|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
Cytat:
wczoraj zamówiłam http://moda.allegro.pl/30-hag-polski...844164010.html To jest link ja normalnie nosze M ale wzielam L bo się nie różnią zbytnio. Tam jest tabela z rozmiarami. Ja tam nic nie mrożę wogóle rzadko teraz gotuję choć lubię. Ja mam tatusia który mi prawie codziennie zupki przynosi i inne pyszności bo on jest konserwatorem w przedszkolu i jak coś zostaje to się dzielą bo szkoda wyrzucać całe porcje jak jakiś przedszkolak nieobecny. ![]() A za mną od tygodnia sernik chodzi jutro robię
|
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka, ogromne gratulacje! Pieknie wyglądałaś
![]() Wszystkim, które były u lekarza serdecznie gratuluję i cieszę, że wszystko w porządku. Oby tak dalej! ![]() Od kilku dni męczą mnie bóle głowy. Praktycznie non stop, a wieczorem się nasilają. Zaczyna mnie to martwić
|
|
|
|
#3843 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry.
właśnie jestem w drodze na targi. wstałam o 4:30. ![]() no ale juz Mam bliżej niż dalej. ![]() piszę sobie do Was z komórki i dość wolno idzie bo zasięg gubie co chwilę :/ Mamę wypuścili ze szpitala. podobno wyniki w normie. zrobili jej tylko przeswietlenie płuc a usg juz Nie bo stwierdził ze Nie ma sensu :/ twierdzą że na pewno w tym pierwszym laboratorium było coś zepsute bo to Nie możliwe żeby z 9tys d dimery nagle spadły do 282 ![]() Dla mnie to wszystko trochę dziwne jest. Tak sobie stwierdzić że na pewno źle zrobili badania krwi i wykopać kogoś do domu :angry: Mam nadzieję że mają rację i mama zdrowa.
|
|
|
|
#3844 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć .. chciałam tylko powiedzieć, że żyjemy .. mamy się całkiem nieźle .. jeszcze rozwalamy mamusi żołądek i ganiamy ją do wc .. ale generalnie rozwijamy się .. machamy rączkami na usg i rośniemy
![]() Byłam wczoraj na konsultacji .. pani prof. jak zwykle mnie świetnie przebadała poinstruowała i jeszcze mężowi malucha opisała.. łącznie z zawiązkami szczęki na usg CO dość ciekawe dostałam zalecenie wręcz narkotycznego pożerania no-spy... ale to ze względu na macice dostałam miesiąc zwolnienia i nie wiem gdzie to mam zanieść czy dać szefostwu czy wysłać pocztą .. Jak sięto robi
|
|
|
|
#3845 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry Wam wszystkim
![]() ja juz dzisiaj nie jestem w bojowym nastroju...poki co w nocy dobrze spalam, tylko raz na siusiu chodzilam. takie wzdecia mam wieczorami ze ledwo co zyje, brzuch robi sie 2x wiekszy i ciezko mi. musze cos z tym zrobic, bo to bez sensu jest. nadal sie zastanawiam czy isc jutro na ta szczepionke przeciwko grypie czy nie.Zariah dobrze ze drugie wyniki wyszly dobrze, oby pierwsze laboratorium bylo w bledzie, tylko szkoda ze tyle nerwow Was to kosztowalo. o to nie jestem sama z tym ciagnieciem w podbrzuszu...wczoraj dawalo mi czadu mi niezle. u mnie zimno 10 stopni tylko. mam dzis przed 12 spotkanie z polozna, siuski wioze i moze serduszka poslucham, a tak ogolnie wiem ze ta wizyta jak zwykle niewiele mi da. Milego poranka, zaraz dyrektor przyjezdza na spotkanie, lece zrobic kawke. |
|
|
|
#3846 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry,
dziś szkolenia nie ma, więc dziś odpoczywamy. Pranie nastawiłam, chyba troszkę poprasuję potem, obiadek jakiś zrobię i trochę w papierach trzeba posiedzieć.. Chyba nadszedł etap, kiedy jest mi gorąco, kiedy zwykle byłam zmarzluchem. Zimno i pada na zewnątrz, a ja przy otwartym oknie siedzę, tak mi gorąco w tym domu, a wszystkie grzejniki wciąż wyłączone.. PS. jeszcze niecałe 4 dni i zobaczymy naszego maluszka na usg |
|
|
|
#3847 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() O 4 maly sie obudzil, bo katarek i plakal, po wydmuchiwaniu noska z ponad godzine jeszcze nie spal a my z nim...wkoncu zasnelismy i przed 8 wstalismy. Jestem nieprzytomna ![]() Dzis o 16 mam dentyste, mam nadzieje ze wiele do leczenia nie bedzie ![]() Cytat:
a poza tym te 6 kg gdzies sie musialo ulokowac ![]() jednak teraz sie waze czesciej i nie przytylam nic od tamtej pory i to mnie bardzo cieszy ![]() No a tryb kanapowy szybko po porodzie zmienisz na tryb biegany ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja L4 zawoze albo osobiscie albo daje kolezance i ona przekazuje przelozonej lub do kadr.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Doberek u mnie pogoda już jesienna. Leje
![]() Obudziłam się ze skurczem łydki. Co za okropny ból
|
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry! Coś dziś szaro za oknem...;/
Dziewczyny, kiedy najlepiej na USG 3/4d? W necie na każdej stronie co innego piszą.. |
|
|
|
#3850 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie to bylo smieszne ze dostalas skurcz ale samo porownanie
|
|
#3851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wizyty póki co średnio raz na meisiąc i przy każdej mam usg (ale ja prywatnie chodze) |
|
|
|
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Gotuje dzis zupke z soczewica zielona
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3855 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie zaznasz I my też nie![]() Teraz mamusiami będziemy, to się spokój kończy;pNo i do usług za naleśniki... pewnie jedyna jestem, co se w końcu nei zrobiłą ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
Nie narzekałam nigdy
|
||
|
|
|
#3856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Też tak chcę Cytat:
Cytat:
. Super, że z dzidzią wszystko OK.A ja wstałam dopiero o 11.00. Spało się wyjątkowo SUPER!. Śpię w innym pokoju niż mąż, bo nie chcę go zarazić. Bo jak On będzie miał katar to będzie już na łożu śmierci Ale naszła mnie wczoraj taka ochota na przytulanko jakiej już dawno dawno nie miałam . No i oczywiście chwilowo musiałam zmienić pokój ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Ooo . Ja jak byłam mała to chciałam, żeby wszyscy mówili do mnie Iwona (z drugiego imienia), bo mojego pierwszego nie znosiłam
|
|||
|
|
|
#3857 |
|
Wtajemniczenie
|
ja z kolei jak mam mocne wzdecia to lapia mnie takie skurcze - ze az mnie pod niebo podrywa, w sobote tak mialam, bo nie moglam sie zalatwic, brzuch jak balon, o matko kochana, jak krzyczalam, tak mialam tez przed ciaza, zwlaszcza jak mialam okres. w sobote mowilam do Tz - ja chyba rodze tak boli.
|
|
|
|
#3858 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, myslicie juz troche o porodzie? tzn gdzie bedziecie rodzic i czy chcialybyscie znieczulenie? a moze ktoras z Was wie juz ze bedzie miala cesarke?
Ja szczerze mowiac przy pierwszym porodzie robilam wszytsko zeby miec cesarke (rodzilam w szwecji) bo tak sie balam (chyba zawsze boimy sie niewiadomego), mialam nawet zaswiadczenie od mojej okulsitki w PL ze skierowaniem na cesarke ze wzgledu na duza krotkowzrocznosc, ale niestety w szwecji wyslali mnie na badanie dna oka i chyba cisnienia w oku czy czegos i nie znalezli przeciwwskazan do naturalnego porodu No ale wszystko poszlo dobrze, z tym ze mialam znieczulenie zewatrzoponowe bo sobie zyczylam. A tym razem nie zalezy mi wcale na cesarce, ale na znieczuleniu owszem, drugi porod moze pojsc szybko, wiec nie wiem czy napewno ze zz skorzystam ale chce rodzic w szpitalu , w ktorym istnieje mozliwosc otrzymania znieczulenia. I musze Wam powiedziec ze mam jakies takie podswiadome przeczucie ze poniewaz tym razem bym niechciala cc to wlasnie taki porod mnie czeka
|
#3859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za link ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Cytat:
Chciałam zrobic prywatnie usg 3d, (normalnie mam 2d cztery razy na całą ciążę) ale słyszałam że najlepiej robic w konkretnych tygodniach (gdy jest za późno juz niewiele widac, bo dzidzia za duża, gdy za wcześnie - nie można wiele zbadac). |
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem kiedy jest najlepiej ale sadze ze po 20.. MOja kolezanka jest w 22 i mowila ze lekarz ją wysyłał wlasnie ostatnio .. ale nie mowila ze w jakims konkretnym terminie jej radzil ![]() ja na pewno bede robic takie usg
|
|
|
|
|
#3861 | ||||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry
![]() jolkaa już raz gratulowałam ale pewnie się nie przekopiesz przez tyle postów- gratuluję raz jeszcze, bardzo ładnie wyglądałaś, wogóle ładna kobitka jesteś Cytat:
najbardziej lubie z cukinią, albo same z cukini i papryki, mniamCytat:
Cytat:
![]() Cytat:
i takim sposobem z tych wakacji mam 2 zdjęcia ![]() u mnie niestety też dziewczyny jak czujecie kopniaki czy ruchy maluchów to zazwyczaj z jednej strony czy bez różnicy trochę z prawej trochę z lewej?? |
||||
|
|
|
#3862 |
|
Wtajemniczenie
|
ja zawsze myslalam ze ciaza to jest tylko porod i duzy brzuch, teraz wiem ze to martwienie sie ciagle czy wszystko jest ok, jak szyjka, lozysko itd. czy dzidzia zdrowiutka, ciagniecie podbrzusza itd. i tak sie sklada ze porod to moj wieczny strach, tak teraz o tym nie mysle, chce aby tylko lozysko mi sie podnioslo. szpital musialam wybrac juz jak wypelnialam karte ciazowa, ale to tutaj w UK, tutaj zrobisz sobie test, idziesz do przychodni, mowisz ze jestes w ciazy, oni wierza na slowo, nikt nie sprawdza, wypelniasz jakies dokumenty i tyle.
|
|
|
|
#3863 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
ja również jestem poobijana bo w dniu wesela wieczorem ok 22 schodząc ze schodów jakoś się pośliznęłam czy co i upadłam i siniak jest mocny
|
||
|
|
|
#3864 |
|
Rozeznanie
|
Ja trochę już myślę o porodzie, choć to jeszcze za wcześnie
wiem gdzie chciałabym rodzić, tzn w którym szpitalu. Poza tym jeszcze się okaże czy naturalnie czy cc będę mieć. Choć wolałabym naturalnie, jednak tragicznie się boję bólu. Jem teraz gotowanego kalafiora, bo wczoraj mama TŻta ugotowała, ale wczoraj to nie miałam chęci jeść, wręcz było mi strasznie nie dobrze, nie mogłam do kuchni wchodzić.. Hm.. ale jakoś ten kalafior mi nie wchodzi. |
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Na wieczór nażarłam się winogrona. Wiecie jak mnie potem wzdęło a jak brzuch bolał (ale organizm sam sobie poradził). Okropnieństwo. Ale to było takie pyszne, że jadłam jakbym była wygłodniała Kubusewa, ja ze zwolnieniem idę do pracodawcy, przybijają pieczątkę, wpisują datę dostarczenia, podpisuje się i pisze "Zatrudnienie trwa nadal" i idę z tym do ZUS. Jesli nie chcesz sie tak fatygować, wystarczy dostarczyć zwolnienie do kadr. Masz tydzień żeby dostali więc jak nie masz daleko do pracy i czujesz się na tyle dobrze, możesz dac je osobiście. Pocztą, najlepiej listem poleconym, o zwykły może nie dojść i już go nie odnajdziesz.
|
#3866 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=negila;29832262]dzień dobry
![]() ja mam ochotę zrobić ale mój nie za specjalnie przepada a dla samej siebie to az tak mi się nie chce najbardziej lubie z cukinią, albo same z cukini i papryki, mniamQUOTE] Ja tez zrobilam z cukinia ostatnio, znalazlam gdzies taki przepis i byly dobre i zawsze to dobry sposob zeby placki wzbogacic o ekstra witaminki ![]() Ja do gotowania osobno dla siebie musialam sie przyzwyczaic ze wgledu na to ze jestem wegetarianka no i moj TZ to taki miesozerny ze bez miesa to nie obiad
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję no martwiłam się, ale jakoś to wyszło ![]() ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- dziękuję
|
|
|
|
|
#3868 |
|
Zadomowienie
|
witam,
a ja mam dzisiaj dzień płaczący ![]() rano byłam w laboratorium i tak mi sie pinda wbila ze nie trafila i jezdzila mi ta igla w tej rece i jezdzila no i juz jest sina :/ potem mama przyniosla mi do zmierzenia spodnie ciazowe takie ladne no ale byly takie akurat na dupie wiec bez sensu takie kupowac bo jakodrobine przytyje to nie wejde juz mama wyszla oddac te spodnie a ja w bek ze gruba jestem
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! Edytowane przez cziqua Czas edycji: 2011-10-07 o 11:55 |
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję e tam ładna
|
|
|
|
|
#3870 |
|
Raczkowanie
|
Kontynuuję dobre wieści: wróciłam właśnie z wizyty w klinice. Będzie dobrze. Powodu krwawienia i plamień nie ma żadnego oczywistego. A że już 2 tyg od ostatniego to mogę wrócić do pracy (kierownik się ucieszył). Na moje tragiczne zaparcia dostałam laktulozę i dobrze bo juz skretu kiszek dostawałam. Nie muszę leżeć ale żadnego dźwigania i zero stresu. Bedzie ciężko z tym stresem bo mi ciśnienie wywaliło 158/80, jak zwykle podczas wizyty. W domu mam zwykle 118/76 więc ok. Przez 2 miesiące przytyłam 0,5 kg; ale szpital i stres dał mi sie we znaki i pewnie dlatego tak niedużo jak na mnie.
31,10 USG połówkowe 3D 250 zł ( to będzie 21tc+5) Wkurzyłam sie bo wizyty podrożały z 120 zł na 150 zł i w tym nie mam żadnego USG. Więc za co płacę? Otóż za skórzane fotele w poczekalni, za wątpliwa przyjemność że mi obcy facet włoży palce do # i powie że macica powiększona oraz że mnie pocieszy że bedzie wszystko dobrze i do zobaczenia za miesiąc. Ale ogólnie jestem zadowolona bo będzie wszystko dobrze. Popracuje jeszcze trochę. We wtorek wizyta u drugiego ginka w przychodni. Zobaczymy co ten powie... |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

jutro robię

i takim sposobem z tych wakacji mam 2 zdjęcia 
a jak brzuch bolał (ale organizm sam sobie poradził). Okropnieństwo. Ale to było takie pyszne, że jadłam jakbym była wygłodniała