Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 11:16   #1291
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Dzień dobry mamuśki
Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Dziewczyny...ja się odmeldowywuje

O 7:20 zaczęły mi się sączyć wody Powoli się zbieramy i jedziemy na IP.
Na razie nie jest źle ...gorzej było w nocy jak miałam skurcze. Obecnie łapią mnie skurcze tylko przy wypływie wód

To papa Na pewno dam znać jak się akcja będzie toczyć
oj będzie czerwony post
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki podczytuje, ale wczoraj nie mogłam odpisać

aha, wczoraj byłyśmy u pediatry na ważeniu, mierzeniu itp. moja dziewczynka waży 3650!!!!! w ciągu tygodnia przybrała 750 g, "wydłużyła się" o 1,5 cm . za dwa tyg szczepienie i coraz bardziej myślę o skojarzonych bo.... pediatra powiedziała, ze w skojarzonych to nowe typy szczepionek, a w zwykłych te same substancje od kilkudziesięciu lat
hej Mamusi za ładny przyrost wagi malutkiej
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Hej
U nas ciężki wieczór i noc też niestety
Małego coraz bardziej męczy brzuszek, zaczęłam stosowanie kropli Bobotic od wczoraj, mam nadzieję, że pomogą
A wczoraj miło spędziłam popołudnie - zajechałam po koleżankę i razem poszłyśmy do lumpka, potem pomogła mi wybrać farbę do włosów (dziś maluję ), ogólnie się powłóczyłyśmy po mieście, aż mi się humor poprawił
Mąż świetnie dał radę, akurat chłopcy byli grzeczni, dramat zaczął się po 30 minutach od mojego powrotu - nawet ręce Tomkowi nie pomagały, w nocy płakałam z nim z bezsilności

A dziś u nas od rana szaro, buro, ciemno i deszcz pada ...... czyli jesień przyszła w końcu
Kciuki kochana trzymamy
Super, że się troszkę "odchamiłaś" i żeby Tomeczkowi przeszło
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Dzień dobry Kochane nie ma mowy bym nadrobiła cokolwiek chciałam tylko podziękować za kciuki i gratulacje GRATULUJĘ NOWYM MAMUSIOM Poród miałam ekspresowy, o 13 byłam na IP z 3cm rozwarciem, odesłali mnie do domu. Skurcze miałam krótkie i nieregularne, po 15 nagle pojawiły się krótkie co 2min! w kilka minut wylądowałam w szpitalu i okazało się że mam 6cm rozwarcie, położna założyła historię, popodpisywałam dokumenty i pojechałyśmy windą na porodówkę, wysiadając z windy poczułam parcie (minęło pół godz od przyjęcia mnie na IP) położna zbadała mnie i krzyknęła, że rodzę, kazała położyć mi się na łóżku i przeć, przebiła pęcherz i wody były lekko zielonkawe, szybko mnie nacieła by Amelka jak najszybciej wyszła i po 5min była ze mną - poród pół godzinny a nawet 5minutowy
Amelka ZDROWA w 3dobie wypuścili nas do domku.
Jesteśmy już po przeprowadzce, bardzo dużo się działo i dzieje... chaotyczny ten mój wpis ale chciałam się w końcu odezwać a nie mam za bardzo kiedy... a to moja Melusia
Hej Kasiu super, że tak szybko poród przeszłaś i nie miałaś czasu się stresować Amelka jest prześlicznapo wodzenia na nowym mieszkanku i dla buziaki dla całej rodzinki
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

Kochane ja tak na szybkościach. Bardzo dziękujemy za wszystkie kciuki za przybieranie Leosia na wadze. Dzięki Wam ciocie, mój synek (zwany Bzikiem, bo od samego porodu sprawia nam mnóstwo niespodzianek) przytył w ciągu tygodnia 440g. Nie dość, że wreszcie ruszył, to jeszcze jak? Z kopyta!!! Teraz waży 3900g i wcina jak szalony. Tak, że neonatologa mamy już z głowy.

A co do szczepień, to wczoraj byliśmy u pediatry i zdecydowaliśmy się na szczepionkę skojarzoną + WZW szpitalne+ pneumokoki (opcja za 180 zł, która jest uboższa w dwa mniej popularne szczepy od tej za 360 zł) + doustnego rotawirusa (jednak; pytałam neonatologów i pediatrę i jednak zaszczepimy). Koszt.... pewnie z 500zł. Teraz szukamy sponsora.
No tak Bzik stęka (chyba zaczynają się kolki). Piję herbatkę koperkową, może dojdzie do niego cosik z mleczkiem. I strasznie odparzyła się mu wczoraj pupka. Leoś wygląda jak mały pawianek. Sypiemy kartoflanką, bo maści nic nie dają
dla Leosia za ładną wagę
Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość

Z moim zwolnieniem to rzeczywiście lipa i to totalna. Dziś rano dzwoniła kadrowa. Urlopu macierzyńskiego nie może mi udzielić, bo wg prawa o wcześniejszy urlop macierzyński trzeba wystąpić CO NAJMNIEJ 2 tyg przed terminem porodu, który poda lekarz w zaświadczeniu (którego ogólnie to nie mam). Zwolnienie kończy mi się dziś. Od poniedziałku patologia i też nie wiem czy dostanę zwolnienie ze szpitala na czas pobytu do porodu Więc albo dostanę to zwolnienie od poniedziałku ze szpitala, albo będę musiała wziąć urlop do porodu. Tak czy owak ten weekend nie zostanie policzony mi ani do chorobowego, ani do macierzynskiego - ponad 200pln w plecy Czemu ten debil nie dał mi zwolnienia do poniedziałku!!!! Jak dawał zwolnienie, to mówił, że do szpitala pójdę w piątek i pewnie dlatego. Tylko że we wtorek stwierdził, że jednak w poniedziałek. Wrrrrrrr

A do tego psinie coś sie z okiem stało i teraz właśnie wyjeżdżam do weta. A potem do myjni niech mi samochód wyczyszczą, wysprzątają, a potem do centrum handlowego na dłuuuuuugi spacer. Mała ma czas na urodzenie do jutra wieczór - inaczej sie baaaardzo pogniewamy. Bo tylko poród do niedzieli uchroni mnie przed kombinacjami biurokratycznymi odnośnie tych zwolnień, zaświadczeń itp
Niezłe zawirowania
oby wszystko się szybko wyjaśnilo

u mnie dziś też szaro, buro i ponuro, 12 stopniidzie jesien

Asiu co tam u Ciebie?? już za chwilę Twój termin jak tam Marcelek??

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:16   #1292
gerda
Zadomowienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:

Na razie nie jest źle ...gorzej było w nocy jak miałam skurcze. Obecnie łapią mnie skurcze tylko przy wypływie wód

powodzenia i za szybki porod

Cytat:
Dzień dobry Kochane nie ma mowy bym nadrobiła cokolwiek chciałam tylko podziękować za kciuki i gratulacje GRATULUJĘ NOWYM MAMUSIOM Poród miałam ekspresowy, o 13 byłam na IP z 3cm rozwarciem, odesłali mnie do domu. Skurcze miałam krótkie i nieregularne, po 15 nagle pojawiły się krótkie co 2min! w kilka minut wylądowałam w szpitalu i okazało się że mam 6cm rozwarcie, położna założyła historię, popodpisywałam dokumenty i pojechałyśmy windą na porodówkę, wysiadając z windy poczułam parcie (minęło pół godz od przyjęcia mnie na IP) położna zbadała mnie i krzyknęła, że rodzę, kazała położyć mi się na łóżku i przeć, przebiła pęcherz i wody były lekko zielonkawe, szybko mnie nacieła by Amelka jak najszybciej wyszła i po 5min była ze mną - poród pół godzinny a nawet 5minutowy
Jesteśmy już po przeprowadzce, bardzo dużo się działo i dzieje... chaotyczny ten mój wpis ale chciałam się w końcu odezwać a nie mam za bardzo kiedy... a to moja Melusia
witajcie a Amelka cudo

Caltea super, że Leoś ładnie przybiera ja póki co biorę szczepionkę 6 w 1 i pneumokoki (razem 450zł) i też sponsor by się przydał

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:23   #1293
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Hej
Małego coraz bardziej męczy brzuszek, zaczęłam stosowanie kropli Bobotic od wczoraj, mam nadzieję, że pomogą
A wczoraj miło spędziłam popołudnie - zajechałam po koleżankę i razem poszłyśmy do lumpka, potem pomogła mi wybrać farbę do włosów (dziś maluję ), ogólnie się powłóczyłyśmy po mieście, aż mi się humor poprawił
Mąż świetnie dał radę, akurat chłopcy byli grzeczni, dramat zaczął się po 30 minutach od mojego powrotu - nawet ręce Tomkowi nie pomagały, w nocy płakałam z nim z bezsilności

A dziś u nas od rana szaro, buro, ciemno i deszcz pada ...... czyli jesień przyszła w końcu

Kciuki kochana trzymamy
Oj wspolczuje nocki.....zazdro szcze wolnego czasu..

Cytat:

Ale slodka ta twoja Melusia..

No u nas tez jesien na calego...swoja droga jeszcze 4 dni temu byly upaly a teraz zimno jak psia kosc......
Moja ksiezniczka spala wczoraj od 22 - 3...tylko ze na moich cyckach.....musialo jej sie niezle spac....potem karmienie i do lozeczka ale juz spala 3 godz.....teraz juz oczywiscie nie spi....i tak pewie bedzie caly dzien.....

Jak tam niewypakowane dziewczynki....?? dzieje sie cos.....czekam na jakis czerwony post....
Stary 2011-10-07, 11:23   #1294
gerda
Zadomowienie

Miss relaks zakupowy to jest to ja jutro planuję wizytę na miescie, pasuje mi sie rozejrzeć za jakąś sukienką na chrzciny, jak coś wylookam ale kupię ja dopiero parę dni przed, bo może jeszcze schudnę a Tomcio biedny z tym brzuszkiem

piszecie o pogodzie, do nas tez jesień zawitała nie luibię tej pory roku jest zla dla moich wlosów

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:30   #1295
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Gerda ...czekamy na wiesci....
Stary 2011-10-07, 11:41   #1296
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

3mamy mocno kciuki z Sarą ... i czekamy na czerwony post!!
(mam nadzieję,że pójdzie szybciej niż u mnie)

Cytat:
Hej

Kciuki kochana trzymamy
mam nadzieję,że kropelki pomogą i brzuszek już nie będzie bolał

Cytat:
super,że już na swoje przeprowadziliście się
a po9ród rzeczywiście ekspres..tylko w szoku jestem ,że Cię z takim rozwarciem do domu puścili

a Amelka

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Dobry
Ja tylko na sekundkę. Szukałam postów czerwonych od Archi i Irmith, ale widzę, że było dużo dymu bez ognia

Więc chociaż ja się wyżalę, a raczej wykrzyczę, bo od rana jakiś sajgon

Z moim zwolnieniem to rzeczywiście lipa i to totalna. Dziś rano dzwoniła kadrowa. Urlopu macierzyńskiego nie może mi udzielić, bo wg prawa o wcześniejszy urlop macierzyński trzeba wystąpić CO NAJMNIEJ 2 tyg przed terminem porodu, który poda lekarz w zaświadczeniu (którego ogólnie to nie mam). Zwolnienie kończy mi się dziś. Od poniedziałku patologia i też nie wiem czy dostanę zwolnienie ze szpitala na czas pobytu do porodu Więc albo dostanę to zwolnienie od poniedziałku ze szpitala, albo będę musiała wziąć urlop do porodu. Tak czy owak ten weekend nie zostanie policzony mi ani do chorobowego, ani do macierzynskiego - ponad 200pln w plecy Czemu ten debil nie dał mi zwolnienia do poniedziałku!!!! Jak dawał zwolnienie, to mówił, że do szpitala pójdę w piątek i pewnie dlatego. Tylko że we wtorek stwierdził, że jednak w poniedziałek. Wrrrrrrr

A do tego psinie coś sie z okiem stało i teraz właśnie wyjeżdżam do weta. A potem do myjni niech mi samochód wyczyszczą, wysprzątają, a potem do centrum handlowego na dłuuuuuugi spacer. Mała ma czas na urodzenie do jutra wieczór - inaczej sie baaaardzo pogniewamy. Bo tylko poród do niedzieli uchroni mnie przed kombinacjami biurokratycznymi odnośnie tych zwolnień, zaświadczeń itp

No to sobie ulżyłam

Evelin bym zapomniała - oczywiście kochana
No to teraz trochę o sobie. W skrócie. Za chwilę z psem do weterynarza - coś się jej stało z okiem, swędzi ją widzę, ma na pół oka coś rozlazłego, czerwonego
kochana..to 3mam kciuki by maleństwo wyszło z brzuszka do niedzieli...i nie było problemu. swoją drogą to idiotyczne wogóle...że tak się to robi z tymi zwolnieniami

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość

No u nas tez jesien na calego...swoja droga jeszcze 4 dni temu byly upaly a teraz zimno jak psia kosc......
Moja ksiezniczka spala wczoraj od 22 - 3...tylko ze na moich cyckach.....musialo jej sie niezle spac....potem karmienie i do lozeczka ale juz spala 3 godz.....teraz juz oczywiscie nie spi....i tak pewie bedzie caly dzien.....

Jak tam niewypakowane dziewczynki....?? dzieje sie cos.....czekam na jakis czerwony post....
bruma rodzi

a pogoda...wczoraj piękne słońce..ubrałam siebie i małą jak na lato..z koleżanką z wózkami w długą..a po drodze deszcz,zawieja, szok normalnie zmarzłam na kość

no to ładnie pospała Olivka

a moja się własnie budzi...więc idę
miłego dnia

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:48   #1297
agnieszka 0605
Zakorzenienie

stokrotka bardzo się cieszę, że mąż jak dawniej wpatrzony w żonę i córę, że już wszytsko ok i że odzyskałaś spokój To ważne dla Ciebie i Sary, szczególnie teraz. Takie umęczenie psychiczne to straszna rzecz, niestety wiem coś o tym...

bruma trzymam kciuki! Żeby poszło szybko i bezboleśnie!!

kasiuleczkakuleczka śliczna córa i ma taki sam kocyk jak moja żaba
a poród expressowy, wow! Tylko pozazdrościć! Chyba najszybszy na wątku Dobrze, że zdążyłaś do szpiala

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:49   #1298
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

no to ładnie pospała Olivka

a moja się własnie budzi...więc idę
miłego dnia

Twoja sie budzi a moja nie moze usnac...
Zamyka oczka i usnie doslownie na minute potem zaczyna sie wiercic i plakac...i znowu przysypia.....i o co kaman....
Stary 2011-10-07, 11:54   #1299
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
Caltea super, że Leoś ładnie przybiera ja póki co biorę szczepionkę 6 w 1 i pneumokoki (razem 450zł) i też sponsor by się przydał
a pneumokoki to jedna szczepionak czy więcej? Bo rota to chyba w kilku dawkach, kurde ciemna jestem w tym temacie

ide coś poczytać o tych szczepieniach co bym była oświecona

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

też mam ten kocyk, babcia kupiła
Cytat:
Zamyka oczka i usnie doslownie na minute potem zaczyna sie wiercic i plakac...i znowu przysypia.....i o co kaman....
może jej za ciepło? a może kupke jej się chce

zapomniałam, głupek ze mnie
archi trzymam kciuki nie stresuj się
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 11:54   #1300
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie było tak wczoraj, dziś przez moment było podobnie, ale zasnęła i śpi póki co całe 15 min - zobaczymy jak długo...

Acelinka jak wyczytasz coś mądrego o rota i penumo szczepionkach - podziel się wiedzą
u nas jak wczoraj był pediatra mówił, że rota albo pneumo (już nie pamiętam która) teraz ma 4 wkłucia, poleca ją jeśli dziecko pójdzie do żłóbka albo ma częsty kontakt z dziećmi. Jeśli nie - to można zaszczepić póżniej, wtedy jest 1 wkłucie.

Stary 2011-10-07, 11:58   #1301
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie było tak wczoraj, dziś przez moment było podobnie, ale zasnęła i śpi póki co całe 15 min - zobaczymy jak długo...

Najgorsze jest to ze nie wiem jak jej pomoc...bo widze jej sie bardzo chce spac i nie moze....

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

może jej za ciepło? a może kupke jej się chce
Sama nie wiem co ona chce....nakarmiona.....pi eluszka zmieniona, nie jest jej ani zimno ani cieplo.......rece opadaja,.....

Przylaczam sie do prosby i prosze o podzielenie sie wiedza na temat szczepionek....chociaz nie wiem jak to wyglada tutaj w UK....
Stary 2011-10-07, 11:59   #1302
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Kurde, bolą mnie piersi po karmieniu. Nie wiem już czy ja źle przystawiam, czy mały nie opróżnia do końca i stąd takie nieprzyjemne mrowienie? Brrr wkurza mnie to już

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 12:04   #1303
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze jest to ze nie wiem jak jej pomoc...bo widze jej sie bardzo chce spac i nie moze....

Sama nie wiem co ona chce....nakarmiona.....pi eluszka zmieniona, nie jest jej ani zimno ani cieplo.......rece opadaja,.....
no u mnie identyko i oczywiście po 15 min snu już obudzona, nie śpi a oczy senne

Stary 2011-10-07, 12:05   #1304
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
a pneumokoki to jedna szczepionak czy więcej?
Zależy od kiedy zaczynasz szczepienia - jeśli przed 7 m-cem to w sumie jest 4 dawki, ja starszego synka szczepiłam po 7 m-cu i dałam 3 dawki

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 12:12   #1305
MoniaZ82
Wtajemniczenie

skopiowalam dwa razy to samo...
Stary 2011-10-07, 12:20   #1306
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Acelinka jak wyczytasz coś mądrego o rota i penumo szczepionkach - podziel się wiedzą
u nas jak wczoraj był pediatra mówił, że rota albo pneumo (już nie pamiętam która) teraz ma 4 wkłucia, poleca ją jeśli dziecko pójdzie do żłóbka albo ma częsty kontakt z dziećmi. Jeśli nie - to można zaszczepić póżniej, wtedy jest 1 wkłucie.
czytałam co nieco ale w sumie pisze to samo w obu przypadkach, że warto szczepić bo warto i już
i że jak kochasz to szczepisz i takie tam, dla mnie to troche napędzanie sobie ludzi, bo jak kogoś nie stać to co ma zrobić, kredyt wziąć? potem mamy mają poczucie winy, dla mnie to troche chore bo jakby te szczepionki były niezbędne to by były refundowane, a wiem ze niektóry mamy nie moga tego pojąć i mają bezsensowne poczucie winy że nie mogą w płeni chronić swojego dziecka

no i piszą że ryzyko zwiększone jest gdy dziekco chodzi do złobka albo są starsze dzieci w domu które chodzą do przedszkola i jakieś tam choroby jeszcze zwiększają ryzyko.

Ja myśle że na początek zapłace za skojarzone skoro tż mówi zeby tak zrobić, i porozmawiam z lekarką co i jak. Skłaniam się własnie ku pneumo a nad rotaiwrusami się zastanawiam, wydaje mi się ze można się bez tej szczepionki spokojne obejść
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Kurde, bolą mnie piersi po karmieniu. Nie wiem już czy ja źle przystawiam, czy mały nie opróżnia do końca i stąd takie nieprzyjemne mrowienie? Brrr wkurza mnie to już

Cytat:
Zależy od kiedy zaczynasz szczepienia - jeśli przed 7 m-cem to w sumie jest 4 dawki, ja starszego synka szczepiłam po 7 m-cu i dałam 3 dawki
Stary 2011-10-07, 12:29   #1307
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:

stokrotka bardzo się cieszę, że mąż jak dawniej wpatrzony w żonę i córę, że już wszytsko ok i że odzyskałaś spokój To ważne dla Ciebie i Sary, szczególnie teraz. Takie umęczenie psychiczne to straszna rzecz, niestety wiem coś o tym...

bruma trzymam kciuki! Żeby poszło szybko i bezboleśnie!!

a poród expressowy, wow! Tylko pozazdrościć! Chyba najszybszy na wątku Dobrze, że zdążyłaś do szpiala
Aguś a jak tam u Ciebie? co takie kiepskie samopoczucie?? Cały dzionek sama?

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-07, 12:33   #1308
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Aguś a jak tam u Ciebie? co takie kiepskie samopoczucie?? Cały dzionek sama?
sama z terrorystką a i tata nie ułatwia życia ....

Stary 2011-10-07, 12:38   #1309
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
sama z terrorystką a i tata nie ułatwia życia ....
ojejku kochana współczuję a właśnie co z tatą jak wogóle zareagował na Amelkę? myślałam, że troszkę mu się poprawi jak zobaczy wnusięA jak mąż?pomaga?

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-07, 12:46   #1310
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Martusiaaa21 tata w dniu powrotu ze szpitala zapytał: jak ona ma wogóle na imię? Że tak powiem, wow! Szczyt zainteresowania. Jak ją noszę to czasem zerknie w becik, uśmiechnie się nawet pod nosem i tyle. Kłótni nie było całe 2 tyg. Tylko tyle wytrzymał.
A mąż - po tłumaczeniach co czuję itp. trochę lepiej, na szczęście!

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Danika - widze cię nie nadrabiaj, tylko pisz co u Was i pokaż córę

Stary 2011-10-07, 13:08   #1311
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Martusiaaa21 tata w dniu powrotu ze szpitala zapytał: jak ona ma wogóle na imię? Że tak powiem, wow! Szczyt zainteresowania. Jak ją noszę to czasem zerknie w becik, uśmiechnie się nawet pod nosem i tyle. Kłótni nie było całe 2 tyg. Tylko tyle wytrzymał.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

no to nieciekawiemoże daj mu Amelkę na ręce, powiedz, żeby się nią chwilę zaopiekował, może coś to zmieni. Ach trudno coś doradzić, nawet nie chce, bo nie znam Twojego ojca, a Ty na pewno wiesz co on czuje, jaki jest dla Was, więc nie chce się wtrącać i tak się trzymasz bardzo dzielnie super z Ciebie Mamuśka bardzo Cię podziwiamklask i:trzymaj się kochana

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ----------

chyba się wezmę za prasowanie i trochę ogarnę chatę, bo od rana taka pogoda do bani, że nic mi się nie chce

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-07, 13:09   #1312
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

moze spróbuj zrobić jak Martusia napisała, moze coś się w tacie ruszy

dobrze że mąż lepiej, po raz kolejny się potwierdza ze do facetów to trzeba łopatologicznie, wszystko powiedzieć, wytłumaczyć po kolei bo sami to nigdy na pewne rzeczy nie wpadną.

Łącze sie w bólu, my też całymi dniami same, tż wraca dopiero ok 19-20 ciagle Jak było ładnie to chociaż spacerki iałyśmy to się zaszło do mojej mamy albo do pracy, a dziś to kupa. No ale jak taka pogoda deszczowa to jest chociaż szansa na to że tż będzie szybciej w domu
zaglądam za okno co chwile czy pada bo chciałabym chociaż na chwilunie wyjść na spacer, póki co kropi tylko więc może coś z tego będzie
Stary 2011-10-07, 13:19   #1313
minio1984
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Do dziewczyn które mają bujaczki i huśtawki i inne tego typu. Jak to się u was sprawdza?
Bo ja się przymierzam do zakupu i nie wiem czy taki z wibracjami szukać czy jaki.

Podoba mi się ten kaczucha co brała Aga i Monia z tego co kojarzę ( tak?) jak u was się sprawuje? Chyba nie jest taki typowo "damski"?
Cotka ja dostałam w spadku taki
http://allegro.pl/maxx-wypas-lezacze...838416807.html
Młody w sumie rzadko w nim leży, a jak do wsadzę to leży tylko parę min, a jak włączam wibracje to robi wielkie oczy, myślałam, że tylko mój tak robi, ale widzę że wszystkie wasze dzieciaczki. A do spania do go jeszcze w nim nie kładłam, ale będę przyzwyczajać

Cytat:
Nie spi.....caly dzien nie spi.......nie chce lezec, nie chce w lozeczku....jak mam zabawiac taka kruszynke.....nic nie da sie zrobic....karmie ja i siedze na wizazu
Monia miałam tak wczoraj , wisiał mi calutki dzień na cycku a jak usnął to spał po 10-15 min, i tak w kółko, a na wieczór to nawet cycka nie chciał, prężył się, złościł, kopał nóżkami i daliśmy 90 mm, myślałąm, że zaśnie, ale nic z tego, do 22.30 płacz nawet na rękach. usnął koło 23.00. A przez to mleczko to musiałam go w nocy obudzić na karmienie po 4,5 godz snu bo by jeszcze spał, a ja już miałam cycki kamienie. A dziś podobnie, przy cycku uśnie, ale budzi się po 30 min z wielkim płaczem i tak od 7.00, mam nadzieję, że na wieczór będzie spokojniejszy

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
u mnie akurat bujaczek się sprawdza mały lubi w nim być , lubi w nim latać a na wibre reaguje dużymi oczami i spokojem
hm też się zastanawiam
te,ż mam mnóstwo takich mniumnich jeansów od koleżanki
Małgosia chyba Ty pisałaś że Staś przechodził ten skok rozwojowy, powiedz mi ile u twojego to trwało i jak się objawiało?

Cytat:
super wieści

Danika witajcie

Archi
powodzenia jutro

Minio więc czekasz a przyzwolenie? ale w sumie tak bezpieczniej a tabsy to dopiero ja okres sie pojawi....

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Gerda jakoś tak boję się spróbować przed wizytą u gina, bo ja to panikara trochę jestem a no właśnie kiedy się okres pojawia? Mam nadzieję, że jak najpóźniej

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny pamiętacie jeszcze takową matke Bartka
kurcze nie byłam tu już sama nie wiem ile, ostatnio jakiś taki czas nastapił że poprostu nie dawałam rady, wpadłam kilka razy Was podczytać ale kiepsko mi to szło

widzę że wiele mnie omija kurde no ...

nie wiem ale ostatnio miałam schiza że jakaś deprecha mnie dopadła ale mam nadzieję że to jednak moje schizy związane z tż ... nie wiem czy ja sama się wkręcam czy rzeczywiście mam podstawy by miec do niego pretensje i żal ... ja jestem chyba za bardzo wrażliwa osobą ...

no i poza tym rozkręca się nam mały interesik, właśnie teraz no i tak z czasem jest kiepsko, dla tzw. instytucji pod nazwą BABCIA <na szczęście teściowa daleko od tygodnia mówię o mojej mamuni ;>>

aha no i z małym ciągle jeździmy po lekarzach
teraz jeszcze mamy naczyniaka za uszkiem, prawdopodobnie do zamrożenia
powiem tyle - lekarze są beznadziejni, brak słów, dermatolog u której byliśmy ostatnio - przysięgam - w trakcie wizyty czesała się przy lustrze jak mimoza po kóńcówkach włosów, nagle wstała od biurka, podeszła do okna, zaczęła pić kawę, malować usta a wszystko w zwolnionym tempie, jakas nienormalna ta baba..
no i poza tym każdy jakas taka znieczulica zdaje mi się i olewczy stosunek - a może to tylko moje wrażenie

teraz tez nie nadrobię przeleciała wzrokiem tylko po postachi co mogę powiedzieć to do Cotki o bujaczku
my tez mamy ta kaczuchę co Monia <kiedyś u niej widziałam> tylko że monia chyba ma lezaczek czy jakoś tak a my hustawkę i naprawdę jest spoko. młody szybko się w niej uspokaja i zasypia, jedyny minus to baterie - trzeba w nie inwestować co jakiś czas albo zainwestować w akumulatorki i ładowarkę. aha no i pozycja w jakiejjest dziecko - jakies takie poskładane ale z tego co widzę tak jest w każdym tego typu sprzęcie, MoniaZ82 chyba też pytałą tu na forum o tą pozycję jej córeczki
Mmadziaa współczuję, że musisz ciągle z Bartusiem po lekarzach latać a co do tej lekarki to tylko w potylicę ją. Jeszcze się wszystko ułoży i będzie dobrze Dobrze, że teściowa już daleko od Was

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
hej Mamuśki

gratuluję wszystkim nowym mamusiom!! dużo zdrówka dla cudnych,przesłodkich dzieciaczków

dziękuję Wam jeszcze raz za wsparcie emocje już opadają.. ja się czuję lepiej i nie patrzę za siebie.. Sara też spokojniejsza.. a mąż..jak zaraz po porodzie wpatrzny w córcię.. i w żonkę o rodzicach nawet nie wspomniał do mnie

A ja miałam dziś nadrabiać...a moja mała prawie cały dzień nie spała.. co prawda mało płaczu było.. ale jednak cały czas w pogotowiu...
no i w końcu poleżała w bujaczku trochę ale wibracji nie znosi

byliśmy dziś na ważeniu...i mi klocuszek się niezły robi..nie wygląda na pyzę..nóżki ma chudziutkie..i naprawdę nie wiem gdzie jej się to mieści aż pytałam pielęgniarki,,,czy napewno nie za wiele przybiera..i jej jakoś cyca nie ograniczyć.....

a ja stanęłam z wagą.. ale w sumie co się dziwić jak jem więcej jak w ciąży...w dodatku wszystko,więc ani to niskokaloryczne..ani zdrowe w pełni..
Stokrotka a co jesz dokładnie? I Sara nie ma problemów z brzuszkiem? Ja to się boję jeść wszystkiego oprócz gotowanego mięsa i duszonej piersi z kurczaka i wody niegazowanej ale już mam dość takiego "jedzenia"

co do ubierania dzieci...ja pajace używam tylko do spania... śpiochów jeszcze nie miałam okazji ubrać..bo nie miałam. ale teście kupili więc na noc którąś założe..
moja w domu w bodziakach i rajtuzkach ..albo bluzeczkach i rajtuzkach.. w dzień w sukienkach śmigamy i na dwór. a do spodenek ubieram skarpetki na dwór jak chłodno było miała rajtuzki pod spodem.
Dla mnie też pajace są najlepsze na noc, zakładam body z krótkim i na to pajac i przykrywam cieniutkim kocem, a w dzień to najczęściej w body z długim albo kaftanik i śpiochy albo półśpiochy

aguś ja nieraz po nocce przemywam buźkę i oczka pieluszką albo wacikiem z ciepłą przegotowaną wodą.
Ja co dzień rano przemywam oczka solą fizjologiczną i buzię wodą przegotowaną, ale mój często ulewa i ma po nocy brudny pyszczek

archi

monia
moja się przez parę minut nieraz zapatruje na jakieś wiszące zabawki.. ostatnio karuzela zaczyna wchodzić w łaskę. w dzień-jak dziś-gdzie niespała długo..przenoszę ją w rózne miejsca co parę minut..by się nie znudziło szybko.
aaa...rekordy popularności ma czarna pościel w białe zawijasy... rano jak się budzi i biorę ją do łóżka po karmieniu...to godzinę się potrafi patrzeć..a ja oczywiście dosypiam
właśnie czytałam, że takie maluszki to widzą na początku kolory tylko biały i czarny i pewnie dla tego mała się w tą pościel tak wpatruje, szkoda, że ja nie mam takiej

spray 3 mam kciuki by ulżyło Eryczkowi nie wiem jak to przy butelce działa.. ale przy piersi kazały mi trzymać pod kątem małą..jakby na boczku i głowka wyżej niż nóżki..rzekomo dziecko się odpowietrza troszkę w takiej pozycji...i mniejsze "szanse"na ulewanie i kolki..
a może zmiana smoczków do butelek na antykolkowe??
Mi też tak samo położne kazały układać małego do karmienia, kolek na razie nie miał, ale niestety sporo ulewa i nie zawsze odbija bo jedzeniu

agnyska Ty pisałaś o pępuszku... u nas podobnie było..kikut zaczął oddchodzić ładnie obschnięty..a pod spodem brzydka maź. w szpitalu oderwali tej kikut..okazało się że smrodek jest z niego. oczyścili.. a ja tydzień psikalam i osuszałam patyczkiem do uszu i na zmianę używałam takich małych gazików nasączonych spirytusem. dziś pielegniarka widziała i powiedziała że jest już normalny pępek.można myć i wogóle

irmith toś sobie datę urodzinową wybrała.. mam nadzieję,że jednak Twoja niunia wyskoczy szybciej będzie wszystko dobrze kochana ..i nie myśl o żadnych zielonych wodach...bo będzie

więcej nie nadrobie teraz...bo idę się szybko ogarnać póki mała śpi..

buziaki

małgosia m8 też miałam spytać o tą sapkę...pierwszy raz słyszę.. a Sarze też tak się zdarza czasem
Cytat:

Bruma trzymamy z Adasiem żeby szybko poszło. Trzymaj się!!

Trochę Wam pomarudzę bo nie mam komu, dobrze? c
Ja już tego posta piszę od ponad 2 godz, Adaś dłużej wisi na cycku niż śpi, jakby chociaż nie płakał to byłoby super
W ogóle wczoraj jakieś choróbsko zaczęło mnie rozkładać, wszystkie kości mnie bolały a plecy to masakra i do tego całodniowy ból głowy i płaczący młody. Dobrze że tz go troche nosił i uspakajał. Wieczorem ja już ledwo żywa, Adaś w końcu usnął przy cycu, po całym dniu niespania, to poszłam szybko się przebrałam w piżamę i położyłam go do swojego łóżka, nie minęło parę min a on oczy otwarte i się rozgląda, to ja się pierwszy raz popłakałam, ale na szczęście tz go trochę ponosił i na dobre usnął
A dziś Adaś to samo, tylko trochę dłużej śpi, tak po pół godz, a tz dzwonił i mówi, że przywiezie mamę. To ja mu mówię, że młody dziś też marudny i nie chcę sama w drugim pokoju pół dnia spędzić ( bo nie chcę przy teściowej karmić), to mówi, że mi specjalny parawan zrobi. W ogóle ostatnio nie lubię jak teściowa przychodzi, bo ona to ma jakieś zupełnie inne poglądy na temat dzieci i ciągle się dziwi, że ja robię inaczej i potem mówi, że4 to nasza sprawa, ale ona.... I na pewno będzie komentować że tak często go karmię bo dla niej to ma być co 3 godz i koniec , ona nie rozumie co to znaczy na żądanie ( a sama nie karmiła piersią tylko mm) i jak powiem, że4 mały ma skok i tak dla tego mały tyle na cycku wisi, to znowu się będzie dziwić i strzelać głupie miny
Archi trzymam będzie dobrze i wrócisz na reszcie do domciu z Piotrusiem
Oho za bardzo pochwaliłam Adasia, że śpi pół godz, przed chwilą go położyłam i juz się budzi, dziś to chyba już padnę

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 13:26   #1314
lullaby_ml
Zakorzenienie

dzien dobry kobietki chcialam zyczyc milego dzionka i szybkich i bezbolesnych porodow
sisku pewnie dzisiaj zadzwonie tez ale trzymam kciukasy za Ciebie na forum
kasiakuleczka gratuluje ślicznosci
stokrotko dobrze ze juz wszystko w porzadku, teraz powinnas miec przeciez najwiecej spokoju w sobie i "poukladanych" spraw.
brumek trzymam mocno kciuki za szybciutki porod!!!
cotka podobno oklady z kapusty sa rewelacyjne, laski w szpitalu mi mowily ze sie okladaly tym i podobno ulga na maxa

Cos przeczytalam po łepkach o bujaczkach i ostatnio polozna nas zbesztala ze fischer pricea mozna uzywac dopiero od 3 mc zycia, a my myslelismy ze skoro fotelik samochodowy tez przeciez jest wyprofilowany to taki bujaczek nie zrobi krzywdy? i badz tu czlowieku mądry; aaaaa co do karmienia mm przypomnialo mi sie-moj synek jest malym jamochlonem tzn byl juz u mnie w brzuszku a teraz jak tak dalej pojdzie to gabarytowo przescignie swoich paromiesiecznych kolegow z osiedla w kazdym razie polozna mowila zeby nie dokarmiac maluszka herbatkami, dopiero od 1 mc zycia mozna a druga polozna jak u mnie byla powiedziala ze przy mleku modyfikowanym dzieciom chce sie przeciez pic i mozna nawet rozpuscic lyzeczke cukru na 100 ml wody przegotowanej-Miki to pije jak oszalaly i w ten sposob jest spokojniejszy a ja mam pewnosc ze go nie "przekarmie" mlekiem i kupki sa takie ladne(heh, priorytet jak nic, kupki synka sa najwazniejsze) aaa i zeby nie bylo-nie tylko ta polozna mi powiedziala o tej wodzie ale tez pewna mloda mama ktora karmila mm i mowila wlasnie zeby miedzy karmieniami poic maluszka woda, nie wiem czy komus sie przydadza takie informacje ale stwierdzilam ze napisze aaaa i chcialam zapytac jak sobie radzicie z frida bo Miki ma katar a ma za male dziurki w nosie zeby to w ogole mu przystawic i zassac-jak to robicie????
Stary 2011-10-07, 13:31   #1315
acelinka
Zakorzenienie

Minio chyba każde maluszki mają takie dni niestety.Co za teściowa moja też czasami coś tam gada sobie, ale ją szybko gasze no i na szczęście nie jest u nas zbyt często

Właśnie kurier przywiózł karuzelke dla Natalci, jest superancka a co to będzie jak włoże do niej baterie, pewnie totalny zachywt a wczoraj przyszła natalciowa naklejka na auto, takie małe rzeczy a jak cieszą matke -wariatke

Lulla, jak dla mnie ten bujaczek jest wygodniejszy dla dziecka niż fotelik samochodowy w foteliku Natalka jest cała krzywa on jets jakiś dziwny, a w bujaczku ładnie prosto leży i się nie krzywi, ale może dlatego że ona jest wyjątkowo silna i od początku główke mocno trzyma
z tą wodą to nie wiedziałam ja akurat karmie piersią ale może się przydac na przyszłość chociaż natalka to i pije samą wode przegotowaną ostatnio jej dałam bo podobno dobra na kupki, ale woda wypita a kupki jak nie było tak nie ma.
Ja nie wkładam Fridy do noska bo dziurki tez małe. Przystawiam ją do dziurki i ciągne jak mocno się da i babolki z nosa wychodzą, na poczatku słabo zasysałam to powietrze bo sie bałam i nic nie wychodziło, dopiero póżniej odkryłam ze to trzeba mocniej i o niebie lepiej się odciąga jak się zakropi nosek np. solą fizjologiczną

Edytowane przez acelinka
Czas edycji: 2011-10-07 o 13:39
Stary 2011-10-07, 13:34   #1316
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Hej

Ja już tego posta piszę od ponad 2 godz, Adaś dłużej wisi na cycku niż śpi, jakby chociaż nie płakał to byłoby super
W ogóle wczoraj jakieś choróbsko zaczęło mnie rozkładać, wszystkie kości mnie bolały a plecy to masakra i do tego całodniowy ból głowy i płaczący młody. Dobrze że tz go troche nosił i uspakajał. Wieczorem ja już ledwo żywa, Adaś w końcu usnął przy cycu, po całym dniu niespania, to poszłam szybko się przebrałam w piżamę i położyłam go do swojego łóżka, nie minęło parę min a on oczy otwarte i się rozgląda, to ja się pierwszy raz popłakałam, ale na szczęście tz go trochę ponosił i na dobre usnął
A dziś Adaś to samo, tylko trochę dłużej śpi, tak po pół godz, a tz dzwonił i mówi, że przywiezie mamę. To ja mu mówię, że młody dziś też marudny i nie chcę sama w drugim pokoju pół dnia spędzić ( bo nie chcę przy teściowej karmić), to mówi, że mi specjalny parawan zrobi. W ogóle ostatnio nie lubię jak teściowa przychodzi, bo ona to ma jakieś zupełnie inne poglądy na temat dzieci i ciągle się dziwi, że ja robię inaczej i potem mówi, że4 to nasza sprawa, ale ona.... I na pewno będzie komentować że tak często go karmię bo dla niej to ma być co 3 godz i koniec , ona nie rozumie co to znaczy na żądanie ( a sama nie karmiła piersią tylko mm) i jak powiem, że4 mały ma skok i tak dla tego mały tyle na cycku wisi, to znowu się będzie dziwić i strzelać głupie miny
Oho za bardzo pochwaliłam Adasia, że śpi pół godz, przed chwilą go położyłam i juz się budzi, dziś to chyba już padnę

Kochana doskonale Cie rozumiem.......moja wlasnie zasnela ( ciekawe na jak dlugo ) musialam nakrecic chyba z 10 razy karuzelke...( na dodatek melodyjka w tej karuzelce to...Cicha Noc Swieta Noc - dobrze ze to lozeczko turystyczne). Od 3 dni tak mam ze caly dzien nie spi...nie to ze placze tylko bardzo marudzi....a to ja na rekach ponosze, potem do lozeczka, troszke sobie polezy, potem do lezaczka.....i nic.....
A jak TZ wraca z pracy i ja wezmie na rece to zasypia.....chyba mnie dziecko nie kocha .
Jestem juz zmeczona a to dopiero miesiac....Ale dam rade.......Dla coreczki.....

Kochana olej tesciowa....niech sobie gada....moja jak byla to tez mowila w stylu " bo ja bym zrobila tak " ...ja po prostu to ignorowalam a TZ jejgrzecznie na osobnosci mowil zeby sie nie wtracala bo sie uczymy....

Najwazniejsze zeby sie dac

Acelinka sliczny avek....
Stary 2011-10-07, 13:36   #1317
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Hej

Cotka ja dostałam w spadku taki
http://allegro.pl/maxx-wypas-lezacze...838416807.html
Młody w sumie rzadko w nim leży, a jak do wsadzę to leży tylko parę min, a jak włączam wibracje to robi wielkie oczy, myślałam, że tylko mój tak robi, ale widzę że wszystkie wasze dzieciaczki. A do spania do go jeszcze w nim nie kładłam, ale będę przyzwyczajać

Monia miałam tak wczoraj , wisiał mi calutki dzień na cycku a jak usnął to spał po 10-15 min, i tak w kółko, a na wieczór to nawet cycka nie chciał, prężył się, złościł, kopał nóżkami i daliśmy 90 mm, myślałąm, że zaśnie, ale nic z tego, do 22.30 płacz nawet na rękach. usnął koło 23.00. A przez to mleczko to musiałam go w nocy obudzić na karmienie po 4,5 godz snu bo by jeszcze spał, a ja już miałam cycki kamienie. A dziś podobnie, przy cycku uśnie, ale budzi się po 30 min z wielkim płaczem i tak od 7.00, mam nadzieję, że na wieczór będzie spokojniejszy

Małgosia chyba Ty pisałaś że Staś przechodził ten skok rozwojowy, powiedz mi ile u twojego to trwało i jak się objawiało?

Gerda jakoś tak boję się spróbować przed wizytą u gina, bo ja to panikara trochę jestem a no właśnie kiedy się okres pojawia? Mam nadzieję, że jak najpóźniej

Mmadziaa współczuję, że musisz ciągle z Bartusiem po lekarzach latać a co do tej lekarki to tylko w potylicę ją. Jeszcze się wszystko ułoży i będzie dobrze Dobrze, że teściowa już daleko od Was

Bruma trzymamy z Adasiem żeby szybko poszło. Trzymaj się!!

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
dzien dobry kobietki chcialam zyczyc milego dzionka i szybkich i bezbolesnych porodow
sisku pewnie dzisiaj zadzwonie tez ale trzymam kciukasy za Ciebie na forum
kasiakuleczka gratuluje ślicznosci
stokrotko dobrze ze juz wszystko w porzadku, teraz powinnas miec przeciez najwiecej spokoju w sobie i "poukladanych" spraw.
brumek trzymam mocno kciuki za szybciutki porod!!!
cotka podobno oklady z kapusty sa rewelacyjne, laski w szpitalu mi mowily ze sie okladaly tym i podobno ulga na maxa

Cos przeczytalam po łepkach o bujaczkach i ostatnio polozna nas zbesztala ze fischer pricea mozna uzywac dopiero od 3 mc zycia, a my myslelismy ze skoro fotelik samochodowy tez przeciez jest wyprofilowany to taki bujaczek nie zrobi krzywdy? i badz tu czlowieku mądry; aaaaa co do karmienia mm przypomnialo mi sie-moj synek jest malym jamochlonem tzn byl juz u mnie w brzuszku a teraz jak tak dalej pojdzie to gabarytowo przescignie swoich paromiesiecznych kolegow z osiedla w kazdym razie polozna mowila zeby nie dokarmiac maluszka herbatkami, dopiero od 1 mc zycia mozna a druga polozna jak u mnie byla powiedziala ze przy mleku modyfikowanym dzieciom chce sie przeciez pic i mozna nawet rozpuscic lyzeczke cukru na 100 ml wody przegotowanej-Miki to pije jak oszalaly i w ten sposob jest spokojniejszy a ja mam pewnosc ze go nie "przekarmie" mlekiem i kupki sa takie ladne(heh, priorytet jak nic, kupki synka sa najwazniejsze) aaa i zeby nie bylo-nie tylko ta polozna mi powiedziala o tej wodzie ale tez pewna mloda mama ktora karmila mm i mowila wlasnie zeby miedzy karmieniami poic maluszka woda, nie wiem czy komus sie przydadza takie informacje ale stwierdzilam ze napisze aaaa i chcialam zapytac jak sobie radzicie z frida bo Miki ma katar a ma za male dziurki w nosie zeby to w ogole mu przystawic i zassac-jak to robicie????
hej Mamuśki, super, że jesteście z Nami, i dzięki za wszystkie porady. Dla mnie to nadal kosmos, dziecko i opieka nad nim, ale pewnie niedługo będę wszystko tak samo przeżywać jak Wy. Na razie mogę Was i powiedzieć, że trzymam mocno za wytrwałość

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-07, 13:36   #1318
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:

dzięki kochana ojj to bardzo ważne...mąż teraz 3dni pod rząd ma 12h w pracy..i same jesteśmy...ale jak jest spokój to lepiej się znosi wszystko.
mam nadzieję,że u Was tez unormuje się wszystko

Cytat:
moja też tak nieraz ma...ostatnio przekładaliśmy ją na różne boki...albo trzymałam ręką na policzku albo brzuszku póki nie usnęła z powrotem...czasem działało i nie podnosiłam jej

i tyle dam radę odpisać teraz...młoda przysypia..więc idę coś jej narzucić i na spacer uciekamy

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 13:36   #1319
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Miss relaks zakupowy to jest to ja jutro planuję wizytę na miescie, pasuje mi sie rozejrzeć za jakąś sukienką na chrzciny, jak coś wylookam ale kupię ja dopiero parę dni przed, bo może jeszcze schudnę a Tomcio biedny z tym brzuszkiem

piszecie o pogodzie, do nas tez jesień zawitała nie luibię tej pory roku jest zla dla moich wlosów
kurcze gerda coś chciałam do Ciebie napisać i zapomniałam ...

Cytat:

Aguś widzę że zgrzyty z tż nie tylko u mnie, te chłopy takie proste są rzeczywiście, trzeba walić wprost bo inaczej nie dotrze ja na okrętkę chciałam coś zasugerować, powiedzieć ale jak on się nie domyślał to ja jeszcze bardziej załamana byłam czemu on jest taka świnia

minio1984

ten tekst teściowej - "ale to już wasza sprawa" to jakbym o mojej czytała ... niestety ona wraca za trzy tygodnie
łącze się z Tobą w bólu
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 13:43   #1320
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Minio chyba każde maluszki mają takie dni niestety.Co za teściowa moja też czasami coś tam gada sobie, ale ją szybko gasze no i na szczęście nie jest u nas zbyt często

Właśnie kurier przywiózł karuzelke dla Natalci, jest superancka a co to będzie jak włoże do niej baterie, pewnie totalny zachywt a wczoraj przyszła natalciowa naklejka na auto, takie małe rzeczy a jak cieszą matke -wariatke

Lulla, jak dla mnie ten bujaczek jest wygodniejszy dla dziecka niż fotelik samochodowy w foteliku Natalka jest cała krzywa on jets jakiś dziwny, a w bujaczku ładnie prosto leży i się nie krzywi, ale może dlatego że ona jest wyjątkowo silna i od początku główke mocno trzyma
z tą wodą to nie wiedziałam ja akurat karmie piersią ale może się przydac na przyszłość chociaż natalka to i pije samą wode przegotowaną ostatnio jej dałam bo podobno dobra na kupki, ale woda wypita a kupki jak nie było tak nie ma.
No kurcze naszemu lulkowi tez podpasowal ten bujaczek ale jak ta polozna zaczela cos o kregoslupie itd to narazie go odstawilismy; glowke tez ma silna, momentami jak go klade na swoim brzuchu na żabke to wyglada jak taka rozgladajaca sie surykatka; co do kupki-Miki tez mial jednodniowa przerwe, balam sie ze znowu moze zatwardzenie ale na drugi dzien wieczorem zrobil juz kupke i odstawialam tance radosci, ale to tez nie ma reguly jak maluszki kupkaja wiec cierpliwosci, napewno sie pojawi

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hej Mamuśki, super, że jesteście z Nami, i dzięki za wszystkie porady. Dla mnie to nadal kosmos, dziecko i opieka nad nim, ale pewnie niedługo będę wszystko tak samo przeżywać jak Wy. Na razie mogę Was i powiedzieć, że trzymam mocno za wytrwałość
Dasz rade Martus, to jest cudowne ogarnianie i cudowny kosmos i cudowne nieprzespane noce

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości