|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3151 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Cytat:
![]() u nas jest na godzinę, nigdy nawet 5 minut nie czekałam ![]() nasza przychodnia ma dużo małych pacjentów, i pełen grafik, pomimo, że bez powodu nie mówią żeby przychodzić mi to trochę wygląda na to ze u was za mało wizyt jest i chcą sobie tak nabić, ale mogę się mylić
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2011-10-06 o 10:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3152 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() trzy dni próbowałam się do Was dostac .. nawet już z braku pomysłów napisałam do prunelle dziś sms żeby Wam napisała że wrócę jak tylko się uda mi zalogowac ![]() dziewczyny wyjazd mój się udał superowo ![]() mały cudnie zniósł podróż wte i wewte w gościach też był bardzo grzeczny ![]() pogodę mielismy cieplutką.. jestem zadowolona mimo że rozregulował sie ze spaniem totalnie.. w nocy spać nie chciał.. tylko drzemał i bawił się na całego .. ooo.. mały już woła.........potem poczytam jeszcze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3153 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To super,że udało się wejść znowu i być tutaj z nami!Mam nadzieje,ż nie bedzie już kłopotów!Ciesze się,ż wyjazd udany ![]() Moja Lilka też się rozregulowałą jakiś czas temu i budzi się w nocy i chce się bawić ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3154 | |||||
Zadomowienie
|
Hej
![]() My dziś miałyśmy nockę z przebojami. Maja budziła się co 2 godziny a o 3.50 postanowiła zrobić sobie pogawędkę, która trwała do 4.10. Masakra jakaś. No i rano spała do 8 a później oczy jak 5 zł. Tyle, że mnie już nie było i została z tż. Bidulek się nie wyspał hehe. Lekarz przepisał mi tabletki i dał skierowanie do poradni endokrynokogicznej. No i co?dzwonię tam, żeby się umówić a Pani oświadcza mi, że termin jest dopiero po nowym roku i muszę dowiadywać się w grudniu bo jeszcze nie mają podpisanych kontraktów ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3155 | |||||
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() dziś na szczęście żaden kolejny ząbek się nie pojawił ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() też mam z Kupca- błyskawiczną ![]() Cytat:
a do pediatry chodzimy co tydzień praktycznie. najdłuższą przerwę w wizytach mieliśmy chyba 3 czy 4 tygodnie. ale my to inna bajka bo najpierw musieliśmy kontrolować wagę co tydzień, a później po pobytach w szpitalu też musieliśmy się stawiać na cotygodniowych wizytach. teraz jak wreszcie jest dobrze (odpukać) to przypałętał się ten katar i luźne kupy i znów kolejne wizyty Cytat:
![]() Edytowane przez marta_27 Czas edycji: 2011-10-06 o 10:56 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3156 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
śliczna jesteś.. zostaw te śliczne włosy w spokoju ![]() jak już to zrób sobie tylko pasemka ze trzy koło buzi troche jaśniejsze.. rozświetli Cię troszkę.. i poczujesz trochę zmiany ![]() dziewczyny dziękuję za życzenia co do wyjazdu ![]() ide zaraz do przychodni z małym odmówic szczepienie.. bo ja i tż mamy katary i temperature i boję się że mały przejmie lada moment te świnstwo.. a nie chce ryzykować jeszcze z innym choróbskiem po szczepieniu bo przecież może byc osłabiony ![]() zdrówka wszystkim życzę i sobie tez.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3157 |
Zadomowienie
|
Marta u nas też jedyneczki szybko wyszły a dwójkę już widać od jakiś 3-4 tygodni ale nie wychodzi. Może te luźne kupy to właśnie zwiastun drugiego ząbka ?
Jutro rano idę z Mają do pediatry bo tak dziwnie przekrzywia głowę w lewą stronę i wolę, żeby mi ją zbadała.
#3158 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a jak Maja wykrzywią główkę?? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3159 |
Zadomowienie
|
Wiesz co ona ją tak przechyla w lewą stronę i tak jakby opiera sobie na ramieniu. Wygląda jak litera C. Dlatego chcę iść z tym do lekarza bo nie wiem czy jej to samo przejdzie czy przypadkiem nie trzeba będzie tego rehabilitować.
#3160 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja trzy dni temu zaczęłam podawać kaszkę manną i na nast dzień patrze a ona ma wysypkę na plecach, ramionach i troszkę na buzi. Potem tż sie przyznał za zajadali razem budyń śmietankowy i teraz nie wiem czy to po kaszce czy po mleku. Ten to ma pomysły ![]() dziś juz po spacerze i zakupkach. Mała chyba spiaca bo mi tu marudzi. Lece robic racuchy.
![]() |
#3161 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Są osobne godziny pracy i miejsce dla dzieci zdrowych ( gdzie można zważyć, zaszczepić) i chorych dzieci. Przeważnie 15 min góra trwa wizyta chyba że się lekarka rozgada ![]() Agaaga89 czy Wy badaliście sie i jak pod kątem alergii i czy mieliście jakieś objawy od strony układu oddechowego ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3162 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to super, że wyjazd się udał , a spanie na pewno się wyreguluje ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3163 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny...
Jestem pol przytomna... noc strasznie ciezka, Nino od wczoraj ma 40* C... Bylismy u lekarza nocnego i okazalo sie, ze to zapalenie ucha... ![]() Mamy juz antybiotyk i bierze syropek przeciwgoraczkowy z 2 roznych skladnikow, bo goraczka powraca tak szybko, ze nie moglabym podawac tylko np. paracetamolu. Ech... Bidulek moj... Ide do niego, znow placze... Nie nadrobie was przepraszam ![]()
#3164 |
Zadomowienie
|
Anessa przykro mi z powodu choroby Nina
![]() ![]() Dziewczyny dziś w Rozmowach w toku ma być facet co rodził dzieci. Chyba muszę oglądnąć bo jakoś w to nie wierzę ![]() Dobra lecę do Lidla i do teściowej ![]()
#3165 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() brawo ![]() Cytat:
![]() U nas nocka w miarę ok ale od 24 mały już spał z nami i budził się na cycka 4 razy ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- to była kiedyś kobieta, która przerobiła się na faceta ale narządy płciowe zostawiła |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3167 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Tutaj do pediatry nie jest się tak łatwo dostać, tylko ze skierowaniem i czeka sie na wizyte. DO tego chodzimy okolo 2xmiesiac do dietetyka i to glownie z nim omawiam wprowadzanie pokarmow, kupy , itd i jeszcze raz w miesiacu, przychodzi do mnie do domu health visitor (to taka pielegniarka pediatryczna) ważyc i mierzyc, czasami to ona da mi recepte na oilatum. Jak cos mi nie pasuje to dzwonię do niej, a nie do lekarza i czasami wpada zobaczyc co i jak. Nie wiem czy pamietacie,ze my mamy przeboje z biegunkami, wiec są takie tygodnie, że jest u nas co drugi dzien. Daje mi dużo rad i wspiera na duchu. Szkoda, że w Polsce nie ma takiej osoby, bo mi bardzo pomaga Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Najczęściej mówiłam na Lilly moja RYBKA. Ale parę dni temu przechrzciłam ją na SYRENKA! WYje i wyje. Spac nie chce. W ogole to ona nic nie chce. Zęby widać przez dziąsła i wydaje mi się, że niedługo powinny wyjsc, ale cos nie chca. A moze to ja sobie powód wymyslilam, ze to przez zęby. W kazdym razie syrenka w koncu zasneła W nocy Lilly śpi pod ciepłym kocykiem, ciepłym, ale cieniutkim. Jest to jej najcieplejsze przykrycie. I tak rozkopuje sie w nocy i jesli przyłozy mi w twarz, to budze sie i ją przykrywam, bo spi tylko w rampersie i pampersie. W śpiworku nie spi, bo Lilly to mała wędrowniczka i obraca się często nawet o 180stopni, a śpiwroek ograniczał ją i wkur.zała sie. Najbardziej lubi przypełznąć (chyba że jak nie widzę, to ona raczkuje) z glowa na moją poduszkę i jeszcze kołdrę mi zabiera cwaniara jedna, tylko przykryć się nie potrafi, tylklo ściagać z Mamusi Edytowane przez kasienkakg Czas edycji: 2011-10-06 o 14:11 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3168 | |
Rozeznanie
|
nie mialam internetu od wczoraj
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3169 |
Wtajemniczenie
|
Hejka
My juz po spacerku i przed nastepnym ![]() No więc podaam jej tą mannę z deserkiem-zjadła bardzo duuużo,ale musiałam się tak nagadać,że aż mnie gardło boli.Czy wasze dzieci tez musicie tak zabawić przy jedzeniu? Mam pytanie do was,bo chce pare rzeczy wystawić na allegro i nie wiem jaką kwotę podać ![]() 1.Bluza z Rekids 2.3 bluzeczki z Rekids 3.2 body z EarlyDays. Anessa biedny Nino.Ucałuj go od nas ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-10-06 o 15:26 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3170 | ||||||
Zakorzenienie
|
hej!
Cytat:
![]() z łyzeczki pije pieknie, no ale to trwa długo i nie wszystko laduje w buzi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3171 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() My praktycznie wcale nie chodzimy do pediatry ![]() ![]() Cytat:
Dzis bylismy `pokazac mamie niedalekie miasteczko. Lenka bardzo ladnie zjadla dzis znowu ladnie 230g obiadku i po godiznce 80ml jogurtu ![]() Moje dzieco wlasnie opracowalo, ze na czworaka moze podnosic raczki i sie przesowac:d na razie stoi na stopkach i jednej rece a druga trzyma u gory... Aha u nas nocka swietna LÑena spala od 20.15 do 8.30 ![]() ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
![]()
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-10-06 o 15:23 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3172 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- dziewczyny dajecie swoim dzieciom kaszki bezglutenowe np. ryżowe? i jak podajecie? wystarczy np. łyżeczkę takiej kaszki wsypać do butli z mlekiem? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3173 | |||||||
Raczkowanie
|
ale sie naprodukowalam i mi sie strona zamknęła
![]() dzieki dziewcyzny za odpow. w sprawie pediatry, myslę ze ta lek. troche przesadza, chodzic pogadac o jedzonku, bez sensu jak dla mnie. ![]() wróciłam z Lidla i kupiłam 3 pary rajstopek z abs, są na prawde fajne kasiunia-a te bodziaki bez rewelacji, co prawda tanie, ale mi sie nie poddobały, ja nie kupiłam, Cytat:
dziekujemy wszystkim ![]() ![]() dziekujemy nooo, dał z siebie wszystko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
leczyc sie w naszym kraju to koszmar, juz sama wizyta u lek. graniczy z cudem ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() dziewczyny macie moze jakies doswiadczenia z wysyłaniem kurierem paczek? sprzedałam mój wózek "stary" ![]() ![]()
![]() |
#3174 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój Tymo uwielbia pielęgniarki.One takie straszne z tymi igłami latają a on uhahany wiecznie.Może dlatego,ze moja mama to pielegniarka i moich naj koleżanek mamy też.Więc już obcykany z dziewczynami w tym zawodzie ![]() Cytat:
Cytat:
co do kuriera.Zależy co masz pod nosem ![]() Możesz zamówić kuriera z DPD do domu ,to kosztuje chyba ok 30zł Na poczcie też możesz nadać przesyłkę kurierską Pocztexem.Ja tak nadawałam i zawsze solidnie dochodziło na nastęny dzień. Najbardziej Krytykowany jest OPEK za niedbalstwo.No mi się samej trafiła poturbowana paczka.
![]() |
#3175 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W Polsce przynajmmniej nie masz probelmu żeby dostać się do lekarza prywatnie, gabinetów jest mnóstwo i zawsze znajdziesz taki , żeby przyjęto Ci na drugi dzień lub nawet w dniu, w którym dzwonisz. W Anglii nie jest tak. Chciałam isc prywatnie do lekarza, ale graniczylo to z cudem. W koncu doczekalam sie wizyty na fundusz po 1,5miesiaca. Oj ja nie raz wysylalam kurierem i dostawalam ![]() Najczesciej korzystalam z : dpd, siódemka i dhl. Te uniformy panów kurierów ;P Pocztex tez jest ok, ale trzeba sie wybrac na pocztę, a kurier jednak do domu przyjedzie odebrac wózeczek i sam sobie bedzie go nieść do samochodu. Jesli mogę jeszcze doradzic, to nie zapomnij o ubezpieczeniu przesyłki. Na wszelki wypadek. A jaki mialas wozeczek , że sprzedajesz? U mnie dziewczyny wlasnie pada ŚNIEG |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3176 |
Wtajemniczenie
|
Kasienkakg te rzeczy sa na rozmiar 68,nie ma takich na allegro.
Jaki śnieg?Czy ty mieszkasz na Alasce? ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#3177 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3178 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dzięki, własnie myslałam o DPD musze poczytac co mam najblizej ja nie polecam DHL nie dosc ze pzysłali mi kiedys strasznie zmasakrowaną paczkę to jeszcze reklamacji nie uznali, a szkoda gadac, Cytat:
ja paczek dostawałam mnóstwo przesyłką kurierską, z resztą jak cos kupuję to nawet wolę kuriera niz poczte, tylko nie wysyłałam nigdy dlatego pytam, ale jak tak pomysle, to wlasnie najbardziej byłam zadowolona własnie z usług DPD i Siódemki, a najgorzej wspominam DHL. miałam wózek Mutsy Transporter, bardzo fajny, lekki itd. tylko spacerówka trochę nie bardzo mi pasiła... wiec kupiłam sobie nową spacerówkę a ten sprzedałam ![]() jak ja nienawidzę śniegu ![]()
15.IV.11r. ![]() Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-10-06 o 19:44 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3179 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też dzisiaj sprzedałam swój wózek i się tak zastanawiałam którym kurierem go wysłać. Najgorsze jest to, że nie wiem gdzie znajdę taki wielki karton ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3180 |
Zakorzenienie
|
Kochane, musiałam wpaść jeszcze i napisać Wam, że odkryłam drugiego ząbka Filipka!!
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.