|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
9 | 23,68% |
Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
0 | 0% |
Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
2 | 5,26% |
Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
"Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
0 | 0% |
I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
1 | 2,63% |
Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
22 | 57,89% |
Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
0 | 0% |
Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
3 | 7,89% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3211 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
![]() ![]() Pogoda dzisiaj nie za ciekawa, a my właśnie wybieramy się dzisiaj do pediatry po receptę na mleko, a później może jakieś małe zakupy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tobie również życzę zdrówka ![]() Wszyscy chodzą albo zakatarzeni albo z bolącym gardłem, ciekawe co będzie zimą ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3212 | |
Raczkowanie
|
ada32 ja juz daawno nie miałam sytuacji zeby mleko sie lało strumieniami
![]() ![]() Cytat:
![]() faktycznie bida na tych wyprzedazach, a najwiecej letnich ubranek no i oczywiscie najwiecej dla dziewczynek, trzeba zaczekac do grudnia na prawdziwe wyprzedaze mojemu dziecku po szczepieniu zrobiły sie takie jakby zgrubienia i zaczerwienienia na nózkach w miejscu szczepienia, biedulek, cos kojarze ze to sie chyba smaruje altacetem i rozmarowuje, nie kojarzycie?
15.IV.11r. ![]() Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-10-07 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3213 | |
Rozeznanie
|
cos mi internet szwankuje,
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3214 |
Wtajemniczenie
|
maggol ja na zaczerwienienia robiłam okłady z sody, ale może rzeczywiście jakoś się rozmasowuje te gule, nie wiem niestety
a w h&m rzeczywiście letnie rzeczy przecenione, ja wzięłam dwie koszulki na przyszły rok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3215 | |
Rozeznanie
|
ktorass pisala o rajstopkach z lidla. tata kupil dla malego 86- 92 i co??? sa nawet za duze dla mojej 1,5 rocznej bratanicy
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3216 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, witajcie
Nocka taka sobie, boląca głowa, wymioty u mnie, kaszel u małej, wszyscy chorzy. I yeraz też bez sił, na szczęście wymieniamy się przy małej która ma przymusowe więzienie w łóżeczku ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny dużo zdrówka dla Anessy i Nina, Alanka i Patrycji, Mai i Czarnej, Ada 32 Wy też się kurujcie ![]() Marta27 niestety ze słodyczami trudno się rozstać, po porodzie ja też zjadałam ulubioną czeko z Wedla dziennie ( 1000 kalorii ![]() Kwartalinka my tez przesiedlismy się do spacerówki pięć dni temu dopiero i pierwsze przymierzanie to była chęć ucieczki z pasów ![]() Mam prośbę, wiem że wielokrotnie były juz wstawiane linki do krzesełek do karmienia które ma większość, ale miałam zapisany link na zepsutym kompie i nijak nie mogę znaleść ich teraz na allegro, firmy chyba Apollo sun. Byłabym wdzięczna za link ![]() Przez to choróbsko czuję się jak pijana, nie jestem sobą, będę zaglądać o ile samopoczucie pozwoli. Apeluję do jeszcze zdrowych dbajcie o siebie bo to coś strasznego chorować ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3217 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no tak właśnie... dużo mam chyba... bo jak nie nakarmię go z jakieś przyczyny to po dwóch godzinach pękam w szwach ![]() a praktycznie to co chwilę sobie dojada.. ![]() ale wtedy ni stąd ni zowąd leciało samo mimo przystawiania małego nawet nadprogramowo.. kapało i się sączyło co chwile zmieniałam stanik i bluzkę bo nawet wkładki nie pomagały ![]() nie wiem o co chodziło.. ale kojarząc fakty.. piłam u teściów sok z aronii i czarnych porzeczek.. może aronia tak działa?! albo fakt że zaraz po tym incydencie.. katar i ból gardła (bez kaszlu o dziwo) się pokazał.. może miałam już osłabienie jakieś i tak organizm sobie popuszczał z cyców ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nawet wkładek już nie musiałam nosić.. co do zgrubień po szczepiennych to tez jak kasiunia pisała przykładałam okłady z sody.. ale tylko raz. raczej bałam mu się to rozcierać bo go to bardzo bolało ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- żurawinka dziękuję ![]() też dużo zdrówka dla całej Twojej rodzinki zyczę ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3218 |
