Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 21:26   #1261
mmadziaa
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

cześć dziewczyny pamiętacie jeszcze takową matke Bartka
kurcze nie byłam tu już sama nie wiem ile, ostatnio jakiś taki czas nastapił że poprostu nie dawałam rady, wpadłam kilka razy Was podczytać ale kiepsko mi to szło

widzę że wiele mnie omija kurde no ...

nie wiem ale ostatnio miałam schiza że jakaś deprecha mnie dopadła ale mam nadzieję że to jednak moje schizy związane z tż ... nie wiem czy ja sama się wkręcam czy rzeczywiście mam podstawy by miec do niego pretensje i żal ... ja jestem chyba za bardzo wrażliwa osobą ...

no i poza tym rozkręca się nam mały interesik, właśnie teraz no i tak z czasem jest kiepsko, dla tzw. instytucji pod nazwą BABCIA <na szczęście teściowa daleko od tygodnia mówię o mojej mamuni ;>>

aha no i z małym ciągle jeździmy po lekarzach
teraz jeszcze mamy naczyniaka za uszkiem, prawdopodobnie do zamrożenia
powiem tyle - lekarze są beznadziejni, brak słów, dermatolog u której byliśmy ostatnio - przysięgam - w trakcie wizyty czesała się przy lustrze jak mimoza po kóńcówkach włosów, nagle wstała od biurka, podeszła do okna, zaczęła pić kawę, malować usta a wszystko w zwolnionym tempie, jakas nienormalna ta baba..
no i poza tym każdy jakas taka znieczulica zdaje mi się i olewczy stosunek - a może to tylko moje wrażenie

teraz tez nie nadrobię przeleciała wzrokiem tylko po postachi co mogę powiedzieć to do Cotki o bujaczku
my tez mamy ta kaczuchę co Monia <kiedyś u niej widziałam> tylko że monia chyba ma lezaczek czy jakoś tak a my hustawkę i naprawdę jest spoko. młody szybko się w niej uspokaja i zasypia, jedyny minus to baterie - trzeba w nie inwestować co jakiś czas albo zainwestować w akumulatorki i ładowarkę. aha no i pozycja w jakiejjest dziecko - jakies takie poskładane ale z tego co widzę tak jest w każdym tego typu sprzęcie, MoniaZ82 chyba też pytałą tu na forum o tą pozycję jej córeczki

GRATULACJE DLA WSZYSTKICH ŚWIEŻUTKICH MAMUŚ KURCZE ALE NAS JUŻ DUŻO

kciukasy dla mamuś z brzuszkami - wiecie co - zazdroszczę Wam !! jak widzę na mieście kobietki z brzuszkiem to jakoś tak mi się ciepło na sercu robi i troszkę żałuję że ja już taka "zwykła" jestem - jak to kiedyś Spray pisała
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:32   #1262
19natka88
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
to ja bym tylko skarpetki dała
Dzięki za radę Jeszcze coś pokombinuję

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
to prawda...
ja jak młodą ubrałam w sukienkę i rajstopki na imprezie pępkowej to masakra jak ją goście ob-lookali to przebrałam w zwykłe śpiochy

Archi no teraz to już na pewno wrócisz tu z Piotrusiem

Po całym południu płaczu (5 h) usnęła na spacerze, potem pobudka na kąpanie, cyca i śpi. Strasznie ropieje jej lewe oczko, pediatra dał nam jakieś krople.

Uciekam spać
Szymek na co dzień też tylko w takich wygodnych ciuszkach typu śpiochy czy pajace

Biedna z tym oczkiem, u nas też bardzo ropiało ale krople pomogły w 2 dni

Dobranoc, też chyba zaraz idę

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:56   #1263
mmadziaa
Rozeznanie

Mucka - rzeczywiście Twój poród lajcik
ja mam chyba dodatkowo kapę po moim porodzie, teraz wiem że mógł wyglądać inaczej, Bartek mógł urodzić się pół godziny wcześniej, być może nie miałby wtedy krwiaczków ...
aaa nie ważne ... nie chce o tym myśleć bo będę płakać znowu

sorki dziewczyny

aha a mamusie które macie leżaczki z wibracjami
- ja jakoś miałam opory na te wibracje - wyobrażałam sobie jakby mnie ktoś na coś takiego posadził, ze chyba niedobrze by mi się robiło a w sumie nie sprawdziłam ani jednego leżaczka - jak to wibruje - i kupiliśmy tą huśtawkę. hustawki zazwyczaj sa troszkę droższe i teraz żałuję - chociaż się sprawdza i jest śliczna - to leżaczek z wibracjami mógł byc taniej i teraz nie kupiłabym pewnie drugi raz hustawki po tym co widzę co piszecie

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

MałgosiaM8 też muszę poczytać o tej sapce. cały czas myślałam że Bartek ma jeszcze katar ale jak odciągam to prawie zero a to furgotanie w nosku jest. i właśnie dziś też prababcia o tej sapce coś wspomniała pierwszy raz wogóle dziś usłyszałam to śłowo
Jak to się objawia u Stasia ?
sorki jeśli już o tym pisałaś ale chyba nie znajdę ...
Stary 2011-10-06, 22:30   #1264
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
u mnie akurat bujaczek się sprawdza mały lubi w nim być , lubi w nim latać a na wibre reaguje dużymi oczami i spokojem

hm też się zastanawiam
te,ż mam mnóstwo takich mniumnich jeansów od koleżanki
Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
super wieści

Danika witajcie

Archi
powodzenia jutro

Minio więc czekasz a przyzwolenie? ale w sumie tak bezpieczniej a tabsy to dopiero ja okres sie pojawi....

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Natka ja zakładałam tylko skarpetki, ale teraz w sumie chłodniej już ma być

Cotka Kaja na wibre nie reaguje, a leżaczek to ja bardziej lubie

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Natka ja zakładałam tylko skarpetki, ale teraz w sumie chłodniej już ma być

Cotka Kaja na wibre nie reaguje, a leżaczek to ja bardziej lubie
Dzięki dziewczyny za info odnośnie bujaczków i leżaczków. Na pewno już pisałyście, ale możecie przypomnieć jakie macie?

Moje dziecie zjadło sobie i lezy w łóżeczku spokojnie. Sam, patrzy sobie w dal haha, nie mogę się na niego napatrzeć

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:39   #1265
stokrotka_
Zadomowienie

hej Mamuśki

gratuluję wszystkim nowym mamusiom!! dużo zdrówka dla cudnych,przesłodkich dzieciaczków

dziękuję Wam jeszcze raz za wsparcie emocje już opadają.. ja się czuję lepiej i nie patrzę za siebie.. Sara też spokojniejsza.. a mąż..jak zaraz po porodzie wpatrzny w córcię.. i w żonkę o rodzicach nawet nie wspomniał do mnie

A ja miałam dziś nadrabiać...a moja mała prawie cały dzień nie spała.. co prawda mało płaczu było.. ale jednak cały czas w pogotowiu...
no i w końcu poleżała w bujaczku trochę ale wibracji nie znosi

byliśmy dziś na ważeniu...i mi klocuszek się niezły robi..nie wygląda na pyzę..nóżki ma chudziutkie..i naprawdę nie wiem gdzie jej się to mieści aż pytałam pielęgniarki,,,czy napewno nie za wiele przybiera..i jej jakoś cyca nie ograniczyć.....

a ja stanęłam z wagą.. ale w sumie co się dziwić jak jem więcej jak w ciąży...w dodatku wszystko,więc ani to niskokaloryczne..ani zdrowe w pełni..

co do ubierania dzieci...ja pajace używam tylko do spania... śpiochów jeszcze nie miałam okazji ubrać..bo nie miałam. ale teście kupili więc na noc którąś założe..
moja w domu w bodziakach i rajtuzkach ..albo bluzeczkach i rajtuzkach.. w dzień w sukienkach śmigamy i na dwór. a do spodenek ubieram skarpetki na dwór jak chłodno było miała rajtuzki pod spodem.

aguś ja nieraz po nocce przemywam buźkę i oczka pieluszką albo wacikiem z ciepłą przegotowaną wodą.

archi

monia
moja się przez parę minut nieraz zapatruje na jakieś wiszące zabawki.. ostatnio karuzela zaczyna wchodzić w łaskę. w dzień-jak dziś-gdzie niespała długo..przenoszę ją w rózne miejsca co parę minut..by się nie znudziło szybko.
aaa...rekordy popularności ma czarna pościel w białe zawijasy... rano jak się budzi i biorę ją do łóżka po karmieniu...to godzinę się potrafi patrzeć..a ja oczywiście dosypiam

spray 3 mam kciuki by ulżyło Eryczkowi nie wiem jak to przy butelce działa.. ale przy piersi kazały mi trzymać pod kątem małą..jakby na boczku i głowka wyżej niż nóżki..rzekomo dziecko się odpowietrza troszkę w takiej pozycji...i mniejsze "szanse"na ulewanie i kolki..
a może zmiana smoczków do butelek na antykolkowe??

agnyska Ty pisałaś o pępuszku... u nas podobnie było..kikut zaczął oddchodzić ładnie obschnięty..a pod spodem brzydka maź. w szpitalu oderwali tej kikut..okazało się że smrodek jest z niego. oczyścili.. a ja tydzień psikalam i osuszałam patyczkiem do uszu i na zmianę używałam takich małych gazików nasączonych spirytusem. dziś pielegniarka widziała i powiedziała że jest już normalny pępek.można myć i wogóle

irmith toś sobie datę urodzinową wybrała.. mam nadzieję,że jednak Twoja niunia wyskoczy szybciej będzie wszystko dobrze kochana ..i nie myśl o żadnych zielonych wodach...bo będzie

więcej nie nadrobie teraz...bo idę się szybko ogarnać póki mała śpi..

buziaki

małgosia m8 też miałam spytać o tą sapkę...pierwszy raz słyszę.. a Sarze też tak się zdarza czasem

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-10-06 o 22:42
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:40   #1266
cotynato
Zakorzenienie

No tak, patrzy w dal a ten wzrok to skupienie. Bo produkuje tą zaległą 5-cio dniowo kupkę

Wymianka.
Stary 2011-10-06, 22:46   #1267
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
MałgosiaM8 też muszę poczytać o tej sapce. cały czas myślałam że Bartek ma jeszcze katar ale jak odciągam to prawie zero a to furgotanie w nosku jest. i właśnie dziś też prababcia o tej sapce coś wspomniała pierwszy raz wogóle dziś usłyszałam to śłowo
Jak to się objawia u Stasia ?
sorki jeśli już o tym pisałaś ale chyba nie znajdę ...
furczy mu w nosku a tak naprawdę nie ma tam żadnych glutków, nasila mu się szczególnie nad ranem, w sypialni mamy naprawdę sucho, dziś już zainstalowałam nawilżacze, swoją drogą był przegrzewany , teraz to wiem... moja mama cały czas mi jazdę robiła że "zimne rączki" i go w kocyku nosiłam cały czas a dziecko było przegrzewane( a w domu 19-20 stopni, więc optymalnie), chciało mu się pić to chciał cały czas cycka... dziś go już nie instalowałam w ten kocyk i jest o wiele spokojniejszy i nie je tak łapczywie. Na dwór też go nie opatuliłam to mi spał wkońcu
aj dobre rady, ale swój rozum trzeba mieć oj ja głupia
Nasila się to furkotanie po płaczu i utrzymuje długo jak i po ulaniu.
Mały dusi się podczas snu czasem, chce mu oczyścić a tam nic nie ma, a mały się tylko zdenerwuje. A i to furkotanie utrudnia mu ssanie od dłuższego czasu...
Nie zwróciłabym na to uwagi, dopóki mama mi nie powiedziała ze ja to miałam jak byłam malutka ...
Mam wizytę za tydzień u pediatry to powalcze z tym może jakos

Narazie poczytałam i objawy się zgadzają dosłownie... bo teraz już mu się nie ulewa a wymiotuje na odległość z raz dziennie, zazwyczaj rano... ma wysypkę lekką na buzi, kolki, jest niespokojny, źle śpi...
aaa i dosłownie w 3 tygodniu pojawiło się to furkotanie , i katar miał wtedy.

po spacerach jest lepiej zawsze, narazie sama sobie stawiam diagnozę, ale się zgadza wszystko, jeszcze jak ja to miałam i tak samo się to objawiało..

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:50   #1268
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość
Jasne, będzie mi bardzo miło
no to super, bedziemy w kontakcie hihi
Stary 2011-10-06, 22:55   #1269
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj u tego pediatry w sprawie tych nieszczęsnych kolek.
Zalecenia lekarza są takie: esputikon 3x3krople, BioGaia 1x 5kropli i dopajanie tak często jak się da (przy MM).
Może się to którejś kolkowej mamie przyda.

A, dzisiaj się dowiedzialam, że moj sąsiad z góry jak się urodził to ważył 5800 Teraz ma już 19 lat, ale to i tak największy kolos jakiego w życiu widziałam. Do windy ledwo włazi.
kciuki, żeby po tych lekarstwach Eryczkowi przeszły kolki
Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
My juz po wizycie. Wszystko przygotowane do porodu. Mały siedzi juz w kanale niziutko Nastepna wizyta we wtorek i sprawdzimy jak rozwarcie Gin stwierdził, ze juz w kazdej chwili moze sie zacząc akcja, a wiec czekamy na Fabiego
to jesteś w podobnej sytuacji jak ja może się razem weźmiemy
Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
To teraz się trochę pożalę
Wczoraj Młoda tak fikała, że aż mi łzy pociekły. To, ze brzuch wypycha to luzik (chociaż też aż czasem syczę, taką ma siłę), ale najgorsze jest to, że mi gmera nóżkami TAM w dole... No chyba że mi się jakieś rozwarcie robi i tak boli Poza tym wróciły mi skurcze, ale tylko w palcach stóp Mimo, ze biorę 2x dziennie Magne Forte i do tej pory było ok. A poza tym takie same skurcze zaczęły mnie łapać w wewnętrznych mięśniach nóg... Nie wiem, czy to ścięgna mi się jako rozciągają czy co Najgorsze są wieczory

Dzisiaj rozmawiałam przez telefon z moim gin i spytał jak sie czuję, wiec mu powiedziałam ogólnie. Powiedział żebym przyjechała jutro na IP to "zrobimy ktg i sprawdzimy czy wszystko ok".

Ale za to miałam wczoraj mega zdziwienie. Tak mi juz źle było, ze się wcześniej położyłam i w laptopie odpaliłam płytkę "Muzyka bobasa", odsłoniłam brzuch żeby Młoda lepiej słyszała. I po paru minutach skończyły się te cyrkowe akrobacje, uspokoiła się i chyba usnęła . Pierwszy raz miałam tak namacalny dowód, że Maluszek w brzuchu rzeczywiście nie tylko słyszy, ale i reaguje na dźwięki.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Cytat:
cześć dziewczyny pamiętacie jeszcze takową matke Bartka
kurcze nie byłam tu już sama nie wiem ile, ostatnio jakiś taki czas nastapił że poprostu nie dawałam rady, wpadłam kilka razy Was podczytać ale kiepsko mi to szło

widzę że wiele mnie omija kurde no ...

nie wiem ale ostatnio miałam schiza że jakaś deprecha mnie dopadła ale mam nadzieję że to jednak moje schizy związane z tż ... nie wiem czy ja sama się wkręcam czy rzeczywiście mam podstawy by miec do niego pretensje i żal ... ja jestem chyba za bardzo wrażliwa osobą ...

no i poza tym rozkręca się nam mały interesik, właśnie teraz no i tak z czasem jest kiepsko, dla tzw. instytucji pod nazwą BABCIA <na szczęście teściowa daleko od tygodnia mówię o mojej mamuni ;>>

aha no i z małym ciągle jeździmy po lekarzach
teraz jeszcze mamy naczyniaka za uszkiem, prawdopodobnie do zamrożenia
powiem tyle - lekarze są beznadziejni, brak słów, dermatolog u której byliśmy ostatnio - przysięgam - w trakcie wizyty czesała się przy lustrze jak mimoza po kóńcówkach włosów, nagle wstała od biurka, podeszła do okna, zaczęła pić kawę, malować usta a wszystko w zwolnionym tempie, jakas nienormalna ta baba..
no i poza tym każdy jakas taka znieczulica zdaje mi się i olewczy stosunek - a może to tylko moje wrażenie
Hej Mamuśka daj ciociom zdjęcie Bartusia
Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

dziękuję Wam jeszcze raz za wsparcie emocje już opadają.. ja się czuję lepiej i nie patrzę za siebie.. Sara też spokojniejsza.. a mąż..jak zaraz po porodzie wpatrzny w córcię.. i w żonkę o rodzicach nawet nie wspomniał do mnie

byliśmy dziś na ważeniu...i mi klocuszek się niezły robi..nie wygląda na pyzę..nóżki ma chudziutkie..i naprawdę nie wiem gdzie jej się to mieści aż pytałam pielęgniarki,,,czy napewno nie za wiele przybiera..i jej jakoś cyca nie ograniczyć.....

małgosia m8 też miałam spytać o tą sapkę...pierwszy raz słyszę.. a Sarze też tak się zdarza czasem
hej Stokrotko to super, że z Mężem stosunki się poprawiły
i dla Sarki że ładnie na wadze przybiera może jakieś fotki??
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
No tak, patrzy w dal a ten wzrok to skupienie. Bo produkuje tą zaległą 5-cio dniowo kupkę

Archi nieustające

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

idę się zrelaksować we wannie wpadnę jeszcze później

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:57   #1270
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
to jesteś w podobnej sytuacji jak ja może się razem weźmiemy

jestem za
Stary 2011-10-06, 23:16   #1271
81gosia
Zadomowienie

Cytat:
hustawki zazwyczaj sa troszkę droższe i teraz żałuję - chociaż się sprawdza i jest śliczna - to leżaczek z wibracjami mógł byc taniej i teraz nie kupiłabym pewnie drugi raz hustawki po tym co widzę co piszecie
do mnie wibracje też nie przemawiają
na razie huśtawki nie żałuję, bo zamiast 250zł zapłaciłam 85zł,
a wygląda jak nowa

fotka w moim podpisie o zakupach
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:09   #1272
bruma
Rozeznanie

Dziewczyny...ja się odmeldowywuje

O 7:20 zaczęły mi się sączyć wody Powoli się zbieramy i jedziemy na IP.
Na razie nie jest źle ...gorzej było w nocy jak miałam skurcze. Obecnie łapią mnie skurcze tylko przy wypływie wód

To papa Na pewno dam znać jak się akcja będzie toczyć
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:20   #1273
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

hej dziewczynki podczytuje, ale wczoraj nie mogłam odpisać

archi pewnie tego nie przeczytasz ale będzie ( albo już jest) dobrze

mucka - no opis porodu mnie rozwalił , "se szłam, wody mi odeszły, se urodziłam" .

co do leżaczków - ja mam z fisher price'a o ten leżaczek

http://allegro.pl/fisher-price-lezac...844531382.html

jesteśmy bardzo zadowolone, wibracje są delikatne i jest podobnie jak pisała Małgosia, mała ma wieeelkie oczy jak wibruje . poza tym jest opcja pozycji leżącej i mała nie jest zgięta. ze swojej strony polecam.

aha, wczoraj byłyśmy u pediatry na ważeniu, mierzeniu itp. moja dziewczynka waży 3650!!!!! w ciągu tygodnia przybrała 750 g, "wydłużyła się" o 1,5 cm . za dwa tyg szczepienie i coraz bardziej myślę o skojarzonych bo.... pediatra powiedziała, ze w skojarzonych to nowe typy szczepionek, a w zwykłych te same substancje od kilkudziesięciu lat.

ponadrabiam to poodpowiadam trochę

---------- Dopisano o 08:20 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ----------

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość

Na razie nie jest źle ...gorzej było w nocy jak miałam skurcze. Obecnie łapią mnie skurcze tylko przy wypływie wód

czekamy na czerwony post dasz radę!!!!

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:22   #1274
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Hej
U nas ciężki wieczór i noc też niestety
Małego coraz bardziej męczy brzuszek, zaczęłam stosowanie kropli Bobotic od wczoraj, mam nadzieję, że pomogą
A wczoraj miło spędziłam popołudnie - zajechałam po koleżankę i razem poszłyśmy do lumpka, potem pomogła mi wybrać farbę do włosów (dziś maluję ), ogólnie się powłóczyłyśmy po mieście, aż mi się humor poprawił
Mąż świetnie dał radę, akurat chłopcy byli grzeczni, dramat zaczął się po 30 minutach od mojego powrotu - nawet ręce Tomkowi nie pomagały, w nocy płakałam z nim z bezsilności

A dziś u nas od rana szaro, buro, ciemno i deszcz pada ...... czyli jesień przyszła w końcu

Cytat:

Kciuki kochana trzymamy

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:23   #1275
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Dzień dobry Kochane nie ma mowy bym nadrobiła cokolwiek chciałam tylko podziękować za kciuki i gratulacje GRATULUJĘ NOWYM MAMUSIOM Poród miałam ekspresowy, o 13 byłam na IP z 3cm rozwarciem, odesłali mnie do domu. Skurcze miałam krótkie i nieregularne, po 15 nagle pojawiły się krótkie co 2min! w kilka minut wylądowałam w szpitalu i okazało się że mam 6cm rozwarcie, położna założyła historię, popodpisywałam dokumenty i pojechałyśmy windą na porodówkę, wysiadając z windy poczułam parcie (minęło pół godz od przyjęcia mnie na IP) położna zbadała mnie i krzyknęła, że rodzę, kazała położyć mi się na łóżku i przeć, przebiła pęcherz i wody były lekko zielonkawe, szybko mnie nacieła by Amelka jak najszybciej wyszła i po 5min była ze mną - poród pół godzinny a nawet 5minutowy
Amelka ZDROWA w 3dobie wypuścili nas do domku.
Jesteśmy już po przeprowadzce, bardzo dużo się działo i dzieje... chaotyczny ten mój wpis ale chciałam się w końcu odezwać a nie mam za bardzo kiedy... a to moja Melusia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0249.jpg (107,2 KB, 73 załadowań)

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:28   #1276
Caltea
Zadomowienie

Bruma, trzymam za Was bardzo mocne . Mam nadzieję, że pójdzie szybko

Archi

Tusiu witaj w domku

Kochane ja tak na szybkościach. Bardzo dziękujemy za wszystkie kciuki za przybieranie Leosia na wadze. Dzięki Wam ciocie, mój synek (zwany Bzikiem, bo od samego porodu sprawia nam mnóstwo niespodzianek) przytył w ciągu tygodnia 440g. Nie dość, że wreszcie ruszył, to jeszcze jak? Z kopyta!!! Teraz waży 3900g i wcina jak szalony. Tak, że neonatologa mamy już z głowy.

A co do szczepień, to wczoraj byliśmy u pediatry i zdecydowaliśmy się na szczepionkę skojarzoną + WZW szpitalne+ pneumokoki (opcja za 180 zł, która jest uboższa w dwa mniej popularne szczepy od tej za 360 zł) + doustnego rotawirusa (jednak; pytałam neonatologów i pediatrę i jednak zaszczepimy). Koszt.... pewnie z 500zł. Teraz szukamy sponsora.
No tak Bzik stęka (chyba zaczynają się kolki). Piję herbatkę koperkową, może dojdzie do niego cosik z mleczkiem. I strasznie odparzyła się mu wczoraj pupka. Leoś wygląda jak mały pawianek. Sypiemy kartoflanką, bo maści nic nie dają.

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie na walizkach:cmo k: i pozdrawiam mamusie rozpakowane oraz nasze forumowe dzieciaczki.

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Kasiuleczko, witaj w domu! Amelka słodka
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:39   #1277
spray
KWC

Cytat:
dziewczyny...ja się odmeldowywuje :d

o 7:20 zaczęły mi się sączyć wody powoli się zbieramy i jedziemy na ip.
Na razie nie jest źle :d ...gorzej było w nocy jak miałam skurcze. Obecnie łapią mnie skurcze tylko przy wypływie wód

To papa na pewno dam znać jak się akcja będzie toczyć
powodzenia!!!!

Kasuleczka ale sliczną masz córeczkę, jak cukiereczek gratuluję ślicznotki.
spray jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:57   #1278
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hej
Małego coraz bardziej męczy brzuszek, zaczęłam stosowanie kropli Bobotic od wczoraj, mam nadzieję, że pomogą
A wczoraj miło spędziłam popołudnie - zajechałam po koleżankę i razem poszłyśmy do lumpka, potem pomogła mi wybrać farbę do włosów (dziś maluję ), ogólnie się powłóczyłyśmy po mieście, aż mi się humor poprawił
Mąż świetnie dał radę, akurat chłopcy byli grzeczni, dramat zaczął się po 30 minutach od mojego powrotu - nawet ręce Tomkowi nie pomagały, w nocy płakałam z nim z bezsilności

A dziś u nas od rana szaro, buro, ciemno i deszcz pada ...... czyli jesień przyszła w końcu
Kciuki kochana trzymamy
o buro, nici ze spaceru

współczuję wam męczarni, mam nadzieję, że te kropelki podziałają . powiem ci, ze ty płakałaś z bezsilności z Tomciem, a moja niunia razem ze mną.

kilka rzeczy baaaardzo nieprzychylnych nam wyniknęło no ja wczoraj pół przedpołudnia przepłakałam a mała ze mna. z tegos stresu w ogóle mleko przestało mi leciec, dopiero nad ranem się pojawiło więc to mnie dodatkowo zestresowało ech...

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane nie ma mowy bym nadrobiła cokolwiek chciałam tylko podziękować za kciuki i gratulacje GRATULUJĘ NOWYM MAMUSIOM Poród miałam ekspresowy, o 13 byłam na IP z 3cm rozwarciem, odesłali mnie do domu. Skurcze miałam krótkie i nieregularne, po 15 nagle pojawiły się krótkie co 2min! w kilka minut wylądowałam w szpitalu i okazało się że mam 6cm rozwarcie, położna założyła historię, popodpisywałam dokumenty i pojechałyśmy windą na porodówkę, wysiadając z windy poczułam parcie (minęło pół godz od przyjęcia mnie na IP) położna zbadała mnie i krzyknęła, że rodzę, kazała położyć mi się na łóżku i przeć, przebiła pęcherz i wody były lekko zielonkawe, szybko mnie nacieła by Amelka jak najszybciej wyszła i po 5min była ze mną - poród pół godzinny a nawet 5minutowy
Jesteśmy już po przeprowadzce, bardzo dużo się działo i dzieje... chaotyczny ten mój wpis ale chciałam się w końcu odezwać a nie mam za bardzo kiedy... a to moja Melusia
Amelcia cuuuuuudeńko gratulacje kasiu, poród niesamowity

caltea za wagę, szaleje Bzik

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-10-07, 09:03   #1279
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

za szybki rozwoj akcji
Cytat:
śliczna
Stary 2011-10-07, 09:07   #1280
KarlaM
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczęta, idzieci na łatwiznę Ja mojemu dziś zaserwowałam zestaw: Strachy na Lachy, Happysad i Placebo w moim wykonaniu i poszedł spać aż miło
Dobrze, że nie Rammstein

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
No dobra- to ja teraz co wieczór będę się odmeldowywała
3majcie za nas brzuchatki i mamuśki bo znów panika przychodzi
paaaa
O nie nie nie... dzisiaj wieczorem to my chcemy czerwony post

Cytat:

Trzymaj się kochana
Zazdroszczę... już niedługo będziesz miała maleństwo
U mnie opuchlizna, biegunka, mdłości, mrowienie i drętwienie dłoni, ciągłe skurcze przepowiadające i nic

Cytat:
a to moja Melusia
PRZEŚLICZNA!! To super, że mieszkacie z maleństwem już w nowym mieszkanku... ojj duże zmiany jak na jeden rok

KarlaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:34   #1281
malamutka
Rozeznanie

Dobry
Ja tylko na sekundkę. Szukałam postów czerwonych od Archi i Irmith, ale widzę, że było dużo dymu bez ognia

Więc chociaż ja się wyżalę, a raczej wykrzyczę, bo od rana jakiś sajgon

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość

za wizyty i ktg, troszkę wam zazdraszczam, mój gin zrobił tylko usg, nie wspomniał nic o ktg, ja go nie przymusiłam do obejrzenia podwozia i generalnie nie wiem na czym stoję każdy kto mnie widzi mówi że brzuch wysoko, nawet jak się przytulaliśmy z mężem nie czułam absolutnie żadnej niewygody, nic nie przeszkadzało tam w środku ja chyba nigdy nie urodzę. Boję się że ta moja niunia za długo już tam siedzi, widzę jak pije zielone wody itp fiksam się pomalutku
Ja mam identyczne schizy... Wczoraj miałam np wrażenie, jakby mała bąka puściła w brzuszku No i znów pierwsza myśl - to te zielone wody, których oczywiście sprawdzić nie można, bo pozamykana jestem z każdej strony

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
W załączeniu Stefan pogromca niewieścich serc.
Na drugim zdjeciu ziewa Leniwiec
No moje serce już ma Mam nadzieję, że inne mamy nie będą miały mi tego za złe, ale ziewający Leniwiec jak dla mnie zdjęcie nr 1

Cytat:
No to co- to toopack forever jednak

Teraz u nas przepełnienie na patologii Doktorek , który polecał stawienie się dziś zrobił ktg- wszystko ok- wiec stwierdził, żeby przyjść jutro skoro dziś jestem 5 w kolejce... I po co ja się wczoraj tak cały dzień schizowałam i w nocy spać nie mogłam??? Mam dziś mega zjazd...

Byłam tez na wizycie u mojej gin - dobrze, że nie odwołałam wcześniej - oczywiście pozamykana jestem na wszystkie spusty, mały w kanał się nie wstawił, łożysko już bardzo dojrzałe. I ciekawi mnie teraz jak to będzie z indukowaniem porodu- że niby ten maluch ma się wstawić w trakcie w kanał coś nie wierzę w tego naszego lenia i się boję, ze najpierw nacierpię się czekając na rozwarcie, a potem i tak mnie pociachają

Dopytałam też moja gin czy długo będą mnie trzymać i wychodzi, że albo jutro zaczną działać- albo po week bosko po prostu- sama przyjemność leżeć w przepełnionym szpit.

A w ogóle na ktg na IP i u mojej gin złapały się skurcze macicy- jeden na 80 drugi na 100- a ja ledwo czułam Coś te ktg to rzeczywiście lipa!!! Moja ginka tez móiwła,ze na te liczby nie ma co patrzyć- że bardziej daje to obraz, ze macica po prostu jest aktywna.

To nadrabiam co tam u Was- i schiz na kolejna wyprawę do szpitala ciąg dalszy
Jejku, ale ci jazdę zrobili... Co do zamknięcia to ja w tym samym punkcie co ty... Trzymaj się tam kochana

Cytat:
... a to moja Melusia
Też śliczności. A jaki kocyk fajowy

Z moim zwolnieniem to rzeczywiście lipa i to totalna. Dziś rano dzwoniła kadrowa. Urlopu macierzyńskiego nie może mi udzielić, bo wg prawa o wcześniejszy urlop macierzyński trzeba wystąpić CO NAJMNIEJ 2 tyg przed terminem porodu, który poda lekarz w zaświadczeniu (którego ogólnie to nie mam). Zwolnienie kończy mi się dziś. Od poniedziałku patologia i też nie wiem czy dostanę zwolnienie ze szpitala na czas pobytu do porodu Więc albo dostanę to zwolnienie od poniedziałku ze szpitala, albo będę musiała wziąć urlop do porodu. Tak czy owak ten weekend nie zostanie policzony mi ani do chorobowego, ani do macierzynskiego - ponad 200pln w plecy Czemu ten debil nie dał mi zwolnienia do poniedziałku!!!! Jak dawał zwolnienie, to mówił, że do szpitala pójdę w piątek i pewnie dlatego. Tylko że we wtorek stwierdził, że jednak w poniedziałek. Wrrrrrrr

A do tego psinie coś sie z okiem stało i teraz właśnie wyjeżdżam do weta. A potem do myjni niech mi samochód wyczyszczą, wysprzątają, a potem do centrum handlowego na dłuuuuuugi spacer. Mała ma czas na urodzenie do jutra wieczór - inaczej sie baaaardzo pogniewamy. Bo tylko poród do niedzieli uchroni mnie przed kombinacjami biurokratycznymi odnośnie tych zwolnień, zaświadczeń itp

No to sobie ulżyłam

Evelin bym zapomniała - oczywiście kochana
No to teraz trochę o sobie. W skrócie. Za chwilę z psem do weterynarza - coś się jej stało z okiem, swędzi ją widzę, ma na pół oka coś rozlazłego, czerwonego
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:40   #1282
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:

super

Wymianka.
Stary 2011-10-07, 09:46   #1283
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Powodzenia Archi
Cytat:
Wróciłam z ważenia kolejnego maly przybiera az milo. Nadrabia zaleglosciI nie musze miec wyrzutow w nocy jak pospi znowu 6h
Super wieści

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
jestesmy juz w domu po 2 dobach, mała w szpitalu dostała cycka i przespała po tym prawie 1,5 h co uwazam za nielada sukces zaczynam miec pokarm, niewiele ale cos leci...z przystawianiem jest masakra ale bedziemy walczyć. Na razie dalismy młodej 30 ml modyfikowanego i spi słodko a my sie ogarniamy.
Hej Danika

Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość

jestesmy juz w domku
szpital przepełniony od 1.10 do 3.10 urodziło sie 10 dziecieczków
Ja ja rodziłam, było takie przepełnienie, że zaczynało na korytarzu miejsca brakować, dzięki czemu wypisali nas o dzień wcześniej o domu

Cytat:
Napisane przez spray Pokaż wiadomość
Byliśmy dzisiaj u tego pediatry w sprawie tych nieszczęsnych kolek.
Zalecenia lekarza są takie: esputikon 3x3krople, BioGaia 1x 5kropli i dopajanie tak często jak się da (przy MM).
Może się to którejś kolkowej mamie przyda.
Dobrze wiedzieć

Cytat:
To dopajanie też na brzuszek dobrze działa? Bo Benuś za bardzo pić nie chce Na pewno do 100 ml dziennie nie dociąga. A czym poiś? Wodą?
Mam nadzieję, że kuracja Erykowi pomoże
Przy mm przydaje się dopajać, u nas Tom wypija na dobę około 250-300ml

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
aha, wczoraj byłyśmy u pediatry na ważeniu, mierzeniu itp. moja dziewczynka waży 3650!!!!! w ciągu tygodnia przybrała 750 g, "wydłużyła się" o 1,5 cm . za dwa tyg szczepienie i coraz bardziej myślę o skojarzonych bo.... pediatra powiedziała, ze w skojarzonych to nowe typy szczepionek, a w zwykłych te same substancje od kilkudziesięciu lat.

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
przytył w ciągu tygodnia 440g. Nie dość, że wreszcie ruszył, to jeszcze jak? Z kopyta!!! Teraz waży 3900g i wcina jak szalony. Tak, że neonatologa mamy już z głowy.

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:05   #1284
MAGiALENA
Zakorzenienie

cześć dziewczyny!
gratulacje dla wszystkich mam, którym jeszcze nie miałąm okazji pogratulować!

aniołek Gabrysia/Gabryś: 21.08.2010
Kacperek: 2o.09.2011
MAGiALENA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:14   #1285
acelinka
Zakorzenienie

hej

no i przyszła jesień, u mnie dzisiaj dziki szał całe 11 stopni i pada

rzuciło mi się w oczy że cotka pytała o leżaczki. Ja mam z FP z żabką i jest super, Natalka często w nim śpi w dzień albo sobie leż po prostu co do wibracji się nie wypowiem bo nie kupiłam jeszcze baterii

zmykam nadrabiać
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:29   #1286
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
furczy mu w nosku a tak naprawdę nie ma tam żadnych glutków...
dzieki Małgoś, powiem Ci że u nas jest IDENTYCZNIE
z tym ze maly nie wymiotuje a pieni się i coraz częściej ma akcje z prężeniem, wyginaniem i czerwienieniem ale to chyba nie kolki bo płakałby wtedy ?? ...

bruma

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hej
zazdroszczę - ja od powrotu do domu jeszcze nie miałam takiej wyzoolowki

mówisz o męczeniu brzuszka - to kolka czy tak jak u nas takie prężenie bez płaczu ??

niewyspana dziś jesteś ?

kasiuleczkakuleczka
no wiesz, tez bym chciała taki poród, dobrze że to już za mna
Melusia urocza niuńka

Cytat:
Kochane ja tak na szybkościach. Bardzo dziękujemy za wszystkie kciuki za przybieranie Leosia na wadze. Dzięki Wam ciocie, mój synek (zwany Bzikiem, bo od samego porodu sprawia nam mnóstwo niespodzianek) przytył w ciągu tygodnia 440g. Nie dość, że wreszcie ruszył, to jeszcze jak? Z kopyta!!! Teraz waży 3900g i wcina jak szalony. Tak, że neonatologa mamy już z głowy.

A co do szczepień, to wczoraj byliśmy u pediatry i zdecydowaliśmy się na szczepionkę skojarzoną + WZW szpitalne+ pneumokoki (opcja za 180 zł, która jest uboższa w dwa mniej popularne szczepy od tej za 360 zł) + doustnego rotawirusa (jednak; pytałam neonatologów i pediatrę i jednak zaszczepimy). Koszt.... pewnie z 500zł. Teraz szukamy sponsora.
Kasiu brawa dla Bzika
ja nadal nie wiem co ze szczepionkami
Stary 2011-10-07, 10:31   #1287
rabarbar83
Rozeznanie

Cytat:
Pisałam dziś do Archi i niestety wraca do domu, bo nie bylo miejscjutro drugie podejście. Ale pewnie jak wróci to sama napisze
masakra normalnie
boom się straszny zrobił na porodówkach teraz straszny

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
W załączeniu Stefan pogromca niewieścich serc.
Na drugim zdjeciu ziewa Leniwiec
świetna fotka witaj kochana

Cytat:
Napisane przez eveline22 Pokaż wiadomość
cześć kobitki ja nadal 2w1,jutro idę na patologię ciąży będą już pomagać małemu wyjść boję się jak cholera

Cytat:

Dopytałam też moja gin czy długo będą mnie trzymać i wychodzi, że albo jutro zaczną działać- albo po week bosko po prostu- sama przyjemność leżeć w przepełnionym szpit.

To nadrabiam co tam u Was- i schiz na kolejna wyprawę do szpitala ciąg dalszy
bidulku mocno mocno trzymam

Cytat:
Archi to dupowato z tym szpitalemaż się w głowie nie mieści że tak przepelnione szpitale, to pewnie zasługa szaleństwa sylwestrowej nocy

Widzę, że tu więcej mamusiek na jutro lub poniedziałek ma zaplanowane wizyty w szpitalu. To się będzie działo na forum, znów będzie czerwono
chyba rzeczywiście po sylwestrowym szaleństwie się rozpakowują babeczki

...ja też w poniedziałek idę na monitoring do wczoraj olewałam sprawę ale teraz zaczynam się bać że znów się napatrzę, nasłucham ehhhh
mam nadzieję że szybko mnie oblukają i puszczą do domku bez ceregieli

Cytat:
My juz po wizycie. Wszystko przygotowane do porodu. Mały siedzi juz w kanale niziutko Nastepna wizyta we wtorek i sprawdzimy jak rozwarcie Gin stwierdził, ze juz w kazdej chwili moze sie zacząc akcja, a wiec czekamy na Fabiego
szczęściara trzymam kciuki

Cytat:

za szybki poród ...taki jak mucki

mało się odzywam sorki ale mężol przywłaszczył necik bo pracuje nad projektem do nocy żeby ponadrabiać zaległości w pracy...no i jakoś tak mi nie bardzo teraz zebrać myśli
Stary 2011-10-07, 11:05   #1288
gerda
Zadomowienie

Witajcie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za info odnośnie bujaczków i leżaczków. Na pewno już pisałyście, ale możecie przypomnieć jakie macie?

Moje dziecie zjadło sobie i lezy w łóżeczku spokojnie. Sam, patrzy sobie w dal haha, nie mogę się na niego napatrzeć
ja mam taki: http://allegro.pl/maxx-wypas-lezacze...838416807.html

dziecię mi spi pasowałoby coś posprzatać, ale jakoś tak weny brak

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:13   #1289
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
dzieki Małgoś, powiem Ci że u nas jest IDENTYCZNIE
z tym ze maly nie wymiotuje a pieni się i coraz częściej ma akcje z prężeniem, wyginaniem i czerwienieniem ale to chyba nie kolki bo płakałby wtedy ?? ...

bruma

zazdroszczę - ja od powrotu do domu jeszcze nie miałam takiej wyzoolowki

mówisz o męczeniu brzuszka - to kolka czy tak jak u nas takie prężenie bez płaczu ??

niewyspana dziś jesteś ?

kasiuleczkakuleczka
no wiesz, tez bym chciała taki poród, dobrze że to już za mna
Melusia urocza niuńka

Kasiu brawa dla Bzika
ja nadal nie wiem co ze szczepionkami
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post29829636

mmadzia poczytaj to powyzej

Stary 2011-10-07, 11:15   #1290
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam z ważenia kolejnego maly przybiera az milo. Nadrabia zaleglosci I nie musze miec wyrzutow w nocy jak pospi znowu 6h

zadowolona i wyspana mamusia, Filipek też na pewno zadowolony i o to chodzi

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
no jak zwykle padło na mój kompromis będzie Dominika
i tak to będzie kumulacja upartości po mamusi i tatusiu

Dziś znowu przesiedziałam na IP 3h. Mała cwaniara w drodze do szpitala skakała na wszystkie strony - obkopała mi oczywiście pęcherz Na KTG poszła luli , ale ją obudziłam. Potem znowu na korytarzu mi harcowała. Jakieś skurcze się zapisały ale nie wiem jakie. Jak by robili badanie w poniedziałek wieczorem, to dopiero mieli by co mierzyć. Rano to zawsze spokojniej niż po całym dniu. Zostałam zapisana na 17.10 na cc. Jak by się coś działo mam przyjeżdżać od razu. Ponieważ to cały tydzień wszystko się może zdarzyć.
to ktg to chyba do udręczania ciężarnych jest

oj Dominiki to niezłe aparatki sa, ale jakie kochane!
Cytat:
no to
Cytat:
Do dziewczyn które mają bujaczki i huśtawki i inne tego typu. Jak to się u was sprawdza?
Bo ja się przymierzam do zakupu i nie wiem czy taki z wibracjami szukać czy jaki.

Podoba mi się ten kaczucha co brała Aga i Monia z tego co kojarzę ( tak?) jak u was się sprawuje? Chyba nie jest taki typowo "damski"?
mnie też się wyglądowo najbardziej podoba ta kaczuszka, ale jednak się zdecydowalam na ten z FP bo bardziej go wykorzystam i ma kolorki lepsze dla maluszka
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Pytanie do mamusiek: mam takie małe jeansy i chciałabym je ubrać Szymkowi na urodziny babci ale nie wiem czy mam mu coś założyć pod nie? Jakieś rajstopki albo coś. Czy skarpetki wystarczą
jak dla mnie zalezy od pogody jak będzie chłodno to zawse na miejscu można te rajstopki śćiagnać jak np. jedziecie samochodem to ja bym tylko przykryła grubszym kocykiem i wtedy bez rajstopek się obejdzie
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Ja gadam do Szymka, puszczam mu piosenki różne (najbardziej lubi "jedzie pociąg z daleka" ), na grzechotkę też reaguje ale średnio go bawi

Natalka lubi jak jej się śpiewa kołsanki albo mruczy po prostu, no i lubi też dyskotekowe klimaty
Cytat:

Cytat:
ślicznota
ale poród superowy
Cytat:

A co do szczepień, to wczoraj byliśmy u pediatry i zdecydowaliśmy się na szczepionkę skojarzoną + WZW szpitalne+ pneumokoki (opcja za 180 zł, która jest uboższa w dwa mniej popularne szczepy od tej za 360 zł) + doustnego rotawirusa (jednak; pytałam neonatologów i pediatrę i jednak zaszczepimy). Koszt.... pewnie z 500zł. Teraz szukamy sponsora
No tak Bzik stęka (chyba zaczynają się kolki). Piję herbatkę koperkową, może dojdzie do niego cosik z mleczkiem. I strasznie odparzyła się mu wczoraj pupka. Leoś wygląda jak mały pawianek. Sypiemy kartoflanką, bo maści nic nie dają.

Trzymam kciuki za wszystkie mamusie na walizkach i pozdrawiam mamusie rozpakowane oraz nasze forumowe dzieciaczki.
to te pneumokoki się z tymi skojarzonymi podaje? Ja jestem już cała głupia z tych szczepionek
Duży chłopak!

mucka, poród miałaś ekstra potwierdza się ze poród to super sprawa

Jestem starszliwie ciekawa ile Natalka przytyła, za tydzień wizyta jeszcze sie zastanawiamy nad szczepionkami, tż to oczywiście chce te skojarzone i wszystkie inne możliwe dodatkowe, bo dla jego córci wszystko a nawet nic nie poczyta i się nie orientuje w tych szczepionkach tylko jak jest opcja to trzeba szczepić i już
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości