Nasze Codzienne Jadłospisy XV - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 11:14   #3061
monita01
Zakorzenienie

Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XV

Cytat:
Napisane przez Zelka_07 Pokaż wiadomość
owsianka to Ci powiem że mi sie chyba przejadła pewnie dlatego że nie jestem fanką jedzenia na słodko, wole kiełbache albo mięcho
ja to mam coś takiego że jak już schudne do jako tako zadowalającej mnie wagi to mi sie wydaje ze moge se na jakiś czas odpuścić zamiast się spiąć i ciągnąć dalej. obiecałam sobie ze jeśli tym razem mi sie uda pociągnąć redukcje do końca to zrobie prawdziwe stopniowe wychodzenie z diety innej opcji nie ma. moją zmorą jest miłość do pieczywa szczególnie na kolacje...
damy rade

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

i od razu dzisiejsze
R

ś: bułka ziarnista przekrojona na 3: każda część z twarożkiem kanapkowym, polędwicą sopocką i pomidorem, szklaneczka kefiru z 2 łychami płatków z siemienia
2ś: pierwsze było późno wiec jeśli coś bedzie to pewnie przekąsze 2 jabłuszka bo mam ich pełno w domu a nikt nie je
o: mięso z udek bez skóry podsmażone z warzywami na patelnie
k: jaja sadzone 2 na wędlince ze szczypiorkiem, brokuły gotowane

dziś bez ćwiczeń musze sie podkurować bo mnie katar wykończy

i mam takie pytanko: węgli warzywnych chyba nie trzeba jakoś specjalnie unikać ograniczać? chyba nie ma czegoś takiego jak za dużo warzyw w diecie?

---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Twoje erki bardzo mi się podobają. są takie urozmaicone. moge spytać jakie masz mniej więcej tempo chudnięcia na tydzień?
Znalazlam w Tobie bratnia dusze! Mam DOKLADNIE tak samo jak Ty... jak waga spadnie troche i stwierdzam, ze w sumie juz jest ok, to wrzucam na duuuuzy luz i.... wszyscy wiemy jakie sa tego rezultaty Moze uda nam sie w tym samym czasie osiagnac porzadana wage i zaczac te cholerne wychodzenie z diety (do ktorego zupelnie nie wiem, jak sie zabrac!). Tez lubie chleb, miecho, sery.... niejedzenie slodyczy to nie jest dla mnie jakis problem, zreszta nigdy ich duzo nie jadlam.

Twoja Rka na dzis fajna, dorzucilabym jakies orzechy czy pestki gdzies, czy cos polala oliwa z oliwek. No i moze dodala podwieczorek? Ja sie stram jesc conajmniej te 4 posilki, zazwyczaj mi sie to udaje, a z 5cioma bywa juz roznie Warzyw wedlug mnie mozna jesc, ile wlezie

Co do mojego chudniecia, to jak realizuje te moje Rki i przy weekendach raczej pod znakiem U niz R, to gubie tak okolo 1 kg na tydzien, co mnie w sumie zadowala
Stary 2011-10-06, 12:57   #3062
starss23
Raczkowanie

MOJE UUUUUUU

Śniadanie;
-2 kromki chleba razowego(takie mniejsze ale ciężkie) na każda po dużej łyżce wiejskiego i po pół plastra sera żółtego,łyżeczka miodu,pare pasków czerwonej papryki,kawa;
2Śniadanie
-3 chrupkie pieczywka graham-dwa cienko posmarowane kremem czeko-orzechowym typu nutella, jedno posmarowane serkiem homo naturalnym;
Przekąska
-ze 2 łychy słonecznika,kilka orzechów laskowych;
Obiad
-duża miska typu,,flaczarka" zupy jarzynowej zabielanej lyżka śmietany 18%;
-2 naleśniki(z maki pszennej bo babcia robiła) posmarowane homo naturalnym
Podwieczorek:
-podjadany słonecznik,kratka czekolady;
Kolacja
-wieśniak z pomidorem,papryka,oliwkam i 3-4 chrupkie pieczywka graham,zielona herbata;

150 super i odwróconych brzuszków zaliczone

OCENI KTOŚ DZIŚ???ŁADNIE PROSZĘ

czy ja jem nie za dużo nabiału???

Edytowane przez starss23
Czas edycji: 2011-10-06 o 16:39
starss23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:21   #3063
Irish lady 28
Zadomowienie

u
  1. jajko na miękko, kromka orkisza z masłem, 2 plastrami indyka, pomidorkiem, cebulą
  2. kiełbaska biała (cienka) z musztardą, kromka orkisza- jak wyżej + pasta warzywna na kanapkę
  3. kabanos
  4. pierś kurczaka zapiekana w ziołach ( rękawie), 1 ziemniak, surówka z marchwi, pora, śmietany
  5. kubek barszczu

i jak?
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 16:56   #3064
daria715
Raczkowanie

Utrzymanie (chorobowo )

Śniadanie; owsianka ( 5 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, duże jabłko) + łycha słonecznika.

50 minut steppera.

Obiad; 3 duże naleśniki smażone na oleju rzepakowym z serkiem wiejskim( około 250 gram).

15 minut twistera.

Podwieczorek; kefir deserowy z konfiturą truskawkowo-jabłkową.

Kolacja; 3 kromki chleba 'polskie zboża' z margaryną beviva omega 3 i 6, szynką x6( na każdej kromce po 2 plasterki ) i keczupem.

19. 04. 2014

Antoś
15. 01. 2015
daria715 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 17:40   #3065
starss23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez starss23 Pokaż wiadomość
MOJE UUUUUUU

Śniadanie;
-2 kromki chleba razowego(takie mniejsze ale ciężkie) na każda po dużej łyżce wiejskiego i po pół plastra sera żółtego,łyżeczka miodu,pare pasków czerwonej papryki,kawa;
2Śniadanie
-3 chrupkie pieczywka graham-dwa cienko posmarowane kremem czeko-orzechowym typu nutella, jedno posmarowane serkiem homo naturalnym;
Przekąska
-ze 2 łychy słonecznika,kilka orzechów laskowych;
Obiad
-duża miska typu,,flaczarka" zupy jarzynowej zabielanej lyżka śmietany 18%;
-2 naleśniki(z maki pszennej bo babcia robiła) posmarowane homo naturalnym
Podwieczorek:
-podjadany słonecznik,kratka czekolady;
Kolacja
-wieśniak z pomidorem,papryka,oliwkam i 3-4 chrupkie pieczywka graham,zielona herbata;

150 super i odwróconych brzuszków zaliczone

OCENI KTOŚ DZIŚ???ŁADNIE PROSZĘ

czy ja jem nie za dużo nabiału???
podbijam
starss23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:18   #3066
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez daria715 Pokaż wiadomość
Utrzymanie (chorobowo )

Śniadanie; owsianka ( 5 łyżek płatków owsianych, 2 łyżki otrębów pszennych, szklanka mleka, duże jabłko) + łycha słonecznika.

50 minut steppera.

Obiad; 3 duże naleśniki smażone na oleju rzepakowym z serkiem wiejskim( około 250 gram).

15 minut twistera.

Podwieczorek; kefir deserowy z konfiturą truskawkowo-jabłkową.

Kolacja; 3 kromki chleba 'polskie zboża' z margaryną beviva omega 3 i 6, szynką x6( na każdej kromce po 2 plasterki ) i keczupem.
Jakoś tak u Ciebie hmm... smutno. Zero warzyw, a z owoców tylko jabłko. ;]

wrzucę moje dzisiejsze UTRZYMANIE:

1. Owsianka z 4 łyżek płatków owsianych (końcówka) zalanych wodą z serkiem wiejskim 150g, łyżeczką masła orzechowego, bananem i cynamonem

2. 2 złożone kromki chleba '7 ziaren' z masłem (obie kromki), sałatą, szynką drobiową, ogórkiem świeżym i rzodkiewką

3. Nieduży kawałek rolady z kremem i mały ptyś (od wychowawczyni ); jabłko

4. 2 gołąbki z brązowym ryżem, mięsem mielonym z piersi kurczaka i natką pietruszki z sosem pomidorowo-warzywnym

5. 2 kromki chleba '7 ziaren':
- z masłem, sałatą, domowym twarożkiem, pomidorem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką i szczypiorkiem,
- z serkiem kanapkowym ze szczypiorkiem, pomidorem i cebulką;
marchewka do pochrupania
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:28   #3067
Zelka_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Znalazlam w Tobie bratnia dusze! Mam DOKLADNIE tak samo jak Ty... jak waga spadnie troche i stwierdzam, ze w sumie juz jest ok, to wrzucam na duuuuzy luz i.... wszyscy wiemy jakie sa tego rezultaty Moze uda nam sie w tym samym czasie osiagnac porzadana wage i zaczac te cholerne wychodzenie z diety (do ktorego zupelnie nie wiem, jak sie zabrac!). Tez lubie chleb, miecho, sery.... niejedzenie slodyczy to nie jest dla mnie jakis problem, zreszta nigdy ich duzo nie jadlam.

