2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 16:39   #3751
agabi
Rozeznanie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
No właśnie, a takiego czegoś bym nie chciała.

A czy Wy już macie coś kupionego? Bo jak dla mnie jeszcze chyba za wcześnie i jedynie co to wczoraj kupiłam pierwszą małą drobną rzecz słodkie skarpeteczki z napisami na stopach KOCHAM TATĘ były takie słodkie i uniwersalne
no ja właśnie też sobie tego nie wyobrażam, żeby mój tż zabrał mi tę niesamowitą przyjemność kupywania wyprawki .ja wszystko wybiorę jeszcze nic nie kupiłam, ale może po połówkowym usg już powolutku zacznę zakupy moja mama też jest strasznie przesądna.ostatnio wstawilam fotkę na której widać mój brzuszek na fb, i jak mama się dowiedziała zrobila mi wojnę- że niby po co tak się chwalę, po co zapeszam i takie tam...jakbym miała się tej ciąży wstydzić, jakbym nie miala prawa z niej się cieszyć ...echhhh...
agabi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:52   #3752
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Nareszcie usiadlam
Ale oczywiscie zaraz musze brac sie za odkurzanie, bo Filipa oddelegowalam z dziadkiem na spacer i zrobie to szybciej niz z nim
Zakupy na targu zrobilam, mam zapas i przez pare dni nie bede musiala latac i kupowac A dla mnie to duzo, bo ubierac malego, potem z nim chodzic po targu i pilnowac z siatami w rekach to nie lada wyzwanie
Nalesniczki usmazone z serkiem bialym i konfitura ...synek zjadl cale dwa wiec bardzo duzo jak na niego ale oczywiscie mnie to bardzo cieszy
Wrzucilam jeszcze pare fotek na meila. Oczywiscie sama musze sobie robic zdjecia bo moj maz nie domysli sie ze trzeba by ciezarnej pare porobic zeby miala na pamiatke

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
hej ja juz po wizycie
niby wszystko ok ale dostałam L4 i mam sie oszczędzać ciekawe co na to w pracy
a czemu dostalas L4?
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dziwczynki Kochane!

Wczoraj miałam USG i wizytę - wszystko jest dobrze Niesamowita ulga i radośc!!! Serduszko bije pięknie, wszystkie współczynniki w porządku
Moje wyniki też książkowe Mężuś zachwycony - był na USG po raz pierwszy
super wiesci
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Hej my juz po wizycie - wszystko w porzadku, dzidzius rozwija sie prawidlowo, mierzy prawie 20 cm wazy 191 g i jest prawdopodobnie dziewczynka
gratuluje dziewczynki no i super ze wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja juz tez po wizycie! Wszystko pieknie, slyszalam serduszko!
przeziernosc karkowa tez w normie, ale tutaj w hiszpanii robia jeszcze do kompletu jakies badanie krwi razem do tych badan genetycznych, ponoc wieksza pewnosc wtedy jest no wiec pobrali mi krew a wynik dopiero za 10 dni chyba sie nie doczekam, dzidzius ma 6 cm co odpowiada tygodniowi 12+4 .
Co jeszcze , teraz patrze i mam na karteczce podane CRL, czyli to wiem co to, i TN 0,9 mm i teraz sie zastanawiam bo w PL grubosc tego faldu karkowego to NT i zastanawiam sie czy w hiszpanii to jest to samo? Bo wtedy 0,9 byloby dobrym wynikiem!
Niezle mnie lekarka po brzuchu podusila tak wogole
Z co do plci to powiedziala ze za wczesnie
super wiesci
Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
przepraszam, że ostatnio się w ogóle nie udzielam na naszym wątku, ale mam doły straszne i nie chcę Was tu męczyć moimi złymi nastrojami... tak ogólnie tylko napiszę- moja przyjaciólka jest w 7 miesiącu ciąży, zdiagnozowano u jej synka wadę serduszka- stenozę tętnicy płucnej martwię się o nią, o jej maluszka i o siebie i swojego maluszka. ze względu na to, że ja się urodziłam z wadą serca, moje dziecko jest na to bardziej narażone...myślę teraz tylko o tym, nie wiem jak wytrzymam do usg- czyli do 21 października... w dodatku od jakiegoś czasu mam jakąś arytmię...serducho mi czasem tak dziwnie mocniej, szybciej uderza...przyczyn tego może być wiele, nie wiem czy mam czym się martwić czy nie...ale się martwię...

pozdrawiam cieplutko Was wszystkie i cieszę się z Wami z każdych dobrych wieści strasznie fajnie się czyta nasz wątek
Wspolczuje kolezance ale u Ciebie moze byc inaczej, przeciez dzidzia nie musi miec wady serduszka.
Odnosnie szybszego bicia serca, ja tez odczuwam cos takiego, nie caly czas ale mam takie jakby okresowe napady, czuje ze tetno przyspiesza ale zaraz to przechodzi. Nie martw sie na zapas

---------- Dopisano o 16:52 ---------- Poprzedni post napisano o 16:50 ----------

Jolka gratulacje
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:53   #3753
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Monia to może dlatego powiedział Ci że warto iść..bo ja miałam na wezwaniu napisane,że to będzie przeciwko swine flu. a ona wiadomo,że groźniejsza od zwykłej-nawet w formie szczepionki.

a co do tematu to z tymi mamami i teściowymi to zawsze tak jest.. Nie opowiadaj,nie kupuj,bo zapeszysz. olałam to i dzięki temu skompletowałam niemalże całą wyprawkę (prócz ciuszków-z wiadomych przyczyn,komody, i duperelek do pielęgnacji) za psie pieniądze. bo jakby mi przyszło biegać za akcesoriami w 7 czy 8 miesiącu to chyba ducha bym wyzionęła. co ma być to będzie i tyle

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:55   #3754
tikki85
Zakorzenienie

Aguśka...ja ostatnio mówiłam mojemu M. idziemy na spacer, porobimy sobie zdjęcia...to ten robił zdjęcia wszystkiemu co się rusza tylko nie mi . Chyba już przestałam być godna uwagi
Stary 2011-10-06, 16:58   #3755
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

tikki to jest facet.Potrzebuje wyraźnego komunikatu. ?Jakbyś powiedziala: "(...) i zrobisz mi zdjęć kilka" to by załapał napewno

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-10-06, 16:59   #3756
tikki85
Zakorzenienie

Aguśka jaki Ty masz już śliczny ten brzuszek . A Filipek jest przeuroczy i jak odkurza .

Jolka śliczna z Ciebie P.Młoda

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ----------

Balbinka wiem wiem...chciał mi zrobić zdjęcie na tle wozów policyjnych . Cudowne miejsce
Stary 2011-10-06, 17:01   #3757
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Jolka gratulacje
dziękuję

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:02   #3758
lena_mi
Zakorzenienie

Jolka wszystkiego dobrego i gatulacje!
Stary 2011-10-06, 17:03   #3759
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Jolka śliczna z Ciebie P.Młoda

Dziękuję osobiście ja się sobie nie podobam

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Jolka wszystkiego dobrego i gatulacje!
dziękuję

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

okrutnie mi zimno, i jakoś nie dobrze mi się zrobiło...poza tym muszę jeszcze odkurzyć i ogarnąć lekko potem chyba pójdę pod prysznic i wskoczę w piżamke i pod kołderkę

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-06, 17:04   #3760
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Cytat:
[/COLOR]Balbinka wiem wiem...chciał mi zrobić zdjęcie na tle wozów policyjnych . Cudowne miejsce

ja,powiało romantyzmem

Iiiii nadchodzi nowe ❤️
Stary 2011-10-06, 17:05   #3761
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
ja,powiało romantyzmem
Co nie?
Stary 2011-10-06, 17:07   #3762
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
to nie dziwię Ci się dlaczego ich nie trzesz na tarce . Ja robiłam chyba z 4 ziemniaków a wyszedł cały talerz placków . Mąż i tak nie będzie jeść placków, bo on nie dotyka bezmięsnych potraw - gryzą w zęby.

Ja idę na spacer, bo mnie nosi .

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Monika, pewnie tak jak ja ok. 21.11 Ja mam wizytę 20.10. Od ostatniej wizyty 20.09 waga mi się waha +/- 0,5kg...tym bardziej teraz przy katarze jak nie mam apetytu .
To mało przytyłaś, ja od ostatniej wizyty, 3 tygodnie temu jakiś kg z małym haczykiem Mi się lało z nosa na początku ciąży, ale takie przezroczyste, lekarz, że to nie taki typowy katar, tylko bardziej ciążowa dolegliwość pewnie zamiast mdłości i wymiotów, bo ani razu ich nie miałam

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja juz tez po wizycie! Wszystko pieknie, slyszalam serduszko!
przeziernosc karkowa tez w normie, ale tutaj w hiszpanii robia jeszcze do kompletu jakies badanie krwi razem do tych badan genetycznych, ponoc wieksza pewnosc wtedy jest no wiec pobrali mi krew a wynik dopiero za 10 dni chyba sie nie doczekam, dzidzius ma 6 cm co odpowiada tygodniowi 12+4 .
Co jeszcze , teraz patrze i mam na karteczce podane CRL, czyli to wiem co to, i TN 0,9 mm i teraz sie zastanawiam bo w PL grubosc tego faldu karkowego to NT i zastanawiam sie czy w hiszpanii to jest to samo? Bo wtedy 0,9 byloby dobrym wynikiem!
Niezle mnie lekarka po brzuchu podusila tak wogole
Z co do plci to powiedziala ze za wczesnie
super, że wszystko dobrze u Ciebie i u was sądząc po 0,9 to właśnie przezierność, bo ja (znaczy dziecko) miałam 0,8. U mnie powiedzieli, że przy takim niskim NT nie ma potrzeby robienia badań z krwi, ale, że mnie informują i mogę. Pewnie gdyby nie to, że generalnie miałam wyjazd na tydzień i u lekarza byłam już z walizkami to bym poleciała zrobić. Ale wierzę, że będzie wszystko ok

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
przepraszam, że ostatnio się w ogóle nie udzielam na naszym wątku, ale mam doły straszne i nie chcę Was tu męczyć moimi złymi nastrojami... tak ogólnie tylko napiszę- moja przyjaciólka jest w 7 miesiącu ciąży, zdiagnozowano u jej synka wadę serduszka- stenozę tętnicy płucnej martwię się o nią, o jej maluszka i o siebie i swojego maluszka. ze względu na to, że ja się urodziłam z wadą serca, moje dziecko jest na to bardziej narażone...myślę teraz tylko o tym, nie wiem jak wytrzymam do usg- czyli do 21 października... w dodatku od jakiegoś czasu mam jakąś arytmię...serducho mi czasem tak dziwnie mocniej, szybciej uderza...przyczyn tego może być wiele, nie wiem czy mam czym się martwić czy nie...ale się martwię...

pozdrawiam cieplutko Was wszystkie i cieszę się z Wami z każdych dobrych wieści strasznie fajnie się czyta nasz wątek
trzeba myśleć pozytywnie i się nie stresować na zapas. Wiadomo, że innym zawsze się to łatwiej mówi, no ale cóż

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
monika_krk ja z cera nie mam problemu ale za to na dekoldzie strasznie mnie wysypało!!!
ja plecy i dekolt spoko, ale twarz
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:07   #3763
MoniaHan
Wtajemniczenie

Aguskaa i Jolkaaa fajne zdjecia

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:11   #3764
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Taaa oni tacy romantyczny ze moj jak dolapie sie do aparatu torobi zdjecia sloncu, chmurom, drzewom, kwiatom tylko nie mnie i musze sie prosic

Cytat:
Aguśka...ja ostatnio mówiłam mojemu M. idziemy na spacer, porobimy sobie zdjęcia...to ten robił zdjęcia wszystkiemu co się rusza tylko nie mi . Chyba już przestałam być godna uwagi
powyzej Ci napisalam komu i czemu robi zdjecia moj maz
a odnosnie tych zdjec na tle wozow policyjnych hihihi posikalam sie prawie ze smiechu...sluchaj trzeba bylo zawolac jakiego Pana policjanta on na pewno by zwrocil na Ciebie uwage
Cytat:
Aguśka jaki Ty masz już śliczny ten brzuszek . A Filipek jest przeuroczy i jak odkurza .
dziekuje a Filip wiecej przeszkadzal niz pomagal ale stara sie, jest sto razy lepszy od meza, bo CHCE! i to muse wykorzystywac
SZYMONEK

Stary 2011-10-06, 17:14   #3765
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
To mało przytyłaś, ja od ostatniej wizyty, 3 tygodnie temu jakiś kg z małym haczykiem Mi się lało z nosa na początku ciąży, ale takie przezroczyste, lekarz, że to nie taki typowy katar, tylko bardziej ciążowa dolegliwość pewnie zamiast mdłości i wymiotów, bo ani razu ich nie miałam
No w I semestrze jest niby od 1-2kg to ja przytyłam 1kg. Tym bardziej, że teraz nie jem praktycznie w ogóle słodkiego, bo mi nie smakuje.
A co do kataru to ja mam taki z prawdziwego zdarzenia .

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ----------

Cytat:
powyzej Ci napisalam komu i czemu robi zdjecia moj maz
a odnosnie tych zdjec na tle wozow policyjnych hihihi posikalam sie prawie ze smiechu...sluchaj trzeba bylo zawolac jakiego Pana policjanta on na pewno by zwrocil na Ciebie uwage
No że też nie wybrałam zdjęcia z przystojnym hiszpańskim p.policjantem . Ale wiesz...oni wyglądali przerażająco - taka ekipa antyterrorystyczna, bo chwilę wcześniej przechodził tamtędy strajk.
Stary 2011-10-06, 17:15   #3766
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Monia dzieki Twoje rowniez super no i Tobie to chociaz ktos zrobil zdjecie masz swojego fotografa a my chyba musimy poszukac sobie chlopa do fotografowania

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:14 ----------

tikki mysle ze by zmiekl na Twoj widok tzn moze nie calkiem zmiekl
SZYMONEK

Stary 2011-10-06, 17:16   #3767
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
]tikki mysle ze by zmiekl na Twoj widok tzn moze nie calkiem zmiekl
Stary 2011-10-06, 17:19   #3768
tikki85
Zakorzenienie

Mam jedno zdjęcie z niedzieli, które zrobiłam sobie sama
021020111026.jpg
Stary 2011-10-06, 17:19   #3769
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
No właśnie, a takiego czegoś bym nie chciała.

A czy Wy już macie coś kupionego? Bo jak dla mnie jeszcze chyba za wcześnie i jedynie co to wczoraj kupiłam pierwszą małą drobną rzecz słodkie skarpeteczki z napisami na stopach KOCHAM TATĘ były takie słodkie i uniwersalne
Nic a nic Nawet nie myślę jeszcze o tego typu zakupach, bo po co ma mi coś leżeć nieużywane 4-5 miesięcy. Sklepy mamy w dzisiejszych czasach dobrze zaopatrzone i nawet na dostarczenie fanaberii nie trzeba czekać dłużej niż 2 tygodnie. Weszłam raz do sklepu z artykułami dziecięcymi i podobało mi się kilka zestawów pościeli i gadżetów do łóżeczka, ale kupię takie rzeczy kiedy będzie już łóżeczko, czyli najwcześniej w lutym. O ciuszkach pomyślę z kolei jak będę mieć już komódkę do pokoju dziecka.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:22   #3770
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Jolka bardzo zmyslowo wygladalassuper!

Cytat:
Mam jedno zdjęcie z niedzieli, które zrobiłam sobie sama
Załącznik 4266388

ide odkurzac, bo mnie juz zwieracze tak jak Wam nie trzymaja i nie moge tyle sie smiac bo potem mam mokro
SZYMONEK

Stary 2011-10-06, 17:23   #3771
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Jolka bardzo zmyslowo wygladalassuper!

dziękuję

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-06, 17:24   #3772
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
ide odkurzac, bo mnie juz zwieracze tak jak Wam nie trzymaja i nie moge tyle sie smiac bo potem mam mokro
hahaha, kochana ćwicz kegla .

Edytowane przez tikki85
Czas edycji: 2011-10-06 o 17:26
tikki85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:27   #3773
cziqua
Zadomowienie

sie smażą placuszki

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:31   #3774
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

na kolacje chyba dziś zjem paste jajeczną

poza tym mam tu takie zapasy, że nie dobrze mi od nich jak patrze na to... (orzeszki, prażynki, biała czekolada, cukierki, żelki, oranżadki, bake rolsy, banany, winogrona, batoniki fitness i wiele innych i tylko to leży bo ja sama nie wiem czego chce jak raz chciałam żelka otworzyłam paczke zjadłam z 2-4 i tak leży i tak jest z wieloma innymi rzeczami

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-06, 17:32   #3775
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
na kolacje chyba dziś zjem paste jajeczną

poza tym mam tu takie zapasy, że nie dobrze mi od nich jak patrze na to... (orzeszki, prażynki, biała czekolada, cukierki, żelki, oranżadki, bake rolsy, banany, winogrona, batoniki fitness i wiele innych i tylko to leży bo ja sama nie wiem czego chce jak raz chciałam żelka otworzyłam paczke zjadłam z 2-4 i tak leży i tak jest z wieloma innymi rzeczami

ajjjj pychotki

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:33   #3776
Mała!
Zakorzenienie

Aguśka... piękny brzusio tydzień strarszy od mojego ale dwa razy większy fajniuchny

Jolkaaa... GRATULACJE!!!

A mi się ciągle chce owoców...kwaśnych najlepiej...i barszczyku czerwonego pikantnego z ziemniaczkami duszonymi chyba zrobie sobie jutro teraz piję barszczyk...brak mi w nim tych ziemniaczków

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:33   #3777
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
I takie pytanie wózek kupujecie przed urodzeniem czy dopiero po??

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

dziękuję
przed.
muszę znaleźć taki wózek, który zmieści się do bagażnika a do tego zostanie tam trochę miejsca

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:34   #3778
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Jolkaaa... GRATULACJE!!!
dziękuję

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
przed.
muszę znaleźć taki wózek, który zmieści się do bagażnika a do tego zostanie tam trochę miejsca
no właśnie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-06, 17:35   #3779
tikki85
Zakorzenienie

Cytat:
pół sklepu
Stary 2011-10-06, 17:37   #3780
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
pół sklepu
i tak wymieniłam mniejszą część jeszcze tego sporo tu

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości