Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Który tytuł IIcz. wątku "Mamuś Majowo-Czerwcowych 2012" podoba Wam się najbardziej?
Zimę z brzuszkiem przechodzimy, w maju-czerwcu urodzimy 29 54,72%
Nasze brzuszki szybko rosną, urodzimy późną wiosną 20 37,74%
Majowo-czerwcowe mamy, na nasze dzieci jeszcze trochę poczekam 1 1,89%
Na święta czekamy i po brzuszkach się głaskamy 3 5,66%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-06, 21:40   #991
PatkaM84
Zakorzenienie

GG do PatkaM84
Dot.: Mamusie Majowo-Czerwcowe 2012

Cześć dziewczyny!

Narazie witam się z Wami nieśmiało, bo mam za sobą różne przeżycia i wiem że może się wszystko zdarzyć... W skrócie: to moja 4 ciąża. Dwie pierwsze niestety stracone, z trzeciej ciąży która na początku była zagrożona (plamienie i krwawienie) mamy 21-miesięczną Natalkę no i wychodzi na to, że teraz jest 4 ciąża nietety znów są hocki klocki i wczoraj rano miałam plamienie. Oczywiście tel do gina, nakaz leżenia, dzisiaj wizyta i na usg widać 19mm pęcherzyk. Za tydzień następna wizyta i mam nadzieję widzieć tam już dzidziusia i słyszeć bijące serduszko. Oczywiście od początku jestem na lekach bo jeszcze mam za wysoki wynik przeciwciał przeciwjądrowych. Także luteina, acard i oczywiście kwas foliowy.

Na imię mi Patrycja ale jeszcze nie dopisuję się do listy. Poczekam z tym do następnej wizyty.

Chodzić do lekarza zamierzam i prywatnie i państwowo. Dlaczego? Prywatnego mam cudownego lekarza, który zrobi mi cc, a państwowo ze względu na darmowe badania.

A teraz leżę i wypoczywam Dziecko już śpi. Na szczęście w dzień Natalką zajmuje się moja mama a ja mogę leżeć tak jak lekarz przykazał

Dominiś - 20.05.2012
PatkaM84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 21:53   #992
kapukat
Zakorzenienie

Witam - podczytuje Was od momentu kiedy się dowiedziałam, że jestem w ciąży. Dla mnie to był szok, jak już go przeżyłam i przetrawiłam - postanowiłam do Was dziewczyć bo w grupie raźniej - jestem w 9 tygodniu, rodzę 2 maja podobno następne usg będę miała 16.10.
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:42   #993
npg88
Raczkowanie

Witam nowe mamusie! Gratuluję!

Patka, ja też muszę leżeć Jednak wierzę całym sercem, że wszystko będzie dobrze Tobie też tego życzę!

Wenn man sich etwas wirklich wünscht,
wenn man ganz fest dran glaubt,
dass es in Erfüllung geht,
dann passiert es auch!

npg88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-06, 22:45   #994
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
hej. Czy jak w 1ciazy mialam p. ciala to teraz tez robic?? mam grupe RH+
przerazaja mnie koszta badan jakas masakra
Hmm, trzeba by zapytać lekarza Wydaje mi się, że trzeba, bo chodzi nie tylko o Rh, ale też o różnice między grupami krwi, a właśnie po pierwszej ciąży, kiedy nosiłaś w sobie dziecko z być może inną grupą krwi niż Twoja, mogły się jakieś przeciwciała wytworzyć. Tak rozumiem z tego, co sama ostatnio czytałam, najlepiej zapytaj swojego lekarza.

Cytat:
Napisane przez npg88 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam u lekarza. Nasz mały szkrabik ma już 1,6 cm. Widziałam zawiązki jego rączek, nóżek, mózgu, a serduszko biło jak szalone, no i kręgosłup
npg, gratuluję i też trzymam mocno kciuki, żeby już wszystko dobrze było

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
Słuchajcie czy serek Valbone to jest ser pleśniowy?
marao, nie pleśniowy, to jest podpuszczkowy... cokolwiek to znaczy

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość
Niby ciąża druga to powinnam byc wyluzowana, ale wcale tak nie jest.
No to się rozpisalam
asiula, świetnie Ci poszło Tak trzymaj
Ja przy drugiej (a właściwie czwartej ciąży) wcale nie czuję się wyluzowana

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Tak z innej beczki: macie sprawdzone jakieś sklepy internetowe z ciuchami ciążowymi, godne polecenia? Bo chętnie bym się za czymś fajnym rozglądnęła, a nie chce mi się łazić po mieście.
Jeśli chodzi o sklepy internetowe, to najlepiej zaglądnij sobie na wątki trochę "starszych" mamuś (np. XI-XII 2011, I-II 2012). Nie wiem, czy konkretnie w tych, ale na pewno w którymś znajdziesz w linkach, które dziewczyny umieszczają na początku, polecanych sprzedawców Kiedyś pewnie i my dorobimy się takiej swojej listy
Mogę też podzielić się opinią znajomej, która jest obecnie w 7 mies. Zjeździła sklepy w Tarnowie i Krakowie i mówi, że nafajniejsze rzeczy do tego sensowne cenowa znalazła u nas w Gemini w C&A.

Cytat:
Napisane przez PatkaM84 Pokaż wiadomość
Narazie witam się z Wami nieśmiało, bo mam za sobą różne przeżycia i wiem że może się wszystko zdarzyć...
Na imię mi Patrycja ale jeszcze nie dopisuję się do listy. Poczekam z tym do następnej wizyty.
PatkaM84, witaj
Życzę wszystkiego dobrego, żeby dzidziuś rósł zdrowo.
Jak tylko będziesz chciała znaleźć się na liście, to daj znać

kapukat, witaj również
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:20   #995
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez centipede Pokaż wiadomość
Ojej Wy o jedzeniu bo zacznę łapać smaki Za mną ostatnio chodzą pierogi, barszczyk czerwony, frytki i batonik 3-bit

Natalontko super, że wszystko jest dobrze!
Mała witaj teraz już musi być wszystko dobrze!
Kism ale Cię dopadło to choróbsko mam nadzieję, że sobie pójdzie szybko daleko stąd
Aneczka bo dostanę ślinotoku ale bym zjadła tą Twoją zapiekankę
Śliweńka oby Ci odpuściły te mdłości niedługo! Ja też biorą Duphaston 3 razy dziennie, do tego mam Scopolan i ogólnie zapas taki leków, że wyglądam jak babcia emerytka
a ciebie też mdli po duphastonie czy tylko mnie?

Cytat:
Witam nowe mamusie!
Natalontko, cieszę się, że wszystko jest w porządeczku!

Ja dzisiaj byłam u lekarza. Nasz mały szkrabik ma już 1,6 cm. Widziałam zawiązki jego rączek, nóżek, mózgu, a serduszko biło jak szalone, no i kręgosłup Dzisiaj zaczynamy 8 tydzień i wg dzisiejszego usg tp to 17 maj 2012.
Niestety, jest i zła wiadomość, bo krwiak na kosmówce nadal jest. Mam zwolnienie na 4 tygodnie, a kontrola za 2 tygodnie. Oczywiście mam leżeć i brać dupka. Jednak jestem dobrej myśli i wierzę, że wszystko będzie dobrze

Cytat:
Witam nowe mamusie! Gratuluję!

Patka, ja też muszę leżeć Jednak wierzę całym sercem, że wszystko będzie dobrze Tobie też tego życzę!
widzę że grono się powiększa duphastonu

mi się już pomysły na oglądanie seriali kończą, już filmy zaczynam oglądać i dziwię się że od leżenia nie mam już odleżyn cały dzień przed tv albo śpię

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hmm, trzeba by zapytać lekarza Wydaje mi się, że trzeba, bo chodzi nie tylko o Rh, ale też o różnice między grupami krwi, a właśnie po pierwszej ciąży, kiedy nosiłaś w sobie dziecko z być może inną grupą krwi niż Twoja, mogły się jakieś przeciwciała wytworzyć. Tak rozumiem z tego, co sama ostatnio czytałam, najlepiej zapytaj swojego lekarza.

npg, gratuluję i też trzymam mocno kciuki, żeby już wszystko dobrze było

marao, nie pleśniowy, to jest podpuszczkowy... cokolwiek to znaczy

asiula, świetnie Ci poszło Tak trzymaj
Ja przy drugiej (a właściwie czwartej ciąży) wcale nie czuję się wyluzowana

Jeśli chodzi o sklepy internetowe, to najlepiej zaglądnij sobie na wątki trochę "starszych" mamuś (np. XI-XII 2011, I-II 2012). Nie wiem, czy konkretnie w tych, ale na pewno w którymś znajdziesz w linkach, które dziewczyny umieszczają na początku, polecanych sprzedawców Kiedyś pewnie i my dorobimy się takiej swojej listy
Mogę też podzielić się opinią znajomej, która jest obecnie w 7 mies. Zjeździła sklepy w Tarnowie i Krakowie i mówi, że nafajniejsze rzeczy do tego sensowne cenowa znalazła u nas w Gemini w C&A.

PatkaM84, witaj
Życzę wszystkiego dobrego, żeby dzidziuś rósł zdrowo.
Jak tylko będziesz chciała znaleźć się na liście, to daj znać

kapukat, witaj również
ja jak lepiej się poczuję to do C&A lecę spodnie kupić bo ile to można w legginsach chodzić

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 08:56   #996
pola_m
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny.
czy orientujecie się może, czy lekarz ogólny da mi skierowanie na te wszystkie badania ciążowe? (morfologia, mocz, glukoza, różyczka, toxoplazmoza itd) Czekam kurde ciągle na rozszerzenie zakresu mojej karty do prywatnej przychodni i jakoś sie to ciągnie, a za tydzień idę do gina i dobrze byłoby juz te wyniki wszystkie zrobić...

Ja wczoraj nie dopięłam kolejnych spodni... czyli sukienkowy czas nadszedł

marao, z tym serkiem to istotne jest, czy jest z mleka pasteryzowanego czy nie (ale pewnie pasteryzowany ). Listerioza może się pojawić tylko w serach z niepasteryzowanego mleka

Anula, Patka, Kapukat, witajcie
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:44   #997
śliweńka
Zakorzenienie

z tego co wiem toxo nie jest na NFZ zależy jaki lekarz no i czy masz to też w prywatnym pakiecie bo czasem te badania są okrojone

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-07, 09:49   #998
kasiuniap1987
Raczkowanie

śliweńka ja narazie plamień ani krwawień nie mam, jak dostałam takiego mocnego plamenia w czwartek rano to dopiero w miare sie uspokoiło w poniedziałek rano. cały czas taka mlecznokawowa wydzielina mi leciała.
ja już od tego leżenia nie umie wytrzymać na plecy, du..., wogóle wszystko mnie boli bo nie jestem przyzwyczajona do tak długiego leżenia, już mnie nawet tv denerwuje, chociaż przez cały pobyt w szpitalu nie miałam tv w sali.
a po duphastonie ciężko mi powiedzieć czy mnie mdli, ogólnie to mdli mnie prawie cały czas, czasami jedynie jak mam na cos smaka to mdłości przechodzą. przed szpitalem i w szpitalu jadłam wszystko co kwasnie, zero słodyczy tylko same śledzie, ogórki kiszone itd a teraz wpierniczam sam słodycze więc juz nie wiem co bedzie czy chłopczyk czy dziewczynka oby tylko byłó zdrowe
kasiuniap1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:19   #999
mala77
Zakorzenienie

Dzieńdobry w ten szaro bury poranek Dzisiaj to nawet się cieszę, że nie muszę się z domu ruszać
Po duphastonie mnie nie mdli /chyba/, bo biorę 3x a mdli mnie i pomiędzy.
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:25   #1000
aneczka240
Wtajemniczenie

Cześć Mamuśki
Witam nowo zafasolkowane Asiula_n. Kapukat, PatkaM84
Ja obudziłam się o 8, bo dziś mąż do banku pojechał i na zakupy. Dostał ode mnie listę z serkami, jogurtami więc będę miała wyżerkę dziś.
Znów zjadłam od rana banana i herbatniki, bo nie mam na nic innego ochoty. Ach, ta ciąża
Co do ubrań ciążowych, to ja (jeszcze nie wiedząc o ciąży) kupiłam taką koszulkę .
Gratis dostałam nakleję do auta, kupon rabatowy do - 15 % i musujące tabletki dla dzieci Plussz. Patrzyłam na ofertę tego sprzedawcy i na pewno kupię jeszcze kilka bluzeczek u niego. Ceny są kosmiczne, ale te bluzeczki takie śliczne A mi się zrymowało
Jeszcze się mieszczę w swoje spodnie, ale narzekam na brak dłuższych bluzek - wszystkie mam praktycznie do bioder Tak więc kolejne zakupy to tuniki

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:34   #1001
kism
Wtajemniczenie

Cześć dziewczynki
Ja dziś już po badaniu krwi i po śniadanku Ok. 15 ide do lekarki i zobaczymy, co z tym antybiotykiem, mam nadzieję, że nie będzie potrzebny

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.
czy orientujecie się może, czy lekarz ogólny da mi skierowanie na te wszystkie badania ciążowe? (morfologia, mocz, glukoza, różyczka, toxoplazmoza itd)
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
z tego co wiem toxo nie jest na NFZ zależy jaki lekarz no i czy masz to też w prywatnym pakiecie bo czasem te badania są okrojone
pola, mocz, morfologię i glukozę powinien Ci dać rodzinny, pozostałe raczej nie. Natomiast jeśli chodzi o toxo, to powiem Wam tyle, że jak zaczęłam się przygotowywać do ciąży i poszłam do gina państwowo, chciałam się dokładnie przebadać ze względu na 2 wcześniejsze #. Te # były przed ciążą z synem, ok. 6-7 lat temu i jeszcze wtedy dałam sobie zamydlić oczy, że 2 razy to jeszcze może być przypadek, nic takiego, blablabla... Na szczęście w ciąży z Maksiem wszystko było dobrze i urodził się zdrowy Ale teraz szłam do lekarza z mocnym postanowieniem walczenia o swoje i... dowiedziałam się, że wszystko co mi NFZ zasponsoruje na skierowanie od gina, tylko dlatego, że miałam 2 # to tylko i wyłącznie toxo i cmv - i to tylko igm
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:45   #1002
Freya_85
Raczkowanie

Witajcie nowe mamusie
Aneczko co Wy tak ciągle z mężem do tego banku jeździcie?

Co do ubrań ciążowych, to takie proste, bazowe (fajne jeansy, gładkie bluzki itp) są w H&M.
A na Allegro zamówiłam sobie takie w rozmiarze uniwersalnym bez fiszbin staniki ciążowe, bo już wszystkie moje są za małe. I będę też spać w nic, bo jak idę w nocy do łazienki, to strasznie mnie biust boli tak dyndając

I dalej nie mam żadnych sensacji żołądkowych
Freya_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:49   #1003
natalontko
Zakorzenienie

Witam wszystkie nowe mamusie

jesli chodzi o luzne ubrania, to ja jakis czas mam hopla na punkcie bluzek odcinanych pod biustem, tunik itp. Takze poki co nie musze sie o to martwic, gorzej ze spodniami, ewentualnym ratunkiem beda leginsy
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:53   #1004
Dasti80
Zakorzenienie

dzień dobry

Witam nowe mamusie

Gratuluję udanych wizyt, cieszę się że wszystko ok

Kism mnie też jeszcze trochę trzyma przeziębienie, ale u lekarza nie byłam a może powinnam

Ja od dwóch dni mam mniejsze objawy ciążowe i trochę mnie to martwi do lekarza idę dopiero w środę więc muszę jakoś wyluzować

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:55   #1005
aneczka240
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Freya_85 Pokaż wiadomość
Witajcie nowe mamusie

Co do ubrań ciążowych, to takie proste, bazowe (fajne jeansy, gładkie bluzki itp) są w H&M.
A na Allegro zamówiłam sobie takie w rozmiarze uniwersalnym bez fiszbin staniki ciążowe, bo już wszystkie moje są za małe. I będę też spać w nic, bo jak idę w nocy do łazienki, to strasznie mnie biust boli tak dyndając

Wczoraj nie pojechaliśmy - zwykły leń nas dopadł. A jak jeszcze ugotowałam pyzy, to już później nie chciało mi się ruszyć
A mąż pojechał, bo ciągle do niego dzwonią z jednego banku, wysyłają karty kredytowe i inne cuda wianki, nawet jak stanowczo kilkukrotnie powiedział, że nie zamierza korzystać z ich usług Na szczęście niedawno dzwonił i powiedział, że wszystko już załatwione i nic nie będą przysyłać. Z kolei drugi problem to taki, że na poprzedniego właściciela ciągle przychodzą listy. Co rusz idę na pocztę i robię zwrot z dopisanym prawidłowym adresem, a listy jak przychodziły, tak przychodzą. Do mBanku napisałam, że przychodzi na mój adres korespondencja osób trzecich, podałam nazwiska, adresy, numer tel adresata, praktycznie wszystko im na tacy wyłożyłam i co? Już cztery razy tak pisałam i oczywiście za każdym razem standardowa formułka, że przepraszają, że tak wychodzi i już zgłaszają do odpowiedniego działu. Wczoraj napisałam taki mail im, oczywiście z zachowaniem ciągłości poprzednich zgłoszeń. Kulturalnie, acz bardzo stanowczo i dosadnie napisałam im, co myślę o ich odpowiedziach na poprzednie zgłoszenia - wiem, piekielna ze mnie baba, ale jak kilkukrotnie jest zgłaszane, to chyba można się skontaktować z adresatem i wyjaśnić sytuację. Ja rozumiem, że to wina poprzedniego właściciela, że nie zmienił adresów, ale jeżeli zgłaszane jest to też powinni wziąć to pod uwagę A gdyby tak przyszła nowa karta i potem pin? Hulaj dusza - zakupy bym miała pięknie zrobione
No, trochę się wyżaliłam

15

aneczka240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:03   #1006
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie nowe mamusie

Właśnie zaplanowałam sobie na dzisiaj zakupy ciuchowe bo w nic się nie mieszczę, mam zamiar kupić kilka tunik i botki

---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Kism odnośnie Twoich # to jak to u Ciebie było, wykryli jakąś przyczynę, to były ciąże obumarłe??? A w ciąży z synkiem byłaś na jakiś specjalnych lekach??? Sorki że tak pytam, ale też po takich przejściach jestem (2 ciąże obumarłe) i tą ciążę profilaktycznie mam prowadzoną na acardzie i heparynie.

Stary 2011-10-07, 11:11   #1007
mala77
Zakorzenienie

Dasti80 nie wiem jak u Kism, ale mogę ci powiedzieć, że u mnie po 3 aniołkach i wszystkich możliwych badaniach nic nie znaleźli. Teraz 4 podejście i pierwszy raz widziałam serduszko. Aż mi się łza w oku zakręciła.
Powodzenia
Stary 2011-10-07, 11:21   #1008
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala77 Pokaż wiadomość
Dasti80 nie wiem jak u Kism, ale mogę ci powiedzieć, że u mnie po 3 aniołkach i wszystkich możliwych badaniach nic nie znaleźli. Teraz 4 podejście i pierwszy raz widziałam serduszko. Aż mi się łza w oku zakręciła.
Powodzenia
Gratuluję serducha
U mnie też nic nie znależli, ale ja za każdym razem widziałam serducho ok 6tc a w 8tc ciąże były już obumarłe

Stary 2011-10-07, 11:23   #1009
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Gratuluję serducha
U mnie też nic nie znależli, ale ja za każdym razem widziałam serducho ok 6tc a w 8tc ciąże były już obumarłe
Ale za to teraz będzie dobrze. Bardzo dobrze
Stary 2011-10-07, 11:25   #1010
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Ale za to teraz będzie dobrze. Bardzo dobrze
Staram się tak myśleć, ale czasami mam zły dzień. Dzisiaj mnie jakieś głupie myśli nachodzą. Muszę je odpędzić i wziąść się w garść

Stary 2011-10-07, 11:30   #1011
kapukat
Zakorzenienie

ja na razie mieszcze się w większość ubrań, bo też mam fioła na wszystko przycinane pod biustem, więc dopóki biust sie tam mieści bluzek mam....tylko spodnie, dwa tygodnie temu kupiłam sobie swój rozmiar, bo nieświadoma byłam co się dzieje, a teraz muszę coś natychmiast znaleźć bo niebawem na sznurek chyba je będę wiązac
Czy wy macie tak samo? ja jem jak pociąg, wszystko co wpadnie mi pod rękę i da się zjeść....cholera ciągle chodzę głodna

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:
Staram się tak myśleć, ale czasami mam zły dzień. Dzisiaj mnie jakieś głupie myśli nachodzą. Muszę je odpędzić i wziąść się w garść
wiecie co to chyba przez przesilenie jesienno zimowe - bo ja miałam sen tak straszliwy że obudziłam się z płaczem, a śniło mi się że krew ze mnie wylatywała, a taksówka do szpitala jechała tak że nie mogła dojechać..... teraz będę przez póltora tygodnia siedzieć i czekać na wizytę z lekkim niepokojem
Stary 2011-10-07, 11:37   #1012
waniliowa_mama
Raczkowanie

Cytat:
Witam!
Ja dziś pojechałam rano z synem do kontroli (na szczęście jest poprawa i oskrzela już czyste ) i ze sobą też poszłam do lekarza i tak mi zleciało, że prawie cały dzień minął bez wizażu Nade mną się lekarka trochę zastanawiała, zleciła na jutro morfologię i CRP i ma zdecydować, czy będzie antybiotyk Biegunka mi trochę odpuściła, ale gardło znowu boli, zwariować można, to już 1,5 tygodnia
jak tam zdrówko dzisiaj?

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Dziękuję za miłe przyjęcie

kasiuniap1987 widzę, że jedziemy na tym samym wózku ja fasolę widziałam już 3 razy. W poniedziałek kolejna wizyta.

Czy macie jakieś przeczucia co do płci maluchów?? Bo mi się jakoś tak od początku rzuciło na głowę, że dziewczyna będzie.
ja nie mam najmniejszych

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez marao Pokaż wiadomość
Nie chcę Cię dobijać ale 6 tyg po porodzie z tego co wiem nie można.

Ja byłam dzisiaj na wizycie. 5tc5d Pęcherzyk ma 17,2 mm. Następna wizyta 3 listopada chyba że będę potrzebowała zwolnienie to wcześniej. Wtedy zostanie założona karta ciązy oczywiście jak wszystko będzie ok. Do tego czasu mam zrobić morfologię, mocz, cukier, WR, HIV, HCV, Toksoplazmoze IgM i odczyn Coombsa. Pani pobrała mi też cytologię, bo miałam ostatnio stan zapalny.

gratulacje!

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
marao, czyli rozumiem, że jak na ten wiek ciąży to wszystko w normie (u mnie było dokładnie tak samo w 6t0d). Gratuluję
Cytologia to też jak stwierdził mój gin standard na początku ciąży. Trochę się zdziwiłam, bo nie pamiętam przy poprzednich ciążach tego, ale ok, czemu nie. A widzę, że Wam tu po kolei też lekarze cytologię robią.
ja też miałam wczoraj robioną cyto i też się zdziwiłam, bo w 1 ciąży nie miałam. A teraz jakoś też niedawno miałam robioną, coś koło kwietnia

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Witam nowe mamusie!
Natalontko, cieszę się, że wszystko jest w porządeczku!

Ja dzisiaj byłam u lekarza. Nasz mały szkrabik ma już 1,6 cm. Widziałam zawiązki jego rączek, nóżek, mózgu, a serduszko biło jak szalone, no i kręgosłup Dzisiaj zaczynamy 8 tydzień i wg dzisiejszego usg tp to 17 maj 2012.
Niestety, jest i zła wiadomość, bo krwiak na kosmówce nadal jest. Mam zwolnienie na 4 tygodnie, a kontrola za 2 tygodnie. Oczywiście mam leżeć i brać dupka. Jednak jestem dobrej myśli i wierzę, że wszystko będzie dobrze
gratulki!
waniliowa_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:39   #1013
asiula_n
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny
Chyba zaczęła się jesien, bo jakos ponuro dzisiaj za oknem.

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny.
czy orientujecie się może, czy lekarz ogólny da mi skierowanie na te wszystkie badania ciążowe? (morfologia, mocz, glukoza, różyczka, toxoplazmoza itd) Czekam kurde ciągle na rozszerzenie zakresu mojej karty do prywatnej przychodni i jakoś sie to ciągnie, a za tydzień idę do gina i dobrze byłoby juz te wyniki wszystkie zrobić...

Ja wczoraj nie dopięłam kolejnych spodni... czyli sukienkowy czas nadszedł

marao, z tym serkiem to istotne jest, czy jest z mleka pasteryzowanego czy nie (ale pewnie pasteryzowany ). Listerioza może się pojawić tylko w serach z niepasteryzowanego mleka

Anula, Patka, Kapukat, witajcie
Ja dostalam od gina z NFZ skierowanie na morfologię, cukier, WR i bad. ogólne moczu. Do tego w 12 tyg. przeciwciala.

Wogole to ja mam grupę Rh - i teraz będziemy mieli konflikt (moi faceci obaj są +) więc trochę się martwię.

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość

jesli chodzi o luzne ubrania, to ja jakis czas mam hopla na punkcie bluzek odcinanych pod biustem, tunik itp. Takze poki co nie musze sie o to martwic, gorzej ze spodniami, ewentualnym ratunkiem beda leginsy
No właśnie, też się szykuje na zakupy, tunika albo dłuższy sweter mi potrzebna

Cytat:
Gratuluję serducha
Trzymam kciuki za Was dziewczyny!

Zabieram się za szykowanie jakiegos jedzonka, dziś eksperyment z placuszkami z cukinią, zobaczymy co mi wyjdzie , bo wiecie kucharka ze mnie, jakby to powiedzieć średnia
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:47   #1014
waniliowa_mama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiuniap1987 Pokaż wiadomość
śliweńka ja narazie plamień ani krwawień nie mam, jak dostałam takiego mocnego plamenia w czwartek rano to dopiero w miare sie uspokoiło w poniedziałek rano. cały czas taka mlecznokawowa wydzielina mi leciała.
ja już od tego leżenia nie umie wytrzymać na plecy, du..., wogóle wszystko mnie boli bo nie jestem przyzwyczajona do tak długiego leżenia, już mnie nawet tv denerwuje, chociaż przez cały pobyt w szpitalu nie miałam tv w sali.
a po duphastonie ciężko mi powiedzieć czy mnie mdli, ogólnie to mdli mnie prawie cały czas, czasami jedynie jak mam na cos smaka to mdłości przechodzą. przed szpitalem i w szpitalu jadłam wszystko co kwasnie, zero słodyczy tylko same śledzie, ogórki kiszone itd a teraz wpierniczam sam słodycze więc juz nie wiem co bedzie czy chłopczyk czy dziewczynka oby tylko byłó zdrowe
trzymaj się dzielnie!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Datsti, będzie dobrze, zobaczysz Grunt to pozytywne myślenie

a ja mam wyniki wczorajszej bety, to moja druga beta, wzrosła 3-krotnie, czyli chyba wszystko dobrze Pierwsze USG mam dopiero 20 października i cała czas nie wiem, czy iść jeszcze wcześniej, czy jak...

ale śpiąca jestem...

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Gratulacje dla nowych zafasolkowanych dziewczyn, witajcie!
waniliowa_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:49   #1015
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Wogole to ja mam grupę Rh - i teraz będziemy mieli konflikt (moi faceci obaj są +) więc trochę się martwię.

co do jesieni to u nas już dłuższą chwilę trwa.
co do konfliktu serologicznego - to mam tak samo - RH- i chłopaka z przeciwieństwem moim, ale z tego co wiem, kiedy wiesz że jesteś w ciąży mówisz o tym natychmiast lekarzowi - bo teraz to chyba jeśli nie tabletki to trzy zastrzyki się dostaje na przeciwciała - powinni Ci to dać po pierwszym porodzie, bo konflikt jest dopiero przy pierwszej ciąży kiedy dziecko się rodzi i krew matki miesza się z krwią dziecka.
Stary 2011-10-07, 11:52   #1016
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez waniliowa_mama Pokaż wiadomość

a ja mam wyniki wczorajszej bety, to moja druga beta, wzrosła 3-krotnie, czyli chyba wszystko dobrze Pierwsze USG mam dopiero 20 października i cała czas nie wiem, czy iść jeszcze wcześniej, czy jak...
!
Gratuluje bety w 6tc widać już serduszko więc usg możesz zrobić trochę wcześniej

Stary 2011-10-07, 11:54   #1017
slimaczek19
Raczkowanie

Witam wszystkie nowe Mamusie

Aniołkowe Mamy, niech myślą pozytywnie! Wszystko się uda i będziecie tulić swoje Maleństwa już w maju/czerwcu!

Ja wczoraj odebrałam moje wyniki, normalnie na 7 kartkach mi to dali ale wszystko w normach. Jadę na weekend do rodziców to zawiozę mojej mamie te wyniki to spojrzy jeszcze "pielęgniarskim okiem"
IgG i IgM mam ujemne - to chyba dobrze?

Byłam też u mojego endo, mam dalej brać 62,5 euthyroxu i wyniki mi się poprawiły. Ale chyba więcej do niej nie pójdę, kazała przyjść dopiero za 6 tygodni do kontroli trochę za długo jak na początku ciąży, szczególnie, że powiedziałam jej o problemach, które już wyszły i skwitowała tylko "to nie ma związku z tarczycą" kiedy tarczyca ma wpływ na wszystko
W poniedziałek idę do mojej gin, to zobaczę co na to wszystko powie może w końcu założy mi kartę ciąży? Dalej nie mam a to już 11 tydzień. Widzę, że Wy już wcześniej macie pozakładane...

Kupiłam sobie w zeszły weekend nowe (większe) spodnie, ale takie jeszcze "nieciążowe" i bluzkę odcinaną pod biustem do bioder. Myślę, że na razie wystarczy... ale chyba zacznę się rozglądać pomału za spodniami, żebym nie została z gołą
slimaczek19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 12:03   #1018
kapukat
Zakorzenienie

Slimaczek19 - to naprawdę dziwna Pani doktor była, nie dość że twierdzi że problemy nie są związane z tarczycą to 6 tygodni karze Ci czekać - widzę, że wszyscy lekarze mają ten sam stosunek... że tak powiem bardzo lajtowy
Stary 2011-10-07, 12:08   #1019
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiuniap1987 Pokaż wiadomość
ja miałam krwawienie raz to skończyło się od razu później tylko takie brudzenie do południa i na tym koniec od tamtej pory spokój i tyle dobrze w szpitalu jak byłam to mnie mdliło bo kazali jeść tylko ich obiady miedzy którymi byłam mega głodna i mdliło że nie wiem jak to określić, no i ciągle tam spałam więc nie nudziło mi się, ja mam ciągle ocohotę na chipsy a teraz jem czekoladę białą od kilku dni dopiero bo nic słodkiego nie jadłam prze ten czas prócz dżemu na kanapce

Cytat:
Dzieńdobry w ten szaro bury poranek Dzisiaj to nawet się cieszę, że nie muszę się z domu ruszać
Po duphastonie mnie nie mdli /chyba/, bo biorę 3x a mdli mnie i pomiędzy.
mnie mdli przed i po nie ma reguły

Cytat:
Cześć dziewczynki
Ja dziś już po badaniu krwi i po śniadanku Ok. 15 ide do lekarki i zobaczymy, co z tym antybiotykiem, mam nadzieję, że nie będzie potrzebny

pola, mocz, morfologię i glukozę powinien Ci dać rodzinny, pozostałe raczej nie. Natomiast jeśli chodzi o toxo, to powiem Wam tyle, że jak zaczęłam się przygotowywać do ciąży i poszłam do gina państwowo, chciałam się dokładnie przebadać ze względu na 2 wcześniejsze #. Te # były przed ciążą z synem, ok. 6-7 lat temu i jeszcze wtedy dałam sobie zamydlić oczy, że 2 razy to jeszcze może być przypadek, nic takiego, blablabla... Na szczęście w ciąży z Maksiem wszystko było dobrze i urodził się zdrowy Ale teraz szłam do lekarza z mocnym postanowieniem walczenia o swoje i... dowiedziałam się, że wszystko co mi NFZ zasponsoruje na skierowanie od gina, tylko dlatego, że miałam 2 # to tylko i wyłącznie toxo i cmv - i to tylko igm
no bo nasze kochane składki idą nie wiadomo gdzie za wszystko trzeba płacić

Cytat:
Witajcie nowe mamusie

ja na allegro zamówiłam staniki materiałowe po domu bez fiszbin bo mnie moje push upy już cisły

Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość

no ja tylko legginsy nosze bo mnie ciśnie wszystko

Cytat:
Napisane przez aneczka240 Pokaż wiadomość
Wczoraj nie pojechaliśmy - zwykły leń nas dopadł. A jak jeszcze ugotowałam pyzy, to już później nie chciało mi się ruszyć
A mąż pojechał, bo ciągle do niego dzwonią z jednego banku, wysyłają karty kredytowe i inne cuda wianki, nawet jak stanowczo kilkukrotnie powiedział, że nie zamierza korzystać z ich usług Na szczęście niedawno dzwonił i powiedział, że wszystko już załatwione i nic nie będą przysyłać. Z kolei drugi problem to taki, że na poprzedniego właściciela ciągle przychodzą listy. Co rusz idę na pocztę i robię zwrot z dopisanym prawidłowym adresem, a listy jak przychodziły, tak przychodzą. Do mBanku napisałam, że przychodzi na mój adres korespondencja osób trzecich, podałam nazwiska, adresy, numer tel adresata, praktycznie wszystko im na tacy wyłożyłam i co? Już cztery razy tak pisałam i oczywiście za każdym razem standardowa formułka, że przepraszają, że tak wychodzi i już zgłaszają do odpowiedniego działu. Wczoraj napisałam taki mail im, oczywiście z zachowaniem ciągłości poprzednich zgłoszeń. Kulturalnie, acz bardzo stanowczo i dosadnie napisałam im, co myślę o ich odpowiedziach na poprzednie zgłoszenia - wiem, piekielna ze mnie baba, ale jak kilkukrotnie jest zgłaszane, to chyba można się skontaktować z adresatem i wyjaśnić sytuację. Ja rozumiem, że to wina poprzedniego właściciela, że nie zmienił adresów, ale jeżeli zgłaszane jest to też powinni wziąć to pod uwagę A gdyby tak przyszła nowa karta i potem pin? Hulaj dusza - zakupy bym miała pięknie zrobione
No, trochę się wyżaliłam

do nas też jak nie listy przychodziły do byłego właściciela, to z sądu przyłazili i nie rozumieli że nie mieszkają tutaj od ponad roku

Cytat:
Czesc Dziewczyny

Ja dostalam od gina z NFZ skierowanie na morfologię, cukier, WR i bad. ogólne moczu. Do tego w 12 tyg. przeciwciala.

Trzymam kciuki za Was dziewczyny!

Zabieram się za szykowanie jakiegos jedzonka, dziś eksperyment z placuszkami z cukinią, zobaczymy co mi wyjdzie , bo wiecie kucharka ze mnie, jakby to powiedzieć średnia
ja miałam robione na grupe krwi i na przeciwciała na szczęście nie mam a ja mam rh + a TŻ ma - ja dziś placki ziemniaczane z cukrem a TŻ z mięsem

Cytat:
Napisane przez waniliowa_mama Pokaż wiadomość
trzymaj się dzielnie!

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Datsti, będzie dobrze, zobaczysz Grunt to pozytywne myślenie

ale śpiąca jestem...

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Gratulacje dla nowych zafasolkowanych dziewczyn, witajcie!
ja ciągle śpiąca jestem, ja bym mogła na stojąco zasnąć

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2011-10-07, 12:12   #1020
kapukat
Zakorzenienie

ja za to wstaję o 6 rano i nie wiem co ze sobą zrobić. Za dwa tygodnie przeprowadzam się do innego mieszkania i powinnam zacząć robić porządek, ale jakoś wolę oglądać telewizję i czytać książki... nie wiem jak u Was ale ja nie mówię prawie nikomu o ciąży - wysłałam tylko usg moim rodzicom i tyle - ale pewnie wieść rozejdzie się tempem błyskawicy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości