|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku ! ![]() |
|||
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 8,93% |
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
0 | 0% |
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
6 | 10,71% |
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
16 | 28,57% |
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
1 | 1,79% |
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
3 | 5,36% |
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
1 | 1,79% |
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
0 | 0% |
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
24 | 42,86% |
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#451 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zaraz wstawię w Klubie więcej fotek, bo mnie natchnęłaś ![]()
![]() |
#452 | |||
Zadomowienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nadrobic was ciężko. my po szczepieniu.płakał, a jakże, ale potem sie uspokoił i było git. wieczorem był nieco marudny, ale można wybaczyc mu. pani doktor powiedziała, że cokolwiek robie z małym to robię dobrze, bo dobrze wygląda. fajnie usłyszec coś takiego. ![]() ogólnie mój dziec zdrowy wg angielskiej pediatry (nic nie mówia o wodniaku jaderka). za to zdziwiły ją Emilowe sine nogi. ja patrzę na nią, a ona na mnie i pyta mnie: a te nóżki? a ja do niej : no właśnie. po zastrzyku zawsze sa takie sine? a ona na mnie patrzy zdziwiona i mówi,że pierwszy raz się z tym spotyka. ja już przerażona ale lekarka patrzy na te nózki i pyta mnie, co za spodnie miał mały, i ja kretynka patrze na granatowe dzinsy leżace na torbie. ![]() ![]() a mnie sprawdzono tak: ciśnienie i wagę.Po czym pani zapytała jak się czuję i o jakiej antykoncepcji myślę. ![]() a tak poza tym to dzień dobry ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#453 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() |
#454 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja w szpitalu kawy nie mogłam znieść. Niby kawa - wiadomo - Inka, ale słodzona...fuj....... A ja nienawidzę słodkiej kawy. Robię obowiązkowo z mlekiem. Czarnej nie piję, słodzonej też nie, a już czarna słodzona to w ogóle... przez gardło nie przejdzie ![]() U nas to na odwrót jest - mąż twierdzi że ja niejadek jestem (choć tego nie widać po mnie ![]() ![]() 180 stopni. Możesz włożyć do nie całkowicie nagrzanego piekarnika. serio ![]() Skład: Prażone nasiona: len. Prażony korzeń: marchew. Mielone nasiona i owoce: anyż, koper, czarnuszka, jeżyna. Cytat:
![]() ![]() ![]() co do śpiworków - dopiero od jakiegoś czasu małego w nie pakuję, ale chyba mu to pasuje ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
hej. A ja dzis miałam rano telefon że bedę testować kosmetyki(od kuriera). Szok, pierwszy raz sie udało!!! ale widziałam,że naszej Beatce tez się udało!
#456 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
u nas nocka bardzo dobra, zasneła o 20, pierwsza pobudka 3:40. potem przed 7 standardowo ![]() A od wczoraj wieczorem Lilka świadomie łapie zabawki w leżaczku ![]() Parę razy jej się to już udało ale myślałam że to przypadek ale dziś rano już pięknie łapała zawieszone grzechotki i od razu do dzioba pakowała ![]() brumek nie mogę ocenić śpiworka bo nie mogę oderwać wzroku od zawartości ![]() ![]() iustyna Biedna Zuzka , mam nadzieję że nic jej nie dolega ![]() u mnie tez Filip papuguje zabawy z Lilką, i jak macha przed nią grzechotką to z takim zacięciem że hej ![]() a co do koleżanek to tak samo chyba mają moje siostry, jak są u nas i patrzą na ten cały wieczorny cyrk, dlatego nie spieszy im się do macierzyństwa ![]()
#457 | |
Zakorzenienie
|
no
Cytat:
no to muszę powiedzieć,że moja siostra ma to samo jak patrzy na dziewczyny, zwłaszcza,ze jej tez moga się bliźniaki przytrafić ![]()
![]() |
#458 | ||||||||
Zadomowienie
|
bry! (serio zimno i pada)
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() no też się zastanawiam nad tym jak co naślę na nią Ciebie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#459 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm...... dzieki za podpowiedz chyba sprobujemy tych specyfikow ![]() a ubranka tej firmy sa super ale ja choruje na spiworek tylko z kolekcji zeszlorocznej albo jeszcze wczesniejszej bo te 2w1 jednym z tej nowej mi sie nie podobaja ehh...czyli niby to normalne z tymi wloskami. ale ja bym chciala zeby odrosly jak najszybciej bo jakos tak dziwnie jak nie ma po czym poglaskac ![]() Natka nie swiruje tylko lubie kedziorki u maluszkow wszystkich dlatego nie moge sie doczekac nowych zebym miala co czochrac ![]() a u nas pogoda typowo jesienna do wczoraj bylo jeszcze 22 stopnie i slonko a dzis zimno szaro-buro i ........leje od rana wiec ze spaceru nici............. noc piekna Igorek spał najpierw 5 godzin potem 4 a teraz juz 3 leci ![]() ja wstalam zeby sie ogranac bo potem moze byc ciezko jak sie tak wyspi ![]() zauwazylam ostatnio ze mam dziwne zachcianki w ciazy takich nie mialam............ a to salata ze smietana a to kielbasa z cebula a to lody o 21 ................ tez tak macie?????? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#460 | ||
Zadomowienie
|
Podaj przepis! Może się skuszę
![]() ![]() Brumek nie będę oryginalna i powtórzę po raz kolejny: piękna zawartość śpiworka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Normalnie
![]() Czasem sa tak grzeczne,ze nawet ich nie słychac a mama chodzi i sprawdza co z nimi... ale teraz Lena się drze, pewnie spac chce się jej.
#462 |
Zadomowienie
|
Patryk kończy dzisiaj 2 miesiące!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() KAWA, kawa kawa kawa!!! aaaaa w każdych ilościach!! ale obowiązkowo z mlekiem i cukrem ![]() Brumiątko! ![]() ![]() Cytat:
![]() Kochane, ale Wy macie apetyty!! ![]() ![]() ja wróciłam do schematu, który towarzyszył mi przez wiele lat, z przerwą na starania o dziecko, ciąże i karmienie piersią.. kawa+papieros + jeden porządny posiłek dziennie.. i w tym zestawianiu czuję się najlepiej ![]() ![]() ![]() oo a na zachodnim wybrzżu (ale to brzmi-tak amerykańsko ![]() ![]() o a zaraz w DDTVN będzie:dlaczego polki nie chcą mieć drugiego dziecka! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#464 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na dno większego garnka kładziemy po kolei: kostkę drożdży (10dkg), na to 1 szkl.cukru, torebkę cukru waniliowego, niepełną szklankę mleka, 1 szklankę oleju, 4 jajka (lekko rozbełtać), na to wszystko przesiać przez sito 1 kg mąki. Garnek przykrywamy pokrywką. Nie mieszamy ze sobą składników. Drożdże zrobią to za nas. Zostawiamy na kilka godzin. Można przygotować wieczorem, a rano wystarczy tylko dokładnie wszystko wymieszać drewnianą łyżką, żeby skladniki się połączyły. Ciasto zacznie błyskawicznie rosnąć. Gdy podwoi objętość można z niego robić co tylko się chce. Nie klei się do rąk, łatwo daje się wałkować. Ja robię z niego pyszne makowce, serniki, z owocami, rogaliki, bułeczki itp. Rada ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Wtajemniczenie
|
Bry!
U nas tez szaro i ponuro i chyba cos tam ciapra, ale i tak bede musiala wyjsc, bo po pierwsze do przedszkola, a po drugie chyba zrobie Antosiowi poziom bilirubiny. On ciagle zolty, a w przyszlym tyg. mam go szczepic, wiec chce sprawdzic. Buziaki dla wszystkich maluchow, ktore maja katarki, koncza kolejne tygodnie/miesiace i zaczynaja bawic sie grzechotkami! Lece do lazienki, bo maly spi. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#466 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A kawa tylko czarna, sypana, Lavazza albo Jakobs Kronung. Ewentulanie z mleczkiem, ale tylko z ekspresu. Dominik znowu kiepsko spał w nocy. Oczy mi lecą, a trzeba na zakupy iść. Tylko jak skoro leje jak z cebra? ![]()
![]() |
#467 | |||
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Heloł Ktoś podmienił mi dziecko ![]() ![]() ![]() ![]() Jade do dentysty bo licówke złamałam i to w przednim zębie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#468 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
musi wiedziec kto tu rzadzi hehe ![]() a tak powaznie to cche zey zakodowal sobie pewien plan dnia zeby mogl z czasem przewidywac np. ze jak jest kapiel to wie ze potem bedzie butla kolysanki i lulu Kajool - a no idzie idzie i to wielkimi stopami ![]() a w wakacje nasze maluchy beda juz chodzic........... ![]() ![]() Vaniliova - a ja dzis wlasnie piłam Nescafe VANILIOVA ![]() moj małżonek ma dziśwolne właśnie zjeżdża do domu................ ![]() bede miala wsparcie praktyczne przy opiece nad Igusiem ktory wlasnie zjadl śniadanie i buszuje po macie ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-10-07 o 09:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Zadomowienie
|
Rytm dnia warto zachować, ale czy Igorek nie płacze taki wybudzony?
|
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak Igorek, ale Dominik nie
![]() nie mamy stałej pory kąpania, ale jak jest np 21 (czyli późno) a Mały śpi, to go wybudzam delikatnie do kąpieli. Powiem nawet, że potem jakoś szybciej mi usypia po kąpaniu i jedzeniu ![]()
#471 |
Zakorzenienie
|
Ja też uwielbiam kawę
![]() ![]() Brumek normalnie uwielbiam cię, bo jak każdemu mówię, że nie piję kawy słodzonej to robią wielkie oczy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#473 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Natchnęłyście mnie z ta kawą, bo odkąd karmię, to tylko na zbożową i inkę się skusiłam, a tak bardzo brakuje mi takiej prawdziwej parzonej... Obowiązkowo musi być w dużym kubku i z mlekiem. U rodziców to obowiązkowo była ze śmietanką zebraną z mleka. Najlepsza kawa pod słońcem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#474 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#475 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Zanka ![]() Brumek kupiłam Szymkowi ten sam spiworek ![]() Da Karo ![]() ![]() ![]() You You brawa dla Lili za świadomość w sprawie zabawek ![]() ![]() bry !!!! (pogoda jak nie na bry ale co zrobic ) dziś drugi dzień cały spędzony w domu, wczoraj była masakra, rece i tylko ręce i to matka musi chodzić bo siedzenie jest beee:P i na co zwalam ?? na skok :P akurat pasuje czasowo ![]() dziewczyny byłam wczoraj na aqua aerobiku...boże jakie to cudowne uczucie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! było super, wymęczyłam sie masakrycznie ale to takie przyjemnie zmęczenie ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-10-07 o 10:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#476 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zdrówka dla Zuziaka. Co jej może dolegać? coś podejrzewasz? Cytat:
Coo spodnie zafarbowały? ![]() Cytat:
Bella opisz mi swój standardowy dzień z dziewczynami, co po kolei robisz. ![]() ![]() Cytat:
Oglądam własnie DDTVN,mowa o wyprawce dla niemowlaka. Widziałyście tą suszarę do butelek i ogrzewacz do chusteczek? czego ludzie nie wymyślą. ![]() Mam zły dzień, chcę się wyspać. Sara Budziła się w nocy co 2-3 h, od 5 walcuje nie śpi, teraz drzemie pół godz i już słyszę jak kwęka.. Na dworze pada od rana, na spacer nie pójdziemy, już widzę co będziemy robić- nosić się na rękach pewnie. ehhh |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zakorzenienie
|
Vaniliowa współczuję ząbka
![]() co do papierosów to ja od zawsze w palącym towarzystwie ale nigdy nie paliłam ![]() ![]() kawka... uwielbiam ale tylko rozpuszczalną nescafe espresso ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() To dobrze ![]() ![]()
![]() |
#480 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ja się dzisiaj i pochwale i pożale: Otóż Dominik od 2 dni bardzo ładnie śpi w nocy, tzn. on zawsze ładnie spał, ale teraz dłużej śpi bez jedzenia. Wczoraj zjadł 0 17:10, zasnął na dobre o 18:35. Obudził się o 0:00, 0:30 spał już po jedzonku. i następna pobudka dopiero o 7. Ale już wtedy był wyspany i skory do zabaw. Ale żeby nie było tak pięknie to za to po południu Dominik jest marudny, bo nie może zasnąć. Czy Wasze dzieciaczki też tak mało śpią w dzień, u nas to ostatnio jest max 2 godziny dziennie, zazwyczaj po godzince i czasami takie 10 minutowe drzemki. Widzę, że juz ok 17 Dominik bardzo by chciał zasnąć, bo oczka ma szklane i małe ale jakoś nie może zasnąć. Teraz przykładowo od 7 nie spał, zaczął ziewać i oczka mu opadały, nakarmiłam go i przy odbijaniu od razu zasnął, ale jak położyłam go do łóżeczka to po 5 min ma duże oczy. Zaznaczam, że Dominik w nocy i wieczorem sam zasypia w łóżeczku. Ktoś się pytał o kremowanie pupci: otóż ja do tej pory smarowałam prawie za każdym razem, ale zastanawiałam się czy ta za każdym przewijaniem muszę to robić i teraz czytając wasze odp to będę smarowała po kupce, po nocy i wieczorem po kąpieli. Jeżeli chodzi o śpiworki to ja też mam taki na 6mcy i wydawał mi się taki wielki, ale teraz z dnia na dzień to widzę, że albo śpiworek się zimniejsza, albo Dominik tak szybko rośnie ![]() A ja mam 2 pytanka: 1. Ile Wasze dzieci śpią w dzień? 2. Ile wypijają herbatki na dzień i w jakim momencie ja podajecie, czy np. jak się zbliża pora karmienia?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:33.