|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3811 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
desia no to ja tez zamrazam kotlety, nalesniki, zupy, chleb, bulki, owoce jak truskawki czy maliny, marchewke jak mam ze wsi, parowki, wedliny, kielbasy jak kupie wiecej swiezych to potem wyciagam swieze, bo tak w lodowce to za duzo a potem wiadomo co z taka wedlina sie dzieje.
Tez uwielbiam zamrazanie czesto narobie gar kotletow mielonych i zamrazam w woreczkach i wyciagam sobie do obiadu, super sprawa![]() Ale buraczkow nie mrozilam jeszcze karolca jadlam ostatnio takie od znajomej ze sloika buraczki z kapusta czerwona, super Musze zrobic ale to po remoncie kuchni.
|
#3812 |
|
Wtajemniczenie
|
fajny pomysl z tymi buraczkami zamrazanymi. a u mnie na kolacje byly parowki + kanapki z jajkiem i pomidorem.
|
|
|
|
#3813 |
|
Zakorzenienie
|
Buraczki można też zaprawiać z dodatkiem papryki, ale trzeba to umiejętnie zrobić, bo można popsuć smak.
Ja do takich buraczków domowych lubię wkroić trochę cebulki, takiej drobno posiekanej. Nie psuje smaku a fajnie chrupie ![]() Kupiłam winogrono bezpestkowe. Megasłodkie. Aż się dzidzia obudziła z poobiedniej drzemki
|
#3814 |
|
Wtajemniczenie
|
Zimnych jeszcze nie doprawialam bo moja mama zawsze dodaje troche margarynki no i ona musi sie stopic. Ale nic wloze je do lodowki i jutro dokoncze. A ja tak uwielbiam buraczki ze jadam nawet jako obklad do kanapek
A na kolacje zupka pomidorowa tzn rosolek w kubku (ale domowy) z dodatkiem ketchupu bo rosolku nie lubie ale pomidorowke juz tak Prosze bardzo, mozecie sie smiac z moich kulinarnych dziwactw! A daje sobie glowe uciac ze kazda z was tez cos takiego dziwnego ma, co? ---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Aguska ja tez uwilebiam mrozic, a najlepsze jest to ze moj TZ twierdzi i jest swiecie przekonany ze nie jada rozmrozonego jedzenia ![]() Acha i nigdy nie je tego samego obiadu 2 dni
|
#3815 |
|
Wtajemniczenie
|
po mojej mamie zostalo mi zamrazanie natki pietruszki, jak zamroze sobie w tym miesiacu to bede miala na cala zime, bo dodaje natke prawie do wszystkiego.
|
|
|
|
#3816 |
|
Zakorzenienie
|
też mrożę natkę, koperek. Nic tak zimą nie smakuje jak ziemniaki ze świeżym koprem lub pietruszką.
Teraz powoli muszę robić miejsce w zamrażalce, bo mąż zimą dostaje "regeneracyjne", czyli za jakąś kwotę musimy kupić mięso ew. garmażerkę. W ostatnim roku non stop było mięso na obiad, kupowaliśmy już najdroższe wędliny bo nie miałam gdzie tego trzymać. Nie dawaliśmy rady zjeść wszystkiego. Co miesiąc 2-3 kg wołowiny... Ostatnie mięso z zimy wyciągnęłam w połowie maja.
|
#3817 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3818 |
|
Zadomowienie
|
ide nyny
dobranoc dziewczęta ja jutro znowu z siuśkami i na krew do laboratorium a mąż wstydził się kupic mi pojemnik na mocz w aptece
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3819 |
|
Rozeznanie
|
w tej sprawie to pisz do karolci na PW. ona tu rządzi
|
#3820 |
|
Zakorzenienie
|
witam wieczorowa pora
![]() ja dzis jestem polamana, przytrzasnelam sobie rano kciuka, potem posliznelam sie schodzac po schodach i zjechalam z dobre 5-6... takze siniaki pieknie czernieja do tego te kiecki co sobie zamowiliam juz odeslalam sprzedawcy, bo za duze... ja rozumiem, ze moze dla ciezarnych szyje sie z troche wiekszym nakladem, no ale bez przesady... poki co wyglada na to, ze bedzie mi trzeba kupowac o rozmiar mniejsze niz przed ciaza no i ogolnie ostatnio cokolwiek bym nie zjadla, to mi niedobrze... ehhh... niech to sie wreszcie skonczy, bo tu prawie polowa ciazy, a ja mam dopiero 1 kg na plusie ![]()
|
#3821 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cale szczescie ze na siniakach sie skonczylo! A co do tycia i apetytu zobaczcie jakie to bez sensu bo ja to bym chetnie polowe i apetytu i moich kg oddala
|
|
#3822 |
|
Zakorzenienie
|
a ja co mam powiedzieć? Jem dużo, często.
Na początku tylko nie jadłam, zjechałam dwa kilo... do wagi wyjściowej brakuje mi jeszcze 0.7 kg, ale co to jest 17/18 tc a niecałe 1,5 kg przytyłam I zapewne większość z tego waży dziecko (prawie 180 g), łożysko, wody płodowe i zawartość jelit
|
#3823 |
|
Zakorzenienie
|
Aguśkaa83 bo chciałam bo mam nie pewna sytuacje w pracy tzn nie dostałam jeszcze umowy do reki
|
|
|
|
#3824 |
|
Wtajemniczenie
|
uciekam do wyrka, taki dzien pelen emocji dzisiaj ze chyba padne w 5 min, tylko ciekawe ile razy polece siku w nocy
![]() Dobranoc i kolorowych snow!
|
#3825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3826 |
|
Rozeznanie
|
Hej,
ja ledwo Was nadrobiłam. Ale się naprodukowałyście, że nie wiem co napisać Czekam cały czas na spódniczkę. Ja na razie nic nie przytyłam, ale to dopiero 12tc
|
|
|
|
#3827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Urodzimy i figura jak sprzed ciąży będzie i nikt nie uwierzy, że dziecko urodziło się taaakie duże
|
|
#3828 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja bym tak chciała![]() dziękuje
|
||
|
|
|
#3829 |
|
Zakorzenienie
|
Mi waga ciągle rośnie...a brzuszek raz większy raz mniejszy
ale ogólnie coraz bardziej widać ciążę...Ide z psiakiem...potem długi prysznic i na kanape przed tv...zreszta prawie cały dzień dziś spędziłam na "nicnierobieniu" Mąż w pracy do 2:00 bidul jeden... Dobranoc dziewczyny...
|
#3830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziewuchy cieszyc sie tu prosze ze nie tyjecie, ze macie taka przemiane materii bo latwiej Wam sie ubrac no i wogole szczuplejszym zyje sie lepiej, latwiej, zdrowiej... takze prosze mi tu nie narzekac ze nie macie tendencji do tycia.
Uwierzcie mi nie chcialybyscie miec tendencji, bo trudno sie spala nabyte kg ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3831 |
|
Zakorzenienie
|
tak w porządku oprócz tego ze podbrzusze pobolewa ale na 90% macica sie rozpycha
|
|
|
|
#3832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3833 |
|
Zakorzenienie
|
najgorsze są na noc
albo jak się kaszle lub kicha
|
#3834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a mdlosci jako takie to mi minely... tylko zoladek mi sie buntuje jak cos zjem ![]()
|
|
#3835 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Mialy bardzo dlugie paznokcie w ksztalcie jaki ma moja babcia i bardzo lubily jak sie te tulilo ![]() Cytat:
Hmm tu raczej nie wystepuja rzadkie zupy, raczej same zupy-kremy. Ja jestem z bardzo zupowej rodziny i dla mnie kazda zupa ma okreslona forme np w rosole musi byc makaron, marcheweczka i pietruszka, w szczawiowej jajko itp. Od samego pisania glodna sie zrobilam. Kupilam dzis skladniki na rosol ale poki co zalegam leniwie na kanapie
|
|||
|
|
|
#3836 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3837 |
|
Zakorzenienie
|
ja tę masakrę mam od wczoraj częściej niż normalnie. Się mała pręży i rozciąga. No i przykleiła się do pęcherza, chyba się jej spodobał
Dziś już latam trochę mniej na sikanie, ale jednak.
|
#3838 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zabijcie mnie dzisiaj jakimś tępym narzędziem
A jeszcze właśnie odchrząknąć porządnie nie mogę, bo mi macica rwie |
|
|
|
#3839 |
|
Zakorzenienie
|
musisz jesc!!!! i nie gadac tu glupot
|
|
|
|
#3840 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Karolca, dopiero połowa ciąży prawie, więć przytyć można zawsze, choz Ty taki chudzielec,że Ci tego nie wróżę
Aguśka, jak patrzę na zdjątka, to bardzo dobrze wyglądasz, jedyne co masz duże, to bruszek, ale nei jakiś ogromny-słodko włąśnie wygląda A poza tym wyglądasz normalnie, zdrowo, na pewno nie jak osoba z nadwagą!!!Ja z kolei przytyłam już lekko ponad 3 kg i wydaje mi się to dużo, ale jednak dżinsy mogę nosić sprzed ciąży, bo to biodówki są, choć brzuch a zwłaszcza piersi więsze i widoczne już spod dopasowanych rzeczy. Koleżank ami gada, że z kolei jej koleżanka 2 tyg niżje niż ja w wieku ciąży nawet schudła i nic nie przytyła, i kiwa z politowaniem głową, jak jej opowiadam, że ja owszem. Aż mi głupio się robi... Skłonność do tycia uwidacznia się u mnie, jak tylko zaczynam opychać się słodkościami z jednoczesnym brakiem ruchu, ale jak jem dużo lecz zdrowo i się minimalnie ruszam, to waga bez zmian...Myślę, że jakbym więcej się ruszała, to bym przytyła mniej, ale co poradzę,że od kiedy zaszłąm wciążę przeszłąm na tryb kanapowy?! I tak codziennie staram się wyjść na spacer...czasem ćwiczę, ale średnio raz-dwa w tyg po 15 min bo szybko się męczę.Buraków w formie surówki nie lubię, ale uwielbiam ćwikłę z chrzanem, a buraki także, ale w zupie-barszczyk wigilijny bądz ukrainski-pycha! Byłam dzis z koleżanką w h&m i zakupiłam 2 koszulki-nieciążowe, ale o takim fasonie, że ładnie zmieści się brzuszek, i w dodatku po atrakcujnej cenie, jako że przeceny są teraz. A muszę pomyśleć nad płaszczem bądz kurtką na zimę, bo w zeszłoroczny płaszczyk jesienny ledwo się dopinam, a jak dopnę, to gniecie w brzuch i potem mnei boli. Mam jescze kurtkę i na razie daje radę, ale jak zrobi się chłodniej, to muszę już mieć cieplejszy przyodżiewek! Jolkaaa, sukienka i fryzurka wypas! Bardzo ładnie wyglądałaś na ślubie! A tak się martwiłaś co założyć, i proszę!Oki, ja idę kąpać się i spać, bo rano pobudka! Kolorowych dziewczynki! Edytowane przez ewelajna25 Czas edycji: 2011-10-06 o 23:10 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.

czesto narobie gar kotletow mielonych i zamrazam w woreczkach i wyciagam sobie do obiadu, super sprawa

I zapewne większość z tego waży dziecko (prawie 180 g), łożysko, wody płodowe i zawartość jelit

Uwierzcie mi nie chcialybyscie miec tendencji, bo trudno sie spala nabyte kg 
może jakiś znak

. Raz musiałam mu ją wyjąć z rąk, żeby go prąd nie pokopał
Skłonność do tycia uwidacznia się u mnie, jak tylko zaczynam opychać się słodkościami z jednoczesnym brakiem ruchu, ale jak jem dużo lecz zdrowo i się minimalnie ruszam, to waga bez zmian...Myślę, że jakbym więcej się ruszała, to bym przytyła mniej, ale co poradzę,że od kiedy zaszłąm wciążę przeszłąm na tryb kanapowy?! I tak codziennie staram się wyjść na spacer...czasem ćwiczę, ale średnio raz-dwa w tyg po 15 min bo szybko się męczę.