|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
Anusiak gratuluję 8 m-ca
|
|
|
|
#4052 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Tu butelka tam pieluszka tylko czekać na maluszka. Mamusie listopad/grudzień 20
|
|
|
|
#4053 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Darusiaaaa - powtórzę za poprzedniczkami: cudna fryzurka. Niestety ja tak jak Anusiak mam włosy z tendencją do loków. Ostatnio nawet z fryzjerką rozmawiałam, czy dałoby się po porodzie obciąć mi włosy na krótko, ale żeby nie sterczały we wszystkie strony, no i niestety, długość tak do uszu będzie dopiero bezpieczna. |
|
|
|
|
#4054 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4055 |
|
Zakorzenienie
|
Fallen Angel
Pytałam sąsiadki jaką ma opinię na temat szpitala w Oławie. Poleca bez dwóch zdań. Zadbany, opieka super. Nie miały się do czego przyczepić. Jedna miała swoją położną na imię ma Beata, nazwiska nie pmiętam ![]() Ale mówiła czy jest prywatna opieka czy nie zamują się Tobą bez zastrzeżeń. |
|
|
|
#4056 |
|
Zadomowienie
|
Tuszka - śliczny brzusio
masz wystający pępek, mój Tż ciągle czeka że i u mnie wyjdzie,a tu do tej pory nic hehe i chyba się nie doczeka
|
#4057 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja obserwuje grupony itd i czesc prezentow wyszla stamtad. Jak sie ma duzo czasu to warto w ten sposob. Ja sie najadlam moich muffinek z kremem z biala czekolada i chyba nei moge jest duzo bilaej czekolady w ciazy, jak bylam potem na basenie to mialam meeega zgage. |
||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4058 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I tak też się czuje, ale może jest to bardziej dynia z wystającym ogonkiem w roli pępka? Śmiesznie, bo antenkę widać nawet pod ubraniami |
|
|
|
|
#4059 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie swędzą stopy głównie w nocy i dłonie i mam podejrzenie o cholestazę ciążową i mam porobiĆ badania- przy czym pani doktor mówiła, ze swędzenie brzuszka też moze byĆ jej objawem, także wiesz lepiej dmuchaĆ na zimne Cytat:
![]() Cytat:
ale ooogromny ja dzisiaj polatałam po mieście i jestem mega zmęczona- lecę się zdrzemnąĆ |
|||
|
|
|
#4060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam dzidziusia i jestem zadowolona... ma bardzo delikatny zapach, praktycznie niewyczuwalny I like it
|
|
|
|
|
#4061 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja poleżałam,wzięłam nospe i jest lepiej najgorzej to jak człowiek się martwi,a tak po konsultacji z położną już jestem spokojniejsza.Tuszka jak słodki brzuszek,masz ekstra pępek
I need your love http://www.suwaczki.com/tickers/bfarxzdvsmirnrv7.png Moje Serduszko bije już http://www.suwaczki.com/]http://www.suwaczki.com/tickers/w5wqkrhm8md636fk.png Edytowane przez __Fallen Angel__ Czas edycji: 2011-10-06 o 14:14 |
|
|
|
|
#4062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój pierwszy proszek to był Bobas, względny, ale z tym specyfiznym zapachem. Teraz kupiłam, 3,8kg niemiecki Persil dla dzieciaków i bardzo ładnie, świeżo pachnie. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Fallen Żaden problem ![]() Najważniejsze, że u Ciebie się poprawiło. Leż ile wlezie i się nie stresuj. Mnie momentami też dół brzucha pobolewa, tak jak na okres, ale zaraz przestaje ![]() A jak za dużo latam to kość cipna chce mi odpaść, więc już też się oszczędzam, chociaż na koniec ciąży, a co ![]() Drugi dzień z rzędu spałam do 10
|
|
|
|
|
#4063 |
|
Raczkowanie
|
Hej.
Mnie też swędzi skóra na brzuchu, ale tylko na górze nad pępkiem i na piersiach. A dziś zobaczyłam że na piersiach się łuszczy Mój maluszek strasznie mi się rozpycha, że to jest bolesne dla mnie Macie tak? Z obu stron brzucha. Ogólnie to jest bardzo aktywny, jak się budzę w nocy to czuję że się rusza. Czy będzie taki po porodzie? Zero spania tylko zabawa Zuzia była dużo spokojniejsza; wtedy liczyłam ruchy. Teraz nie nadążałabym z liczeniem. Ja prezentów nie kupuję, bo my sami spędzamy święta. Kupię tylko córeczce. Natomiast mój TŻ jest minimalistą, nic nie potrzebuje ![]() Co do ciemieniuchy to moja mała miała bardzo długo. Zwalczyłam jak miała ponad 2 latka. TO nie jest absolutnie zaniedbanie z mojej strony, brak higieny ( wkurzyłam się gdy któraś to napisała, nie powinno się tak pisać jak się nie wie) Stosowałam i olejuszkę ze skarbu matki, wazelinę, specjalne szampony. Zeszłą dopiero po zastosowaniu pewnego preparatu z SVR. Wygodny w użyciu bo wystarczy 10 min przed myciem głowy posmarować i umyć. Nic nie trzeba wyczesywać. Aha ciemieniucha może być też wynikiem alergia.
|
|
|
|
#4064 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny czy w ciąży stosujecie maseczki peel-off? ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:22 ---------- BAHAMADIA zazdroszczę, mnie maluch budzi codziennie o 7-ej i nie mocnych a potem w ciągu dnia jakoś nie mogę zasnąc... |
|
|
|
|
#4065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Persil Sensitive - pulver przebadany dermatologicznie itp. Wczoraj robiłam na kolację tą zapiekankę: http://www.przepisy.pl/przepis/zapiekanka-gyros 5 min roboty, a smak niebo w gębie I to nie jest tylko moja opinia, mąż się zajadał ![]() Mój też już szaleje i własnie ok 7 jak wstaję siusiu i się położę zaczyna się rewolucja, ale przeczekuję, bo u niego takie fikołki kończą się czkawką i zaraz idziemy z powrotem spać
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-10-06 o 14:41 |
|
|
|
|
#4066 |
|
Raczkowanie
|
Bahamadia, wszytsko było by fajnie, bez tego Knorra. Ze zwykłą przyprawą gyros, taką ziołową, było by pyszne. Dorzuciłaby jeszcze makaron ( wiecie, rozumiecie, przytyłam 'tylko' 17 kg, więc dodatkowe węglowodany się przydadzą
Dziewczyny, Wy się tutaj nie rozkładajcie! Macie być zdrowe i dotrwać do końca. Zapomniałam wspomnieć, że mam nakaz od położnej jedzenia kilku produktów tj. morele, śliwki, figi, orzechy (orzechy laskowe, nerkowce, macadamia ), natka pietruszki, czerwone mięso (fuuu), sałata, brukselka, brokuły, kalafior, pomidory, cukinia, szpinak, seler. Więc jeśli któraś z Was ma anemię, to polecam. A i jeszcze takie info: herbata z liści malin - od 36 do 38 tyg. -> 2 razy dziennie po szklance Oeparol (olej z wiesiołka) - 38 tyg - do porodu -> 3x2 kapsułki |
|
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
Tincia-dużo dałąs za Jelp??
ja mam dzidziusia do koloru,do białego i jeszcze jelp mi został,ale to opakowanie 400g tylko ale mnie żołądek bolał-myśląłm,że mi się wywija na druą stron-chyba za bardzo pomieszałam jedzonko? doszły jeszcze jakieś bóle w klatce piersiowej...ehhh
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-10-06 o 15:04 |
|
|
|
#4068 |
|
Rozeznanie
|
tez nam polozna o tym oeparolu mowila, ja juz kupilam bo akurat w dozie byla promocja.
No same pyszne rzeczy tuszka no z wyjatkiem pietruszki ja robie tylko gyros salatke, moze sprobuje w wersji zapiekanka, tylko ja tez zrezygnuje z fixa, przyprawa gyros mi najbardziej smakuje z kotanyi nie uzywam takich rzeczy. NO czasem grzesze kostka rosolowa, no ale z czyms trzeba
|
|
|
|
#4069 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4070 |
|
Rozeznanie
|
Shephard's pie nigdy nie robilam, ale czesto robie cottage pie. To ulubione danie mojej siostry z mojego repertuaru. I tu grzesze, bo nauczyla mnie to robic pewna brytyjka i oan zawsze dawala taka kostke wolowa oxo i ja tez daje... Choc ona dawala jeszcze granulki sosu gravy, ale to sobie podarowalam.
|
|
|
|
#4071 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4072 |
|
Rozeznanie
|
o w ogole sprawdzilam, bo nie wiedzialam ale jedyna roznica w tych daniach to taka, ze shepherd's jest z jagniecinia(baranina) a cottage z wolowina.
|
|
|
|
#4073 |
|
Zakorzenienie
|
Tuszka
Faktycznie makaronik do tego palce lizać Nigdy nie kupowałam z Knorra przyprawy do gyrosa, ale zaufałam przepisowi, bo z moimi kombinacjami różnie bywało w efekcie końcowym ![]() Tak samo, zawsze do tego typu potraw robiłam tylko sos czosnkowy, a tutaj dałam ten paprykowy. Wszystko razem PYCHAAAA ![]() Idę smażyć naleśniki |
|
|
|
#4074 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.wielkiezarcie.com/recipe35049.html a Ty biedna nie możesz żadnych zapiekaczy??? nic a nic ??? |
|
|
|
|
#4075 |
|
Raczkowanie
|
No nie bardzo, bo muszę jeść chude mięso, ser żółty i śmietana odpadają, więc nie ma jak zrobić sosu żeby to się trzymało razem.
Chce któraś rabat 50 zł do Home&You, ważny przy zakupach za min 150 zł do wykorzystania 7-11.10? Edytowane przez rudominka Czas edycji: 2011-10-06 o 15:39 |
|
|
|
#4076 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://en.wikipedia.org/wiki/Oxo_%28food%29 wyglada troche inaczej niz nasze kostki, tzn jest sucha. Zamiast przecieru pomidorowego dodaje keczupu. Zeby bylo bardziej zdrowo mozna by w sumie dodac przecieru i troche octu. Moze nastepnym razem tak sprobuje. Jak daje ta kostke i keczup to juz nie daje zadnych ziol ani przypraw tylko sol i pieprz. NIe daje tez maki. Edytowane przez Aniolina Czas edycji: 2011-10-06 o 15:57 |
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tuszka super brzuszek ![]() a tak to Ania coś pisała>?
|
|
#4079 |
|
Wtajemniczenie
|
Joam ania nic nie pisała, więc pewnie cisza na morzu.... w najgorszym wypadku 12-13tego będzie tulić córeczkę, bo na wtedy ma się zgłosić na wywołanie....
|
|
|
|
#4080 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

Sorry za porównanie

zaraz poczytam.

Macie tak? Z obu stron brzucha. Ogólnie to jest bardzo aktywny, jak się budzę w nocy to czuję że się rusza. Czy będzie taki po porodzie? Zero spania tylko zabawa
Stosowałam i olejuszkę ze skarbu matki, wazelinę, specjalne szampony. Zeszłą dopiero po zastosowaniu pewnego preparatu z SVR. Wygodny w użyciu bo wystarczy 10 min przed myciem głowy posmarować i umyć. Nic nie trzeba wyczesywać. Aha ciemieniucha może być też wynikiem alergia.