Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 18:56   #1231
anuska_s
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

Kurcze wiecie co, ja sobie przeterminowanie wykrakałam... jak się dowiedzialam o ciąży to się ucieszyłam że urodzę sobie na urodziny (tp 1.10 a urodziny 14.10) no i teraz mam

za wizyty i ktg, troszkę wam zazdraszczam, mój gin zrobił tylko usg, nie wspomniał nic o ktg, ja go nie przymusiłam do obejrzenia podwozia i generalnie nie wiem na czym stoję każdy kto mnie widzi mówi że brzuch wysoko, nawet jak się przytulaliśmy z mężem nie czułam absolutnie żadnej niewygody, nic nie przeszkadzało tam w środku ja chyba nigdy nie urodzę. Boję się że ta moja niunia za długo już tam siedzi, widzę jak pije zielone wody itp fiksam się pomalutku
głowa do góry, nie zamartwij się, małej napewno nie dzieje się krzywda w brzuszka
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Kochane, mam trochę do nadrobienia... Ale dam radę.
Troszke o nas:
Jesteśmy od poniedziałku w domu. Uczymy się karmienia bo cycki jeszcze słabe, a mały Leniwiec nie taki mały i wiecznie by ssał Dokarmiamy go troszkę mm. Do tego trochę męczy go brzuszek. Za to jak bąka puści to zdrowo

Idę teraz poczytać bo strasznie jestem ciekawa co u Was, ale się ciesze, ze już jestem

W załączeniu Stefan pogromca niewieścich serc.
Na drugim zdjeciu ziewa Leniwiec
śliczności
Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
cześć kobitki ja nadal 2w1,jutro idę na patologię ciąży będą już pomagać małemu wyjść boję się jak cholera
będzie dobrze, zobaczysz trzym sie i czekamy na wieści
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Wróciłam z ważenia kolejnego maly przybiera az milo. Nadrabia zaleglosciI nie musze miec wyrzutow w nocy jak pospi znowu 6h
no to brawa
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
cześć kochane

nie nadrabiam wybaczcie

jestesmy juz w domu po 2 dobach, mała w szpitalu dostała cycka i przespała po tym prawie 1,5 h co uwazam za nielada sukces zaczynam miec pokarm, niewiele ale cos leci...z przystawianiem jest masakra ale bedziemy walczyć. Na razie dalismy młodej 30 ml modyfikowanego i spi słodko a my sie ogarniamy.
witamy
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
witam po długiej nieobecnosci

jestesmy juz w domku
szpital przepełniony od 1.10 do 3.10 urodziło sie 10 dziecieczków

my czujemy sie dobrze mała troche zółta ale juz jej to ładnie schodzi a ja powoli wracam do formy
jak narazie uczymy sie z mała siebie mam nadzieje ze jakos to wszystko sobie poukładamy

nie dam rady was nadrobic bo mała jak narazie nie daje mi duzo czasu wolnego ale postaram sie jak najczesciej do was wpadac
oj Tusia witamy dziewczyny w domciu
Stary 2011-10-06, 18:57   #1232
spray
KWC

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Byliśmy dzisiaj u tego pediatry w sprawie tych nieszczęsnych kolek.
Zalecenia lekarza są takie: esputikon 3x3krople, BioGaia 1x 5kropli i dopajanie tak często jak się da (przy MM).
Może się to którejś kolkowej mamie przyda.

A, dzisiaj się dowiedzialam, że moj sąsiad z góry jak się urodził to ważył 5800 Teraz ma już 19 lat, ale to i tak największy kolos jakiego w życiu widziałam. Do windy ledwo włazi.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 18:59   #1233
anuska_s
Rozeznanie

