Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 ! - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy temat do nowego wątku !
. Chwyty, obroty i pierwsze zęby – letnie maluszki robią postępy! 5 8,93%
Pierwsze miesiące szybko zleciały, a dzieci jeszcze nam wypiękniały. 0 0%
Drodzy państwo, oto wątek najpiękniejszych na świecie dzieciątek! 6 10,71%
Pierwsze ząbki i w głos śmiechy - cudnie rosną Nam pociechy. 16 28,57%
Nasi chłopcy i dziewczęta, już czekają kiedy święta. 1 1,79%
Pierwsze ząbki dzieci mają i już zupki zajadają. 3 5,36%
Już tak dobrze się wszystkie znamy, ze swoje dzieci wesoło swatamy! 1 1,79%
To już pierwsze ząbki i zabawy, a my dalej się wspieramy. 0 0%
Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. 24 42,86%
Głosujący: 56. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 09:46   #481
pieleszka
Wtajemniczenie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

cześć kobiety
właśnie Hanka ma swoją standardową drzemkę to mamuśka korzysta z chwili wolności coś ją znowu boli brzuszek bo bardzo płaczliwa jest od samego rana..i już mnie zdążyła zmęczyć bo chce ciągle na ręce...
ale u nas póki co nie pada więc o 12 pójdę z nią na spacer to odpocznę
nie mówcie tu błagam już więcej o kawie bo zwariuję!!!! co ja bym dała żeby się napić takiej gorącej, czarnej, mega mocnej kawy - oczywiście bez cukru i bez mleka z mlekiem pijam tylko rozpuszcza cały czas sobie powtarzam, że do stycznia już tylko 4 miesiące i dam radę... btw. herbaty tez nie słodzę już jakieś 15 lat...
a w ogóle to tak jak Cookie najchętniej do tej kawki zapalilabym papieroska... tez tak kiedyś zaczynałam dzień (całkiem niedawno zresztą bo przed ciążą...) - papierosek +mocna czarna kawa... i bardzo to lubiłam mimo, że doskonale wiem, że to niezdrowe...
teraz myślę, że nie wrócę już do nalogowego palenia-dałam radę już rok prawie to i dłużej pociągnę...chyba ale jak tylko skończe karmić piersią to na pewno pierwsze co zrobie to najpierw wypiję litr kawy, zapale na próbę 1 papieroska, a potem chyba z litr wina wypiję, a potem padnę jak tak to czytam to mam mega przyziemne marzenia

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:55   #482
CookieMonsters
Rozeznanie

Dot.: Szybko rosną Nam dzieciaczki - z noworodków w niemowlaczki.Mamy VII-VIII 2011 !

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

A ja mam 2 pytanka:
1. Ile Wasze dzieci śpią w dzień?
2. Ile wypijają herbatki na dzień i w jakim momencie ja podajecie, czy np. jak się zbliża pora karmienia?
1. coraz więcej! moja chyba odsypia pierwsze 6 tygodni myślę, że w granicach 6-8 godzin.. do tego średnio 8 godzin w nocy.
2.OGROMNE ilości.. moja zjada mleka 5-6 posiłków po około 100-150 ml. a do tego około 200 ml płynów, głownie herbatki, ale też wody.. bywa, że więcej, bywa, że mniej.. ale jak wypije mniej to na ogół następnego dnia ma problem z kupą.. ja podaj bardzo różni, po jedzeniu, przed, pomiędzy, zawsze na czkawke.. moja głównie w dzień popija czkawkę, a pod wieczór je o 18.. o 19 troche głodnieje wypija setke herbatki.. pośpi do 20 budzi się mega głodna, wypija kolejne 100 ml herbatki, bo koło 21 zjada mi wtedy cała butle i idzie spać na całą noc ale to taki przykładowy schemat

