|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
tż poszedł po kartony z wózka do piwnicy, a kartony spleśniałe ![]() ![]() Cytat:
gratulacje ząbka ![]()
![]() |
#3182 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hejo
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() jezu gdzie ty mieszkasz??????? Cytat:
![]() a i tu jeszcze o zapaleniu ucha ![]() http://dziecko.onet.pl/33836,6,10,sk...a,artykul.html
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-10-06 o 20:24 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Rozeznanie
|
![]() Dobranoc ![]()
![]() |
#3184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() izunia ja własnie dzisiaj miałam miec taką wizytę,ale niestety pani nie dotarła :P kurczę,tak tu u nas dzisiaj wiało,że po 10 minutach wróciłam z Mają do domu. Ja nadal chora,a Maję ciągle męczy katar. Do tego Tż tez chodzi zasmarkany. Bajecznie,co? ;]
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | ||||||
Raczkowanie
|
hejo!
my na nogach już od 6:40, ale dziś to mi nawet na rękę bo na cały dzień wybrałyśmy się do koleżanki więc chciałam się wcześniej zebrać niż zwykle, przy okazji wpadłyśmy do ikei i kupiłam małej pościel i pacynki wczoraj odebrałam spacerówkę z naprawy więc ogłaszam wszem i wobec, że Łucja awansowała z gondoli na spacerówkę ![]() pewnie jako jedna z ostatnich z forumowych dzieciaków ![]() siedziała dumna i rozglądała się na wszystkie strony, ale oczywiście jak znudziły jej się obrazy to chciała wyjść z pasów ehhh...to poczucie wolności mojego dziecka ![]() no nic, mam nadzieję, że się przyzwyczai czy Wasze pociechy też się tak szarpią z pasami??? dla wszystkich chorowitków życzymy oczywiście dużo zdrowia ![]() Cytat:
kaszek jako osobny posiłek nie zamierzam jej podawać zobaczę jaka będzie wychodziła konsystencja obiadków, ewentualnie do zagęszczenia dodam trochę kaszki czy kleiku ![]() jeszcze nie zaczęłam robić jedzonka ale któraś z dziewczyn (przepraszam nie pamiętam kto ![]() a propos serdecznie jej dziękuję ![]() Cytat:
![]() u nas też bezzębny uśmiech więc przyłączamy się do Izabeli, Tity, Cory, Ego, Iweczki, Tajki, Kasienkikg, Kasiuni, Maggol i Szymelki Cytat:
z tego co pamiętam to chyba Twoja mama zauważyła zmianę, ![]() Cytat:
![]() nie musi być specjalna dla dzieci, może być zwykła trzeba gotować np.na wodzie, swoim mleku, dorzucić do zupki pod koniec gotowania itp. może być do deserku ale wcześniej trzeba ugotować na razie robisz tylko ekspozycję na gluten więc podajesz malutko, powinno to trwać 2 miesiące, potem można już bez ograniczeń - tak wyczytałam ale jeszcze muszę podpytać lekarza Cytat:
![]() ładnie waży a co do pediatry to ja do tej pory chodziłam na szczepienia, a teraz będę odwiedzać lekarza tak raz na 2 miesiące żeby sprawdził czy wszystko ok z małą - tak się umówiliśmy Cytat:
![]() że też się przypałętało to zapalenie ucha ![]() o matko ![]() Natka w swoim łóżeczku Łucja śpi pod kocykiem a jak idzie do nas to pod kołdrą ale tylko troszkę ją wtedy przykrywam żeby się nie przegrzała bo jest grubiej ubrana na noc niż my Szymelka pozdrowienia ![]() witaj zagubiona Ado ![]() ![]()
*mój wiosenny promyczek* **moje jesienne słoneczko** Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-10-07 o 20:23 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3186 |
Wtajemniczenie
|
eirene.... dokładnie ja też nie mogę Was dogonić
![]() czytam w chwilach spokojniejszych ale co zaczne pisać to mały się dopomina ![]() dziewczyny czuję się fatalnie a to dopiero początek .. katar i bolące gardło mnie powala.. ![]() mam nadzieję że mały tego nie przejmie.. leczę się domowymi sposobami narazie.. dopiero dziś zaczęło się to choróbsko.. ale już DOŚC!! ![]() małego karmię normalnie..mimo że z nosa mi kapie i sapie nad nim he he.. zawsze jakieś przeciwciała mu przekaże.. wybaczcie ale muszę trochę wczesniej isć spac bo mi źleee ![]() jak tylko lepiej się poczuje to wrócę... dobranoc wszystkim ![]() i dziękuję za miłe przywitanie ![]() mały już śpi od godziny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3187 |
Zakorzenienie
|
kwartalinka gratuluję awansu
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- ada zdróweczka ![]()
![]() |
#3188 |
Raczkowanie
|
dziękujemy, dziękujemy
![]()
![]() |
#3189 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzieki dziewczyny za troske ![]() ![]() Zobaczymy czy temperatura mu podskoczy w nocy, oby nie ![]() Dopiero teraz udalo mi sie cos zjesc, masakra... Ale za to w ciagu dnia pospalismy 3h razem, wiec ostatnia noc troche odespana. ![]() Ide ogarnac kuchnie mamuski, a pozniej lulu. Dobranoc!
![]() |
#3190 |
Zakorzenienie
|
kwartalinka- swietny awans hehe
![]() ada- zdrowka ![]() agaaga-gratuluje zabka Lena zasnela dopiero 21.30, bo mielismy drzemke od 18 do 19.30 ![]() My w ramach diety wypilismy piwko i zjedlismy chipsy ![]() ![]() Za chwilke dodam fotki z mama ![]()
#3191 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A mieszkam w Anglii, w samym środeczku. Tez jestem w szoku Śnieg, snieg, co prawda wiecej padało śniegu z deszczem niz samego sniegu Ale tak jak pisala czarna- wieje strasznie i bylysmy dzis na megakrotkim spacerze i musialysmy wrocic do domu Cytat:
A jaka spacerowke kupilas? Cytat:
![]() A slyszalyscie,ze rebook easy tone nie dziala i musza zaplacic ogromna kare http://www. forbes.pl/styl-zycia/artykul/stayfit/reebook-easytone-–-nie-dziala-milionowa-kara,19983,1 kwartalinka -> gratulację Moje dziecko nie szarpie pasami, bo nie jeździ w pasach. W krzeselku do karmienia tez siedzi bez pasów i roznych zabawkach typu hustawki itp, ale zawsze jest pod nadzorem. W pasach tylko w aucie Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-10-06 o 22:01 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3192 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny! Mieliśmy wczoraj ciężki dzień i noc. Wczoraj mały nie pospał w dzień nawet 5 minut, więc nie było jak zrobić cokolwiek...Nadrobiłam Was też pobieżnie, więc wybaczcie.
Anessa zdrówka dla Nina ![]() ada zdrówka dla Ciebie ![]() agaga gratuluję kolejnego zębolka ![]() tajka fajne zdjęcia ![]() A mnie coś gardło zaczyna boleć. Eh... Leon szaleje, ciągle się wspina na wszystko i pokrzykuje na własny cień, a potem zaczyna chodzić trzymając się oczywiście poręczy, czy czegoś innego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Zakorzenienie
|
Tity obyś Ty się teraz nie rozchorowała. Matko,kiedy to się skończy????? :|
No i brawo dla Leosia za nowe umiejętności. Mądry chłopczyk ![]()
![]() Edytowane przez 87czarna Czas edycji: 2011-10-07 o 06:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | |||
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny
![]() ja już na nogach. czeka mnie dziś mega sprzątanie i muszę doprowadzić się do stanu względnej używalności bo jutro na wesele jedziemy. Mateusz zaczyna więcej jeść ostatnio. do tej pory max było 170mm a wczoraj i dziś wciągnął 230. no i od dziś zaczynamy przechodzić na mleko następne. jak już przejdziemy to robimy drugie podejście do glutenu. a później żółtko ![]() no i muszę zadzwonić dziś po wyniki moczu Matiego. do lekarza po weekendzie pójdziemy bo dziś kiepska lekarka przyjmuje Cytat:
![]() ![]() o jaaaa. gdzie ty mieszkasz że już śnieg pada?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ja też dziękuję za tę stronkę ![]() dzięki dziewczyny za info odnośnie kaszki/kleiku ![]() Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-10-07 o 07:38 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() fajna dieta ![]() tez czasami taką ![]() kwartalinko Ja się nie zgubiłam .. byłam na Mazurach pare dni u tesciów przyszłych ![]() dziękuję za troskę i przywitanie ![]() anesso życze dużo zdrówka dla Nina ![]() uszko chore to pewnie mocno go bolało ![]() tity dziękuje ![]() ach teraz nam wszystkim się przyda.. po kolei chorujemy w ten jesienny czas... mój mały naszczeście jeszcze nie choruje ale pewnie się zarazi ode mnie i tz ![]() choc może go ominie ![]() ![]() nowym ząbkom biję brawo ![]() my jeszcze bezzebni ![]() kasienkakg mam nadzieje że się wyreguluje to spanie... ![]() tak mu się podobało pieszczenie przez dziadków do północy ze teraz pośpi chwile i gotowy na brykanie ![]() w ogóle dziewczyny to mój mały przez ten wyjazd tak dojrzał jak nie wiem?!!! umiejętności nawet w prawie raczkowaniu zdobył.. jest taki żywy energiczny..wręcz szcześliwy piszczy tak głośno że uszy pękają...leząc na brzuszku podnosi pupę nóżki pod brzuch wciąga i opiera się na główce i tak ćwiczy ze śmiechem... przewraca się na plecki i na brzuch.. siedzi coraz pewniej i sam sie ciągnie do siedzenia preżąc główkę ku przodowi.. łapie się rączkami za kolanka i kołysze się z główką przyciagniętą do klatki piersiowej.. normalnie dziecka nie poznaje.. w ciagu trzech dni ze spokojnego leniwego chłopca zmienił sie w energicznego i duuużo silniejszego i ciekawego nowych zdolności ![]() dlatego miedzy innymi jestem zadowolona z wyjazdu .. to przyspieszyło jego rozwój intelektualny i manualny z czym miał lekki problem ![]() nowe twarze i miejsce i nie wiem co jeszcze tak właśnie na niego wpłyneło ![]() szczepienie mam za dwa tygodnie jeśli dobrze bedzie.. ja czuje się źle ale musze co musze i nie ma jak polezec ![]() jak kazda matka i pani domu obowiązkom czoła stawic musi ![]() no to ide przynieść sobie kawusię ![]() która ze mną wypije??? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Zadomowienie
|
ja właśnie przyniosłam sobie zieloną herbatkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 |
Wtajemniczenie
|
marta mój też jeszcze śpi po porannym karmieniu .. wypiję spokojnie kawkę..
kusi mnie żeby zjesć czosnek ..??? zawsze mi pomagał na szybsze wyzdrowienie ![]() czy naprawdę przeszkadza to maluchom przy karmieniu?? ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:51 ---------- aaa miałam jeszcze się zapytać mamy karmiące... trzy dni temu.. leciało mi dość mocno i samoistnie mleko z piersi i z jednej i z drugiej.. całą noc i dzień.. następnego dnia bolała mnie prawa pierś ale nie była twarda.. co to było??? czy któraś z mam tak miała..?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Zadomowienie
|
Mati też śpi po porannej butli
![]() ja kiedyś zjadłam czosnek i faktycznie Mateusz później nie chciał jeść z piersi. teraz jem co jakiś czas, tzn dodaje do obiadu na przykład i nie widzę różnicy. ale Mateusz zaczął już powoli odstawiać się od piersi i dużo z niej nie zjada nie miałam takiej sytuacji z piersiami. nie wiem co to lejące się strumieniem mleko z piersi, pogryzione brodawki czy zapalenie piersi. ominęło mnie to ![]() Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-10-07 o 08:03 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3200 |
Wtajemniczenie
|
może spróbuje tego czosnku..
marta a Mati nie chciał pic czy tylko się krzywił a potem i tak wypił? pytam bo co by było gdyby mały mój wcale nie chciał i czym ja go nakarmię wrazie co.. jak długo czosnek czuć w organiźmie?? |
![]() ![]() |
![]() |
#3201 |
Zadomowienie
|
Mateusz odwracał się ze wstrętem od piersi i praktycznie nic nie zjadł bo przecież nie wcisnę mu cycka na siłę. On jeszcze mm je więc dałam butlę po prostu. Czosnek zjadłam tak ok. 17-18 a karmiłam go piersią ok. 20:30-21. Rano już normalnie jadł.
a Wiktor tylko pierś je? czy dajesz mu już jakieś inne jedzonko? |
![]() ![]() |
![]() |
#3202 | |||
Raczkowanie
|
hej. witam sie i ja z kawusią a moje dziecko jeszcze spi
![]() ![]() ale u nas dzis brzydko, ciemno i pada ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() no i sie obudził...
15.IV.11r. ![]() Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-10-07 o 09:06 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3203 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kaszkę mleczno ryżową oraz owocki ale nie ciekawie to idzie.. tzn owoce tak ale kaszka to 30 ml to góra.. więcej nie chce i popija zawsze piersią ![]() maggol dzięki ![]() jeszcze troszkę i zobaczysz też się ruszy Twój Wikuś ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3204 | ||
Zakorzenienie
|
Witamy w pochmurny dzień
![]() od 2 pobudki co 2 h ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() moja jeszcze sama nie siedzi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3206 |
Zadomowienie
|
ada32 to może zjedz ten czosnek zaraz po karmieniu a na następny posiłek daj owoce, to przerwa będzie dłuższa
ja spadam, pomyłam gary, wstawiłam pranie, poczytałam dziecku wierszyki i dałam jeść, teraz spać a matka do roboty, hehe |
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Wtajemniczenie
|
ada32 super, że wyjazd taki udany, a mały ma tyle nowych umiejętności
![]() co do czosnku to ja dodaję normalnie do różnych potraw i nie zauważyłam żeby Dawid nie chciał wtedy jeść ![]() izunia czyli jednak ten wynik to nie pomyłka, dobrze że szybko zrobiłaś badania, a z tym czekanem na wizytę to aż szkoda gadać, wszedzie trzeba prywatnie chodzić, bo by się człowiek wykończył ![]() mordka niezłe pomysły ma ten Twój tż, ciekawe czy Oliwce budyń smakował ![]() Anessa bardzo mi przykro z powodu choroby, mam nadzieję że mały juz dziś lepiej się czuje ![]() tajka ale ta Twoja Lenka grzeczna ![]() ![]() maggol dobrze wiedzieć, ze te bodziaki bez rewelacji, bo ja w końcu do lidla nie dotarłam, byłam za to w h&m bo zaczęła się jakaś sezonowa wyprzedaż, są ciuszki od 10 zł, ale u nas dla chłopców to straszna bida, nie było co wybrać, dla dziewczynek oczywiście znacznie więcej rzeczy, ale nie oglądałam dokładnie fajnie, że już wózek sprzedałaś, ja planuję na wiosnę dopiero, a co do kuriera to ja z żadną firmą nie miałam jeszcze złych doswiadczeń, ale jeszcze w pracy korzystaliśmy z ups i zawsze było wszystko ok ![]() kasienkakg śnieg ![]() u nas deszcz, a ja chcę na dwór bo mały mnie zamęczy w domu ![]() agaaga brawa dla Filipka za drugiego ząbka ![]() kwartalinka gratuluję Łucji awansu ![]() Dawid jeszcze nie szarpie się z pasami, ale ja w spacerówce zapinam go tylko w te biodrowe, a te które są na ramionka to maksymalnie wydłużam i upycham obok ![]() U nas fatalna nocka, mały zasnął dopiero ok. 22 a już chwilę po 23 obudził się z płaczem, cyca doił i puszczał, musiałam go nosić, bo był ciagły płacz, posmarował dziąsełka ale nic to nie dało, w końcu koło północy usnął mi na rękach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3208 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() uwielbiam jeszcze czerwoną ale tej przy karmieniu piersią nie można teraz już naprawdę stąd idę. do usłyszenia. paaaa |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3209 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Poszłąm wczoraj wcześniej spac i nawet dosyć łądną nockę miałyśmy z Lili ![]() kwartalinka my tez dopiero od 2 dni jeździmy w spacerówce i czasem się Lili złości i chce wychodzić.Pasy obgryza ![]() Dzięki za instrukcje dotyczące kaszy manny ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:15.