Wtajemniczenie
|
hej dziewczyny
![]() nasze nocki są okropne ![]() ![]() ![]() dziś 7 października moja mała dziewczynka kończy 7 miesięcy!!! ![]() Tity wow brawo dla Leonka!!! ![]() ![]() super ![]() ada zdrówka kochana życzę ![]() anessa zdróweczka dla Nina, bidulek ![]() no i oczywiscie zdróweczka dla każdego forumowego chorowitka!!! ![]() marta też uwielbiam zieloną herbatkę, mniamm. tylko sikam po niej strasznie i denerwuje mnie to ciągłe bieganie do wc ![]() kasienkakg snieg? ![]() u nas dziś pada deszcz a ja już wychodzę z siebie ![]() w ogóle ja mam samopoczucie coraz gorsze. dobija mnie wszystko. ta rutyna, każdy dzień jest do siebie podobny.żyje sobie z dnia na dzień karmię, przewijam, bawimy się i tak w kółko. mam już tego dość powoli. jej chyba nie mogłabym poświęcić się tylko wychowaniu dzieci ![]() moim marzeniem też jest wyrwanie się chociaż na aerobik ![]() a tu zima za pasem. jak nic zwariuję w domu ![]() ja dziś mam zamiar ugotować coś małej na indyku ale nie wiem co??? zestaw indyk, ziemniak marchewka już mi się przejadł. zaproponujcie coś? wczoraj ugotowałam małej taki kisielek na bobo frucie. zawsze to coś innego. ładnie zjadła ![]() coś ostatnio owocków nie chce mi jeść ![]() i w ogóle zauważyłam że lepiej jej wchodza takie ciemne owoce typu - malina, owoce leśne jagody wcina ze smakiem. a za jabłkiem bananem kiedyś szalała a teraz buzi nie chce otworzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3219 |
Wtajemniczenie
|
castia dziękuję
![]() wow ale masz już pannę ![]() sto lat dla Malwinki ![]() ![]() ![]() ![]() kurcze... pamiętam dokładnie jak na tą impreze się wybierałaś .. (na porodówkę) ![]() aszszsz... tęsknie trochę za tamtym czasem.. (jak wszystkie czekałyśmy) a tu lada dzwon roczki naszym dzieciom stukną ![]() castia kochana trzym się ![]() jakoś zorganizujesz się i zobaczysz wszystko się ułoży.. taka rola matki... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3220 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
współczuję choroby, wiem niestety jakie to uczucie, jeszcze sie dzieckiem trzeba zajmowac, ja juz od 2 dni super sie czuje, ale mysle ze baardzo pomógł mi sok z malin, dostałam od mamy, ostatnio zbiera u siebie w ogródku i robi soki, rewelacja, 3 dni i przeziębienia nie ma, polecam Cytat:
Cytat:
dzieki dziewczyny a te okłady z sody jak sie robi?? posmarowałam tym altacetem na razie, ale doczytałam na ulotce zeby nie stosowac przed 3 r.ż, ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() współczuję nocek, ciekawe czemu tak sie budzi biedulka ![]() co do gotowania to ja nie zaproponuję, my ciągle cycoch ![]()
![]() |
#3221 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluje ![]() I tez zdrwka zycze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzien dobry! Dziekujemy wszystkim za zyczenia zdrowka dla Nino ![]() Noc byla lepsza choc co 2-3h sie budzil ot tak, zeby pomruczec, pokrecic sie, czasem zaplakac a pozniej sam zasypial. Goraczka nie wrocial!!! ![]() Znaczy, ze antybiotyk dziala, cale szczescie ![]() Robi dosc czesto rzadkie kupki, wiec dzis bedzie tylko na mleu i ewentualnie dodam kaszke ryzowa a owoce i warzywa sobie darujemy. Mimo wszystko jest nadal troszke marudny i szybciej meczy go zabawa ale jest w miare pogodny i bez goraczki, a to najwazniejsze. Obsypalo go calego, taka dziwna wysypka, ale podobno to normalne przy zapaleniu ucha i goraczkowaniu ![]() U nas znow powrocilo zimno, tak jak u czarnej i kanienkikg wialo okropnie ale dzis juz spokoj tylko ten ziab, brrrryyy ![]() Teraz tak sobie mysle, ze te kupki to moze byc tez oznaka zabkowania, bo dzis tak masakrycznie sie slinil, doslownie kapalo z niego ![]() ![]() No i ja sie chwale, ze moj rodzyneczek dzis konczy 5 miesiecy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3222 |
Zakorzenienie
|
Castia brawo za 7 miesięcy
![]() ![]() ![]() ![]() Anessa brawo dla Nina za 5 miesięcy ![]() ![]() My byliśmy z wózkiem na spacerze i oczywiście pół drogi ryk....ryk jest też ostatnio przy ubieraniu się. Nieznośny ten mój Leoś.... Za to śmieszną rzecz zauważyłam już któryś raz. Jak siedzi z nami przy stole i się przygląda jak jemy, to w pewnym momencie otwiera buzię tak jakby czekał, aż mu się łyżeczkę włoży z jedzonkiem ![]() Aha a ja mam chyba 3 raz zapalenie cycka....boli mnie znowu.....chyba znowu odgniotłam,..... Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-10-07 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3223 |
Wtajemniczenie
|
anasso dla Nina za 5 miesięcy buziaki
![]() ![]() najmłodsze a już takie duze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3224 |
Zadomowienie
|
Castia - gratulacje 7 miesięcy
![]() ![]() ![]() co do guzka po szczepieniu to Oliwia takiego miała. Pediatra kazała smarować altacetem, robić okłady z sody i rozmasowywać. Powiedziała, że takie może się robić po szczepieniu bo w nim jest glinka ...itp. ale tak naprawdę zrobił się włókniak bo źle zastrzyk zrobili. Oliwia miała to chyba ze 4 miesiące. W końcu samo znikło. Mama mówiła, żeby tego nie masować bo to ją boli (pielęgniarka).
#3225 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
maggol mi tez leci z drugiej jak karmię ale ja wywalam obydwie piersi przy karmieniu i przykładam pieluchę tetrową.. bo te wkładki mnie denerwowały.. a to tylko chwilę kapie a potem już luzik ![]() a okłady to ja robiłam tak; w szklance ciepłej wody rozpuszczałam łyżkę sody.. moczyłam gaziki i mu przykładałam taki ciepły kompres.. taki nakaz z przychodni miałam jakby właśnie nóżki czerwieniały albo robił się obrzęk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3226 |
Zadomowienie
|
anessa- dobrze, że Nino ma się lepiej. Gratuluję 5 miesięcy.
![]() ja też tak mam, że jak karmię jedną piersią to z drugiej fontanna. Są dni kiedy cycki jak flaki, a niekiedy pełne jakby miały eksplodować. Dziwne, ale cieszę się, że jeszcze karmię. żurawinka - zdrówka dla całej rodzinki. ![]() ja dziś na obiadek zapodaję brokuła z żółtkiem i masełkiem. A na deser jabłuszko ugotowane z kaszką manną. Pyszności. A ja i tż - gargoły ![]() bo nie chce mi się iść po zakupy w taką pogodę eirene- widzisz, ja to mam szczęście do dokarmiaczy. Po prostu ręce opadają. Byłam wściekła na tż-ta. ![]()
#3227 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo ja nie wiem może właśnie miałam jakieś zapalenie .. pod pachą zrobił sie taki bolący duży guziol.. tak na granicy pachy a piersi.. czy to może byc jakieś powiązanie czy normalny jest to gruczoł przy karmieniu?? i czy mleko Ci samo leci ?? i czy twarde czy miękie piersi są?? ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3228 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za wszystkie gratulacje
![]() ![]() ![]()
#3229 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
haha ja też pamietam ![]() ![]() dziękuje barszo ,buziak dla cioci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() mam nadzieję ze to zabki bo masakra jest ![]() a ich ciągle nie ma i nie ma.... współczuję zapalenia. ja to nie mam już tyle pkarmu co kiedyś. rzadko kiedy mam fontannę ![]() wcześniej to jak karmiłam z jednej piersi to z drugiej mi kapało teraz to częśćiej mam flaczki, szczególnie teraz w nocy jak mała je co rusz ![]() w ciągu dnia nawet ładnie się napełniają bo Malwinka zje już coś innego. no i muszę pić dużo żebym jednak ten pokarm miała. oooo Nino buziaki dla Ciebie Skarbie ![]() równe dwa miesiące różnicy między naszymi pociechami ![]() ja urodziłam o 11.20, o tej porze próbowałam wstać do łazienki już ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3230 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
gratulacje ![]() ![]() Cytat:
tez tak myslałam, ze źle sie wkuła bo przy poprzednich szczepoeniach nic takiego nie wyszło, ale teraz mały wpadł w taką histerię, wiekszą niz zawsze, ze na szybko sie wkuwała ![]() Cytat:
o dzieki ![]()
![]() |
#3231 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3232 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3233 |
Wtajemniczenie
|
żurawinko dużo zdrówka dla całej Waszej rodzinki
![]() ada no to rzeczywiście masz jeszcze dużo mleka, ja już nie pamiętam kiedy miałam nabrzmiałe piersi, wkładek nie używam już ze trzy miesiące, bo jak karmię to z drugiej mi nie płynie ![]() nie słyszałam nigdy o wpływie soku z aronii lub czarnych porzeczek na laktację, ale kto wie, może coś w tym jest ![]() Castia gratulacje dla Malwinki za 7 miesięcy ![]() myslałam, że już się Wam jakoś uregulowały te nocki, a tu nadal beznadzieja, musisz być rzeczywiście wymęczona i pewnie też dlatego samopoczucie coraz gorsze, do tego ta jesień już dziś w całej okazałości ![]() ![]() ![]() maggol nam lekarka zaleciła łyżeczkę sody na pół szklanki letniej przegotowanej wody, przykładac kompresy na około 15 minut Anessa dla Nina tez ogromne gratulacje z okazji 5 miesięcy ![]() super, że gorączka już nie wróciła i jest już lepiej ![]() Dziewczyny, nie wiem albo to skok, albo ja mam niegrzeczne dziecko ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-10-07 o 12:35 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3234 |
Zadomowienie
|
kasiunia- oby to był skok, bo się wykończysz...
Oliwia na szczescie w miarę grzeczna jest. Z zasypianiem czasem też ma problem. Wieczorem wkładam ją do łóżeczka i odchodze, jak zapłacze idę włożyć smoka, pogłaszczę i znów wychodzę. Tak parę razy i śpi. A w dzień tak długo ją ,,męczę" aż sama padnie. Właśnie spała mi 2 godziny. Niestety brokuł był ble! ja wiecej zjadłam niż ona.
#3235 |
Rozeznanie
|
Sto lat sto lat dla Malwinki i dla Nino
![]() Castia proszę tu nie wpadać w depresję ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3236 | |||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Czytam was od 1,5 godziny i jakoś nie mogłam doczytać do końca. Byłyśmy u lekarza i Maja ma Kręcz szyi ![]() ![]() Maja waży 8.250 normalnie kluska ![]() agaaga89 gratulacje dla Filipka za drugi ząbek. No to kasownik ma gotowy hehe. czarna widzę, że u Was szpital na całego ![]() ![]() kwartalinka to ja kiedyś wrzuciłam tą stronkę bo pomyślałam, że komuś może się przydać ![]() ada32 bidulka, też życzę Ci dużo zdrówka a dzidzię karm normalnie. Ja też byłam chora i karmiłam małą. Zawsze to dostaje przeciwciała ![]() Cytat:
![]() Tity no i następna chora, eh... Dużo zdrówka kochana ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że dzisiaj dostanę. Gratulacje za 7 miesięcy. No pannicha już niezła. A ja pamiętam jak się zastanawiałyśmy jak dałaś małej na imię bo dłuższy czas się nie odzywałaś hehe a to już minęło 7 miesięcy, eh.... Anessa dziś właśnie pomyślałam sobie o Twoim Nino bo pamiętam jak zostałyśmy same na poczekalni ![]() No i kupiłam dziś Mai Emmanuela i żałuję, że wcześniej tego nie zrobiłam bo dosłownie oszalała na jego punkcie. Powiedzcie mi jakie są jeszcze fajne zabawki z tej serii ? Idę uśpić małą bo już mi oczka trze, ciekawe ile to potrwa ? Aaaa i wstawiam fotkę czapeczki jaką jej dziś kupiłam na chłodniejsze dni ![]()
![]() |
#3237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3238 | |
Rozeznanie
|
U nas usypianie też nie wygląda za ciekawie
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
![]() A czapeczka śliczna i ślicznie w niej Maja wygląda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3239 |
Wtajemniczenie
|
Brzydka pogoda na zewnątrz i od razu jaki ruch na forum
![]() Po pierwsze gratulacje dla Nino za skończone 5 miesięcy i dla Malwinki za skończone 7 miesięcy! ![]() My jutro kończymy pół roczku ![]() Castia wiem,że Ci ciężko kochana... ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- izunia a co kręcz szyji?Czym to sie objawia?
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
![]() ![]() |
![]() |
#3240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze obiecuje ze wybierzemy sie razem w sobote rano, ale zawsze cos wyskoczy i nie moze, ehhhhhhh |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.