|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Tż wracając z pracy miał wypadek
Na szczęście nic mu się nie stało...ale stresu się najadłam Auto rozwalone ->zderzak, maska, błotnik, lampy, chłodnica i cholera wie co jeszcze No ale najważniejsze, że nikomu nic się nie stało. Szkoda zgłoszona, czekamy za odszkodowaniem. Dobrze, że może służbowe auto brać na cele służbowe to chociaż mamy czym jechać obejżeć te mieszkania jutro...ach....jak nie urok to kaka
|
#2912 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Rusza nam sie cały brzuszek-to tak fika nasz maluszek-mamy styczeń-luty 2012r.
Cytat:
Spoko, spoko ja przy pierwszym dziecku też nie byłam taka mądra ale po to siedzimy tu na tym forum żeby wymieniać się informacjami - bo każda z nas wie troszkę więcej na inny temat i możemy się tym podzielić. Jak już się dzieciaczki urodzą to dopiero się pytań namnoży nam :P
|
|
|
#2913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2914 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mi sie niestety upiekło ciacho z sola i juz jest w koszu Cytat:
![]() Cytat:
![]() u nas tez rodzice trzymają maleństwa no i cichutko gratuluję dziewczynki :roza :Cytat:
![]() a my wróciliśmy od teściów tzn ja do mamy a tż do naszego mieszkanka i wieźliśmy tone jedzenia moja teściowa stwierdziła że chłopaki nie będą mieli co jesć a nie ma jak gotowac to ona ugotuje. więc mamy zupe ogórkowa pieczeń w sosie i gulasz(ilości hurtowe) plus słodkości i wszelkie przetwory(buraczki ogóreczki jabuszka soczki jakies śliwki w czekoladzie do chleba i takie tam pyszności![]() Teściowa świetnie gotuje więc super a my z mała idziemy pod prysznic i do łózia. może jakiś filmik zapuszczę
|
|
#2915 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nasi styczniowi chłopcy będą mieli więcej narzeczonych z lutego Cytat:
Cytat:
![]() u nas dzisiaj strasznie zimno!!!!!!!!! masakrejszyn!!! |
|||
|
|
|
#2916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że u Twojego też wszystko dobrze i że auto macie do dyspozycji. ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- pozycja gratuluje dziewczynki a kiedy masz kolejne usg żeby potwierdzic. Mi też lekarz powiedział ze tak na 75% i teraz w czwartek mam usg ps. zaznaczyc Ci dziewuszke na liście??
|
|
#2917 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nastepnym razem sprobuje "wstecz" robilam, ale pupa :/ Cytat:
dalej czeka w lodowce na Ciebie Twoj knoppers Cytat:
![]() ![]() Cytat:
czytalam opinie i wiele mam pisalo,ze byl to zbedny dodatek,z ktorego nie korzystaly nie chce przyzwyczaic do bujania, bo pozniej inaczej nie bedzie chcial usypiac mnie sie bardzo podoba coneco apollo jezeli chodzi o wozek to chyba masz racje no i pomyslelismy z tztem,ze najwyzej przyda sie w przyszlosci... ![]() Cytat:
ja jestem chrzesta mojego siostrzenca i pierwsze slysze o czyms takimpewnie kolejny sposob na wyludzenie troche kasy Cytat:
wie co dobre !!! łuuuhuuuu ![]() Cytat:
Cytat:
no i gratuluje "perfekcyjnej" malutkiej - super, ze wszystko tak ladnie wyglada a przytylas baaaaardzo malutko ja na ostatnim badaniu mialam juz 7-8 kg do przodu i mysle,ze sukcesywnie tyje tygodniowo jakis kilogram albo wiecej
|
|
#2918 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
------------------ Zmartwiłyście mnie z tym zamknięciem Drewexu, łóżeczko Kuba II było jedną z naszych opcji. Co myślicie o tych łóżeczkach, zaznaczę, że nie oglądaliśmy ich jeszcze na żywo: http://allegro.pl/lozeczko-drewex-ku...750914665.html http://allegro.pl/arus-lozeczko-z-sz...843164570.html http://allegro.pl/lozeczko-klups-120...825134885.html Zależy nam na zamykanej szufladzie (przynajmniej przez rok lub dwa będziemy jeszcze mieszkać w kawalerce) oraz na szczebelkach na krótszej ścianie abym mogła nasze Maleństwo z łóżka obserwować. ---------- Dopisano o 20:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- I jeszcze pytanie do Mamuś które planują zakupić wózek Zipp http://allegro.pl/zipp-3x3-super-lek...826363281.html lub Baby Merc Q7-X http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...809207400.html Znalazłyście jakieś konkretne opinie na ich temat w necie? O Zipp'ie nie znalazłam dosłownie nic a o Q7-X mało pochlebne opinie... I tak na chwilę obecną pozostaje Jedo Bartatina lub Roan Marita.
|
|
#2919 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() gdyby to byl Agatek, poradzilabym poczestowac tesciow ![]() Cytat:
poczekam jeszcze na foto, ale chyba juz jestem zdecydowana moglabys,kochana, podac jeszcze raz ten link,bo jakos nie moge znalezc ![]() Cytat:
![]() ![]() gratuluje zdrowej pannicy !!! Cytat:
dobrze,ze nic sie nie stalo auto rzecz nabyta, zdrowie najwazniejsze Cytat:
![]() super, az Wam zazdroszcze palaszowania ![]() Ja wlasnie pozarlam bulki - pietrowki, swieza bulunia,maselko,wedlinka, serek,pomidorek,rzodkiewk a,ogorek kiszony,cebulka i kapka majonezu. Nie powiem, zadowolony brzus
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-10-07 o 20:42 |
||||||
|
|
|
#2920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2921 |
|
Raczkowanie
|
Witam, chciałam dołączyć do was , jestem mamą 3 chłopców, 14 , 11 i 5 lat a obecnie jestem w 4 ciąży i mam termin na 26 luty i podobno ma być dziewczynka
|
|
|
|
#2922 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale szybko wymiękłam i oddałam ją siostrze ![]() Gratuluję córeczki ![]() Mijus najważniejsze, że nikomu nic się nie stało. Tylko się już nie denerwuj Cytat:
Tylko kupię normalny ochraniacz, żeby móc widzieć Dzidzię jak sama będę leżała w swoim łóżku
|
||
|
|
|
#2923 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy Wasze maleństwa też jednego dnia są bardziej aktywne a innego jakby mniej???mój syneczek dzisiaj troszkę mniej fika i niewiem czy martwic się
Edytowane przez NataliaM1103 Czas edycji: 2011-10-07 o 21:29 |
|
|
|
#2924 |
|
Zadomowienie
|
nie mam sily nadrabiac ide spac.. jutro szkola wiec bedzie jeszxze wiecej stron;/
dobranoc
|
#2925 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Poza tym u nas w rodzinie pościel to częsty prezent dla maluszka, więc i tak nie miałabym wyboru Cytat:
Znam ten ból - w zeszłym roku zaliczyliśmy dzwona, autko wyklepane i sprzedane koledze teraz mamy większe i nowsze![]() Cytat:
Zresztą nawet za ślub nic nie płaciliśmy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- wszystko zależy od tego jak spędzam dany dzień jak dośc intensywnie tzn dużo chodzę to maluch nie harcuje ale wystarczy tylko ż emam taki dzień gdzie większosc czasu leze to już maluszek sie zaczepia i zachęca do zabawy
|
|
#2927 | |||
|
Wtajemniczenie
|
na zdrowie Cytat:
to jestes niczym victoria beckham ![]() witamy i zapraszmy napisz cos o sobie - skad jestes, ile masz lat, co porabiasz, etc. Cytat:
![]() Cytat:
caly czas szaleje szaleje, szaleje i szaleje tak jakbym karmila go samym szalejem ![]() ale normalnie tak jest,ze dzieci maja rozne dni i czasem bardziej,czasem mniej dokazuja
|
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Mąż wieeele lat jest związany z parafią, ja mniej
![]() całość spraw kościelnych kosztowała nas 40 zł - 20 za nauki + 20 za zapowiedzi z mojej parafii ![]() Kurcze...aż zrobiłam się głodna
|
#2929 |
|
Rozeznanie
|
o kurde ale się naryczałam ,oglądaliśmy z TŻ filmy 'życie przed życiem",jak ja kocham tego mojego Synusia przesada
![]()
|
|
|
|
#2930 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać, dobrej nocy
|
#2931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie to czasami złości to że w ciągu dnia szaleje a wieczorem jak tż przychodzi z garażu to maluch ...śpi .. zaczepiam sie w niego glaskam brzuch albo pukam i nic tż nawet nie może poczuc maluszka bo zawsze jak on jest w domu to maluszek przestaje być aktywny dziś np tż przyszedł na obiad zjadł oparł się o kanape i zasnął a maluch zaczął take fikołki robic że cały brzuch falował ale już nie maiłam serca tż budzic, ostatnio nie dosypia przychodzi zmęczony o 4-5 w nocy wiec jak sobie robi drzemkę to chodzę na palcach by choć trochę mógł odsapnąć
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale miałam dzień...
![]() Wyjechałam o 14, wróciłam koło 20.45... i wróciłam z płaczem, cała rozstrzęsiona... Skręcam w lewo na moją ulicę (nakaz jazdy na wprost- wiem o tym, ale nie ja pierwsza nie ostatnia tak skręcam) i co? psy ![]() "wie pani dlaczego zatrzymujemy?"mówię, że tak, że chcę się wytłumaczyć jakoś... i co robimy z mandacikiem- 250 zł w samochodzie nie powiem jakie słowa leciały i że mnie A. zabije chyba mówię, że nie wiem, 'jak się pani zastanowi to pani do mnie przyjdzie' wyszłam z auta, wzięłam wdechy, poryczałam se troszkę z nerwów i idę z łzami jak grochy a on coś wypisuje "mam nadzieję, że pani nie nauczy swojego dziecka takich słów' i oddał dokumenty i obyło się bez mandatu... ale ile ryku... trudno, będę jechać starą trasą bo wybojach i koleinach ale mam nauczkę
|
#2933 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2934 | |||
|
Zakorzenienie
|
MissZuzia materac za 800 zl?
jak kogoś stać to proszę bardzo, bo ja tyle nie dam, bo nie mam ![]() pearpearl- do usług myśli, że płozy zbędne? troszkę też się nad tym zastanawiam-m ale wibracji nie odpuszczę! coneco apollo też mi się widzi a ja mam 2 braci dla odmiany ![]() teś lubisz republikę?? noo ja też mam 7-8 kg na plusie... a jak chodzę to czuję, że poszło mi w ![]() fantazja widzę Cię poniosła Cytat:
mam nadzieje, że szybko odszkodowanie wypłacą ![]() ja też dziś spotkanko ze strachem miałam ehh, pechowy dzień.. już widzę ich miny.... ![]() Cytat:
na pewno jak się kłócą hihihi ![]() Cytat:
wzruszające... mężowi się podobało, ale: "dlaczego oni nie mówią co w danym tygodniu się tworzy???"
|
|
#2935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O LOSIE ,ale historia![]() dobrze że mandatu nie dostałaś
|
|
|
|
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
ja kupuję materacyk gryka-kokos za 75zł sprawdzony prze kilka mam i polecające takie materace zresztą w sklepach są dośc spotykane dużo ich wolę taki od tych zwykłych piankowych za 40zł
|
#2937 |
|
Wtajemniczenie
|
nadrobiłam i uciekam spać
|
#2938 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Wstawać śpiochy
Ja znowu pierwsza, nawet w sobotę Ale to dlatego, że potrzebuję auto i odwiozłam TZta do pracy rano ![]() Zrobiłam już część zakupów (normalnie rewelacja - bez kolejek, tłumów itp) Zjadłam śniadanko, i zaraz biorę mamę i mykamy dalej Cytat:
Cytat:
WItaj Dolores Cytat:
Agatek, dobrze, że obyło się bez mandatu ![]() Cytat:
Cytat:
Gorsze zaświadczenie ze swojej parafii, że można być chrzestną (tzn. 3 durne pytania na krzyż, ale samo to, że musiałam iść i prosić o to wyprowadziło mnie z równowagi) ![]() ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-10-08 o 07:39 |
||||||
|
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
jade do szkoly;(
|
#2940 |
|
Raczkowanie
|
Agatek, Mijus dobrze, że tylko tak się skończyło.
Czy u Was też tak strasznie pada od razu nic się nie chce, nawet pomyśleć co zrobić na obiad.Za to TŻ przyniósł mi chałeczkę na śniadanie, pycha z dżemikiem
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.

Na szczęście nic mu się nie stało...ale stresu się najadłam
No ale najważniejsze, że nikomu nic się nie stało. Szkoda zgłoszona, czekamy za odszkodowaniem.
Gabrysia - 09.02.2012 

ja przy pierwszym dziecku też nie byłam taka mądra 
WŁAŚNIE NAPISALI MI MAILA, ŻE Z POWODU REZYGNACJI KILKU OSÓB SĄ ZMUSZENI ODWOŁAĆ TĘ PODYPLOMÓWKĘ 
:roza :
moja teściowa stwierdziła że chłopaki nie będą mieli co jesć a nie ma jak gotowac to ona ugotuje. więc mamy zupe ogórkowa pieczeń w sosie i gulasz(ilości hurtowe) plus słodkości i wszelkie przetwory(buraczki ogóreczki jabuszka soczki jakies śliwki w czekoladzie do chleba i takie tam pyszności
albo historia-ostatnio zamknięte karty zrób 
akurat wtedy kiedy nie ma A. 
ale nie było wibracji itp więc wiesz
ale będę dziś w mieście to pójdę do drugiego bobasa

i co robimy z mandacikiem- 250 zł