|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
|
|||
| . Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! |
|
5 | 8,93% |
| Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. |
|
0 | 0% |
| Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! |
|
6 | 10,71% |
| Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. |
|
16 | 28,57% |
| Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. |
|
1 | 1,79% |
| Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. |
|
3 | 5,36% |
| Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! |
|
1 | 1,79% |
| To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. |
|
0 | 0% |
| Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. |
|
24 | 42,86% |
| Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
to tam kawy jako kawy nie ma, tylko nazwa jest
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() klask i:Cytat:
Te na kasułki - nie sypiesz tam kawy tylko musisz w kapsułkach kupić. Może i fajne ale wg mnie raz- wychodzi drogo, dwa- innej kawy do niego nie kupisz
|
|
|
#422 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !
Paticzku ja nie pisałam bo mi zawsze pasuje
)) Więc nie ma problemu ![]() Co do kawy jestem zupełnie antykawowa! Nienawidzę kawy ![]() I nikt mnie nigdy nie przekona :P
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
to zapraszam do siebie na herbate albo kakao (ja to maniaczka kakao i czekolady!), bo mi kawa to tylko z sesja na studiach i niewyspaniem sie kojarzy, wiec jej nie lubie. pije od wielkiego dzwonu - wtedy w pracy mowia ze musi byc meeeeeeeeega niskie cisnienie. albo do megasłodkiego ciasta np. z masa krówkową czy bezami.
|
|
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
83monia czekolade gorącą to i ja lubię ale taką gęstą
)) No i maniaczka herbat ze mnie ![]()
|
#425 |
|
Zakorzenienie
|
Zmalowana to gitara
![]() Latam jak poparzona, nie wiem za co się wziąść jak śpi ![]() Obiad wieczorową porą mężowi robię. Schabowe z ziemniakami. Rano obrałam ziemnioki, i mięsko na plastry pokroiłam i umyłam sałatę, a teraz ze strachem żeby się nie obudziła tłukłam tłuczkiem schab
|
|
|
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Patik, ja tez ostatnimi czasy tlucze schabowe
... konspiracyjnie |
|
|
|
#427 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaa to drobiazg dzięki za śpiworekCytat:
lecę obejrzeć wodę dla słoni czy coś w tym stylu dobranoc Szkrabki kochane!
|
|
#428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiaj mąż zrobił jakieś kawałki piersi z kurczaka, ale dla mnie to takie pic na wodę. Miałam ochotę na pierś z pieczarkami ![]() Idę zjęśc krupnik który sobie wczoraj zrobiłam, nikt go nie je to dla mnie więcej zostaje No i krówka się powoli robi !! Mam drożdże !! ZNacie jakieś BANALNE ciasto drożdżowe ? Aaa i chodza za mną wafle z masą |
|
|
|
|
#429 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
ja wlasnie tez.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() moj Igorek ma dopiero 5 tygodni a juz wyciraja mu sie wlosy z przodu... jest prawie lysy!!!!!!! tylko tyl i boki zostaja to normalne??????? a moze to przez to ze z ciemnieniucha walczymy???? i kiedy odrastaja wloski?????????
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-10-06 o 20:13 |
||||
|
|
|
#430 |
|
Zakorzenienie
|
Lila śpi. czas na Karmi
![]() Co do kawy to ja piję codziennie 2-3 wieeeelkie kubasy Inki. Wiem że to nie kawa ale tak mi posmakowała od porodu bo wcześniej nie piłam..oczywiście z mlekiem i słodzikiem.... Innej nie wypiję , za to herbatę od kilkunastu lat piję tylko gorzką. Ekspres mamy Krupsa, i nawet fajny, choć po tylu latach już coś szwankuje i czasem przypali kawę, często też używamy zwykłego kupresu U nas dziś cięężki dzień, Lilka spała 3 razy po 15minut u mnie na rękach ![]() Nie płakała jakoś strasznie ale tak jakaś przymulona, oczka łzawe. Zasnęła w sekundę, na razie gorączki nie ma i mam nadzieję że nocka będzie dobra..
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-10-06 o 20:33 |
|
|
|
#431 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe tylko, że po bokach i z tyłu głowy nic nie wypadło po dziś dzień,... Nie ogarniam tego![]() Btw. mój Natan ma dziś 8 tygodni!!!
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#432 |
|
Zakorzenienie
|
A Lilce zrobiło się z tyłu parę dredów i łysy placek
|
#433 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już odrosły teraz na czubku.
|
|
#434 |
|
Zadomowienie
|
Cookie, co za bezczelne babsko, już ja bym jej powiedziała co myślę o takich "ważnych" sprawach.
![]() Co do huśtawki to dla mnie zdecydowanie ta druga fajniejsza. Sweet jeśli chodzi o katar to mogę polecić Sanosvit calcium (syrop) i do nosa aerozol Euphorbium S (jednocześnie oczyszcza i zwalcza katar)- od razu pomogło, a przerobiliśmy trzy wizyty u różnych pediatrów, mała nie mogła jeść ani spać bo się krztusiła babolami... Telik, ja też jestem pełna podziwu, że przy maluchu udaje ci się tak często piec takie pyszności. Mi ledwo starcza siły i ochoty na przygotowanie obiadu.![]() Marina, waga Igorka imponująca i rozmiar body też. ![]() Shira, następnym razem wykorzystałabym ten tekst z dziedziczeniem niefotogeniczności. ![]() Blondynko, no pięknie Bruno śpi- zazdroszczę. Co do ekspresu to my ze względu na małe mieszkanie mamy krups picolo tzw. pingwin. Jest zgrabny, niedrogi, kawa jest pyszna,a jedynym minusem jest to, że kapsułki się szybko kończą.![]() Dzisiaj byliśmy z Hanią na szczepieniu i powiem Wam, że dzień był masakryczny. Przy samym szczepieniu było mnóstwo płaczu, ale jak wyszliśmy to się szybko dziewczyna uspokoiła. Natomiast w domu cały dzień na rękach, jak tylko się ją odłożyło to płacz, ale taki żałosny- widać, że ją bolało. Strasznie mi jej było szkoda, a po kąpieli tak się darła, że pot mi po tyłku leciał bo próbowałam się ze wszystkim uwinąć jak najszybciej, żeby móc wyciągnąć magicznego cycka kojącego wszystkie bóle mego dziecka. Ciekawe jak minie nam noc...Ostatnio był temat kombinezonów zimowych więc zaczęłam szukać czegoś dla Hani i powiem Wam, że na stronie coccodrillo można kupić świetne nowe kombinezony z zeszłorocznych kolekcji za 55-60zł (z tegorocznej też są, ale np za 199zł ). Tutaj jeszcze kurtka jesienno-zimowa za 35zł http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...KA/KURTKA.html i spodnie za 9zł http://sklep.coccodrillo.pl/index.ph...ODNIE_DZ_.html. Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-10-06 o 21:33 |
|
|
|
#435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie banalna a pyszna jest chałka. Chwilka pracy ![]() składniki: 2 żółtka 100 g masła 150 g mleka 50 g cukru 1 cukier waniliowy 50g drożdży 1/2 kg mąki 1 łyżeczka soli Można wyrobić wszystko razem, lub najpierw rozczyn, potem połaczyć z resztą składników. Ciasto wykładasz, formujesz warkocz, pieczesz około 35-40 minut. Można na wierzch zrobić kruszonkę - po 50 g mąki, cukru i tłuszczu ![]() Smyk mi zasnął w 5 minut po kąpieli, więc ja już też wykąpana zmykam spać ![]()
|
|
|
#436 | |
|
Zadomowienie
|
To prawda, ale oszukuję samą siebie, że kawa
.Cytat:
![]() Mojej Laleczce też się wytarły na czubku. Mój tata się śmieje, że ma tyle włosów co dziadek. Ale widzę, że zaczęły już odrastać, taki gęsty meszek ma. Mąż kupił auto .
|
|
|
|
|
#437 |
|
Zakorzenienie
|
No i krówkę zrobiłam,
wyszła PYSZNA !! MarzenaS faktycznie kombinezony tanie są ale nie wiem jaki rozmiar wziąć EMi rośnie jak na drożdżach, teraz ma 62 z których powoli wyrasta.Te leki na katar są bez recepty ? ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Ania dziękuje zrobię jutro,bo mam właśnie 50g drożdży a nudzi mnie już chleb i pizza właśnie kruszonka, nigdy nie wiem jak ją zrobić - wychodzi mi taka do |
|
|
|
#438 |
|
Zadomowienie
|
Zaneta, ja chyba się zdecyduję na rozm. 74- Hania nosi teraz 62/68, więc myślę że powinien taki starczyć na całą zimę.
Leki które podałam można kupić bez recepty za syrop płaciłam ok.10zł, a za krople w aerozolu 25zł.
|
|
|
|
#439 |
|
Zakorzenienie
|
MarzenaS mnie się podoba ten najtańszy, taki neutralny właśnie i jego największy rozmiar to właśnie 74.Jeszcze muszę poszukać śpiworka do wózeczka
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#440 |
|
Zakorzenienie
|
Lena dostała od mojej cioci kombinezonik polarkowy taki na ciepłą jesień w rozmiarze 3-6 miesięcy, no i on jest na styk, za miesiąc na pewno będzie już za mały, nie wiem co to za rozmiarówka
dziś młoda kończy 14 tygodni a jutro 3 miesiące płacze mi nadal całymi dniami, nie wiem już jak sie nazywam ogólnie wciąż pod górkę nie mam czasu na nic praktycznie
|
#441 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.To dlatego rzadko się pojawiasz. Życzę w takim razie, żeby Lenka zamieniła się w grzeczne dzieciątko i pozwoliła trochę mamie odsapnąć |
|
|
|
|
#442 |
|
Rozeznanie
|
melduję sie moje mamuśki ulubione
dlaczego ja nie mam dla was tyle czasu ile bym chciała mieć?? dlaczego??![]() Julek jeszcze nie wykapany- drzemie, TŻ sie wkurzył a mi po prostu źle zegarek chodzi w lapku... ![]() dziekuję za wcześniejsze odp. w klubie. mam teraz same zaliczenia- jedno po drugim... tyle nauki. przepraszam, że tak mało piszę. wybaczycie?? ![]() całuję ![]()
|
#443 |
|
Zakorzenienie
|
czasem jak jest chwilka wolnego wchodzę na kompa i przeglądam fb, wizaż, pocztę ale w sumie dobrze nie nadrobię i już młoda wzywa
tak więc, nie piszę bo nie mogę sie odnieść do Waszych postów i tak jestem w sumie nie w temacie ciągle aaa i przywlokłam od rodziców z domu kilka śpioszków i pajacy po Filipie, bo ogólnie mało mi zostało ciuszków po młodym, w rozmiarze 74-80 i Lenie je ubieram, troszkę nogawki za długie ale nie dużo
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-10-06 o 22:30 |
|
|
|
#444 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaraz będzie za mały a ona dopiero pojutrze kończy 3miesiące . Do d.upy z tą rozmiarówką.
|
|
#445 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mogą być, takie zwykłe "domowe" ciuszki Ale, że ja raczej frakcja pajacowa, a bodziaków i tak mam więcej niż potrzebuję, to sobie odpuściłam ![]() Cytat:
DLa mnie to prawdziwy rytuał i uwielniam tę chwilę, kiedy ją sobie szykuję, zasiadam na kanapie z wielkim kubasem i pijęęęęę Często jednocześnie karmię wtedy Tymka ostatnio, więc i on dostaje kawkę na bieżąco. Cytat:
Ale teraz jakoś odmawiam sobie przyjemności pieczenia, żeby potem wszystkiego tego nie zjadać i nie rozrastać sie gdzie nie trzeba Bo mój mąż to skrajny niejadek i zawsze kończy się na tym, że sama wszystko opylam ![]() Oh my God!!! Cytat:
![]() Ano właśnie ![]() Cytat:
![]() A co do słodzenia, to ja nie słodziłam nigdy w życiu. I dla mnie słodzenie zabija smak i kawy i herbaty Za to mleczko do kawy (w dużych ilościach) obowiązkowo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A oto śpiworek... z bezcenną zawartością (jej w sklepie nie sprzedawali)
|
|
#446 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję wszystkim za odpowidzi odnośnie fotelika
Shira no chyba nienormalna ta Twoja teściowa! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
To całkiem normalne, nie świruj ![]() My też mamy łysy placek od leżenia Gratulacje ![]() Ja też jeżdżę Astrą i sobie chwalę baaaardzo ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Nooo i piękne nasze Brumiątko |
||
|
|
|
#447 | |
|
Zakorzenienie
|
kawa bociank, kupiłam w szpitalu FFFFUUUJJJ to nie kawa, nawet nie inka, tylko prażona marchewka
![]() Cytat:
ile stopni w piekarniku? |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#448 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ona tylko nogami tak się odpycha i podnosi klatkę piersiową, że robi mostekjak ona mogła tak powiedzieć o moim ZIĘCIU?! ![]() No i za wcześnie pochwaliłam, że mała dzisiaj normalna. Po południu znowu strajk z jedzeniem, do tego jak już zje to ulewa-wymiotuje. Od 18-21.30 darła się, nie płakała. Z bólu, ale jakiego to nie mam pojęcia. Zasnęła na mnie i nawet przez sen z bólu jęczała. Nie mam pojęcia o co chodzi. Jak do poniedziałku nie przejdzie pojadę do lekarza. Były dzisiaj u mnie 2 najbliższe kumpele/przyjaciółki i wytrzymały 1,5 godziny. Jak wychodziły, to ja małą nosiłam, ona się darła a Kuba ciągnął mnie za tylne kieszenie spodni i śpiewał " jedzie pociąg z daleka" ![]() Zdecydowanie wizyta zadziała na nie mocno antykoncepcyjnie .
|
|
|
#449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Natko, kocham Cię!
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Metoda tania, bezpieczna i w stu procentach niezawodna! Powinnaś ją (tzn się) opatentować i wypożyczać za grube pieniądze
|
|
#450 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak serio to jestem w szoku jak Tymek się zmienia, nabrał trochę ciałka na twarzy i wygląda ślicznie Całkiem inaczej wygląda niż na ostatnich zdjęciach, które wklejałaś Cytat:
Jak wyjmiesz tą wkładkę to już nie ma czegoś takiego. Jest tak pusto ![]() nie wiem jak to opisać, mam już problemy z wysłowieniem się dzisiaj
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

klask i:

... konspiracyjnie
dobranoc Szkrabki kochane!

EMi rośnie jak na drożdżach, teraz ma 62 z których powoli wyrasta.

zębole