Twoja Rka na dzis fajna, dorzucilabym jakies orzechy czy pestki gdzies, czy cos polala oliwa z oliwek. No i moze dodala podwieczorek? Ja sie stram jesc conajmniej te 4 posilki, zazwyczaj mi sie to udaje, a z 5cioma bywa juz roznie Warzyw wedlug mnie mozna jesc, ile wlezie

Co do mojego chudniecia, to jak realizuje te moje Rki i przy weekendach raczej pod znakiem U niz R, to gubie tak okolo 1 kg na tydzien, co mnie w sumie zadowala
no to ładnie gubisz kg. mi przy prawidłowej erce wizażowej tak to nazwijmy i codziennych intensywnych ćwiczeniach spadało max0,5kg ale jak obcinam ostro węgle to leci dużo więcej. ostatnio zrzuciłam 3kg w 2 tyg i mnie znowu poniosło: imprezki, piwka żerło z grila i masz babo placek znowu ciuchy przyciasne
Stary 2011-10-06, 19:47   #3068
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Irish lady 28 Pokaż wiadomość
u
  1. jajko na miękko, kromka orkisza z masłem, 2 plastrami indyka, pomidorkiem, cebulą
  2. kiełbaska biała (cienka) z musztardą, kromka orkisza- jak wyżej + pasta warzywna na kanapkę
  3. kabanos
  4. pierś kurczaka zapiekana w ziołach ( rękawie), 1 ziemniak, surówka z marchwi, pora, śmietany
  5. kubek barszczu

i jak?
Widzę tu trzy posiłki. Nie wiem dlaczego traktujesz przekąski jako posiłek. To nie jest to samo.
Poza tym bez zmian.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Pokaż wiadomość
Jakoś tak u Ciebie hmm... smutno. Zero warzyw, a z owoców tylko jabłko. ;]

1. Owsianka z 4 łyżek płatków owsianych (końcówka) zalanych wodą z serkiem wiejskim 150g, łyżeczką masła orzechowego, bananem i cynamonem Pięknie

2. 2 złożone kromki chleba '7 ziaren' z masłem (obie kromki), sałatą, szynką drobiową, ogórkiem świeżym i rzodkiewką Ok

3. Nieduży kawałek rolady z kremem i mały ptyś (od wychowawczyni ); jabłko No co jak co, ale odmawiać wychowawczyni nie wypada ;p

4. 2 gołąbki z brązowym ryżem, mięsem mielonym z piersi kurczaka i natką pietruszki z sosem pomidorowo-warzywnym Super

- z masłem, sałatą, domowym twarożkiem, pomidorem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką i szczypiorkiem,
marchewka do pochrupania Bardzo ładnie
Co tu dużo pisać. Jak zawsze świetnie

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 19:57   #3069
SweetCherry87
Zakorzenienie

GG do SweetCherry87

[/QUOTE]wrzucę moje dzisiejsze UTRZYMANIE:

1. Owsianka z 4 łyżek płatków owsianych (końcówka) zalanych wodą z serkiem wiejskim 150g, łyżeczką masła orzechowego, bananem i cynamonem

2. 2 złożone kromki chleba '7 ziaren' z masłem (obie kromki), sałatą, szynką drobiową, ogórkiem świeżym i rzodkiewką

3. Nieduży kawałek rolady z kremem i mały ptyś (od wychowawczyni ); jabłko

4. 2 gołąbki z brązowym ryżem, mięsem mielonym z piersi kurczaka i natką pietruszki z sosem pomidorowo-warzywnym

marchewka do pochrupania[/QUOTE]

Jak dla mnie bardzo ładnie, są owocki, warzywka, białko, słodki akcent też... Jedzenie na luzie i to najważniejsze Tylko troszkę NNKT mało ale rozumiem, ze niecodziennie ma się ochotę na orzeszki i takie tam... Ogólnie duży plus!

Edytowane przez SweetCherry87
Czas edycji: 2011-10-06 o 20:00 Powód: Zepsułam cytowanie :)
SweetCherry87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:06   #3070
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lovelykate Pokaż wiadomość
Co tu dużo pisać. Jak zawsze świetnie
Cytat:
Jak dla mnie bardzo ładnie, są owocki, warzywka, białko, słodki akcent też... Jedzenie na luzie i to najważniejsze Tylko troszkę NNKT mało ale rozumiem, ze niecodziennie ma się ochotę na orzeszki i takie tam... Ogólnie duży plus!
Dzięki za ocenkę dziewczyny. NNKT jutro nadrobię. A wychowawczyni ślub miała w ubiegły weekend i dlatego tak nas uraczyła ciastami.

Stary 2011-10-06, 20:16   #3071
maluchna
Raczkowanie

Moje R (-2,5kg)

Śn: gotowa owsianka karmelowa(brak zapasów normalnych owsianych)
połowa serka homo naturalnego
banan, garstka mieszanki studenckiej, starta kosta gorzkiej czekolady
kawa&mleko

Brak drugiego, cappucino na wynos(w biegu byłam pół dnia!)

Przekąska: 2 wafle ryżowe z dynią

O: udziec z indyka pieczony, sałatka (lodowa,pomidor,ogórek,ce bula,3oliwki, 3kosteczki fety light, dressing z oliwy i ziół), kromka razowca

mięta do picia

Podwieczorek: połowa homo ze śniadania z wkrojonym jabłkiem,cynamonem,garste czką orzechów,żurawinka

K: jajecznica z jednego jajka na teflonie, sałatka z pomidorów, 2 plastry polędwicy sopockiej drobiowej

Po: marchewka do chrupania

I jak?Trochę mnie wzdyma od kilku dni, możliwe,że to z powodu zwiększenia ilości i częstotliwości posiłków, i hope so!
maluchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:35   #3072
morphine88
Zadomowienie

Dzisiejsze U:
/z bólem stopy; miał być fitness, ale nic z tego nie wyszło.../

1. pełnoziarnisty gofr z serkiem twarogowym, miodem, prażonymi pestkami słonecznika i malinami, pełnoziarniste truskawkowe płatki Fitella (te bez cukru) z mlekiem sojowym.
wf
2. duża kromka (50g) słonecznikowego chleba żytniego pełnoziastnistego z masłem, twarogiem i dżemem kaktusowym (jak zwykle podwójny obkład).
3. kromka jw. z masłem i polędwicą drobiową (4 plastry ).
50 minut siłowych
4. ponad 200g piersi z kurczaka, fasolka szparagowa i ok. 50g białego ryżu.
5. (późno) trochę orzechów ziemnych, twaróg z oliwkami, pomidorem i ziołami.
po: marchewki, herbata zielona.

i jak?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler
morphine88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:46   #3073
Poa alpina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U:

1. pełnoziarnisty gofr z serkiem twarogowym, miodem, prażonymi pestkami słonecznika i malinami, pełnoziarniste truskawkowe płatki Fitella (te bez cukru) z mlekiem sojowym.
wf
2. duża kromka (50g) słonecznikowego chleba żytniego pełnoziastnistego z masłem, twarogiem i dżemem kaktusowym (jak zwykle podwójny obkład).
50 minut siłowych

i jak?
Jak dla mnie rewelacja Zdecydowanie moje smaki, no prócz chleba, ale obkłady już moje Śniadanie jak zawsze super. Ciekawa jestem tego dżemu kaktusowego... Skąd go masz? Dżem i twaróg to jest miażdżące połączenie, czego dowodem jest mój wczorajszy napad na ćwierć kilo twarogu wymerdanego z dżemorami właśnie Kurczę, Twoje jadłospisy zawsze wyglądają tak, że jest w nich wszystko, czego potrzeba... No może bez ryb, ale to ja nie umiem bez nich żyć - nie wszyscy muszą mieć tak jak ja

A u mnie dzisiaj takie utrzymanie:

Śniadanie:
* kasza manna z kakao i otrębami, na mleku 0,5%, z miąższem granata (wiem, że ostatnio ciągle te granaty, ale dziś mi się skończył zakupiony promocyjnie zapas i póki co od jutra zmiana śniadań na inne, choć w sumie mnie jakoś to wielce nie cieszy Mooooje granaty)
* herbata zielona z grejpfrutem

Na uczelni:
* serek wiejski 3% tł. + rzodkiewki + słodkie papryczki
* 3 wafle ryżowe z wędliną z kurczaka
* herbata zielona z opuncją

Obiad:
* zupa śliwkowa na mleku 0,5% z makaronem (2 kopiaste talerze )

Kolacja:
* makrela wędzona
* melisa (przyda się... coś mnie nerwy trzęsą, zupełnie bezpodstawnie)

Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:48   #3074
Irish lady 28
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morphine88 Pokaż wiadomość
Dzisiejsze U:

wf
50 minut siłowych

i jak?

fakt- smacznie.
ale zalatuje R na kilometr...
Irish lady 28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 20:49   #3075
Milka1224
Rozeznanie

po długiej przerwie ( skutecznym przytyciu oraz wyjściu z ED! )

U

I omlet biszkoptowy razowy imbirowo - cynamonowy z serkiem wiejskim, połową wielkiego jabłka, winogronem, kawałkiem mango i granatu

II jogurt borówkowy, 2 ciasteczka lu go

III pół zapieczonego bakłażana - nadziewanego ratatouille i pierś z kurczaka w pikantnej marynacie

IV duża wytrawna muffina ziemniaczano - brokułowa

V maca razowa, twarożek z ziołami i warzywami
po: pierniczek wpadł

do picia: 2x kawa, herbata kakao&wanilia, jagoda&acai i jeszcze jakies tam owocowe inne

prosze ładnie o ocenę

Edytowane przez Milka1224
Czas edycji: 2011-10-06 o 20:53
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:05   #3076
karola11
Wtajemniczenie

Moje dzisiejsze lekkie R(czyli lekkie ograniczenie przez ocieżałość po ubiegłym tygodniu)

przed śniadaniem wafel ryżowy wieloziarnisty z plastrem drobiowej szynki

IŚniadanie:
2łyżki owsiaych,1 ł.musli owocowego bez cukru,2ł amarantusa- gotowane na wodzie,
dużo serka homo naturalnego(ok 180g) z łyżeczką kakao gorzkiego,
garść bakalii(nerkowce,migdały, rodzynki,żurawina)
starte jabłko

bieg 30 minut

II Śniadanie:
jajecznica z 2 jaj i 3 plastrów szynki drobiowej,3 wafle ryżowe wieloziarniste

Przekąska:
trochę żurawiny i suszone jabłka

wpadł lizak chupachups

Obiad(późno bo po 18):
pałka z kurczaka,
próżone warzywa,po troszku z każdego:
papryka zielona,czerwona,żółta, cukinia,pieczarki,kurki,p omidor,2 plastry szynki drobiowej

Kolacja(po20):
połowa wieśniaka z połową jogo naturalnego,garść orzechów sojowych i pare nerkowców,kulka lodów :P

ok 50 minut ćwiczeń : hantelki,abs na brzuch i ćwiczenia na pupę

w ciągu dnia ogromna ilość wody - prawie 3 l

jak to wygląda?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
fakt- smacznie.
tak idiotycznego komentarza nie widziałam dawno, dziewczyno Ty masz totalnie z głową. Patrz na swoje jałowe żarcie i daruj sobie tak bezsensowne komentarze.Jak się tak wielce znasz na cudzych jadłospisach to najpierw lepiej skoryguj swój,który odkąd pamiętam jest tak do bani,że powiem Ci,że nawet mój kot je lepiej,porządniej i więcej. Żal tyłek ściska.

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
Jak dla mnie rewelacja Zdecydowanie moje smaki, no prócz chleba, ale obkłady już moje Śniadanie jak zawsze super. Ciekawa jestem tego dżemu kaktusowego... Skąd go masz? Dżem i twaróg to jest miażdżące połączenie, czego dowodem jest mój wczorajszy napad na ćwierć kilo twarogu wymerdanego z dżemorami właśnie Kurczę, Twoje jadłospisy zawsze wyglądają tak, że jest w nich wszystko, czego potrzeba... No może bez ryb, ale to ja nie umiem bez nich żyć - nie wszyscy muszą mieć tak jak ja

A u mnie dzisiaj takie utrzymanie:

Śniadanie:
* kasza manna z kakao i otrębami, na mleku 0,5%, z miąższem granata (wiem, że ostatnio ciągle te granaty, ale dziś mi się skończył zakupiony promocyjnie zapas i póki co od jutra zmiana śniadań na inne, choć w sumie mnie jakoś to wielce nie cieszy Mooooje granaty)
* herbata zielona z grejpfrutem

Na uczelni:
* serek wiejski 3% tł. + rzodkiewki + słodkie papryczki
* 3 wafle ryżowe z wędliną z kurczaka
* herbata zielona z opuncją

Obiad:
* zupa śliwkowa na mleku 0,5% z makaronem (2 kopiaste talerze )

Kolacja:
* makrela wędzona
* melisa (przyda się... coś mnie nerwy trzęsą, zupełnie bezpodstawnie)
do makreli dałabym warzywo,żeby nie była taka samotna a tak ogólnie to mi się podoba

Edytowane przez karola11
Czas edycji: 2011-10-06 o 21:06
karola11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:35   #3077
ewelajnek
Raczkowanie

Moje dzisiejsze P:

śniadanie:
-sałatka: sałata,pomidor, papryka, kukurydza, plaster sera żółtego, łyżka słonecznika, łyżka oliwy z oliwek
-dwie kromki razowca z masłem i furą almette i pasztetu
w szkole:(tu mi się je najtrudniej )
-jabłko
-pół składanej kanapki z masłem i szynką
obiad:
-dwa ziemniaki, trochę kalafiora
-skrzydełko kurczaka duszone na maśle w sosie śmietanowym( 12%) z pieczarkami
podwieczorek:
-wiejski 150 g z miodem + kromka razowca z miodem
kolacja:
-duża grahamka na 3: z połową plasterka sera żółtego, miodem i miodem
po:
-dwie kromki chleba z ziarnami z miodem

pewnie będzie jabłko, może szklanka mleka 3,2 %

Proszę bardzo o ocenę.
ewelajnek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:05   #3078
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poa alpina Pokaż wiadomość
dzięki za ocenkę o taaaak, twaróg + dżem to zabójcze połączenie
z rybami mam problem, bo nie pałam do nich miłością, ale muszę to zmienić. Przekonałam sie już do tuńczyka wsw, ale nie ma nie ma go w moich jadłospisach, co już jest przypadkiem losowym ;-)
a dżemik kaktusowy mam z Tunezji.

Cytat:
fakt- smacznie.
aha.

Steven Tyler
Stary 2011-10-06, 22:23   #3079
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Pokaż wiadomość

Jeeeezu dawaj przepis bo po samym przeczytaniu ślina leci

WYMIANA :

Kallla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:43   #3080
Panna Mia
Rozeznanie

Cytat:
fakt- smacznie.
Irish wiesz, że ten jadłospis jest znacznie lepszy od każdego jednego który tu wkleiłaś? mimo, że jak na U też jest za mało troche..
Stary 2011-10-06, 23:05   #3081
morphine88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Panna Mia Pokaż wiadomość
Irish wiesz, że ten jadłospis jest znacznie lepszy od każdego jednego który tu wkleiłaś? mimo, że jak na U też jest za mało troche..
czy ja wiem, czy tak mało, wyjątkowo zjadłam 5 posiłków, od paru miesięcy jem 4, bo się lepiej tak czuję, dziś nawet momentami czułam się przepełniona
kromki na II i III śniadanie były solidne a obkład na nich grubszy od samego chleba, obiad taki, że myślałam, że go nie zjem (objętościowo jak dla faceta ^^), a co do śniadania, to na moim blogu stwierdzono nawet, że jest wyjątkowo duże

Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-10-06 o 23:07
Stary 2011-10-07, 07:56   #3082
Kallla
Rozeznanie

GG do Kallla

eRka na dziś : (siłwy obwodowy+aeroby 2 h)

ś: dwa jajka, kromka chleba omega, duży pomidor, filiżanka kawy z mlekiem

śII: pół tuńczyka wsw, pomidor, ogórek kiszony, garść makaronu pełnoziarnostego, zielona herbata

o: wegetariańskiego leczo bo spory garnek ugotowałam, zielona hebrata

p: mały jogort nat, pomidor, papryka, ogórek z ziołami, jedna grzanka, kubek mięty

k: drugie poł tuńczyka tyle, że bez makaronu

WYMIANA :

Kallla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:40   #3083
monita01
Zakorzenienie

Moje R na dzis:

1. sniadanie: owsianka (5 lyzek platkow, mleko 2%, luzka bakalii, kilka zuszonych zurawinek), dwa grube plastry swiezego ananasa, zielona herbata, kawa z mlekiem i slodzikiem.

2. 2gie sniadanie: dwie zlozone kromki ciemnego chlebka z orzechami, posmarowane pasta z wedzonego lososia, przelozone mixem salat, pol pparyki czerwonej do podgryzienia

na przekaske: jogurcik naturalny i jablko

3. obiad: dwa male filety z dorsza pieczone z warzywami; salatka z roszponki, tartej marchwii, winegretu.

4. kolacja: jajko na twardo, 2-3 plasterki wedliny drobiowej, i rzodkiewki do pochrupania.

I jak?
Stary 2011-10-07, 14:54   #3084
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Erka!

1śn -
dwa jajka na twardo, pół mozzarelli light, pomidor, bazylia, oliwa.
2śn - pół puszki tuńczyka wsw, dwie łyżki brązowego ryżu.
obiad - dwa kawałki domowej pełnoziarnistej pizzy z mozzarellą, pomidorami, kurczakiem.
1 h siłownia
po - garść rodzynek
kolacja - dwie łyżki brązowego ryżu, 150g piersi kurczaka.
pozytywna-wariatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:10   #3085
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kallla Pokaż wiadomość
Jeeeezu dawaj przepis bo po samym przeczytaniu ślina leci
dokładnego przepisu niestety nie mam - zrobiła mi je mamuśka
ale dowiedziałam się, że na jedną porcję (2 gołąbki) zużyła pół woreczka brązowego ryżu (już wcześniej ugotowanego) + ok. 100g mielonego mięsa z piersi kurczaka (surowego) + natka pietruszki wg uznania i przyprawy. to zawinęła w obgotowane liście kapusty. potem zawinięte gołąbki jeszcze poddusiła do momentu ugotowania wraz z wodą i warzywami. następnie te warzywa (pomidory, marchewka, pietruszka, cebula) zblenderowała tworząc sos. ;]
chyba nic nie pomieszałam.
aha, i trochę mnie to zdziwiło, ale nie dodawała jajka, a mimo to wyszły wyśmienite wg mnie.

Stary 2011-10-07, 17:15   #3086
lovelykate
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Moje R na dzis:

1. sniadanie: owsianka (5 lyzek platkow, mleko 2%, luzka bakalii, kilka zuszonych zurawinek), dwa grube plastry swiezego ananasa, zielona herbata, kawa z mlekiem i slodzikiem. Ładne śniadanie, choć bakalii mogła być garstka

2. 2gie sniadanie: dwie zlozone kromki ciemnego chlebka z orzechami, posmarowane pasta z wedzonego lososia, przelozone mixem salat, pol pparyki czerwonej do podgryzienia Super

na przekaske: jogurcik naturalny i jablko Jako przekąska ok

3. obiad: dwa male filety z dorsza pieczone z warzywami; salatka z roszponki, tartej marchwii, winegretu. Ok, jeżeli węgle do obiadu Ci nie służą

4. kolacja: jajko na twardo, 2-3 plasterki wedliny drobiowej, i rzodkiewki do pochrupania. Może 2 jajka?

I jak?
Generalnie bardzo podobają mi się Twoje jadłospisy Jesteś przykładem, że R może być smaczne

Co mi zostało w życiu prócz czterech ścian
Nigdy nie chciałam wiele, co dzisiaj mam
Dobry sen znikł wchłonięty w czerń
Nie został nikt co kochał mnie
Nie mam już nic
Nie ma już nic
Nie ma już mnie...
lovelykate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:21   #3087
Poa alpina
Zadomowienie

Utrzymanie.

Śniadanie (6:00):
* musli domowej roboty (płatki owsiane, jęczmienne i żytnie; otręby pszenne, orzechy laskowe, pestki dyni i słonecznika, sezam, siemię lniane, rodzynki, suszona żurawina, daktyle i morele; wiórki kokosowe) z szklanką mleka 0,5%
* herbata zielona z trawą cytrynową

W stajni (9:30):
* 2 kosteczki gorzkiej czekolady
* czarna kawa

II śniadanie (12:00):
* 2 wafle ryżowe z twarogiem bankietowym w ziołach i pomidorem
* gruszka
* herbata owocowa (jabłko + cynamon)

Obiad (16:30)
* dzwonko z pstrąga na parze
* ryż brązowy 60 g
* sałatka z cukinii, papryki i czerwonej cebuli
* herbata biała ze skórką cytryny

Pomiędzy:
* melisa (ah te nerwy :/ Nie wiem co jest grane!)

Kolacja (w podróży, 20:30)
* 2 kromki chlebka chrupkiego 7 zbóż z serkiem czosnkowym i rzodkiewką
* 2 kromki chlebka chrupkiego 7 zbóż z serem 'rolada ustrzycka" i czarnymi oliwkami

Edytowane przez Poa alpina
Czas edycji: 2011-10-07 o 17:22
Poa alpina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:44   #3088
Milka1224
Rozeznanie

Dzisiejsze UTRZYMANIE (pod znakiem paskudnej pogody )

Śniadanie
omlet biszkoptowy z pieczarkami, papryką i oliwkami podany z twarożkiem z ziołami i rzodkiewką

II śniadanie
mała grahamka z wydrążoną czescią 'srodka' a w to miejsce ricotta z pomidorkami koktajlowymi pokrojonymi w kostkę -> zapieczone , jabłko, kawa z cynamonem i malinowa pianką

Obiad
Risotto (z ryżu basmati&dziki bo troche nie w czasie zorientowałam sie ze nie mam juz innego ale w sumie to nie było tak źle ) z prawdziwkami, zielonym groszkiem, szpinakiem i kaszkawałem

Podwieczorek
kawałek szartlotko - sernika z orzechami włoskimi, podany z kapką prawdziwej konfitury różanej i dżemu figowego

Kolacja
Krem brokułowy pewnie bo został

Jak to wygląda?
Milka1224 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 17:44   #3089
monita01
Zakorzenienie

Lovelykate, dziekuję za ocenkę! Staram się jak mogę, żeby te moje Rki nie były smutne, bo inaczej bym rady nie dała... lubię pichcić, lubie jeść, biesiadować....
Jajka na kolację ugotuje dwa i jak będę głodna, to na pewno zjem całość, a jak nie, to będzie na jutro A węgle do obiadu.... nie przepadam za pełnoziarnistymi makaronami czy ryżem, dlatego wolę zjeść ich "białe" odpowiedniki, a rzadziej
Stary 2011-10-07, 18:14   #3090
_becia_
Raczkowanie

przytycie;

*talerz mini tościków
(większe pół bagietki skronona na kawałki posmarowana masłem, obłożona serem+kukrydza, papryka, zioła, przypiekane w tosterze) polane ketchupem; mleko (takie odrazu od krowy) z miodem i cynamonem;
*rożek francuski z serem; frugo czarne;
*ciabatta z masłem ,camembertem, sosem majonezwo-koperkowym, łososiem wędzonym, pomidorkami koktailowymi i estragonem; jogurt pitny mango coś tam'
*gęsta fosolowa z ziemniakami itp,; ryba w cieście; ziemniaki tłuczone z twarogiem smażone na maśle; (farsz z pierogów ruskich zaciągnięty na maśle) kalafior z bułeczką;
herbata z cytryną i miodem; banan
*3naleśniki
dwa z jabłkiem prażonym z cynamonem, cukrem, serkiem wiejskim, orzechami włoskimi polane miodem;
jeden z warzywami, sosem i serem żółtym; talerzyk sałatki z selera naciowego i ananasa i takich tam;
*nie wiem co, ale będzie jakaś kolacja na bank-jakieś jaja pewnie(omlet/jajecznica coś takiego zależy na co będę miałą ochotę i może płatki z mlekiem bo chodzą na mną)

będzie?

Mateusz
_becia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości