|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
![]() Skladniki na duzy garnek: kawalek wolowiny (chyba z koscia ale u mnie nie ma wiec biore pol duzego steka), drob (3 palki albo 1-2 nozki), cebula, por, pare marchewek, pare suszonych grzybkow, pieprz, sol, lisc laurowy, drobny makaron, natka pietruszki. Mieso zalac zimna woda w duzym garnku, zagotowac (zeby bylo widac ze mieso sciete), zmniejszyc gaz, zebrac 'szum'. W trakcie dalszego gotowania nie dopuszac juz do duzych bulgotow, czyli gotowac na malym ogniu. Dodac marchewki, por i cebule (wszystko pokrojone wedlug uznania, cebule to raczej w calosci) i suszone grzyby (jak sie lubi grzybowy posmak). Po dodaniu warzy uzupelnic woda (Ja dolewam wrzatku z czajnika zeby sie nie bawic i zwiekszanie i zmniejszanie gazu co chwila) Gotowac z 1-2 godziny na malym ogniu, pod koniec dodac pieprz i sol do smaku. Osobno ugotowac drobny makaron. Posypac natka. Smacznego
|
|
|
|
#3992 |
|
Zadomowienie
|
karolca ale masz już śliczny bębenek
ale sie nażarłam obiadek placki jeszcze w sosie śmietanowo pieczrkowym a teraz dwa jabłka
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jolka też myslę, że 68 za duże juz będzie, bo dzidzia nie zdąży w tym pochodzić do tego rozmiaru, więc po co męczyć siebie i ją, a na drugi rok juz na pewno nie wykorzystasz ![]() Ja poczekam z tym zakupem. Szkoda że nie mam usg przed ciążą, bo wtedy podają chyba wagę urodzeniową dziecka w przybliżeniu, i już można na oko wielkość dziecka okreslić, może Ty sie dowiesz przed porodem byłoby łatwiej
|
|
|
|
|
#3994 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
niezla aparatka z tesciowej
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a masz rację da się na pewno coś fajnego z tym zrobić Po za tym piękny brzusio karolcia
|
|
#3996 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też mam taką nadzieję![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() I jeszcze co do lekarza - ja chodzę prywatnie, płacę 80 zł za zwykłą wizytę, a 180 za wizytę z USG. Przy czym na każdej normalnej wizycie też mam krótkie USG, ale mój lekarz tego tak nie traktuje - powiedział mi, że tak mu po prostu łatwiej sprawdzić, czy wszystko ok z dzidziunią a takie prawidziwe USG mam 3x w ciągu ciąży.Mieszkam na Mazowszu, w niewielkim miasteczku 50 km od stolycy |
|||
|
|
|
#3997 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...tegorii_a.html
|
|
#3998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mnie sie juz dwa razy zdazylo zazyc espumisan i nic zlego sie nie dzialo.
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
:brzyda l:![]() ![]() ooooooooooooooo
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Rozeznanie
|
Oglądałam filmik,Anagat i powiem,że świetnie to wszystko wyszło
bardzo ładną Panną Młodą byłaś ani na chwilę nie przestawałaś się uśmiechać-to mi sie podoba bo zazwyczaj inne dziewczyny są jakieś naburmuszone![]() ech a Ty,karolca tak strasznie mi się podobasz nie żebym była jakaś zboczona,o nie! po prostu masz w sobie "coś"
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale skoro można to super. Herbatka nawet smaczna, można ją bezpiecznie pić w zalecanej dawce jako suplement diety. Przez jakiś czas na pewno będę ją piła.
|
|
#4002 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny nie nadazam za Wami
![]() jakos wybilam sie z forum przez ten wyjazd i przeprowadzke i nie ogarniam widzialam wczoraj brzuszki na mailu i wszystkie sliczne, a ja jutro moze wrzuce swoj
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4003 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A link z tymi lekami idzie do naszego postu głównego. Herbatka zaczyna działać!!
|
|
#4004 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie można podziwiać Nasze brzuszki
|
|
|
|
#4005 | |
|
Zakorzenienie
|
a teraz pytanie z innej beczki jestem współwłaścicielką sklepu od 5 września jestem na zwolnieniu pierwsze miałam do 22września a następne od 23września do 17 października czy ZUS zapłaci mi najpierw za wrzesień jakoś na dniach czy dopiero za całość płaci??
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
dziękuję ja wolę sam drobiowy
|
|
|
|
|
#4006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
obiecuje poprawe
|
|
#4007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale to był serio super dzien dla nas. Myśmy sobie postanowili, że skoro sami organizujemy i sami za wszystko płacimy, to robimy wszystko pod siebie i dla siebie . I inni (o ile się naburmuszeni zdarzą) nas nei interesują. Zrobiliśmy absolutnie wsio tak jak chcieliśmy Noc przed ślubem byliśmy w hotelu, razem. Mąż ubierał mnie do ślubu, a ja jego. Nie było błogosławieństwa rodziców. Nie interesowały mnie etykietki na butelkach czy to gdzie kto usiądzie. Dla gości było mnóóóstwo żarcia(po drugim dniu torty rozdawaliśmy) i super fajowy zespół, plus biesiada akordeonowa drugiego dnia( mój kuzyn gra i ja grałam, a cała rodzina śpiewająca jest ).Jedyne , czego żałuję, to ślub kościelny. Drugi raz takiego błędu bym nie zrobiła. Dzieci nie zamierzam chrzcić, do kościoła nie chodzimy. A ślub kościelny, to był jedyny ukłon w stronę rodziców. I to był błąd. A Karolca, Ty jesteś chudzina, mammo mia...No i brzuszek super... Mój ciągle nijaki Ale spoko.. urośnie na pewno.. I rozstępy teżCzemu nie może być tak, że my jesteśmy w ciąży, a faceci mają mdłości i rozstępy?? |
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Później masz płacone przez ZUS za zwolnienie, nie za miesiąc. Wypłacają 9. każdego miesiąca. Tak mi pani w Zusie powiedziała. W razie wątpliwości zawsze możesz zadzwonić i zapytać. Wbrew pozorom trochę się tam pozmieniało i nie robią takiej łaski jak kiedyś.
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie te przepisy 33dni to tylko liczą się pracowników ja nawet jak byłam na zwolnieniu kiedyś 7 dnia czy potem 5dni to od razu zus mi zapłacił tylko wtedy było jednorazowo bez kontynuacji dlatego pytam ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- czyli 9paź. powinni mi zapłacić za to pierwsze zwolnienie od 5 do 22 września? |
|
|
|
|
#4010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W razie czego zadzwoń jeszcze w poniedziałek i dopytaj kiedy wypłata ![]() Na pewno płacą za zwolnienie, bo jak dostałam pierwszą wypłatę z ZUS (kawałek sierpnia i kawałek września), to był okres, za jaki już ZUS płaci.
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ok mam nadzieję, że tym razem wypłacą mi na konto bo babka pytała ja mówiłam, że już wypełniałam kiedyś taką karteczke ale nic to nie dało i wypłata przyszła przekazem a teraz znowu wypełniłam i oby na konto. ---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- TŻ narobił mi smaka na pizze, ale z drugiej strony myślę o pierogach sama nie wiem co zjeść
|
|
|
|
|
#4012 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a po drugie jestem takiego zdania jak Ty,że taki dzień ma być dla Pary Młodej, a nie dla gości ![]() My z TŻ ślub planujemy dopiero po porodzie i tylko cywilny ponieważ tak jak Wy do kościoła nie chodzimy i dzieci też nie zamierzamy chrzcić chociaż rodzinka nieźle się buntuje,ale w końcu to będzie nasza dzidzia. A ogólnie,czy Wy też macie tak,że często w ciągu tygodnia leci Wam krew z nosa ?? Nie wiem gdzieś przeczytałam,że to może być normalne z racji tego,że kobietom w ciąży rozszerzają się naczynia krwionośne,ale nie znam źródła artykułu więc podchodzę do tego ostrożnie.
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#4013 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam tez pytanie , kiedy ja bede mogla otrzymac dostep do maila, bo 100 bedzie pewnie juz jutro
![]() Ale od kiedy jestem na wizazu to nie wiem, pokazuje ze od sierpnia ale nie znam dokladnej daty, jak to jest?
|
#4014 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#4015 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko przyjdź z jakimś ciachem
|
|
#4016 |
|
Wtajemniczenie
|
Zartujesz? Zaraz padne tak sie ciesze!
Jutro cos upieke
|
#4017 |
|
Zadomowienie
|
Meg i Desia, ja nie wiem jak to jest, niestety
Meg, podglądnęłam Twojego bloga.. Wow , jestem pod wrazeniem..Ja kosmetyki nawet kupuję, po czym totalnie o nich zapominam. Powiek nie maluję. Ostatnio nawet tuszu do rzęs nie używam, bo mnie baby w sklepie namówiły na paskudztwo, od którego wyglądam jak bober.. Czemu ja nie mam starszej siostry, żeby się od niej uczyć ???Meg, nasi rodzice też są zbulwersowani, że dzieci chrzcić nie zamierzamy.. Ale to nasze życie i tyle. Fałsz i obłuda KK mnie tak brzydzą, że nie chcę do tej organizacji należeć i już. Najlepsze jest to, że my wracać będziemy na małą polską wieś mieszkać Same babki plotkary. Jeszcze w dodatku ja mam panieńskie nazwisko zostawione, ale będzie dym, bo może p.doctor z mężem jednak na kocią łapę żyją![]() ![]() ?? No bo ślubu nikt nie widział- bo na drugim końcu Polski się odbył![]() P.S. a krew z nosa bądź dziaseł podobno częste.. Ja nie mam, ale ja nigdy w życiu nie miałam ani jedego , ani drugiego. Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-07 o 19:56 |
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ---------- desia a Ty jak zrobisz to ciasto, to nie musisz nam mówić jakie Ci wyszło pyszne ani jakie zrobiłaś
|
|
|
|
|
#4019 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziekuję Karolci za dostęp do maila ![]() Co do moich spodni znalazłam coś takiego: http://allegro.pl/eleganckie-spodnie...851527979.html może ktoś ma ?? Zastanawiam się nad nimi ...
|
|
|
|
#4020 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień... dobry wieczór
podczytuję panie od czasu do czasu już od pierwszej części wątku również będę szczęśliwą mamusią wiosennego dzidziusia To moja pierwsza ciąża, mam dopiero (choć to może złe słowo ) 21 lat i w ogóle wszystko się w moim życiu skomplikowało, ale staram się ze wszystkim sobie dzielnie radzić przyznam, że wizaż jest w pewnym sensie jedną z podpór w tym czasie ![]() Dlatego chciałabym zapytać czy mogę dołączyć?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

ja nigdy nie robiłam, a uwielbiam rosół 

. Też jedna tabletka co 6 dni się uwalnia i infekcja poszła w zapomnienie
. Aż mnie zdziwiło, że po jednej tabletce przeszło.