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ----------

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
teraz myślę, że nie wrócę już do nalogowego palenia-dałam radę już rok prawie to i dłużej pociągnę...chyba ale jak tylko skończe karmić piersią to na pewno pierwsze co zrobie to najpierw wypiję litr kawy, zapale na próbę 1 papieroska, a potem chyba z litr wina wypiję, a potem padnę jak tak to czytam to mam mega przyziemne marzenia

tylko nie rób tego w samotności! zadbaj, żeby miał Cie kto zzdrapać z podłogi/kanapy/fotela/baru.. i położyć do łóżka
ale plan podoba mi się bardzo
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:56   #483
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
A ja mam 2 pytanka:
2. Ile wypijają herbatki na dzień i w jakim momencie ja podajecie, czy np. jak się zbliża pora karmienia?
1. Patryk śpi raczej mało i jak już to do południa. Wczoraj np. wstał o 7, spał od 9 do 11 i koniec. Tzn. on mi drzemie w czasie karmienia i czasem przy odbijaniu (co niestety czasem chwilę trwa), więc podejrzewam, że to mu wystarcza. A wieczorem wczoraj padł o 21. Jeśli zrobi sobie drugą dłuższą drzemkę popołudniu, to jeszcze później zasypia... Dlatego z zazdrością patrzę, że macie wieczory dla siebie...
2. Nie pomogę, bo my tylko cyca jemy/pijemy...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:56   #484
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Madzia Antos spi po kazdym karmieniu, to znaczy budzi sie, je, przebieramy, potem "zabawa" i po jakis 40 min, max 1 godz. jest zmeczony, wiec klade go spac. Spi od 30 min do 2 godz. To jest 4, 5 razy na dzien. Ale on jeden z mlodszych na forum.
A herbatki nie pija jeszcze, jedynie czasem wode do 50 ml na dzien, ale nie co dzien.

Kawe lubie, ale tylko latte, cappuccino czy jakies takie, wiec musi byc cukier.

Ale senny dzien...
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 09:57   #485
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

A ja mam 2 pytanka:
w dzień mało, jak chodziłam na spacery to w sumie za dnia jakieś 4 do 5h , a jak siedze z nim w domu to może z 3h , za to w nocy teraz (odpukać) ładnie spi, pierwszy sen to jakieś 8h, jedzenie i znowu ze 4h

herbatki pije od 100 do 200ml , zależy od dnia, ale najczęsciej daję mu po fazie aktywności, zabawy bo ewidentnie spragniony i często (tak jak w tym momencie) po takiej herbatce zasypia

a u nas grają film pt. " życie z marudą, dzień 3 " normalnie nie wiem kto zabrał mojego i tak marudnego Szymka a wcisnął mi mega marudę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:04   #486
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Patik przykładowo:

budzą się rano 7-8godzina, przewijam je, daję jeść. Pogadamy sobie, pośmiejemy i zaczynają być senne, czasem zasną same czasem trzeba pomóc, Jak śpią to w tym czasie sprzątam, wstawiam pranie.
11-12 znów jedzą, pogadamy gdzieś do 13-14 i znów zasypiają na godzinkę. W tym czasie albo myje podłogi albo pije kawę
koło 15 od nowa jedzonko d0 16 wojarzą i znów zasypiają.
do jakiejś 18, staram się je wtedy umyć, dać butle i najczęściej spią do jakiej 2.30 i koło 5 rano znów się budzą.
w między czasie jest herbatka, zabawa na kocyku, kładzenie na brzuszku. np. teraz jedna nie śpi i domaga się uwagi.

obiad mi na szczęście odpada bo gotuje teściowa.
Stary 2011-10-07, 10:05   #487
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
A ja mam 2 pytanka:
1. Alicja śpi kilkanaście razy 10-15 minut chyba, że jesteśmy na dworze to wtedy potrafi przespać cały spacer czyli 3,5 godziny
2. Moja wypija dziennie ok 120 ml, dostaje pić np 1,5 godziny po jedzeniu, albo nawet później. Ale jak się zbliża pora karmienia to już jej nie daje pić bo nie zjada mi mleka do końca, a potem ulewa jej się.

Wstawiłam do klubu film

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-10-07 o 10:08
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 10:07   #488
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
nie no to moja tak chyba nie robi ona tylko nogami tak się odpycha i podnosi klatkę piersiową, że robi mostek
moja sie jeszcze poteafi na przewijaku w tyl odpychac i prawie glowa w sciane przywalila

dlaczego dzieci sraja w swiezo zmienione pampersy?!

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:11   #489
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moja sie jeszcze poteafi na przewijaku w tyl odpychac i prawie glowa w sciane przywalila

mój też tak robi , a największą ma frajdę jak mu ładnie ułożę nowego pampersa, i naciagam przód żeby zapiąć a on wtedy myk doopka do góry i pampers zostaje mi w rekach

hmmm z tym ładowaniem w świeży pampers to mój mnie oszczędza
Stary 2011-10-07, 10:14   #490
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
ja tam lubie.. mam CZASAMI przebłyski, że głupia byłam, że zaczynałam.. ale to przez gimnazjum ja się taka zrobiłam! wcześniej byłam dziecko-anioł... a w gimnazjum zrobiłam się taka u✂✂✂liwa do ludzi i zaraz potem zaczęłam palić.. gimnazjum to ZŁO! i mam nadzieje, że zanim nasze dzieciaczki dorosną do tego wieku, to zlikwidują to wynaturzenie.. taa, własnie, ale to tylko przebłyski, bo w gruncie rzeczy kawa+papieros to dla mnie duża przyjemność, odstresowanie i chwila na swieżym powietrzu dla siebie
eee ja chodziłam do podstawówki i też zaczęłam palić, to nie kwestia gimnazjum
tylko ja nigdy nie byłam i nie jestem uzależniona. Mój Tż niepalący i nie znoszący papierosów. Ja popalam co jakiś czas, właśnie z kumpelami. Ale ja wolę inne połączenie: redds + papieros . Zazwyczaj paliłam jak gdzieś na imprezę wychodziłyśmy.

Nie pamiętam kiedy ostatnio kupiłam papierosy. Nawet mnie specjalnie nie ciągnie.

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
dziś drugi dzień cały spędzony w domu, wczoraj była masakra, rece i tylko ręce i to matka musi chodzić bo siedzenie jest beee:P
i na co zwalam ?? na skok :P akurat pasuje czasowo
mój dzień podobnie wczoraj wyglądał i to samo zrobiłam - skok

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
na bank
Zdrówka dla Zuziaka. Co jej może dolegać? coś podejrzewasz?
Zastanawiam się co się mogło zmienić, że tak ulewa i płacze z bólu i jedyne co wymyśliłam, to że probiotyków nie dostaje. Dawałam jej od kiedy przeszła na butlę (tak pediatra kazał, tylko nie pytałam jak długo mam go podawać). W tym tygodniu przestałam więc może dlatego?

Wczoraj Tż kupił i od wczoraj znowu daję, zobaczymy.

A mała tak wymęczona była przez wczorajszy płacz, że spała do 7.00 rano bez jedzenia, zjadła i do 9.00 pospała.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:14   #491
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:

to myślałam,że tylko moje tak mają

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 10:15   #492
jacieeeee
Wtajemniczenie

No to coś jak u mnie
Podłożę Małemu pampers pod dupkę, a on odpycha się nóżkami do góry, a pampers zostaje na wysokości kolan

Zapomniałam, że dziś kończymy 10 tygodni

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:17   #493
editka2022
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A wiesz co - on tu zupenie nie wygląda jak on Bo on w rzeczywistości wlasnie nie ma tego "ciałka" na buzi, tu mu takie dziwne pućki wyszły Ale ślicznie wygląda i tak

Zaraz wstawię w Klubie więcej fotek, bo mnie natchnęłaś
to widyisy tak jak u mnie mala na fotach pyzata i kawalek noyki nawet ma a tak naprawde to jeszcze chudzina, a Tymek przepiekny,bede miala nieylego ziecia
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:18   #494
brunetka2000
Zakorzenienie

Czy wasze dzieci gryzą swoją dolną wargę ????? Ja nie nadążam jej wycierać, taka zaśliniona jest
Stary 2011-10-07, 10:21   #495
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
eee ja chodziłam do podstawówki i też zaczęłam palić, to nie kwestia gimnazjum
tylko ja nigdy nie byłam i nie jestem uzależniona. Mój Tż niepalący i nie znoszący papierosów. Ja popalam co jakiś czas, właśnie z kumpelami. Ale ja wolę inne połączenie: redds + papieros . Zazwyczaj paliłam jak gdzieś na imprezę wychodziłyśmy.

.

moja Zuzianka śpi od 7 do teraz.. wstanie wściekle głodna
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:21   #496
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
No to coś jak u mnie
Podłożę Małemu pampers pod dupkę, a on odpycha się nóżkami do góry, a pampers zostaje na wysokości kolan

Stary 2011-10-07, 10:24   #497
pieleszka
Wtajemniczenie

iustynko w końcu umiem wstawić zdjęcie do klubu
no i skoro sie nauczyłam to i nawrzucałam tam trochę
a teraz muszę uciekać na chwile bo właśnie mama dzwoniła, że już do nas idzie
a Hania dalej tnie komara

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 10:28   #498
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
oooo to tak moja robi
Cytat:
no to się cieszę

A zapomniałam Wam pisać, wczoraj pół dnia Zuziak próbowała się z pleców na brzuszek przewrócić. Tylko wyglądało jakby nogi miała za krótkie i nie mogła się nimi dobrze zaprzeć o podłoże
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-10-07, 10:41   #499
aania_20
Zakorzenienie

Wy tu tak o kawie, a dziś dzień typowo kawowy...ponuro paskudnie. Chyba sobie drugiej nei odmówię, ale taką z syropem czekoladowym

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
zauwazylam ostatnio ze mam dziwne zachcianki w ciazy takich nie mialam............
a to salata ze smietana a to kielbasa z cebula a to lody o 21 ................ tez tak macie??????
a może Igorek będzie rodzeństwo miał?

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Patryk kończy dzisiaj 2 miesiące!!!
klask i:
Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
ciasto drożdzowe dla leniwych :
Na dno większego garnka kładziemy po kolei:
kostkę drożdży (10dkg),
na to 1 szkl.cukru,
torebkę cukru waniliowego,
niepełną szklankę mleka,
1 szklankę oleju,
4 jajka (lekko rozbełtać),
na to wszystko przesiać przez sito 1 kg mąki.
super muszę kiedyś wypróbować

Cytat:
A mnie uwielbiasz??? Bo ja też nie słodzę Cukier zabija prawdziwy smak kawy
i ja, i ja czarna+mleczko i tyle
Cytat:
co do papierosów to ja od zawsze w palącym towarzystwie ale nigdy nie paliłam w średniej , na przerwach śmigalam z laskami po bramach bo musiały palić a ja zawsze anty

to podziwiam za silną wolę! Naprawdę!
Żeby nie było - ja też nigdy nie paliłam. Na szczęście TŻ nie, choć też go podziwiam bo w pracy większość palaczy, praca temu chyba sprzyja...

Cytat:
Ja też lubię TŻ nie mógł przeżyć, że wróciłam do papierosów po ciąży. Chciał mi piwo siłą wlewać i mówił "lepiej pić niż palić"

Cytat:
A ja mam 2 pytanka:

1- zwykle do południa 2-3 godziny, ale po południu bardzo różnie, czsem krótkie drzemki,czasem wcale
2- nie pomogę bo tylko pierś dostaje

Cytat:
czysto ma i sucho to na pewno przyjemniej się rozluźnić

Byłam na małych zakupach, przy okazji zamówiłam okularki
Adaś pojechał ze mną, w drodze powrotnej trzymał sobie grzechotkę- żyrafę. Najpierw usiłował jej głowę odgryźć a jak się nie udało to zaczął prowadzić ożywioną dyskusję Strasznie to komicznie wyglądało bo patrzył na nią i z taką powagą coś opowiadał i w końcu zasnął

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 10:42   #500
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Normalnie
Czasem sa tak grzeczne,ze nawet ich nie słychac a mama chodzi i sprawdza co z nimi... ale teraz Lena się drze, pewnie spac chce się jej.
i tak podziwiam mów co chcesz

Cytat:
Patryk kończy dzisiaj 2 miesiące!!!

Cytat:
Ja tak samo! ale jeszcze do tego śpiochowa! body wg mnie przereklamowane..a tyle się naczzytałam w ciąży, że body są najpraktyczniejsze i w ogóle naj, że teraz nie mam gdzie ich upychać
KAWA, kawa kawa kawa!!! aaaaa w każdych ilościach!! ale obowiązkowo z mlekiem i cukrem
Brumiątko! jak on sie zmienia!!!

haaa, u mnie kolej na bliźniaki w rodzinie, w sensie jakby wypadało, że to u mnie powinny być i to tak jakby następne moje dzieci to wg schematu rodzinnego to niby wypadałyby bliźniaki

Kochane, ale Wy macie apetyty!!
ja wróciłam do schematu, który towarzyszył mi przez wiele lat, z przerwą na starania o dziecko, ciąże i karmienie piersią.. kawa+papieros + jeden porządny posiłek dziennie.. i w tym zestawianiu czuję się najlepiej ale zrozuminia raczej u Was nie znajdę w tej kwstii, bo jesteście chyba wszystkie niepalące tak wiem wiem, nie ma się czym chwalić
oo
a na zachodnim wybrzżu (ale to brzmi-tak amerykańsko) dzisiaj ziiiiiiiimoo że aż strach
o a zaraz w DDTVN będzie:dlaczego polki nie chcą mieć drugiego dziecka!
jeden posiłek umarła bym z głodu
Stary 2011-10-07, 10:42   #501
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
klask i:

Stary 2011-10-07, 10:54   #502
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tak samo! ale jeszcze do tego śpiochowa! body wg mnie przereklamowane..a tyle się naczzytałam w ciąży, że body są najpraktyczniejsze i w ogóle naj, że teraz nie mam gdzie ich upychać
KAWA, kawa kawa kawa!!! aaaaa w każdych ilościach!! ale obowiązkowo z mlekiem i cukrem
Brumiątko! jak on sie zmienia!!!

haaa, u mnie kolej na bliźniaki w rodzinie, w sensie jakby wypadało, że to u mnie powinny być i to tak jakby następne moje dzieci to wg schematu rodzinnego to niby wypadałyby bliźniaki

Kochane, ale Wy macie apetyty!!
ja wróciłam do schematu, który towarzyszył mi przez wiele lat, z przerwą na starania o dziecko, ciąże i karmienie piersią.. kawa+papieros + jeden porządny posiłek dziennie.. i w tym zestawianiu czuję się najlepiej ale zrozuminia raczej u Was nie znajdę w tej kwstii, bo jesteście chyba wszystkie niepalące tak wiem wiem, nie ma się czym chwalić
oo
a na zachodnim wybrzżu (ale to brzmi-tak amerykańsko) dzisiaj ziiiiiiiimoo że aż strach
o a zaraz w DDTVN będzie:dlaczego polki nie chcą mieć drugiego dziecka!
heh, w moich stronach rodzinnych o północno-zachodniej Polsce mówi sie "dziki zachód"

i rzeczywiscie zimnica, wieje że szok, tyle ze chociaz nie pada dzisiaj. pociag do paierosow rozumiem, swego czasu dosc popalalam ale to dawne, stresujace i męczące bardziej czasy... bo na mnie tyton dziala lepiej niz kawa i meliska razem wziete

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ja też uwielbiam kawę Właśnie zrobiłam sobie garnuszek hehe tak moja mama mówi, bo kubek jest tak wielki, że łyżeczki nie widać i łyżką muszę mieszać
Brumek normalnie uwielbiam cię, bo jak każdemu mówię, że nie piję kawy słodzonej to robią wielkie oczy i pytają się jak to można pić A ja od 15 lat nie pije herbaty słodzonej i trochę krócej kawy
dla mnie picie słodzonej kawy, czy to inki czy zwyklej, to morderstwo! ja tylko ten cukier tam czuje. pije zawsze gorzka (to tak jak piwo - ma byc gorzkie, chociaz z sokiem tez lubie...), najczesciej z mlekiem. herbate od studiow nie słodze. bo kiedys ktos z mojego pokoju mial isc kupic cukier i kazdy twierdzil ze kupil. nikt nie poszedl i zaczelam pic gorzka. i bardziej mi herbata smakuje, bo w koncu czuje jej smak.

Stary 2011-10-07, 10:54   #503
mamad1
Zadomowienie

Cytat:
Bo się robi więcej wolnego miejsca?

Cytat:
Zastanawiam się co się mogło zmienić, że tak ulewa i płacze z bólu i jedyne co wymyśliłam, to że probiotyków nie dostaje. Dawałam jej od kiedy przeszła na butlę (tak pediatra kazał, tylko nie pytałam jak długo mam go podawać). W tym tygodniu przestałam więc może dlatego?
Nam sie też skończył probiotyk 3 dni temu...

Cytat:

Cytat:
Ja też dziękuję iujstynko za opis wstawiania zdjęć do klubu. Już kilka wrzuciłam

A ja właśnie wypiłam pierwszy raz od dwóch miesięcy prawdziwą kawę Po takim czasie każda by smakowała

A wiecie, że ja nigdy nawet nie spróbowałam zapalić papierosa? Jakoś nie ciągnęło mnie...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:01   #504
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
A wiecie, że ja nigdy nawet nie spróbowałam zapalić papierosa? Jakoś nie ciągnęło mnie...
Mój TŻ też z tych "nieugiętych". U niego w szkole wszyscy palili, a on nie. Za to kiedyś chciał mnie wziąć na sposób i stwierdził, że jak ja palę to on też Przy pierwszym prawie się udusił, przy drugim rzucił

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:08   #505
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Czy wasze dzieci gryzą swoją dolną wargę ????? Ja nie nadążam jej wycierać, taka zaśliniona jest
nie gryzie, ale sie slini że aż po brodzie cieknie. szczegolnie jak siedzi i te jej krągle pooliczki opieraja sie o ramiona, bo szyi przeciez nie ma, i wyglada jak mały buldog... śliniacy sie buldog...

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

od trzech dni kinga sama ladnie zasypia ok 11-12 w lozeczku. walczy z soba zaciekle, nie placze, marudzi tylko, ale w koncu padnie.

sen ma taki:
8-11 spi
jedzenie
12-15 spi
jedzienie
17-18 spi
jedzenie
kąpiel
jedzenie
20-22(czasem 24) spi
jedzenie
22(24) - 3(4) spi
jedzenie
4-7(8) spi
czasem budzi sie 5:30 na smoczka,bo jedzeniem bym tego nie nazwala...
jedzenie

wazy prawie 6 kg juz!

Stary 2011-10-07, 11:11   #506
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
ale jak tylko skończe karmić piersią to na pewno pierwsze co zrobie to najpierw wypiję litr kawy, zapale na próbę 1 papieroska, a potem chyba z litr wina wypiję, a potem padnę jak tak to czytam to mam mega przyziemne marzenia

ciekawe co mocniej zadziała - kawa czy wino
Ja się kiedyś śmiałam że po takiej abstynencji jak wypiję lampkę szampana to chyba wystarczy do upicia się

Stary 2011-10-07, 11:12   #507
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
dla mnie picie słodzonej kawy, czy to inki czy zwyklej, to morderstwo! ja tylko ten cukier tam czuje. pije zawsze gorzka (to tak jak piwo - ma byc gorzkie, chociaz z sokiem tez lubie...), najczesciej z mlekiem. herbate od studiow nie słodze. bo kiedys ktos z mojego pokoju mial isc kupic cukier i kazdy twierdzil ze kupil. nikt nie poszedl i zaczelam pic gorzka. i bardziej mi herbata smakuje, bo w koncu czuje jej smak.
zgadzam się

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-10-07, 11:18   #508
brumek
Zakorzenienie

Witam moje kochane

U nas od rana dobry humorek - moja Krewetka się śmieje cały czas i zaczepia, i dźwięki z siebie wydaje komiczne i miny robi. No więc ja do niego to samo Podejrzewam, że prowadzimy w ten sposób jakąś poważną rozmowę

Ale tu dziś kawowo

Cytat:
Ja też uwielbiam kawę Właśnie zrobiłam sobie garnuszek hehe tak moja mama mówi, bo kubek jest tak wielki, że łyżeczki nie widać i łyżką muszę mieszać
No to rozmiary kubków podejrzewam że mamy podobne Mój to też taki garnuszek, ale w rodzinie mówią na niego "nocnik"

Cytat:
A mnie uwielbiasz??? Bo ja też nie słodzę Cukier zabija prawdziwy smak kawy
Tak, Tak, Tak!!!
A herbatki jeszcze bardziej

Cytat:
dziewczyny byłam wczoraj na aqua aerobiku...boże jakie to cudowne uczucie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! było super, wymęczyłam sie masakrycznie ale to takie przyjemnie zmęczenie mam zamiar chodzić conajmniej 1 raz w tygodniu a może uda się 2 tatuś będzie mial dyżury przy synku a mamusia będzie miała coś dla siebie
O Ty! Ambitna jesteś Zazdroszczę, bo ja się do niczego takiego zmusić nie mogę

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Oglądam własnie DDTVN,mowa o wyprawce dla niemowlaka.
Widziałyście tą suszarę do butelek i ogrzewacz do chusteczek? czego ludzie nie wymyślą.
A wiecie, że dla mnie podgrzewacz do chusteczczek to byłaby super sprawa Bo one są tak okropnie zimne i nieprzyjemne, że zawsze najpierw mu ogrzewam, przykładając do swojego ciała i tak trzymając kilka chwil. No i wtedy mi jest nieprzyjemnie. Szczególnie w nocy, jak wychodzę spod ciepłej kołdry, jestem rozgrzana, a tu takie wilgotne, zimne paskudztwo trzeba poprzytulać. A podejrzewam, że dla Tymka to jeszcze gorsze uczucie.

Cytat:
co do papierosów to ja od zawsze w palącym towarzystwie ale nigdy nie paliłam w średniej , na przerwach śmigalam z laskami po bramach bo musiały palić a ja zawsze anty
Ja na szczęście nigdy nie wypaliłam nawet jednego papierosa. I - nie chcąc nikomu tu podpadać - nie znosze tego nałogu. Uważam że jest paskudny!

Cytat:
Nasz też tak robi

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
to widyisy tak jak u mnie mala na fotach pyzata i kawalek noyki nawet ma a tak naprawde to jeszcze chudzina, a Tymek przepiekny,bede miala nieylego ziecia
Cieszę się że się dogadałyśmy w kwestiach matrymonialnych naszych dzieci

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Adaś pojechał ze mną, w drodze powrotnej trzymał sobie grzechotkę- żyrafę. Najpierw usiłował jej głowę odgryźć a jak się nie udało to zaczął prowadzić ożywioną dyskusję Strasznie to komicznie wyglądało bo patrzył na nią i z taką powagą coś opowiadał i w końcu zasnął
Ale to musi cudnie wyglądać

Cytat:
dla mnie picie słodzonej kawy, czy to inki czy zwyklej, to morderstwo!
Profanacja napojów bogów, co nie?

Miałam jeszcze kilka postów zacytowanych i jak zwykle coś mi Wizaż zeżarł A chciałam Wam w nich podziękować za komplementy dla zawartości śpiworka
Umiecie mnie :kupić"

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

O, zapomniałabym! Na 16 idziemy na USG bioder, więc baaaardzo prosze o kciuki
Stary 2011-10-07, 11:20   #509
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Brumku kciuki zaciśnięte.
Stary 2011-10-07, 11:22   #510
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój TŻ też z tych "nieugiętych". U niego w szkole wszyscy palili, a on nie. Za to kiedyś chciał mnie wziąć na sposób i stwierdził, że jak ja palę to on też Przy pierwszym prawie się udusił, przy drugim rzucił
Mój próbował tego samego. Ale zaczął i skończył na pierwszym . Jak się nie zaciągał jakoś szło. Jak się zaciągnął, to się prawie udusił i skończył wygłupy

Tż właśnie dostał zaproszenie na rozmowę kwalifikacyjną. Tylko, że nie składał tam CV i zastanawia się jak go znaleźli. Połechtali mu ego .
Oby coś z tego wyszło, bo to nie byłaby dla niego praca a czysta przyjemność. Za tydzień w środę jedzie na rozmowę - przypomnę się o kciuki
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości