|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1231 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() będzie dobrze, zobaczysz trzym sie i czekamy na wieściCytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#1232 |
|
KWC
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Byliśmy dzisiaj u tego pediatry w sprawie tych nieszczęsnych kolek.
Zalecenia lekarza są takie: esputikon 3x3krople, BioGaia 1x 5kropli i dopajanie tak często jak się da (przy MM). Może się to którejś kolkowej mamie przyda. A, dzisiaj się dowiedzialam, że moj sąsiad z góry jak się urodził to ważył 5800 Teraz ma już 19 lat, ale to i tak największy kolos jakiego w życiu widziałam. Do windy ledwo włazi.
|
|
|
|
#1233 |
|
Rozeznanie
|
My juz po wizycie. Wszystko przygotowane do porodu. Mały siedzi juz w kanale niziutko
Nastepna wizyta we wtorek i sprawdzimy jak rozwarcie Gin stwierdził, ze juz w kazdej chwili moze sie zacząc akcja, a wiec czekamy na Fabiego
|
#1234 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a dlaczego cc? |
||
|
|
|
#1235 | |
|
Zakorzenienie
|
Małgoś, danika, tusia WITAMY
w dniu którym ja rodziłam wykluło się aż 9 dzieciaków z czego moja żaba była pierwszą dziewczynką ![]() Cytat:
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-10-06 o 19:14 |
|
|
|
|
#1236 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dobry wieczór
![]() Byłam tuta rano, ale w trakcie odpisywania wyłączyli mi prąd i neta ![]() ![]() Cytat:
To wizyta musiała być rzeczywiście "mocna". Ale dobrze, że się skończyła, że tż masz po swojej stronie i teraz już będziecie się mogli cieszyć tylko sobą ![]() Jak sie czyta Twój opis to aż nie chce się wierzyć że tak naprawdę może być. Jakoś tak lajtowo, bezbólowo i bez stresu... Super! Cytat:
Wow! Rzeczywiście szaleństwo ![]() Cytat:
Cytat:
Nie przepraszaj, tylko tul Małego i odsypiaj A z tymi sensacjami to współczuję. Nie wiesz czemu skąd takie rewolucje?Cytat:
Cytat:
Archi- wszystkie kciuki za Was trzymamy Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-10-06 o 19:17 |
||||||
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn które mają bujaczki i huśtawki i inne tego typu. Jak to się u was sprawdza?
Bo ja się przymierzam do zakupu i nie wiem czy taki z wibracjami szukać czy jaki. Podoba mi się ten kaczucha co brała Aga i Monia z tego co kojarzę ( tak?) jak u was się sprawuje? Chyba nie jest taki typowo "damski"?
|
|
|
|
#1238 | |
|
Wtajemniczenie
|
Marudzi....po jedzeniu nie zasypia, nawet wieczorem, na chwile zasnie potem sie budzi.... Dziecko zaczyna byc bardziej uwazne i ”obudzone”, wszystkie zmysly sa wrazliwsze niz wczesniej. Od tej pory dziecko slyszy, widzi czuje zapach i smak zupelnie inaczej niz dotad i to moze sie mu wydawac niezrozumiale i przerazajace. Jedynym sposobem wyrazenia tego strachu jest krzyk i placz oraz szukanie bezpieczenstwa w ramionach rodziców. To co podkreslilam idealnie sie odnosi do mojej malej kruszynki.... ![]() Zakupilam dzisiaj smoczki 2 i 3...z obu jadla....i z 3 poszlo jej niezle nawet sie nie zakrztusila....przynajmni ej sie juz nie denerwuje przy jedzeniu.....Mozecie mnie za to ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
....I nie jest typowo damski....![]() Chociaz jak wlacze wibracje to wywala oczy.... i nie wie co sie dzieje....
|
|
#1239 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ale smyk nie daje mamie siedzieć bezczynnie i dzisiaj o dziwo domagał się uwagi ale płaczu za wiele nie byłoPytanie do mamusiek: mam takie małe jeansy i chciałabym je ubrać Szymkowi na urodziny babci ale nie wiem czy mam mu coś założyć pod nie? Jakieś rajstopki albo coś Czy skarpetki wystarczą Cytat:
![]() kapka zdrówka dla maluszka lulla mooonik, Danika, Małgosia, Tusia witajcie Ponoć żartował ![]() Stokrotka mam nadzieję, że złe emocje już opadły i jest ok |
|
|
|
|
#1240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Fajowo
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Na pewno do 100 ml dziennie nie dociąga. A czym poiś? Wodą?Mam nadzieję, że kuracja Erykowi pomoże Cytat:
Nie pisz tego głośno, bo tu kolejka nerwowo oczekujących ![]() Monia, a czemu mamy Cię biczować? Skoro nowy smoczek jej pasuje, to tylko się cieszyć
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-06 o 19:44 |
|||
|
|
|
#1241 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to teraz niech babcie przyjeżdżają i usypiają ![]() Mi rodzice opowiadali, że jak ja sie urodziłam i babcia (mamy mama) przyjechała pomagać, to też bujała mnie na rękach usypiając. I w końcu tata ja ochrzanił - powiedział że o ie nie chce się do nich przeprowadzić żeby tak codziennie robić, to ma przestać ![]() Cytat:
Cytat:
Matko jedyna, nie zazdroszczę Ci tych stresów Mam nadzieję, że jutro to już obędzie się bez takich "niespodzianek". A coś z tymi przepełnieniami jednak jest na rzeczy, bo u mnie w szpitalu też full - ja leżałam na dostawce i to i tak miałam farta, bo dziewczyny mówiły, że dzień wcześniej do innych szpitali odsyłali... Cytat:
Cytat:
U mnie jednego dnia było 15 porodów ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała już w niej leżała i było jej raczej wygodnie wibracje ma, ale ja tam ich nie czuje za bardzo buja się, ale nie aż tak bardzo. Ogólnie fajny i nie typowo damski ![]() ja bym rajstopki założyła, bo takie jeansy to niezbyt przyjemny i ciepły materiał |
|
|
|
|
#1243 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie spi.....caly dzien nie spi.....
|
|
#1244 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ja byłam większa niż taki niemowlaczek to mieszkałam z babcią i prababcią, a te mnie usypiały i zabawiały śpiewając. Po niemiecku I ja potem tylko tych piosenek chciałam słuchać, a moi rodzice oczywiście ich nie znali i był zonk ![]() Cytat:
Mojemu się dziś zegar i jedzenie rozregulowały kompletnie
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-06 o 20:28 |
||
|
|
|
#1245 | |
|
Rozeznanie
|
To teraz się trochę pożalę
![]() Wczoraj Młoda tak fikała, że aż mi łzy pociekły. To, ze brzuch wypycha to luzik (chociaż też aż czasem syczę, taką ma siłę), ale najgorsze jest to, że mi gmera nóżkami TAM w dole... No chyba że mi się jakieś rozwarcie robi i tak boli Poza tym wróciły mi skurcze, ale tylko w palcach stóp Mimo, ze biorę 2x dziennie Magne Forte i do tej pory było ok. A poza tym takie same skurcze zaczęły mnie łapać w wewnętrznych mięśniach nóg... Nie wiem, czy to ścięgna mi się jako rozciągają czy co Najgorsze są wieczory ![]() Dzisiaj rozmawiałam przez telefon z moim gin i spytał jak sie czuję, wiec mu powiedziałam ogólnie. Powiedział żebym przyjechała jutro na IP to "zrobimy ktg i sprawdzimy czy wszystko ok". Ale za to miałam wczoraj mega zdziwienie. Tak mi juz źle było, ze się wcześniej położyłam i w laptopie odpaliłam płytkę "Muzyka bobasa", odsłoniłam brzuch żeby Młoda lepiej słyszała. I po paru minutach skończyły się te cyrkowe akrobacje, uspokoiła się i chyba usnęła ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1246 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
), na grzechotkę też reaguje ale średnio go bawi
|
||
|
|
|
#1247 | ||
|
Zadomowienie
|
bo mała uparta i lekarze mówią, że już się nie odwróci, bo jest za duża do ilości wód
Cytat:
Moja mama ma na razie zakaz kupowania spodenek jeansowych dla małej - w ogóle wydają mi się za sztywne dla takich okruszków. W zamian kupiła dziś sukieneczkę za całe 1,58zł A ja fajny dresik z czapeczką - taki milusi na baji od spodu.Chyba sobie nadrobię papierologię biurową póki jeszcze mogę. Mąż dostał przepustkę na wyjście do pubu na granie, bo stwierdził, że za tydzień to już może być za późno. On chyba też nie wierzy, że donoszę do 17.10 ![]() ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ---------- Cytat:
![]() tak zawsze śpiewaliśmy na koloniach
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
||
|
|
|
#1248 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A masz jakies cienkie spioszki?? jak tak to je zaloz pod te spodnie.... Ja jej wczoraj puszczalam z youtuba ale jakos nie byla zainteresowana....dzisiaj jej kupilam pierwsza grzechotke to tylko oczy zrobila i popatrzyla sie przez chwile i to tyle.... Dzisiaj zaczelam jej wypisywac ta ksiazke co sie w niej zapisuje pierwszy usmiech i takie tam ( sorry nie wiem jak to sie nazywa )
|
|
#1249 |
|
Zadomowienie
|
Przyszła do mnie też dziś paczka krążąca w tej i z powrotem
wełniany śpiworek do wózka i torba i przyznam, że jestem zadowolona z zakupów
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#1250 | ||
|
Zakorzenienie
|
Nie ma śmiacia
Babcia chodziła do szkoły za Niemca, więc ma to obcykane ![]() Cytat:
Cytat:
Ja mojemu dziś zaserwowałam zestaw: Strachy na Lachy, Happysad i Placebo w moim wykonaniu i poszedł spać aż miło
|
|
#1251 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za dużo kombinowania![]() Też mam taki album ![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
No dobra- to ja teraz co wieczór będę się odmeldowywała
![]() 3majcie za nas brzuchatki i mamuśki bo znów panika przychodzi ![]() paaaa |
|
|
|
#1253 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na wibre reaguje dużymi oczami i spokojem ![]() ![]() Cytat:
![]() te,ż mam mnóstwo takich mniumnich jeansów od koleżanki
|
|
|
#1254 | |
|
Rozeznanie
|
hehhe
no zobaczymy jak to wyjdzie, wszystko zależy od Fabiego, kiedy sie zdecyduje na wyjście z brzuszka![]() ![]() aha Agnysko kochanie jakby cos sie działo to pozwolisz, ze do ciebie sie odezwe na kom, bo zapisałam juz twoj nr jak wczesniej do mnie pisałaś a jakby co to fotke tez moge wysłac??![]() ![]() Cytat:
![]() nie panikuj kobitko, bedzie wszystko dobrze zobaczysz
|
|
#1255 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i też mam zamiar wkładać dodatkowo wkład microfibry ![]() Ja jednak mam nadzieję, że OneSize z Charlie Banana będę mogła używać od razu, bo one w najmniejszym rozmiarze wyglądają na naprawdę małe mniejsze od Flipa ![]() A otulacze jakie masz??? OneSize czy rozmiarowe?? Bo ja mam Tots Bots rozmiar 0 a ImseVimse rozmiar NB i nie wiem czemu ale wydają mi się duże ![]() Cytat:
Taki żarcik bo ja też z chęcią bym już urodziła
|
||||
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Archi - teraz to już musi się udać To teraz idziemy kąpać Niedźwiadka, a potem oglądamy Gessler z mojego rodzinnego miasta ![]() Dobranoc!
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2011-10-07 o 16:14 |
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Danika witajcie Archi powodzenia jutro Minio więc czekasz a przyzwolenie? ale w sumie tak bezpieczniej a tabsy to dopiero ja okres sie pojawi....---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Natka ja zakładałam tylko skarpetki, ale teraz w sumie chłodniej już ma być ![]() Cotka Kaja na wibre nie reaguje, a leżaczek to ja bardziej lubie ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Natka ja zakładałam tylko skarpetki, ale teraz w sumie chłodniej już ma być ![]() Cotka Kaja na wibre nie reaguje, a leżaczek to ja bardziej lubie
|
|
|
|
|
#1258 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#1259 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja jak młodą ubrałam w sukienkę i rajstopki na imprezie pępkowej to masakra jak ją goście ob-lookali to przebrałam w zwykłe śpiochy ![]() Archi no teraz to już na pewno wrócisz tu z Piotrusiem Po całym południu płaczu (5 h) usnęła na spacerze, potem pobudka na kąpanie, cyca i śpi. Strasznie ropieje jej lewe oczko, pediatra dał nam jakieś krople. Uciekam spać |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:24.

za wizyty i ktg, troszkę wam zazdraszczam, mój gin zrobił tylko usg, nie wspomniał nic o ktg, ja go nie przymusiłam do obejrzenia podwozia i generalnie nie wiem na czym stoję
każdy kto mnie widzi mówi że brzuch wysoko, nawet jak się przytulaliśmy z mężem nie czułam absolutnie żadnej niewygody, nic nie przeszkadzało tam w środku
ja chyba nigdy nie urodzę. Boję się że ta moja niunia za długo już tam siedzi, widzę jak pije zielone wody itp 

maly przybiera az milo. Nadrabia zaleglosci
zaczynam miec pokarm, niewiele ale cos leci...z przystawianiem jest masakra ale bedziemy walczyć. Na razie dalismy młodej 30 ml modyfikowanego i spi słodko a my sie ogarniamy.
Teraz ma już 19 lat, ale to i tak największy kolos jakiego w życiu widziałam. Do windy ledwo włazi.
Nastepna wizyta we wtorek i sprawdzimy jak rozwarcie
, ale ją obudziłam. Potem znowu na korytarzu mi harcowała. Jakieś skurcze się zapisały ale nie wiem jakie. Jak by robili badanie w poniedziałek wieczorem, to dopiero mieli by co mierzyć. Rano to zawsze spokojniej niż po całym dniu. Zostałam zapisana na 17.10 na cc. Jak by się coś działo mam przyjeżdżać od razu. Ponieważ to cały tydzień wszystko się może zdarzyć.

Czy skarpetki wystarczą
...wlasnie usypia mi na rekach...ale co ja odstawie to sie budzi.Kiedys tez wkladalam ja do lozeczka i sama zasypiala....