Podkarpackie Panny Młode... - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 22:39   #4501
JuStQa1987
Przyczajenie

Dot.: Podkarpackie Panny Młode...

Witajcie dziewczyny Przyjmiecie mnie do Waszego grona? W lipcu 2012 wychodzę za mąż i bardzo chętnie skorzystam z rad bardziej doświadczonych
JuStQa1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:41   #4502
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
nie tak szybko, pół roku bezrobocia
do laboratorium
OOo to tak jak ja, tez siedze w laboraorium

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Byłam wczoraj u dentysty wyrywać 8, myślalam że umrę bo trwało togodzinę. W nocy słabo spałam ale do pracy trzeba iść, a na dodatek mamy dzisiaj taką mała imprezkę firmową bo audyt wypadł pomyślnie, no i musze iść żeby nie było że sie nie integruję ale chyba długo tam nie posiedzę.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:27   #4503
talkative2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cellly Pokaż wiadomość
gratulacje!

Ł. Bożek jest bardzo fajny jeżeli chodzi o ścinanie i koloryzację Do tego wcale nie drogo - bardzo porównywalnie do innych krosnieńskich fryzjerów Tylko na niego trzeba chwilę czekać - polecam sie umówić z miesiąc wcześniej, choć różnie to bywa. Natomiast nie podobaja mi się jego kręcenia i układanie włosów. Trzyma się to krótko i nie ma takiego efektu. Może po prostu ja nie trafiłam - nie wiem.

Mamy slub 2 czerwca 2012r, mamy salę, fotografa i zespół. Na dniach planuję kupić sukienkę i buty Do tego czytałam, że radzicie szybko kupić obrączki, bo złoto ma drożeć
Powoli organizacja wesela mnie przerażać zaczyna Dużo tego;/
Powiem wam, że nie wiem w jakim kościele brać slub, bo u siebie nie chcę... Który kościół jest jeszcze ładny? Może być poza Krosnem
hmmm to może kiedyś w końcu go wypróbuję Ja chodziłam do tej pory do salonu Katrin, ale moim zdaniem bardzo się pogorszył i też dumam nad fryzjerem ... Dużo dobrego słyszałam ostatnio o Nowej Hali

Pochwal się foto, salą i zespołem Szybko suknie kupujesz Ja planują się wybrać koło marca/kwietnia pewnie dopiero Tzn pomierzę wcześniej, ale z kupnem wstrzymam się do wiosny (Z tym, że ja mam ślub we wrześniu) Z obrączkami też się wstrzymujemy, bo myślę, że jak zwykle wszyscy straszą, a wcale nie będzie tak źle

Co do kościoła - nie wiem w jakim masz Mnie się wydaje, żeby nie patrzeć ko kościół, ale na księdza, bo to chyba najważniejsze - żeby sensownie kazanie powiedział i przeprowadził wszystko sprawnie i fajnie

Cytat:
Napisane przez JuStQa1987 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny Przyjmiecie mnie do Waszego grona? W lipcu 2012 wychodzę za mąż i bardzo chętnie skorzystam z rad bardziej doświadczonych
Witaj i opowiadaj!

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
OOo to tak jak ja, tez siedze w laboraorium

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:38 ----------

Byłam wczoraj u dentysty wyrywać 8, myślalam że umrę bo trwało togodzinę. W nocy słabo spałam ale do pracy trzeba iść, a na dodatek mamy dzisiaj taką mała imprezkę firmową bo audyt wypadł pomyślnie, no i musze iść żeby nie było że sie nie integruję ale chyba długo tam nie posiedzę.

Ja też mam z tymi 8 tragedię rosną mi już od liceum (czyli jakieś 6 lat) i na razie wybiła się jedna cała i jedna od połowy. Już wiem, że będę je musiała usuwać, bo ja mam ogólnie za mało miejsce na zęby i prawdopodobnie te 8-ki mi mogą pokrzywić zęby Póki co ich jednak nie ruszam ... W ogóle przerąbane z tymi zębami ... Nie wiem kto je nazwał "zębami mądrości"

Jusztyska - super super super! Naprawdę GRATULUJE!

talkative2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:13   #4504
bluesky89
Zakorzenienie

hej dziewczynki!
Jakoś nie wiem co mam napisać.
Martwię się, bo bratowa mi napisała, że moja babcię zabrało rano pogotowie, bo ma problem z nerkami i krwawiła. Mam nadzieje, że będzie dobrze. Tym czasem się żegnam i uciekam do pracy. Miłego dnia!
Stary 2011-10-07, 11:13   #4505
JuStQa1987
Przyczajenie

Hmm no to ja za 9 miesięcy równiutkie (7 lipiec) zmieniam stan cywilny No i póki co to sala, orkiestra, szyszki, kościól, fotograf zarezerwowane suknie mniej wiecej wiem jaką chce ale w ciągu tych kilku miesiecy to sie pewnie zmieni jeszcze kilka razy wiec czekam gdzies na kwiecien i pewnie wtedy ostatecznie sie na cos zdecyduje teraz jestem na etapie porównywania cen alkoholi i rozglądaniem się za hurtowniami. Może wy macie jakies namiary na jakaś hurtownię. Bo z tego co narazie zaobserwowałam to najtaniej w Niebylcu jest. Obawiam sie troszke co do orkiestry jak to wszystko bedzie bo nie słyszałam ich na żywo tylko na płycie i tam czasami mi sie podobają a czasami mniej. No ale teraz to juz zminiac nie ma co
Stary 2011-10-07, 11:26   #4506
bluesky89
Zakorzenienie

Justqa, czyli jaką dokładną datę mam wpisać do kalendarza?
Stary 2011-10-07, 11:28   #4507
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez talkative2 Pokaż wiadomość
Ja też mam z tymi 8 tragedię rosną mi już od liceum (czyli jakieś 6 lat) i na razie wybiła się jedna cała i jedna od połowy. Już wiem, że będę je musiała usuwać, bo ja mam ogólnie za mało miejsce na zęby i prawdopodobnie te 8-ki mi mogą pokrzywić zęby Póki co ich jednak nie ruszam ... W ogóle przerąbane z tymi zębami ... Nie wiem kto je nazwał "zębami mądrości"

Jusztyska - super super super! Naprawdę GRATULUJE!
No dokładnieja mam tą samą sytuację, za mało miejsca na te wszystkie zęby i są tak ciasno że nawet nitki dentytycznej nie wetknę. Na górze miałam to samo i po usunięciu 8 zę by się troszeczkę rozsunęły. A tu dodatkowe niebezpieczeństwo że są tak blisko i mogą się psuć jeden od drugiego. Ale dzisiaj koszmar, najgorzej z jedzeniem.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2011-10-07, 12:18   #4508
JuStQa1987
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
Justqa, czyli jaką dokładną datę mam wpisać do kalendarza?

7 lipiec 2012 godzina 13:00
Stary 2011-10-07, 14:57   #4509
olifcia222
Raczkowanie

Cellly, JuStQa - Witajcie!!

Napiszcie coś więcej, tzn. jaka sala, orkiestra, fotograf, cukiernia...

Cytat:
idę do pracy juuupi!!! na okres próbny, ale i tak się cieszę, od 17 października!
jusztyska - Gratuluje

Cytat:
Napisane przez bluesky89 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki!
Jakoś nie wiem co mam napisać.
Martwię się, bo bratowa mi napisała, że moja babcię zabrało rano pogotowie, bo ma problem z nerkami i krwawiła. Mam nadzieje, że będzie dobrze. Tym czasem się żegnam i uciekam do pracy. Miłego dnia!
Na pewno będzie dobrze! Nie martw się:prz ytul:

Cytat:
No dokładnieja mam tą samą sytuację, za mało miejsca na te wszystkie zęby i są tak ciasno że nawet nitki dentytycznej nie wetknę. Na górze miałam to samo i po usunięciu 8 zę by się troszeczkę rozsunęły. A tu dodatkowe niebezpieczeństwo że są tak blisko i mogą się psuć jeden od drugiego. Ale dzisiaj koszmar, najgorzej z jedzeniem.
Ja mam ten sam problem. Zęby są bardzo tak blisko siebie, że nie mogę nitki wcisnąć, a jak już wcisnę to zaraz krew leci i właśnie jak coś się psuje to pomiędzy zębami. Na szczęście nie rosną mi jeszcze 8... ale Tobie współczuje Wiem co to znaczy, jak bolą zęby i nie można nic zjeść. Mój TŻ ma aparat na zębach i zaraz po założeniu nie mógł nic jeść bo tak go bolało.

U mnie trochę zmian
Zdecydowaliśmy się w końcu na ciasta ale nie są to ciasta od Zofii, ani od Wołczańskiego, ale z cukierni Teodora w Kraczkowej (koło Rzeszowa). Naprawdę pyszneee!!!
Próbowaliśmy ciasta od wszystkich 3:
1. Wołczański ma cista i torty piękne, ale są to cista nowoczesne, takie piankowe i jak dłużej poleżą to moim zdaniem, mogą "popłynąć". Poza tym wszystkie są podobne do siebie i czuć tam coś sztucznego.. jakieś barwniki czy cuś.. no ale wyglądają naprawdę elegancko.
2. U Zofii - ciasta wiejskie, smaczne, ale ich wygląd... no wiejski i nie ma wyboru tortu-robi jeden rodzaj (chodzi mi o wygląd).
3. Teodora w Kraczkowej - ciasta pyszne, bardzo różnorodne (50 rodzajów) i bogate tzn. z wiśniami, naponczowanymi rodzynkami/śliwkami, jakimiś chrupkami, smażonym serem i innymi różnościami Ciasta bardzo ładnie wyglądają, a dodatkowo wybór tortów jest ogromnyyy i są naprawdę piękne. Piętrowe - okrągłe, prostokątne, kwadratowe oraz duży wybór stelaży pod torty, w zależności jak się komu podoba (jeden pod drugim, pod skosem itp.)

Poza tym zmieniliśmy fotografa hehe jak to ujęła talk: "jesteśmy stuknięci", ale zachwyciły nas zdjęcia, które pokazała talk, dlatego zdecydowaliśmy się na Marka Wolana
olifcia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 16:09   #4510
talkative2
Zakorzenienie

blue - oby z babcią było wszystko ok!

Tak, sprowadzamy Oliwkę i jej lubego na złą drogę i nie wiem czy wiecie, ale prawdopodobnie przez to Oliwce niedługo odetną Internet, bo tu samo zło się czai i wszystko kusi na coraz większe ślubne wydatki
A na swoją obronę mam tylko to, że my .... jedziemy chyba do Kraczkowej próbować ciast mimo, że miał być na 99% Wołczański Tak więc zło działa w dwie strony

Stary 2011-10-07, 16:44   #4511
olifcia222
Raczkowanie

Hehe wszystko prawda zamiast zmniejszać wydatki to my je zwiększamy odcięcie Internetu wisi na włosku hehe
Talk, jedź do Kraczkowej i do Wołczańskiego (do Rymanowa nie masz już daleko ) i porównaj, bo tak jest najlepiej My tak robiliśmy z ciastami od Zośki i Wołczańskiego. Wzięliśmy szyszki do domu i próbowaliśmy z rodzicami
Stary 2011-10-07, 17:02   #4512
talkative2
Zakorzenienie

spokoooooo - wiesz, że ja Cię słucham

Stary 2011-10-07, 17:07   #4513
olifcia222
Raczkowanie

hehe wiem, wiem
Stary 2011-10-07, 21:32   #4514
JuStQa1987
Przyczajenie

To jeśli o mnie chodzi to wesele będzie w "Leśnym dwrze" w JAworniku Niebyleckim, orkiestra z Krosna - ExGama i co do niej własnie nie do konca jestem przekonana, słyszała któraś z Was moze o nich? ciasta na wesele mam wliczone w koszt sali i są to wypieki z santosa a szyszki zamówiłam w okolicach strzyzowa u młodej laski która piecze przepyszne placki, naturalne ale wyglądające super i smakują rewelacyjnie a firma jej nazywa sie "Domowe wypieki Agaty", fotografa mamy z krakowa bo to znajomy siostry i boskie zdjecia robi. Dziewczyny ile wy alkoholu kupujecie? Bo z tym mam problem bo u nas jakos bardzo pijacych osób w rodzinach nie ma.
Stary 2011-10-08, 10:46   #4515
talkative2
Zakorzenienie

o zespole nie słyszałam ...
Co do alko - my na ok 80 osób bierzemy 100 butelek wódki i kilka wina (tak, żeby było 1 białe, 1 czerwone, 1 różowe - i wytrawne i półsłodki i słodkie) Myśleliśmy jeszcze nad piwem... Tak średnio trzeba liczyć flaszeczkę na osobę Tak mi się wydaje... Ale jeśli w Twojej rodzinie jest trochę niepijących albo mało-pijących to zdecydowanie mniej Ja mam trochę mocnych głów, które na pewno będą potrzebowały więcej - no a zabraknąć nie może

Stary 2011-10-08, 11:29   #4516
fiolusiek
Zakorzenienie

hello
wpadam na chwile bo zaraz lece sie ubierac, wiecie co? to juz
fiolusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-08, 11:58   #4517
bluesky89
Zakorzenienie

Fiolusiek!! 3mam kciuki! I oczywiście, wszystkiego najlepszego!!!!!!!
Stary 2011-10-08, 12:13   #4518
talkative2
Zakorzenienie

ja też trzymam, ja też! I szczerze mówiąc , myślałam, że to za tydzień powodzenia i WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE!!!!!!!

Stary 2011-10-08, 21:33   #4519
paula54
Zakorzenienie

I znowu mnie chwilę nie było, a wy tu klepiecie i klepiecie. Tak więc nadrabiam:

Cytat:
Napisane przez Cellly Pokaż wiadomość
I gdzie jest jakiś fajny fryzjer/makijazystka?
Na pozostałem pytania odpowiedziały Ci już dziewczyny, jeśli chodzi o fryzjerkę - mnie czesała Wiola a malowała Kasia z salonu Afrodyta na Piłsudskiego i mogę gorąco obie polecić. Fryzura przetrwała całą noc, poprawiny i spanie popoprawinowe (nie chciało mi się wieczorem już wypinać tych 50 wsuwek ). Makijaż zmywałam dopiero wieczorem po poprawinach (tak, wiem, baty mi się należą za całą dobę ponad w tapecie na twarzy, ale czasem się takie rzeczy wybacza ). Był prześliczny, delikatny a jednocześnie widoczny. Zadowolona byłam okropnie.

Cytat:
idę do pracy juuupi!!! na okres próbny, ale i tak się cieszę, od 17 października!
Gratuluję tym bardziej, że wiem, jak ciężko o pracę w zawodzie. A co będziesz robić w tym labie? Jeśli możesz zdradzić

Cytat:
Napisane przez line_87 Pokaż wiadomość
Albo coś doradźcie, albo postawcie do pionu, że za bardzo kombinuję i to, gdzie siedzą goście, nie ma dla nich znaczenia :P Bo mnie to już od pewnego czasu męczy.
A ja bym posadziła w tej mniejszej sali znajomych i młodsze kuzynostwo. Jeśli chodzi o siedzenie z nimi - uwierz, i tak pół wesela spędzicie przy stolikach gości a to Wy zdecydujecie przy czyich. A poza tym będąc w osobnej sali będą mniej skrępowani, żeby pośpiewać czy się napić. Ja posadziłam tak grupę około 50 osób na scenie (dość głęboka więc praktycznie nie widzieli się z tymi na sali) i poza problemem schodzenia z niej nikt nie narzekał

Cytat:
Witaj! Powodzenia w przygotowaniach A radą zawsze służę

Cytat:
Byłam wczoraj u dentysty wyrywać 8, myślalam że umrę bo trwało togodzinę.
Współczuję. Ja też miałam dość duże problemy z jedną ósemką jak mi zaczęła rosnąć. Dobrze, że trafiłam na dobrego dentystę. Zrobił rentgena, żeby potwierdzić, że będą wszystkie cztery. Wyrwał obydwie górne siódemki, żeby ósemkom zrobić miejsce (przez co mi się zęby nie pościskały jeszcze bardziej, ósemki wyrosły bezboleśnie prawie, a siódemek nie szkoda bo i tak były wynerwione i poniszczone). Pozostałe dwie ósemki usunął jak tylko wyrosły na tyle, żeby obcęgami złapać. I chwała mu za to bo przynajmniej się nie męczyłam z nimi.

Cytat:
Napisane przez olifcia222 Pokaż wiadomość
U mnie trochę zmian
Faktycznie "trochę". Ale mam nadzieję, że na lepsze wam wszystko wyjdzie najważniejsze to żeby się wam podobało.

Cytat:
Dziewczyny ile wy alkoholu kupujecie? Bo z tym mam problem bo u nas jakos bardzo pijacych osób w rodzinach nie ma.
Ja się tu wypowiem już jako weteranka na 140 osób zeszło nam około 120 0,5 l wódki, 16 butelek wina (chętniej pili goście białe), 4 butelki specjałów regionalnych typu śliwowica i gruszkówka, 140 butelek piwa. Nie patrz na tzw. "niepijących" bo chodząc po weselach widzi się, że nawet ciotki, które niby nic nie piją na weselu drinkują sobie równo. Raz byłam na weselu na którym od strony pana młodego była tzw. rodzina abstynencka. Nikt nie pije, wódka im do szczęścia nie potrzebna = alkohol kupowali rodzice młodej tylko dla swojej rodziny. I zgadnijcie, po czyjej stronie była najbardziej pijana osoba na sali?

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
hello
aaaaaaaaaa!!!!! powodzenia! pogoda dziś dopisuje więc mam nadzieję, że wszystko będzie ok.

A ja się powkurzałam nieziemsko. Pojechałam wczoraj specjalnie do Krosna po dowód, bo dzwoniłam w poniedziałek i był już ponoć wysłany do Krosna z Rzeszowa. A pani mi w piątek w okienku mówi, że nie dotarł (a co bliższe prawdy - był ale pewnie wrócił do Rzeszowa) bo figuruje jako nie wysłany jeszcze. I to nic, że termin odbioru już minął. Oj nie lubimy się z urzędem miasta

Teraz już jestem z powrotem w Krk. Wracam do mojego labu, do moich studiów. A oprócz tego zwiozłam suknię ślubną na sesję plenerową. Trzymajcie kciuki, żeby się pogoda poprawiła i żeby było cieplej bo nie uśmiecha mi się sesja w płaszczu i z parasolem...
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-09, 11:07   #4520
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiolusiek Pokaż wiadomość
hello
Ojoj oj przegapiłam, mam nadzieję że wszystko się udało tak jak sobie zaplanowałaś. Mam nadzieję że szybko będzie jakaś relacja i fotki
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2011-10-09, 11:40   #4521
talkative2
Zakorzenienie

też czekam na fotki i relacje

Stary 2011-10-09, 22:04   #4522
olifcia222
Raczkowanie

Fiolusiek wszystkiego najlepszego!!!!!!! Ciekawe jak było...na pewno pięknie
Stary 2011-10-10, 11:59   #4523
lipus89
Rozeznanie

dzień dobry Piękne
wrzucam swoje focioszki :P
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2247

lipus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 12:41   #4524
bluesky89
Zakorzenienie

Lipus89, zdjęcia piękne! Teraz na relacje czekamy
Stary 2011-10-10, 13:29   #4525
jusztyska
Zadomowienie

Zaczęłam cytować, ale się pogubiłam, cały weekend w Lbn
Dziś byłam na badaniach do pracy

Dziękuję Wam bardzo za gratulacje teraz jeszcze potrzebuję Waszych kciuków, bo muszę okazać się najlepsza są zatrudnione na okres próbny 2 osoby i jedna po okresie próbnym dostanie pracę, druga nie...

Co do 8 to ja też mam z tym masakrę, nie dość że rosną w poprzek, to każdy dentysta mówi co innego cz usuwac czy nie... a najbardziej rosną w sytuacjach stresowych - sesja, egzaminy itp na szczęście na ślubie mi nie rosły i nie bolały hehehe

No i witam nowe PMki fajnie Wam, że to wszystko ciągle przed Wami

Ifwka, to można powiedzieć, że jesteśmy koleżankami po fachu

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

doczytałam jeszcze i doodpoowiadam:

Lipus - piękne fotki! cudnie wyglądałaś

Paula - będę badać wodę mikrobiologiczne i chemiczne analizy wody, produkcja "znanej" na podkarpaciu marki z Rymanowa Zdr więc miejcie na uwadze, jak będziecie pić owe wody i napoje, że przeszły one przez moje ręce
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 13:32   #4526
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Co do 8 to ja też mam z tym masakrę, nie dość że rosną w poprzek, to każdy dentysta mówi co innego cz usuwac czy nie... a najbardziej rosną w sytuacjach stresowych - sesja, egzaminy itp na szczęście na ślubie mi nie rosły i nie bolały hehehe

No i witam nowe PMki fajnie Wam, że to wszystko ciągle przed Wami

Ifwka, to można powiedzieć, że jesteśmy koleżankami po fachu
Oczywiście ja będę trzymac mocno kciuki.

Po tym rwaniu cała szczęka boli mnie dlaej, a ketonal pomaga tylko na 6 godzin, potem albo biore ibum albo męcze się aż minie 12 h i następna dawka ketonalu. A najgorsze że nawet jak mi przejdzie to za chwilę druga ósemka będzie wyrywana i znowu to samo

Lipus89 zdjęcia sa piękne, czekam na relację i oczywiście więcej zdjęć.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2011-10-10, 13:55   #4527
talkative2
Zakorzenienie

Lipuś - śliczne zdjęcia Pieknie wyglądałaś gratulacje

Dziewczyny , mam pytanie - czy któraś z Was może ma coś wspólnego z medycyna czy bioologią? Mam wyniki badań krwi i kilka rzeczy budzi moje wątpliwości jeśli któraś cokolwiek o tym wie to się uśmiechnę w sprawie wyników dot MCHC i glukozy

Stary 2011-10-10, 17:14   #4528
jusztyska
Zadomowienie

talk, pisz do mnie na priva
pół roku pracowałam w laboratorium medycznym tzn na stażu tam byłam
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-10, 18:36   #4529
Emir1994
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście ja będę trzymac mocno kciuki.

Po tym rwaniu cała szczęka boli mnie dlaej, a ketonal pomaga tylko na 6 godzin, potem albo biore ibum albo męcze się aż minie 12 h i następna dawka ketonalu. A najgorsze że nawet jak mi przejdzie to za chwilę druga ósemka będzie wyrywana i znowu to samo

Lipus89 zdjęcia sa piękne, czekam na relację i oczywiście więcej zdjęć.
Weź Nimesil na taki ból, lepszy od ketonalu.
Przerabiałem to(słaby dentysta i rwanie 6) mi na 8 h starczał ketonal + tramal, na szczęście żona wynalazła Nimesil.
Stary 2011-10-10, 19:01   #4530
Ifwka
Zakorzenienie

Czy to bez recepty dostanę??
Byłam dzisiaj w aptece i farmaceutka dała mi osłonowy lek ii powiedziała że jak tak boli to mogę co 8 godzin brać, a jak nie przejdzie to idę do dentysty po jakiś zastrzyk albo coś.
19.02.2013 - Oliwka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości