistyczne połączone z bezczeszczeniem hostii.
- Romantyzm - J. Milton w "Raju utraconym" wysławia Lucyfera, Goethe długo pracował nad paktem Fausta, W. Hupa "La fin de Satan" - Lucyfer doprowadza do śmierci Chrystusa przez co osiąga sławę. Baudelaire "Kwiaty zła" - znajduje się litania do Szatana.
- Wiek XIX przesiąknięty jest okultyzmem i różnego rodzaju formami satanizmu.
Osobami, które wywarły największy wpływ na współczesny satanizm byli bez wątpliwości Aleister Crowley i La Vey ze swoim Kościołem Szatana i Biblią Szatana.
- Aleister Crowley - człowiek, który szczycił się mianem najbardziej zdeprawowanego człowieka świata. Był alpinistą, szachistą i poetą. Założył w Anglii filię sekty Zakonu Świątyni Wschodu i nazwał się Bafomekem. Założył klasztor Szatana w Cefalu na Sardynii - w którym było wszystko dozwolone, gdzie były organizowane orgie seksualne i narkotyczne, był znany z tego, że zjadał ekstrementy swojej kochanki, gdzie uśmiercano psy i koty, aż nadszedł czas na ludzi.
Osiadł w Pasadenie w Kalifornii, gdzie zmarł wyniszczony przez narkotyki i opuszczony przez wyznawców.
- Anton Szandor La Vey - założył Kościół Szatana w USA stan Kalifornia. W 1975 opublikował Biblię szatana, twierdzi, że przedstawia prawdziwą doktrynę satanizmu np.
Szatan uosabia pobłażliwość zamiast abstynencji.
"Błogosławieni silni; albowiem oni posiądą ziemię. Biada słabym; albowiem odziedziczą jarzmo; Błogosławione żelazne ramiona; albowiem słabi przed nimi uciekną. Biada tym, który czczą Boga; albowiem zostaną ogołoceni".
La Vey jest twórcą także rytuału satanistycznego, gdzie opisuje np. chrzest satanistyczny, różne święta i rytuały np. Rytuał dusznego powietrza - masochistycznego aktu cudzołóstwa dokonywano w trumnie.
W 1975 jego Kościół rozpada się i większość wyznawców odchodzi do świątyni Seta. Kościół La Veya dalej funkcjonuje w Europie i zaczyna powstawać na terenie Polski.
II. Rodzaje satanizmu

Wielu znawców tematu robi różne podziały chciałbym przedstawić typologię ks. J. Steffona.
I Poziom - ci, którzy uprawiają wróżbiarstwo oraz łagodne formy magii i zajmujący się spirytyzmem.
II Poziom - (pseudosataniści) młodociani dyletanci, których życie zostało zdominowane przez muzykę heavy metal, narkotyki oraz seanse. Zwykle przeczytali biblię Szatana oraz Rytuał, możliwe, że próbowali wykonać jakiś rytuał, w trakcie którego znęcano się nad zwierzętami lub demolowano cmentarze i kościoły.
III Poziom - samozwańcze grupy satanistyczne powołujące się i wzorujące na A. Crowleyu i La Veyu, często młodzi ludzie nawiązują kontakt z tego typu grupami ze względu na narkotyki oraz uprawianie seksualnych orgii. Nastolatki są zapraszane na te spotkania przez starszych członków grupy.
IV Poziom - sataniści mający powiązania z Kościołem szatana lub Świątynią Seta, itp. Ci sataniści bardzo uważnie badają ludzi, którzy chcą się dołączyć. Kluczowy obrzęd to czarna msza. Te grupy zajmują się rozpowszechnianiem pism okultystycznych i satanistycznych (bardzo często są to gazety o tematyce muzycznej, w której satanizm jest niby na drugim planie) - te gazety są skierowane do nastolatków.
V Poziom - sataniści hard-core, ci ludzie byli obecni od początku świata, praktykują obrzędy składania ofiar w tym ludzi. Grupy tzw. satanizmu pokoleniowego lub generacyjnego gdzie funkcje kapłańskie są przekazywane z ojca na syna, itd. Grupy zamknięte, hermetyczne, wykonujące najobrzydliwsze rytuały, zobowiązane są do popełniania nadużyć seksualnych w stosunku do dzieci, oddawania swoich dzieci za narkotyki, składanie ofiar z ludzi lub zwierząt.
http://www.psychomanipulacja.pl/art/kult-szatana.htm
Stary 2011-10-06, 12:47   #680
ElRita
Raczkowanie

Jeśli ludzie uważają, że taka działalność artystyczna jest potrzebna to może to jest wystarczający powód żeby była i zostawić im ją - w końcu już starożytni doszli do wniosku, że ludzie potrzebują tylko chleba i igrzysk a mamy demokrację - liczy się głos większości. Może Nergal rzeczywiście jest potrzebny w THE VOICE OF POLAND? Tylko nazwę tego programu przynajmniej powinni zmienić. Bo sam premier uważa, że "Pustka, tylko gdzieś w oddali przetaczają się husarie i ułani, powstańcy i marszałkowie, majaczą, Dzikie Pola i Jasna Góra... Polskość to nienormalność... Polskość nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu.Sama jest mitem...

Czytam życiorys Sikorskiego - kim on jest jeśli nie Matą Hari ale na czyich usługach? Studia za granicą w czasach zapadłej komuny, robi zdjęcia w Afganistanie - tylko dla zdjęć tak ryzkuje? I czytam życiorys ministra finansów - podwójne obywatelstwo, doradzał w sprawach finansowych Rosjanom, ponad 50 lat spędził w Wielkiej Brytani (zadłużył nas na 300 mld zł) , Rostowski, który ma w paszporcie Jan ale nazywają go Jacek - nie wiem dlaczego. Tak samo jak nie wiem dlaczego mówią do niego prof. skoro to zwykły magister. Polski premier, który mówi, że polskość, Jasna Góra to mit. To ja przechodzę do tego mitu. Bo skoro większość ma rację to ja się muszę i chcę się mylić. Niech jeszcze Palikot da bezrobotnej w większości młodzieży narkotyki, Miru i Zbychu puści alkohol na stadiony, lewica zabroni używania słowa rodzice jak (w prawie szwedzkim - prawni opiekunowie) bo to jawnie dyskryminuje gejów i lesbijki to naprawdę będziemy szli w dobrym kierunku. Ku wolności od ciemiężącego intelekt i swobodę chrześcijaństwa, ku potędze, ku normalności...
Stary 2011-10-06, 12:54   #681
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli ludzie uważają, że taka działalność artystyczna jest potrzebna to może to jest wystarczający powód żeby była i zostawić im ją - w końcu już starożytni doszli do wniosku, że ludzie potrzebują tylko chleba i igrzysk a mamy demokrację - liczy się głos większości. Może Nergal rzeczywiście jest potrzebny w THE VOICE OF POLAND? Tylko nazwę tego programu przynajmniej powinni zmienić. Bo sam premier uważa, że "Pustka, tylko gdzieś w oddali przetaczają się husarie i ułani, powstańcy i marszałkowie, majaczą, Dzikie Pola i Jasna Góra... Polskość to nienormalność... Polskość nas ogłupia, zaślepia, prowadzi w krainę mitu.Sama jest mitem...

Czytam życiorys Sikorskiego - kim on jest jeśli nie Matą Hari ale na czyich usługach? Studia za granicą w czasach zapadłej komuny, robi zdjęcia w Afganistanie - tylko dla zdjęć tak ryzkuje? I czytam życiorys ministra finansów - podwójne obywatelstwo, doradzał w sprawach finansowych Rosjanom, ponad 50 lat spędził w Wielkiej Brytani (zadłużył nas na 300 mld zł) , Rostowski, który ma w paszporcie Jan ale nazywają go Jacek - nie wiem dlaczego. Tak samo jak nie wiem dlaczego mówią do niego prof. skoro to zwykły magister. Polski premier, który mówi, że polskość, Jasna Góra to mit. To ja przechodzę do tego mitu. Bo skoro większość ma rację to ja się muszę i chcę się mylić. Niech jeszcze Palikot da bezrobotnej w większości młodzieży narkotyki, Miru i Zbychu puści alkohol na stadiony, lewica zabroni używania słowa rodzice jak (w prawie szwedzkim - prawni opiekunowie) bo to jawnie dyskryminuje gejów i lesbijki to naprawdę będziemy szli w dobrym kierunku. Ku wolności od ciemiężącego intelekt i swobodę chrześcijaństwa, ku potędze, ku normalności...
to Rostowski nie jest profesorem?
Stary 2011-10-06, 13:08   #682
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
nie odpowiedziałaś na moje pytanie odnośnie La Veya. Czemu uznajesz,że właśnie to jest satanizm właściwy?Jak już pisałam satanizm pojawił się duzo wcześniej i inaczej się objawiał.
Przytocze:

Kult szatana

Dariusz Pietrek
Wielu ludzi wstrząśniętych wydarzeniami w Rudzie Śląskiej dzwoniło do Biura Informacji o Sektach w Katowicach z pytaniami dotyczącymi satanizmu, a w szczególności różnic pomiędzy nimi.
Chciałbym się do tych pytań ustosunkować i podać kilka wiadomości na temat historii satanizmu i jego odmian.
I. Historia

Nieprawdą jest to, iż satanizm powstał w latach 60 i 70 - tych XX w. Praktyki związane z oddawaniem czci demonom są już opisane na kartach Pisma św. My zajmiemy się tu jednak czasami bliższymi.
- IV w. - rozpowszechniły się pakty zawierane z Szatanem, np. Teofil, który został zwolniony z funkcji zarządcy przez biskupa Adany. Dla zysku i na złość biskupowi - zawarł taki pakt z Szatanem. (Według tradycji miało mu się udać odzyskać ów pakt dzięki ingerencji NMP) tzw. Cud Teofila.
- Średniowiecze - satanizm występował jako reakcja na umocnienie się chrześcijaństwa, zaczęły się tworzyć hermetyczne wspólnoty, które oddawały się do Szatana czy to przez bezpośrednie wołanie go lub przez praktyki czarnoksięskie takie jak magia, alchemia, wróżbiarstwo.
- Wiek XVII - jeden z lepiej poznanych etapów rozwoju satanizmu - proces satanistycznej czarownicy L. Voisin z paryskiego przedmieścia Vilneuve, u której porady, zasięgali dworzanie z dworu królewskiego. Wtedy została odprawiona pierwsza czarna msza - (odprawiał ksiądz Gaiborg) w trakcie tych "mszy" miało miejsce składanie ofiar z dzieci oraz rytualne orgie satanistyczne połączone z bezczeszczeniem hostii.
- Romantyzm - J. Milton w "Raju utraconym" wysławia Lucyfera, Goethe długo pracował nad paktem Fausta, W. Hupa "La fin de Satan" - Lucyfer doprowadza do śmierci Chrystusa przez co osiąga sławę. Baudelaire "Kwiaty zła" - znajduje się litania do Szatana.
Osobami, które wywarły największy wpływ na współczesny satanizm byli bez wątpliwości Aleister Crowley i La Vey ze swoim Kościołem Szatana i Biblią Szatana.
- Aleister Crowley - człowiek, który szczycił się mianem najbardziej zdeprawowanego człowieka świata. Był alpinistą, szachistą i poetą. Założył w Anglii filię sekty Zakonu Świątyni Wschodu i nazwał się Bafomekem. Założył klasztor Szatana w Cefalu na Sardynii - w którym było wszystko dozwolone, gdzie były organizowane orgie seksualne i narkotyczne, był znany z tego, że zjadał ekstrementy swojej kochanki, gdzie uśmiercano psy i koty, aż nadszedł czas na ludzi.
Osiadł w Pasadenie w Kalifornii, gdzie zmarł wyniszczony przez narkotyki i opuszczony przez wyznawców.
- Anton Szandor La Vey - założył Kościół Szatana w USA stan Kalifornia. W 1975 opublikował Biblię szatana, twierdzi, że przedstawia prawdziwą doktrynę satanizmu np.
"Błogosławieni silni; albowiem oni posiądą ziemię. Biada słabym; albowiem odziedziczą jarzmo; Błogosławione żelazne ramiona; albowiem słabi przed nimi uciekną. Biada tym, który czczą Boga; albowiem zostaną ogołoceni".
La Vey jest twórcą także rytuału satanistycznego, gdzie opisuje np. chrzest satanistyczny, różne święta i rytuały np. Rytuał dusznego powietrza - masochistycznego aktu cudzołóstwa dokonywano w trumnie.
W 1975 jego Kościół rozpada się i większość wyznawców odchodzi do świątyni Seta. Kościół La Veya dalej funkcjonuje w Europie i zaczyna powstawać na terenie Polski.
II. Rodzaje satanizmu

Wielu znawców tematu robi różne podziały chciałbym przedstawić typologię ks. J. Steffona.
I Poziom - ci, którzy uprawiają wróżbiarstwo oraz łagodne formy magii i zajmujący się spirytyzmem.
II Poziom - (pseudosataniści) młodociani dyletanci, których życie zostało zdominowane przez muzykę heavy metal, narkotyki oraz seanse. Zwykle przeczytali biblię Szatana oraz Rytuał, możliwe, że próbowali wykonać jakiś rytuał, w trakcie którego znęcano się nad zwierzętami lub demolowano cmentarze i kościoły.
III Poziom - samozwańcze grupy satanistyczne powołujące się i wzorujące na A. Crowleyu i La Veyu, często młodzi ludzie nawiązują kontakt z tego typu grupami ze względu na narkotyki oraz uprawianie seksualnych orgii. Nastolatki są zapraszane na te spotkania przez starszych członków grupy.
IV Poziom - sataniści mający powiązania z Kościołem szatana lub Świątynią Seta, itp. Ci sataniści bardzo uważnie badają ludzi, którzy chcą się dołączyć. Kluczowy obrzęd to czarna msza. Te grupy zajmują się rozpowszechnianiem pism okultystycznych i satanistycznych (bardzo często są to gazety o tematyce muzycznej, w której satanizm jest niby na drugim planie) - te gazety są skierowane do nastolatków.
V Poziom - sataniści hard-core, ci ludzie byli obecni od początku świata, praktykują obrzędy składania ofiar w tym ludzi. Grupy tzw. satanizmu pokoleniowego lub generacyjnego gdzie funkcje kapłańskie są przekazywane z ojca na syna, itd. Grupy zamknięte, hermetyczne, wykonujące najobrzydliwsze rytuały, zobowiązane są do popełniania nadużyć seksualnych w stosunku do dzieci, oddawania swoich dzieci za narkotyki, składanie ofiar z ludzi lub zwierząt.
Nie odpowie ci bo nie zna odpowiedzi jak sama stwierdziła jest wywrotowcem, a wywrotowce nie odpowiadają na pytania
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 13:31   #683
Kenworth
Raczkowanie

GG do Kenworth

Cytat:
Heh... pewnie siedzisz teraz z browarem w ręku i przerzucasz stronki z pornolami - przecież jesteś internautą. Wykształciuchy, łże elity, oni stoją tam gdzie stało zomo, Agent Tomek, lekarzy zapakujemy w kamasze, czarownico pierwsza się podstaw itp. Można się tak licytować, tylko po co?
Czytając twoje wątpliwości i błyskotliwe wnioski, niepoparte żadnymi dowodami, na temat czyichś życiorysów, można dojść do wniosku, że upodobałaś sobie styl myślenia rodem z najciemniejszych piwnic Łubianki pod rządami NKWD. Myślę, że prokurator Wyszyński do spóły z kierownictwem stalinowskiego ZSRR byłby z Ciebie dumny.

I przestańmy w końcu tutaj bić pianę na temat Kaczyńskich, Tusków i innych. Temat wątku jest przecież zupełnie inny.
Stary 2011-10-06, 13:38   #684
201801022117
Konto usunięte

Cytat:
Przytocze:

Kult szatana

Dariusz Pietrek
I. Historia

- Wiek XVII - jeden z lepiej poznanych etapów rozwoju satanizmu - processatanistycznej czarownicy L. Voisin z paryskiego przedmieścia Vilneuve, u której porady, zasięgali dworzanie z dworu królewskiego. Wtedy została odprawiona pierwsza czarna msza - (odprawiał ksiądz Gaiborg) w trakcie tych "mszy" miało miejsce składanie ofiar z dzieci oraz rytualne orgie satanistyczne połączone z bezczeszczeniem hostii.
II. Rodzaje satanizmu

IV Poziom - sataniści mający powiązania z Kościołem szatana lub Świątynią Seta, itp. Ci sataniści bardzo uważnie badają ludzi, którzy chcą się dołączyć. Kluczowy obrzęd to czarna msza. Te grupy zajmują się rozpowszechnianiem
pism okultystycznych i satanistycznych (bardzo często są to gazety o tematyce muzycznej, w której satanizm jest niby na drugim planie) - te gazety są skierowane do nastolatków.

O, a Ty dopiero teraz odpowiedziałaś na moje pytanie, za to sama mówisz, że ja na Twoje nie odpowiadam... Tak najłatwiej, nie?

Podajesz mi linki do artykułow pana, który jest oskarżony o wielokrotną napaść na jednego z liderów sekt (sekt nie popieram). Poza tym, był on szefem katolickiego ośrodka informacji o sektach. Znów podajesz mi jakieś dziwne fakty, w artykule nie ma słowa o istocie satanizmu. Współczesne rozumienie satanizmu to właśnie doktryna LaVeya, on usystematyzował satanizm, nadał przykazania i grzechy, i to jego powszechnie uznaje się za założyciela satanizmu. To, że pan mówi o " satanistycznych orgiach" oznacza, że albo jest stronniczy, albo ma problem ze zrozumieniem istoty satanizmu... Czemu nie napisze, że były to orgie ku czci Szatana, tylko myli pojęcia?

Ja już pisałam, że nie popieram stronniczości... Tymczasem, każdy link który podajesz jest stronniczo napisany. Wybierasz linki według swojego widzi mi się ?
201801022117 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 13:49   #685
tipsiara
Wtajemniczenie

W modzie teraz ataki na kościół. Nie nadarmo media (wraz ze swoimi politycznymi pupilkami ) lansuja Nergala i jego postawe wobec katolików, uderzają w wartości bliskie polakom.
np to zdjęciee82af85865cdcb0729c332857cd2d634.jpg

szopka poprostu szopka...mieszanie polityki z religia to żenada
tipsiara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 13:52   #686
Bananalama
jestę wieszczę

Ty ElRita twierdzisz, że młodzież nasiąka "nergalomanią", bo VOP jest adresowane do nich. Masz pretensje do Nergala o to, co robi poza programem. Nie zauważyłam, aby program był adresowany głównie do młodzieży, to raz. Dwa, że większość ludzi ma jednak własne obowiązki i wystarczająco dużo własnych spraw i zainteresowań, by śledzić wszystkich celebrytów. Co to kogo obchodzi po prostu.
Jednocześnie nie widzisz nic złego w zachowaniu Cejrowskiego, którego bronisz. Otóż to właśnie Cejrowski skierował swoje słowa BEZPOŚREDNIO do młodzieży, wykładając na KUL. Słowa potępiające mniejszości seksualne.

O ile to, co robi Nergal uważam za prowokację, o tyle słowa Cejrowskiego, który WYKŁADAŁ, przeszkadzają mi. Uważam, że każdy z nich powinien być w TV nadal, ale bez przenoszenia na wizję swoich kompleksów i fobii. Będzie zdrowiej.

Co do polityki, mam tylko życzenie, żeby wyborcy PiSu z mojego otoczenia przestali ziać nienawiścią w moim kierunku, oskarżać mnie o jakieś "peło" i sympatyzowanie z, o zgrozo, mordercami ze Smoleńska. Ze strony przeciwnej takich ataków nie zauważyłam. Nawet tutaj sympatycy prezesa pierwsi zaczęli tryskać jadem. Nie podoba mi się to. Gdzie się tego nauczyli? Czy aby nie od prezesa? Pozostawiam ich domysłom.

---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ----------

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość
W modzie teraz ataki na kościół. Nie nadarmo media (wraz ze swoimi politycznymi pupilkami ) lansuja Nergala i jego postawe wobec katolików, uderzają w wartości bliskie polakom.
np to zdjęcieZałącznik 4265890

Właśnie to samo zawsze powtarzam, widząc wybryki PiSowców, Prawicy Rzeczpospolitej i innych LPRów.

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 13:53   #687
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FreakChic Pokaż wiadomość
O, a Ty dopiero teraz odpowiedziałaś na moje pytanie, za to sama mówisz, że ja na Twoje nie odpowiadam... Tak najłatwiej, nie?

Podajesz mi linki do artykułow pana, który jest oskarżony o wielokrotną napaść na jednego z liderów sekt (sekt nie popieram). Poza tym, był on szefem katolickiego ośrodka informacji o sektach. Znów podajesz mi jakieś dziwne fakty, w artykule nie ma słowa o istocie satanizmu. Współczesne rozumienie satanizmu to właśnie doktryna LaVeya, on usystematyzował satanizm, nadał przykazania i grzechy,. To, że pan mówi o " satanistycznych orgiach" oznacza, że albo jest stronniczy, albo ma problem ze zrozumieniem istoty satanizmu... Czemu nie napisze, że były to orgie ku czci Szatana, tylko myli pojęcia?

Ja już pisałam, że nie popieram stronniczości... Tymczasem, każdy link który podajesz jest stronniczo napisany. Wybierasz linki według swojego widzi mi się ?
nie, wybieram linki z początku wyszukiwania. Warto zaznaczyć,ze La Vey to dla Ciebie twórca. Ja też mogę znaleźć osobe o innych poglądach i powiedziec,że oto ona jest katolikiem.
Piszesz "i to jego powszechnie uznaje się za założyciela satanizmu"- co znaczy powszechnie?Satanizm istnieje od początku . A to,że chłop swoje poglądy określił jako satanizm nie znaczy,że tak jest. Poza tym jest jeszcze satanizm teistyczny - więc który jest prawdziwy?
Z tego co wyczytałam w tych przykazaniach to zwykły hedonizm z zasadami savoi-vivru
Stary 2011-10-06, 13:55   #688
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tipsiara Pokaż wiadomość
np to zdjęcieZałącznik 4265890

żenada .

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Właśnie to samo zawsze powtarzam, widząc wybryki PiSowców, Prawicy Rzeczpospolitej i innych LPRów.
nie odbijaj piłeczki bo temat o Nergalu.
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-10-06, 13:55   #689
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:

Co do polityki, mam tylko życzenie, żeby wyborcy PiSu z mojego otoczenia przestali ziać nienawiścią w moim kierunku, oskarżać mnie o jakieś "peło" i sympatyzowanie z, o zgrozo, mordercami ze Smoleńska. Ze strony przeciwnej takich ataków nie zauważyłam. Nawet tutaj sympatycy prezesa pierwsi zaczęli tryskać jadem. Nie podoba mi się to. Gdzie się tego nauczyli? Czy aby nie od prezesa? Pozostawiam ich domysłom.

to śmieszne, ja zauważyłam agresję w drugą stronę
Stary 2011-10-06, 13:57   #690
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co wyczytałam w tych przykazaniach to zwykły hedonizm z zasadami savoi-vivru
Lepszy hedonizm niż umartwianie się

---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ----------

Cytat:
to śmieszne, ja zauważyłam agresję w drugą stronę
Ja z kolei widzę w obie-ale ze strony PiSu i "przystawek" jest więcej, agresywniej, częściej i mam wrażenie, że "oni zaczynają". I wszystko odczytują jako atak na siebie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości