Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa! IX/X - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najlepszy tytuł nowego wątku to:
Wszystkie dzieci są już z nami - z Odchowalnią się witamy. 32 66,67%
Dzieci nasze wyskoczyły z brzuchów jak z procy, a my na odchowalnię idziemy na ploty. 1 2,08%
Brzuszków już nie mamy, nasze dzieci już bujamy. 1 2,08%
Trudy porodu nareszcie za nami - od kilku tygodni jesteśmy mamami. 10 20,83%
Wszystkie w komplecie jesteśmy mamami ,więc w odchowalni rozmowy zaczynamy. 6 12,50%
Ciąża, poród już za nami, grzecznie zmykamy do odchowalni. 0 0%
Franek rozpoczął, Kamilka peleton zamyka, do odchowalni nasza drużyna zmyka. 3 6,25%
Franek był pierwszy, Kamilka ostatnia, teraz naszym miejscem będzie odchowalnia. 10 20,83%
Kolorowe liście z drzew spadają, jesienne mamy na ochowalnię zmykają. 6 12,50%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 48. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 13:49   #1321
mmadziaa
Rozeznanie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość

Cos przeczytalam po łepkach o bujaczkach i ostatnio polozna nas zbesztala ze fischer pricea mozna uzywac dopiero od 3 mc zycia, a my myslelismy ze skoro fotelik samochodowy tez przeciez jest wyprofilowany to taki bujaczek nie zrobi krzywdy? i badz tu czlowieku mądry; aaaaa co do karmienia mm przypomnialo mi sie-moj synek jest malym jamochlonem tzn byl juz u mnie w brzuszku a teraz jak tak dalej pojdzie to gabarytowo przescignie swoich paromiesiecznych kolegow z osiedla w kazdym razie polozna mowila zeby nie dokarmiac maluszka herbatkami, dopiero od 1 mc zycia mozna a druga polozna jak u mnie byla powiedziala ze przy mleku modyfikowanym dzieciom chce sie przeciez pic i mozna nawet rozpuscic lyzeczke cukru na 100 ml wody przegotowanej-Miki to pije jak oszalaly i w ten sposob jest spokojniejszy a ja mam pewnosc ze go nie "przekarmie" mlekiem i kupki sa takie ladne(heh, priorytet jak nic, kupki synka sa najwazniejsze) aaa i zeby nie bylo-nie tylko ta polozna mi powiedziala o tej wodzie ale tez pewna mloda mama ktora karmila mm i mowila wlasnie zeby miedzy karmieniami poic maluszka woda, nie wiem czy komus sie przydadza takie informacje ale stwierdzilam ze napisze aaaa i chcialam zapytac jak sobie radzicie z frida bo Miki ma katar a ma za male dziurki w nosie zeby to w ogole mu przystawic i zassac-jak to robicie????
mi połozna mowiła by dopajać małego nawet wodą z glukoza tylko nie pamiętam już proporcji, gdzieś miałam zapisane. przestaliśmy to robić bo ona sugerowała to na pozostałości po żółtaczce ... także w pewnym momencie uznaliśmy za zbędne, stw że po co mu dawać słodkie - jak w tym samym czasie pediatra pow żeby dawać koperkową ...
aha a z frida to kurcze nie miałam raczej problemów bo Bartek ma dziurki akuratne takie, jakoś nie mogę sobie wyobrazić jakie Twój musi mieć malusie ja to przykładałam do dziurki poprostu i szło, a może są różne modele tych aspiratorów ??

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

dziewczyny Bartek chwilę po 9 zjadł 120 ml, zasnął ok 10:30 i śpi nadal
to już nie pierwszy raz i w sumie sama nie wiem czy go wybudzać na jedzenie czy nie ...

jak Wy robicie? HELP
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 13:51   #1322
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowanym mamusiom należą się brawa, reszta pamięta że poród to super sprawa

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
mi połozna mowiła by dopajać małego nawet wodą z glukoza tylko nie pamiętam już proporcji, gdzieś miałam zapisane. przestaliśmy to robić bo ona sugerowała to na pozostałości po żółtaczce ... także w pewnym momencie uznaliśmy za zbędne, stw że po co mu dawać słodkie - jak w tym samym czasie pediatra pow żeby dawać koperkową ...
aha a z frida to kurcze nie miałam raczej problemów bo Bartek ma dziurki akuratne takie, jakoś nie mogę sobie wyobrazić jakie Twój musi mieć malusie ja to przykładałam do dziurki poprostu i szło, a może są różne modele tych aspiratorów ??
tak, albo glukoza albo jak sie nie ma glukozy to cukrem a Twoj Bartus jest troszke starszy chyba co? no nie moge mu wsadzic tego czegos bo nie wchodzi w dziurke od noska chyba jest jeden model

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:

to już nie pierwszy raz i w sumie sama nie wiem czy go wybudzać na jedzenie czy nie ...

jak Wy robicie? HELP
nie chce wyjsc na madrale ale ja bym go nie wybudzala, dzieciatko samo sie obudzi jak bedzie glodne a to ze spi to dobrze bo sen dla noworodkow jest regenerujacy bardzo
Stary 2011-10-07, 13:59   #1323
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
tak, albo glukoza albo jak sie nie ma glukozy to cukrem a Twoj Bartus jest troszke starszy chyba co? no nie moge mu wsadzic tego czegos bo nie wchodzi w dziurke od noska chyba jest jeden model

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

nie chce wyjsc na madrale ale ja bym go nie wybudzala, dzieciatko samo sie obudzi jak bedzie glodne a to ze spi to dobrze bo sen dla noworodkow jest regenerujacy bardzo
Lula o dwa tygodnie jest starszy
mama mi mówiła, że oni używali gruchy dla nas i te gruchy maja cieniutkie końcówki. Ja mam 2 sztuki i są o tyłek rozbić bo nie wyciągają nic. Ale podobno kiedyś były takie konkretne gruszki z naprawde dużym tym czyms okrągłym co zasysa i dawało to radę i spokojnie końcówka wchodziła do noska. Może uda Ci sie gdzieś taka dostać.
Lula a Ty tez karmisz mm prawda? - podobno nie karmi się mm na żądanie i właśnie dlatego się niepokoję że on długo juz nie je z drugiej strony gdyby rzeczywiście był głodny to dał by cynka tak jak mówisz

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

rany julek dziewczyny wyrwałam sobie dzisiaj wreszcie peseta te wstretne włosiska z brzucha pod pepkiem
nadal nie zniknęła mi krecha na brzuchu - jak to jest u Was?

aha i chciałam się pochwalić że ok tydzień temu depilatorem wygoliłam jedną łydkę włochy długości ok 1,5 cm - serio - takie miałam druga łydka ma wydepilowany pasek szer 4 cm i nie mogę się zebrać by to skończyć

ed.: aha i w jakim Wy ogólnie jesteście stanie "urodowym" bo moja twarz to masakra, ciągle jakieś syfki mi wyłażą, podobno to normalne po ciąży ??
i bardzo mi schną usta

Edytowane przez mmadziaa
Czas edycji: 2011-10-07 o 14:01
Stary 2011-10-07, 14:03   #1324
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Kochana doskonale Cie rozumiem.......moja wlasnie zasnela ( ciekawe na jak dlugo ) musialam nakrecic chyba z 10 razy karuzelke...( na dodatek melodyjka w tej karuzelce to...Cicha Noc Swieta Noc - dobrze ze to lozeczko turystyczne). Od 3 dni tak mam ze caly dzien nie spi...nie to ze placze tylko bardzo marudzi....a to ja na rekach ponosze, potem do lozeczka, troszke sobie polezy, potem do lezaczka.....i nic.....
A jak TZ wraca z pracy i ja wezmie na rece to zasypia.....chyba mnie dziecko nie kocha .
Jestem juz zmeczona a to dopiero miesiac....Ale dam rade.......Dla coreczki.....

Acelinka sliczny avek....
jasne że dasz rade
ja mam czasami wrażenie że Natlka po prostu mi wieczorami płacze bo chce już do taty bo też jak tż przychodzi to cały płacz i marudzenie jak ręką odjął

dziękuję w ogóle tam wgląda jakby Natalka się interesowala tymi zabawkami z bujaczka a ona po prostu machała rączkami a te zabawki ma narazie głęboko
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
hej Mamuśki, super, że jesteście z Nami, i dzięki za wszystkie porady. Dla mnie to nadal kosmos, dziecko i opieka nad nim, ale pewnie niedługo będę wszystko tak samo przeżywać jak Wy. Na razie mogę Was i powiedzieć, że trzymam mocno za wytrwałość
da mnie to tez był kosmos, a potem wszystko jakoś tak smao przyszło, aż byłam w szoku
Cytat:
No kurcze naszemu lulkowi tez podpasowal ten bujaczek ale jak ta polozna zaczela cos o kregoslupie itd to narazie go odstawilismy; glowke tez ma silna, momentami jak go klade na swoim brzuchu na żabke to wyglada jak taka rozgladajaca sie surykatka; co do kupki-Miki tez mial jednodniowa przerwe, balam sie ze znowu moze zatwardzenie ale na drugi dzien wieczorem zrobil juz kupke i odstawialam tance radosci, ale to tez nie ma reguly jak maluszki kupkaja wiec cierpliwosci, napewno sie pojawi
u nas od środy znowu kupki brak, no ale narazie czekam nie chce jej znowu pomagać bo się jej jelitka rozleniwią i dopiero będzie klops.

Cytat:

jak Wy robicie? HELP
ja bym nie budziła
Natalka np odkąd wylazłyśmy z łóżka o 9 to prawie cały czas śpi, 2 razy na chwile do cyca chciała ale kilka razy pociągnęła i kimonko. Teraz się przebudza i pewnie będzie większe jedzonko

Nakarmie i wyjdziemy chyba na chwilke na spacer, baterie musze do karuzelki kupić o i do bujaczka kupie baterie przy okazji
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 14:03   #1325
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
mama mi mówiła, że oni używali gruchy dla nas i te gruchy maja cieniutkie końcówki. Ja mam 2 sztuki i są o tyłek rozbić bo nie wyciągają nic. Ale podobno kiedyś były takie konkretne gruszki z naprawde dużym tym czyms okrągłym co zasysa i dawało to radę i spokojnie końcówka wchodziła do noska. Może uda Ci sie gdzieś taka dostać.
Lula a Ty tez karmisz mm prawda? - podobno nie karmi się mm na żądanie i właśnie dlatego się niepokoję że on długo juz nie je z drugiej strony gdyby rzeczywiście był głodny to dał by cynka tak jak mówisz

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

rany julek dziewczyny wyrwałam sobie dzisiaj wreszcie peseta te wstretne włosiska z brzucha pod pepkiem

aha i chciałam się pochwalić że ok tydzień temu depilatorem wygoliłam jedną łydkę włochy długości ok 1,5 cm - serio - takie miałam druga łydka ma wydepilowany pasek szer 4 cm i nie mogę się zebrać by to skończyć
Taaa, te dzisiejsze gruszki sa do bani, te co mialy nasze mamy-to byly giganty karmie mm, na żądanie oczywiscie nie, ale jesli odstepy karmienia sa o ok 3-4 godz to wszystko jest w porzadku, nasz synek czasami potrafil przespac 4,5 godz i tez go nie budzilismy specjalnie na karmienie; pisalam wlasnie ze dopajam malucha woda z cukrem, bo zachowuje odstepy tych 3-4 godz zeby jelitka dobrze strawily mleko.
Stary 2011-10-07, 14:07   #1326
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

ed.: aha i w jakim Wy ogólnie jesteście stanie "urodowym" bo moja twarz to masakra, ciągle jakieś syfki mi wyłażą, podobno to normalne po ciąży ??
i bardzo mi schną usta
moja krecha narazie ani nie myśli zniknąć

do zeszłego tygodnia miałam masakre, całe czoło w jakiś chrostkach, pryszczach, na szczęście na razie mam spokój z tym ogólnie to naet w okreie dojrzewania pryszczy nie miałam za bardzo, a w ciązy i po to masakra totalna
mi kąciki pękały i usta też schły ale to akurat zawsze mam na jesień
Stary 2011-10-07, 14:07   #1327
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:

i bardzo mi schną usta
ja w ogole nie jestem w stanie urodowym a usta rzeczywiscie tez mam caly czas suche odkad bylam w szpitalu, do teraz nie moge ich doprowadzic do porzadku-moze za malo plynow???? a to ze wychodza syfki czy wychodza wlosy to normalne, w ciazy mamy wiecej jakichs tam hormonow dzieki dzidziulce a jak jest sie juz po rozwiazaniu to organizm wraca do siebie i musi sie zregenerowac.
Stary 2011-10-07, 14:08   #1328
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
jasne że dasz rade
ja mam czasami wrażenie że Natlka po prostu mi wieczorami płacze bo chce już do taty bo też jak tż przychodzi to cały płacz i marudzenie jak ręką odjął

kurcze Bartek też u taty się szybko uspokaja

dziękuję w ogóle tam wgląda jakby Natalka się interesowala tymi zabawkami z bujaczka a ona po prostu machała rączkami a te zabawki ma narazie głęboko

no dokładnie tak wygląda

ja bym nie budziła
Natalka np odkąd wylazłyśmy z łóżka o 9 to prawie cały czas śpi, 2 razy na chwile do cyca chciała ale kilka razy pociągnęła i kimonko. Teraz się przebudza i pewnie będzie większe jedzonko

no tak tylko że my na butli mm jesteśmy

Nakarmie i wyjdziemy chyba na chwilke na spacer, baterie musze do karuzelki kupić o i do bujaczka kupie baterie przy okazji
dobrze że myśmy dostali akumulatorki i ładowarkę, ciekawe jak w te baterie trzeba bedzie często inwestować

Cytat:
Taaa, te dzisiejsze gruszki sa do bani, te co mialy nasze mamy-to byly giganty karmie mm, na żądanie oczywiscie nie, ale jesli odstepy karmienia sa o ok 3-4 godz to wszystko jest w porzadku, nasz synek czasami potrafil przespac 4,5 godz i tez go nie budzilismy specjalnie na karmienie; pisalam wlasnie ze dopajam malucha woda z cukrem, bo zachowuje odstepy tych 3-4 godz zeby jelitka dobrze strawily mleko.
dzięki właśnie się budzi i jest płacz
Stary 2011-10-07, 14:10   #1329
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
No kurcze naszemu lulkowi tez podpasowal ten bujaczek ale jak ta polozna zaczela cos o kregoslupie itd to narazie go odstawilismy; glowke tez ma silna, momentami jak go klade na swoim brzuchu na żabke to wyglada jak taka rozgladajaca sie surykatka; co do kupki-Miki tez mial jednodniowa przerwe, balam sie ze znowu moze zatwardzenie ale na drugi dzien wieczorem zrobil juz kupke i odstawialam tance radosci, ale to tez nie ma reguly jak maluszki kupkaja wiec cierpliwosci, napewno sie pojawi

Dasz rade Martus, to jest cudowne ogarnianie i cudowny kosmos i cudowne nieprzespane noce
U mnie kupa po 4-5 dniach przyszła. Mały tworzył ją chyba 15 minut postękując radośnie i robiąc tak zabawne gesty ( podnoszenie rączek itp.) a wszystko przez sen. Żal go było wybudzać, ale jak zajrzeliśmy to nie mogliśmy uwierzyć, że tyle natworzył.
I u nas położna mówiła, że nawet do 10 dni może iść. I nie ma co wspomagać się jak nie cierpi maluch. Chyba, ze ewidentnie ta kupa wadzi to wtedy

W ogóle nie wiem czy zepsułam laktator czy ten mój awent ręczny to jakiś szit, ale wczoraj odciągałam pokarm z jednej piersi i wyciągnęło mi 30 ml i to chyba niecałe, to jakaś zabawna ilość. Co prawda jak cycek był już na takim flaku to on nie łapał go jak trzeba i przez to miałam wrażenie, że nie ciągnie jak trzeba. I teraz nie wiem, chyba muszę kupić jakiś inny- bo aż ciężko mi uwierzyć że tylko 30 ml

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 14:14   #1330
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze że myśmy dostali akumulatorki i ładowarkę, ciekawe jak w te baterie trzeba bedzie często inwestować

A widzisz, czyli wszystko w normie

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
U mnie kupa po 4-5 dniach przyszła. Mały tworzył ją chyba 15 minut postękując radośnie i robiąc tak zabawne gesty ( podnoszenie rączek itp.) a wszystko przez sen. Żal go było wybudzać, ale jak zajrzeliśmy to nie mogliśmy uwierzyć, że tyle natworzył.
I u nas położna mówiła, że nawet do 10 dni może iść. I nie ma co wspomagać się jak nie cierpi maluch. Chyba, ze ewidentnie ta kupa wadzi to wtedy

W ogóle nie wiem czy zepsułam laktator czy ten mój awent ręczny to jakiś szit, ale wczoraj odciągałam pokarm z jednej piersi i wyciągnęło mi 30 ml i to chyba niecałe, to jakaś zabawna ilość. Co prawda jak cycek był już na takim flaku to on nie łapał go jak trzeba i przez to miałam wrażenie, że nie ciągnie jak trzeba. I teraz nie wiem, chyba muszę kupić jakiś inny- bo aż ciężko mi uwierzyć że tylko 30 ml
Z tymi kupkami to jest masakra, nie zycze nikomu maluszkowego zatwardzenia, naprawde, ale teraz sa mega fajne kleksy wiec sie ciesze tez slyszalam zeby nie pomagac jelitkom no chyba ze jest naprawde juz masakra co do laktatora-laska w szpitalu przez pierwsze 3 dni odciagala (urodzila 3 coreczke i wczesniej tez karmila piersia) i lecialo jej 10-20 ml, w 4 i 5 dzien odciagala juz po 60-70 ml a miala wlasnie reczny avent
Stary 2011-10-07, 14:24   #1331
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

w sumie ładowarke też ma tylko akumulatorki musiałabym dokupić

Natalka zjadła, berknęła i co? I śpi dalej

trzeba dziecie przewinąć, ubrać i w końcu wyjść
Stary 2011-10-07, 14:29   #1332
gerda
Zadomowienie

Cytat:
dzien dobry kobietki chcialam zyczyc milego dzionka i szybkich i bezbolesnych porodow
sisku pewnie dzisiaj zadzwonie tez ale trzymam kciukasy za Ciebie na forum
kasiakuleczka gratuluje ślicznosci
stokrotko dobrze ze juz wszystko w porzadku, teraz powinnas miec przeciez najwiecej spokoju w sobie i "poukladanych" spraw.
brumek trzymam mocno kciuki za szybciutki porod!!!
cotka podobno oklady z kapusty sa rewelacyjne, laski w szpitalu mi mowily ze sie okladaly tym i podobno ulga na maxa

Cos przeczytalam po łepkach o bujaczkach i ostatnio polozna nas zbesztala ze fischer pricea mozna uzywac dopiero od 3 mc zycia, a my myslelismy ze skoro fotelik samochodowy tez przeciez jest wyprofilowany to taki bujaczek nie zrobi krzywdy? i badz tu czlowieku mądry; aaaaa co do karmienia mm przypomnialo mi sie-moj synek jest malym jamochlonem tzn byl juz u mnie w brzuszku a teraz jak tak dalej pojdzie to gabarytowo przescignie swoich paromiesiecznych kolegow z osiedla w kazdym razie polozna mowila zeby nie dokarmiac maluszka herbatkami, dopiero od 1 mc zycia mozna a druga polozna jak u mnie byla powiedziala ze przy mleku modyfikowanym dzieciom chce sie przeciez pic i mozna nawet rozpuscic lyzeczke cukru na 100 ml wody przegotowanej-Miki to pije jak oszalaly i w ten sposob jest spokojniejszy a ja mam pewnosc ze go nie "przekarmie" mlekiem i kupki sa takie ladne(heh, priorytet jak nic, kupki synka sa najwazniejsze) aaa i zeby nie bylo-nie tylko ta polozna mi powiedziala o tej wodzie ale tez pewna mloda mama ktora karmila mm i mowila wlasnie zeby miedzy karmieniami poic maluszka woda, nie wiem czy komus sie przydadza takie informacje ale stwierdzilam ze napisze aaaa i chcialam zapytac jak sobie radzicie z frida bo Miki ma katar a ma za male dziurki w nosie zeby to w ogole mu przystawic i zassac-jak to robicie????
ja probuje dawac wode*(ale jej mala nie lubi) i herbatke koperkową bo przy mm powinno się dopajać a co do leżaczka to o czyms takim nie słyszałam

Mino w sumie lepiej sprawdzić, ja tak zrobiłam

Cytat:
kurcze gerda coś chciałam do Ciebie napisać i zapomniałam ...

he he skleroza

ten tekst teściowej - "ale to już wasza sprawa" to jakbym o mojej czytała ... niestety ona wraca za trzy tygodnie
łącze się z Tobą w bólu
moja ma tak samo

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 14:35   #1333
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
ja probuje dawac wode*(ale jej mala nie lubi) i herbatke koperkową bo przy mm powinno się dopajać a co do leżaczka to o czyms takim nie słyszałam

Mino w sumie lepiej sprawdzić, ja tak zrobiłam

moja ma tak samo

A dajesz z cukrem czy sama wode? Bo moj maluch odkad daje lyzeczke cukru pije jak oszalaly no z tym bujaczkiem to tez bylam zdziwiona
Stary 2011-10-07, 14:41   #1334
gerda
Zadomowienie

aha Lulka moja Kaja tez ma za małe dziurki do fridy a gruszka jest okropna o właśnie kupke produkuje(to tak w temacie)

---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:40 ----------

Cytat:
A dajesz z cukrem czy sama wode? Bo moj maluch odkad daje lyzeczke cukru pije jak oszalaly no z tym bujaczkiem to tez bylam zdziwiona
daje samą, więc pewnie dlatego nie chce za bardzo pić

Stary 2011-10-07, 14:46   #1335
mmadziaa
Rozeznanie

no to 90 wtrynione i z@✂✂✂i@szcz@ kupka zrobiona

na prośbę cioci Marty dzisiejszy Bartek w huśtawie

aha i chciałam się pochwalić prezentem od mojej friend z okazji porodu
w zestawie był jeszcze album dla maluszka i kwiatki dla mamusi

+ zdjęcie - (ostatnio o 2 w nocy) pt - "weźcie nie róbcie mi zdjęć jak jem - spadówa "
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PA070265.jpg (45,3 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA070273.jpg (34,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PA030001.jpg (44,4 KB, 59 załadowań)
Stary 2011-10-07, 14:50   #1336
minio1984
Zadomowienie

Cytat:
Minio chyba każde maluszki mają takie dni niestety.Co za teściowa moja też czasami coś tam gada sobie, ale ją szybko gasze no i na szczęście nie jest u nas zbyt często
Acelinka wiem, że to mu przejdzie, ale akurat dopadła mnie jakaś niemoc i wszystko mnie boli i ogólnie jakoś tak mam nastrój do . Ja też staram się swoją gasić, ale ogólnie mnie wkurza a jakoś najbardziej jak bierze go na ręce i wypytuej, czy kładę na boczku, czy mówię do własnego dziecka,bo trzeba mówić, czy daję witaminy, tak jakbym nic nie wiedziała i nie umiała i była jakąś kretynką

A Acelinka super avek, powiedz mi co ty robisz, że Natalcia leży taka uśmiechnięta w leżaczku? Mój to tylko się dziwi pare min, a potem płacz

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Kochana doskonale Cie rozumiem.......moja wlasnie zasnela ( ciekawe na jak dlugo ) musialam nakrecic chyba z 10 razy karuzelke...( na dodatek melodyjka w tej karuzelce to...Cicha Noc Swieta Noc - dobrze ze to lozeczko turystyczne). Od 3 dni tak mam ze caly dzien nie spi...nie to ze placze tylko bardzo marudzi....a to ja na rekach ponosze, potem do lozeczka, troszke sobie polezy, potem do lezaczka.....i nic.....
A jak TZ wraca z pracy i ja wezmie na rece to zasypia.....chyba mnie dziecko nie kocha .
Jestem juz zmeczona a to dopiero miesiac....Ale dam rade.......Dla coreczki.....

Kochana olej tesciowa....niech sobie gada....moja jak byla to tez mowila w stylu " bo ja bym zrobila tak " ...ja po prostu to ignorowalam a TZ jejgrzecznie na osobnosci mowil zeby sie nie wtracala bo sie uczymy....

Najwazniejsze zeby sie dac

Monia mój to nawet chwilę nie poleży sam, albo śpi, albo na cycu, oczywiście się obudził, zrobił mega kupę i wisi na cycku, a ja piszę jedną ręką
Nawet tak nie myśl, że Olivka Cię nie kocha, myślę, że my po całym dniu jesteśmy podenerwowane i dzieci to czują i dlatego u naszych tz są spokojniejsze i szybciej usypiają.
Widzę, że chyba wszystkie teściowe wtrącanie się i dawanie "cennych rad" mają we krwi.
Staram się ignorować, ale ja chyba za bardzo biorę do siebie

Cytat:
hej Mamuśki, super, że jesteście z Nami, i dzięki za wszystkie porady. Dla mnie to nadal kosmos, dziecko i opieka nad nim, ale pewnie niedługo będę wszystko tak samo przeżywać jak Wy. Na razie mogę Was i powiedzieć, że trzymam mocno za wytrwałość
Martusia dzięki za pocieszenie i fajnie jak moje porady mogą się komuś przydać. Poradzisz sobie na pewno, to ma się we krwi, zobaczysz

Cytat:

minio1984

ten tekst teściowej - "ale to już wasza sprawa" to jakbym o mojej czytała ... niestety ona wraca za trzy tygodnie
łącze się z Tobą w bólu
Madziaa dzięki. Jeszcze u niej jest jeden ulubiony tekst, choć ostatnio na szczęście go nie używa: "To wasz cyrk i wasze małpy". A twoja to na jakieś wczasy pojechała? Dobrze, że chociaż trzy tyg masz spokoju

Cytat:

i bardzo mi schną usta
Mi też bardzo na początku schły usta, teraz trochę mniej, na szczęście na twarzy nie ma jakiejś tragedii ale czytałam, że krostki czy inne syfy mogą się pojawić po ciąży i wypadanie włosów.
Dziewczyny powiedzcie mi, czy wasze dzieciaczki też tak masakrycznie płaczą przy odciąganiu tą fridą? Bo może ja za bardzo ciągnę i go boli? Ale jak biorę słabiej to glutki nie wychodzą

30.05.2009

30.08.2011 Adaś

minio1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 14:53   #1337
mmadziaa
Rozeznanie

Lulla to ile dajesz tego cukru na ile wody ? bo mój za koperkową specjalnie nie przepada
a wogóle to mam właśnie dylemat czy w ten sposób nie przyzwyczaja się dzieciaka do słodkiego ?
ja bardzo chciałabym mojego nauczyć pić wodę, w szczególności żeby miał tak jak będzie starszy, żeby nie pił tych słodkich soczków wynalazków bo niby woda najzdrowsza
Stary 2011-10-07, 14:56   #1338
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Lulla to ile dajesz tego cukru na ile wody ? bo mój za koperkową specjalnie nie przepada
a wogóle to mam właśnie dylemat czy w ten sposób nie przyzwyczaja się dzieciaka do słodkiego ?
ja bardzo chciałabym mojego nauczyć pić wodę, w szczególności żeby miał tak jak będzie starszy, żeby nie pił tych słodkich soczków wynalazków bo niby woda najzdrowsza
Czytalam na ten temat, rozmawialam z polozna i z ta mloda mama i generalnie i tak male dzieciaczki pija glukoze np w szpitalu, nic zlego sie nie stanie, nie ma takiej opcji a przy okazji dziecie bedzie napite bo mm jest "suche"; daje plaska lyzeczka na 100 ml przegotowanej w miare cieplej wody i zgadzam sie w 100% co do tych wszystkich soczkow, McDonaldow i roznych innych fastfudztw
Stary 2011-10-07, 14:59   #1339
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Dasz rade Martus, to jest cudowne ogarnianie i cudowny kosmos i cudowne nieprzespane noce
Cytat:
jasne że dasz rade
karmie i wyjdziemy chyba na chwilke na spacer, baterie musze do karuzelki kupić o i do bujaczka kupie baterie przy okazji
dziewczyny dzięki za takie słowa. Wierze, ze tak jesti juz sie nie moge doczekac jak bede miec szkraba przy sobie i bede mogla sie na niego patrzec do znudzeniabede mogla go przewijac, przebieracchcialabzm juz bardzo sie do niego przytulic
Cytat:
no to 90 wtrynione i z@✂✂✂i@szcz@ kupka zrobiona

na prośbę cioci Marty dzisiejszy Bartek w huśtawie

aha i chciałam się pochwalić prezentem od mojej friend z okazji porodu
w zestawie był jeszcze album dla maluszka i kwiatki dla mamusi

+ zdjęcie - (ostatnio o 2 w nocy) pt - "weźcie nie róbcie mi zdjęć jak jem - spadówa "
ciocia Marta dziekujeBartus cudny jaki zadowolony w tej hustawce

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:00   #1340
gerda
Zadomowienie

Cytat:

moja tez ekspresowej koperkowej nie chciała ale za to granulowaną , udziwnianą z hippA to jak najbardziej

Stary 2011-10-07, 15:01   #1341
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
może daj mu Amelkę na ręce, powiedz, żeby się nią chwilę zaopiekował, może coś to zmieni.
tata i opieka na dzieckiem? co to - to na pewno nie
tata nigdy nie bawił się nawet z synami sióstr jak byli starsi od Amelusi, tylko zawsze robił im na złość, a co dopiero opieka nad noworodkiem Tata się nie zmieni, to taki typ, taka osobowość...

acelinka nowy avtarek, śliczny

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Hej

Trochę Wam pomarudzę bo nie mam komu, dobrze? c
chyba wszytskie te nasze dzieci mają jakiś "ciężki" okres teraz....
przytulam i całuje, damy radę!
moja żaba też "śpiewa" cały dzień, spała tyle co na spacerze 1h

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
mam nadzieję,że u Was tez unormuje się wszystko
... chyba dopiero jak się wyprowadzimy ...
choć wtedy i tak będe złą córką, bo tata zostanie sam

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:03   #1342
aa2
Zakorzenienie

hej kobitki
melduje sie i pokazuje dalej w dupaku
odzywam sie cobyscie nei pomyslały ze rodzic poszłam bez dania jakiegokolwiek znaku

MMadzia zdjecie ostatnie rewelka hehe

u mni edalej nudy siedze w domku i czekam u was widze róznie jak nie mamusie co opiekuja sie juz didziolkami to cieżarówki maja cosik do roboty, ja to lenistwo totalne, no dobra dzis póściłam pranie bo miałam jesczze rozek kocyk do wyprania no i kumpela wczoraj pare ciszków dała ma dla mnei jeszcze cały karton ale byłam u niej wczoraj autobusem i nie miałam jak zabrac he
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:06   #1343
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez minio1984 Pokaż wiadomość
Acelinka wiem, że to mu przejdzie, ale akurat dopadła mnie jakaś niemoc i wszystko mnie boli i ogólnie jakoś tak mam nastrój do . Ja też staram się swoją gasić, ale ogólnie mnie wkurza a jakoś najbardziej jak bierze go na ręce i wypytuej, czy kładę na boczku, czy mówię do własnego dziecka,bo trzeba mówić, czy daję witaminy, tak jakbym nic nie wiedziała i nie umiała i była jakąś kretynką

no weź moja też kiedyś wyjechała z tekstem jak przebierałam małego : co. mamusia nic do ciebie nie mowi? trzeba mówić do dziecka niech słucha i się uczy ! - a ja mówie zawsze ale moze przy niej nie mam ochoty moja do tych tekstów dorzuca jeszcze głupi uśmiech i ton jakbym ja była zacofana a ona najmodrzejsza matka100 dzieci i opiekunka 1000

Monia mój to nawet chwilę nie poleży sam, albo śpi, albo na cycu, oczywiście się obudził, zrobił mega kupę i wisi na cycku, a ja piszę jedną ręką
Nawet tak nie myśl, że Olivka Cię nie kocha, myślę, że my po całym dniu jesteśmy podenerwowane i dzieci to czują i dlatego u naszych tz są spokojniejsze i szybciej usypiają.

dobry wniosek

Widzę, że chyba wszystkie teściowe wtrącanie się i dawanie "cennych rad" mają we krwi.
Staram się ignorować, ale ja chyba za bardzo biorę do siebie

Madziaa dzięki. Jeszcze u niej jest jeden ulubiony tekst, choć ostatnio na szczęście go nie używa: "To wasz cyrk i wasze małpy". A twoja to na jakieś wczasy pojechała? Dobrze, że chociaż trzy tyg masz spokoju

BOŻE CO ZA TEKST ! nie na wczasy, mają kilkaset km z tąd domek niedaleko rodziny gdzie jutro wesele potem strzela sobie jeszcze wycieczkę za granicę , phi

Mi też bardzo na początku schły usta, teraz trochę mniej, na szczęście na twarzy nie ma jakiejś tragedii ale czytałam, że krostki czy inne syfy mogą się pojawić po ciąży i wypadanie włosów.
Dziewczyny powiedzcie mi, czy wasze dzieciaczki też tak masakrycznie płaczą przy odciąganiu tą fridą? Bo może ja za bardzo ciągnę i go boli? Ale jak biorę słabiej to glutki nie wychodzą
mój raz płakał raz nie, nie było reguły, chociaż może więcej razy płakał niż nie płakał - a psikasz przed odciagnieciem wodą morską ?
wydaje mi się że najlepszy skutek w połączeniu z odciaganiem dał oxycort do oczu - takie coś przepisał nam ped. do smarowania w nosku

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Lulla a Miki wydoi tą stówę na raz? i ile razy dziennie mu podajesz ?
BOsze nie mów mi o mc ale bym loda wmuciła

Edytowane przez mmadziaa
Czas edycji: 2011-10-07 o 15:08
Stary 2011-10-07, 15:12   #1344
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
mój raz płakał raz nie, nie było reguły, chociaż może więcej razy płakał niż nie płakał - a psikasz przed odciagnieciem wodą morską ?
wydaje mi się że najlepszy skutek w połączeniu z odciaganiem dał oxycort do oczu - takie coś przepisał nam ped. do smarowania w nosku

---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Lulla a Miki wydoi tą stówę na raz? i ile razy dziennie mu podajesz ?
Miki ogolnie wydoi 90-100 ml mm, jak mija poltorej godz to zaczyna sie kokosic bo zaczyna znowu byc glodny i wtedy daje mu ta wode, najpierw probowalam 20 ml zwyklej(wtedy jesczze bez cukru bo nie wiedzialam ze mozna) i nie chcial za bardzo tego pic, od wczoraj mu podaje ta poslodzona wode i roznie-raz wbamburzy 50-60 ml, raz 90, raz 100-nie ma reguly. Czyli reasumujac-karmie go mm co 3-4 godz i w polowie "cyklu" raz woda

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

mmadzia tez bym wmucila.. kratofelki+Mc royal:slina :
ale mikiemu nie dam
Stary 2011-10-07, 15:16   #1345
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
hej kobitki
melduje sie i pokazuje dalej w dupaku
odzywam sie cobyscie nei pomyslały ze rodzic poszłam bez dania jakiegokolwiek znaku

MMadzia zdjecie ostatnie rewelka hehe

u mni edalej nudy siedze w domku i czekam u was widze róznie jak nie mamusie co opiekuja sie juz didziolkami to cieżarówki maja cosik do roboty, ja to lenistwo totalne, no dobra dzis póściłam pranie bo miałam jesczze rozek kocyk do wyprania no i kumpela wczoraj pare ciszków dała ma dla mnei jeszcze cały karton ale byłam u niej wczoraj autobusem i nie miałam jak zabrac he
hej Asiu jeszcze troszkę i sie nudzić na pewno nie będziemyale musimy jeszcze się trochę naczekac

A irmith tez dziś nie było?? ciekawe co u niej??

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-07, 15:16   #1346
mmadziaa
Rozeznanie

Martusia Asia dzięki
Martusia to jest ten ból że takiego malusieńkiego nie da się przytulić tzn tak mocno jak by się chciało

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
moja tez ekspresowej koperkowej nie chciała ale za to granulowaną , udziwnianą z hippA to jak najbardziej
no a mój gardzi własnie tą hipp granulowana

a i chciałam Wam powiedzieć że Bartek lubi Tiesto - Somewhere inside of me i Beautiful Things - ale rzeczywiście ja uwielbiam te piosenki i w ciąży często w samochodzie głosno słuchaliśmy własnie dlatego że je uwielbiam miałam taki cel żeby i on polubił no i właśnie mi usnął hi hi

Acelinka Lulla
to ja też SE zmienie awatara a co mój juz taki nieaktualny

Edytowane przez mmadziaa
Czas edycji: 2011-10-07 o 15:21
Stary 2011-10-07, 15:17   #1347
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Lullka i Acelinka śliczności Wasze macie w tych avatarkach:lo ve:

Emilka ur. 05.05.14
Stary 2011-10-07, 15:24   #1348
lullaby_ml
Zakorzenienie

Kurcze co tu duzo mowic-skopiowalam avka od dziewczyn ale co tam!

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Lullka i Acelinka śliczności Wasze macie w tych avatarkach:lo ve:
Dziekuje
Stary 2011-10-07, 15:30   #1349
aa2
Zakorzenienie

ejjjjjjjjjjj ja tez juz chce taki cudny avatareka he
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 15:36   #1350
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ejjjjjjjjjjj ja tez juz chce taki cudny avatareka he
Przyjdzie i Twoj czas niewiasto

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości