2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-10-07, 18:43   #3991
Zia_
Zadomowienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość

pochwal się jak robisz ja nigdy nie robiłam, a uwielbiam rosół

Skladniki na duzy garnek: kawalek wolowiny (chyba z koscia ale u mnie nie ma wiec biore pol duzego steka), drob (3 palki albo 1-2 nozki), cebula, por, pare marchewek, pare suszonych grzybkow, pieprz, sol, lisc laurowy, drobny makaron, natka pietruszki.

Mieso zalac zimna woda w duzym garnku, zagotowac (zeby bylo widac ze mieso sciete), zmniejszyc gaz, zebrac 'szum'. W trakcie dalszego gotowania nie dopuszac juz do duzych bulgotow, czyli gotowac na malym ogniu.
Dodac marchewki, por i cebule (wszystko pokrojone wedlug uznania, cebule to raczej w calosci) i suszone grzyby (jak sie lubi grzybowy posmak). Po dodaniu warzy uzupelnic woda (Ja dolewam wrzatku z czajnika zeby sie nie bawic i zwiekszanie i zmniejszanie gazu co chwila) Gotowac z 1-2 godziny na malym ogniu, pod koniec dodac pieprz i sol do smaku. Osobno ugotowac drobny makaron. Posypac natka. Smacznego
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:44   #3992
cziqua
Zadomowienie

karolca ale masz już śliczny bębenek
ale sie nażarłam obiadek placki jeszcze w sosie śmietanowo pieczrkowym a teraz dwa jabłka

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:44   #3993
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
68 będzie stanowczo za duży.
myślę, że z tym zakupem jeszcze mozna się wstrzymać i kupić na samym końcu (ale mieć już jakiś wybrany). Bo teraz nie wiesz jak duże dziecko może się urodzić.
Niby kombinezonik może być większy, ale jak jest dużo za duży, to tak nie bardzo

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:34 ----------

Dorośli też mogą pić. Kobiety karmiące również, bo przenika do mleka.
2 razy dziennie pić napar z jednej lub dwóch torebek.

Wypiłam już herbatkę. Czekamy na działanie
No wiem, ze skoro dzidzia może to i nam nie zaszkodzi, ale bardziej o zastosowanie mi chodzi, może pomoże skoro Ci taką dali, chętnie się dowiem, zawsze można sobie jakoś pomóc jak się wie czy skuteczne.

Jolka też myslę, że 68 za duże juz będzie, bo dzidzia nie zdąży w tym pochodzić do tego rozmiaru, więc po co męczyć siebie i ją, a na drugi rok juz na pewno nie wykorzystasz
Ja poczekam z tym zakupem. Szkoda że nie mam usg przed ciążą, bo wtedy podają chyba wagę urodzeniową dziecka w przybliżeniu, i już można na oko wielkość dziecka okreslić, może Ty sie dowiesz przed porodem byłoby łatwiej
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:45   #3994
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Wiecie co moja teściowa kupiła jakieś ciuszki...dla maluszka bo nie mogłą sobie odmówić tej przyjemności i fajnie ...ale to już z miesiąc temu kupiła i mi powiedziała jak dzwoniła ( siedzi za granicą przez chwilę) że kupiła śliczny taki jakby śpiworek...cieplejszy, śliczny ...
-ja mówię super a jaki kolor?
- a ona że różowy!!! masakra nie wiemy jeszcze jaką płeć ma nasze maleństwo... jak bedzie chłopiec to bedzie siedział w różowym śpiworku i każdy bedzie myślał że to na 100% dziewczynka... mówię to teściowej a Mama że jak to? przecież chłopiec też bedzie ślicznie w różowym wyglądał
Wow, ale by mi cisnienie skoczylo na Twoim miejscu
niezla aparatka z tesciowej

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:50   #3995
Mała!
Zakorzenienie

Cytat:
Można doszyć niebieskie chmurki i wyszyć "Kochany synuś"
jakieś autko naszyć itp. Różowe tło nie będzie przeszkadzało
Mam nadzieje tylko, że to czysty różowy a nie w kwiatki czy serduszka...lub wróżki hehehe a masz rację da się na pewno coś fajnego z tym zrobić
Po za tym piękny brzusio karolcia

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:53   #3996
pempek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
aha czyli ten pimafucin nic nie pomogl. Oby pomogl ten inny lek.
Wyleczysz to kochana nie martw sie
Dzięki też mam taką nadzieję

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Pempek ja chyba miałam ten Gynazol, albo coś podobnego na infekcję . Też jedna tabletka co 6 dni się uwalnia i infekcja poszła w zapomnienie . Aż mnie zdziwiło, że po jednej tabletce przeszło.
Możliwe, że jest też w tabletkach, ale ja mam w kremie - taki aplikator wsadzasz wiesz gdzie

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość

o matko! współczuję najgorzej jak oboje ma sie leczyć bo niby już wszystko dobrze, a okazuje sie że jedno drugiego zaraża bo grzybek był w postaci "ukrytej" i nigdy nie wiadomo czy już "można". Znam ten ból niestety. Dobij dziada !!!
ehhh.... no właśnie, dlatego zaatakujemy ze wszystkich stron

I jeszcze co do lekarza - ja chodzę prywatnie, płacę 80 zł za zwykłą wizytę, a 180 za wizytę z USG. Przy czym na każdej normalnej wizycie też mam krótkie USG, ale mój lekarz tego tak nie traktuje - powiedział mi, że tak mu po prostu łatwiej sprawdzić, czy wszystko ok z dzidziunią a takie prawidziwe USG mam 3x w ciągu ciąży.

Mieszkam na Mazowszu, w niewielkim miasteczku 50 km od stolycy
pempek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 18:54   #3997
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Ależ cierpię
nażarłam się kanapek ze szczypiorkiem i tak mnie zagazowało, że biagłam do apteki po coś na wzdęcia. Boli mnie brzuch, jelita i idzie do kręgosłupa. I na milion procent to wzdęcie, już kiedyś tak miałam ale po czymś innym
Raczę się herbatką koperkową. Nie jest rewelacyjna ale najgorsza też.
Mam nadzieję, że pomoże!
Ja zawsze przed ciaza na takie dolegliwosci stosowalam espumisan i teraz wlanie znalazlam ze mozna go stosowac w ciazy! A nawet nie wiedzialam. Napewno warto jeszcze lekarza dopytac albo kogos w aptece, ale lek jest rewelacyjny wiec moze warto sprobowac

http://www.babyboom.pl/ciaza/zdrowie...tegorii_a.html

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-07, 19:04   #3998
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Ja zawsze przed ciaza na takie dolegliwosci stosowalam espumisan i teraz wlanie znalazlam ze mozna go stosowac w ciazy! A nawet nie wiedzialam. Napewno warto jeszcze lekarza dopytac albo kogos w aptece, ale lek jest rewelacyjny wiec moze warto sprobowac

mnie sie juz dwa razy zdazylo zazyc espumisan i nic zlego sie nie dzialo.

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:05   #3999
anagat
Zadomowienie

Cytat:
A ja sie dzisiaj napracowalam, sprzatnie, pranie, zakupy, obiad
Teraz wciagnelam nalesniczki z serem mniam! Wlasnie nie wiedzialam czy napisac o tych nalesnikach, ale doczytalam ze anagat przeszla juz na nie ochota , wiec z czystym sumieniem moge sie pochwalic
Z serem???????????????? Desia , uduszę!!!:brzyda l::roll : Nie mam sera=twarogu ooooooooooooooo
anagat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:08   #4000
balbinka20
Rozeznanie

GG do balbinka20

Oglądałam filmik,Anagat i powiem,że świetnie to wszystko wyszło bardzo ładną Panną Młodą byłaś ani na chwilę nie przestawałaś się uśmiechać-to mi sie podoba bo zazwyczaj inne dziewczyny są jakieś naburmuszone

ech a Ty,karolca tak strasznie mi się podobasz nie żebym była jakaś zboczona,o nie! po prostu masz w sobie "coś"

Julian:22.03.2012
Leon:26.02.2015
Iiiii nadchodzi nowe ❤️
balbinka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:09   #4001
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

Pan farmaceuta mówił, że niby można (bo nie przenika do krwi), ale mam poradzić się lekarza. też kupiłam ale o tej porze lekarz jest niedostępny
Ale skoro można to super.
Herbatka nawet smaczna, można ją bezpiecznie pić w zalecanej dawce jako suplement diety. Przez jakiś czas na pewno będę ją piła.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:10   #4002
emigra
Zakorzenienie

dziewczyny nie nadazam za Wami

jakos wybilam sie z forum przez ten wyjazd i przeprowadzke i nie ogarniam mam nadzieje ze sie to zmieni

widzialam wczoraj brzuszki na mailu i wszystkie sliczne, a ja jutro moze wrzuce swoj
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:11   #4003
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość
Oglądałam filmik,Anagat i powiem,że świetnie to wszystko wyszło bardzo ładną Panną Młodą byłaś ani na chwilę nie przestawałaś się uśmiechać-to mi sie podoba bo zazwyczaj inne dziewczyny są jakieś naburmuszone

ech a Ty,karolca tak strasznie mi się podobasz nie żebym była jakaś zboczona,o nie! po prostu masz w sobie "coś"
Jak miło tyle miłych słów przeczytać

A link z tymi lekami idzie do naszego postu głównego.
Herbatka zaczyna działać!! Czuję lekki ruch w jelitach

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-07, 19:17   #4004
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Gdzie można podziwiać Nasze brzuszki

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:27   #4005
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a teraz pytanie z innej beczki jestem współwłaścicielką sklepu od 5 września jestem na zwolnieniu pierwsze miałam do 22września a następne od 23września do 17 października czy ZUS zapłaci mi najpierw za wrzesień jakoś na dniach czy dopiero za całość płaci??

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Skladniki na duzy garnek: kawalek wolowiny (chyba z koscia ale u mnie nie ma wiec biore pol duzego steka), drob (3 palki albo 1-2 nozki), cebula, por, pare marchewek, pare suszonych grzybkow, pieprz, sol, lisc laurowy, drobny makaron, natka pietruszki.

Mieso zalac zimna woda w duzym garnku, zagotowac (zeby bylo widac ze mieso sciete), zmniejszyc gaz, zebrac 'szum'. W trakcie dalszego gotowania nie dopuszac juz do duzych bulgotow, czyli gotowac na malym ogniu.
Dodac marchewki, por i cebule (wszystko pokrojone wedlug uznania, cebule to raczej w calosci) i suszone grzyby (jak sie lubi grzybowy posmak). Po dodaniu warzy uzupelnic woda (Ja dolewam wrzatku z czajnika zeby sie nie bawic i zwiekszanie i zmniejszanie gazu co chwila) Gotowac z 1-2 godziny na malym ogniu, pod koniec dodac pieprz i sol do smaku. Osobno ugotowac drobny makaron. Posypac natka. Smacznego

dziękuję

ja wolę sam drobiowy

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:27   #4006
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anagat Pokaż wiadomość
Z serem???????????????? Desia , uduszę!!!:brzyda l::roll : Nie mam sera=twarogu ooooooooooooooo
Przepraszam
obiecuje poprawe

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-07, 19:30   #4007
anagat
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez balbinka20 Pokaż wiadomość

Ojoj.. no po ślubie to mnie mięśnie twarzy kilka dni bolały
Ale to był serio super dzien dla nas. Myśmy sobie postanowili, że skoro sami organizujemy i sami za wszystko płacimy, to robimy wszystko pod siebie i dla siebie . I inni (o ile się naburmuszeni zdarzą) nas nei interesują. Zrobiliśmy absolutnie wsio tak jak chcieliśmy Noc przed ślubem byliśmy w hotelu, razem. Mąż ubierał mnie do ślubu, a ja jego. Nie było błogosławieństwa rodziców. Nie interesowały mnie etykietki na butelkach czy to gdzie kto usiądzie. Dla gości było mnóóóstwo żarcia(po drugim dniu torty rozdawaliśmy) i super fajowy zespół, plus biesiada akordeonowa drugiego dnia( mój kuzyn gra i ja grałam, a cała rodzina śpiewająca jest).

Jedyne , czego żałuję, to ślub kościelny. Drugi raz takiego błędu bym nie zrobiła. Dzieci nie zamierzam chrzcić, do kościoła nie chodzimy.
A ślub kościelny, to był jedyny ukłon w stronę rodziców. I to był błąd.

A Karolca, Ty jesteś chudzina, mammo mia...No i brzuszek super... Mój ciągle nijaki Ale spoko.. urośnie na pewno.. I rozstępy też
Czemu nie może być tak, że my jesteśmy w ciąży, a faceci mają mdłości i rozstępy??
Stary 2011-10-07, 19:33   #4008
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
a teraz pytanie z innej beczki jestem współwłaścicielką sklepu od 5 września jestem na zwolnieniu pierwsze miałam do 22września a następne od 23września do 17 października czy ZUS zapłaci mi najpierw za wrzesień jakoś na dniach czy dopiero za całość płaci??

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

dziękuję

ja wolę sam drobiowy
Za pierwsze 33 dni płaci pracodawca - w tym przypadku Ty sama.
Później masz płacone przez ZUS za zwolnienie, nie za miesiąc. Wypłacają 9. każdego miesiąca. Tak mi pani w Zusie powiedziała.
W razie wątpliwości zawsze możesz zadzwonić i zapytać. Wbrew pozorom trochę się tam pozmieniało i nie robią takiej łaski jak kiedyś.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-07, 19:36   #4009
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Za pierwsze 33 dni płaci pracodawca - w tym przypadku Ty sama.
Później masz płacone przez ZUS za zwolnienie, nie za miesiąc. Wypłacają 9. każdego miesiąca. Tak mi pani w Zusie powiedziała.
W razie wątpliwości zawsze możesz zadzwonić i zapytać. Wbrew pozorom trochę się tam pozmieniało i nie robią takiej łaski jak kiedyś.

nie te przepisy 33dni to tylko liczą się pracowników ja nawet jak byłam na zwolnieniu kiedyś 7 dnia czy potem 5dni to od razu zus mi zapłacił tylko wtedy było jednorazowo bez kontynuacji dlatego pytam

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

czyli 9paź. powinni mi zapłacić za to pierwsze zwolnienie od 5 do 22 września?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-07, 19:38   #4010
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
nie te przepisy 33dni to tylko liczą się pracowników ja nawet jak byłam na zwolnieniu kiedyś 7 dnia czy potem 5dni to od razu zus mi zapłacił tylko wtedy było jednorazowo bez kontynuacji dlatego pytam

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

czyli 9paź. powinni mi zapłacić za to pierwsze zwolnienie od 5 do 22 września?
Tak.
W razie czego zadzwoń jeszcze w poniedziałek i dopytaj kiedy wypłata
Na pewno płacą za zwolnienie, bo jak dostałam pierwszą wypłatę z ZUS (kawałek sierpnia i kawałek września), to był okres, za jaki już ZUS płaci.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-07, 19:40   #4011
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Tak.
W razie czego zadzwoń jeszcze w poniedziałek i dopytaj kiedy wypłata
Na pewno płacą za zwolnienie, bo jak dostałam pierwszą wypłatę z ZUS (kawałek sierpnia i kawałek września), to był okres, za jaki już ZUS płaci.

ok mam nadzieję, że tym razem wypłacą mi na konto bo babka pytała ja mówiłam, że już wypełniałam kiedyś taką karteczke ale nic to nie dało i wypłata przyszła przekazem a teraz znowu wypełniłam i oby na konto.

---------- Dopisano o 19:40 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ----------

TŻ narobił mi smaka na pizze, ale z drugiej strony myślę o pierogach sama nie wiem co zjeść

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-10-07, 19:41   #4012
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Ojoj.. no po ślubie to mnie mięśnie twarzy kilka dni bolały
Ale to był serio super dzien dla nas. Myśmy sobie postanowili, że skoro sami organizujemy i sami za wszystko płacimy, to robimy wszystko pod siebie i dla siebie . I inni (o ile się naburmuszeni zdarzą) nas nei interesują. Zrobiliśmy absolutnie wsio tak jak chcieliśmy Noc przed ślubem byliśmy w hotelu, razem. Mąż ubierał mnie do ślubu, a ja jego. Nie było błogosławieństwa rodziców. Nie interesowały mnie etykietki na butelkach czy to gdzie kto usiądzie. Dla gości było mnóóóstwo żarcia(po drugim dniu torty rozdawaliśmy) i super fajowy zespół, plus biesiada akordeonowa drugiego dnia( mój kuzyn gra i ja grałam, a cała rodzina śpiewająca jest).

Jedyne , czego żałuję, to ślub kościelny. Drugi raz takiego błędu bym nie zrobiła. Dzieci nie zamierzam chrzcić, do kościoła nie chodzimy.
A ślub kościelny, to był jedyny ukłon w stronę rodziców. I to był błąd.

A Karolca, Ty jesteś chudzina, mammo mia...No i brzuszek super... Mój ciągle nijaki Ale spoko.. urośnie na pewno.. I rozstępy też
Czemu nie może być tak, że my jesteśmy w ciąży, a faceci mają mdłości i rozstępy??
Po pierwsze gratulacje, a po drugie jestem takiego zdania jak Ty,że taki dzień ma być dla Pary Młodej, a nie dla gości

My z TŻ ślub planujemy dopiero po porodzie i tylko cywilny ponieważ tak jak Wy do kościoła nie chodzimy i dzieci też nie zamierzamy chrzcić chociaż rodzinka nieźle się buntuje,ale w końcu to będzie nasza dzidzia.

A ogólnie,czy Wy też macie tak,że często w ciągu tygodnia leci Wam krew z nosa ?? Nie wiem gdzieś przeczytałam,że to może być normalne z racji tego,że kobietom w ciąży rozszerzają się naczynia krwionośne,ale nie znam źródła artykułu więc podchodzę do tego ostrożnie.
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 19:41   #4013
desia888
Wtajemniczenie

A ja mam tez pytanie , kiedy ja bede mogla otrzymac dostep do maila, bo 100 bedzie pewnie juz jutro
Ale od kiedy jestem na wizazu to nie wiem, pokazuje ze od sierpnia ale nie znam dokladnej daty, jak to jest?

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-07, 19:44   #4014
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
A ja mam tez pytanie , kiedy ja bede mogla otrzymac dostep do maila, bo 100 bedzie pewnie juz jutro
Ale od kiedy jestem na wizazu to nie wiem, pokazuje ze od sierpnia ale nie znam dokladnej daty, jak to jest?
Dołączam się do pytania
Stary 2011-10-07, 19:48   #4015
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Może być za godzinę?
Tylko przyjdź z jakimś ciachem

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-10-07, 19:52   #4016
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Może być za godzinę?
Tylko przyjdź z jakimś ciachem
Zartujesz? Zaraz padne tak sie ciesze!
Jutro cos upieke

Viki 28.04.2012
Stary 2011-10-07, 19:54   #4017
anagat
Zadomowienie

Meg i Desia, ja nie wiem jak to jest, niestety

Meg, podglądnęłam Twojego bloga.. Wow , jestem pod wrazeniem..Ja kosmetyki nawet kupuję, po czym totalnie o nich zapominam. Powiek nie maluję. Ostatnio nawet tuszu do rzęs nie używam, bo mnie baby w sklepie namówiły na paskudztwo, od którego wyglądam jak bober.. Czemu ja nie mam starszej siostry, żeby się od niej uczyć ???

Meg, nasi rodzice też są zbulwersowani, że dzieci chrzcić nie zamierzamy..
Ale to nasze życie i tyle. Fałsz i obłuda KK mnie tak brzydzą, że nie chcę do tej organizacji należeć i już.

Najlepsze jest to, że my wracać będziemy na małą polską wieś mieszkać Same babki plotkary. Jeszcze w dodatku ja mam panieńskie nazwisko zostawione, ale będzie dym, bo może p.doctor z mężem jednak na kocią łapę żyją?? No bo ślubu nikt nie widział- bo na drugim końcu Polski się odbył

P.S. a krew z nosa bądź dziaseł podobno częste.. Ja nie mam, ale ja nigdy w życiu nie miałam ani jedego , ani drugiego.

Edytowane przez anagat
Czas edycji: 2011-10-07 o 19:56
Stary 2011-10-07, 20:14   #4018
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Po pierwsze gratulacje, a po drugie jestem takiego zdania jak Ty,że taki dzień ma być dla Pary Młodej, a nie dla gości

My z TŻ ślub planujemy dopiero po porodzie i tylko cywilny ponieważ tak jak Wy do kościoła nie chodzimy i dzieci też nie zamierzamy chrzcić chociaż rodzinka nieźle się buntuje,ale w końcu to będzie nasza dzidzia.

A ogólnie,czy Wy też macie tak,że często w ciągu tygodnia leci Wam krew z nosa ?? Nie wiem gdzieś przeczytałam,że to może być normalne z racji tego,że kobietom w ciąży rozszerzają się naczynia krwionośne,ale nie znam źródła artykułu więc podchodzę do tego ostrożnie.
Też tak słyszałam, więc to chyba prawda Mi ostatnio codziennie dziąsła krwawią, zwłaszcza przy myciu zębów, ale nie tylko. A przed ciążą tak nie miałam.

---------- Dopisano o 20:14 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

desia a Ty jak zrobisz to ciasto, to nie musisz nam mówić jakie Ci wyszło pyszne ani jakie zrobiłaś z góry mówię smacznego i już nie wracajmy do tego tematu haha
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-10-07, 20:16   #4019
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Meg i Desia, ja nie wiem jak to jest, niestety

Meg, podglądnęłam Twojego bloga.. Wow , jestem pod wrazeniem..Ja kosmetyki nawet kupuję, po czym totalnie o nich zapominam. Powiek nie maluję. Ostatnio nawet tuszu do rzęs nie używam, bo mnie baby w sklepie namówiły na paskudztwo, od którego wyglądam jak bober.. Czemu ja nie mam starszej siostry, żeby się od niej uczyć ???

Meg, nasi rodzice też są zbulwersowani, że dzieci chrzcić nie zamierzamy..
Ale to nasze życie i tyle. Fałsz i obłuda KK mnie tak brzydzą, że nie chcę do tej organizacji należeć i już.

Najlepsze jest to, że my wracać będziemy na małą polską wieś mieszkać Same babki plotkary. Jeszcze w dodatku ja mam panieńskie nazwisko zostawione, ale będzie dym, bo może p.doctor z mężem jednak na kocią łapę żyją?? No bo ślubu nikt nie widział- bo na drugim końcu Polski się odbył

P.S. a krew z nosa bądź dziaseł podobno częste.. Ja nie mam, ale ja nigdy w życiu nie miałam ani jedego , ani drugiego.
Hm... co do bloga... to ostatnio go zaniedbałam,ale mam nadzieję,że niedługo porządnie się rozwinę na tym blogasku

Dziekuję Karolci za dostęp do maila

Co do moich spodni znalazłam coś takiego:
http://allegro.pl/eleganckie-spodnie...851527979.html

może ktoś ma ?? Zastanawiam się nad nimi ...
Stary 2011-10-07, 20:25   #4020
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Dzień... dobry wieczór

podczytuję panie od czasu do czasu już od pierwszej części wątku również będę szczęśliwą mamusią wiosennego dzidziusia miło jest poczytać, że ktoś tzn. Wy macie podobne problemy i rozterki jak ja
To moja pierwsza ciąża, mam dopiero (choć to może złe słowo ) 21 lat i w ogóle wszystko się w moim życiu skomplikowało, ale staram się ze wszystkim sobie dzielnie radzić przyznam, że wizaż jest w pewnym sensie jedną z podpór w tym czasie

Dlatego chciałabym zapytać czy mogę dołączyć?

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości