|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to: | |||
| Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. |
|
32 | 66,67% |
| Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. |
|
1 | 2,08% |
| Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. |
|
1 | 2,08% |
| Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. |
|
10 | 20,83% |
| Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. |
|
6 | 12,50% |
| Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. |
|
0 | 0% |
| Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. |
|
3 | 6,25% |
| Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. |
|
10 | 20,83% |
| Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. |
|
6 | 12,50% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
aha a z frida to kurcze nie miałam raczej problemów bo Bartek ma dziurki akuratne takie, jakoś nie mogę sobie wyobrazić jakie Twój musi mieć malusie ja to przykładałam do dziurki poprostu i szło, a może są różne modele tych aspiratorów ??---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- dziewczyny Bartek chwilę po 9 zjadł 120 ml, zasnął ok 10:30 i śpi nadal to już nie pierwszy raz i w sumie sama nie wiem czy go wybudzać na jedzenie czy nie ... ![]() jak Wy robicie? HELP ![]() |
|
|
|
|
#1322 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa
Cytat:
chyba jest jeden model---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- nie chce wyjsc na madrale ale ja bym go nie wybudzala, dzieciatko samo sie obudzi jak bedzie glodne a to ze spi to dobrze bo sen dla noworodkow jest regenerujacy bardzo
|
|
|
#1323 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mama mi mówiła, że oni używali gruchy dla nas i te gruchy maja cieniutkie końcówki. Ja mam 2 sztuki i są o tyłek rozbić bo nie wyciągają nic. Ale podobno kiedyś były takie konkretne gruszki z naprawde dużym tym czyms okrągłym co zasysa i dawało to radę i spokojnie końcówka wchodziła do noska. Może uda Ci sie gdzieś taka dostać.Lula a Ty tez karmisz mm prawda? - podobno nie karmi się mm na żądanie i właśnie dlatego się niepokoję że on długo juz nie je z drugiej strony gdyby rzeczywiście był głodny to dał by cynka tak jak mówisz ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ---------- rany julek dziewczyny wyrwałam sobie dzisiaj wreszcie peseta te wstretne włosiska z brzucha pod pepkiem nadal nie zniknęła mi krecha na brzuchu - jak to jest u Was? aha i chciałam się pochwalić że ok tydzień temu depilatorem wygoliłam jedną łydkę włochy długości ok 1,5 cm - serio - takie miałam druga łydka ma wydepilowany pasek szer 4 cm i nie mogę się zebrać by to skończyć ![]() ed.: aha i w jakim Wy ogólnie jesteście stanie "urodowym" bo moja twarz to masakra, ciągle jakieś syfki mi wyłażą, podobno to normalne po ciąży ?? i bardzo mi schną usta Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-10-07 o 14:01 |
|
|
|
|
#1324 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam czasami wrażenie że Natlka po prostu mi wieczorami płacze bo chce już do taty bo też jak tż przychodzi to cały płacz i marudzenie jak ręką odjął ![]() dziękuję w ogóle tam wgląda jakby Natalka się interesowala tymi zabawkami z bujaczka a ona po prostu machała rączkami a te zabawki ma narazie głęboko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Natalka np odkąd wylazłyśmy z łóżka o 9 to prawie cały czas śpi, 2 razy na chwile do cyca chciała ale kilka razy pociągnęła i kimonko. Teraz się przebudza i pewnie będzie większe jedzonko ![]() Nakarmie i wyjdziemy chyba na chwilke na spacer, baterie musze do karuzelki kupić o i do bujaczka kupie baterie przy okazji
|
||||
|
|
|
#1325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmie mm, na żądanie oczywiscie nie, ale jesli odstepy karmienia sa o ok 3-4 godz to wszystko jest w porzadku, nasz synek czasami potrafil przespac 4,5 godz i tez go nie budzilismy specjalnie na karmienie; pisalam wlasnie ze dopajam malucha woda z cukrem, bo zachowuje odstepy tych 3-4 godz zeby jelitka dobrze strawily mleko.
|
|
|
#1326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do zeszłego tygodnia miałam masakre, całe czoło w jakiś chrostkach, pryszczach, na szczęście na razie mam spokój z tym ogólnie to naet w okreie dojrzewania pryszczy nie miałam za bardzo, a w ciązy i po to masakra totalna ![]() mi kąciki pękały i usta też schły ale to akurat zawsze mam na jesień |
|
|
|
|
#1327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a usta rzeczywiscie tez mam caly czas suche odkad bylam w szpitalu, do teraz nie moge ich doprowadzic do porzadku-moze za malo plynow???? a to ze wychodza syfki czy wychodza wlosy to normalne, w ciazy mamy wiecej jakichs tam hormonow dzieki dzidziulce a jak jest sie juz po rozwiazaniu to organizm wraca do siebie i musi sie zregenerowac.
|
|
|
#1328 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I u nas położna mówiła, że nawet do 10 dni może iść. I nie ma co wspomagać się jak nie cierpi maluch. Chyba, ze ewidentnie ta kupa wadzi to wtedy ![]() W ogóle nie wiem czy zepsułam laktator czy ten mój awent ręczny to jakiś szit, ale wczoraj odciągałam pokarm z jednej piersi i wyciągnęło mi 30 ml i to chyba niecałe, to jakaś zabawna ilość. Co prawda jak cycek był już na takim flaku to on nie łapał go jak trzeba i przez to miałam wrażenie, że nie ciągnie jak trzeba. I teraz nie wiem, chyba muszę kupić jakiś inny- bo aż ciężko mi uwierzyć że tylko 30 ml
|
|
|
|
|
#1330 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
tez slyszalam zeby nie pomagac jelitkom no chyba ze jest naprawde juz masakra
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natalka zjadła, berknęła i co? I śpi dalej trzeba dziecie przewinąć, ubrać i w końcu wyjść
|
|
|
|
|
#1332 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mino w sumie lepiej sprawdzić, ja tak zrobiłam ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A dajesz z cukrem czy sama wode? Bo moj maluch odkad daje lyzeczke cukru pije jak oszalaly no z tym bujaczkiem to tez bylam zdziwiona
|
|
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
aha Lulka moja Kaja tez ma za małe dziurki do fridy
a gruszka jest okropna o właśnie kupke produkuje(to tak w temacie )---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1335 |
|
Rozeznanie
|
no to 90 wtrynione i z@✂✂✂i@szcz@ kupka zrobiona
na prośbę cioci Marty dzisiejszy Bartek w huśtawie ![]() aha i chciałam się pochwalić prezentem od mojej friend z okazji porodu ![]() w zestawie był jeszcze album dla maluszka i kwiatki dla mamusi ![]() + zdjęcie - (ostatnio o 2 w nocy) pt - "weźcie nie róbcie mi zdjęć jak jem - spadówa "
|
|
|
|
#1336 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
,bo trzeba mówić, czy daję witaminy, tak jakbym nic nie wiedziała i nie umiała i była jakąś kretynką![]() A Acelinka super avek ![]() Cytat:
![]() Nawet tak nie myśl, że Olivka Cię nie kocha, myślę, że my po całym dniu jesteśmy podenerwowane i dzieci to czują i dlatego u naszych tz są spokojniejsze i szybciej usypiają Widzę, że chyba wszystkie teściowe wtrącanie się i dawanie "cennych rad" mają we krwi .Staram się ignorować, ale ja chyba za bardzo biorę do siebie ![]() Cytat:
Cytat:
. Jeszcze u niej jest jeden ulubiony tekst, choć ostatnio na szczęście go nie używa: "To wasz cyrk i wasze małpy". A twoja to na jakieś wczasy pojechała? Dobrze, że chociaż trzy tyg masz spokoju![]() Cytat:
Dziewczyny powiedzcie mi, czy wasze dzieciaczki też tak masakrycznie płaczą przy odciąganiu tą fridą? Bo może ja za bardzo ciągnę i go boli? Ale jak biorę słabiej to glutki nie wychodzą
|
|
#1337 |
|
Rozeznanie
|
Lulla to ile dajesz tego cukru na ile wody ? bo mój za koperkową specjalnie nie przepada
a wogóle to mam właśnie dylemat czy w ten sposób nie przyzwyczaja się dzieciaka do słodkiego ? ja bardzo chciałabym mojego nauczyć pić wodę, w szczególności żeby miał tak jak będzie starszy, żeby nie pił tych słodkich soczków wynalazków bo niby woda najzdrowsza |
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1339 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i juz sie nie moge doczekac jak bede miec szkraba przy sobie i bede mogla sie na niego patrzec do znudzenia bede mogla go przewijac, przebierac chcialabzm juz bardzo sie do niego przytulic![]() Cytat:
|
|
|
#1340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja tez ekspresowej koperkowej nie chciała
|
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tata nigdy nie bawił się nawet z synami sióstr jak byli starsi od Amelusi, tylko zawsze robił im na złość, a co dopiero opieka nad noworodkiem Tata się nie zmieni, to taki typ, taka osobowość... acelinka nowy avtarek, śliczny chyba wszytskie te nasze dzieci mają jakiś "ciężki" okres teraz.... przytulam i całuje, damy radę! moja żaba też "śpiewa" cały dzień, spała tyle co na spacerze 1h ... chyba dopiero jak się wyprowadzimy ... choć wtedy i tak będe złą córką, bo tata zostanie sam
|
|
|
|
|
#1342 |
|
Zakorzenienie
|
hej kobitki
![]() melduje sie i pokazuje dalej w dupaku![]() odzywam sie cobyscie nei pomyslały ze rodzic poszłam bez dania jakiegokolwiek znaku ![]() MMadzia zdjecie ostatnie rewelka hehe ![]() u mni edalej nudy siedze w domku i czekam u was widze róznie jak nie mamusie co opiekuja sie juz didziolkami to cieżarówki maja cosik do roboty, ja to lenistwo totalne, no dobra dzis póściłam pranie bo miałam jesczze rozek kocyk do wyprania no i kumpela wczoraj pare ciszków dała ma dla mnei jeszcze cały karton ale byłam u niej wczoraj autobusem i nie miałam jak zabrac he
|
|
|
|
#1343 | |
|
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
wydaje mi się że najlepszy skutek w połączeniu z odciaganiem dał oxycort do oczu - takie coś przepisał nam ped. do smarowania w nosku ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Lulla a Miki wydoi tą stówę na raz? i ile razy dziennie mu podajesz ? BOsze nie mów mi o mc ale bym loda wmuciła
Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-10-07 o 15:08 |
|
|
|
|
#1344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- mmadzia tez bym wmucila.. kratofelki+Mc royal![]() :slina :ale mikiemu nie dam
|
|
|
#1345 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeszcze troszkę i sie nudzić na pewno nie będziemy ale musimy jeszcze się trochę naczekac![]() A irmith tez dziś nie było?? ciekawe co u niej??
|
|
|
#1346 | |
|
Rozeznanie
|
Martusia Asia dzięki
![]() Martusia to jest ten ból że takiego malusieńkiego nie da się przytulić tzn tak mocno jak by się chciało ![]() Cytat:
![]() a i chciałam Wam powiedzieć że Bartek lubi Tiesto - Somewhere inside of me i Beautiful Things - ale rzeczywiście ja uwielbiam te piosenki i w ciąży często w samochodzie głosno słuchaliśmy Acelinka Lulla to ja też SE zmienie awatara a co mój juz taki nieaktualny
Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-10-07 o 15:21 |
|
|
|
|
#1347 |
|
Wtajemniczenie
|
Lullka i Acelinka śliczności Wasze macie w tych avatarkach
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze co tu duzo mowic-skopiowalam avka od dziewczyn ale co tam!
![]() ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ---------- Cytat:
|
|
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
ejjjjjjjjjjj ja tez juz chce taki cudny avatareka he
|
|
|
|
#1350 |
|
Zakorzenienie
|
Przyjdzie i Twoj czas niewiasto
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

tzn byl juz u mnie w brzuszku a teraz jak tak dalej pojdzie to gabarytowo przescignie swoich paromiesiecznych kolegow z osiedla
i w ten sposob jest spokojniejszy a ja mam pewnosc ze go nie "przekarmie" mlekiem i kupki sa takie ladne(heh, priorytet jak nic, kupki synka sa najwazniejsze
aaaa i chcialam zapytac jak sobie radzicie z frida bo Miki ma katar a ma za male dziurki w nosie zeby to w ogole mu przystawic i zassac-jak to robicie????
ja to przykładałam do dziurki poprostu i szło, a może są różne modele tych aspiratorów ??

.

i powiedzieć, że trzymam mocno
za wytrwałość

niestety ona wraca za trzy tygodnie

dobry wniosek
ale bym loda wmuciła