My juz po wizycie. Wszystko przygotowane do porodu. Mały siedzi juz w kanale niziutko Nastepna wizyta we wtorek i sprawdzimy jak rozwarcie Gin stwierdził, ze juz w kazdej chwili moze sie zacząc akcja, a wiec czekamy na Fabiego
Stary 2011-10-06, 19:09   #1234
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny slyszalyscie o tych skokach rozwojowych?? Moja chyba zaczela....
co robi?
Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
no jak zwykle padło na mój kompromis będzie Dominika
i tak to będzie kumulacja upartości po mamusi i tatusiu

no nareszcie cotka szczęśliwa, to i synek będzie szczęśliwszy

Dziś znowu przesiedziałam na IP 3h. Mała cwaniara w drodze do szpitala skakała na wszystkie strony - obkopała mi oczywiście pęcherz Na KTG poszła luli , ale ją obudziłam. Potem znowu na korytarzu mi harcowała. Jakieś skurcze się zapisały ale nie wiem jakie. Jak by robili badanie w poniedziałek wieczorem, to dopiero mieli by co mierzyć. Rano to zawsze spokojniej niż po całym dniu. Zostałam zapisana na 17.10 na cc. Jak by się coś działo mam przyjeżdżać od razu. Ponieważ to cały tydzień wszystko się może zdarzyć.
nooooo
a dlaczego cc?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:12   #1235
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Małgoś, danika, tusia WITAMY szybciutko do nas wróciłyście

Cytat:
w dniu którym ja rodziłam wykluło się aż 9 dzieciaków z czego moja żaba była pierwszą dziewczynką

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
z przystawianiem jest masakra ale bedziemy walczyć. Na razie dalismy młodej 30 ml modyfikowanego i spi słodko a my sie ogarniamy.
trzymam kciuki za karmienie

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-10-06 o 19:14
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:13   #1236
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dobry wieczór
Byłam tuta rano, ale w trakcie odpisywania wyłączyli mi prąd i neta

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
moje dziecko na znak ze szatan z niej wyszedł sobie pierdnęło

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
M
Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
y dziś kończymy 2 tyg. i rano pozbyliśmy się pępuszka-śmierdziuszka

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hej Mamuśki.
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

zaczynam nadrabiać..ale pewnie jutro wróce w pełni i poodpisuje..

póki co chce WAM PODZIĘKOWAĆ BARDZO za wszystkie dobre słowa..
teście polecieli.. ciężko było. wszystko -całe napięcie eksplodowało,nie obyło się bez przykrych słów itd. ...

To wizyta musiała być rzeczywiście "mocna". Ale dobrze, że się skończyła, że tż masz po swojej stronie i teraz już będziecie się mogli cieszyć tylko sobą

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
To teraz się rozpiszę o moim porodzie
30.09

Jak sie czyta Twój opis to aż nie chce się wierzyć że tak naprawdę może być. Jakoś tak lajtowo, bezbólowo i bez stresu... Super!

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Archi specjalnie dla ciebie zapis podobno szalonego dziecka.
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Musiałam podzielić na 3 części W ciągu 40min badania ktg odnotowało 77 ruchów a z tego przecież 20min mała spała...

Wow! Rzeczywiście szaleństwo

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Kochane ja tylko z doskoku- caly dzien na chodzie, sama w domu z Mikim i jestem padnieta na twarz. Zaraz zreszta tez ide go lulac bo dzisiaj cos jest marudny, ehh te dzieciątka kochane.
Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Gratuluje wszystkim nowym mamusiom

a poza tym chcialabym troche sobie pomarudzic ale na to tez nie ma czasu mam nadz ze jakos to sie unormuje niedlugo, heh a co dalej za tym idzie-od dwoch tyg jestem na sucharkach bo moje jelitka nic nie przyjmuja a od porodu minely dwa tyg, schudlam przez to juz jakies 15 kg i dalej mi schodzi bo nic innego nie moge jesc, chociaz rana sie fajnie goi, nawet juz nie rwie jak nosze maluszka itd, jestem ciekawa tylko ile potrwa ten caly połóg i sora ze tylko o sobie ale pomimo tego ze uda mi sie wlaczyc lapka i was "podgladac" nie ma momentami jak napisac bo akurat dzidzi jest glodne, albo sprzatam albo go lulam wiec wybaczcie

Nie przepraszaj, tylko tul Małego i odsypiaj A z tymi sensacjami to współczuję.
Nie wiesz czemu skąd takie rewolucje?

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Nie wiem czy kogoś w cytowaniu nie przegapiłam- jakby co dziękuję jeszcze raz wszystkim
Cytat:
- mam nadzieję, ze szybko wrócę do Was i wszystko z małym będzie dobrze

Archi- wszystkie kciuki za Was trzymamy

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2011-10-06 o 19:17
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:35   #1237
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Do dziewczyn które mają bujaczki i huśtawki i inne tego typu. Jak to się u was sprawdza?
Bo ja się przymierzam do zakupu i nie wiem czy taki z wibracjami szukać czy jaki.

Podoba mi się ten kaczucha co brała Aga i Monia z tego co kojarzę ( tak?) jak u was się sprawuje? Chyba nie jest taki typowo "damski"?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:40   #1238
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
co robi?

Marudzi....po jedzeniu nie zasypia, nawet wieczorem, na chwile zasnie potem sie budzi....

Dziecko zaczyna byc bardziej uwazne i ”obudzone”, wszystkie zmysly sa wrazliwsze niz wczesniej. Od tej pory dziecko slyszy, widzi czuje zapach i smak zupelnie inaczej niz dotad i to moze sie mu wydawac niezrozumiale i przerazajace. Jedynym sposobem wyrazenia tego strachu jest krzyk i placz oraz szukanie bezpieczenstwa w ramionach rodziców.

To co podkreslilam idealnie sie odnosi do mojej malej kruszynki....

Zakupilam dzisiaj smoczki 2 i 3...z obu jadla....i z 3 poszlo jej niezle nawet sie nie zakrztusila....przynajmni ej sie juz nie denerwuje przy jedzeniu.....Mozecie mnie za to

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Do dziewczyn które mają bujaczki i huśtawki i inne tego typu. Jak to się u was sprawdza?
Bo ja się przymierzam do zakupu i nie wiem czy taki z wibracjami szukać czy jaki.

Podoba mi się ten kaczucha co brała Aga i Monia z tego co kojarzę ( tak?) jak u was się sprawuje? Chyba nie jest taki typowo "damski"?
Cotka moja jeszcze jest za mala i nie o co kaman jak ja wkladam do lezaczka ....I nie jest typowo damski....
Chociaz jak wlacze wibracje to wywala oczy.... i nie wie co sie dzieje....
Stary 2011-10-06, 19:40   #1239
19natka88
Zakorzenienie

Hej Jak ja bym chciała tu być częściej Ale smyk nie daje mamie siedzieć bezczynnie i dzisiaj o dziwo domagał się uwagi ale płaczu za wiele nie było Coraz bardziej słodki się ten mój bąbel robi

Pytanie do mamusiek: mam takie małe jeansy i chciałabym je ubrać Szymkowi na urodziny babci ale nie wiem czy mam mu coś założyć pod nie? Jakieś rajstopki albo coś Czy skarpetki wystarczą

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Karmienie? Nijak Przy kolejnych próbach mały nie chciał się przysysać, ciągle mu się usta ześlizgiwały i łapał mnie za samą brodawkę i znowu mi je oskórował Ból, krew i skończyło się na laktatorze, ale pokarmu mam już malutko i pewno zaraz się skończy.

oj no to współczuje bólu

Lullka wczoraj zajrzała, ale Ancia i Pestka rzeczywiście...
Lullkę widziałam dzisiaj a reszta mam nadzieję niedługo się odezwie

kapka
zdrówka dla maluszka

lulla

mooonik, Danika, Małgosia, Tusia witajcie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
co za dupekprzecież z Ciebie taka laseczka jest
Ponoć żartował

Stokrotka mam nadzieję, że złe emocje już opadły i jest ok

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:42   #1240
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
a korzonki kaszebsci
Fajowo

Cytat:
Dziewczyny slyszalyscie o tych skokach rozwojowych?? Moja chyba zaczela....
Co wyrabia?

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj u tego pediatry w sprawie tych nieszczęsnych kolek.
Zalecenia lekarza są takie: esputikon 3x3krople, BioGaia 1x 5kropli i dopajanie tak często jak się da (przy MM).
Może się to którejś kolkowej mamie przyda.
To dopajanie też na brzuszek dobrze działa? Bo Benuś za bardzo pić nie chce Na pewno do 100 ml dziennie nie dociąga. A czym poiś? Wodą?
Mam nadzieję, że kuracja Erykowi pomoże

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
My juz po wizycie. Wszystko przygotowane do porodu. Mały siedzi juz w kanale niziutko Nastepna wizyta we wtorek i sprawdzimy jak rozwarcie Gin stwierdził, ze juz w kazdej chwili moze sie zacząc akcja, a wiec czekamy na Fabiego
Wow Nie pisz tego głośno, bo tu kolejka nerwowo oczekujących

Monia, a czemu mamy Cię biczować? Skoro nowy smoczek jej pasuje, to tylko się cieszyć

Joga z rana jak śmietana.

Edytowane przez agnyska81
Czas edycji: 2011-10-06 o 19:44
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:47   #1241
madzialena-lublin
Rozeznanie

Cytat:
Moja rozpiescily babcie ...wlasnie usypia mi na rekach...ale co ja odstawie to sie budzi.Kiedys tez wkladalam ja do lozeczka i sama zasypiala....
Masakra No to teraz niech babcie przyjeżdżają i usypiają
Mi rodzice opowiadali, że jak ja sie urodziłam i babcia (mamy mama) przyjechała pomagać, to też bujała mnie na rękach usypiając. I w końcu tata ja ochrzanił - powiedział że o ie nie chce się do nich przeprowadzić żeby tak codziennie robić, to ma przestać

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Najpierw najważniejsze:

mucka21, mooonik, tusia872, DzastaW, Danika, caroline_1988 GRATULUJĘ NOWYCH ISTOTEK NA ŚWIECIE

Kochane, mam trochę do nadrobienia... Ale dam radę.
Troszke o nas:
Jesteśmy od poniedziałku w domu. Uczymy się karmienia bo cycki jeszcze słabe, a mały Leniwiec nie taki mały i wiecznie by ssał Dokarmiamy go troszkę mm. Do tego trochę męczy go brzuszek. Za to jak bąka puści to zdrowo

Idę teraz poczytać bo strasznie jestem ciekawa co u Was, ale się ciesze, ze już jestem

W załączeniu Stefan pogromca niewieścich serc.
Na drugim zdjeciu ziewa Leniwiec
Gosia, super że juz jesteś A Leniwiec cudowny

Cytat:
cześć kobitki ja nadal 2w1,jutro idę na patologię ciąży będą już pomagać małemu wyjść boję się jak cholera
Trzymam kciuki. I nie martw sie, będzie dobrze

Cytat:
No to co- to toopack forever jednak
Matko jedyna, nie zazdroszczę Ci tych stresów
Mam nadzieję, że jutro to już obędzie się bez takich "niespodzianek".

A coś z tymi przepełnieniami jednak jest na rzeczy, bo u mnie w szpitalu też full - ja leżałam na dostawce i to i tak miałam farta, bo dziewczyny mówiły, że dzień wcześniej do innych szpitali odsyłali...

Cytat:
Widzę że ze schodzeniem do kanału mamy to samo, moja mała też złapała sie żeber i za cholere nie chce puścić i też się boję że dwa dni będę skakać na schodach z bólami a potem tak czy siak ciach będzie
Ale bynajmniej wiesz że po week będą maluszka wyganiać, ja się nastawiam na poleżenie co najmniej do 13.10
Za żebra

Cytat:
witam po długiej nieobecnosci
jestesmy juz w domku
Super że w domku
U mnie jednego dnia było 15 porodów

Cytat:
No to teraz juz z górki
Stary 2011-10-06, 19:47   #1242
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
si si, ja mam kaczuchę
mała już w niej leżała i było jej raczej wygodnie wibracje ma, ale ja tam ich nie czuje za bardzo buja się, ale nie aż tak bardzo. Ogólnie fajny i nie typowo damski

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Pytanie do mamusiek: mam takie małe jeansy i chciałabym je ubrać Szymkowi na urodziny babci ale nie wiem czy mam mu coś założyć pod nie? Jakieś rajstopki albo coś Czy skarpetki wystarczą
ja bym rajstopki założyła, bo takie jeansy to niezbyt przyjemny i ciepły materiał

Stary 2011-10-06, 19:49   #1243
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Fajowo

Co wyrabia?

Monia, a czemu mamy Cię biczować? Skoro nowy smoczek jej pasuje, to tylko się cieszyć

Nie spi.....caly dzien nie spi.......nie chce lezec, nie chce w lozeczku....jak mam zabawiac taka kruszynke.....nic nie da sie zrobic....karmie ja i siedze na wizazu
Stary 2011-10-06, 19:56   #1244
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Mi rodzice opowiadali, że jak ja sie urodziłam i babcia (mamy mama) przyjechała pomagać, to też bujała mnie na rękach usypiając. I w końcu tata ja ochrzanił - powiedział że o ie nie chce się do nich przeprowadzić żeby tak codziennie robić, to ma przestać
Dobre
Jak ja byłam większa niż taki niemowlaczek to mieszkałam z babcią i prababcią, a te mnie usypiały i zabawiały śpiewając. Po niemiecku I ja potem tylko tych piosenek chciałam słuchać, a moi rodzice oczywiście ich nie znali i był zonk

Cytat:
Nie spi.....caly dzien nie spi.......nie chce lezec, nie chce w lozeczku....jak mam zabawiac taka kruszynke.....nic nie da sie zrobic....karmie ja i siedze na wizazu
Kurczę, myślałam, że coś fajniejszego robi

Mojemu się dziś zegar i jedzenie rozregulowały kompletnie

Czas edycji: 2011-10-06 o 20:28
Stary 2011-10-06, 20:03   #1245
madzialena-lublin
Rozeznanie

To teraz się trochę pożalę
Wczoraj Młoda tak fikała, że aż mi łzy pociekły. To, ze brzuch wypycha to luzik (chociaż też aż czasem syczę, taką ma siłę), ale najgorsze jest to, że mi gmera nóżkami TAM w dole... No chyba że mi się jakieś rozwarcie robi i tak boli Poza tym wróciły mi skurcze, ale tylko w palcach stóp Mimo, ze biorę 2x dziennie Magne Forte i do tej pory było ok. A poza tym takie same skurcze zaczęły mnie łapać w wewnętrznych mięśniach nóg... Nie wiem, czy to ścięgna mi się jako rozciągają czy co Najgorsze są wieczory

Dzisiaj rozmawiałam przez telefon z moim gin i spytał jak sie czuję, wiec mu powiedziałam ogólnie. Powiedział żebym przyjechała jutro na IP to "zrobimy ktg i sprawdzimy czy wszystko ok".

Ale za to miałam wczoraj mega zdziwienie. Tak mi juz źle było, ze się wcześniej położyłam i w laptopie odpaliłam płytkę "Muzyka bobasa", odsłoniłam brzuch żeby Młoda lepiej słyszała. I po paru minutach skończyły się te cyrkowe akrobacje, uspokoiła się i chyba usnęła . Pierwszy raz miałam tak namacalny dowód, że Maluszek w brzuchu rzeczywiście nie tylko słyszy, ale i reaguje na dźwięki.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
Dobre
Jak ja byłam większa niż taki niemowlaczek to mieszkałam z babcią i prababcią, a te mnie usypiały i zabawiały spiewając. Po niemiecku I ja potem tylko tych piosenek chciałam słuchać, a moi rodzice oczywiście ich nie znali i był zonk
Stary 2011-10-06, 20:17   #1246
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
si si, ja mam kaczuchę
mała już w niej leżała i było jej raczej wygodnie wibracje ma, ale ja tam ich nie czuje za bardzo buja się, ale nie aż tak bardzo. Ogólnie fajny i nie typowo damski

ja bym rajstopki założyła, bo takie jeansy to niezbyt przyjemny i ciepły materiał
Chyba tak go ubiorę ale jak przyjdzie do przewijania to chyba godzina mi zejdzie

Cytat:
Ja gadam do Szymka, puszczam mu piosenki różne (najbardziej lubi "jedzie pociąg z daleka" ), na grzechotkę też reaguje ale średnio go bawi

Dominik

Martynka
Stary 2011-10-06, 20:24   #1247
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
nooooo
a dlaczego cc?
bo mała uparta i lekarze mówią, że już się nie odwróci, bo jest za duża do ilości wód
Cytat:
Mamuśką jeszcze nie jestem, ale bym sztywnego jeansu maluchowi na gołe nóżki nie założyła. A czemu nie na jakieś śpiochy? Jakoś rajstopki też do mnie nie przemawiają, może dla tego, że sama nie cierpiałam rajstop w dzieciństwie - te 2 paski/szycia na pupie były dla mnie wręcz irytujące. Maluch na szczęście po drodze ma pieluchę Moja mama ma na razie zakaz kupowania spodenek jeansowych dla małej - w ogóle wydają mi się za sztywne dla takich okruszków. W zamian kupiła dziś sukieneczkę za całe 1,58zł - wygląda jak nówka sztuka A ja fajny dresik z czapeczką - taki milusi na baji od spodu.

Chyba sobie nadrobię papierologię biurową póki jeszcze mogę. Mąż dostał przepustkę na wyjście do pubu na granie, bo stwierdził, że za tydzień to już może być za późno. On chyba też nie wierzy, że donoszę do 17.10

---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:
Ja gadam do Szymka, puszczam mu piosenki różne (najbardziej lubi "jedzie pociąg z daleka" ), na grzechotkę też reaguje ale średnio go bawi
... konduktorze łaskawy, byle nie do Warszawy ...
tak zawsze śpiewaliśmy na koloniach
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:26   #1248
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba tak go ubiorę ale jak przyjdzie do przewijania to chyba godzina mi zejdzie

A masz jakies cienkie spioszki?? jak tak to je zaloz pod te spodnie....

Ja jej wczoraj puszczalam z youtuba ale jakos nie byla zainteresowana....dzisiaj jej kupilam pierwsza grzechotke to tylko oczy zrobila i popatrzyla sie przez chwile i to tyle....
Dzisiaj zaczelam jej wypisywac ta ksiazke co sie w niej zapisuje pierwszy usmiech i takie tam ( sorry nie wiem jak to sie nazywa)
Stary 2011-10-06, 20:30   #1249
81gosia
Zadomowienie

Przyszła do mnie też dziś paczka krążąca w tej i z powrotem

wełniany śpiworek do wózka
i torba

i przyznam, że jestem zadowolona z zakupów
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:32   #1250
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Nie ma śmiacia Babcia chodziła do szkoły za Niemca, więc ma to obcykane

Cytat:
Cytat:
Ja jej wczoraj puszczalam z youtuba ale jakos nie byla zainteresowana....
Dziewczęta, idzieci na łatwiznę Ja mojemu dziś zaserwowałam zestaw: Strachy na Lachy, Happysad i Placebo w moim wykonaniu i poszedł spać aż miło

Stary 2011-10-06, 20:43   #1251
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
bo mała uparta i lekarze mówią, że już się nie odwróci, bo jest za duża do ilości wód

Mamuśką jeszcze nie jestem, ale bym sztywnego jeansu maluchowi na gołe nóżki nie założyła. A czemu nie na jakieś śpiochy? Jakoś rajstopki też do mnie nie przemawiają, może dla tego, że sama nie cierpiałam rajstop w dzieciństwie - te 2 paski/szycia na pupie były dla mnie wręcz irytujące. Maluch na szczęście po drodze ma pieluchę Moja mama ma na razie zakaz kupowania spodenek jeansowych dla małej - w ogóle wydają mi się za sztywne dla takich okruszków. W zamian kupiła dziś sukieneczkę za całe 1,58zł - wygląda jak nówka sztuka A ja fajny dresik z czapeczką - taki milusi na baji od spodu.

One akurat są z takiego miękkiego jeansu, na śpiochy mi się nie widzi bo i tak musiałabym ubrać: body, śpiochy, jeansy i coś na górę i chyba by mi się dziecko ugotowało

... konduktorze łaskawy, byle nie do Warszawy ...
tak zawsze śpiewaliśmy na koloniach
My też

Cytat:
A masz jakies cienkie spioszki?? jak tak to je zaloz pod te spodnie....

Ja jej wczoraj puszczalam z youtuba ale jakos nie byla zainteresowana....dzisiaj jej kupilam pierwsza grzechotke to tylko oczy zrobila i popatrzyla sie przez chwile i to tyle....
Dzisiaj zaczelam jej wypisywac ta ksiazke co sie w niej zapisuje pierwszy usmiech i takie tam ( sorry nie wiem jak to sie nazywa)
Kurde chyba zrezygnuję z tych gaci za dużo kombinowania
Też mam taki album

Cytat:
Przyszła do mnie też dziś paczka krążąca w tej i z powrotem

wełniany śpiworek do wózka
i torba

i przyznam, że jestem zadowolona z zakupów
Fajne

Cytat:
Nie ma śmiacia Babcia chodziła do szkoły za Niemca, więc ma to obcykane

Dziewczęta, idzieci na łatwiznę Ja mojemu dziś zaserwowałam zestaw: Strachy na Lachy, Happysad i Placebo w moim wykonaniu i poszedł spać aż miło

Dominik

Martynka
Stary 2011-10-06, 20:44   #1252
archinta
Zakorzenienie

No dobra- to ja teraz co wieczór będę się odmeldowywała
3majcie za nas brzuchatki i mamuśki bo znów panika przychodzi
paaaa
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:58   #1253
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie akurat bujaczek się sprawdza mały lubi w nim być , lubi w nim latać a na wibre reaguje dużymi oczami i spokojem

Cytat:
hm też się zastanawiam
te,ż mam mnóstwo takich mniumnich jeansów od koleżanki

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:00   #1254
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Wow Nie pisz tego głośno, bo tu kolejka nerwowo oczekujących
hehhe no zobaczymy jak to wyjdzie, wszystko zależy od Fabiego, kiedy sie zdecyduje na wyjście z brzuszka
aha Agnysko kochanie jakby cos sie działo to pozwolisz, ze do ciebie sie odezwe na kom, bo zapisałam juz twoj nr jak wczesniej do mnie pisałaś a jakby co to fotke tez moge wysłac??
Cytat:
paaaa
nie panikuj kobitko, bedzie wszystko dobrze zobaczysz
Stary 2011-10-06, 21:11   #1255
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie opowiadaj jak masz chwilę, dwójka była szkoda że już za zimno żeby szkraba w samej wielo trzymać, byle do lata

Brumcia Ty już coś zakupiłaś może??
Tak już jakiś czas temu. Nawet wklejałam fotki

Cytat:
Noooo...to za kolejną mamusię kciukaski

Cytat:
Dwójka była, nawet kilka już Używam papierków, więc jest mniej ambarasu, choć raz kupa magicznie ominęła papierek Ale wszystko ładnie się spiera, plam na pewno nie będzie.

Ja tam mam całkiem ciepło w domu, więc Benuś leży sobie w kaftaniku i pieluszce, tylko kocykiem cieniutkim owinięty.

Na takiego całkiem małego dzieciaczka one size sa za duże i przeciekają przy nóżkach, nawet na max dociągnięte (jak Ben śpi koło 3 godzin to nie przebieram go w trakcie, bo szkoda mi go budzić i potem mam przeciek - nie jakiś duży, po prostu wilgotne z wierzchu).
Bruma, zależy co masz na stanie, napisz to Ci powiem, czy sie u nas sprawdziło
Najwięcej na razie używałam formowanka+ otulacz i wkład + otulacz.
No ja mam kupione kieszonki OneSize, otulacze Flip, ImseVimse i Tots Bots, do tego mam kupione pieluszki EcoPi prefoldowane. Dzisiaj zakupiłam formowanki zrobione z pieluszek EcoPi i też mam zamiar wkładać dodatkowo wkład microfibry
Ja jednak mam nadzieję, że OneSize z Charlie Banana będę mogła używać od razu, bo one w najmniejszym rozmiarze wyglądają na naprawdę małe mniejsze od Flipa

A otulacze jakie masz??? OneSize czy rozmiarowe?? Bo ja mam Tots Bots rozmiar 0 a ImseVimse rozmiar NB i nie wiem czemu ale wydają mi się duże może to złudzenie

Cytat:
Ładnie to tak się wpychać w kolejkę Taki żarcik bo ja też z chęcią bym już urodziła
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:14   #1256
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
aha Agnysko kochanie jakby cos sie działo to pozwolisz, ze do ciebie sie odezwe na kom, bo zapisałam juz twoj nr jak wczesniej do mnie pisałaś a jakby co to fotke tez moge wysłac??
Jasne, będzie mi bardzo miło

Archi - teraz to już musi się udać

To teraz idziemy kąpać Niedźwiadka, a potem oglądamy Gessler z mojego rodzinnego miasta

Dobranoc!

Czas edycji: 2011-10-07 o 16:14
Stary 2011-10-06, 21:18   #1257
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Wróciłam z ważenia kolejnego maly przybiera az milo. Nadrabia zaleglosciI nie musze miec wyrzutow w nocy jak pospi znowu 6h
super wieści

Danika witajcie

Archi
powodzenia jutro

Minio więc czekasz a przyzwolenie? ale w sumie tak bezpieczniej a tabsy to dopiero ja okres sie pojawi....

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Natka ja zakładałam tylko skarpetki, ale teraz w sumie chłodniej już ma być

Cotka Kaja na wibre nie reaguje, a leżaczek to ja bardziej lubie

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:21   #1258
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
paaaa

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
u mnie akurat bujaczek się sprawdza mały lubi w nim być , lubi w nim latać a na wibre reaguje dużymi oczami i spokojem

hm też się zastanawiam
te,ż mam mnóstwo takich mniumnich jeansów od koleżanki
Ja ma tylko jedne takie maniunie a reszta poczeka jeszcze kilka mc

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
super wieści

Danika witajcie

Archi
powodzenia jutro

Minio więc czekasz a przyzwolenie? ale w sumie tak bezpieczniej a tabsy to dopiero ja okres sie pojawi....

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Ma być chłodniej ale znowu na tych urodzinach cały czas będziemy w domu i znając życie Szymek będzie cały czas na rękach więc nie chciałabym żeby mu było za gorąco

Dominik

Martynka
Stary 2011-10-06, 21:23   #1259
gerda
Zadomowienie

Cytat:

Ja ma tylko jedne takie maniunie a reszta poczeka jeszcze kilka mc

Ma być chłodniej ale znowu na tych urodzinach cały czas będziemy w domu i znając życie Szymek będzie cały czas na rękach więc nie chciałabym żeby mu było za gorąco
to ja bym tylko skarpetki dała

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:23   #1260
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
to prawda...
ja jak młodą ubrałam w sukienkę i rajstopki na imprezie pępkowej to masakra jak ją goście ob-lookali to przebrałam w zwykłe śpiochy

Archi no teraz to już na pewno wrócisz tu z Piotrusiem

Po całym południu płaczu (5 h) usnęła na spacerze, potem pobudka na kąpanie, cyca i śpi. Strasznie ropieje jej lewe oczko, pediatra dał nam jakieś krople.

Uciekam spać

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości