|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytul kolejnego wątku | |||
| Raczkujemy i wstajemy, wszsytko w domu popsujemy II-IV 2011 |
|
9 | 23,68% |
| Kilka ząbków już mamy, teraz pierwsze kroki stawiamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Pół roczku już za nam,i coraz mniej czasu mamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze już raczkują, a mamusie ciągle plotkują III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Dzieci wiosną się rodziły.. pierwszą gwiazdkę obchodzimy III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Lato, jesień już za nami, pierwsza choinka z maluchami III-IV 2011 |
|
2 | 5,26% |
| Coraz mniej czasu na wizaz mamy, ale chętnie tu zaglądamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| "Mama" mówić zaczynają, dzieci łezka w oku się kręci III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| I do taty i do mamy sami już się przemieszczamy - III-IV 2011 |
|
1 | 2,63% |
| Zęby szczerzą, wszędzie właźą, co potrafią nam pokażą III-IV 2011 |
|
22 | 57,89% |
| Kilka ząbków już mamy, więc raczkować zaczynamy III-IV 2011 |
|
0 | 0% |
| Na czworaka świat zwiedzamy, pierwszego Mikołaja wyglądamy III-IV 2011 |
|
3 | 7,89% |
| Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3241 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają, III-IV.2011
Natka dziękuję bardzo
muszę popatrzeć na tego słonia na allegro, może jej kupię ![]() coralady nie wiem czy Ci dobrze to opiszę. Jak siedzi u mnie na kolanach czy nawet leży w spacerówce to przechyla głowę na lewy bok, tak jakby chciała oprzeć się o ramię. No i ma główkę skrzywioną w lewą stronę. Na tym zdjęciu trochę widać, ale teraz ma mocniej przechyloną. Cieszę się, że trafiłam do znajomej teściowej bo wiem, że dobrze się małą zajmie a może też pokaże mi jakieś ćwiczenia odnośnie raczkowania.
|
#3242 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ładna waga. Oliwia wazy podobnie, jest co dźwigać.ja mam -6 kg, nadal ważę 49 kg 165cmkrzesełko fajne- mam takie same będziecie zadowolone.Oliwia lubi zrzucac zabawki na dół. Ojciec lata po pokoju i zbiera ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- z lamaze polecam słonia i zółwia z lusterkiem na brzuszku śliczna Majeczka, fajna ma czapkę
|
|
#3243 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kochana ja też mam czasem takie chwile, że mam dość Wiem, że wstane i będzie karmienie, przewijanie, spanie, zabawa, marudzenie i tak w kółko. Chyba każdą z nas czasem coś takiego dopada.Mały mnie zaraził Nocka była ok bo tylko 3 pobudki i pospał do 8:30. Trochę się męczył za to wieczorem bo przez godzinę zasnąć nie mógł Wczoraj byliśmy u lekarza i płucka i oskrzela są czyste uff Tylko z tym katarem się męczymy.Jutro mam zjazd i jakoś mi się nie chce Zajęcia od 8 do 18 Alanek dostał od dziadka tego pełzaka i jest zachwycony bawi się nim fajnie. Szkoda tylko, że on raczkować nie chce
|
||||
|
|
|
#3244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wczoraj zauważyłam, ze mała będąc w wozku przechyla głowe w prawo.jak była mniejsza ćwiczyłam z Nią, bp miała napięcie mięśniowe i tak sie zastanawiam czy znowu nie przedzwonic do rehabilitantki. |
|
|
|
|
#3245 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
CaSTIA-najlepszego ![]() ![]() Anessa- gratuluje ![]() ![]() Tity-super, maly lobuzyuje ![]() ![]() Mordka- ale ty chudzinka jestes... mozemy sie dogadac i oddam z 10 kg ![]() Dalam Lenie sloiczek z ryba i jej baaardzo nie smakowal... wyrzucilam i poszlam grzac kolejny z mieskiem i w tym czasie zasnela u taty na kolanach Rano upieklam ciasto drozdzowe z brzoskwiniami, a mama zrobila golabki w sosie pomidorowym. Nie mam czasu tu pisac, bo co chwilke ktos mi zaglada w kompa:P Lena zrobila taka kupe, ze musialam z jej golym tylkiem leciec do bidetu... zaczela lapac kupe rekoma heheeh masakra
|
|
#3246 | |||
|
Zadomowienie
|
Dziękuję ślicznie za komplementy w imieniu Mai
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Patrycja a może masz jakiegoś linka co przedstawia tego pełzaka? Cytat:
Dziewczyny mam pytanie: Karmię Maję tylko piersią i powoli wprowadzam nowe jedzonko. Jadła już słoiczki z jabłkiem i marchewką. Chciałabym podać jej gruszkę startą na tarce lub banana ale nie wiem czy to nie za wcześnie? 3.10 skończyła 5 miesięcy?
|
|
#3247 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chciałam Lili wziąć ale chyba z Tż pójdzie,a ja będe na brzegu foty pstrykać ![]() Cytat:
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
||
|
|
|
#3248 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja z moim dzieckiem mam od jakiegos tygodnia podobnie, a jak juz widze ze jest śpiący to mam ochotę wyjsc z domu, sama oczywiscie i nie wracac. bawic sie nie chce, ciągle marudzi, dzisiaj przez cały dzien moze z 15 min. sie sam pobawil w lezaczku, ale musiałam ciagle do niego gadac oczywiscie a poza tym ciagłe marudzenie, juz zęby mu posmarowałam dentinoxem, moze zęby go męczą ale za bardzo nie widac żeby szły. ja juz do tż wczoraj mówiłam ze my to chyba niegrzeczne dziecko mamy jednak, bo umęczy nas strasznie ostatnio.ale ja podejrzewam skok ten który zaczyna sie chyba po 23 tyg., pasowałoby ![]() ale i tak masz dobrze ze w łozeczku usypia, mój ma ostatnio ataki histerii w lozeczku, najlepiej sie usypia na naszym łozku w sypialni, usypianie trwa 40 min. -spanie 15 min. Cytat:
ja mam z Lamaze pszczólkę na kwiatku-ulubiona zabaka Wiktora, opaski na ręce i skarpetki na nogi, ale bez rewelacji i sowę Oliwie chyba-tez fajna, ale pszczoła wygrywa nad słonikiem sie własnie zastanawiam, moze tez kupię
15.IV.11r. Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-10-07 o 15:37 |
||
|
|
|
#3249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
u dziecka to nie wiem jak to leczą... izunia wspołczuję! anessa gratulacje dla NINA ![]()
|
|
|
#3250 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zamówiłam capucino bo mi do kuchni pasuje hehe.
|
|
#3251 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3252 |
|
Zadomowienie
|
wygramoliłam się na spacer bo trochę słoneczka wyszło ale wytrzymałyśmy tylko 40 min bo taki mroźny wiatr
brrr! idę zrobić gorącą kawusię. A potem i tak muszę do dklepu lecieć bo w lodówce tylko światełko zostało. ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:23 ---------- tajka - o nie nie, 10 to za dużo. Ja mogę 6 kg przygarnąć resztę oddaj komuś innemu. ![]() ---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- izunia - Oliwia uwielbia to krzesełko, z najwyższego poziomu wszystko widzi i ładnie siedzi przy jedzeniu. Ta tacka jest jeszcze trochę za wysoko ale czasem jej kładę zabawki i się ładnie bawi. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- izunia - gruszkę bym podała ale ugotowaną jak już, żeby jej brzuszek nie bolał a chyba też dawałam ale z kaszką. chocolade i cappucino to chyba to samo krzesełko macie ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- banana z kaszką, jak dawałam dużo samego banana to były bardzo dziwne kupy...
|
#3253 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
ja ma dzisiaj trochę latania, bo jutro od rana jedziemy na to wesele, muszę się spakować itp i zostawiamy Idalie pierwszy raz na tak długo ![]() ale będę tęsknić za moją księżniczką, zraz was nadrobię A młode ładnie spało, i zjadło przed chwilą sporo zupki mojej roboty
|
#3254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mi.. mi.. mi.. daj...
|
|
|
|
|
#3255 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale gruszki chyba są dosyc cieżko strawne jest takie słoiczek Gruszki Wiliamsa po 4 miesiącu, może to jakaś lekksza odmiana gruszek gruszka raczej ugotowaną bym dała Cytat:
my tez go mamy, ale strasznie hałasuję na panelach
|
|
#3256 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mordka też tak mi się wydawało, że mamy to samo ale sprawdziłam na tej aukcji co ja kupowałam i tam było tylko capucino. Chyba mają różne wersje jednego krzesełka. Mam nadzieję, że Mai się spodoba i posiedzi w nim trochę a ja za to będę miała ręce wolne i będę mogła w spokoju porobić coś w domu a nie z językiem na brodzie. Jak tak piszecie o tej gruszce to sobie chyba odpuszczę a szczególnie, że musimy uważać na to co podajemy przez ten nieszczęsny brzuszek
|
|
#3257 |
|
Zadomowienie
|
moje dziecie śpi już 1,5 godz
normalnie już mi sie nudzi
|
#3258 |
|
Zadomowienie
|
Kobitki siedziałam, szukałam aż znalazłam jak Kolba opisywała wprowadzanie glutenu. Link dla tych mam co jeszcze nie wiedzą co i jak (dla mnie też)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=548329&page=25
|
#3259 |
|
Zadomowienie
|
Hello
na domiar złego dostałam @. Leje się ze mnie jak...z kranu...teraz to jest @ a nie to co miałam ostatnio...lekkie plamienie. Kurcze jak nie urok to sraczka.kwartalinka kochana ja zmieniłam gondolę na spacerówkę tydzień temu i Mała nie jest z tego powodu zadowolona. Co prawda jej się podoba bo widzi cały świat ale nie umie w niej zasnąć, bo ją wszystko rozporasza Kalince też sie pasy nie podobają, szczególnie te w huśtawce. Już dwa razy się tak grzebała, że zjechała na podłogę. Na szczęście mamy tą huśtawkę z bring stara i jest blissko podłogi, więc jak Mała się na niej znalazła to leżała i sie śmiała castia gatki dla Małej izunia233 nic się nie martw rehabilitacja i systematyczność na pewno przyniosą rezultat. My z Kalą biegamy 2x w tyg. na reh i już widze poprawę. Małą przewraca się na brzuszek z prawej i lewej strony, ładnie dziwga główkę, podciąga się i jak lezy na plasko to ciągnie główkę fo góry...to jescze nie duży rezultat jak na prawie 6 miesięczne dziecko ale wszystko idzie ku dobremu. W was też tak będzie. O matko ja wy to robicie...ja schudłam 11 kg - dopiero i zostało mi jeszcze 6 do wagi z jaką zaczynałam ciąże...tylko, że ona nie chce się ruszyć
|
|
#3260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3261 |
|
Zadomowienie
|
n.ik.a biedne jesteście z Kalinką. Tyle czasu już walczycie z tym katarem a teraz na domiar złego jeszcze Ty jesteś chora
![]() Ja szybko schudłam bo przez kolki małej bardzo ograniczyłam jedzenie. No ale Ty dużo nie ważysz tyle, że jak byłaś przyzwyczajona do starej wagi to zapewne teraz jest Ci gorzej.
|
#3262 |
|
Zakorzenienie
|
My sie jeszcze meldujemy wieczorkiem z cieknącymi nosami
![]() Castia - gratulacje z okazji 7 m-ca Maggol111 - o tak, sok z malin jest bardzo dobry na przeziębienia, ale cały prawdziwy sok z ekologicznych pól Kazałam mu jeszcze kupić herbatkę malinową to przyniósł taką która ma 0,1 % malin - Liptona ale mu tego nie powiem Izunia - Maja w czapeczce jak śnieżynka wygląda n.ik.a dołączasz do rozchorowanych ? Ja myślę że 55 to nie jest zła waga, zależy przy jakim wzroście. Sama miałam 48 przed ciążą i uważam że to za mało było. Teraz 54 przy 162 cm, ale też zamiast w biuście to poszło w pupkę i nogi ( mąż mówi że mam "kardasziankę" z tyłu) ![]() Aaa, dziekuję za linki dziewczyny z krzesełkami, wreszcie mi dziecko nie będzie uciekać przy karmieniu. Edytowane przez żurawinka Czas edycji: 2011-10-07 o 19:54 |
|
|
|
#3263 |
|
Zadomowienie
|
żurawinka http://www.coneco.pl/index.php?go=galileo my mamy takie tylko w innym kolorze, dostaliśmy od kuzynki i jestem mega zadowolona. Dla mniejszych dzieci jest specjalna wkładaka, która sprawia że dziecko siedzi pewniej
![]() kurcze ja jestem niska i wygladam fatalnie a ja się dobijam tym, że nie mieszcze się we wszystkie spodnie sprzed ciąży
|
|
#3264 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam pytanie,bo mi wczoraj i dziś Lilka zwymiotowała.A od wczoraj podaje jej kaszkę mannę w deserku,więc to z tym wiążę.Czy któreś z dzieci tez tak miało przy wprowadzaniu?
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
#3265 |
|
Zakorzenienie
|
Ja narazie dobiłam do 50,4 kg (waga poranna), nawet przed ciążą tyle nie ważyłam, pierwszą wagę wpisaną w karcie miałam 53,5... A możecie mi nie wierzyć, wpieprzam najgorszy śmietnik: pizze, kfc, mcdonald no i oczywiście chipsy, kocham chipsy
Czasem to aż się o siebie boję.A ja po fakcie stwierdzam, że możliwe iż przeszliśmy słynną... trzydniówkę. Małego wysypało okrutnie, nawet przy skazie nie miał takiej pokrzywki na tułowiu wiązałam to raczej z ząbkowaniem, albo uczuleniem na białko, ale jestem prawie pewna, że to jednak to...
|
#3266 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nika 55 kg .. przecież to super waga.. zazdroszczę Ci .. ile bym dała żeby chociaż Ja tyle miała.. ![]() a nie spadło mi już do 51.. ech marzeniem moim jest 58 i powiem ze to nie lada wyczyn ..
|
|
|
|
|
#3267 |
|
Zakorzenienie
|
ada- bo ja dobra kobieta jestem heheh
Moje dziecko wlasnei zamiast spac podnioslo sie do barierki i sobie na kolankach kucala... chciala sie podniesc do stania... chyba czas onbnizyc lozeczko na najnizszy poziom... album
|
#3268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiesz ja jeszcze nie podaje.. moze tak chyba być .. ze potrzebuje czasu ale i może być ze organizm Lili nie toleruje kaszy.. ---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3269 |
|
Wtajemniczenie
|
ada to sie dzieje po jakimś czasie po zjedzeniu,a że daje po deserku pierś to wymiotuje mlekiem.Ale te wymioty to moze na zęby?
|
|
|
|
#3270 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też jutro zaczynam zjazdy. Na szczęście w soboty mam prawie same wykłady i mam nadzieję, że nie będzie przedszkola i nie będą wymagac obecności. Za to niedziela 8-18... |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:25.

muszę popatrzeć na tego słonia na allegro, może jej kupię 

Pediatra dała skierowanie na rehabilitację. Oczywiście termin na 11 listopada 

...
Śmiesznie nóżkami przebiera, tak niezgrabnie jeszcze. A no i z nowych umiejętności to nauczył się ze stojaka schylać po coś. Jedną rączką się trzyma, a drugą sięga uginając kolanka 
Wiem, że wstane i będzie karmienie, przewijanie, spanie, zabawa, marudzenie i tak w kółko. Chyba każdą z nas czasem coś takiego dopada.

ale za bardzo nie widac żeby szły. ja juz do tż wczoraj mówiłam ze my to chyba niegrzeczne dziecko mamy jednak, bo umęczy nas strasznie ostatnio.

mi.. mi.. mi.. daj...
na domiar złego dostałam @. Leje się ze mnie jak...z kranu...teraz to jest @ a nie to co miałam ostatnio...lekkie plamienie. Kurcze jak nie urok to sraczka.